- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
Ház ventik Nálam sem mennek max-on, mert 2D-ben Engem is nagyon zavarnak. Mondjuk a teszteket általában tesztpadon végzik. Ami szerintem kb. megfelel egy levett oldallappal üzemelő PC-nek.
Hát Én kicsit szkeptikus vagyok a jól szellőző házat illetően. Természetesen nagyon ajánlott egy jól szellőző ház, de nem hinném, hogy attól a VGA hőmérséklete 10-15 fokot hűlne. Max. 1-2 fok amit el tudok képzelni. Természetesen mivel a kártya bent tartja a meleg levegőt szükséges a jól szellőző ház.
Sajnálom, hogy itt szakítottak azzal, hogy a GTX 670 nem ugyanazt a hűtőt kapta meg mint a GTX 680 DCUII, azért ez utóbbi már egy bevált példány, ráadásul a GTX 670-re teljesen új DCUII került. Ergó, semmi tapasztalat nem volt még vele. (így eléggé zsákbamacska egy vásárlás ez)
Egyébként ezek 8cm-es ventik?!
Mert ha igen, akkor a Giga Windforce3-nak a 3db 8cm-es ventivel illene hűvösebbnek és épp ezért halkabbnak is lennie. GTX 570-ből volt Nálam Windforce3-as Giga. Ha jól emléxem magasabb órajeleken üzemelt, mint a GTX 570 DCUII és hangosabb is volt Nála, de nem vészesen. Viszont jött a DCUII és maradt is, mert Én jóval halkabbnak találtam.
Szerintem próbáld ki azt is, hogy alap órajeleket állítasz be a kártyának, hogy ne a TOP-os sebességen menjen. Állítom úgy is vinni fog mindent és halkabbnak is illene lennie. Én ezért is vennék csak alap verziót nem TOP-os kártyát.
Így most a GTX 680 DCUII Számomra minden téren jobb vételnek tűnik; vagy Giga Windforce 3-as GTX 570 esetleg DCUII sima verzió.
-
kranazoli
senior tag
Drizzt: Most csak röviden... Hát egyelőre Nekem a tapasztalataid alapján csalódás ez a GTX670 DCUII.
Ha már venti profil kell, akkor már régen rossz egy ilyen termék, mert akkor egy ref is jó lenne. Ezek fényében amiket írtál érdekesek lettek a korábban belink-elt hang és venti tesztek a kártyáról, nem?!
Egyelőre nem tervezem a cserét, de most erősen elgondolkoztam inkább a Windforce3-as hűtőn "megint".
-
kranazoli
senior tag
Grat! Ügyes!
Ha majd meglesz légy szíves írj véleményt. Engem is főképp a hang és melegedés érdekelne - gondolom a teljesítményt hozni fogja, az nem kérdés.
De Én csak az alap, nem TOP-os verzióban gondolkodom. Persze ez attól is függ, hogy majd miket írsz a TOP verzióról. Mennyire jön meg a hangja az emelt órajelekkel és mennyire melegszik.
-
kranazoli
senior tag
301.42 - WHQL Win7 x64 International; Official site.
-
kranazoli
senior tag
Akkor ezek szerint félreértelmeztem. Én úgy értettem teljes mértékben, hogy az új nV driver miatt voltak a problémák, hisz arra a hsz-edre válaszoltál.
PhysX driver-t úgy értettem, hogy ez az új developer driver nem tartalmazza. Maga a csomag! Persze, hogy maradt a régi, hiszen nincs benne.
CUDA-t Én nem nagyon használom és valóban megfeledkeztem arról a tényről, hogy ez Neked hasznos lehet - de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ennek a jótékony hatásáról csak most írtál arra, amit válaszoltam.
Tulajdonképp ez a driver egy CUDA 5 fejlesztői driver, Legalábbis miután elolvastam Guru-n és nV hivatalos fórumon a topic-okat.
Szóval elnézést, ha félreértettem vmit, de legközelebb igyekezz ne csak smiley-kkal "kihangsúlyozni" ha vmi másképp van.
-
kranazoli
senior tag
És először olvastál bele a fórumba, vagy utólag?
Sejtem az utóbbi.Érdemes elolvasni azt pár oldal feedback-et Guru-n és nV hivatalos fórumon is az ilyen developer-eknek szánt driver-ek telepítése előtt.
Nem az nV okozta, ez ferdítés! Te okoztad azzal, hogy feltelepítettél egy fejlesztőknek szánt driver-t amiben pl. Physx driver sincs, ellenben van CUDA 5 driver ami tök felesleges a gamer-eknek.
Ha már annyira béta akkor a 301.40-esnél nincs értelme újabb béta driver-t feltenni - arról legalább indítottak hivatalos fórumot is nV-sek.
1ébként miért pakolgatod fel ezeket a driver-eket? Van vmi egzakt problémád, vagy miért?
Mindenféle offenzivitás nélkül írtam és kérdem.
-
kranazoli
senior tag
Úgy látszik megbízható a driver. nV fórum-on indítottak Neki egy átmeneti visszajelzés rovatot mert azt vették észre, hogy elég sokan telepítették ezt a driver-t:
"Since several users have downloaded and installed display driver 301.40 from the NVIDIA Developer site and modified it to install on Geforce GPUs, I would like to just gather some initial feedback since our upcoming driver is based on the same branch. If you have downloaded and installed this driver, please provide feedback below. While this may not cause the upcoming driver to be delayed, it will help me start to file new bugs ahead of time.
Please note: The VSYNC minor stutter bug in the Geforce GTX 600 series GPUs is a known issue and will be fixed in a future driver. "
-
kranazoli
senior tag
-
kranazoli
senior tag
Még mindig nehezen hiszem el.
Ráadásul azt hiszem ezekben a TOP-os verziót tesztelték(, vagy a simát?!)Mindenesetre naggyon-naggyon szimpatikus lett az a kártya. YT vidit kerestem akkor róla, de még nem volt azóta még nem kerestem. Néha egy-egy júzer vidi-ben is beszélnek a hangról, ventiről, ...
Viszont vásárolni még nem lehet, nem?!
-
kranazoli
senior tag
GeForce GTX670 teszt iPON(!) teszt
Engem főképp a GTX 670 DCUII TOP miatt érdekelt. (bár sokkal jobban vonz az OC nélküli példány belőle)
"...bár (lehet a gyári tuning miatt) szívesebben tekerte feljebb magát, mint a referencia ezúttal"
"A Gainward kártyánk és az ASUS GTX680-asunk referenciakártyák voltak, utóbbi mégis csak 7%-kal tudott előbbi fölé emelkedni, miközben árban bő húszezer forint van közöttük. A tuningolt példányoknál eltűnik ez a különbség a GTX670 némi órajel emelés hatására könnyen hozza a csúcskártya szintjét. "
"Visszatérve mai főszereplőnkre, a GTX670 induló ára körülbelül 120 ezer forint, az nVidia a HD7950 mellé pozícionálta az új kártyát, annál pedig valamivel gyorsabb, bár hogy pontosan mennyivel, az kártyánként változhat, a mi esetünkben a különbség ~10% volt. Mivel a legtöbb játékos egyelőre nem tud mit kezdeni a Radeon extráival (3GB memória, jobb GPGPU teljesítmény), így nem kérdés, hogy a 400 dolláros kategóriában a GTX670 a nyertes."
Nagyon fasza lett a 670-es példány!
-
kranazoli
senior tag
válasz
blaca83 #2205 üzenetére
Nem értek teljes mértékben egyet ezzel.
GTX 680 DCUII ugyanúgy 3 slot és vannak emberek 680 SLI-vel.Én mindig is 1 VGA-s júzer voltam és leszek is; szal a méret Számomra irreleváns.
MSI-ről viszont azt olvastam, hogy hangosabb. Én a 3 slot-os 570 DCUII-vel teljesen elégedett vagyok. Halk; hűvös. Felőlem 4 slot is lehetne. XD
Ám, ez a tesztben szereplő adatokat tekintve nagyon bejövősre sikeredett.
-
kranazoli
senior tag
Nekem mondjuk annyira nem sürgős, fontos. Igen, tudom, hogy a 680-as DCUII-es sem kapható még (Nálunk). Ha váltok asszem Én is erre a példányra fogok váltani.
Ha annyira "KELL" esetleg boltnak küldött e-mail-ben nem lehet rendeltetni?! Ilyennel még nem próbálkoztál? Megírni, hogy ez kell - de nincs a termékpalettán; azonban be tudják-e szerezni, ...
-
kranazoli
senior tag
Érdekes....
Ez mi?! [link]
"For each dBA test we close the PC/chassis and move the dBA gun 75 cm away from the PC"
idle: 37DBa
load: 38DBa"For the card in a fully stressed status (in-game) 38 dBA, now that brilliant, you will not hear the card at all. "
Ennyire más adatokat, hogyan lehet mérni?!
És érted, itt még közelebb volt 25cm-el az eszköz... XDMondjuk az nagyon tetszetős, hogy mid1ik tesztben 1DBa a különbség load és idle állapot között (nem értem, hogyan?!) és az is, hogy nagyon megközelíti a GTX 680-at. A TOP szerintem nagyon ott van a sarkában, de Nekem inkább a nem húzott verzió kellene.
-
kranazoli
senior tag
válasz
Keksz03 #2189 üzenetére
Kicsit csalódtam a GTX670 DCUII-es hűtőben így első blikk-re. Nekem nagyon bejön 570-nél is, hogy 3 slot; 100mm-es ventik. Ez meg 2 slot és 2db 80mm-es pörgő ill. a hőcsövek is másképp vannak. (olyasmi, mint az 560Ti modelleken lévők, melyekből Nálam 2őböl 2 szar is volt)
Számomra irreleváns az SLI; és még ha különösebben nem is indokolná semmi akkor is jobban örülnék egy még halkabb; még hűvösebb példánynak...
Ill. drága.
-
kranazoli
senior tag
válasz
radi8tor #1822 üzenetére
Fasza! Köszi!
Itt tulajdonképp az OC lenne gondolom a régi utótag nélküli verzió. Ugyanis az Én GTX570 DCUII-öm és az "alap" GTX580 DCUII sem alap órajeleken üzemel, hanem egy nagyon kicsivel magasabban.
(jelen esetben gondolom elláták OC jelzővel, hogy azért mégsem alap 680)
Tetszik. Nagyon tetszik. TOP-ot nem vennék, inkább legyen alap órajelű de stabil. Ha kell meghúzza az ember. Beleásom majd magam a tesztekbe és YT videókba.
-
kranazoli
senior tag
THX!
Ezt már megnéztem az oldaladról.
Csak hát egy YT vidi nagyon nehezen képes visszaadni a hangot.Ezért is kérdeztem, hogy ennyire halk lenne a ventije?! Szóval normális terhelés mellett -> játék (nem benchmark) halk marad a ref. a gyári hűtővel?
Kb. venti fordulat % játékok alatt, hogyan alakul?
-
kranazoli
senior tag
válasz
kockaharcos #1592 üzenetére
60 és 70%-os venti RPM mellett is halk a gyári venti?!
Az elég érdekes...Vagy ennyire mind1 a hang?!?!
-
kranazoli
senior tag
válasz
kockaharcos #1520 üzenetére
Köszi!
-
kranazoli
senior tag
válasz
kockaharcos #1518 üzenetére
A 6950-es DCUII-nek idle-ben volt hangja?!
A GTX 570-esemnek zéró hangja van.Más: Milyen PC házad van?! Jófajtának tűnik! Vmelyik Corsair Obsidian; vagy?!
-
kranazoli
senior tag
Komoly hiba a GeForce GTX 680 kártyáknál
"A TDR (Timeout Detection and Recovery) név alatt elhíresült anomália a GPU Boost eljárás miatt került ismét felszínre."
"Ennek megfelelően sajnos előfordul, hogy a GPU már kicsivel 1 GHz felett ketyeg, miközben a magfeszültség 0,96V értéken áll."
"Saját tapasztalataink alapján létező problémáról van szó"
"Az NVIDIA már jelezte, hogy megteszi a szükséges lépéseket. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a vállalat lecseréli az eddig alkalmazott Richtek RT8802G vezérlőt egy magasabb teljesítményű egységre. A felhasználóknak egyelőre azt tudjuk javasolni, hogy az érintett weboldalakat kerüljék el, esetleg próbálják meg kikapcsolni a hardveres gyorsítást a szóban forgó böngészőben. "
Well Done nV!
Eddig főként csak a GTX 560 és 560Ti tulajokat sújtotta ez a bug, de Őket elég masszívan. Megfordult a fejemben a beújítás, de azt hiszem várok még... sokat...: D
-
kranazoli
senior tag
válasz
Psychopeti #363 üzenetére
Engem meg majd egy STALKER Clear Sky Bench. Az sokkal jobban fekteti a gépet, mint a COP benchmark. : D
-
kranazoli
senior tag
Közben módosítottam mert most néztem meg jobban és ebben épp XFX Black-hez viszonyít.
Ám, az infót köszi - mert ettől függetlenül több helyen olvastam, hogy melegszik. Ám, akkor sem túl biztató kora tavasszal; tesztpadon egy 78 fokos hőmérséklet.
Ez pedig a másik amit nézegettem még: Galaxy GeForce GTX 680 2GB Video Card 1080p Performance Review Linus Tech Tips Itt mondjuk jobban megnézve nincs is akkora különbség. Bár ebben is van egy Radeon 7950 Aftermarket hűtős példány - ami qrvára ráver a ref. kártyákra.
Ha lesz is 680 (Nekem) asszem megvárom az Aftermarket példányokat.
Pl. egy jó nagy ASUS téglát belőle.A GTX 570 CUII-m épp ma du-n fújtam ki, ill. igazítgattam meg (újítottam fel) a kábelkötegelős felfüggesztését. : D
-
kranazoli
senior tag
Hi!
Kérdezem, mert nem értem.
Mégpedig azt nem értem, hogy megnéztem pár tesztet; pár teszt videót (összehasonlító videók) és ami nagyon nem tetszik, hogy a GTX 680-at nagyon melegszik egy 7970-eshez viszonyítva. És ezt egyszerűen józan paraszti ésszel sem értem. Ráadásul a GTX 680 kevesebbet is fogyaszt load, de mégis melegebb. Ugyanúgy ref. kártya mind1ik. Mi lehet az oka, hogy a 680 ennyire melegszik?!Példa videó: NVIDIA GeForce GTX 680 2GB Kepler Video Card: In-Depth Review & Benchmarks
Hőmérséklet adatok 6 perc 23 ms-nél.
Ja, bocsánat most néztem meg jobban és látom XFX 7970 Black Edition-hoz viszonyít. Szorry!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- ASUS routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G 110e ft
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- Sapphire Pulse Radeon RX 5700 XT
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- GIGABYTE Radeon HD 7850 OC 2GB GDDR5 256bit
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest