- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
kockaharcos #3185 üzenetére
Arra emlékszel, hogy mennyi volt a Min FPS, és mely játékokban?
Azért érdeklődöm ennyire, mert igaz, hogy olyan kártyát szeretnék, ami pár évig bírja, de verébre azért nem akarok ágyúval lőni... vagy inkább szúnyogra tüzérségi zárótüzet zúdítaniHa kell, inkább megvárom a GTX 660 -at, valamiért van egy olyan érzésem, hogy az sem lesz rossz
Amúgy jelenleg BF3 -ban Ultra beállításokon 75% átlag CPU mellett 100% GPU kihasználtságom van, és 25...40 FPS. Ha lejjebb veszem a beállításokat egyedire, akkor is átlag 75% CPU, 100% GPU -val, de 50...75 FPS -el. Érdekes, hogy a garfikai beállításokra mintha érzéketlen lenne a CPU
-
Drizzt
nagyúr
válasz
LackoMester #3191 üzenetére
Ventifordulatod meddig megy fel max? Crysis2 dx11 ultra high texturessel, vagy witcher2vel erdemes nezni, 5 perc alatt. Azok futik ezt a legjobban.
-
Zoli83
tag
Upsz, ezt nem ide akartam sry.
-
Zoli83
tag
Hello!
[Erről] a 680-ról mi a véleményetek?
-
BeLucZ
addikt
válasz
LackoMester #3191 üzenetére
Atya világ mekkora különbség van a 6970 meg a 670 közt, piszok erős lett az utóbbi
-
LackoMester
addikt
tikshow
Utánna kerestem a Googlibe a vörös képernyőnek, hát nem én vagyok az első, valami szar kompatibilitási hiba ( GPU- Z, Riva Tuner stb.) , na fasza.Javitom az előbbi bakimat, ami a linkeket illeti.
Heaven DX11
GTX 670 DCU II Top és a korábbi HD 6970.Egyébként ami a tuningot illeti, nekem ez bőven elég, nem lesz, :
-
tikshow
addikt
válasz
LackoMester #3187 üzenetére
ugyanez nálam is előjött gigaval gpu-z indításkor
-
Zoli83
tag
válasz
Nem jó a link Lacko! Beelőztek.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Nem jók a linkek tuningról tudnál mondani valamit ?
Szatesz. Megbeszéltük
-
kockaharcos
senior tag
Minden maxon volt persze, hisz új volt a kártya, néztem mit bír. Gyengék voltak a min fps-ek, és az átlag is az volt, mivel a proci limitált. Kihasználtságot nem tudok mondani, de a tesztekhez képest gyenge eredmények születtek a játékokban. Majd jött a full hd monitor, ott már VGA limit volt nagy átlagban.
De azért csak vettem 2600K-tDe majd valami okosabb mond neked valamit.
-
H.Ezredes
őstag
Van olyan aki rajtam kívül most akar venni 670-et?
-
Colos1
őstag
válasz
kockaharcos #3174 üzenetére
Sejtettem
A "nem hajtotta ki" alatt azt érted, hogy 100% CPU mellett nem volt meg a min. 60 FPS, vagy azt, hogy folyton 100% -on ment a CPU, a VGA meg 80% -on tolta a 70...100 FPS -t?
Gondolom a képjavító, videokártyazabáló szűrők maxon voltak.
-
-
ricshard444
veterán
válasz
kockaharcos #3177 üzenetére
+1
Hogy miért? Csak mert
-
H.Ezredes
őstag
Megint elbizonytalanodtam,hogy
vagy
A gigáról jókat hallottam tuningolhatóság terén asus felé meg húz a szívem mivel most egy 580 DCII-őm van. Mindig nem tudom eldönteni
-
Isual
veterán
válasz
LackoMester #3158 üzenetére
most ez bestbuy, ez kétségtelen ... erősen gondolkozom nyáron a VGA cserén, relatíve olcsón meg lehetne ezzel úszni és csak nyernék vele
-
H.Ezredes
őstag
Teszteken azt látom ,hogy egy gyári OC-s 670 hozza az 680-at most úgy alakult,hogy végül én a giga 670-nél teszem le a voksom jó áron új 3 év garis nem ref hűtéssel és mindenkitől csak pozitív jelzést láttam a kártyáról 1200-as órajelet mindegyik hozza ott meg már bőven 680 fölött van... Persze a 680-at is lehet nyilván húzni de nem lett volna most mégse olyan jó áron így marad a 670 lehetne jó áron egy 590 is de tápot kéne cserélnem mert a 600-as chifim nem hinném,hogy elbírná + az már tényleg sokat fogyaszt viszont nagyon erős...
-
Colos1
őstag
Sziasztok
Az én gépembe - amely az adataimnál szerepel - mennyire lenne túlzás egy ilyen 670 -es szörny ?
A procim nem szaladna ki ijedtében a gépből ?
Azt már nézegettem, hogy a Giga Windforce kivételével a táp sem lenne gond, még az Asus DC 2 TOP is kb. ugyanannyit eszik, mint ez az 5850. A Windforcnak nem tetszik a max 242 wattos teljesítményfelvétele (TechPowerup szerint), meg szerintem a tápom is megmondaná, hogy hova dugjam a kártyát a PCIe slot helyettAzért vennék új kártyát, mert az öcsém 4770-e a végkimerülés első jeleit mutatja, és megvenné ezt az 5850-et.
Én meg ismét úgy vásárolnék, hogy egy pár évig ne kelljen engednem a max grafikából.
Szerk.: a monitorom 1680X1050 -es.
-
kasa85
őstag
Aki HD6950CF-röl váltana érdemes,és miért is.
1.Sokkal folyamatosabb,kevesebb driver hiba és bug.
2.Közel azonos teljesítmény alig észrevehető ahol meg sz@rakodna a CF ott meg kimagasló a GTX javára ale fosportok.
3.Kevesebb hely igény jobb hő fokok kevesebb beragadt meleg.
4.Kevesebb fogyasztás,és ref vagy nem ref halkabb mivel csak egy van a gépben,de mivel nekem giga oc van 3 ventis marha hűvös,és jól húzható venti mintha nem is lenne a karin szépen teljesít.
5.Fizika ami a Batman új részében az államat kerestem,és a gta 4 is teszteltem végre nincs mikrolag,és szaggatás nagyon szépen megy.
6.Heaven DX11 Benchmark 3.0 azonos a CF el extreme tesztelállás,és minden csutkával 1920x1200.
7.Még tesztelés alatt -
Zoli83
tag
GTX 680-ból vannak kerülendő márkák, vagy ref-ből teljesen mindegy mit veszek?
-
Sziasztok,
AMD kártyáknál CCC-ben lehet szabályozni a ventillátor sebességét.
GTX670/680 kártyánál van valami hasonló lehetőség erre?
Köszi!
üdv -
LackoMester
addikt
Csak késő este tesztelek, de mindenképpen leírom a tapasztlataimat.
Áttszámítva kb. 120 rugó volt az ára. -
AMATŐR
őstag
válasz
Gyönyörű!
Remélem, hamarosan az én gépemben is lesz egy ilyen! -
M^xx
aktív tag
válasz
Nekem sima 113.000ft-ba lesz meg, menyi volt ez a TOP változat ?
-
Erdei88
veterán
válasz
A hűtésről mindekéépen írj pár szót, kiváncsi vagyok milyen a 670-en
-
BeLucZ
addikt
válasz
ittakary #3155 üzenetére
szerintem kicsit félrepozícionálták a kártyát!
anno az 580 és 570 közt karakteresebb különbség volt, bő 20-25% és több vram is meg szélesebb busz680 670 esetében lényegében az a 9% különbség nagyon könnyen túl is szárnyalható órajelemeléssel és specifikációk terén nem szenved vmi nagy hátrányt a 670, legalább az eredményekből nem ez jön le! az árukban viszont karakteres különbség van
(30k)
-
M^xx
aktív tag
válasz
Szatesz. #3149 üzenetére
Köszönöm a válaszokat srácok, lehet rosszul döntöttem, de előbb cselekedtem minthogy gondolkodtam volna. Aprón múlthéten (szombaton) meghirdettem a két kártyát és az nap megvolt rá mindkét vevő nem akartam nekik azt mondani, hogy mégsem adom el a kártyákat.
Nagyon meg voltam elégedve a cf rendszerrel, de az újdonság varázsa rabul ejtett.
Asus GTX 670 DCII sima és Asus GTX 670 DCII Top között csak órajel különbségek vannak, ugye ? Csak mivel nincs raktáron a top változat, érdemes arra várnom ? SLI milyen amúgy, skálázódik úgy mint a CF ?
-
Szatesz.
aktív tag
válasz
mcwolf79 #3148 üzenetére
Két tesztet nemlehet így összehasonlítani
pl az egyikbe 1920x1080 a másikba 1920x1200 van már nem ugyan az.
Ezen a két teszten ha jobban megnézed akkor a 6950 es 61 fps a gtx 670 meg 65fps .
Kérdezem tőled akkor majdnem ugyan olyan jo 6970 es meg akkor emg is veri mert az 70 fps .
Ezt te sem gondolod komlyan!
Az egyikbe ultra beállítás van a másikba meg high!Szerintem ugyan azt a teljesítményt tudja mind a kettő. Cf macerásabb többet fogyaszt illetve nincs benne akkora tuning poteciál.
Ha tovább lapozol ottvan hogy 1920x1080 ban ultra beállítással a 6950 es 39 fpst tud.
A gtx 670 1920x1200 ban ultrában 65 fps.. Cf ben kb ugyan ennyit tudhat! -
mcwolf79
veterán
válasz
mcwolf79 #3145 üzenetére
vs.
Igaz ez nem low grafikán,de fullHD maximum grafikán a 6950 CFX kb. 30 fps-t ráver a GTX 670-re. Igaz ez ref 670-es, de nem hiszem,hogy a tuning annyit segítene rajta,hogy befogja a 6950 CFX rendszert. Ez alapján, és ha csak a teljesítményt nézzük a győztes egyértelműen a 6950 CFX.
-
Szatesz.
aktív tag
válasz
mcwolf79 #3145 üzenetére
Ez a teszt nem mérvadó mert 1 6970 es 41 fpst tud full hd ben .Mivel a 6970 nél a gtx 670 60% al gyorsabb így valószínüleg a 6950 kb 35-40 fpst hozhat maximum ebben a tesztben cfben meg 60% töblet körül alakul. így kiszámolva gtx 670 legalább olyan erős mint a 6950 cf ugyan azon a beállításon!
A 110fps neki alacsony grafikán van a tesztben meg ultrán szerintem. -
M^xx
aktív tag
Hali srácok !
Szerintetek érdemes lecserélnem egy 6950 cf-et egy Asus GTX 670 DCII Top -ra ? Full hdban játszom, alacsony grafikán, jelenleg a cf-el átlag 110-140 fps-em van battlefield 3-ban szerintetek ez a 670 hozná ugyanezt a teljesítményt ?
120Hz-s monitorom van szóval 120fps alá nem szeretnék menni.
-
H.Ezredes
őstag
Köszönöm aki írt
-
gainwardgs
veterán
Nah 1215-öt viszi, cooler is meglepően jó 60c alatt tartja, elégedett vok
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #3135 üzenetére
E mellé még 3
-
gainwardgs
veterán
válasz
Cybertrone #3135 üzenetére
biztos
-
huskydog17
addikt
Ez a része világos. Ott van még zavar, hogy ugye az OEM és kiemelt partnereknek kizárólag olyan alkatrészeket szabad felhasználnia a VGA építés és sorozatgyártás alatt, amelyeket az AMD vagy NV jóváhagyott, azaz Certified Components
A legalacsonyabb partneri fokozatnál viszont nincs ilyen megkötés, tehát ez a gyártó úgy rakja össze (úgy spórol), ahogy akarja. Ez számomra azt is jelenti, hogy legfőképp emiatt érdemes OEM vagy kiemelt partnertől vásárolni, ugyanis itt jóval nagyobb az esély arra, hogy hibátlan terméket kap az ember, mert ezek a cégek nem spórolhatnak le semmit.Meg szabad érdeklődni (publikus információ) azt, hogy az NV háza táján mely gyártópartnerek milyen partneri fokozatban van?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #3133 üzenetére
Így van. Az OEM gyártók szigorúan tesztelnek, de nem minden eladott gépet. Amikor összeraknak egy új konfigot, akkor azt kvalifikálják, és szarrátesztelik, de amikor sorozatgyártás van, akkor nincs oka a gyártónak feltételezni, hogy ugyanaz a termék, ami korábban jól szerepelt a teszteken, az hirtelen rossz lesz. Nyilván lesznek rossz termékek, mert elkerülhetetlen, hogy heti több ezer legyártott cucc között ne legyen hibás. De ezeket egyenként letesztelni eladás előtt lehetetlen. Sokkal olcsóbb bevállalni a garit.
Az OEM-ek rendszerint referenciatermékeket vesznek. A dobozos termékek nem mindig azok. Egyébként tesztelés és gyártás szempontjából mindenki így csinálja. A minőség az gyártó kérdése. Nem mondom, hogy x gyártó y terméke nem jobb z gyártó akármelyik termékénél, de nem a military-durable-... marketing miatt.Mindenki ugyanúgy csinálja. A kiemelt partnerek azért azok, mert sokat rendelnek. Ha sokat rendelsz kiemelt leszel. Ez olcsóbb beszerzési árakat eredményez, de közben lesz egy minimum rendelési mennyiséged. Ha nem vagy kiemelt partner, akkor drágábban kapsz holmit, de nem kell minimális mennyiséget rendelni.
Kicsit ez a márkák dolga túl van lihegve. Nem mondom, hogy az ASUS nem jobb egy mittomén, mondjuk Sparkle-nél, de nem azért, mert ASUS, hanem azért, mert x termékén esetleg jobb hűtő van, vagy hasonló. De ugyanakkor lehet a Sparkle x terméke is jobb. Hamisítás meg manapság nincs. Azért mára sikerült kiépíteni biztonságos értékesítése csatornákat, így olyan mint régen, vagyis, hogy a zacskós TnT 2 alig tudott valamit nem fordulhat elő.
-
BeLucZ
addikt
válasz
gainwardgs #3134 üzenetére
de céééééép
-
Cybertrone
veterán
válasz
gainwardgs #3134 üzenetére
Miért csak 3-way sli van a dobozra írva 4-et is össze lehet barátoztatni
-
huskydog17
addikt
Na most még jobban összezavartál, ugyanis korábban említetted, hogy az OEM beszállítóknak szigorú teszteken kell átvinnie a VGA-ikat, de most azt mondod, hogy nem. Akkor a dobozos VGA-k esetében az OEM-hez tartozó brand-ek mennyivel (miben) jobbak, mint a kiemelt partnerek (ASUS, MSI) termékei?
Hogy van ez pontosan akkor ez a teszteléssel és minőséggel?NVIDIA téren mi a helyzet a különböző brand-ekkel? Ott is vannak ilyen besorolások, mint OEM beszállító, kiemelt partner stb.? Itt milyen lényegi különbségek vannak a különböző gyártópartnerek között? Na persze ha nem üzleti titok ezek az infók.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #3131 üzenetére
Azok sem, de azoknál a működés esélye jóval nagyobb, mert a felhasznált alkatrészeket egyenként kitesztelik. Nyilván nincs ok azt feltételezni, hogy ezek a kártyára szerelve már nem működnek. Ha mégis úgy alakul, akkor gari.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #3127 üzenetére
Az összes nincs kitesztelve. Nem éri meg. Ha nem működik, akkor ott a gari. Nyilván amikor összerak az OEM egy gépet, akkor rendel bele terméket, hogy megnézzék tökéletes-e a párosítás. Ezt így kitesztelik, de utána a szállításnál nem fogják megnézni, hogy az összes jó-e. Nincs rá meg a humánerőforrás.
-
szasanyi
félisten
És valamiféle árkonszolidáció nem várható - AMD vagy NV oldalról - a közeljövőben? Mert azt tudom, hogy a forintnak megiint adtak egy jó nagy pofont ami kicsit sem kedvez ennek, de hát amúgy is drágák voltak. Bár szerintem már régen aktuális lenne egy visszaütés, csak nem tud szerencsétlen.
-
huskydog17
addikt
Ez azt jelenti, hogy még az OEM beszállító cég OC-s termékei sincsenek kitesztelve? Konkrétan ugye itt az AMD VGA-k esetében a PowerColor, Sapphire és VTX3D-re gondolok. Ezek OC-s verzióinál sincs tesztelés? Csak mert korábban azt mondtad, hogy nekik kötelező a szigorú tesztelés, csak az nem világos, hogy ez minden dobozos termékre igaz-e.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg három SKU készül az AMD-nél. A 7990 a csúcs, de az lényegtelen, lesz még a 7970 GHz Edition is. Ezek a válaszok valamire. Ami fontos a konkurencia szempontjából az a 7930. Nyilván utóbbinak csak akkor van értelme, ha jön a GTX 660, másképp ugye teljesen felesleges kihozni egy ilyen terméket. Szóval valamire lehet számítani. Ami viszont az NV ellen dolgozik az az idő. Minél tovább csúsznak annál nagyobb a valószínűsége, hogy a tesztoldalak beveszik az új DX11-es játékokat. Ez nem jó a Keplernek, mert a DiRT Showdownban maxon a HD 7870-nel is éppen hogy tartja a lépést a GTX 680. Szóval iparkodni kell az NV-nek is, hogy a régi, még nem GCN-re optimalizált játékokkal menjenek le a tesztek.
-
AMATŐR
őstag
válasz
LackoMester #3119 üzenetére
Nagyon várom a tapasztalatokat!
-
LackoMester
addikt
Na én már nem várok tovább, egy OC- s GTX 680- ra nincs elég zseton, de egy ASUS GTX 670 DirectCU II TOP- ra elég volt, ( teljesítménybe eszi a ref. GTX 680 ) holnap végetér az 2008 óta taró AMD- ATI -s korszakom. Kiváncsian várom.
-
keIdor
titán
válasz
mcwolf79 #3117 üzenetére
Na de hol meg mennyi az az annyi? Havernak is most nézek a héten kártyát, Gianni árai a nyerők eddig, ott meg ezek vannak:
- VGA Gigabyte nVidia GTX670 2 GB DDR5 OC (GV-N670OC-2GD): 109.990,-
- VGA ASUS nVidia GTX680 2 GB DDR5: 137.990,-
Nagyon a 670-nek áll a zászló, a rendelést rám bízta, én nem fogok 0,1fps-ért +30k-t kivenni a zsebéből. Hol van 110k-ért 680, mert akkor az lesz neki is. -
válasz
conqver #3104 üzenetére
Nekem 570 phantomom van. Tegnap elfelejtettem benyomni a házhűtést, és BF3 alatt 30 fokos szobában így is csak 76 fokig ment fel... és teljesen fasza halk is.
Nincs ezeknek semmi bajuk. Teljesen mindegy melyik márka kié, a Palitnak van vagy 5 márkaneve még, amikkel különböző igényeket és kategóriákat fednek le. Teljesen irreleváns. A Gainward GLH meg Phantom attól még felső kategóriás cucc, mind a minőséget, mind a hűtést tekintve.Btw, maga a nyák és az azon lévő cuccok melegedése megint más kérdés. Erről még egy teszt is volt valahol, ahol direkt ebből a szempontból hasonlítottak össze 580-as kártyákat. Elég durva hőfokok voltak mindnél, volt amelyik a 100 fokot is meghaladta a nyákon, míg a GPU a hűtő miatt jóval hűvösebb volt. Asszem a Phantom is a melegebbek közé tartozott, de ettől még mind tökéletesen működött.
-
Erdei88
veterán
válasz
H.Ezredes #3108 üzenetére
Pont ma jelent meg
Gigabyte GTX 670 OC 2 GB -
H.Ezredes
őstag
Szerintetek melyik a jobb választás ? árak ugyan annyik sőt 680 még kedvezőbb
Vagy
-
BeLucZ
addikt
válasz
gainwardgs #3105 üzenetére
a reffel biztosan nem lesz baj, mert ott követni kell az nvidia ajánlását, az pedig elég szigorú
refnél tök mind1 milyet veszel, de látom a nickneved miatt is fontos hogy gainward legyen
Amúgy meg kell hagyni jól cseng a márkanév -
gainwardgs
veterán
A ref gainwardal csak nem lehet baj
Ugyis megy majd rá 1 Twin turbo II
-
conqver
aktív tag
válasz
Locutus #3095 üzenetére
Szevasztok!
A jelenlegi vga-m elött egy Gainward GTX580 3gb Phantom volt a gépben és 80°C fölé sosem ment nekem(SharkoonTauron házban) tartós,több órás BF3 alatt sem!
Ezen föllelkesülve váltottam ennek a Vga-nak a 680 4gb-s változatára.
Itt kezdődtek a problémák:kondenzátorok nagyon hangosak voltak,föltett oldallapnál 84-86°C,memóriák szintén melegedtek(hátlap simán elférne alul).
Nem írom le a GW-t,egyszerűen csak kifogtam egy hibás darabot.
Elálltam a biznisztől,IPON visszafizette az árát,mindenki jóljárt -
gainwardgs
veterán
Hát nekem azért is gainwardom lesz holnap
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest