Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencsizy
csendes tag
Na, ma experimentáltam egy kicsit a felszerelésemmel, olyan hard rock hangot hoztam ki, hogy az eszméletlen

Aztán mostmár végleg áttérek a híd pickupról a nyaki vagy középállás használatára, annyi, hogy lejjebb veszem a basszust egy kicsit jobban, így megmarad az a kemény bottom low end, de hallható a faja közép és magas tartomány is.
Egyre jobban tekerem felfele a hangerőt, mindennap egy kicsit, és minden nap egyre jobb a tiszta és a torzítot csatorna is, tényleg igaz, hogy csöves erősítőt nagy hangerőn kell használni (bár melyik erősítőt kell kis hangerőn használni, igaz?
)Állítottam a pickupok magasságán is, ezen is vesződtem egy hetet, meg a pickupokon a kis csavarokat is állítottam, főleg a középső húroknál lévőkön nyomtam egy fél csavart, így jobban hallatszanak (tudjátok, a fogólap görbe, right?), követi a fogólapot a pickup, fasza kis balanszolt hangot ad így.
Éneklésben is fejlődök nagyon, az egyetlen problémám, hogy sztem tenor vagyok, és én alapból halkan beszélek, ami miatt nem melegszik be napközben a hangom, ergo kurva sokat kell eltöltenem bemelegítéssel, ma reggel mindenféle bemelegítés nélkül eszméletlen hangom volt, csak néztem ki a fejemből, hogy ez most hogyan... Most kb 3,5 oktávot tudok áténekelni egy levegővétellel, törés nélkül, ami persze nem jelent semmit, de minél magasabbra jutok, annál erősebbek lesznek az alatta lévő hangot, mivel jobb lesz közöttük a kapcsolat.
Ha sikerül megoldanom a bemelegítés problémáját, akkor elkezdem tanulni a rekesztést/torzítást (Kurt Cobain, Deryck Whibley stílus), aztán utána sztem meg is állok, mert nekem ennyi bőven elég, esetleg a vibratoval fogok jobban elszórakozni
Ezt hallgassátok meg, Hugh Laurie, nekem baromira tetszik
[link] -
izomhod
őstag

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem is volt kényelmes neki a Strat. Teljesen új nyakat csináltatott.

-
-
impalaman
aktív tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Jobb lenne egy eleve balos Strat, azért is veszek majd egyszer egy Squier Affinity Stratocaster-t. Az alatt nincs olyan Strat ami balkezes és jónak mondható. Persze ilyen Superstrat formájú gitárok vannak 40-45 ezer körül is, például a Cort G210, ami nem is rossz annyi pénzért, mert a jobbkezes verziójához már volt szerencsém, de nekem mindenképpen az eredeti Stratocaster forma kell.

Plazmacucci: Showmaster-t még nem is láttam élőben, annyira ritka dolog errefelé. Pedig már Fenderek közül volt szerencsém Jaguarhoz meg Mustanghoz is, de a Showmaster eddig kimaradt.

-
izomhod
őstag
kábelek közül milyet érdemes venni? mi a minimum?
[link] -
alienpapa
senior tag
Volt már? Nem pont gitár téma, de szerintem jó kis videó.
-
nap
addikt
Ezt olvastátok a gitárshopon?
-
-
impalaman
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Én is jobb döntésnek látom az Affinity-t, de azért kíváncsi voltam más véleményére is, mert a Soundsation-ről sok véleményt még nem hallottam, de gondoltam, hogy nem túl jó, a Squier Bullet-ről meg nagyon megoszlanak a vélemények, mert valakinek tetszik, valakinek meg nem.

Az a legnagyobb gond, hogy errefelé még kipróbálni sem tudok semmilyen gitárt, mert Pécsen egyik bolt sem tart balkezes gitárokat, max. Johnson-t, de az is tűzifa kategória körülbelül.

-
impalaman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szerintetek melyik lenne jobb döntés, ha vennék egy Soundsation SST611LH-t. Vagy ha vennék egy Squier Bullet-et és azt átalakítanám balkezesre. Intonációt, húrmagasságot stb. be tudom állítani, tehát ha gyárilag nem az igazi, az nem feltétlenül gond.
Tudom, a Soundsation-nek nincs valami jó híre, de talán valaki már találkozott közületek olyannal.

Hogyha egyik se lenne igazán jó döntés, akkor majd egyszer veszek egy Squier Affinity Stratocaster-t, mert abból van balkezes.
-
McCann
tag
válasz
sajtee
üzenetére
Az intro után szerintem (!) folytasd egyelőre Izzy szólamával, az volt az egyszerűbb, a mellé el lehet dörmögni a szöveget, a szólót meg elfütyülöd az akkordozás fölött, amikor odaérsz (csajozós üzemmód ON
), aztán a szólót külön is meg tudod tanulni, érdemes, mert szokás szerint többféle technikával operál a Nagymester 
-
-
sajtee
őstag
Nem jut eszembe olyan zene, amit szeretek, és egyszerű, amit még én is meg tudok tanulni

Amúgy.. annyi a hajamnak, jövő héten megyek fodrászhoz. Rohadtul remélem, hogy nem páwás tarajat csinál, mert meggyilkolom

Fent meghagyom a hosszát (OFF)- már majdnem leér a számig, ha kifésülöm -,(/OFF) abból már fasza tarajat lehet csinálni -
InHell
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Ja megjött, aztán most jöttem rá, hogy az 5 állású gyári pickup kapcsoló nem jó hozzá, mert ezekhez 3 állású kell.
Na mindegy rendelek valahonnan.
Az szép.
Én 3:40 körül, 7-kor akartam kelni meló miatt, telefonhívásra ébredtem 9 előtt.. nem nagyon tudtam mi a helyzet. haha
-
InHell
senior tag
Csak nem bírtam ki, és vettem egy EMG 81/60 szettet . Nagyon szép állapotúak, mert egy karc sincs rajtuk.

-
Eastman
addikt
Kate Middleton

-
nesa
veterán
Felismeritek a fazont stratoval a kezebe?
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Nem tudom rosszat nézek-e de a 3. videó végén játszik rajta, és rakott fel egy tesztet is róla.
Brutálisan sok energiát rakott bele, minden tiszteletem az ilyen embereknek. -
Eastman
addikt
Igen, igen, nagyon rizikós egy darabból, de mindenképpen értékelendő a kitartása. Pl. gyönyörű ahogyan a pozíciójelölő kagylóhéjakat beilleszti.
Nem derül ki a kezében, hogy hogyan szól a gitár - és nyilván érik már a fa azóta - de mint műalkotás - csúnyát mondok; dísztárgy - nagyon-nagyon szép. ...aztán lehet, hogy a hangja is teljesen rendben van.
Jó kedvcsináló - oktatófilm lehetne a hangszerész mesterséget választóknak.

-
nesa
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Eztmar lattam kb mikor felrakta rengeteget gondolkoztam ezen az 1db fan de ennek ezer buktatoja van, azon kivul hogy biztossan igy adja a legjobb hangot a fa, ellenben amikor egy 30 eve szarado padlot elvagok es masnapra faszan elhajlik akkor az sejtet valamit arrol miert nem jo ez igy, ill jo csak oroszrulett vagybejon vagynem a tobb darabbol ragasztassal iszonyt mod lehet stabilizalni a fat.
Ne felejtsuk elo anyag, ami ha ugydont vetemedik viszon ha tobb darabbol szakszeruen van forgatva ha az egyik db ugydontene hogy o ugyan vetemedni kivan a tobbi megalljt parancsol neki.Egyebkent a csavo ver profi , en is ilyen marroagyat csinaltam.
Itt jol latszik mennyi sablont kell kesziteni meg szerszamot mire minden faszan ugy mukodik hogy a hiba lehetosege 100% kizarva, mert itt nem lehet hibazni.
-
Eastman
addikt
LOTS hírlevél <garymoorefc@gmail.com>
Sziasztok!
Hamarosan elkészülnek és még a nyár folyamán adásba kerülnek az A38 Hajón megrendezett idei koncertjeink!
A február 28-i turnézáró Henrik Freischlader Band koncert, illetve idei Gary Moore Emlékestünk is két részletben (2*50 perc) kerül majd adásba, interjúkkal kiegészítve.
07.28. (vasárnap) 23.00 - Henrik Freischlader - Blues a lelke
08.16. (péntek) 23.00 - Gary Moore Emlékest
08.19. (hétfő) 23.00 - Henrik Freischlader Band - Budapest, végállomás
08.31. (szombat) 23.00 - The Lord Of The Strings***
Új nyári (Gildan Softstyle) fanclub pólók rendelhetők, a korábban már megismert típusok mellett:Nyári fanclub pólók - 1900 Ft
Színek: fekete, piros, sötét zöld, kék, sötétkék
Méretek: XXL, XL, L, M, SNői nyári pólók - 1900 Ft
Színek: zöld, rózsaszín, lila, világoskék
Méretek: L, M, STovábbi részletekért, fotókért írj nyugodtan...
Következő hétvégén Gastroblues Fesztivál! (lásd csatolt plakát)
Remélem találkozunk Pakson!Kellemes vasárnapot!
Üdv,
*Zoli -
izomhod
őstag
elxir húrokból mit is kell figyelni, hogy a frankót vegyem?
mert van többféle, csak nem ugrik be, hogy melyik a jobb
köszi -
sajtee
őstag
Beszarok. Az Egyszerű dal nem, de a Sweet dreams megy ének+gitár kombóval. Mondjuk már van bennem, de..

-
impalaman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Hogyha esetleg valakit érdekel, volna egy eladó Artec WSH12 BB akusztikus hangszedőm. Körülbelül három hetes, doboz és garancia is van.
Több infóért és képekért keressetek privátban.

-
izomhod
őstag
23:30-ra volt kiírva a down, ennek ellenézre 22:30 körül kezdődött és 23:40-re vége volt
szerintetek mit érzett, aki odament fél 23:30-ra és csak az utolsó 2 számot látta?
nekem szerencsém volt, a felét láttam, de elszomorít

Anselmo viszont jó kedvében volt, és minden úgy húzott, ahogy azt kellett![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sajtee
őstag

-
Bencsizy
csendes tag
válasz
sajtee
üzenetére
Úgy csináld, hogy az énekre figyelj. Tanuld meg az éneket rendesen, úgy, hogy gondolkodás nélkül menjen, álmodból felébresztve is. Aztán Jegyezd meg azt, hogy melyik szótagnál kell váltani. Ezután egy-egy lehúzást csinálj akkordonként, majd próbálj egyenletesen le-fel pengetni, aztán pedig ritmusosan. Ha eddig nem ment, akkor nehezen fogsz belejönni, de egy-két szám után már nem lesz gond, bármely más számot is eltudsz majd játszani.
Szólózás közben is ugyanez megy. Nekem hál égnek már minden megy, de aki nincs hozzászokva, annak sok gyakorlás kell, az biztos, mint úgy általában mindenhez.Emellett próbálj meg transzponálni is, hogy könnyebben menjen a hangodnak is. (tehát ha pl A akkorddal kezdődik a dal, de az neked magas, akkor vidd lejjebb pl úgy, hogy E-vel kezdődjön, vagy G-vel, ahogy kényelmes. Az összes többi akkordot is ugyanennyivel vidd lejjebb. Tehát ha pl: C-dúr, G-dúr, A-moll, F-dúr az eredeti, akkor mondjuk A-ban úgy lesz, hogy A-E-F#-D) Ne legyen se túl mély, se túl magas, keresd meg azt a hangfekvést, ahol a legkönnyebben megy. Nyilván egy vagy két oktávval mélyebben énekelsz, ha eddig nem tanultál hangképzést, de ha ennek is nekiállsz, akkor a végén nagyon elégedett leszel az eredménnyel.

-
izomhod
őstag
-
nap
addikt
ebay rovat
Ilyet is lehet kapni... -
Eastman
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére
-
izomhod
őstag
Plazmacucci telefonszámát tudja valaki?
privátban jöhetne, meghínnám egy jó fröccsre holnap

-
Eastman
addikt

-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok! Hátha valakit érdekel. Remélem, nem tiltott hirdetés linkelése...

-
izomhod
őstag
holnap este a Pityesz-féle Fresh Fabrikon és a Downon megtalálható vagyok, aki előtte szeretne egy fröccsöt inni Tokajban, jelezze

-
sajtee
őstag
Akusztikus gitárra ugyanolyan straplokot vehetek, mint, ami az elektromos gitáromon van? Gondolom, de nem akarok bevásárolni

-
alienpapa
senior tag
-
sajtee
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Skálázás közben én is, de egy szám közben nem.. :/
-
toth_janika
őstag
válasz
sajtee
üzenetére
én egyelőre a metronómra is elcseszem az ütemet, de pl egy begyakorolt sorozatot beszélgetés közben is el tudok játszani... pár skálát, meg szinkrongyakorlatot... Bár ehhez qrva sok gyakorlás kellett... vagyis ehhez IS...
Nekem pl a metronóm használatra kellene valami tanács, mert vagy gyors vagyok, vagy lassú, és nem tudom belőni a tempót
-
sajtee
őstag
Csak nekem nem megy egyszerre az éneklés és a gitározás? Valahogy baromira nem sikerül, ha nem ugyanazt a ritmust kell játszani a gitáron is. Pl. az Egyszerű dalban sem. Erre valami ötlet? Vagy csak gyakorlás?
Beszélgetni sem igazán tudok gitározás közben. Akkordváltás megy közben, ha tempó és az ütem végig ugyanaz, de ha változik, akkor mindig elcseszem. -
sajtee
őstag

-
Eastman
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére
John Lee Hooker - Mr Lucky című lemezét keresd, Clapton - Me and Mr Johnson, Hendrix - Blues, Gary Moore - Still Got The Blues, Henrik Freischlader munkái, illetve csek disz.........
, Jazzből Joe Pass. -
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, ezért, ha így van, pls irányítsatok át a megfelelő totyikba...
Szóval... Tanulok gitározni, és rájöttem, hogy színesítenem kell a zenei tudásomat. Számtalan trash-, death-, black-, new-, power-, speed metal bandát fel tudok sorolni, de a blues és jazz tudásom kimerül BB King-ben... Tudnátok ajánlani blues és jazz zenéket, zenészeket, akiket érdemes hallgatni/tanulni?
-
Eastman
addikt
Most érkezett mailben:
„FELEJTSD EL AZ ÁFA ÖSSZEGÉT!!! 27% KEDVEZMÉNY MINDENRE, AMI A BOLTBAN MARADT!
27%-ra emeljük hétfőtől az általános kedvezményt minden bent ragadt bolti termékre! Bár hónapok óta nyilvánvalóvá vált, hogy a TESCO vásárlói nem tudják "eltartani" a HANGMESTER.HU Hangszerboltot, sajnos a bevásárlóközpont vezetése nem engedi, hogy közös megegyezéssel szerződést bontsunk, így július végéig maradnunk kell. Addig pedig újabb akciót hirdetünk:
27% KEDVEZMÉNY MINDENRE címmel akciót léptetünk életbe az alàbbi feltételekkel:
Az akció ideje alatt a maximálisan elérhető kedvezmény a boltban 27%, amit bármilyen termék vásárlása esetén igénybe vehetsz, ha rendelkezel TÖRZSVÀSÀRLÓI KÁRTYÁVAL, mellyel eleve 10% kedvezményre vagy jogosult, s most ehhez plusz 17%-ot adunk hozzá! Ha még nincs TÖRZSVÁSÁRLÓI KÁRTYÁD, vásárlás előtt eladó kollégánktól tudsz igényelni, s adataid megadása után azonnal aktiváljuk! A kedvezmény a VÁCI ÚTI TESCO-BAN üzemelő HANGMESTER.HU hangszerboltban kiírt árakból érvényes.
Várunk ebben az utolsó időszakban!
HANGMESTER.HU HangszerCentrum
www.HANGMESTER.hu
www.facebook.com/hangmester.hu
Telefon: +36-20-469-7364”
-
InHell
senior tag
A minap feljátszottam egy másik Metallica számot, (persze mikor rögzítem mindig hibázok) szerintem tök jól szól a gitár a gyári Ibanez INF1 / INF 2 hangszedőkkel. Legtöbb helyen meg azt olvasom, hogy cserélik merhogy szar.
Bár nem tagadom, megfordult már a fejemben milyen lehet egy aktív EMG szettel, csak lehet nem sok értelme lenne, egy Micro Cube kombó mellé.
-
sajtee
őstag
-
izomhod
őstag
fernandes-burny gityó
jó szép!
-
-
izomhod
őstag