Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Néha úgy érzem hogy az olcsó kis Crate Flexwave erősítőm sokkal dinamikusabban szól mint a kétszer annyiba kerülő padlóeffektem. Tehát ha nagy ritkán rádugom a gitárt egy szál kábellel sokkal kellemesebb és természetesebb a fülemnek a hangja mint a Boss cuccnak. Bossnak túl kompresszált, túl mű hangja van és bizonyos tartományokat vág még szerintem bypass módban is. Vagy csak öregszem.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
atomeec
senior tag
Eljött a napja, hogy eladjam a gitárom. És az erősítőt is. Mivel külföldön vagyok, itt dobtam fel apróra, lesik sokan, de érdeklődő nulla...
Nem tudom drágán akarom-e eladni, kb 60-at kérek érte, erősítőért meg 15-öt. Ibanez GRG270B és Roland Cube 15X. Haverom csinált a gitárról pár képet is. Sok lenne? Nem sűrűn hirdetnek ilyet és árban amiket találtam, e körül mozgott (az erősítő többért).Szerk.: Nem abbahagyom a gitározást, de most jönne még egy "befektetés" a későbbi időkre, de ezeket nem tartanám meg, felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz atomeec #21953 üzenetére
atomeec
Szerintem rendben vannak az árak. Mik a tervek?
A diszkonton néztem a GRG250dx-et, 130e az ára, majd seggre ültem. Ok hogy piros csicsa, de mán elnézést...Plazmacucci
Öregszel is , meg a cucc is vág. Ezekben a multikban nincs analóg söntölés (a'la True Bypass), azaz AD-DA konverziót csinál akkor is, ha bypassba rakod, ammeg ugye vagy olyan, vagy amilyen. Inkább az utóbbi
Tulajdonképp nem is értem, hogy miért multizol. Én azért, mert nem akartam egy kombót elviseltetni a családommal (de épp kezdem másként látni ezt ), neked viszont semmi okod rá szerintem. Pár olcsó pedállal a használtpiacról teljesen rendben lennél.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #21952 üzenetére
Nem tudom milyen boss-od van, de boss gt8-al én is tapasztaltam ilyet, de a dighitech se annyira élethű, mint az igazi erősítőfej+láda kombináció...
Ez már csak ilyen.
Akárhogyis hangoztatja sok ember, hogy márpedig a multieffektek vannak olyan jók, sőt jobbak, mint a kispedálok....hát nem.Viszont tény, hogy egy aréna koncertre bőven jó a kompresszált jel is, ami a multiból jön, mert úgyis olyan hangos lesz, hogy kutyát nem érdekel a dinamika.
A vágás majdnem minden multinál megvan, a bypass mód pedig nem valós bypass mód, ahogy a boss analóg pedáljainál sincs valódi bypass mód.
A multi legelső fokozata egy bufferelő (általában FET-es )fokozat, ami impedancia csatolásra van alkalmazva, gyakorlatilag az erősítése általában 1:1-hez.
Viszont bypass módban is átmegy ezen a fokozaton a jeled.
[link]
Ez a boss od kapcoslási rajza, ha megnézed a két FET úgy van bekötve, hogy a legelső és a legutolsó fokozat folyamatosan aktív, azon mindig átmegy a gitárod...ezért van, hogy elem nélkül nem megy át rajta semmi, akkor se ha kikapcsolt módban van... -
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
ME-25. Régen voltak stomp boxaim, Ibanez Chorus, Metal Muff, Mega Distortion, Metal Core... Sose találtam meg a hangot. Aztán a multi nagyon tetszett, mostanában meg nem.
-
bigrob
őstag
válasz Plazmacucci #21958 üzenetére
Haverom egyszer áthozta az ő me-25-jét, de nagyon nem tetszett nekem se.. Ugyanezt mondtam rá hogy túl konpresszált, túl mű hangzása van.
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
félisten
-
atomeec
senior tag
válasz BluEyes #21955 üzenetére
Köszi a választ, lehet, hogy akkor ne egy nap alatt akarjak vevőt rá
A tervem:
És hozzá egy POD HD500X
Nagyon szemeztem kombókkal is, sőt még mindig a Vypyr VIP 2/3-mal, de nincs gondom a POD 2.0-val sem, ami most van (kivéve, hogy nincs lábkapcsoló, és ha már veszek, akkor megveszem egyben, újabb verzióban). Mint írtam, ez inkább csak befektetés, mert nem szeretnék felhagyni ezzel, mint hobbi.
Anno mikor megvettem az Ibanezt még nem sok fogalmam volt az elektromos gitárokról és hogy mit akarok, azóta eltelt majd két év és erősen hajlok a Les Paul felé (30 felett már sebességre nem nagyon fogok tudni gyúrni, marad a blues-osabb, rock-osabb játék, de nem bánom). Utána ha megvan, akkor gyakorlás ezerrel.
Biztos más érzés lesz, párszor már fogtam kézben boltban, nagyon bejön. Sajnos a kiszemelt üzlet úgy tűnik megszűnt, így máshonnan kell majd beszerezni. A pénz a gitárra jövő hónapban meglesz, gondoltam rá, hogy lehet kár a pénzt beleölni, de neeeeem , minden nap gitáros videókat nézek, már 3 éve töretlen a lelkesedésem (csak időben nincs annyim, amennyit szeretnék ráfordítani). Nem fogom megbánni.
-
atomeec
senior tag
válasz Eastman #21962 üzenetére
Nem volt még kezemben, de reményeim szerint a rövidebb nyak kényelmes lesz. Ezt most így meg tudom engedni magamnak, azért nem egy sima Standardot veszek. Nagyon tetszik az 57-es hangszedők teltsége, hangzása. Olcsóbban max úgy jöhetne ki, ha külön vennék valamibe ilyen hangszedőket és forrasztgatnék...
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
a46
csendes újonc
-
félisten
BOSS pedálom potijai után az erősítőmön is megmakkant a gain poti. Am hol javítanak multieffektet? Márkaszervizbe érdemes leadni? Vagy már kérdeztem?
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #21968 üzenetére
Nekem anno egy BME villanykaros barátom cserélte ki a mikrokapcsolókat kb 250 Ft-ért a Zoom 707 II-ben. Ha ismersz ilyet, akkor egyszerűbb és olcsóbb a helyzet.
-
félisten
-
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #21970 üzenetére
A végtelenített lehet optikai és csak ki kell belőle fújni a szöszöket.
-
félisten
-
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #21972 üzenetére
Azt annó a kia digitech 360xp nekem is csinálta. Megtekertem 4-5 fordulattal a 0-ról100 ment az érték. Sűrítettlevegő segített rajta.
-
brickm
őstag
-
NeoPampalini
senior tag
Új lakótársam... Két dolog, ami egy rövid itthoni kipróbálás után eszembe jut: EZ PICI, B*ZDMEG, illetve, EZ HANGOS, B*ZDMEG!
Komolyan, gain + EQ félállásba tekerve, a masteren 2 mm-t csavartam, és szét akart esni a lakás, nagyon kemény. ...és persze alig nyom a mérlegen, ideális hurcibálós motyó...
-
Eastman
addikt
válasz NeoPampalini #21975 üzenetére
Csinos.
...és még bele is búg a füledbe. Grat!
-
Eastman
addikt
[ Szerkesztve ]
-
nap
addikt
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Eastman
addikt
Sodor az ár, visz a hullámzó tömeg...
Anda Bálint,
Tóth Tamás Béla,
Fodor Sándor 'Medve'
Geletey 'Fucken' György
(Schmidt Balázs)Segíts haza jó testvér, és elmondok egy titkot, mert jót tettél...
-
kemotox
addikt
Nagy sg koptato illik vajon egy epi g400ra? Csavarhelyeket leszsmitva. Olyanokra gondolok, hogy pl az epin a hidat tarto csavar tokja egy nagy batar fos, gibsonon is olyan? Valaki probalkozott mar ilyennel? Danke!
Szerk: most latom Eastman bakelit gitarjan a tu meg a rudacskaja a tremolo karja, zsenialis
[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
Soundcloudos csoportot élénkítsünk mán' felfele
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
csadi0011
őstag
válasz bigrob #21983 üzenetére
Ha vagytok elegen hozzá, csináljatok egy szólózás versenyt. Vagy nem is muszáj versenynek lennie, csak legyen egy alap ritmusjáték, amire rá kell szólózni. Az talán feldobná. Vagy eljátszani egy előre megbeszélt számot másképp. Más stílusban, vagy ilyesmi.
Beszéljék ezt meg a tapasztaltabb gitárosok. Biztos ki tudtok találni valami érdekeset. -
félisten
A line6 cuccok közül az Amplifi sorozat miben tér el egy POD-tól? Amplifi TT bejön, számítógép mellé, de a 100 variáns is jó lehet, ha lenne róla lövésem, hogy mire jó
-
atomeec
senior tag
válasz Plazmacucci #21987 üzenetére
Majd bővítik, javítják a többiek, amit írok
Az Amplifi állítgatásához számítógép kell (a mélyebb szerkesztéshez). A POD-oknál meg magán a készüléken is lehet állítani majdnem mindent.
-
félisten
-
atomeec
senior tag
válasz Plazmacucci #21989 üzenetére
Persze, pl a POD 2.0-m is Midi kábellel szerkeszthető gépen (az újabbak meg USB-n teljes körűen, jó progival + interfészként is funkcionálnak), illetve jobban szerkeszthető, több opció van. Amlifi-ról nem tudok többet, bár én is nézegettem, úgyis gépre kötve használom (számítógép hangszóró). Nem hiszem, hogy rossz minőségűek lennének, főleg a felsőbb kategóriások, csak más. Ha megy az angol, mindenképp érdemes nézelődni, miket írnak.
Más téma. Még mindig a gitárvásárlásom Sikerült megküzdenem a hivatalos viszonteladóval épp, hogy ha már gyárilag jár hozzá a keménytok, akkor legyenek szívesek nem benyelni és valóban adni hozzá. Persze ténylegesen csak vásárláskor fog kiderülni, de már van írásos bizonyítékom, hogy el akarták sumákolni. Külön kérték, hogy ha rendelni akarom, akkor ne online, hanem menjek be a boltba. Sanda gyanúm, hogy nem fogják javítani az oldalukat és csak én kapom meg a tokot, ha más rendel és nem figyel, marad a lehúzás...ilyen ez a balkán...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
atomeec
senior tag
Eh, inkább POD. Pl Amlifi 100FX komatibilitási lista a csatlakozáshoz. Lehet valakinek nem gáz, de ha gépre nem lehet kötni...
-
félisten
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #21993 üzenetére
Usb-n mehet a pécébe, van ASIO drivere is. Viszont ahogy nézem, windowsra nincs Editor progi, tehát egy tábla vagy telefon mindenképp kell neki.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
félisten
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #21995 üzenetére
Pont ugyanez:
A Main a vonalkimenet, fullos szimuláció, keverőbe, hifire stb, a Pocketen ez egyben fejhallgatókimenet is. Az Amp (a Pocketen) mono, kombóba vagy fejládába kell dugni, itt be van kalkulálva a szimulációba egy általános, nyitott vagy zárt láda karaktere is. Ha megvan még a Poki meg a kombód, próbáld ki. Nyilván az új cuccon fejlettebb ez a funkció is.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
félisten
válasz BluEyes #21996 üzenetére
Az Amplifi 100 elég szimpi, az ára sem vészes. Ha be van lőve még próbán is lehet használni, mivel a TT-vel ellentétben padlóra tervezett. Nyílván a Podok jobbak, de ez is sokat tud annyi pénzért. Aztán nehogy Spider 2 effektproci legyen benne
-
félisten
válasz Plazmacucci #21997 üzenetére
Bár most hogy jobban beleástam magam, egy két dolog nem tetszik. Szoftver/hardver oldalról POD XT/X3, és mindig kell hozzá telefon vagy tablet. Ennyi pénzért viszont veszek inkább egy POD X3 Live cuccot
-
Moleman
addikt
Jó időre jegeltem a drágább új gitárok vásárlásáról szóló álmaim, viszont szükségem lenne még egy olcsó kísérletezős zúzós gitárra, néha akár drop H hangoláshoz is. (12-56-os húrokat néztem ki, jó lesz? Vagy az már pl drop D-hez túl kemény lenne? Szólózni nem akarok ezen.) A cél fix híd, 25.5" menzúra, humbucker. Kettő hangszert találtam, amik elgondolkodtattak: Cort KX5 vagy Jackson JS32QT? Tudom, hogy a Jackson jóval magasabb árkategóriájú, de viszonylag jó az ára. Hozzányúlni egyikhez sem akarok, jelenlegi állapotában használnám. A fájdalomküszöböm 50 ezer ft, úgyhogy ha meg tudtok erősíteni a Cortban, boldog ember leszek. Tetszik, hogy Vintage52, vettem már tőlük noname superstratot 40 ezerért, és idővel kiderült, hogy fantasztikus gitár.
Köszi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest