- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz
kockaharcos #1697 üzenetére
Terhelés alatt hány százalékon pörgött a venti? Ez a max. hőfok nagyon jó.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
kockaharcos #1697 üzenetére
Jó eredmény , de kevés za OC
1100Mhz ről 1285 nem olyan sok, de nem rossz
nem hittem hogy bírja eztazért nagyon jó eredmény
Mielőtt még kérdezed miért 1100Mhz
mert GTX680 annyin megy Ilyen teszt alatt alapon..
-
kockaharcos
senior tag
-
Varázslóó
senior tag
-
Kérném, hogy az offhullám vonuljon le és térjen vissza a topik a régi medrébe.
Köszönöm
-
Attix82
addikt
BF3 patch tényleg gyorsított, több az fps, de nem az SSD miatt
(nekem nincs SSD)
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos #1679 üzenetére
-
RECSKA
veterán
jött GTX680 phantom...
Hétvégén megpróbálom letesztelni...
Bár mivel továbbadásra jött, nem akarom felbontani -
Vigilante
őstag
válasz
kockaharcos #1681 üzenetére
oksa köszi!
Egyébként driveres élsimítást, az lehet Nvidia inspectorral is tolni, és nem kell a control panelbe semmit se csinálni, csak az inspectorral!
Itt pl ME3-be igen csak szép lett a 2 féle élsimításból össze álló 4xMSAA & 4xSGSSAA-s felállás! Max nem volt 250-350 FPS-em, csak 90-120!
Mass Effect 3 Tweak Guide
-
-
Vigilante
őstag
válasz
kockaharcos #1679 üzenetére
és mennyi a különbség a 2 féle élsimítási eljárás között? Szinte semmi szemmel látható?
Mert én néztem, és érdekességből kilőttem az AA DEFFERED-et és szinte semmi látványba, de az FPS-eknek jót tett! Ellenben ha az AA POST-ot is kilőttem, szinte semmi +FPS, de a recézés már látható lett...
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel #1678 üzenetére
Úgy,hogy nem használok 4xmsaa-t, csak FXAA van belőve Driverből, a 4xmsaa csak a teszt kedvéért ment.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos #1675 üzenetére
Akkor hogy van 47 aszeint amit lent irtal?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #1676 üzenetére
Ja. Tényleg.
-
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ricshard444 #1674 üzenetére
Nekem sincs a gépemben SSD? de BF3-ban 60 alá nem esik az fps, GTA4-ben meg abszolút nem, ha bekapcsolom Vsyncet, akkor sem.
-
válasz
Cybertrone #1670 üzenetére
Épp akartam írni,de nemérdekes.Már leszoktam arról,hogy a magam igazát bebizonyítsam minden áron, ha nem hát nem...,ezentúl mindenki vegyen SSD-t gamere!
-
Tirexi
addikt
válasz
Vigilante #1668 üzenetére
Nekem is a winyómon van a game de nem tapasztaltam ilyen anomáliát.
Ráadásul nekem a HiRes Pack is meg Enb is fent van. -
ÁdiBá
veterán
válasz
GTA 4 amúgy is búgos mint az állat.
Szerintem inkább a vga memóriád fogyott el.(#1671) Vigilante Felesleges. Én StarCraft 2-ben csináltam.
Semmivel nem ment gyorsabban a játék, egy picit gyorsabban betöltött és kész.
Na mind egy, nem ide tartozik.
Játékra még mindig elég egy jó merevlemez.(#1674) ricshard444 Nagy butaság lenne.
Inkább a drága sok SSD árán, több memória, erősebb proci, illetve vga. -
Vigilante
őstag
válasz
ricshard444 #1669 üzenetére
Lehet, mert a procid gyengébb, volt, mint egy 4GHz-en ketyegő i7 920-as!
és akkor már a procid volt a szűk keresztmetszet, nem pedig a winyó! de pl Crysis benchbe is dobott a min FPS-emen rendesen ha SSD-n volt a game!
de eskü csinálok Crysis bench tesztet winyóra telepítve és SSD-re telepítve!
Cybertrone: Ezt most komolyan, mondtad, mármint a Vram-os cuccot?
192GB/s-os memóriasávszél (4000-es memó mellett), nem hinném, hogy a GTX480 lett volna a lassú, amiből, eleve max 1150MB-ot evett le a GTA IV (fullon minden csúszka pedig).
ricshard444: természetesen, a legtöbb gamenél, még mindig full mind 1 milyen a háttértároló, de vannak esetek, ahol igenis jobb min FPS-be díjazza az adott game az SSD használatát! (PL: fentebb linkelt PH-s teszt TF2-vel
)
-
Cybertrone
veterán
válasz
Hát ha az adatlapodon lévő 250-es vinyó volt az ssd előtt akkor ezen ne csodálkozzál
Egy normális 32-64 mb cache-el elátott vinyó már hidd el csodákra képes
Mellesleg az meg se fordult a fejedben hogy a vga a vramban raktározza a textúrákat, és lehet nem tudta olyan gyorsan betölteni mint ahogy te az autóddal mentél
-
-
Vigilante
őstag
válasz
ricshard444 #1667 üzenetére
Ricshard GTA IV-ben képzeld amikor a winyómon volt a game, már nagy sebesség mellett egyszerűen nem bírta a tölteni be a házakat, meg az út burkolata is eltűnt és az autó a levegőbe volt, de biztos ingame nem számít semmit az SSD!
-
válasz
Cybertrone #1664 üzenetére
Nem hát ,mert ingame semmi különbség..
-
MarcZ
senior tag
válasz
ricshard444 #1661 üzenetére
FPS szempontjából nem segít, csak a betöltési idő a rövidebb. Máshol is láttam ezt az FPS-es dolgot, de utánanéztem, nem igazán találtam semmi olyan jelet, hogy az SSD-n való játéknak több a minimum, vagy a maximum FPS-e.
-
Vigilante
őstag
Nem semmit mondó winyókról és top SSD-kről van itt szó, hanem egy normál sebességű winyóra és egy normál sebességű SSD-re gondoltam min FPS-t illetően!
Az átlag 90 és 100 fps között mozog, de az SSD-k minimumfps-ben komolyan verik a HDD-ket, ugyanakkor az SSD-k közötti különbség itt is elhanyagolható. (forrás: link)
Nah, egy raptor és a leggyengébb SSD között is már 14 FPS a különbség! Ugye érzed, hogy már megint csak belepofáztál és megint csak hülyeséget! Tudod én alá is támasztom a mondandómat veled ellentétben!
-
ZoleeHU
tag
Jólenne, csak hát az ára
-
-
Alcaponee
csendes tag
válasz
Cybertrone #1658 üzenetére
Akkor biztos az egyik konfigba egy semmit mondó winyó volt, a másikba pedig egy top SSD... Érzed ugye hogy ez hülyeség!
+1
-
Vigilante
őstag
válasz
Cybertrone #1658 üzenetére
A min FPS-t leginkább a háttértár befolyásolja!
-
Cybertrone
veterán
-
schwartz
addikt
válasz
Cybertrone #1653 üzenetére
Szerintem igen. A Hardocp nem szokott legbolkapott eredmenyeket lehozni.
-
kockaharcos
senior tag
NE zárassátok már be a topicot, legyetek szívesek.
-
schwartz
addikt
Jo lenne ha ezt a teszt-sorozatot repodukalna valamilyen formaban a Ph. Bar sokan megkerdojeleztek mar a hitelesseget, de az vilagosan latszik, hogy meg magas grafikai reszletesseg mellett is komolyan befolyasolhatja a jatekelmenyt egy gyengebb CPU. (foleg minimum FPS teren)
-
keIdor
titán
válasz
Varázslóó #1649 üzenetére
Milyen gyorsulas? Tamogatja a PCI-E 3.0-at, senki nem beszelt itt gyorsulasrol.
Azt se ertem hogy jon ide a Win7 meg a proci, normalis ember az ilyet egybol ala is tamasztana, de te csak a forumot rombolod miota megjelentel.
Ignoralj a kesobbiekben.Alcaponeee: bar csak az lenne, kene egy cselekvokepes moderator, aki gatyabarazna az oldlat es kiszorna az offolo trollokat.
-
Alcaponee
csendes tag
válasz
Cybertrone #1648 üzenetére
okoskodott hogy milyen fasza az e8400
Én erről nem tudtam mert mint említetted nem voltam regelve
Itt ugyanaz megy mint a HD7950/70 topikba
De nekem8
-
Cybertrone
veterán
válasz
Alcaponee #1647 üzenetére
Ne vitatkozzanak mert nincs miért..
Plusz te még akkor be sem voltál ide regelve amikor a tisztelt Ádibá(volt DJdekko) okoskodott hogy milyen fasza az e8400... aztán felvilágosítottuk hogy 580 mellé az nem való... és egyből Sandy-t vett... a köztes modellek prociból kimaradtak neki, így összehasonlítási alapja semennyi nincsen!
Keldor:
Igaz! -
Alcaponee
csendes tag
Ne kelljen mindkettőnknek pihire menni mert amikor olvasom a tudatlan okoskodását viszket a tenyerem!
Már ne haragudj te már Moderátor is lettél?
Had vitatkozzanak főleg ha nem is neked írja,de akárhányszor beolvasok ebben a topikba neked van egyfajta modorod!
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #1641 üzenetére
Meg mar kaphato egy-ket Z77 is.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Cybertrone #1643 üzenetére
Én minden csak x264 konvertálok
nekem kell biza ...
De tényleg kezdünk eltérni a témától -
Cybertrone
veterán
válasz
Pietrosz #1642 üzenetére
Már akinek az kell
Aki melóra venné a gépet, az nem szandikában gondolkozik ha nem sandyka-E-n...
Mivel melóban van értelme a 6 magnak
De addig semmi értelme az egésznek míg a topikban csak linx tesztek mozognak körbe körbe kinek mennyi gflopsot csinált a proci... ennek kb zéro értelme van, olyat még ott nem olvastam hogy valaki munkában kamatoztatta volna, és ujjongott volna!
-
Pietrosz
addikt
válasz
Cybertrone #1626 üzenetére
x264-et nem nevezném semminek, és az pl használja...
-
Cybertrone
veterán
Most már igazán befejezhetnéd... Addig míg nem mondtuk neked anno hogy miért e8400-ed van fingod nem volt arról mi az a cpu limit, most meg dobálod itt magad... Ne kelljen mindkettőnknek pihire menni mert amikor olvasom a tudatlan okoskodását viszket a tenyerem!
Mellesleg x79 tudja a dolgokat... -
ÁdiBá
veterán
Persze ez így van.
X58 3 illetve 4 kártyánál lehet hogy jobb, de kettőnél vitatott.Teszt.
Jelenleg teljesen mindegy hogy 2x8 vagy 2x16 on használod a bivaly GTX680 kártyáidat.
Pedig már PCI-e 3.0 x16 tudna...
Csak jelenleg nincs olyan *processzor / alaplap konfiguráció ami ezt jelenleg támogatja is. -
-
Naveno
tag
válasz
ricshard444 #1616 üzenetére
ez a ki-mit-mivel vert le, kb egy szint az "én apukámnak gyorsabb autója van, mint a te apukádnak" dolgokkal
-
TTomax
félisten
Ki az aki 1024-ben játszik egy 680 SLI-vel,továbbá amit tud egy mezei 680 1024-ben az nem elég???Milyen cpu limitröl beszélünk 200fps-nél???Mihez képest??Hogy lehetne 400???Minek???
Arról ugye ne is beszéljünk,hogy az X58-as lapok jobbak többkártyás rendszerhez...böven elég még egy 4Ghz köré huzott I7 920as szinte mindenre...aki lecseréli 2600K-ra az feleslegesen szórja a pénzt...
Jó hogy nem keresünk 600X800-ban CPU limitet... FHD felbontás körül teljesen elég egy jól huzott 920-as mindenre... még egy-két évig elég is lesz... -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #1628 üzenetére
Ez már más kérdés...
Tényleg szintetikus teszten kívül semmi... játék még egyáltalán nem ismeri. -
TTomax
félisten
680SLi tesztCore I7 920,3.8Ghz-en....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #1626 üzenetére
Mellesleg még semmi nem használja?! Hülyeséget te is tolod.
SP1 win7 ismeri és elvileg használja is.
Így van egy utasítás készlet ami használatával a régi i7 processzorok nem tudják felvenni a versenyt ennek hiányában.
Erről ennyit...Amúgy nem írtam olyat hogy az AVX egy szintetikus teszt...
Hanem hogy hol, miért gyorsabb az SB...
De kár ezt ragozni, itt van a fórumon a teszt meglehet nézni. -
ÁdiBá
veterán
Átlagosan a 2600K 25% erősebb mint a i7 920 ami fölött eljárt már az idő.
Igen, ebben a 25%-ban van rengeteg szintetikus teszt amit egyszerűen az i7 920 nem is ismer. (AVX kódolás) Meg persze az SB gyárilag magasabb órajelen is jár.
Játékokban 10-15% alacsony felbontásban egészen 1680 ig. Az fölött minden vga limitessé válik.
Ott már csak 1-2 Fps a különbség az i7 - es processzorok között.Az tuti hogy ha meghúzod az SB csúnya dolgokat tud mutatni processzor igényes játékokban.
-
kockaharcos
senior tag
Mindjárt 1300MHz
-
Attix82
addikt
válasz
Varázslóó #1615 üzenetére
Kizárt, hogy akkora különbség lenne. Mivel kihasználja a 8 szálat, így biztos vagyok benne, hogy semmi különbség Ultra beállítás mellett.
Ott van különbség, ahol csak 1-2 magot használ az adott program, mert az SB 1 magja jóval erősebb mint a 920-sé.
Test:
CineBench R10 Single Threaded
Cinebench R10 Multi Threaded
-
odorgg
addikt
válasz
80-95 FPS
Neked valami csuda jó procid lehet, ritkafajta az tutiPrivátban, illetve a 7970 topikba várlak( hétfőn) a teszteredménnyekkel, kiváncsi vagyok mennyivel jobb a 2600k gameben, a 3,4-re húzott 920-al szemben ebben a játékban, mert szerintem jelentéktelen lessz a külömbség.
Nade off vége, mielött ezt a topikot is bezárják
-
-
Alcaponee
csendes tag
nem tudod a maxot kihozni , és robbanáshoz proci kell
Ez aztán a szakmai megközelítése a dolgoknak!
Ezt gondolom úgy szereted volna írni hogy,ahova proceszor kel egy játék vagy alkalmazásban ott annak kel számolnia nem a vga-nak!
ricshard444: Saccol a srác.....
-
válasz
Szóval leverted a 920+680-t meg a 2500K-t + 7970-t a 2600K-ddal meg a 7970el multiban több,mint 10fps-el minimumban?. Ezt valahogy nemtudom elhinni
Dehát biztos neked van igazad
Aztsem értem,hogy átlagban is,hogy húztál el 20al...
Pontos mérések kellenek nem csak így saccra mondani valamit -
Varázslóó
senior tag
i7 920 és 2600k között BF 3 ba azért van különbség ....
jó 80-95fps el ment BF3 full maxon60 alá sose ment
és a max 135fps volt
1600x felbontásba meg nem hajtod ki az egész kártyátfőleg hogy 2560x meg 5000x felbontásra szánt kártya
jópofa vagy
Egy GTX680 vagy HD7970 semmit nem ér ha nincs alatta korszerű vas... nem tudod a maxot kihozni , és robbanáshoz proci kell
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel #1613 üzenetére
Köszi!
-
p87
senior tag
válasz
kockaharcos #1609 üzenetére
(#1610) kockaharcos : Na ugye.
-
p87
senior tag
válasz
kockaharcos #1606 üzenetére
Ez ugye 4xmsaa nélküli ultra?
Mert amúgy irreális.Annyit biztos nem hoz a tuning. 70-75 átlaggal a reális ilyen tuning mellett, a linkelt tesztből kiindulva, nálad valami lehet...
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos #1606 üzenetére
Ez szép eredmény, 7970-el 40 alá is betud esni az FPS nagyobb robanásokkor, pedig csak 1680-ban tolom.
Köszi!
-
kockaharcos
senior tag
Min: 56
Max: 201
AVG: 95.008Íme a 64-es Caspian Border. Tele robbanással, tankozással
Egyébként játék közben nem sok 65-68°C?
-
Tirexi
addikt
válasz
kranazoli #1603 üzenetére
Hát én sajna nem tudok neked 1 kártyáról tapasztalatot mondani mert egyből tettem be a másikat is.
A belső nálam melegebb ezért hangosabb is kicsit felmegy 69%-ra is. Ott már lehet hallani.
De olyan játékban ahol van Vsync szinte alig van hangja a két VGa-nak.
60FPS nem zabál annyira mint 120. -
kranazoli
senior tag
THX!
Ezt már megnéztem az oldaladról.
Csak hát egy YT vidi nagyon nehezen képes visszaadni a hangot.Ezért is kérdeztem, hogy ennyire halk lenne a ventije?! Szóval normális terhelés mellett -> játék (nem benchmark) halk marad a ref. a gyári hűtővel?
Kb. venti fordulat % játékok alatt, hogyan alakul?
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos #1600 üzenetére
Elfelejtettem hogy 64-es caspianon kellene, ha nem gond?
Single-be általába jobbak az eredmények.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Picit azért nagyobb a különbség. Valóban vannak helyzetek, ahol a tradicionális DoF nem teljesít jól. A sebesség az erősen az implementációtól függ. Az AMD-nek már van olyan Diffuse DoF algoritmusa, ami -10% a hagyományos DoF-hoz képest. A Shogun 2-be ezt rakták. Nyilván -10%-ért már megéri. A Metro 2033 algoritmusán nem hiszem, hogy sokat dolgozott az NVIDIA. Elég tempós lehetett a fejlesztés, mivel kellett a játék a Fermi megjelenésére. Azért is maradhattak benne grafikai bugok. Egyszerűen ki kellett adni. Arra persze már nincs mentség, hogy ezek a bugok máig nincsenek javítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest