- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám került egy [ilyen] jólszituált yamaha a 90-es évek elejéről. Beállítottam, egész jól jatszható, a pickupjai mondjuk nem egy nagy színvonalat képviselnek. Mennyit érhet szerintetek? -
Goose-T
veterán
Reverben szoktam körülnézni, 200-300 eurókért mentek ezek korábban. Találtam egyet 550-ért, de nem ez a jellemző. A mostani árfolyamát 350,00 USD–449,99 USD közé teszik.
-
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf #45126 üzenetére
Nem feltétlen csutka, pl sokáig úgy játszottam, hogy az alap hangom egy light crunch volt egy Fender-ízű modellezőpedálból, zúzósabb részekhez pedig kapcsoltam elé egy overdrive-ot, ami általában BB Preamp vagy Screamin' Blues. Ez így lefedte majdnem a teljes repertoárt, és majdnem mindegy volt, milyen erősítőbe dugtam a pedálokat, csak egy tiszta csatorna kellett.
Mikor épp mi kell még, a deszka elé mehet az octafuzz és wah, utána a reverb.
-
Moleman
addikt
-
ham_
tag
Itt megtalálható mindenféle konfigurációhoz a bekötési rajz:
https://www.seymourduncan.com/resources/pickup/wiring-diagrams
-
beteg
őstag
Tudnátok segíteni pls?
Délután veszek egy Seymour Ducan Custom 5 TB14
hangszedőt. Ennek négy ere van. Gondolom, mert felezhető.
A gityóm viszont nem az, ennek két ere van.
Melyik ket ért forrasszam fel? Illetve a test adott, de a színesek közül melyiket? És mit csináljak a maradék kettővel? Csak szigeteljem le, vagy össze kell őket kötni?
Köszi! -
beteg
őstag
válasz
Moleman #45118 üzenetére
Tényleg!! Baszsu!!
Mindjárt ki is próbálom, milyen, ha a hangkari a kombóra megy!
benedekco:
"Hallani hallom, hogy szar, de ez nem jelenti azt, hogy otthon ne lenne elég, vagy ne lenne megfelelő prüntyögésre/gyakorlásra."Mennyire igazad van. Nekem is ezt kéne már elfogadni, hogy ennyi pénzből ilyet lehet, de ha többet gyakorolnék, akkor előbb-utóbb ez is jobban szólna.
Hát igen.
-
válasz
espista #45116 üzenetére
Mi nyírtunk ki hi-fi hangszórókat szépen. Nem szerették a metalzone-t meg a ds-e-et. Melegen ajánlott valami hangszóró szimuláció mielőtt kimegy a hang egy hagyományos, már kész zenére készített hangszóróra.
re: beteg
Ez mind jó meg minden, de nagyon kevés ember van ezzel így.
Nekem is herótom volt a Fender 10w-os kiskombójától, de pl egy hasonló Orange-al már tökre megvagyok. Hallani hallom, hogy szar, de ez nem jelenti azt, hogy otthon ne lenne elég, vagy ne lenne megfelelő prüntyögésre/gyakorlásra.
Mondom úgy, hogy én meg annak ellenére, hogy nem vagyok jó muzsikus, a hangszerre vagyok háklis nagyon. Hallom az intonációs hibákat azonnal.Picit más: Pl most nézegetek Ernie Ball string theory videókat és lefagyok mikor egyes nagy nevű zenészek kezében intonáció hibás gitárok szólalnak meg. Tudom hogy ez nem gáz, azt is, hogy nincs tökéletes intonáció már a gitár kialakítása miatt se, csak vágja a fülemet. Mindannak ellenére vágja a fülemet, hogy ha a tizedével tudnék gitározni ezeknek az embereknek már akkor oltári boldog lennék. Amúgy meg, az is igaz, hogy egy full mixben nem hallanám, csak mikor egy gitár egymagában megszólal.
Röhögök is, mikor Ernie Ball vidiben a húrok intonációs képességét ecsetelik és közben tisztán hallod, hogy nem jó a dolog. Pont ezért hagytam ott őket. Illetve az is jó, hogy ezen zenészek nagy része azt mondja azért választotta mert rózsaszín a csomag, meg hogy sose használt azóta mást mert tökéletes. Ha nem használtál mást, akkor honnan tudod, hogy tökéletes? De ez már más. Nem is ez a része érdekel ezeknek az anyagoknak.Ja igen és multit kombóra úgy érdemes kötni, hogy lekapcsolod a hangláda szimulációt, vagy a hangszóró szimet.
-
Moleman
addikt
Pedig a HotRodról azt tartják, hogy jó pedálalap, lehet, hogy csak a multit nem szerette.
Amúgy a 12"-t én is nagyon szeretem, néha össze szoktam dugni a hangkártya kimenetét a tiszta erősítővel, kicsit nyilván tovább színezi a végeredményt, de nagyon jól szól. Próbáltam úgy is, hogy az FX returnbe dugtam cabsim nélkül, de úgy egy vödör darázs lett.
Az erősítő ebben az esetben szinte mindegy is, az a lényeg, amit mondasz, hogy legyen 12", legyen tere. Az első nagy kombóm egy ütött-kopott 80 wattos Marshall volt, a tiszta csatornája fulltranyós, de az is fantasztikusan szólt a hangkártyával.
A 10" 25 wattos kis Fender viszont már kevés volt ehhez, hálószobai hangerő fölött nagyon hamar betorzult, pedig magában jól bírja.
-
beteg
őstag
Szerintem a multieffektek nem hogy a HiFi hangfalakon nem szólnak jól, de még sok gitárkombón sem. Élnek a köztudatban olyan kombók, mint pl. a Line6 Amplifi 150, aminek olyan a cleanje, hogy azon jobban szólnak a multieffektek.
Kezdő vagyok, láma, meg is szívtam, vagy a 8. gitárkombón vagyok túl, volt vagy 6 multieffektem, vettem pl. egy nagyon nem olcsó Boss GT-1000 Core-t, amit kipróbáltam egy Headrush FRFR-108 aktív hangfalon is és az is fosshulladékanyáétokatennyipénzért érzés volt.
Most amit itt javasoltatok, vettem egy Clarett 2pre hangkarit és hozzá két Adam Audio T5V-t, szinkronkábellel összekötve(!), PC-n szoftveres effektekkel azt mondom, hogy „jól szól”. A sok xar után elsőre leesett az állam, hogy mennyire jó, jobb. Meg is hirdettem gyorsan a Vetta II-met. De minden relatív, mert tegnap este bekapcsoltam a Vettát és rájöttem, hogy a studióhangfalak hiába szólnak tisztán, hiába adják vissza jobban az effektek szándékát, soha nem lesz olyan, mint egy 12”-os hangszórós kombó, aminek hozzájuk képest van teste, betölti a teret, „odabax”, ami a gitárhoz szerintem kell. És ez még csak egy 100k-s tranyós kombó.
Már nagyon bánom, hogy eladtam a Fender HotRod II-met. Annak a cleanje és blues-a olyan volt, hogy sírtam tőle örömömben. Csak mást nem tudott, multieffektel sem.
bocs, hosszú lett
-
arnyekxxx
veterán
válasz
kukulec #45113 üzenetére
Ha veszel valami torzítót és azt direktbe rátolod a hifire azt annyira nem szereti. De te se szeretnéd mert krvaszarul szólna és ez nem túlzás, tényleg élvezhetetlen hang. A multiban levő erősítő+hangszórószimuláció a helyére teszi a dolgokat méhkaptár helyett gitárhang szól. A multi persze lehet a fentebb említett számítógép is a rajta futó ampszimulátorral. Nekem pl a próbateremben van a multi mert élőben azért jobb azt kapcsolgatni, itthon meg van a pc és azon zajongok
-
Goose-T
veterán
-
kukulec
őstag
-
válasz
arnyekxxx #45107 üzenetére
Én ezt basztam el. Fiatalon lenéztem a punk-ot és valami komolyan szerettem volna játszani. Mivel otthoni koca gitáros lettem, semmit se tudok játszani, csak tolom a prüntyögésimet. Ellenben ha lett volna punk együttes, akkor most ezzerszer előrébb lennék gitárilag. Sokkal nyitottabb aggyal.
-
válasz
kukulec #45090 üzenetére
Épp múltkor olvastam valahol mennyire lelombozólag hatnak ezek a videók, valami felmérés/kutatás volt.
Megnézel pár ilyen brutál embert és többet kezedbe se akarsz fogni hangszert. De ne csüggedj, csak ne nézz ilyeneket
Kezd csak el, itt mindenki segít majd elindulni, legyen kérdés hangszerrel, technikával vagy zene elmélettel kapcsolatos. -
andor80
senior tag
-
consono
nagyúr
Az utolsó bekezdésed nagyon igaz, szerintem az a kulcsa minden tanulásnak, nem csak a zenélésnek. A rendszeresség és a "számonkérés". Nálam ez csúszott el az elmúlt években, mióta nincs zenekar ellenben van két gyerek
Az is jó ötlet, hogy elérhető, kicsi célokat tűz ki az ember 1-2 hétre, pl. megtanulni egy akkordváltást jól, vagy egy skálát egy adott fekvésben. Én mondanám azt is, hogy két hetente vegyél fel (videó, vagy hang, mindegy) egy fél perces valamit, amit már el tudsz játszani, hogy egy fél év múlva visszatekintve lásd a fejlődést. Ez is ad plusz motivációt...Van még valami, amit el szoktunk felejteni, pedig fontos: ne csak gyakorolj a gitáron, hanem zenélj is vele
Végül is azért kezdi el az ember, nem? Szép a jó technikai tudás, de önmagában nem sokat ér. Ez persze az elején még nem annyira megy, mikor még rendesen le sem tud semmit sem fogni az ember, de szerintem minél hamarabb el kell kezdeni zenélni, nem kell arra várni, hogy még begyakorlom ezt is, meg azt is, majd utána... Persze ez csak az én tapasztalatom, régen kezdtem, biztos én sem így csináltam
-
gaborbol
őstag
válasz
andor80 #45101 üzenetére
Mennyi nalatok a dollar?
153K-t fizettem atszamitva afaval a "projectgitar" beszamitasaval, de meg anelkul is "csak" 240k-lett volna. A teljes ara 1200 a burst szin miatt, de mivel bottal sem piszkalta senki a boltba egesz evben ezert 764 dollarra araztak le.
Azert lottem be a keretet max 500 dollarra, mert a gitar is annyi volt meg abbol azert hasznaltba megnyilnak a lehetosegek, de nem kell mind elkolteni ha nem szukseges
itt sem az erosito lesz a szuk keresztmeccet, meg a gitar sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest