Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz Antaran #42549 üzenetére
egy SSD azért nem árt neki, ha belefér a keretbe, nálam a memória mennyisége is ki van maxolva, és egy xeon5450 van benne. stabil , nincs vele gond, általános irodai munkákra mint levelezés, nyomtatás, word, excel(2016), böngészés ,face meg ilyesmi böven elég. Azt nem is tudom hirtelen milyen vga van benne , olyan régen volt már vele bármi gond is, ami miatt bele kellett volna nyulni, de ilyen HD4850 szintű valami
-
sz.j
nagyúr
Nekem ez a gép van összerakva P35-DS4 el és szinte bármire elegendő, pláne ha kicsit felhúzom a procit.
Bár az utóbbi egy két évben ez utóbbival már nem élek ...Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Antaran
csendes tag
Köszi. Nekem is stabilan megy. P35-DS4 -n.
Most is jó gép, minden jó játék fut rajta, ami 10 éve is futott.Nem is tudom mi lehetne jobb manapság. Esetleg az új gép mellett csak a docker, vagy kubernetes szólhat, azok ilyen procikon nem futnak, amik a P35-DS4 -be valóak.
When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
noidslu
csendes tag
Trükkel sikerült a legújabb Windows 10 21H1-et felraknom ilyen P35 alaplapra.
sokat szenvedtem, mert a telepítő nem ment végig illetve SSD partícionálási gondok voltak.A megoldás:
Újabb Inteles gépen (pl. socket 1155) feltelepíted a Windows 10-et és a Paragon Migrate OS to SSD 4.0 van átrakod az SSD-re, amit a P35-ös lappal akarsz használni.
Ne legyen másik HDD a rendszerben, amikor először indítod el a P35-ös gépet, mert az összezavarja a paríció kezelést, később majd már lehet hozzá rakni más HDD-ket.Legyen internet is az első indításkor, hogy tudjon új eszközöket betölteni. Ha minden eszköz drivere ok, már lehet aktiválni a legújabb KMS aktivátorokkal a Windowst.
A Windows UPDATE-ek is működnek most nálam!(Korábban a P35-re pendrive-ról telepítésnél BIOS biztonsági probléma miatt nem működtek a frissítések, nem mentek végig. Ez egy olyan régi lap, hogy a biosban nincs secure boot, AHCI szint, stb. és a legújabb Windows 10 telepítők mindegyike valamilyen problémába ütközik a frissítések telepítésénél, ha nem a Paragon Migrate OS to SDD-vel van felrakva az SSD-re a rendszer. A P35-ös lap is AHCI-re van állítva (ez a leggyorsabb) és elfogadja a Windows a partíciót, ha ez a Migrate program hozza létre. )
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz noidslu #42556 üzenetére
"Trükkel sikerült a legújabb Windows 10 21H1-et felraknom ilyen P35 alaplapra"
Nekem is megvan még ez a lap, ami egy E8400-as procival megy, és semmiféle "trükközésre" nem volt szükség ahhoz hogy a Win 10 fusson, illetve frissüljön rajta ....Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
noidslu
csendes tag
Nekem a lapom sata vezérlője AHCI-re állítva nem engedte SSD-re telepíteni a legújabb Windowst(hu_windows_10_business_editions_version_21h1_updated_jun_2021_x64_dvd_d2e878d2 ver.19043) - a telepítő már a partícionálás után kiírta, nem lehet erre az eszközre (SSD) telepíteni.
Lehet, a sata vezérlő nem kompatibilis az SSD-mmel.A másik gond amikor HDD-re telepítettem fel, letöltötte a frissítéseket 100%-ra és úgyhagyta, pedig aktiválva volt.
Érdekes, hogy a Paragon programmal most három partícióm lett az SSD-n
- Rendszer 49Mb
- C Rendzerindítás, lapozófájl, Elsődleges partíció és
- Helyreállítási partíció 512Mb[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Alaplap: Gigabyte P35-DS3 [link]
Proci: Q9400 2.6GHz---- overclock: 3.2GHz
Memória: 3x2GB OCZ [link]
Sajnos bios-t frissítettem és minden beállítás törlődött. Hogyan tudom visszaállítani biztonsággal a 3.2GHz-et? Mennyire emeljem a cpu feszt?
Most kiprobáltam emelés nélkül, úgy néz ki megy a gép....( futtattam egy Prime95-öt kb 10 percig és olyan 62-63 fokosak voltak a magok, stressz teszt nélkül olyan 44 fok)
Alapvetően a gépen nem futtatok erőforrás igényes dolgokat( de nyilván nem is nagyon lehet egy ilyen őskövületen..)Csak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
válasz sgergi #42563 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Sajnos iszonyat régen állítottam be, tudnál nekem benne segíteni, hogy mire érdemes állatni a csatolt képeken a dolgokat?
Azt tudom, hogy 8x400...Mikor teszteltem, akkor így allitottam be.
Ezen az oldalon állítsak valamit?
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
sgergi
veterán
válasz gyuri81 #42564 üzenetére
PCI express frequency: 100 Mhz
Ekkora tuningot szerintem tud minden fesz emelés nélkül, max a ramnak kellhet, de első körben annak se adnék. Milyen ramok? 800 vagy 1066 MHz?
Az utolsó oldal jó úgy, ahogy van.Én se ma foglalkoztam ezekkel utoljára, de régebben sokat húztam én is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Oké, délután beállítom.
Mennyi az egészséges hőfok normál és prime95 alatt?
Normál:
Cpu: 33 fok
Magok 40 körülEzek jók? Viszonylag nagy hűtővel..
Terhelt??
-
sz.j
nagyúr
válasz gyuri81 #42571 üzenetére
"Mivel nem volt fesz emelés, így auto-n hagytam:"
Miből gondolod, hogy "nem volt fesz emelés"??? Mivel Auto-n van, ezért a lap a tudtod nélkül bármikor tetszőleges mértékben emelheti a feszt!!! (A tuning mértékétől függően ..)Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
veterán
Köszönöm a sok segítséget nektek.
Egy másik probléma is van még ezek a lappal.
Van 2db ram modulom: (csak 2x2GB)
ocz 2x2gbIlletve 2db ilyen:
A bajom az velük hogy a 4db együtt nem megy. A boot-ig nem jut el a gép sajnos.
Külön-külön mindegyik jó, bármelyik slotban (akárhogy variálom 3db megy simán)
Mi lehet a gond?
Gondoltam veszek a hardveraprón 2x2GB Kingston Hyperx 1066MHz-es ramokat, hátha működni fog. Vagy valamit kellene a Bios-nem állítani?? Gondolom másnak ment 8GB memóriával...Csak egészség legyen, meg térerő!
-
sz.j
nagyúr
válasz gyuri81 #42575 üzenetére
A DDR2 Overvoltage Control mire van állítva a BIOS-ban?
Amúgy ez furcsa, mert például nálam 2×1GB Crucial Ballistix PC8500 1066MHz memó mellett 2×2 GB-os Kigston Hyper X 1066MHz van és gond nélkül fut vele a gépem (P35-DS4)
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz gyuri81 #42577 üzenetére
Lehet, hogy a 4 db memónak kevés az a fesz amit kapnak ....
Esetleg azt meg lehetne próbálni (saját felelősségedre!) hogy a DDR2 OverVoltage Controlt Manual-ra állítodd és max 0,1-0,15V-al emeled a memóriák feszét. Az itt leírtak szerintMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
veterán
válasz gyuri81 #42575 üzenetére
A történet úgy néz ki megoldódott
Vásároltam a HA-n egy 2x2GB KIngston Hyperx-et. Belerakom a gépbe mondom ennek működni kell!!! Hát nem...
Cserélgetem a memóriákat, semmi. Elővettem a 4. OCZ-met a fiókból mondom berakom az egyik helyére. Láss csodát elkezett boot-olni a lap
Így mostmár 8GB-al tudok végre gazdálkodni.Kérdés: Hogy a fenébe tudott a lap (3x2GB-al) bootolni/működni mikor az egyik modul hibás benne???
[ Szerkesztve ]
-
George0424
csendes tag
Üdv
Van egy Z390 Aorus Ultra alaplapom, amiben a processzor foglalatban egy tüske letört. Emiatt mindig 78-as hibakoddal nem indul a gep.
Mi a velemenyetek ez javithato?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=George0424 Tel: 06703858903
-
Thrawnad
senior tag
válasz George0424 #42588 üzenetére
Minden javítható. Csak kérdés meg éri-e?
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
Thrawnad
senior tag
válasz George0424 #42590 üzenetére
Takács Sándor
A volt Personal Computer tulaj.
https://pcbolt.info.hu/kapcsolat/Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy GA-EP-35 DS2 laphoz meg a COM port kivezetés hátra?Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
Hali.
Állt egy kicsit a gép, és most nem akar indulni. Kiporszívóztam, kapott friss pasztát, új tápot.
Jelenség: Megindul, a proc venti felpörög, státusz ledek felvillannak, és ennyi kezdi előröl.
Lap: GA-EP35 DS3
Proc: 771
Bios moddolva ahogy kell.
Thrawnad[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest