Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
guitarguy
csendes tag
válasz
bodza21 #21237 üzenetére
Mind2 valszeg kuka. Használtan Cort m600, kx1q alá nem adnám. Meg van egy jóféle LP copyjuk is.
Ezeket kb 60 körül megtudod szerezni használtan. (+ az se árt ha félreteszel kb 15 ruppót, mert kb úgy jársz mint én, h hiábba ellenőríztem le jól amikor vettem a gityót, csak kellett rajta bundot csiszoltatni...)
Ez alatt ne vegyél gitárt.Újonnan jó(kezdőknek és középhaladóknak alkalmas) villanyos gitár kb. 100 ruppó minimum.
+40-50 ropi értelmes pickupokra.Luxus hobbi na, még amatőr szinten is.
-
Bobrooney
senior tag
"A Cort-tal a fix húrláb + testen átmenő húrozás miatt szerintem egyértelműen kevesebb nyűgöd lesz (jobban tartja a hangolást ebben az árkategóriában, a sustain is jobb lesz)."
Kétlem hogy a stratoval több nyűg lenne. A jobb sustain-t meg meg kell fizeni nincs mese, tehát ezen az árkategórián majdnem felesleges. Kétlem hogy a Cort megérné a felárat, ha csak tényleg nincs szüksége a humbuckerre.
-
AKs
tag
válasz
bodza21 #21237 üzenetére
A Cort-tal a fix húrláb + testen átmenő húrozás miatt szerintem egyértelműen kevesebb nyűgöd lesz (jobban tartja a hangolást ebben az árkategóriában, a sustain is jobb lesz). Továbbá a metálkodást a másik darabbal merészen elfelejtheted.
Én, ha az általad adott információk alapján kellene döntenem egyértelműen a Cort-ot választanám.
(Egyébként van itthon többek között Cort KX1Q és olcsóbb/drágább strat., is.) -
Bobrooney
senior tag
válasz
bodza21 #21242 üzenetére
Pedig annyi van mint az állat Sx Stratocaster, ez 62-es modell lehet.
pl egy videó, direkt kerestem ilyet, h otthon se érjen meglepetés. -
bodza21
csendes tag
Sziasztok.Régóta van akusztikus gitárom, de most szeretném meg venni első elektromos gitáromat.
Használtakat nézek a jófogáson, kettöt találtam. Szeretném a véleményeteket kikérni hogy melyiket válasszam. Nem akarok koncerteken fellépni vele, csak itthon játszani rajta és nem rendszeresen.
Itt a két link:http://www.jofogas.hu/budapest/Cort_Z_42_elektromos_gitar_38461553.htm?first=1
http://www.jofogas.hu/budapest/SX_Custom_Handmade_elektromos_gitar_elado_vagy_csere_38382674.htm
-
AKs
tag
válasz
csadi0011 #21234 üzenetére
Megvallom őszintén gp6 meg van, de az általad leírt módszert nem ismertem, mondhatjuk úgy is, hogy nem mélyültem el benne. Ma megint tanultam valamit.
A többivel maximálisan egyetértek, hozzátéve, hogy nem csak akkordok, hanem skálák esetén is hasznosnak tartom a munkádat. Persze az ujjrenddel azért nem árt tisztában lenni. A Te táblázatodban az áttekinthetőség, egyszerűség tetszik (többek közt).
-
csadi0011
őstag
válasz
Eastman #21230 üzenetére
Vagy Basszus Ukelele. EADG. Anyu meg dobol és kész a családi banda.
@(#21212) AKs: Igazából a szempont nálam az volt, hogy magamnak csináljak egy olyan rendszert, amivel az én szintemet fejlesztem. Ugye ehhez azért kell egy kis ismeret már. A giutar pro-ban van jó 1-2 kattintásos akkord lesegető. Sőt, többet is tud. Belépsz és nyomsz egy A betűt. Ugye a különbség annyi, hogy az külön mutogatja meg, hogy milyen formákban lehet lefogni az akkordokat. Én szándékosan csináltam olyat, ahol nem a lefogás a lényeg, hanem az akkord hangjainak mutatása a gitár minden részén. És majd én eldöntöm, hogy hol akarom lefogni. Csak ugye tudni kell, hogy mivel jár. Pl, ha nem az akkord első hangja van a basszusban, akkor már más, meg, ha nem minden hangját fogom le az is. Ilyet nem tud eltéveszteni az, aki a guitar pro-n nézi, vagy könyvből.
-
-
izomhod
őstag
hejhó!
egy 3éves kissrácnak szeretnék valami gitárszerűséget venni, mert nagyon szereti az enyémet, de legyen már neki is egy sajátja, még ha nem is tanulni, de azért ismerkedni.
hathúros pici gitár?
ukulele?vagy mivel érdemes kezdeni, valakinek van ilyen tapasztalata?
köszi
-
Real Ghoost
aktív tag
Elmúltak már ezek a Jolanás-Musimás idők - hála az égnek -, ha nejlon helyett fém húros hangzásra vágyik valaki, nagyon olcsón tud ilyen gitárt venni akár újonnan is, teljesen felesleges emiatt kockáztatni, hogy tönkremenjen a nejlon húros gitár.
A klasszikus gitár is akusztikus nyilván, de mégis úgy van elterjedve, hogy a klasszikus = nejlon húr, akusztikus = fém húr. Valóban nem teljesen helyes ez így, de legalább kevésbé keverik össze őket.
-
Eastman
addikt
válasz
tzsolesz #21223 üzenetére
Téves.
A klasszikus (mint zenei műfaj), nejlonhúros (mint jellemző) gitár is akusztikus. Hiszen az üreges testben visszaverődik a húrok által megrezgetett levegő. Ebből ered a hallható hang, az akusztika elvén.
...és valóban, ilyen a fémhúros, szintén "doboztestű" ún. "western" gitár is. Mindkettő akusztikus. Mindkettőnél fontos tényező a test faanyaga, annak tulajdonsága, hiszen ez a "doboz" lesz a hangerősítő.
A népszerű, közismert elektromos gitár leggyakrabban tömör fa testű, ahol nem a testben képződik a hang, hanem pick-up-ok mágneseinek és réztekercseinek segítségével az elektromágneses indukció elvén. Lényegében itt a test anyaga szinte mindegy.
A legegyszerűbben; amelyiken kör alakú hanglyukat látsz a húrok alatt és megkopogtatva a testet, mély, öblös, "doboz" hangot hallasz, az a gitár nagy eséllyel akusztikus gitár. Függetlenül a húrok anyagától.
Ez persze ennél összetettebb, nagyon leegyszerűsítettem. Köszönöm, ha kiegészítitek, lektoráljátok.
-
tzsolesz
nagyúr
-
Ragnar_
addikt
válasz
brickm #21221 üzenetére
Egyetértek, de amikor én kísérleteztem, akkor még csak könyvtárakban volt internet, úgyhogy tapasztalat híján megkockáztattam, néhány nap múlva a felvált húrláb látványa nem volt kellemes
Egyébként úgy tudom gyártanak fém húrokat is kifejezetten akusztikus gitárokra, de nem akarok hülyeséget mondani, rég nincs már akusztikus gitárom.
(Az is lehet, hogy a fémhúrral is használható akusztikus gitár kicsit más kialakítású, bár ránézésre nem mindegyik típus..[link] -
brickm
őstag
válasz
Ragnar_ #21219 üzenetére
A nylon húros gitárok illesztése, ragasztása, anyaga nem alkalmas arra, hogy a fémhúrok által keltett jóval nagyobb feszítő erőt megbírja. Ekkor szokott a húrláb és a nyak elválni a testtől. Javítható, de kellemetlen.
Vannak gitárok amik megbírják ennek ellenére a fém húrt, de nem feltétlen érdemes kísérletezni, mert egy 30ezres gitár törött nyakát sokba kerül javíttatni. -
AKs
tag
válasz
Eastman #21215 üzenetére
Én is tisztelettel üdvözlök mindenkit.
Eastman mester meglátását csak megerősíthetem:
Az "elhúzhatja a nyakat" dolgot, mint jó mérnökember én a gyakorlatban bizonyítottam kb. 25 évvel ezelőtt.
Az áldozat egy Cremona csoda volt, később a nyak és a test a ragasztásnál érzékeny búcsút mondott egymásnak. Nem mintha előtte használható lett volna a "kezelés" hatására. -
tzsolesz
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek.
Mindenképpen nylon húrkészletet veszek rá akkor.Real Ghoost Ez megfelelő lenne?
Eastman Vidéki vagyok, nem tudom hol található ez a hangszerbolt, de gondolom nem érné meg felutazni ezért.
Egyébként szívesen járok hangszerboltokba.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Van nekem egy Toledo CG100 WA típusú klasszikus gitárom. Nem vagyok nagy gitáros, csak hobbiból zenélgetek néha haveri körben, amolyan tábortűz körüli hangulat (zaj) keltés fokú a tudásom is.
Na már most elszakadt rajta az E1, és a H2 húr is. Eredetileg Nylon húrok vannak rajta. Szeretném újra húrozni új húrokkal az egészet. Nem tudom, hogy milyen húrt vegyek rá.
Megfordult a fejemben az is hogy fémhúrokat veszek rá, de a húrláb kialakítása miatt ezt az ötletet kukáztam. Nem tudom kibírná-e szegényke a nagy megfeszítést, amit a fémhúrok adnának neki.Két kérdésem lenne:
1. Valóban felejtős fémhúrokat venni rá, vagy van olyan típus amit bátran rá lehet rakni?
2. Nylon húrok közül melyik az a típus ami ajánlott itthoni hobbi célokra, nem drága, és fényesen, hangosan szól?Köszi szépen előre is.
-
AKs
tag
válasz
csadi0011 #21209 üzenetére
Én köszönöm
Tegnap találtam rá, mikor írtam. Az új verziót leszedtem, jó irányba halad a dolog.
Szerintem sok embernek hasznos lenne, akik nem állnak a képzettség kellő fokán, és szeretik az egy-két kattintásos módszereket. Esetleg Keith Richards-nak, a színpadon, amikor épp nem tudja melyik bolygón van -
MATEO6600
őstag
Én is mutatok egy gyönyörű szólót...
Hát mekkorát szól már??és ez sem egy bonyolult fajta.
Nagyon szeretném ezt játszani, de sajnos sehol nem találok hozzá tabot, fejből meg nem megy a dolog. -
csadi0011
őstag
Köszönöm!
Nem gondoltam, hogy valakit foglalkoztat a dolog. Közben fejlesztgettem. Kijavítottam a hibákat, amiket találtam, meg raktam bele új dolgokat. A Link még mindig ugyan az. Nem tudom, hogy mikor töltötted le, de most felraktam a legfrissebb változatomat. Van benne Capo (nem nagy szám, de ha capoval akarsz nézni valamit, és idegesít, hogy a capo előtti hangokat is kijelöli, akkor jól jön), aztán be lehet állítani, hogy milyen fekvésben lásd a hangokat. (kb ugyan az, mint a capo, csak jobbról balra is kiüti a nem kívánt hangokat), meg egy hang transzformálót is beleraktam, ha valaki mondjuk akkordokkal dolgozik és fel, vagy le akarja vinni a hangokat, abban tud segíteni.
Ötleteket, meg kritikát elfogadok. Szívesen megpróbálok megoldani bármit. -
Eastman
addikt
Milyen finom gitárszóló: [link]
Nem sok hangból áll, de nagyon a helyén van!
-
-
madgie
titán
válasz
guitarguy #21203 üzenetére
Épp tegnap akartam beírni, hogy jöhet itt bárki a technikákkal, Malmsteen-t mondjuk kutyába se nézem, mert szerintem unalmas cifrázás, amit művel
Plazmacucci: van (illetve volt) még kazettám is tőle, nem mp3 alapján ismerem
Ettől függetlenül nem tartom sokra, remélem a tegnapi RHCP csóka fika után nekem is jogom van ehhez
-
guitarguy
csendes tag
Eléggé Blikkes jellegű az a Rolling Stone lista... Malmsteen nincs a top20-ban...
Pedig elvileg gitárosok szavaztak. Eddie VH is kb. egy tök kezdő csecsemőnek tűnt mellette az 1 ujjas tapicskolásával, dive bombos hatásvadász szarságaival stb.
Ok, nem a gitártechnika volt a szavazásnál az elsődleges, de akkor is kínos hogy nincs a listán. -
Eastman
addikt
válasz
csadi0011 #21198 üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy építő jellegű vita. Olyan nevek és elvek kerülnek elő amiknek utánanézel és amiket szűrhetsz és továbbgondolhatsz. Az új ismeretekkel továbbgondolod a saját elméleteid is. Unalmas lenne, ha mindig csak helyeselnénk egymás szavaira. A jó vita; érvek kulturált ütköztetése. Ki ez a fakezű akit linkeltél??
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest