Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Nekem nagyon tetszik. ...már várom a hangmintát, azt se' kicsit...
nap Gondolom a fej fekete lesz. Mehetne rá pl. ez, de nesa-mester még nem szeretett bele eléggé.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
vito33
csendes tag
válasz Plazmacucci #15071 üzenetére
de melyikbe dugjam melyik a megfelelő bemenet? milyen szinü esetleg ábra?
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
válasz izomhod #15077 üzenetére
Azt a meredt egeret
De szépen mozogtak azoka ci...ik
Egész nap elhallgatnám[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
BluEyes
őstag
válasz vito33 #15070 üzenetére
LineIN-be dugjad a gitárt.
Win keverőben lejátszóeszközöknél toljad föl teljesen a LineIN csúszkát, ekkor hallanod kell a natur gitárhangot a hangszóróból, egyikből vagy mindkettőből, de inkább csak az egyikből. Ha nem szól, ellenőrizd a gitáron a hangerőpotit, illetve dugjad jó helyre a gitárt. A LineIN kell mindenképp, a csúszkával kell tudni a hangerőt szabályozni. Ha megvan a jó bemenet, csúszka szabályoz, akkor húzd le nullára a LineIN hangerőt. A natur hangra nem lesz szükség.
Win keverő - felvevő eszközök, itt válaszd ki alapértelmezettnek a LineIN-t, tehát ne a mikrofon és ne a win mixer legyen aktív, hanem a vonalbemenet. Hangerőt elsőre olyan középig toljad föl neki.
Win főhangerőt húzd le nullára egyelőre, nehogy meglepi legyen
Indítsad el a Rig-et. A menüjében van egy audio és midi beállítás, katt. Itt pár beállítás kell, legyen ASIO, input a hangkártya lineIN, output a hangkártya frontok, 44,1 vagy 48 khz. Ha ezt leokézod, akkor a Rig indikátorain már látni kell, ahogy a gitár hangjára kijeleznek. Azaz van bemenő jel a Rig-be. Ha a kimenő oldali fények is jeleznek, akkor óvatos hangerő a win főhangerőn, hogy halljuk is, mi van.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Bobrooney
senior tag
válasz alienpapa #15078 üzenetére
Ugyan ez a véleményem, öcsém ilyen csajokkal mért nem hoz össze sosem a sors?
Ezt a számot de utálom, de így hallgatható -
izomhod
őstag
na srácok, ez az igazi tehetség, nem szabadna veszni hagyni!
nekem a pötyögős részek tetszenek a legjobban!
miko lesz itt koncertje, azt kutatom
-
InHell
senior tag
válasz Bobrooney #15074 üzenetére
Ibanez RGR321 EX BK
Eastman másik gitáron annyira fel sem tűnt, hogy ennyit romlik a hangja, csak ezen az újon.
Nem tudom, hogy be merjek-e vállalni már egy 10-es szettet. Bevonatos Elixírt már próbáltam, de sajnos nem vált be, mert csúszkáltak rajta az ujjaim sajnos. Meg nem gondoltam, hogy annyival nehezebb lefogni. Azt gondoltam, hogy nehezebb, de elég nagy volt a differencia. Fájtak az ujjaim rendesen.[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
Eastman
addikt
válasz InHell #15073 üzenetére
Hát igen, a Dáridó igazából csak azoknak jó - az ára miatt - akik kétnaponta / hetente cserélik a szettet. Vagyis színpadi emberek. Ernie bőven megfelelő otthonra, de persze perfekt stage-re is.
Bob: [link]
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
InHell
senior tag
Alig hiszem el, de most lesz meg egy hónapja a gitárom, és még nem kellett hangolnom egyáltalán.
Hihetetlen számomra, pedig napi minimum 2-3 óra zúzdát kell bírnia.
Az SX stratot meg heti 3-szor állítottam, mert nem bírta tartani a hangolást.
Viszont a D'Addario húrok elég szarok. Másik gitáron sem tetszett, azon is már Ernie Ball van, ezen is le fogom cserélni hamarosan. Egy szűk hónapja használom, és már egyáltalán nem tetszik a hangja.
Új korában nem is csilingelő, hanem inkább ilyen hülye fémes hangja volt, most meg olyan semmilyen.< béna duma helye >
-
Eastman
addikt
-
félisten
válasz vito33 #15070 üzenetére
hát a gitár pronak nincs köze a gitárodhoz :-)
egyébként natúr is meg kell hogy szólaljon a gitár. válaszd ki a megfelelő bemenetet a hang beállításoknál. utána jöhet a program. sokszor hangoztattam hogy szerintem halott ügy a pc effektezés, ezt most is tartom . :-)Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
vito33
csendes tag
szia
van gitárom illetve van hozzátartozó kábel aminek a végére vettem egy átalakitót hogy be dughassam a pc-be
(6,3-as - 3,5-ös)
össze is dugom a gépemmel csak nem akar megszólalni sajna , tudom hogy a szoftverekben kellene beállitani valamit csak nem tudom hogy hol és mit (Guitar pro 5-6 mindkettő van). -
vito33
csendes tag
Sziasztok én még nagyon kezdő gitáros vagyok, szeretném összekötni a gitáromat pc-vel.
Le is töltöttem feltelepitettem a guitar rig 5-öt illetve az asio drivert is csak nem igazán tudom mit hogyan és hova dugjak be és miket kell beállitanom a programban. Hiába próbáltam összekötni a gitáromat nem szólal meg.
Keresgéltem már a net-en de nem igazán találtam részletes egyértelmü leirást.
Ha valaki segitene azt igazán megköszönném. -
Eastman
addikt
Úgy beállítottam ma a Stratót, de úgy. Annnnnyira vaddisznó hangja lett, ámulok és bámulok. A középső single-t lefektettem a koptatóig mint Ritchie Blackmore - így végre nem akadok bele a pengetővel -, a nyakit nagyon picit megdöntöttem úgy, hogy inkább a magasakat szedje, a hídit meg amúgy sem használom. Három állással elvagyok.
A középső most nem nagyon szedi a jelet, mert messze került a húroktól, de mivel TBX poti vezérli a közepet, kitekerve finoman hozzátesz a hangzáshoz. Ott álltam nyakamban a gitárral, kezemben a csavarhúzóval és milliről millire emeltem vagy süllyesztettem a pukikat míg azt nem hallottam, hogy ahhh.
Lett egy nagyon kicsi kása hangja az egésznek, olyan mintha gyári Reverb vagy Spring lenne az erősítőben. Imádom. Aki meg azt mondja, hogy a kis Roland kocka nem elég és nem kielégítő egy lakásba, az nem hallott még jó modellező erősítőt. Volume 2, Gain 5 és kiesett egy darab gitt az ablakkeretből. ...max 20x a lábkapcsoló miatt. Én nagyon elégedett vagyok vele.
Rock & Roll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
ki itt a nagy sum41-es?
[link]
egy kicsit lepukkant a csávó -
Eastman
addikt
válasz blackmacs #15060 üzenetére
Ja, hát az élet ilyen. Nem is jó ám, ha gyorsan teljesülnek az álmok. Addig a legszebb, míg dédelgeti őket az ember. Apácához a hófehér SG-vel mit szólsz?
-
blackmacs
aktív tag
válasz Eastman #15059 üzenetére
Én még azóta sem vagyok nyugodt az a v100 a szívembe lopta magát,na meg az erősítő vásárlással is várnom kell még.
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
-
Eastman
addikt
Didn't It Rain Ne tekerj bele, odacsap rendesen!
...mer' ugye ezt már ismerjük: [link]
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #15055 üzenetére
de én csak csütörtökön leszek kinn, mert a hangszerek egy kicsit átszabták a költségvetésemet
-
félisten
-
izomhod
őstag
a júniusi Bp nekem sajnos ugrott, de hegyalján csütörtökön már délutántól rontom a levegőt, aki ott lesz és van kedve, szóljon, összefuthatunk
na én is mutatko egy gityót, jó sok biszbasz van rajta!
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #15048 üzenetére
mi ez, az új starcraft rész?
-
albert8
veterán
Láttátok már ezt a gitárt? Elég érdekes
Tudomásom szerint egy Teuffel Birdfish. Ahogy nézem ez az eddigi legdrágább gitár amit láttam.Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
félisten
-
nesa
veterán
válasz madgie #15046 üzenetére
Eztmar eldontottem hogy vastagon megfujom lakkal, de a leeso hulladek anyagon kb 1000 fele probat ejtettem kulonbozo pacok, lakkok meg mindenfele lehetseges kombinaciba es baromira tetszik egy olyan felalas is hogy pacolashoz hasonloan beledorzsolom vekonyan a lakkot ez egy baromi jo feluletet ad, fanak minden porusa latszik es a lakkozas vekonysaga se vesz le a hangzasbol.
Olyan a felulet hogy ranezel es megakarod fogni
-
nesa
veterán
válasz Eastman #15043 üzenetére
Nem rossz, de nekem az eredeti is tetszik.
Ehez mit szolsz nekem nagyon zene!
-
nesa
veterán
Juhhhuuuu urak ma vegre megvettem a lehetetlent 7/16 os fa furoszarat mindenhonnan elhajtottak hogy mennyek a csa ba mignem az utolso boltba ahol hatarozottan mondtak hogy nincs, nemis volt, nemis lesz...lehajoltam es mondom az eladonak csezdmeg ittvan, aztmondja nem az 12 es mondom nezd mar meg.... elvolt hulve azt hitte 12 es mondta veletlen keveredhetett a szalitmanyba.... holnap betudom furni a hidat
-
Eastman
addikt
Ne az énekre figyelj! [link]
-
nap
addikt
Gonosz, nagyon gonosz...
Az RD-t is imádom, nem egy elcsépelt gitárforma.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
izomhod
őstag
-
sajtee
őstag
Black Betty Csak nekem idézi ez a zene a Motörhead-et és Lemmy-t?
Itt az eredeti.
Hoppá, ez is csak feldolgozás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
izomhod
őstag
már csak 15 nap hegyaljáig!
ki jön végül? -
izomhod
őstag
válasz izomhod #15034 üzenetére
ez a tegnapi setlistjük
semmi extra, de ami ott van, az kihagyhatatlan, kicsit hakniznak a srácok -
izomhod
őstag
-
Injun
senior tag
Az volt a legcsodálatosabb amikor megkérdezték egy interjúban a Lukácsot,hogy a kezdeti években melyik zenekar vagy előadó volt rá a legnagyobb hatással és ő a Hobot mondta Az Aurorát biztos nem ismerte Féreg.
-
sajtee
őstag
válasz izomhod #15029 üzenetére
Ezt hallottam már
Egyébként az új album meglehetősen jó lett. Lehet, hogy többszöri meghallgatást igényel. Először nekem sem tetszett. Aztán jött 1-2 szám, amire azt mondtam, hogy bazmeg, Lukács, ez nem semmi.. ééés.. ja.. Párszor még meghallgattam, azóta az egyik kedvenc albumom lett. Más, de mindenképp jó irányba haladnak szerintem. (itt Sidire gondolok). -
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #15024 üzenetére
az a vicces, hogy az ember tervez '95-ben jött ki, a swansong pedig '96-ban tehát akkor ki lopott kitől?
fasza ez a zenekar amúgy, ahogy most hallgatom
[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
Eddig nagyon-nagyon úgy voltam hogy egy Cort Jade1 gitár lesz az akusztikus válaszottam, viszont még nem jutottam el odáig hogy megvegyem, anyagiak miatt.
Használtak között most viszont találtam egy AD810 NS-t, állítólag nem igazán volt használva, képek alapján nem is karcos.Az ára 18 000Ft. Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
25% kedvezmény mindenre ebben a bótban a Váci úti szeszkóban
hátha tudtok fogni valami jó cuccot
-
izomhod
őstag
válasz NeoPampalini #15016 üzenetére
egyszer probaltam fw hurt egy olyan mccartney violonon, tenyleg nagyon mas,olyan volt,mint egy vastag ruhaszarito kotel
szep meleg hagja volt
-
NeoPampalini
senior tag
Ha már húrozás téma... Lecseréltem a basszgityón a DR Lo-Rider szettet egy Daddario Chromes készletre, gondoltam, sose próbáltam még flatwound (sima) húrokat, hát, ég és föld a különbség! Baromi kényelmes ez a cucc, és olyan hangja lett tőle a kis Squier Jazz Bass-nek, hogy befostam.
-
madmike
őstag
Megvolt életem első gitárhúrozása
10-es Ernie ball slinky-t vettem. A hangja sokkal szebb mint ami eddig rajta volt és nagyságrendekkel könnyebb lefogni."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Injun
senior tag
Viccesen jó
-
félisten
-
Bencsizy
csendes tag
válasz Plazmacucci #15009 üzenetére
Zsííír. Mert azon gondolkodtam, hogy vagy 10-52 vagy 11-49 legyen, de akkor jó lesz ez. Jó vastag hangot akarok, ne csak legyenek rajta a húrok, hanem rezegjen a fa rendesen.
Gondolom alacsony húrmagasságnál is jobb ez. Nem tudom, hogy most milyen van az enyémen sajna, pedig ez most nagyon jó érzésű, mind nyújthatóságra, mind hangra, mind tapintásra.
-
félisten
-
Bobrooney
senior tag
válasz Plazmacucci #15006 üzenetére
-
Bencsizy
csendes tag
Srácok, 11-es készlet nem lesz erős standard e hangolásra?
-
félisten
-
Bobrooney
senior tag
válasz madmike #14999 üzenetére
Én most Elixir-t vettem, de nekem ez jött be a legjobban, szeretem a csilingelős húrt.
Itt egész jó leírások és vásárlói vélemények vannak, nézegesd meg
Ernie Ball még a másik kedvencem.
A hybrid húr meg tudtommal csak annyi, hogy az alsó 3 húr pl a 10-es garnitúrás a felső vastag 3 meg mondjuk 11-es v 12-es garnitúrából van. -
Bencsizy
csendes tag
Igen, ezt csináltam, de köszi azért természetesen!
Megfordítottam, bár nem tudom, nem lesz-e rossz hatással a húrra, de majd meglátom. Ha elszaggat 1-2-t gyorsan, akkor nyilván visszarakom. Meg holnap visszarakom új húrkészlettel, de ha szar, akkor marad így.Aki szereti Bon Jovit, annak érdemes meghallgatnia, eszméletlen jó kis zenekar, most találtam, mikor keresgéltem tyúktubon.
-
nesa
veterán
válasz Bencsizy #14995 üzenetére
Ha megforditod a babat nyersz cirka 2,5mm.
Ki kell szedni a hidat drotot ovatossan kijatszani.....
Ja most latom ugyanezt csinaltad csak kozben en megvacsiztam
Urak kesz a gitarom 2 apro reszletet leszamitva sehol nemlehet kapni 11 es fa marrofuro szarat 10 es van utanna meg 12 es igy nemtudom a hidat befurni utanna csak lakkozni kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest