Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoTReX
őstag
válasz
alienpapa
üzenetére
Semmi gond.Köszönöm,nekem is nagyon tetszik. Azthiszem bőven elég egy kezdőnek.Belbecs adatok még annyira sokat nem mondanak.Egy tokot lehet hogy még vennem kellene mellé,hogy ne legyen baja a hazaúton.Ezzel a hangolással kicsit gondban vagyok. Látom a neten erősen megoszlik a vélemény hogy Klasszikus vagy Akusztikus gitárral tanuljuk meg az alapokat...Ti hogy látjátok ezt?
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Anno sokat gondolkoztam ,hogy milyen jó lenne hangszeren játszani ,mint hobbinként,mint kreatív időtöltésnek.A zongora és a gitár között hezitáltam.Mint anyagilag,mint önszorgalomból való tanulásban is a Gitár tűnik járhatóbb útnak.A neten elolvastam pár kezdetek/alapokkal kapcsolatos cikket ,ami persze már a Gitár kiválasztása/hangolásával kezdi.A neten szétnézve [link] típusra jutottam. Ebben szeretném a segítségetek kérni ,leendő kezdőként,hogy mire figyeljek,hogyan érdemes nekikezdeni.Hmm kicsit hosszúra sikerült.Előre is köszönöm a válaszotok!

-
izomhod
őstag
ahogy látom, a június 21-23-ig leszek Bp-en (90%)
utána nem tudom mikor tudok menni, aki gondolja, összefuthatunk akár hangszerboltban, akár vendéglátóipari egységben, akár óradíjas próbateremben hangszerrel, akár koncerten
-
BluEyes
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ja, vagy veszel másikat, vagy vágsz alá egy csíkot valami keményebb anyagból. 2'50"-től Szóval csak nyugodtan smirglizzünk, semmi baj nem lehet belőle.
-
M3aN
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Veszel egy új nyerget ha túlcsiszolod. A maga 400Ft-os árával nem jelent csődöt.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
madmike
üzenetére
Az a csavar, amivel tulajdonképpen a nyakban lévő merevítőpálca feszességét állítod, arra hivatott, hogy a nyak (hosszanti) homorúságát/domborúságát lehessen állítani, egyenesre belőni, ha kell. Ennek mellékhatásaként változik a húrok magassága a fogólaptól, de nem az a pálca elsődleges rendeltetése. Ha a nyak egyenes, ne állítgasd.

Szerk: most látom, hogy már megelőztek.

-
madmike
őstag
A gitár alján, hogy kéne kinéznie a vállpánt rögzitőjének? Ezen lehet, hogy az el van törve. Egy kb 1 centis műanyag csöcs van rajta, aminek mintha le lenne törve a vége és bele van csavarva egy csillagfejű csavar.
Visszatérve az első benyomásra, pengettem egy kicsit (E-moll,A-moll-t gyakoroltam) és laikusként nagyon tetszik a hangja. Könnyű lefogni a húrokat, igaz az ujjbegyeim már most fájnak

A gitár tök újszerű állapotban van, az eladó elmondása szerint jópár éve megvette és feltette a szekrény tetejére. Kaptam hozzá egy Rockbag tokot és egy Korg GA-130-as hangolót, mindezt 17.000-ért, szerintem jó ár volt. -
madmike
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Első benyomások? Szép fekete

Most elkezdtem olvasni az új gitáriskolát. Épp annák a résznél tartok, hogy le kell pötyögni a Megy a gőzöst
Azt irják a könyvben hogy a gitárnyaknál lévő imbusz csavarral lehet állitani a nyak szögét, ezzel a húrok magasságát. Ez tényleg ilyen egyszerű lenne? (ijesztgettetek a magas húrokkal) -
madmike
őstag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba
Egy Fender DG-5 gazdája lettem 
-
-
M3aN
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Az a House MD. rész jutott eszembe, amikor Wilson ellopta House gitárját, és a fenyegetései közé tartozott, hogy tudja-e milyen hangja van a húroknak ha szakadásig feszítik?! Mellesleg pont egy Flying V gitár volt...

Szerk.: Ezek az utólagos tremoló bizgentyűk nem rontják az alapvető hangzását a gitárnak egyébként?
-
Eastman
addikt
Macskák, ufók és gitárok: görgess le!. Nagy gitárgyűjtő az öreg hölgy.
Annyi cucca van mint itt az egész gitáros-totyiknak. ...se. A lényeg, hogy boldog.A Brain Damage szépen összefoglalja a dolgait. Bocs.
sajtee Valszeg más a sztorink.
-
Eastman
addikt
válasz
albert8
üzenetére
Nem pontosan értem a kérdést. Ez már a második este - folyamatosan egy barnaszemű lányon jár az eszem - tegnap is értetlenkedtem. Mit állítani hová?
Kapsz egy alu Bigsby tremoló rendszert egy dobozban, aztán lényegében 10 perc alatt feldobod a gitárra. Kicsavar, becsavar, két pici furat, bele két facsavar és új húrokat befűz. Úgy látom, hogy ennyi. Hülyegyerek is meg tudja csinálni a kombinéfogójával. Végén először a fáb tekeri a csavart a szerencsétlen, aztán öntvénybe meg erölteti. 
sajtee Lehet, hogy olcsóbb, de ahhoz má' öreg vagyok.
-
Bencsizy
csendes tag
Ennyit megérhet? Nem néz ki rossznak, egyszerű, kompakt, jóárasítva, fémházzal.
-
Eastman
addikt
Köszi az infót! Az kb. a Gisz-nél van a Stratón.
Nézd csak:
Nem gondoltam, hogy ez ennyire egyszerű.
...lehet, hogy befizetek egy SG-re. Múlt héten ölelgettem egyet, aztán pár nap múlva vissza is mentem hozzá, azóta komoly Gibson hiányom van. Jól felizgatott.Ha jó alapot találok - a fent említett gitár sajnos nem az - átépítgetem az álom-képen láthatóra. SG-vel lehet a legolcsóbban a Gibson feelinghez jutni.
Bigsby-t még soha nem próbáltam, de a'szem hiányozna az SG-ről a tremoló. -
izomhod
őstag
gondolom július-augusztusban fesztiválok nyaralások miatt nehezebb lenne összehozni egy találkozót, mit szóltok június 2. feléhez?
-
izomhod
őstag
szép? [link]
-
izomhod
őstag
csináljunk nyáron egy kis topikos összeröffenést?
akár hangszerest, akár esti málnaszörpöset?

-
izomhod
őstag
ász ez az album!

-
Bencsizy
csendes tag
,,A kvart a kvint fordított, inverz hangköze, tehát az a hangköz, amely azt oktávra egészíti ki."
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Ez így van, de ugye ha pl itt megnézed, akkor a D húr 5. hangja egy G hang, aminek egy oktávval mélyebb hangja az E húr 3. bundján a G hang, tehát az is kvint, annyi különbséggel, hogy itt ha pl egy C kvintet fogsz le ezzel a 33xxxx lefogással, akkor nem az E húr 3.-ja lesz az "akkord" alaphangja, hanem az A húr 3. hangja. Remélem érhető.
Ha kvartot akarnék lefogni, akkor az lehetne pl x33xxx, ami C kvart, és az A húr 3. bundja az alaphang, illetve lefoghatom egy 13xxxx-el is. Ez is kvart lesz, illetve lehet kvint is, attól függően, hogy melyiket tekintjük az alaphangnak, angolul "root note"-nak.

Próbáljátok ki ennél, itt is ezt használják, és ezek kvintek.
[link]
[link]Játszhatjátok az alaphangokkal (C-D-D-C-D-C-D-C-D-C-D-C-G), játszhatjátok ezek szokásos kvintjeivel (C x35xxx, D x57xxx, G 35xxxx), illetve a tabon is mutatott, és a dalban is használt "fordított" kvintekkel, ahol a C-nél az A húr 3. hangja helyett a G húr 5. hangja az alaphang, és ugye egy C kvint C és G hangból épül fel, tehát a D húr 5. hangja egy G, a G húr 5. hangja egy C, ergo C és G az kvint.

-
nesa
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Ez mar tokeletessen hozzavan csiszolva a nyakhoz igy a helye adott, oda ragasztom ahova akarom, kis idot raszanva 1-2 szazad pontossan tudok ragasztani, ennek egy fontos feltetele van hogy kozben senki ne zavarjon mert kapkodni nem jo.
Ugy nemlehetne bevagni a bundok helyet hogy a nyakon van, ill belehet de 120k er lattam alkalmas szerszamot de azert is csinaltam igy mert igy kell ha kicsit szuk a bevagas a sok bund nagyon fesziti a fat es meggorbul amit ilyen helyzetben lehet orvosolni ellenben ha hatratekeri a nyakat a feszultsegtol akkor utanna lehet csak a nyak csere segit, de nagyon pontos lett a sajat keszitesu bundozo teljessen egyenes maradt.
(#14830) madgie
En is
-
blackmacs
senior tag
Nagyon jók ezek az oldalak amiket linkeltetek!Köszi!

-
izomhod
őstag
a linkin park énekese állt a Weiland helyére
a gunsos srácok csak vendégek itt -
Eastman
addikt
-
M3aN
senior tag
Amiről most van szó, úgymond zeneelméleti dolgokat hol lehetne picit átnézni, megtanulgatni őket, ahol a gitáros vonatkozások esetleg össze vannak gyűjtve?

-
Bobrooney
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Az alapok teljes hiányával annyit tudok tenni, hogy elhiszem

Kvint a szegényes tudásommal ennyi:
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
-
sza.sa
tag
Nem tudom ismeritek-e, friss online gitármagazin: (ha igen, akkor sorry...
) -
Bobrooney
senior tag
válasz
sajtee
üzenetére
Eddig nem érdekeltek a clean és vagy akusztikus hangszínű zenék, most meg már a nagyon zúzósok nem érdekelnek, tehát nagyon nem érdekeltek az akkordok.
Most viszont már szeretnék jobban megismerkedni velük.Mit gondoltok, hogy érdemes nekik esni? Mindegyikből moll és dúr, a többi meg később?
-
blackmacs
senior tag
Bocs szerintem rosszul linkeltem az előbb
http://www.ticketa.hu/esemeny_592127_mark-knopfler.html -
blackmacs
senior tag
jegyek 9900,és 15900
-
Eastman
addikt
-
Bencsizy
csendes tag
Vagy egy sima kvintet.
x22xxx
22xxxx
xx22xxEzeket tologathatod felfele, lefele a nyakon, elég lefogni a két egymás mellett lévő húrt ugyanannál a bundnál, annyi a különbség, hogy amit Eastman mutatott, abban a kvint második hangját egy oktávval feljebb fogod le, ennél pedig egy oktávval lejjebb. Könnyebb, mint a másik, és ugyanúgy jól is hangzik.
-
izomhod
őstag
megröfögtettem az új bézemet ma próbán
szóval az eddigi 4 húros pajtásom eladó, ha érdekel valakit

-
Eastman
addikt
válasz
madmike
üzenetére
Ha Budapesten vagy, akkor miért nem mész be az Eldorádóba csemegézni? Még ha egyet sem veszel a kezedbe, akkor is legalább meglátod őket, színre, kivitelre, árakat összehasonlítod. Van ott rengeteg akusztikus. Ha meg már a térdedre fekteted, megmarkolod a nyakát úgy, hogy a hüvelykujjad hozzáér a legvastagabb húrhoz és az a Te gitárod, amit nagyon-nagyon kényelmesnek érzel a bal kezedben.
Ezeket a képeket égesd az agyadba:

Nézegesd a képeket, figyeld meg, ha kell órákig!
Égesd az agyadba ezt a kéztartást, az ujjak állását!Ezt bármelyik bundnál fogod le, bárhol a gitárnyakon, jól hangzik. Menni fog!

#14788 nesa

-
Bobrooney
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Meg elég fontos szerintem maga a nyak fogásának kényelmessége is elég fontos, bár írtátok lejjebb, hogy ez megszokás kérdése.
Vorson EDG-46-om van nekem ez a típusú nyak kényelmes, ibanez-t próbáltam, mondjuk annak kicsit jobb a nyak része (meg mondjuk a többi is
), Yamaha Pacifica112V is jó volt. Igaz ezek elektromos gitárok. -
BluEyes
őstag
válasz
madmike
üzenetére
úgy érzem nylonost fogok venni, a lágyabb hangzás közelebb áll hozzám
Őrületes gitározás, nagy tisztelet érte Birta Mikinek!
De amiért linkeltem, az a remek megfejtés, fémhúros gitár nejlon húrokkal. Igazi klasszikus gitárt csak akkor vegyél, ha klasszikus darabokat akarsz tanulgatni. Tábortűz-stílushoz a videon látható felállás sokkal értelmesebb választás. -
madmike
őstag
Ismét egy kiszemelt, de amilyen mákom van nem lesz már meg neki, persze telefonszám nincs.
Yamaha, pontos típus nincs, de a Yamahákról nem sok rosszat írtatok.Egyébként azt honnan tudom, hogy egy gitár mekkora méretű, néztem, hogy vannak 4/4 3/4 1/2 méretek.
Félek, nehogy egy ukulelét vegyek
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak viccelek, nem voltannyira gáz, szerintem valami albérlet lehetett a kecó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)