Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
itt is lehet gitárok specifikációit megadni nagy vonalakban, és dobja ki a webshopban levő gitárokat, ez se rossz, bár ezt biztos jobban vágjátok
-
izomhod
őstag
ezzel én is így vagyok
-
theiron320
aktív tag
válasz theiron320 #14596 üzenetére
Valószínűleg ott a hiba mert csak akkor hangolódik ha üresbe tremolózok, de ha már lefogom valamelyik bundnál és tremolózok akkor nincs hiba.
Nem a győzelem a részvét, hanem a fontos!
-
Eastman
addikt
válasz theiron320 #14591 üzenetére
Katt: [link]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
izomhod
őstag
nem ismerem a tremolókat, bár asszem az én stratomon is van
ami érdekes, hogy a próbateremben van egy szinti, és azon is van egy kis csúszka, amivel tremolózni lehet, hogy mik vanak
-
theiron320
aktív tag
Na nézegettem egy kicsit a gitárt.Ha a tremolóval lazítom a húrokat akkor a g-húr felfele hangolódik egyből(tehát lenyomom a tremolót, visszaengedem és a g már nincs jól behangolva) és ha utána nyújtok eggyet rajta kézzel akkor pedig szinte visszaál tökéletesre. Találkoztatok már ilyesmivel?
szerk:ha lazítom a húr akkor felfele hangolódik elfele, ha pedig nyújtom akkor lefele.
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
merész?
[ Szerkesztve ]
-
atidzsiforc
őstag
válasz theiron320 #14588 üzenetére
Elkepzelheto, hogy beakad a hur a nyeregbe, ezert hangolodhat felfele. De nem vagyok szakerto.
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
theiron320
aktív tag
Sziasztok!Itt vannak az ígért képek[link]
Van egy kis baj.Na szóval az egész gitár nagyon frankó viszont a g-húr hangolódik és nem lefele hanem felfele.Szimpla nyújtásnál vagy tremolózásnál is.A többi öt húr birja a tremolót a nyújtást bármit.Viszont a g ha úgy van kedve akkor elmegy G# ig is ha tremolozok.Szerintetek mi lehet a baj?Próbáljam meg új húrokkal?Vagy annál nagyobb a baj.[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Vannak ezek a DREMEL féle kis csiszológépes megfejtések. Azzal szerintem menne. Mindegy, csak kreatívkodtam a képszerkesztővel meg a Gibson logóval, levezettem este a pénteki feszt. Csak egy ötlet, ennyi.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
Én is imádom a szép fa erezetét egy toppon, imádom a természetes, természetközeli dolgokat de SG-ből kizárólag hófehérért adnék pénzt.
...közben kicsit igazgattam rajta, ez lenne a végleges álom-verzió:
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Eastman #14576 üzenetére
Szep ez a feher de en inkabb a fara szavazok feherbol mind egyforma viszont a fanal a termeszet nem ismetli onmagat.
Igy gondoltad?
-
McCann
tag
Buenosz reggelosz!
Úgy fordult az élet, hogy rettenetesen sürgébe kellene némi letta, így durván áron alul eladnám eme legendás pedálomat:
BOSS RC-02 Looper!
Jó állapotú, egyik oldalán sajna van két kisebb festékleverődés, de a még a taposógumi is hibátlan rajta, és nagyon hasznos kis kütyü, linkelek két vidit, miket lehet vele alkotni
A mai napon mindössze 25000 forintért lecsapható!
Tudom, hogy ez nem hirdetési topic, de itt van lehetőség, hogy direktben elérjem a célközönséget
Walter
témobil-68-egykéthá-18Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
nap
addikt
Ezt a szörnyet raktam össze:
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Eastman
addikt
Eastman's dream SG:
-
Eastman
addikt
Eastman's dream LP:
-
M3aN
senior tag
Tankcsapda - Adjon az éghez tudtok okosságot?
Nesa kolléga által linkelt honlap alapján raktam össze, de nagyon kéne...[link]
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Bobrooney #14569 üzenetére
Nemszamoltam ossze de az anyagar eltorpul az egyebb befektetesek mellet gyakorlatilag minden szerszamom megvolt hozza es szinte minden lepesnel kibukott hogy kicsit mas szerszamot kell gyartani hozza... de a munka rengeteg vele es a legkissebb hiba sem csuszhat be a buliba.
A teljes elektronika EPI ezt ugygondoltam nemerdemes elaprozni nyilvan innen azert meg boven van feljebb de ez mar megfelelo minoseget es megbizhatosagot ad, a 2db humbi az olyan amilyen de ez nyilvan mindenkinek egyeni izlese milyet szeretne, ezert elsokorben nemis erolkodtem de jobb is lenne Turcsak Tibivel csinaltatni hangminta alapjan hangszedot, vagy Jeti mesterrel akik a fa tulajdonsagaihoz igazitanak mindent. -
nesa
veterán
Koszi mindenkinek a velemenyt, nemtudom nekem baromira tetszik a legfelso verzio fem kulcsal es a legalso tekerovel, mondjuk tekerobol epp nemilyet vettem de az egyszeruen cserelheto.
Nekem tetszik ez a letisztultsag berakasok nelkul vegulis a berakasok barmikor berakhatoak, kiprobaltam mar egy darabon, baromi konnyu bevesni a wengebe ahoz kepest hogy iszonyat kemeny fa, de a hangzasbol szerintem ezis inkabb elvesz mint hozzaad.
Meg alszom parat hogy hogyis legyen megmondom oszinten nekem a muanyag szegely se igazan jon be,nemis tervezem peddig van par meter ilyen ABS-em de szerintem inkabb ront a hangzason mint hasznal.
Barmit beleirhatok meg a gibson lenne a legegyszerubb sajnos meg ezsem eldontott de a nesa is megfordult a fejembe, peddig mar elkene dontenem lassan.
Ittvan a gitar osszerakos jatek hatha mas is nekial valaminek.
[ Szerkesztve ]
-
InHell
senior tag
válasz madgie #14563 üzenetére
Köszi.
Voltam ma bent nála, csak holnap délelőtt fogja csinálni, úgyhogy nem hagytam ott a gitárt, majd reggel beviszem.
Ki sem bírtam volna, hogy ne pengessem egész este.
Megbeszéltük, a húrmagasság jó alacsonyra lesz belőve.(#14564) Eastman hárs test, jávor nyak, rózsafa fogólap
A hangkitartása nagyon durva az SX strato-hoz képest. Tetszik ez a fix húrláb.[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
sza.sa
tag
válasz theiron320 #14560 üzenetére
Gratula, kíváncsi leszek a fotókra!
Közben egy hét után ismét van gitárom, most hoztam el a hangszerésztől Pestről.
1 hétig volt távol, de mikor leadtam már 2 óra után hiányom volt....
Nagyon baba lett!sza.sa
-
nap
addikt
Kedvenc kutyusaim új gazdit keresnek maguknak. Szobatiszták.
De te nem leszel az, ha meghallod a morgásukat.Igazából a többség a haveromé, de úgy nem jött volna ki olyan jól a szöveg.
[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
theiron320
aktív tag
Na, fiúk lányok megjött a gitár.Végül a kiállított darab prs se custom24 lett(két kissebb karc van rajta 8000ft-nyi lejt még engedtek belőle).Képek holnap tudom feltenni csak
Plazmacucci:tremolót lehet hátra is húzni.
-
InHell
senior tag
-
-
félisten
-
InHell
senior tag
Reggel meghozta a futár az új szerelmemet egy Ibanez RGR321 EX BK személyében.
Délután meló után viszem a helyi hangszerboltba beállíttatni, be sem volt még hangolva, meg a húrmagasság beállítva stb.< béna duma helye >
-
M3aN
senior tag
válasz atidzsiforc #14550 üzenetére
Igen, azt tapasztaltam hogy kicsi és gagyi, emiatt torzít a mély. Annyiból jó hogy nem az enyém, tehát ezáltal csak tapasztalatot gyűjtök a jövőbeni saját cucchoz..
-
M3aN
senior tag
Alap és csak itthoni gitározgatáshoz belépő szintű LP gitáron és erősítőn (SX mindkettő) milyen erősítő beállításokat ajánlotok a low-medium-high értékeken?
-
nap
addikt
Egyértelműen a legfelső.
- kell a felirat a fejre
- sokkal szabadabban játszok, mióta nincsenek pozíció jelölők (bár a középső nyak is jó)
- a fekete szél markánsabb megjelenést kölcsönöz, a piros inkább elmaszatolja a kontúrokat, én viszont csak lakkoznám, festés nélkül.
- sokan nem szeretik a műanyag kulcsokat, de én helyénvalónak érzembrowser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Szten Márs
nagyúr
-
albert8
veterán
Mindhárom baba. Én az alsó fejet a középső nyakkal és teljes mintát választanám, viszont ezüst tekerőket raknék rá. Ha esetleg a hátoldala is fekete lesz, akkor a fekete szélűt csinálnám.
Sok sikert egyébként! nagyon tetszik amit eddig összehoztál.Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
blackmacs
aktív tag
válasz sza.sa #14537 üzenetére
Engem inkább a hangzás érdekel jobban,csak utána a szín.a mostani z42 m is fekete de a hangja érdekelt nem a színe!
hát youtube videók alapján a cort nem hozza a v100 szintjét de lehet csak én látom így[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
sza.sa
tag
válasz blackmacs #14535 üzenetére
Ha már LP, nekem ez jön be színben:
Cort CR250 BlackValaki találkozott már közelebbről ilyennel? V100-hoz képest vajon?
sza.sa
-
blackmacs
aktív tag
válasz Plazmacucci #14532 üzenetére
Nekem is tervben van egy v100 beszerzése,csak előbb egy jó kombót kell vennem
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
nap
addikt
válasz Plazmacucci #14532 üzenetére
Én már eladtam.
Viszont itt egy nyomós érv, hogy miért vegyél warlockot.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
izomhod
őstag
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #14530 üzenetére
jaja! csak az a baj, hogy két gitárt kell eladnom, vagy valami pedált még, hogy legyen egy lp-om
-
félisten
-
izomhod
őstag
azt álmodtam, hogy eladtam a stratomat és vettem egy les pault
ez egy jel!
mennyit érhet vajon egy 15 éves noname szép állapotú fekete superstrato?
-
félisten
-
nap
addikt
válasz Plazmacucci #14524 üzenetére
Én is le szoktam tagadni a tremolót a stratóról.
Abszolút nem használom, még a kar is a gyári csomagolásban pihen. Így egyszerűen fel sem merül, hogy ez ténylegesen tremolós gitár. A hangolást is meglepően jól tartja.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
félisten
-
theiron320
aktív tag
válasz Plazmacucci #14522 üzenetére
Hát, igazából én sem tudom, eddig csak floyd rose-os gitárom volt(vagyis van) de amint meglesz válaszolok a kérdésedre.
szerk: sz.sa : igen valóban a custom is tremolós, már ott meggyőztem magam, hogy akkor a tremolós is játszik.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
sza.sa
tag
válasz Plazmacucci #14522 üzenetére
Nekem a Squier strato-n is tudtam hátrafele húzni, az is lebegősre volt beállítva. Viszont csak minimálisan lehetett a konstrukció miatt.
Ahogy nézem az eredetileg kinézett SE Custom is tremolós volt.
Szerintem ez az Orianthi se floydos, csak vintage jellegű. Max le kell fixálni valamilyen módszerrel és akkor már nem hangolódik el... Igaz vibratózás se lesz
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
félisten
válasz theiron320 #14521 üzenetére
Mármint az csak a látszat, hogy nem lehet hátra húzni, igaz? Mert ha jól tévedek ez merőben más dolog mint ami pl a stratokon van. De hát én ugye csak a fixhidasokhoz értek
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
theiron320
aktív tag
válasz Plazmacucci #14520 üzenetére
Prs félem tremoló, de úgy olvastam, hogy jól tartja a hangolást nem fog elhangolódni egy kettő tremolózás után.
szerk:persze nem garantálom, hogy ha valaki ezt a számot eljátsza rajta nem fog elhangolódni[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz theiron320 #14519 üzenetére
Ez vintage trem, vagy a prs féle vintage kinézetű floyd szerű izé ?
-
theiron320
aktív tag
válasz Plazmacucci #14518 üzenetére
[link]
remélem ezzel nem játszák el, hogy csak kiállított darab van[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
theiron320
aktív tag
válasz Plazmacucci #14516 üzenetére
Most már késő lerendeltem, ennek is nagyon örülök, leginkább azt szerettem volna hogy legyen egy jóhangzású és Szép hangszerem.Azt hiszem ez(legalábbis az én szememben) teljesíti mindkét feltételt.
-
félisten
válasz theiron320 #14513 üzenetére
Ez olyan mint mikor a teszkóújságban ott van h akciós tévé a készlet eréig. Az álltalában országosan 2 darabot jelent. Itt is ez lehetett a helyzet. De ragaszkodj az eredeti elképzeléshez mert keserű lesz a szád ha mást fogsz a kezedben mint amit elterveztél. Ja és ha nem akartál tremolósat nehogy vegyél.
-
theiron320
aktív tag
-
Eastman
addikt
válasz theiron320 #14513 üzenetére
Azt mondtad, hogy nem kell tremolós...
-
theiron320
aktív tag
Fiúk, lányok prs se orianthi gitárról mi a véleményetek?Úgy látszik olyan lesz, mert ma felhívtak, hogy a prs se 24 custom csak kiállított verzió van amin van egy pár nyom(erre mondtam, hogy akkor kösz nem, elvégre ha fizetek akkor újat kapjak vagy mifene ).
szerk:felhúztak egy kicsit elvégre ott hirdetik az oldalukon, hogy van+akciós aztán mikor az emberfia megrendeli kiderül a turpisság.
[ Szerkesztve ]
-
NSiS
tag
válasz izomhod #14479 üzenetére
Dunlop Big Stubby 2.0 (főleg ez), továbbá Ultex 2.0 és Jazz III amik eddig legjobban beváltak. Rendeltem nemrég sokféle pengetőt, hogy minél többet kirpóbáljak köztük olyanokat mint pl.: Stubby 1.0, jazz Tortex, M3 de ezek olyan kicsik, hogy (számomra) használhatatlanok..
-
Bencsizy
csendes tag
válasz Plazmacucci #14509 üzenetére
Annyira azért nem viszem túlzásba, minden napra ki van tűzve, hogy mit kéne megcsinálni, le tudjuk a dolgot, utána szabad az ember. Persze mamám mindig talál munkát mindenkinekNyáron annyiból fog állni a napom, hogy edzek, gitározok, énekelek, meg segédkezem ház körül, semmi mást nem fogok csinálni, azt már eldöntöttem.
Nagyon frusztráló, hogy konkrétan nincs időm rendesen több órát koncentráltan csak pengetni, mert ha egész nap gitározok, akkor csak úgy képzeljétek el, hogy sokszor 5-10 perc, lenyomok egy számot, azt le kell rakni, mert ez kell, az kell, stb. Nyáron lesz időm, sztem most nagyon sokat fogok fejlődni, majd csinálok nagyon sok cover videót, mert már tudok kb 150-200 számot fejből. -
Bencsizy
csendes tag
válasz Bobrooney #14508 üzenetére
Szia
"Használtat" veszek, új állapotban
Hibátlan állapotú képek alapján, élőbe is megnézem, mert viszonylag közel van. Kipróbálom, főleg a bundok, meg a nyak az, ami érdekel, én allergiás vagyok arra, ha egy pici hiba is van bennük.Az időmbe se férne bele amúgy, mert a suli miatt vissza kell érnem, még hajrázni kell évvégén a jobb jegyért.
Németből 9-10-ben ötös voltam, most meg 2,8-ra állok, de lefogadom, hogy nem a hármasért, hanem a kettesért fogok még felelni. Gci egy tanárt kaptunk idén. Félévkor feleltem a hármasért, kb hatosra elmondtam a féléves anyagot, adott egy hármast, mert "neked az elég ahhoz, hogy megkapd a hármast". Jövőhéten bejött, elszámolta magát, kéne mégegyszer felelnem. Hát kösz, de nem, jó a kettes... Csutás tajparaszt annyát az ilyennek.Meg hát még várjuk ki a végét, majd a postás józsi eldönti, hogy ad-e pénzt a gitárra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Bencsizy
csendes tag
Rakenráu'
[link] -
Bencsizy
csendes tag
válasz Eastman #14505 üzenetére
Jaja.
Egyszerűen nem viszik. Én is többször meghirdettem, volt hogy levettem, volt hogy felraktam, most fent volt 3 vagy 4 hónapig, mire elvitték.Igazából most is van 2-3, aki 55-ért adja. Sőt van egy olyan, amibe rosszak a pickupok, de amúgy hibátlan, az megy most 40-ért.
Ezért is veszek olyat, ami tényleg nagyon tetszik, mert most már tényleg nagyon úgy néz ki, hogy majd nem lehet már ezt se eladni, hiába van agyondicsérve, persze megérdemelten. Vagy az van, hogy megmarad, vagy konkrétan szrért-hugyért viszik el, már bocsánat a kifejezésért. Tényleg hosszútávra kell mostmár tervezni.
-
Eastman
addikt
-
Bencsizy
csendes tag
válasz sza.sa #14501 üzenetére
Hát jam de attól még sztem rohadt bosszantó, hogy nem tudnak időgaranciát vállalni ilyen egyszerű dolgokra. Nekem 1800 volt maga az utánvét, 900 volt az, hogy 8 kg-t nyomott a csomag, erre rájött még, hogy ez bizony nem szokványos, terjedelmes csomag, plusz 900 ft, erre akarták még a törékenyért plusz 900-at ráírni. Először rá is írta, aztán gépen megnézte, hirtelen az jtt ki, hogy ilyenkor vagy a törékeny, vagy a terjedelmes árát számolják fel, a kettőt egyszerre nem lehet, de ő azért megpróbálta. Nem tudom, hogy le akartak-e húzni, de azért érdekes.
Én is néztem azt, kb feleannyiból kijöttem volna, csak a vevő meg annyira paranoiás volt, hogy csak így fogadta el, előtte még úgy akarta, hogy simán tokban (!!!) adjam fel neki, nem kell pluszba karton. Érdekes ember volt ez is. Amúgy 48-ba ment el a gitár, jó olcsón adtam, de így is alig akarták elvinni, nagyon, de nagyon nagy pangás van itt a hangszerek, de úgy általában minden körül.
-
sza.sa
tag
válasz Bencsizy #14499 üzenetére
Ha esteleg vatera user vagy, érdemes a Vaterafutáron keresztül a MPL futárral küldeni. Sokkal olcsóbb mintha közvetlenül mennék be a postára, sőt még házhoz is jönnek a csomagért.
Sajna nem úgy működik, én is mikor eladtam a Midi billentyűmet, volt vagy 5-6 nap (hétvégével) mire ideért a pénz.Én megértem, neg lehet unni a színt és vágyni másikra. Néha én is ráizgulok a kék M600-asra
sza.sa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest