- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
válasz
Keksz03 #2189 üzenetére
Kicsit csalódtam a GTX670 DCUII-es hűtőben így első blikk-re. Nekem nagyon bejön 570-nél is, hogy 3 slot; 100mm-es ventik. Ez meg 2 slot és 2db 80mm-es pörgő ill. a hőcsövek is másképp vannak. (olyasmi, mint az 560Ti modelleken lévők, melyekből Nálam 2őböl 2 szar is volt)
Számomra irreleváns az SLI; és még ha különösebben nem is indokolná semmi akkor is jobban örülnék egy még halkabb; még hűvösebb példánynak...
Ill. drága.
-
keIdor
titán
válasz
Keksz03 #2189 üzenetére
A referencia GTX-670 ilyen. Hihetetlen, hogy milyen profi munkát végzett az nVidia az egész 600-as sorozattal. Csak játékra szánta a GPU-t, semmi felesleges, tranzisztorzabáló extra nincs benne, mint a Fermiben vagy CGN-ben. Eredmény: pofátlanul kicsi fogyasztás, nagy teljesítmény, kicsi nyák, hűs GPU, mérnöki bravúr: GTX-690.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül ez a széria.
-
Nippon
őstag
-
Vigilante
őstag
válasz
Keksz03 #2182 üzenetére
Elég Best Buy gyanús, csak kell még várni vele pár hónapot, hogy ilyen 65-70 ropi körül legyen!
A topic-ot át kéne nevezni GTX 680/670 topicra egyébként, mint a 7970/7950 topicnál! (Ezt a Modiknak mondom)
kockaharcos: Akkor addig marad a 480 SLI!
Nem kell itt semmit se elsietni!
Erdei88: Ráérünk, gondolom te is!
(apropó neked mennyin mennek a fenevedak?
)
-
Cybertrone
veterán
válasz
Keksz03 #2061 üzenetére
És nem kötekedik senki, csak eddig leírtad 10* hogy kevés a 2gb vram... elmondtad nyugtáztuk, nem kell elmondani 100*... annó az 580-nál nem volt kevés a 1.5gb? Nem... még 2560-ban is tartotta magát minimális szűréssel!
Muerte75:
Ha kikapcsolta volna az aerot nyerhetett volna 150mb vramot a hapsi! Ezzel együtt addig még szét nem szűri a gamet, és nem ad rá HBAO-SSAO párost addig teljesen jó, és határon belül mozog! -
BeLucZ
addikt
válasz
Keksz03 #2047 üzenetére
te jó ég, ez tényleg félelmetes amit tud, elképesztően erős kari lett
nem gondoltam volna hogy 1250es órajelet kihoznak a magokból meg még memo is 7200on, de alapon is iszonyat durva amit tud, azt hiszem a 690es etalon lesz egy jó ideig a dual gpus kártyák világában, ez ellen a 7990nek nem sok esélye van főleg hogy sok tesztben veri a rendes 7970 CF-et is türhető fogyival
-
Cybertrone
veterán
válasz
Keksz03 #1806 üzenetére
A saját véleményemet mondtam el... volt dcu2-es hűtésű kártyám már... soha többet nem kell!
A hatalmas tuningot meg kis ferdeszemmel kell tekinteni, mert minden napokban házban több óra game alatt ezt az órajelet nem fix hogy tartani is tudjaNem mindíg kell bedőlni a marketingnek
-
Tirexi
addikt
válasz
Keksz03 #1542 üzenetére
Hát NV-nek nem fekszik a game. Van ilyen.
Bár ha a PhysX-et bekapcsoltam volna akkor asszem több FPS-em lenne.
Mindjárt megnézem.De itt van egy másik:
Crysis 2: (Sudden Impact pálya)
DX11, HQ Texture Pack, all max.Fraps:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
88913, 933744, 56, 102, 95.222Végre ez a játék is jól megy.
-
Nippon
őstag
válasz
Keksz03 #1529 üzenetére
Na ez az, épp most költözök egy Silverstone TJ08-E házba amiben fejjel lefelé van az alaplap ezért a kártya van felül és ott már nincs venti. Viszont elöl van egy 180mm-es kb 5cm-re a kártya végétől ami nyomja rá a friss levegőt. Használják mindenféle kártyával de a referenciát ajánlja hozzá a gyártó.
-
monguz82
tag
válasz
Keksz03 #1523 üzenetére
Nem rossz, szép is, halk is és jól is hűt!
A memória tuningja impresszív, viszont a core órajel nagyjából a referenciakártya potenciálját hozza.
Kérdés hogy a jó hűtésért milyen felárat kérnek majd... -
helkis
veterán
válasz
Keksz03 #1432 üzenetére
ó te nagy varázsgömb! mutasd meg, hogy 4fokot hozna egy 680-on egy backplate, ami igaz hogy alapban is alig melegszik + alig fogyaszt, de had írjak be 4fokot a topicba!
de komolyan, honnan a fenéből számoltad ki ezt a 4fokot?
(a "talán" mértékegység az egész, tized vagy századra utal? ) -
TTomax
félisten
válasz
Keksz03 #1426 üzenetére
Dehogy hoz az annyit...nem hoz az kb semmit... dekoráció kategória...Föleg amikor a hátoldalon nincs is effektiv semmi amire fel tudna feküdni,és hüteni is kell... jól néz ki,meg esetleg véd a csavarhuzoval közeledö informatikus ellen,hogy ne szántsa le azt a nem tul sok smd alkatrészt ami a hátoldalon van,de gyakorlati hatása a hütési teljesitményre urban legend...
-
helkis
veterán
válasz
Keksz03 #1411 üzenetére
nem hallottam
egy giga lapba pl pont jól mutat egy giga kártya, az más kérdés, hogy a saját nyákjukról le van spórolva minden, de referenciát nyugodtan lehet venni tőlük is.. (az meg fekete
)
ha egy gigán lenne fekete backplate a többin nem, megvennéd?szerk: ilyet bármikor vehetsz: [link]
itt tudsz rendelni: [link] -
szab.tam
nagyúr
válasz
Keksz03 #1358 üzenetére
igen. csak a 480-at is akkor vettem, amikor 120k volt. egy év alatt kevesebb, mint a felére esett. most lassan újabb egy év. és pont ugyanott vagyunk. (ok, hogy a ft is romlott.)
az csinálta jól, aki múlt nyáron vett 480-at...
de lehet, hogy türlelmmel ki kéne várnom kicsi áresést, legalább az egyik erősebb kijövetelét. (2 gpu-sat, vagy a 680-nál erősebb 1 gpu-sat.)
na, de köszi. most legalább már van viszonyítási alapom, van mihesz képest vergődnöm.a 480 vásárlásnál könnyű volt a helyeztem.
2 héten belül:
280, 295. 470. a 470 olyan szörnyű volt, hogy muszáj volt megvennem a 480-at.
most azért ilyen kényszer nincs, ezért lesz nyüglődős szülés.
(ha a295-öt akkor megtartom, megmarad csomó pénzem, és kompromisszumokkal ugyan, de futna a surround... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Keksz03 #1354 üzenetére
ez hasznos teszt volt a számomra, nem találkoztam még vele.
Dirt 3
5,760 x 1,080 4x AA 16x AF, DirectX 11
min 54, átlag 63 nekem elég megygyőző egy db. 680-tól.
ráadásul én megelégszem a dx9-cel is.dx9-ben 1 gb vram alatt foglal.
amit a 2gb+-ról írtál, az ezeknél a játékoknál 1xrűen nem így van. dx11 alatt az ego engienes játékok ilyen felbontás mellett is, fullszűrőn bő 1.5-öt kérnek be, de 2 alatt.aztán persze vannak játékok, amik 2.5 fölött is. nem véletlenül kellettek a 3 gigás 580-ak Cshaveznek sem. de ott még ráadásula 3d vision is rontott a helyzeten.
nálam most a dirt2
dx9, high, 5040x1050, (szűrőkre nem is emlékszem hirtelen), játék közben általában 45-50-52 fps. valmi ilyesemi. fel van írva, most nem keresem. de jelentős előrelépés lenne, ráadásul végre elfelejthetném a softth-ot.
dirt 3 példásul softth-tal el sem indul. f1 2011 igen, de a 10, amit jobban szeretek megint nem.
áhh. kelleni fog az a 680..... -
Keksz03
senior tag
válasz
Keksz03 #1353 üzenetére
Itt is találsz párat nagy felbontásban! Nagyon erős kártya lett 5760x1080-ban is jól megállja a helyét, többségben nyer vagy hozza a 7970 szintjét, talán a szűrők tudják kicsit nehéz helyzetbe hozni ekkora felbontásnál! viszont a 4GB-os elvileg jobban fog melegedni ami nálad szempont lehet illetve ekkora felbontásnál már a plusz szűrők miatt lehet h a kártya is elfogy egymaga tehát nem tudsz mit kezdeni a +2GB-al sem! a tesztet amit kerestem nem találtam, vmi német oldalról volt talán vkinek eszébe jut!
remélem vmit tudtam segíteni! -
szab.tam
nagyúr
válasz
Keksz03 #1350 üzenetére
többek közt igen.
sima erőfelmérés, 5040x1050 és 5760x1080 érekel.
pár konkrét játék és beállítás. ezt elvben kimatekozni nem lehet, csak letesztelni.
Cshavez csinált már nekem összehasonlító tesztet gtx480 4way sli alatt.
igaz, 680 sli alatt ha ki van kapcsolva a sli, akkor ugyanaz, mintha 1 kártya lenne...konkrétan a fenti felbontásokban a dirt2, dx9, ultra, motorháztetős bench érdekelne. átlag, min, és pontszám. a vram itt 800-1000mb közt megelégszik.
elvileg lehet, hogy dx11 alatt is elég dirt2 alatt a kártya.
így az alól kéne egy ilyen teszt.vergődök. a gtx460 + 8400 gs + soft triple head jó ficsőr, de csak kényszerből, és kompromisszummal. kevés játék fut rajta, az is csak dx9-ben.
és a futó játékok eléggé nyüstölik a vga-t, pl.a shift2 játszhatatlan szinten van,
de dirt2, shift1, és még pár autós egyész jó.
viszont ugye pár el sem indul.
ráadásul a segédkártya miatt, amin a játékból a gtx480 álal kiszámolt 3. kijelző képe van kitolva, elfelezi a pcie16x 2.0 sebességét 8x-8x-ra.
és van olyan, amikor sem cpu sem gpu sem vram limit nem indokolná (mert akkor mérhetően nincs), az fps esést. ekkor csak a pcie sávszél korlátot látom esélyesnek.
ugyan többszörösen ki lett tesztelve, hogy a 8x 2.0 elég még, de csak fullhd felbontásig, és 1 kártyával. ez meg 5040x1050 most.a 680-at úgy nézem, be tudnám kötni a hűtőmbe, és ezek a problémáim mind megoldódnának, mert a8400gs-t is kivehetném. ráadásul a passzív módban még hűvösebb lenne a gép.
úgyhogy vergődés hegyek. viszont, ha nem hozná az elvárt, ugrásszerűen növekvő fps-eket 3 kijelzőn single módban a mostanihoz képest, akkor bele sem vágok csak azért, hogy picit jobb legyen egy zsák pénzért. ráadásul a szereléssel kockáztatva a garit, meg az egész gépet. (pár napja kihúztam a helyéről, kicsit kiporszívóztam. már, ahová egyáltalán befértem. és leizzadtam a gondolattól is, hogy valamit is szerelni kelljen rajta..
-
warcat
veterán
válasz
Keksz03 #1217 üzenetére
Igen,jó eséllyel lapul még bennük erő,de mint mindig,a legtöbb magán a chipen múlik,ha az pont egy gyengébb példány akkor kaphat kismillió támogatást,pofára esik gyorsan tuning közben.
De az 1150-1200-at a többség bírni fogja ref vagy nem ref mindegy, mint a 7970-nél,csak egy jobb hűtéssel halkabb lesz meg hűvösebb.
+ tuning miatt felesleges várni a vásárlással, viszont egy jóféle egyedi hűtés az szimpatikus lehet.
(1200-ig ahogy írtam megy a nagyja,ha annál is több teljesítmény kell akkor tessék venni SLI-t vagy meg kell várni a GK104x2-őt.) -
gV
őstag
válasz
Keksz03 #1188 üzenetére
Mert jó a ref, halk, hűvös, házamhoz a házból kifújó ventijü VGA-t javasolják, a 6+6 nekem előny, mert nincs a tápomhoz alapból 8-as pcie csati, húzni meg nincs miért: bf3, avp, cop stb megvan a 60 fps, crysis (+hq text pack) és a gta4 (+enb) esetében meg a GTX 680-ból is SLI kell h legyen annyi.
-
Vigilante
őstag
válasz
Keksz03 #1061 üzenetére
Nem is kell, hogy érdekeljen ugyanis nem neked szóltam hanem schwartz kollégának, tisztelt önjelölt moderátor úr! Te részemről, már itt tárgytalan vagy!
GX110-ről valami hír?
Végül GTX685 lesz, ahogy én is láttam?
Mennyire megbízható a Psychopeti által linkelt kép? link
-
Cybertrone
veterán
Aki benyalta hogy ez 2 ventivel 2ghz-n fog menni az meg is érdemli... ln2 alatt majd max lehet.. addig mezei usernél ez is annyit ér mint egy ref, csak szebben néz ki, mert nekem tetszik a megoldás, meg én mindíg is szerettem az ilyen túlcsicsázott nyákokat!
SzlobiG:
Sajnos 7970-ből várták sokan a nagy brutál cuccokat DCU2... az msi reaktoros szarja... és egyik se ér szart se mezei kezekben... Ez a cucc viszont tetszik nekemÉs ami tetszik nekem az egyszer itt fog gubbasztani az asztalon... egyszer
-
MegalodonS
őstag
Szerintem mar lassaban megy a fejlodes mint regebben.A konfigom 5 eves semmi gondja nincs meg most sem.,igaz nem tudok jatszani 1920*1200 felbonatstol nagyobban de a 24'' monitorom sem tud tobbet!!
Most szerinted egy GTX 680 mire nem lessz eleg meg egy Intel Core i7-3930K procival 5 ev mulva??
Azert a mai hardverek mar boven tul teljesitenek es keves program hasznalja ki oket 100%-ban.Jo en szeretek sakkozni,az kihasznalja 100%-ban a procit
-
BeLucZ
addikt
ki beszélt itt 2500k-ról? nem mindenkinek van fullos sandy bridge procija
és én eleve a játék single és multi módja processzorigényének különbségeit taglaltam
szerintem ez érdekelhet egy leendő 680 tulajt is aki majd bf3al akar multizni és q9550-e van, mert itt valaki mondta már hogy vesz ilyen vga-t régi procihoz és akkor félgőzzel fog pörögni a vga az garantált -
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest