- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone #199 üzenetére
na igen, erről beszéltem, ha vki hard tuningot akar 24/7re annak nem alternative a 680, főleg hogy a 7970 nyákja is 300 W-ra lett tervezve, szal rendesen kitolja a határokat
kár hogy nem volterra
de ne legyünk telhetetlenek
és mondjuk engem kifejezetten a refek szoktak érdekelni, mert amugy eléggé nv párti vagyok és bejön a 680as nagyon, viszont ez kicsit elvette a kedvemet hogy spórolós megoldásokkal van tele
-
boogie84
veterán
válasz
dangerzone #191 üzenetére
Itt vannak órajelek is: [link]
(#174) kpal: Nekem mind1 h hogy néz ki... alap hűtése van mindegyiknek, kivéve a vizes EVGA-t.
(#181) blaca83: Passzív hűtésű csúcskártyát? Na ahhoz még fejlődni kell!
-
joshua7
veterán
válasz
Biztosan bug. Vagy valós a 3600, de már csak 2-vel kell szorozni.
-
Az ár miatt nem kell aggódni, folyamatosan esni fog az ára, tudom m hogy az Asus-nál a többi gyártó kártyája kb. 15-20k val olcsóbb lesz,csak érjenek ide.Ln most várom a Point Of View-t !!!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ha már használtál GPU-z-t, akkor tudhatod, hogy a default clock-nak azt írja sok esetben, amilyen órajelen fut a kártya a program indításakor.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Mert nem ismeri még az a gpu-z csak a 0.6.0 verzió. Eleve ez is fura hogy miért nem azt használták.
Radi:Az újabb már 1GHZ-et ír defaultnak.
-
BeLucZ
addikt
de ez a tuningosokat nem vigasztalja
én vennék egy 680at ki nem birnám hogy ne egy kövér tuninggal használjam mint a tahitit vásárlók jelentős része, csak ott ugy látszik bírják a kártyák
nem értem ezen miért kell spórolni, a marketing győztes ezek szerint a 680, de a ténylegesen jobb kari a 7970, mert abból nem lett kispórolva semmipöcsömért nem lehet a csúcs vgakra volterrát rakni... ha egyszer ennyit elkérnek értük, ne ezen kelljen már spórolni
mondjuk a 7970-en sem az van már , de még mindig jobb mint a 680on -
BeLucZ
addikt
válasz
radi8tor #175 üzenetére
sztem a ram órajele vmi gpu z hiba lehet de a többi stimmt
persze effektív 14,654 Ghz-es ramhogyne
amúgy tényleg igaz hogy a 680 hurka vrm-eket kapott? nem a spórolásrol voltak hiresek az nv csucskártyák eddig ha alkatrészekről volt szó vagy az 580nál is gagyi vrmek voltak?
mert a tahitinál vágom hogy minőségi cuccokból van összerakva, csak a tuning miatt kérdem mert ott nem mind1 -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
3DMark11 P15327
Full tesselation. Single GTX680 WR! -
boogie84
veterán
-
Def26
félisten
Itt van egy pár ár. Lehet számolgatni. [link]
TTomax már vehetne is belőlük.
-
Def26
félisten
Azért az asus elég jól néz ki.
-
cyberkind
félisten
válasz
dangerzone #167 üzenetére
Azért kérdezem mert 256 bittel régen volt csúcs kártyája az NV-nek, meg vannak specifikációk a nagyobbról !
(#170) dangerzone
Szerintem ez inkább a 660-ra hasonlít !
-
peterm711
aktív tag
467,76 € nálunk, olcsóbb mint a 7970, és ez a kezdő ár, 2 hónap múlva még olcsóbb lesz. Mit fog AMD bácsi csinálni, ha 400 evri lesz a 680? Szerintetek megéri 7970ről váltani?
-
cyberkind
félisten
Emberek ez most nem a "csúcs" 1 gpu-s kártya, igaz ?
Mármint a GK110 lesz elvileg ! -
gainwardgs
veterán
Zsír lett a kari
-
törölt tag
válasz
Tökmindegy #157 üzenetére
Vat a fak is disz ??
Ilyen ocsmány hűtést éltemben nem láttam.
-
p87
senior tag
Jó kis kártya lett!
Itt a legdurvább review, a többi oldal elbújhat részletességben mellette.Érdemes megnézni a videót a tuning működéséről, aki eddig nem értette, van szintén egy táblzat, hogy különböző játékok milyen frekvenicán mennek valójában.
Hasonló ez a power target az AMD-s power tune-hoz, csak AMD-nél szénnéhúzhatod a kártyát akkor se nagyon éri el, még itt hamar eléri.
Különöző játékoknál lesz ez érdekes vagy tesztprogiknál mennyit engednek mert sehol se lesz egyforma. Furmarkkal nézték a videóban pl. 0% power targeten limiten is van fel sem kapcsol a GPU, míg max targeten 1090MHz a vége.
Szóval itt a lényeg a fogyasztás lesz hiába tolsz rá 200Mhz-et ha keményen számol és fogyaszt a kártya megállhat 1100Mhz-n vagy alatta.De amúgy tetszik ez a megoldás is.
-
Nemsokára indul egy NVIDIA nyereményjáték,aminek a lényege "pózolj NVIDIA logóval". Az angol Nvidia oldalra kell majd feltenni a fényképeket, amelyeken humoros formában kell mutatni az NVIDIA iránti elhivatottságotokat. Lehet nyerni egy pár új GTX 680-as kártyát, a bannerek a magyar nagykereskedők oldalain is fent lesznek egy-két napon belül.
Figyeljetek továbbá oda az Asus gtx560,570,580-as kártyákra,mert március 20-tól dobozos Mass Effect 3 játék jár melléjük és most kedvezőbb az áruk is!
-
Sonja
nagyúr
válasz
Tökmindegy #157 üzenetére
Szabadságharos GPU órajelel?!
Az igen!
-
Tökmindegy
senior tag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tökmindegy #153 üzenetére
Na igen, a kettő között már van differencia. Persze van PH!-s teszt, de majd Logoutra a részletes bemutatóval!
-
beci43
senior tag
Nagyon durva teszeredmények,nem csalódtam.Pontosan ezt vártam.De én még várok a vásárlással,megvárom a GTX685-öt,nyár végén az is kijön.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tökmindegy #143 üzenetére
No problem! De mielőtt végső döntést hozna az ember érdemes lesz egy olyan tesztet megnézni ahol optimalizált driverekkel hasítanak a kártyák.
-
SzlobiG
félisten
Ezek szerint ütve van így is a 70-es.
-
Def26
félisten
válasz
Tökmindegy #146 üzenetére
Mire gondolsz?
Én már elvileg eladtam a hd7970 -et.
-
Klikodesh
senior tag
We could prattle on and on extolling the GTX 680’s virtues but here’s what really matters: NVIDIA’s newest flagship card is superior to the HD 7970 in almost every way. Whether it is performance, power consumption, noise, features, price or launch day availability, it currently owns the road and won’t be looking over its shoulder for some time to come.
the GTX 680 is faster, cooler, and quieter than the Radeon HD 7970. NVIDIA has landed the technical trifecta, and to top it off they’ve priced it comfortably below the competition.
Minden fronton nyert az nv, ezert megerte varni.
-
Def26
félisten
van már valahol boltban?
-
Joker94
aktív tag
Elhamarkodott döntés volt 7970-et venni úgylátom.
-
Klikodesh
senior tag
Oke, a Hardocp review megnyugtatott, az uj driverrel vegig jobb a minfps is mint a 7970, tehat ez egy kompromisszummentes valasztas lesz, mindenben jobb mint a 7970.
The Bottom Line
NVIDIA has also surprised us by providing an efficient GPU. Efficiency is out of character for NVIDIA, but surely we welcome this cool running and quiet GTX 680. NVIDIA has delivered better performance than the Radeon HD 7970 with a TDP and power envelope well below that of the Radeon HD 7970. NVIDIA has made a huge leap in efficiency, and a very large step up from what we saw with the GeForce GTX 580.
NVIDIA has raised the performance metric at the $499 price point. This is what we expect out of next generation video cards, moving efficiency forward as well as performance at a given price point. The $500 segment just became a lot more interesting, and will give you more performance now than ever before.
We've given many awards to Radeon HD 7970 video cards, and those were well deserved. Now that the GeForce GTX 680 is here, the game changes again, and there is no doubt in our minds that this video card has earned HardOCP's Editor's Choice Gold Award. NVIDIA’s GeForece GTX 680 has delivered a more efficient GPU, lower in TDP, that is better or competitive in performance, at a lower price.
The GeForce GTX 680 truly is a win right out of the gate. It has been a long time since we've said that about a new GPU from NVIDIA, and it is about time the company got something right the first time! Perhaps the stigma of power hungry, hot, inefficient GPUs is gone thanks to the GeForce GTX 680? NVIDIA needed to build its "green" reputation back up with hardware enthusiasts and gamers, and the GeForce GTX 680 is an excellent start. Let’s just hope we see NVIDIA’s next flagship GK110 do the same.
-
fatallerror
addikt
ph-n is kint van de durva : DDDDDD
-
Def26
félisten
Számomra ez döntött. [link] GTX680 -at ide nekem.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror #129 üzenetére
yessss.
-
fatallerror
addikt
-
deicide
veterán
Guru3D-n már kint van a teszt.
-
apollo12
veterán
hát ez igen elsö tesztekben 7970 verő és még nincs hózzá normál driver, és még a fogyasztás se hatalmas
már csak egy olyan tesztre leszek kíváncsi, hogy egy 480 sli-t ott hagy-e
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tökmindegy #122 üzenetére
"Nagyon is szép teljesítmény a gtx től,hogy 1 giga fölött is belefér a TDP-be."
A tweaktownos teszt szerint közel se fér bele a TDP limitbe, persze lehet hogy kamu az egész. De én kétlem hogy ilyen órajelen 195W legyen esetleg 700-on.
-
Tökmindegy
senior tag
Miért unfair?
Egy technikai megvalósítás. A 7970 est is húzhatod egekbe ,csak az nem magától csinálja,ráadásul ugye OC nél már ott nem érdekel senkit mennyi a fogyasztás.
Nagyon is szép teljesítmény a gtx től,hogy 1 giga fölött is belefér a TDP-be.
Plusz gondolom ez is húzható,ha valaki annyira akarja. -
deicide
veterán
válasz
matteo_szg #117 üzenetére
Ez időzónafüggő azért, lehet, hogy ahol ő van, már elmúlt...
-
p87
senior tag
16.oldal érdekes. Szóval ezért megy olyan jól néhol. Az alap boost 1058MHz, de
olyan játékokban ahol a TDP limit alatt marad a kártya 1,1GHz fölé tuningolja magát.
Azért ez kicsit unfair... -
matteo_szg
őstag
válasz
fatallerror #116 üzenetére
még 1 óra sincs banyek
-
tntmax
aktív tag
Pl anno mikor a Geforce 2 GTS megjelent (2000 őszén), ~220 USD volt a kezdőára, és akkoriban az volt a top.
Manapság 2 - 2.5 - 3 szoros áraik vannak az aktuális top kártyáknak.szerk: Kicsit még utánaolvastam, 2001-ben már, pl az ELSA Gladiac Gefore 2 Ultra (64MB)-nak már 549 USD volt az induló ára.. hmm.
-
Yany
addikt
Nem értem. Miért magas ez az ár? 7970-est is kb. ennyiért kapsz, ez pedig erősebb. (nyilván ez rengeteg pénz, nem ezt vitatom, csak hogy relatíve ez nem drága a konkurenciához mérten).
-
tntmax
aktív tag
Itt találtam egy magyar árat:
http://www.digitaltrend.hu/zotac_gtx680_2gb_ddr5_zt_60101_10p-35548Brutálisan magas, de ez várható volt.
-
matteo_szg
őstag
Egyrészt aláírt NDA nyilatkozat van, ami mellett nem ajánlott mindenféle külföldi források vélt vagy valós híreit átvenni, kamu, nem kamu teszteredményekkel együtt.
Másrészt a GTX680 érkezését kb. akkortól lehetett komolyan venni, amikor megjelentek az első PCB fotók. Nos, ez nem volt olyan nagyon rég, az addig előkerült pletykákkal pedig teljesen felesleges foglalkozni.
-
Mozsa
tag
Értem, köszi. De a 680 keplerre épül, és itt van. Ugye? Csak azért kérdem mert tényleg az utolsó híretek ezzel kapcsolatban az volt amit linkeltél, és más portálok pedig folyamatosan nyomták az híreket, képeket, jó pár előzetes mérési eredmény napvilágot látott (akár kamu akár nem), itt meg semmi.
Aztán jön egy kínai eredmény a trinity-ről, és rögtön piros hír lesz belőle. Nem hiszem hogy nagyobb valóság alapja lenne, mint pl az előzetes anadtech-féle gtx 680 szivárogtatásnak.
Engem csak ezek a miértek érdeklnek, nem szeretnék kötözködni, félre ne értsd.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindenki komoly nehézségekkel küzd a TSMC-nél. Ez már szinte be van ismerve. Egyrészt nincs meg a kellő gyártókapacitás, másrészt a GPU-k nem FPGA-k. Nagyságrendekkel bonyolultabb lapkák. Az majdnem biztos, hogy elsőre senki sem talál be. Az NV mondta, hogy rosszabb a kihozatal a vártnál. Az AMD nem panaszkodik publikusan, de Dave Baumann a B3D fórumán már elmondta, hogy a Tahiti nem az igazi, de sok tapasztalatot adott, és ebből építkezve jobb lett a Cape Verde és a Pitcairn kihozatala, így most ránéznek a Tahitire is újra. Ezekkel mindenki megküzd. Az NV is szerez a lapkáról tapasztalatokat, és egyre jobb lesz az egész. De ehhez idő kell. A TSMC-nél ez a helyzet hatványozottan nehéz, mert ők a 32 nm-ert törölték, és a 28 nm lett a full node. Ez szerintem őszig problémás is lesz, de a helyzet fokozatosan javulni fog.
Nem az összes 600 szériás GeForce épül majd a Keplerre. Rengeteg átnevezés lesz, ahogy arról korábban is írtunk (de ez az AMD oldalán is így lesz). Nincs meg az a gyártókapacitás, hogy szimplán a 28 nm-ből ki legyen szolgálva az egész piac. Egyrészt az NV most szál be a gyártásba, és a kapacitás nagy részét a Xilinx, az Altera és az AMD már lefoglalta. Na most a TSMC tőlük nem veszi el, mert az NV és a Qualcomm be akar szállni. Egyszerűen ami marad megkapják és majd a bővítésekkel kapnak többet. A Qualcomm persze fekete ló, nekik komoly problémáik vannak, így az NV-nek is több kapacitás juthat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest