- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMATŐR
őstag
Egy gyors kérdés, ti melyiket vennétek? Az árat most ne nézzétek, mert minimum 1-1,5 évre veszem, így a különbséget benyelem!
-Gigabyte GTX 670 WindForce 3X
-ASUS GTX670-DC2 Top -
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
Ahhoz, hogy egy tuningos i5 kerüljön a konfigurációba adná magát egy normális hűtő beszerzése és egy ennek megfelelő Z vagy P lap.
Ha nem akarunk lemondani a GTX 670-ről és változatlanul iponból származna a cucc, akkor ki kellene iktatnunk a listáról egy eszközt (kizárásos alapon az SSD-t, mert a HDD kell) s még így sem biztos, hogy futná jó lapra.
Rosszul látom a helyzetet?
Egyébként ha 4 év múlva is állja a sarat ez a ilyen felbontással, az csak jó. Más kérdés, hogy én előbb vennék egy jobb 24"-os FHD IPS monitort.(#2889) BeLucZ: Ez az én bajom is, bármiből adom alább borul a már most is VGA súlyozott rendszer a táp és egy normálisabb ház pl tabu árcsökkentésnél. Egy jobb hűtő - hasamra ütök - 12k-nál kezdődne egy kicsit is tuningos lap meg gondolom 30 felett.
-
BeLucZ
addikt
válasz
stratova #2885 üzenetére
ha már boltban egyben akkor ipon,pcx,aqua és társai vagy valami nagyobb híresebb megbízhatóbb boltból válogatnám össze!
remélem nincs köztük ez mert akkor saját magam ellen beszéltempersze értem én, hát vegyen amilyet akar, csak kár hogy nem hallgat nála okosabb emberekre akik esetleg okosabban össze tudnák hozni, mint ő
-
BeLucZ
addikt
válasz
stratova #2885 üzenetére
lol, 1680ban felesleges ez a gép szerintem
1920x1200ban szanaszét szűrőzve max grafhoz esetleg ok vagy 1440p-1600phez, de 1680ban...
))
hát ha már ennyire elvetemült akkor tényleg nem kéne a procin spórolni min 2500k 4,5 Ghzen 24/7-ben, mert különben a vga jó hosszú wellness utazásra fog menni
-
stratova
veterán
Most egy LG W2234S (1680x1050) teljesít nála szolgálatot, de nem tervezi cseréjét főleg a "nagy bevásárlás" miatt s hogy nagyobb keret maradjon a gépre.
Asztali gépnél, ahol magam válogathatnám össze az alkatrészeket nekem se lenne szívügyem a bolti vétel, de még talán mindig jobb egy drágán de ésszerűen összerakott masina mint egy a fentihez hasonló példa ajándék 4 GB pendrive-val... Mint írtam sajnos ebbe nincs beleszólásom -
-
BeLucZ
addikt
válasz
stratova #2882 üzenetére
én akkor is 2500k-t raknék bele, lehet később meggondolja magát és megkéri majd egy ismerősét hogy huzza fel és ennyi és nem kell uj procit venni, szvsz az a proci elég csicska egy gtx 670hez amit lazán 680 fölé lehet vinni mert csak 9%ban van lemaradva avg a single gpu királytól
de igy is fasza a gép szerintem csak gondolni kell a jövőre is
mindenképp K-s procit raknék bele a helyedben
milyen felbontáshoz veszi a gépet?
elég kibaszott drága bolt ez szerintem ahol veszed, de ez csak magánvélemény
300ból én összeokoskodnék olyan gépet is ahol 7970 vagy 680 lenne benne 2500kval
boltban csak átbasznak és lehúznak
hidd el
-
stratova
veterán
Első helyre már tettem is volna be a 2500K-t, de nem fog tuningolni nem akar foglalkozni vele. Továbbá csak új bolti garanciás alkatrészekből építkezik, valószínűleg össze is rakatja a fentieket, emiatt egy helyről válogattam össze (i p o n). A házból már lecsíptem egy tizest, nem nagyon látok teret lefelé árban (ez ott a legolcsóbb GTX 670 is). Épp azért kérdeztem, mert nem láttam alapórajeles i5-ös VGA tesztet (nyilván azért nem, hogy ne legyen limit).
ricshard444 Én se tennék de nem az én döntésem, csak elsőnek egy bolti 2600K+GTX560-as konfigot kaptam alapnak, mondom az úgy nem lesz jó...
-
BeLucZ
addikt
válasz
stratova #2880 üzenetére
szerintem az a proci nagyon hurka, annyi pénzbe lazán belefér egy i5 2500k
ne a procin spórolj meg egy 680as!de ha vgara nem jut akkor 670, de procin ne sporolj mert amit írtál azt nem lehet normálisan húzni sem ha később kéne a kraft és 2500k 55-60 körül van ha jol tom, aproba olcsóbb is -
stratova
veterán
Üdv!
Ismerősömnek 300e ft-ig állítottam össze egy játékra kihegyezett konfigurációt (no végül kicsit túlcsúsztam 6e-vel, de nem tetszett a GTX 580 2 GB alatti memóriája), amihez nem kíván hozzányúlni és tuningolni sem 3-4 évig. Így megerősítést vagy cáfolatot kérnék, hogy egy i5-3450 minden tekintetben (Shogun II-től a BF3-ig) kiszolgálja-e a GTX 670-et.
Bár változatlanul az a véleményem, hogy itt a prémium kategóriában horribilis összegeket kérnek el egyre kisebb teljesítménynövekményért, de ha már übert kell kihozni ennyi pénzből nekem nincs jobb ötletem.
Hogy kerek legyen a történet beteszem a konfigot is bár OFF-topic:
CPU INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX 49402
RAM KINGMAX 8192MB DDR3 1600MHz KIT 13919
VGA MSI N670GTX-PM2D2GD5/OC 2048MB GDDR5 PCIE 125057
ALAPLAP ASROCK H77 Pro4-M 24092
HÁZ FRACTAL DESIGN Arc Midi Tower 25641
TÁP SHARKOON WPM power supply series 600W 20104
HDD SEAGATE 1000GB Barracuda Green 5400rpm 32Mb SATA2 ST1000DL002 22159
SSD SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU 25019
Össz.: 305393 -
Macka
veterán
Újratettem Win7-et, de azután is kilép BFBC2-ből, BF3-ból. Mintha nyomnék egy ALT-F4-et. Most visszavettem 4.2-re CPU-t, meglátjuk mi lesz. Nem tudom, hogy CPU probléma lesz-e, mert 4.4-en PRIME stabil órákig, ráadásul ugyanez a konfig 6870X2-vel stabil volt, nem lépkedett ki, pedig annak magasabb a fogyasztása is.
Szóval nem értem, hogy 680 GTX-el miért van ugyanabban a konfigban probléma. (Palit 680 GTX Jetsteam.) -
BeLucZ
addikt
simán van értelme, 5970 nem más mint egy elavult vram limites kazán, ami rohadt erős a mai napig, viszont kényes tud lenni
670 meg egy szuper modern kari ami 9%al lassabb a single gpu királytól, szerintem ezzel mindent elmondtam
erősebb, kevesebbet fogyaszt, single gpu, jobb driver, hűvösebb
ha anyagilag okosan össze tudod hozni, mindenképp megérheti -
Karex
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek van értelme egy 5970-es kártyát cserélni egy GTX 670-re?
Őszintén szólva meguntam mind a kétgpu-t, mind a fogyasztást, és ha jól számoltam, minimális bukással tudnék egy gyorsabb/takarékosabb/modernebb kártyához jutni.
-
Szatesz.
aktív tag
Én ugyvagyok vele hogy nem ér 30k-t +10% én inkább az Ati 7970 en gondolkoztam még de egyenlőre az ati szokásához híven levan maradva a megfelelő driverrel és nem akarok egy uj kártyával még ideget enni mert ahogy olvasom sokan vannak vele gondba.
Igy maradt nekem a giga 670 WF Oc 109k ert már hozzálehet jutni ,asus 670 dc2 Top 132k a legolcsobb helyen is! -
AMATŐR
őstag
válasz
Szatesz. #2866 üzenetére
most is a teszteket nézegetem!
A giga 670 Windforce OC tényleg nagyon jó választás, és árban is a legelérhetőbb!
De! Én is legalább 2 évre veszek karit és ha úgy számolok, hogy az 24 hónap és ha havi szinten csak egy ezressel fizetek most többet egy új kariért, akkor már majdnem egy 680 as!
Mert megérdemlem! -
Szatesz.
aktív tag
Én is pont így vagyok ha kb. 100 tesztet nem nyálaztam át akkor egyet sem.
Én a giga 670 Windforce oc ra szavazok. A leg hűvösebb mind közül terhelve 62-65fok azért nemrossz. Illetve jol megy tuningba is . Amit nem értek hogy csak a giga rakott 6-8 pines tápcsatit a többi gyártó 6-6 pinest rakott rá. Lehet ezért birja annyira jól a tunigot. -
AMATŐR
őstag
válasz
ricshard444 #2863 üzenetére
Igen! Eladtam!
Szeretnék venni valamit. Nézegetem az Asus GTX 670 DCII Top verziót ill. a Giga 670 windforce-3x verzióját is!
De a Giga 7970 WindForce karia sem kerül sokkal többe, mint az előző kettő!
Óránként változik, mit kéne venni!
De valamit kell, mert így csak nézegethetem a gépem! -
-
gainwardgs
veterán
hol van 680 top??
-
Szatesz.
aktív tag
Értem ,köszönöm !
Az asus dc2 top 20k val dragabb mint ez a giga annyival nemjobb szentem. -
kribe
őstag
Parancsotok számomra kérés...
Ez gyakorlatilag ugyanaz csak itt mások hívták meg a skacot erről a témáról beszélni.
Szatesz: ha 670-eset vennék szerintem az Asus lenne az a nagyon halk működése miatt, és rászánnék pár ezerrel többet hogy a Top-ot vegyem a válogatott alkatrészeivel.
-
Szatesz.
aktív tag
-
kribe
őstag
válasz
Szatesz. #2841 üzenetére
Üdv.
Boost clock mindig van, nem lehet kikapcsolni. A boost általában még kicsit fölé is megy a tuningoló progiban beállított értékeknek, és a maximuma elég sok mindentől függ, a hőmérséklettől, a beállított tdp kerettől, stb. A keplerek túlhúzása már nem olyan egyszerű mint a régebbi kártyáké.
Az ASUS-os gyerekek csináltak róla egy videót hogy hogyan is érdemes húzni a kepleres kártyákat, illetve miért ér többet egy nem gyári hűtés, és nem gyári VRM felépítés az nvidia referenciánál. Ha nem gond hogy angol nyelvű szólj, és megkeresem a linket.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Motion_Blur #2847 üzenetére
Én 2éve adtam 45ezerért a HD5870 em
az a 40k érte neked nem rossz ....
És nem 1 szar példányt adtam el6970 sebességét hozta OC ba
-
Motion_Blur
félisten
válasz
H.Ezredes #2846 üzenetére
Igen, de előtte egy HD 5870-em volt, Zalman hűtéssel. És bizony nagyon kevéssel maradt el a 480-tól, sőt voltak olyan játékok ahol gyorsabb is volt... mégis csak 40K-ért tudtam eladni a Zalman hűtéssel együtt is. Szóval ahhoz képest hogy az 5870-ek 35-40K-ért mennek, a 480-as 45-50K-s ára szerintem reális.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Motion_Blur #2845 üzenetére
Ez a hang mizéria meg a másik dolgok. Ezt nem lehet behatárolni... Kinek mi a hangos.... Én szerintem meg 70%-ig teljesen korrekt elviselhető hangja van.... Ha jól látom akkor most egy PowerColor HD 7950 PCS+ -d van nem ? Azért az egy újabb fejlesztésű kártya inkább a 600-asszériát nézném vele
-
Motion_Blur
félisten
válasz
H.Ezredes #2843 üzenetére
Nekem se érte el a 80 fokot, viszont megsüketültem mellette
Idle 40-44 fok se nagyon tetszett... nem ilyen hőfokokhoz voltam hozzászokva, a mostani (és az azt megelőző) Radeonom ~100W-al eszik kevesebbet és jóval gyorsabb, a tuningpotenciálról nem is beszélve. Nem szidni akarom a 480-at, mert a teljesítményével semmi bajom nem volt, de nekem egy kártya ne fűtse be a szobát, de még csak a gépházat se és ne legyen hangorkán amikor játszom
szasanyi: igen, sajnos mindkét oldalon nagyon elszálltak az árak, na meg a forint is lehetne erősebb
-
szasanyi
félisten
válasz
H.Ezredes #2840 üzenetére
Ez bizony nagyon gáz, de nem is leginkább a VGA árak miatt - azt ugyanis nem kell cserélni, megvenni. Viszont az élet más területein kísértetiesen hasonló a helyzet, és sok dolog van amit - a VGA-tól eltérően - egyszerűen nem lehet elkerülni, és szükségszerűen meg kell fizetni a többletet (csak azért, hogy vki vagy vkik többet keressenek rajta).
Ami a VGA-kat illeti szerintem is túlárazottak - AMD és NV egyaránt, ebben nem látok különbséget.MOD - ja, és mindezek mellett még az elérhetőségük i korlátozott, a gyártók egyes termékei gyakorlatilag beszerezhetetlenek. DE nem hiszem, hogy azért, mert ilyen áron úgy viszik, hogy folyamatosan készlethiánnyal küzdenek.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Motion_Blur #2842 üzenetére
Jaj ezt hagyjuk már... Mindig ez a rohadt fogyasztás... Akinek nincs arra pénze,hogy havonta egy liter benzinnel árával többe kerüljön a villanyszámlája annak ne is legyen ilyen kártyája... TFII-vel nekem sose volt bajom 80C-ot sose érte el érdekes... alulfeszelve 800-as órajelen meg vígan elvolt sőt aki alapon akarja használni alulfeszeli és halk is erős is kevesebbet is fogyaszt.... és az,hogy hivatalosan egy 570nél 25W-al fogyaszt többet de legyen 50W.... Az mi... Ugyan már... Én is csak azért adtam el mert kevés volt a teljesítmény és jó 580-at tudtam szerezni....
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy ez a boost clock ez mindig van és automatikusan o bekapcsolja ha használja a vgat vagy kilehet kapcsolni? Mert akkor pl tesztek kozbe a boost olt mhzt kell nézni. Nem értem ez hogy is van eddig nem talalkoztam ilyennel! -
H.Ezredes
őstag
válasz
szasanyi #2836 üzenetére
480 TFII tavaly nyáron mikor 180 Ft volt a dollár és akció volt 50-55-ért facsar újonnan rohadtul megérte.....
OFF viszont a mostani piaci árak szánalmasak.. ilyen kínálat árfolyam termékek között a 480 45-50K-s ára szánalmasan alacsony egy 670 110K tól kezdődik egy 680 140..... egy 580-is 70-90K köztük meg tátong a SEMMI....................... többet ér jóval a 480... Januárba elvitték 80K-ért is....
-
-
szasanyi
félisten
Mondj már 1et (csak 1et!) ami megér ennyi pénzt. Ez nem erről szól, gondolom ezt tudod.
Ricshard444:mert az "megéri" az árát?
Fenéket... ennyi az ára, mert így döntöttek és kész. Aztán mindenki eldöntheti hogy ki tud-e vagy ki akar-e fizetni azt a magas árat. Véleményem szerint ez esetben a "megéri-e" értelmezhetetlen egy olyan helyen, ahol a viszonyok olyanok mint Mo-on (sokan összetennék a két első lábukat, ha ennyi lenne a nettó fizetésük). A lényeg a 3. mondatban van.
-
Zoli83
tag
válasz
gainwardgs #2832 üzenetére
Én is a GTX 680 Jetstreamet néztem ki, a 2gb-osat, de 160k-t már nekem nem ér.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Cybertrone #2833 üzenetére
Hát figyu dc2top megy 1300-at most ahhoz képest 1250 nem rosz reftől
-
Cybertrone
veterán
válasz
gainwardgs #2832 üzenetére
Mehetnenek jobban is, de ez is eleg!
-
gainwardgs
veterán
válasz
Cybertrone #2831 üzenetére
Kösz, lehet nekem is az lesz mert kifogyott a jetstream
Ezek szerint jól mennek refek is
-
Cybertrone
veterán
válasz
gainwardgs #2830 üzenetére
1250et mind megy cikkben benne is voltak, es olyan 65 fok korul vannak sajat ventibeallitassal, nekem meg fullon is halk a veti, igy ez szubjektiv!
Abu:
Telorol igy is jo vagyok! -
gainwardgs
veterán
válasz
Cybertrone #2828 üzenetére
Neked is ref asus 680-ad van??Ha igen mennyit megy tuningba, mennyire melegszik alaphűtővel???
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Helyes. Erről írtam fentebb, hogy eltérő profilokra van szüksége a PowerTune-nak. Ezeket el kell kezdeni beépíteni. Gyanítom, hogy eddig az alapprofilon kívül sok beállítás nem volt a driverben.
(#2827) gV: Offnak off, de VGA. Katasztrófa szerintem nem történt. Senki sem ugrott neki senkinek. Abszolút normális határok között zajlott az egész.
(#2828) Cybertrone: Miaza Hazgazda?
-
Szatesz.
aktív tag
Sok tesztben a 7970 es a gtx 670-el van egy erőben...
Én inkább a gtx 680 at venném.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az SM 5.0, az egy átfogó név. Az összes shader lépcsőt jelenti, ami a DX11-ben van. A compute shader 5.0 ennek egy része. Van még ugye vertex, geometry és pixel, illetve a hull és a domain, de ezek a tesszellátorhoz kötődnek.
Az LDS, az a Local Data Share, vagyis a shader egységek közötti helyi adatmegosztás. A compute shader 5.0-nak az a legnagyobb előnye, hogy az adatokat alacsony késleltetés mellett meg lehet osztani a multiprocesszorokon belül. Ez természetesen gyorsítja a feldolgozást. Alapvetően ez teszi lehetővé a HDAO számára, hogy a teljes felbontáson számolja az effektet. Nyilván a többi AO algoritmus is tudna teljes felbontáson számolni, csak jóval többet vesztenek sebességben.
(#2820) Inkv1zítoR: Mindegy. Szerintem a Keplernek egyhamar nem jön majd ki a gyenge compute teljesítménye a játékokban. Tudják a fejlesztők, hogy hol van a hardverben a limitáció, így lehet optimalizálni rá. Játékok szempontjából tehát mindegy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már nem. A 12.6b esetében benne van, hogy javították a ZeroCore bizonyos konfigokon előkerülő problémáit. Azt nem mondták, hogy mi volt a gond, de feltételezem, hogy próbálnak igazodni a 3rd party programokhoz az energiamenedzsmenttel.
A GPU energiamenedzsment egy kényes ügy lett, mert a PowerTune előtt abból állt ez, hogy a hardver kérdezett valamit, a szoftver meg válaszolt rá. Sokkal jobban követhető az egész, mert a menedzsment félig szoftveres. A hardver azt csinálja, amit a szoftver mond. A PowerTune ezt jelentősen megváltoztatta. Úgy működik, mint a processzorok energiamenedzsmentje. A hardver dönt rengeteg dologról. A driver oldaláról a TDP limitek állíthatók csak (na meg a profilozás, de azon user nem módosíthat). Az előny itt egyértelmű, a hardver nem vár a szoftver válaszára, hanem kiértékel és dönt. 100x gyorsabb lehet ez az elgondolás. Ami itt előjön, hogy ezt másképp kell támogatni is. Az AMD-nek ez könnyebb, mert ők fejlesztették, vagyis ismerik hogyan működik. A 3rd party programok esetében pedig ha van egy hiba, akkor arra nem tudnak reagálni, mert nem ismerik a működést. Próbálgatni lehet dolgokat, de ennyi. Többet nem tudnak tenni. Ez hozta elő a villogásokat. A PowerTune hatalmas fegyvere, hogy képes megelőzni a fagyást. Ezért kell a hardveres kiértékelés, mert mire a szoftver válaszol, addigra rendszer már lefagyott. A hardver reakciója sokkal gyorsabb, és így meg lehet előzni a bajt. Ez persze érezni is lehet, mert a reset a GPU-n belül megtörténik, ami egy villanást eredményez.
Amúgy a dolog tök egyszerű lenne. Publikálni kell a PowerTune működését a 3rd party programoknak. Ezzel nem kellene vakon dolgozniuk. Persze ahogy mondtam az AMD ezt nem fogja megtenni, mert ez biztosítja a mobil termékek előnyét. Szóval marad a b-terv, ami a 3rd party programokhoz való igazodás. Az AB-vel már ezt megkezdték a 12.6-ban. Ezzel persze telepített 3rd party programok mellett összességében valamelyest romlik ez energiamenedzsment hatékonysága, de a tesztekben úgy sem használják ezeket, otthon pedig te döntesz.
A ZeroCore esetében is több profil kell majd. Mivel ezt a technológiát csak utólag építették be, így most ismerik igazán ki. Sajnos ez is PowerTune-on keresztüli, vagyis nehéz lesz megfelelően támogatni a 3rd party programoknak.
Ennek majd az lesz a vége, hogy lesznek az elterjedt tuningprogramok amikre optimalizálnak, a többi mellett pedig előkerül egy vészprofil, ami kikapcsolja az energiagazdálkodást. -
keIdor
titán
Nálam is 1 napos Windows 7-en meg csak drivernél csinálta azt, hogy nem tért vissza ZeroCore-ból a kártya. Illetve két kártya, ref. Asus meg VTX. Semmi 3rd party nem volt fenn, csak driver, mégis ZeroCore után a driver leállt, másodszor meg fekete képernyőt kaptam, csak az egér mozgott, mást nem lehetett csinálni géppel, reset segített.
Alapból szar az egész úgy ahogy van, nem csak a 3rd party a hibás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A gyári OC is OC. Minden cég az alap paraméterekre specifikálja a lapkákat. A gyártó emelhet ezen, de nem ellenőrzi, hogy jó-e. Ez mindig így lesz a gyári OC-nél. Ezért kerülöm ezeket a termékeket, mert három vételből kétszer megszívtam. Ráadásul mindkettő EVGA volt. Ők sem tesztelnek. Azóta nem veszek gyári OC-s terméket.
A GCN egy gyökeresen új architektúra, ami alapjaiban sem épít semmi korábbira. A Larrabee-re hasonlít, vagyis koncepcionálisan is teljesen egyedi. A Kepler rengeteg elemet emel át a Fermiből. Más ezekhez drivert írni. -
TTomax
félisten
Nem egészen mint kiderült nálam a gyári OC is villogott gyári órajelen mindenféle piszka nélkül... nem akarom elkiabálni de a 12.6-al megszűnt... az AMD amióta világ a világ a szoftveres banánhéjon csúszik el...
Már-már magam is elkezdtem gondolkodni.hogy eladom a francba a 7970.et pedig talán egy hónapos sincs,el tudom képzelni azok mit érezhettek amikor fél éve megvették,nem egyet rögtön kettőt és hónapokig nem azt kapták amit elvártak... már az is furcsa volt,hogy a 7970 nem kapott whql drivert startkor... meg lehet nézni nV oldalon a 670/680-at.. a debüt napján volt hozzá whql... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AO az egy külön állítható paraméter a programban. Rajta van a cikk képein, hogy SSAO-t használtak. [link] - Az is leolvasható, hogy az MSAA-t mellőzték, bár az új adatok birtokában ez inkább ront a képminőségen, szóval talán ezt okkal tették meg.
A két AO-nak az az előnye, hogy DX10-es kártyákon is működik, pontosabban az SSAO teljesítményigénye nem olyan nagy, hiszen a felbontás negyedével dolgozik. A HDAO csak DX11-es kártyákkal megy jól. Cserében a teljes felbontással dolgozik, és így szebb is. Persze az fps-t is jobban zabálja.
A két opciót egyébként reálisnak tartom. Nyilván a DX10-es kártyák tulajdonosai örülnek az SSAO-nak. A HDAO leskálázva működőképes, de Gather4 és LDS nélkül töredékére esik az fps. Még a DX10.1-es kártyák sem bírnak el vele. Talán a HD 4800 sorozat, mert ott elég gyors a Gather4, de az LDS is sokat számít, ami meg nincs. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #2807 üzenetére
Már kiderült, hogy a problémák akkor keletkeznek, ha van fent 3rd party (AB, Trixx) program. Ha a driver van fent önmagában, akkor a működés hibátlan. Esetlen tuningnál lehet még gond, mert a PowerTune-os Radeonok energiagazdálkodása kezd a CPU-ra hasonlítani. A korábbi GPU-k jóval primitívebbek voltak. Sajnos ezt a programoknak is le kell követni, csak úgy nehéz, hogy nincs publikálva a működés. Az AMD ezt nagyon őrzi. Most sem a 3rd party programokat segítik, hanem a driverben szabnak hozzájuk energiagazdálkodási sémát. Pedig egyszerűbb lenne elmondani az MSI és a Sapphire-nak, hogy hogyan kell kezelni, de félnek, hogy eljut az NV-hez a működés. Amikor az energiagazdálkodás a mobil termékek legnagyobb fegyvere, akkor ezt őrzik a legnagyobb titokban. Minden olyan dolog, amit a GCN architektúra megkapott az PowerTune alapú. A ZeroCore és a power gating is. A Compal mérések szerint power gating segítségével egy notebook üzemideje webes böngészés mellett 30 perccel is megnövelhető. Nem csoda, hogy hét lakat alatt őrzik a PowerTune működését.
Nem, a ZeroCore az szoftveres is. A driver adja ki az inaktiválás és az aktiválás jelét. Ezt értelmezi a hardver, és onnantól válik a lekapcsolás hardveressé. A PowerTune és a power gating az tisztán hardveres. Másképp nem is lehetne megoldani az olyan gyors órajelváltásokat, amiket az AMD csinál. Egy szoftveres megoldás reakcióideje legalább 500 ms, plusz a terhelés miatt kell egy ideiglenes zárás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #2799 üzenetére
Miért kellene a drivert bőszebben fejleszteni? Pont azt csinálják, hogy a két külön csapatot összevonják. Ezzel a havi frissítés megszűnik.
(#2805) Cybertrone: Ez is már ki lett tárgyalva. Nem driver okozta, hanem az Afterburner és a 3rd party programok. Nem ismerik a PowerTune-t, mert nem publikálja a működését az AMD. Természetesen védik a technológiájukat, valószínű, hogy könnyen lemásolható és ezt nem akarják.
A 12.6-os driver tartalmaz az Afterburnerre egy optimalizálást, így ha fut az AB menedzsmentje, akkor a driver nem enged olyan agresszív energiagazdálkodást, amit AB nélkül tudna. A többi 3rd party programra még nincs hasonló. Azoknál továbbra is reseteli magát a hardver, ha lefagy.(#2803) Löncsi: Ahogy arra számítani lehetett, és írtam. De az SSAO helyett a HDAO-t kellett volna használni, mert az szebb képet ad. Meg ugye compute shader 5.0-s algoritmus, így használható az LDS.
-
szasanyi
félisten
válasz
Cybertrone #2805 üzenetére
Sajnos egyikhez sem volt még szerencsém, és a vélemények (tapasztalatok) amiket eddig olvastam, megoszlanak. Van aki azt mondja, nála nincs és nem is volt ilyen jelenség. Van aki azt mondta, hogy csak bizonyos driver esetén jelentkezett egy másikkal nem.
Az is eszembe jutott, hogy esetleg vki nem mond igazat... de az is lehet, hogy nem minden 7xxx VGA esetében van. Nem tudom.Keldor papa: értem én persze, de akkor is... A ZeroCore tisztán hw-es funkció, az nem állítható vagy kapcsolható ki?
-
Cybertrone
veterán
válasz
szasanyi #2801 üzenetére
Olyan amator hibak vannak higy orajelvisszavetelkor reccen a kep... Persze abu szerint van miertje, viszont user szemmel ez idegesito, es felesleges hulyeseg! A sajat talalmanyuk a zero core egymaga egy nagy bug... Stb! Ilyen mikor a hw jo a softver szar! Nekem volt cf, gondom nem volt vele, de en egy kezdetleges drivert hasznaltam hozza, es a monitort sose tettem alvoba... A kep neha reccent, komolyabban nem zavaro, fe akkor is erdekes!
-
szasanyi
félisten
válasz
Cybertrone #2799 üzenetére
Az új hír szerint abból épp visszavesznek, mert nem bírják a tempót. Persze nem is kell havonta új driver, csak amit kiadnak az jó legyen, és ne legyen szükség mihamarabb az újabbra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- GIGABYTE Radeon HD 7850 OC 2GB GDDR5 256bit
- GIGABYTE GeForce RTX 3070 Gaming OC 8G 3X WINDFORCE - Garancia
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT + 8GB GDDR6 256bit LED 5700XT Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- SzoftverPremium.hu
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest