Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pantok
aktív tag
válasz Gorneck #38500 üzenetére
Rendben, hát úgy néz ki inkább az utobbiról van szó.
Bár alapvetően nem érzem át ezt a helyzetet 3 GB vel a gépben, hogy a BIOS kettőt lát, (mindegy melyik kettőt) windows 3 GB-t lát, 2 GB-t használ az utolsóra meg azt írja hogy a hardware lefoglalta.Azthiszem a kövketkező megoldás az lehet ha veszek 4 vagy 2x2 ugyanolyat, bár kicsit berágok ha az se működik.
Köszi a segítséget -
belaazallat
addikt
válasz Pantok #38501 üzenetére
[link]
Giga honlapján, ha jól tévedek, pont azt írja 4db dupla oldalas modult nem igen kezel a P31 chip. Tehát max 2*1GB vagy 2*2Gb-ot tudsz belerakni."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Pantok
aktív tag
válasz belaazallat #38502 üzenetére
Hát ez 2 duplaoldalas 2 szimpla lett volna, elég gázul hangzik hogy van 4 dimm amiböl kettő használhatatlan?
-
belaazallat
addikt
-
SOAD19
addikt
Hello!
Itt is felteszem, hátha itt tud vki segíteni: [link]
Oprendszer csere volt Win7-re, nem tom, h ez lenne a baja?! Különben az említett 8*450 stabilan futott korábban, de most vmiért nem akarja. A gépem az adatlapomon van.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Tudnátok ajánlani egy progit amivel a rendszer ventiket tudnám szabályozni?!
Köszönöm -
Kloss
őstag
Easy Tune, a Speedfan nem szabályozza, ha jól tudom.
-
yoleeka
tag
Sziasztok!
Valaki aki nagyon vágja itt az alaplapot... Van egy több mint 2 éves p35-ds4-em, rev. 1.0-ás. A gond hogy a napokban elfüstölt a benne csücsülő 8800 gts-em :S nos a kövi kártya amit kinéztem az egy 5850-es ati lenne, a vadi új szériából. kérdés hogy ha jol sejtem ezen még a régi 1.0-ás pci-express van, és a 8800 gts-emhez kellett egy 6 pines táp csatlakozo kulon is, vajon ez a kartya belemegy-e az alaplapba, ha igen, elindul-e, tudja-e valaki hogy esetleg a videokartyan is talalhato ilyen 6 pines plusz tápcsati? vagy ti milyen videokartyat javasoltak? nem igazan tudom mit nezegessek, merre fele orientalodjak...
köszi
[ Szerkesztve ]
Better to reign in hell, than serve in heaven...
-
ANT
addikt
válasz SOAD19 #38505 üzenetére
Próbáld ki a teljes áramtalanítás utáni bios resetet. Az elemtartó érintkezőket is zárd rövidre. Utána próbáld meg hergelni biosban az órajeleket. Nálam hasonló hibánál ez volt a megoldás.
Amúgy ezt a jelenséget korábban Giga-betegségnek titulálták.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
SOAD19
addikt
válasz Gorneck #38518 üzenetére
Áramtalanítás, elem ki-be, cmos clear és így már jó.
Különben jól értettél, a biosban minden beállítás a helyén volt csak a különböző progik nem mutattak jó értékeket. Végre így már nyugodtabban alszok! Olyan xar ez a bizonytalanság, h most tényleg csak kisebb órajelen fut a gépem, vagy csak xarul mutatják a progik.Még1* köszi srácok!
-
->Raizen<-
veterán
Közbe rájöttem miért nem lehet asrock p45de lapban stabilizálni prime 95 stabilra a cput ha tuningolok azért mert 4 fázisú tápellátást kap csak a cpu!
-
->Raizen<-
veterán
A héten boldog tulajdonosa leszek egy Gigabyte P35 DS3P REV1.0 lapnak! Ebbe már nem lesz gond a 3,6 ghz a quadnak! Sőt a 3,8 4.0 ghz sem csak mugen 2 kell a pajti kalapjára mert forrófejű (q6600)
-
SzasyZ
csendes tag
Sziasztok!
Egy GA-EP35-DS4 lapom van es benne egy E8400 2x300Ghz proci 2G Kingston hyperx rammal.
A kovetkezo a gondom. A proci nem megy csak 2000-en (333x6). Bar erdekes modon indulaskor 3000-et ir ki a 333x6-hoz. Minden teszter 2000-nek irja. Hiaba probalom a BIOSban beallitani 9x333, 8x500... ujraindulas utan visszaall. Kapott a proci egy cm tx3 hutot, de nem hogy huzni, meg az alapra sem tudom beloni. Jatszadoztam a tappal, nagyobb feszko...semmi, bios frissites, masik memoria, semmi.Elem ki, cmos...semmi. A tap 550-es lc power. Mit tudok tenni?
Még annyi,hogy a memory frequency az spd alatt mindig 667. Tettem már bele 800 és 1066-os ramot is, nem változik. Persze manuálisan a másik oldalon tudom változtatni.http://www.overclockersclub.com/reviews/gigabyte_ep35_ds4/images/dscn3509.htm
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz SzasyZ #38527 üzenetére
1. Mivel nézted a proci órajelét? Cpuz? Terhelve is volt? Mert ha nem akkor az energia gazd módban láttad a procid idle állapotba. Ha kap terhelés akkor rendesen a kívánt órajelen fog menni.
2. A SPD nem is fog változni. Mivel az bele van "égetve" a ramba és azt olvassa ki a bios. Cpuzba meg a memory fület kell nézegetni ott mit ír ki Dram frekire...ha 1:1re van állítva vagyis 2es a ram szorzó (memory multiplier) a biosba, akkor kettővel kell szorozni ezt az értéket. Biosba 667et ír ki 800 helyett akkor az ram szorzó vagy kettőn van vagy az fsb nem 333 amit beállít a lap auton a procinak...[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
bzs73
őstag
Ha valakit érdekelne jó kis p35 lap.
If a second or you are the first to lose.
-
SzasyZ
csendes tag
válasz Gorneck #38528 üzenetére
1, Igen, CPU-Z-vel, bár nem ment alatta mondjuk a prime95, de egy 1080-as mkv filmet kitömörítés mellett indítottam. A proci leterhelés 100% volt de az értékek nem változtak. Ja, és a filmet is szaggatva nyomja csak, ami azért ennek a procinak nem jelenthetne gondot.
2, A ram dolog közben rendeződött.
-
noxon
őstag
Hello! A GA-EP43-ds3 lapról érdeklődnék, hogy támogatja az sli-t? Van valakinek ilyenje?
We live in a simulated world...
-
-
PowerBuldog
veterán
P35-DQ6-nál normális, ha 1.29375V-ot állítok be a BIOS-ban, és CPU-Z szerint csak 1.264V-ot kap a CPU? Régebben kevesebbet kellett beállítanom (1.275V), és stabil volt, most így a nagyobb fesszel is néha újraindulgat.
UPDATE: Deafult órajelen, auto fesszel is 1.264V-ot ír a CPU-Z.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
emre
veterán
válasz belaazallat #38533 üzenetére
gyerünk béla adjál neki azt mondta auto fesz
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Sutty66
tag
Hello mindenkinek! Rég jártam erre. Megerősítésre volna szükségem. P-35 DS3R laphoz ujjítanék egy 9550-es quadot. Amennyire olvasgattam kellene hogy tudjam 4 giga felett járatni, de legalább ennyire. Az alaplap tapasztalatok szerint ennek nem lehet akadálya vagy esetleg valamibe még belefuthatok. 470-480 FSB a mostani procival okés felette még nem tudtam próbálni valószínüleg a proci miatt. Ha kapok pozitív visszajelzést akkor valószínűleg belevágok. Kösz a válaszokat aki ráér.
-
belaazallat
addikt
válasz PowerBuldog #38534 üzenetére
Szia!
Annak ellenére hogy DQ6, bizony ez alap sem mindig azt a feszt adja a cpu-nak, mint amit a bioszban beállítasz, nálam ez 1,1365V ra beállított proci 1,120V ot kap terhelve/terheletlenül. Ne kérdezd miért!
Van olyan hogy egy bizonyos idő után nagyobb fesz kell a procinak. Csak azon marad stabil.LLC ki van kapcsolva?
Emre: az Úr alföldi, őt nem bántjuk! A kötözködés csak neked jár!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
PowerBuldog
veterán
válasz belaazallat #38537 üzenetére
Igen, ki van kapcsolva. De néztem, és semmire sem változik. Ha beállítok neki egy értéket akkor is az 1.264V-ot kapja. Akár 1.3V-ra is lökhetem neki az sem számít.
Nem hiszem, hogy ez normális lenne. És abból is lehet tudni, hogy tényleg nem változik a fesz értéke, hogy terhelésre hibázik, vagy teljesen újra is indul a gép.Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
belaazallat
addikt
válasz PowerBuldog #38538 üzenetére
De normális, illetve nálam is így csinálja, x egységenként emel a valós feszen. Én pl 1,13V tól 1,15V bármekkora feszt állítok be mindig csak 1,120V ot kap a proci, de azt terhelve, terheletlenül. De pl csak 1.375V felet lesz stabil, holott ugyan annyit kap.
Ha terhelésre újraindul, akkor vmi nem stabil. Vagy a proc vagy a memória. Ha jól értelmezem, akkor eddig ezekkel a beállításokkal stabil volt a cucc? Változott vmi azóta a konfigban? Lett vmi módosítva? Esetleg, egy load default beállítás bioszban, és újra állítani.
Jut eszembe melyik bios van fent?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
PowerBuldog
veterán
válasz belaazallat #38539 üzenetére
F9 BIOS van rajta. Lassan 1 éve használtam azonos beállításokkal a gépet. (kb 1 hete rajtam fel az F9-et, előtte F9b volt) Az utóbbi időben volt, hogy elkezdett szarakodni a lap. Indításnál 3-4 percet is várni kellett, hálókártyát nem mindig ismeri fel indulás után. És most ez, hogy nem változtatja a feszültséget.
Memtest már kizárta,hogy a memóriának baja lenne, CPU sem hibázik, hogyha nincs tuningolva (így nem is lehet, hogy nem változik a fesz)
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz PowerBuldog #38540 üzenetére
Bios frissítés előtt is jelentkeztek a hibák? Mert ha nem, akkor régi vissza és úgy tesztelni.
Ha igen, akkor lehet, hogy megfáradt a tuning hatására a proci.
A Chieftech táp mennyi idős?Szerk:
MCH-nak adtál feszt? Mit hogyan állítottál be bios-ban?[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
válasz belaazallat #38541 üzenetére
Meg fogom nézni, most fejből nem tudom.
Amúgy a lap a hibákat az F9b BIOS-al csinálta (amit több mint fél évig használtam hiba nélkül). BOOT-nál vagy a CPU vagy a memória kisírása előtt megállt az egész 3-4 percre. Ezért nyomtam memtestet, és utána Prime95-öt.
Most az F9-el csak a hálókártyát nem ismeri fel néha.A proci meg érdekes dolog. Alapon teljesen hiba nélkül megy. Ha tuningolom (vagyis elvileg, mert a fesz az marad alapon) akkor volt,hogy 3 óra Prime95 alatt nem hibázott, máskor meg 15mp után...
BIOS frissítés előtt ment a tuning gond nélkül.A táp az 1.5 év-es kb.
-
belaazallat
addikt
válasz PowerBuldog #38542 üzenetére
Egy clear cmos-t megprobálnék utána tesztelni egy tuningot. Tuning alatt is tesztelném a memóriát.
Az is lehet a lappal van gond.Sajna én még nem ismerem annyira a lapot, még nincs egy éve nálam, alig tesztelgettem tudását.
-
SzasyZ
csendes tag
válasz Gorneck #38531 üzenetére
Adtam neki a cmost ismét teljes kisütéssel és fél napig így hagytam...és láss csodát...azt már elértem, hogy a szorzót és az fsb-t tudom állítani és meg is tartja. Futtatam prime alatt és szépen emelte az értékeket. Viszont a feszkón nem emelt és nem is azon fut, amit megadtam neki. 1,28 állandóan a cpuz szerint.SPD alatt még mindig 667 a ramom, de manuálisan már az is elfogadja a 800-at és megtartja. Lehet,hogy ram hibám is van?
A másik érdekes dolog. Néztem a hőfokot real temppel és core temppel. Érdekes értékeket kaptam. A core #0 140 ill. 17 fokot mutatott, míg a #1 mindkét helyen azonos hőfokot. Ez miért lehet? -
Qru
MODERÁTOR
válasz SzasyZ #38544 üzenetére
Mérési hiba. 140 fokos lenne már rég lekapcsolt volna a prociba épített védelem. A 17 szintén irreális, azt kb alapon egy 0 fokos szobában tudnád elérni. Legfrissebb RealTemp és CoreTemp-el nézted a hőfokokat? Bios gebasz lehet, hogy eleve hibásan olvassa ki a hőfokértéket a prociból.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
PowerBuldog
veterán
válasz belaazallat #38543 üzenetére
Vettem egy P5Q-E lapot. Ebben szépen megy megint a proci. Feszültséget is váltogatja, ha defaulton hagyok mindent. Szóval a lap volt a rossz.
-
belaazallat
addikt
válasz PowerBuldog #38547 üzenetére
Kár érte! Gondolom nem garis?
-
PowerBuldog
veterán
válasz belaazallat #38548 üzenetére
De, még 1 év gar van rá. Ipon majd jön érte a garanciafutárral.
-
VicKing
tag
Sziasztok,
Gigabyte EP35-DS4(bios: F6), Intel E8400, Kingmax DDR2 1066Mhz 4GB(2x2) ram, HD 4870 512MB, Gigabyte SuperB 460W táp.Kérdés. Cmos clear után minden alapon hagyva a biosban, mégis ha elkezdek játszani, pár másodperc után bekockásodik minden és kifagy. Ötlet?
lletve egy kérés. Tudtok adni egy linket, ahol szájbarágósan el van magyarázva a lap tuningja? Nagyon szájbarágósan, olyannak aki még nem nyúlt soha biosba.
Nem akarom nagyon húzni, de szeretném összehangolni , hogy stabilan menjen és a memória is fusson1066-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest