Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát konkréten úgy, hogy egy-két nap után már az egyik lapján van egy kis kitüremkedés, ami pl felfele pengetésnél már érződik, hogy konkrétan szószerint beakad a húrba, ha nem töröm le a végéről. Aztán ilyenkor fordítok rajta, egy-két nap múlva ugyanez. Aztán hétvégére már el is tűnt a vége, ennyi volt...

Én kb egésznap pengetem a gitárt, ha nem vagyok otthon, akkor ha tehetem, viszem magammal. Otthon is mindig kéznél van, mamámnál is egésznap lóg a nyakamban és játszok. És sose unom meg.
Meg nálam mindig csak a hegye lóg ki, talán ezért hajlik el fel v lefele. Így tudom a legjobban irányítani, szép tónussal, kényelmesen, megfelelő sebességgel.
-
Bencsizy
csendes tag
Amúgy eladtam a gitárom, a posta először 4500-ért akart megbszni, aztán csak 3500 lett a költsége az utánvétes csomagnak.
Még csütörtökön átvette a srác, minden faja, mondom örülök neki. A posta meg természetesen nem hozta meg a pénzt azóta se, de nagyon pipa leszek, ha nem jön meg a héten. Nem tudom itt hogy működik, de sztem annyi lenne, hogy kifizették, beszólnak ennek a postának, az meg másnap kihozza a pénzt. De úgy látszik, itt tényleg azok a pénzek vándorolnak, amit az átvevő fizetett. Tiszta szégyen, mert szerdán mennék suli után győrbe gitárt venni, de ha nem jön meg a píz, akkor értelemszerűen nem tudok elmenni...Vintage v100-at adtam el, vintage v100-at veszek.
Tudom, sokaknak ez nonszensz, de annyira untam már a fekete színt, hogy inkább eladtam, most veszek egy tobacco sunburst színűt.
[link] -
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Á, ne is mond. Nekem nagyon gyorsan elkopik sajna, ha nem hegyezném (én körömreszelővel szoktam szintén), akkor kb havonta vehetnék másikat, kb 1 véget fogyasztok el a háromból egy hét alatt a háromszög alakúból.
Nekem konkrétan ilyen van:
http://www.dirtyriffs.co.uk/ebay/logo400/dunlop-tri-stubby-combo.jpg
Ennek nagyon hasonlóak a végei, ezért kis élezés után már mind3 használható

Meg ilyet szoktam:
http://images.guitarbitz.com/images/products/zoom/1307717079-97209800.jpgNekem ez a kettő jött be, szólóra is, sikálásra is tökéletes, még a tortex 1,14-est szoktam néha használni, hogy megpróbálni rászokni, de vhogy mindig a felső áll kézre. Pl gallophoz cseszett jó ez a kettő.
-
nap
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Régen Fender heavy-t használtam négyszínűt, nagyon szerettem, de már nem gyártják egy ideje. Használtam ugyanilyet borostyánban is, de az anyira nem jött be.
Valaki itt a fórumon ajánlotta a Planet Waves pengetőket, kipróbáltam párat, de legjobban a lila jött be.
Nekem is megvolt a telefonkártya, még az elején, meg tusfürdős, mosószeres flakon, műanyag vonalzó, meg még ki tudja mi.
nesa: Végülis a 320-asat, vagy a 250-eset választottad?
-
izomhod
őstag
ezt a szőnyeges dolgot én nem csináltam sose

mondjuk hamarabb hagyom el, mint elkopnatelefonkártya helyett jó a bankkártya is, nem? meg szuperfos, meg a fene tudja mik, bár azok 0.8-asok lehetnek kb
csak chip fontos, a többiből lehet pengető -
-
Eastman
addikt
...de bemutatjuk Önnek legújabb Pickmaster 2000 pengető nyomó vágót is.

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én körömreszelővel hegyezem őket. Sokáig jó így egy kényelmes pengető. Persze ez csak a szobametálnál működik. Színpadon elejti vagy bedobálja az ember.

-
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem mindenki
regen matavos telefonkartyabol vagdostuk, szonyegen becsiszolva azt lehet nyomni
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod
üzenetére
Nekem az 1,5 v 2 mm-es vastag jim dunlop stubby jön be. Régen vékonyabbakat használtam, nehezebb volt a szóló is, mert hajlott, aztán most ezzel nagyon tudok szántani. Főleg az 1,5 mm-es a legjobb. Sztem nem fogok már másikat venni, mert ez tetszik a legjobban, pedig most van itthon kb 15 különféle pengetőm, minden pénteken suli után mentem a hangszerboltba, azt vettem egyet, próbálgattam.

-
theiron320
aktív tag
Nem emlékszem, hogy hol láttam, lehet, hogy itt.[link]
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
nekem 1.14-es volt a legvastagabb eddig, de most a basszgitárhoz is 0.73as van, sárga dunlop asszem
a gitáros srácnál a héten volt fém pengető, na azt elkérem tőle majd, kíváncsi vagyok mit hoz ki a hangszerből
-
-
izomhod
őstag
kinek mi a drágaszáág?

-
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem ne mondd, naponta látok olyanokat, hogy centi vastagon áll a fémrésznél a trutyi ,ami már megfeketedett... én meg cseréljem le az orrtámaszt.
szerk: az ultrahangos tisztító nem bír vele

-
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szemüveget hord itt valaki? Nézd csak meg az orrtámaszánál (ha fémkeret). Ott is zöld. Izzadsz, fémmel találkozik, zöldes trutyit hagy maga után.
-
-
izomhod
őstag
nem értem hogy amikor alátörlök a húroknak, miért zöld dzsuva jön le róla, amikor én fehér ember vagyok

-
izomhod
őstag

-
Injun
senior tag
Vasárnap reggelre.......

-
theiron320
aktív tag
van az a vicc, hogy egy férfi mondja a barátainak:'az a hülye szomszédom a múltkor hajnali 3-kor úgy rám ijesztett amikor az ajtót dörömbölte, hogy majdnem kiesett a fúró a kezemből!'

-
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Az en Peaveym a szomszedot is zavarta, nem csak a kutyat. Hajnali 3-kor.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
\m/
-
Bobrooney
senior tag
válasz
theiron320
üzenetére
Van egy két kutya pedig amelyik bírja a rock 'n roll-t

-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Még mindig hangszóró téma:
Ha nem akarsz előlapot cserélni, az amerikaiak nagy kedvence az Eminence Alpha 8A, pont passzol a gyári helyére, 8 ohm tehát némileg kezelhetőbb hangerőre lehet számítani. Sajna nem olcsó. Hangmintát csak egyet találtam, hát mondjuk nem rossz ez a szólóhangszín, a gyáriból emlékeim szerint ilyen nem szokott kigyönni. [link] -
nesa
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Telibe ralett ragasztva aztan 17db pillananatszoritoval lett lehuzatva , cirka 10 orat volt a szoritoba.
A ragasztonak nagyon nagy szerepe van, akarmivel nemlehet ragasztani Titebondot szoktak ilyen celra hasznalni, en NHMGG-t hasznaltam ez talan jobb de biztossan nem rosszabb, ilyet neis keress mert nemlehet kapni.Termeszetessen utannajartam cirka 4 havi kiserletezes volt a vegleges ragaszto ezt kb ugy kepzeld hogy majdnem napi szinten ragasztottunk mintakat amiket utanna meghalgattunk aztan eltortunk.....
A ragasztas utan lett kimarva a domboritas most csiszolni kell meg par orat es egesz jo lesz.
-
blackmacs
senior tag
Nekem is vypyr 15 volt de megváltam tőle,nekem túl metálos hangzása volt,de amúgy jó kis cucc.Inkább a klasszikus rock és a blues hangzás jön be.
-
BluEyes
őstag
xAlten
Persze, tisztában vagyok.
theiron320
Ahogy a kolléga is céloz rá, ez a 32 ohm egy elég szélsőséges érték, ennél a várható max teljesítmény kb. 1,5-2 Wattra adódik, így a hangerő nagyjából a MicroCube-hoz lesz hasonló. Minél kisebb az impedancia, annál nagyobb lesz az elérhető max hangerő. Érdemes végiggondolni a várható használatot, mekkora helyen, mekkora hangerő kellhet majd, és ennek függvényében választani hangszórót. 16 ohm esetén 3-4 Watt, 8 ohmnál 7-8 Watt körüli teljesítményre lesz képes a Vypyr. Ki kell találni, mi az, ami még a szobában is kezelhető, de már a garázspróbára is elég.
Van egyébként még egy lehetőség, ellenállást is lehet sorba kötni a hangszóróval, ez a megoldás jóval olcsóbb is. Viszont a hangon nem javít, szemben egy jó hangszóróval.
Az oldalt ismerem, pontosabban mikor próbálgattam a Vypyrt az ajándékozás előtt, jártam ott is. Vannak jó dolgok.
-
theiron320
aktív tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Látom témában vagy rendesen
, köszi a tippet de nem szeretnék hozzányúlni ami a gari le nem jár, mert ha mégis elakarom adni akkor jobban megveszik ha még van garancia rá.De így belegondolva ha kicserélném a hangszórót akkor végre tudnám használni a szobában is.ezt az oldalt ismered?Van pár jó beállítás a peaveyhez. -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Hát, ha szereted, akkor jó

Vypyr15 van nekünk is a családban. Remek kis rock-cucc, és tényleg az a baja, hogy vigyázni kell a hangerővel. Törtem is ezen a fejem.
A kis 8" hangszóró mindössze 3 ohmos, ami azt jelenti, hogy viszonylag nagy áram tud átfolyni rajta, így a végfokot alig hajtva is relative nagy teljesítmény jön le. (ohm törvény: UxU/R) Ez a teljesítmény aztán jól megzavarja az érzékeny hangszórót. Namost ha korlátozzuk az áramot, akkor kisebb lesz a leadott teljesítmény, halkabb lesz a cucc. Amúgy is érdemes elgondolkodni a Vypyr hangszóróján, ugyan hangos, de szólhatna jobban is. A megoldás: hangszórócsere!
Találtam pl egy ilyet: JENSEN_MOD 10-50.32 Ez egy jóféle 10" Jensen gitárhangszóró, 32 ohmos!!! impedanciával. Ami azt jelenti, hogy a kimenő áram, ergo a kimenő teljesítmény a tizede lesz az eredeti hangszórón lejövő teljesítménynek, azonos potiállást figyelembe véve. Ráadásul a Jensen messze jobb hangú, mint a gyári hangszóró, és nem is drága. A 10" pont befér a Vypyr elejébe, csak nagyobb lyukat kell vágni (iletve érdemesebb egy külön előlapot vágatni, az eredetit meg hangszóróstól eltenni eladásig). -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Elecáról még nem hallottam, most nézem a katalógust, gyártanak azok ám mindent, csak a kávéfőzőket nem találom.
Melyik van neked? -
theiron320
aktív tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Peaveay vypyr 15w+van egy kissebb eleca erősítőm +boss gt3 pedál.
áprilisban voltam Kolozsváron és akkor próbálgattam őket, ott nagyon jól szóltak
eddig a peaveyn kívül egyiket sem bántam meg.peaveyt is csak azért mert kicsi szobában nagyon hangos még ez a 15w is úgyhogy aki ilyen erősítőt tervez venni az számítson rá, hogy kicsi szobában szétnyomja az ember fejét
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Ahh,az egy kicsit odébb van

Ilyen áron Mo-n nem kaptál volna ilyen minőségű gépet, reméljük, hogy minden rendben lesz vele, és miért ne lenne.
Min fog szólni? -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Szerintem mostmár az egész topic izgatottan várja

Ezekszerint te odaát élsz? Mezőkovácsháza milyen messze van tőled? (ismerősök laknak ott, nem én) -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Jó döntés, ezen az áron meg kell ezt venni!
A fogólapon nem lesznek madarak, de annyi baj legyen. [link]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valakinek Vintage V52-es Telecaster, vagy esetleg próbáltátok már? Strato-ról váltanék, de nincs lehetőségem kipróbálni, mert vidéki vagyok, a környéken nem lehet kapni. Általánosságban is érdekelne, hogy mi jellemző a Tele nyakára. Tudom, ahány típus annyiféle. Nyaksúlyos és vastag nyakú darabok mennyire gyakoriak? Vagy inkább jellemző ez a Telére, mint hogy kényelmes, vékony legyen? Sajnos nem volt még lehetőségem kipróbálni őket, max 2-3db-ot.
Köszönöm!
-
sza.sa
tag
Valaki próbálta a Rotosound húrokat?
Múltkor azt kaptam ajándékba a vásárlásomhoz, most ez fog felkerülni a gitárra az Elixir után.... -
Eastman
addikt
-
theiron320
aktív tag
Ma rendelem, veszek hozzá tisztítót is, mert megérdemli az a gitár.

-
InHell
senior tag
válasz
theiron320
üzenetére
Nem csak neked, nekem pl. állandóan csúszkáltak rajta az ujjaim, marhára idegesített. Ha kicsit nedvesebb volt az ujjam és ha nem pontosan nyomtam le a húrt egyből csúszott le róla a kezem. Mit anyáztam. Le is szedtem egy hét után, és neki adtam havernak, ő pl. pont ilyet használ és neki nincs vele problémája. Nekem az Ernie Ball jött be.
A gitár nagyon szép, jó választás.
-
madgie
titán
válasz
theiron320
üzenetére
Custom 24, egy álom az a hangszer, egyik kedvenc zenekarom (Fates Warning) elborult gitárosa is PRS user

-
izomhod
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
szééééééééép!
-
theiron320
aktív tag
válasz
izomhod
üzenetére
Én egyszer vettem 4000 ft ért.Annyira nem jött be, hamar elszakadt az alsó húr is.Fendert szoktam venni 2000 ft ért az viszont nagyon bejön.
szerk:úgy látszik csak nekem nem jött be
de ettől függetlenül neked lehet jó lesz, egyszer biztos érdemes kiprobálni.ez a gitár lesz, ha minden jól megy.egyszer adok ki rá pénzt akkor pedig legyen jó.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Arra vigyazz, ha nincs rairva a dobozra, hogy anti rust plain strings, akkor nem lehetsz benne biztos, hogy a vekony hurokon van bevonat. Es ez halal komoly. Amit linkeltem nem veletlenul dragabb.
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
az is ugyanannyi itt, frankó!
Bobrooney: köszi, de nekem nem jó a bariton, a sima gitárra mindenhol drágább, ahogy látom
-
nap
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
tavaszjokka?
-
plusz 1 az elixirnek. tenyleg kemenyebb erzetre mint a filleres darido de sokkal tovabb marad neg a hangja es nem rozsdasodik kopik szarik be.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
izomhod
üzenetére
Itt vettem 3,5k nem olyan rossz. Nem rég raktam fel, nekem bejött, eddig, majd hosszabb távra meglátom milyen lesz. Eddig Ernie Ball húrokat használtam, nekem az is tettszett

-
madgie
titán
Én akkor idegbajt kapnék ezektől, utálom, mikor csilingel, "csuszpitol" a húr

-
atidzsiforc
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Ha tudsz, akkor Polywebet szerezz valahonnan, a Nano az a teszkogazdasagos valtozat, sokkal vekonyabb rajta a bevonat. Ja meg ha az elixir hurt ne takaritsd ugy, ahogy bevonat nelkuli hagyomanyos hurokat, mert akkor elkezd lejonni rolla a cucc (szoros lesz a hur) es ugyanugy meghal, mint egy filleres darido.
-
izomhod
őstag
erős hangok jönnek ki abból a gibsonból ezen a felvételen is
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod
üzenetére
Szia
Én használtam őket, és ha meglesz a gitárom, arra is ezt teszek majd.
Én elektromoson használtam 10-es szettet, nekem nagyon pozitív csalódás volt, tényleg megéri az árát, mert nagyon szépen szól, és jóval tovább bírja, nálam napi 3-4 óra gitározásnál kb 4 hónapig csengett gyönyörűen, nem is nagyon veszed észre igazából, hogy megváltozik a hangja. Jó érzés a tapintása is.
Egy próbát megér mindenképp, mindenkinek más jön be, de sztem megéri kipróbálni. -
izomhod
őstag
olvasgattam az elixír húrokról, hogy sokáig csilingelnek, igaz ez?
nem úgy hogy olvasta valaki, hanem van valaki gitárján ilyen márka?az árán kcisit kiakadtam, 4900ért találtam 12-53-ast akusztikusra, de ha megnézi az ember az amazont, van 13 dolcsiért is, az öö max 3000 ft!
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
Nem, magyari magyar vagyok. Az a 83k nagyon kellemes ár. A helyedben elgondolkodnék ezen is. A P90 szedő zajos a hi-gainhez, úgyhogy egy mini humbuckert lehetne betenni a hídhoz, (akár felezővel is), és kész is a mindenevő vaddisznó hangszer. Kb. 100k mindenestől, ha most akarnék gitárt venni, ezt így meg is húznám szerintem.
Így valahogy:

-
válasz
Printszkrín
üzenetére
ja valaki nekem ilyet sárga feketében

-
Printszkrín
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Multicolor

-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
inkabb kihagynam

-
-
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Minden felszereles adott

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)