Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Tudnátok nekem segíteni.
Csináltam egy win7 boot pendriveot Ultraisoval USB-HDD be.
Hiába állítom be a gépemen hogy USB-HDDről bootoljon nem akarja az igazságot.
Valakinek valami ötlete?
-
sz.j
nagyúr
Nekem P35-DS4 lapom van, pendriveról történő bootoláshoz én így állítottam be a BIOS-t:
- Legacy USB Storage detect engedélyezve legyen
- Az Advenced BIOS Feature ablakban a Frist Boot Device pendrive legyen (nálam ez a USB-HDD)
-A Hard Disk Boot Priority-ben a pendrive elöbb legyen mint a vinyók.Nálam ez működik.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
anonymus89
addikt
No ismét jelentkezem sajnos elkeseredetten....
Kicseréltem az elemet, visszaraktam a régi vga-t, ráraktam az F9-est majd az F12-es biost, próbáltam pendriveról bootolni egyikkel sem jártam sikerrel.Nekem már egyáltalán nincs ötletem, Nektek még van-e az a kérdés?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Thrawnad
senior tag
-
anonymus89
addikt
Fejlemény: "Szia,szétlestem én is,úgytűnik szériahiba lehet ennél a deszkánál,sokan jártak ugyanígy....
Valszeg ACPI vezérlő hiba,az sajna alaplapcsere..."Erről mi a véleményetek?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz anonymus89 #42010 üzenetére
Gondolom próbáltad, de esetleg az integrált Gigabyte sata vezérlőről még működhetne a bootolás. Vagy még próbálhatnád PCI-os vezérlőkártyával is. Meg egyébként ha semmit nem dugsz rá, akkor mit csinál? Olyankor nem lenne szabad újraindulnia, csak kiírnia h disk boot failure vagy ilyesmi..
-
anonymus89
addikt
válasz FlasH-BacK #42011 üzenetére
Úgy, hogy semmi nincs rádugva u.a. gondolkozik nem ír ki semmit majd újraindul.
Integrált SAta vezérlő alatt mit értesz?
Pci-ossal még nem próbáltam lehet szerzek valakitől ha tudok.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
hegi79
újonc
Sziasztok! van egy GA-P35-DS3/S3 gigabyte alaplapom, E6750 intel processzorral. 2db 2GB G Skill PC-8000 rammal szeretném bővíteni, de még a BIOS sem akar elindulni. Utána olvastam itt is meg más fórumokon is a BIOS beállításokat de egyszerűen nem akarja az igazat. jelenleg 1 db G Skill rammal meg valami gagyi 667 mhzes 1GB rammal működik. Segítséget szeretnék kérni Tőletek mert egyszerűen valami nem stimmel! Előre is köszönöm!
-
hegi79
újonc
válasz FlasH-BacK #42014 üzenetére
Szia! Bekapcsolom, és többször ki-be kapcsol, majd elindul, de sötét a képernyő. Igen, most 3 GB ram van benne, egy 2GB G Skill, meg egy 1GBos valami névtelen. Ezekkel a modulokkal működik,de amint belerakom a 2db G Skill ramot ismét se BIOS se semmi, csak a szokásos ki-be kapcsolás.
-
Pancsermeste
őstag
válasz hegi79 #42015 üzenetére
A G Skill RAM-ok teljesen egyformák? (tehát időzítésük is azonos?)
A másik G Skill-el is indul magában a gép? (tehát biztosan jó a másik is?)
CMOS Clear volt már? Alapon el kellene neki indulnia 1,8V-os RAM feszültséggel is, de ha reset után sem indul, akkor érdemes lehet megpróbálni manuálban beállítani 800MHz-et és 1.9V-ot a RAM-oknak (1db. RAM-al indítva a gépet) valamint az MCH-nak adni egy kis plusz feszt.-= Pancsermeste® =-
-
hegi79
újonc
válasz Pancsermeste #42017 üzenetére
Üdv, a ramok teljesen egyformák. Próbáltam egyenként is az imént, és valószínű hogy az egyik megadta magát, mert beletettem és mostmár se kép, se hang! A délelőtt folyamán még működött mind a kettő. CMOS clear még nem volt.
-
Imi Csabi
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-P35-DS3 (rev. 2.1) alaplap.
SAMSUNG HD103SJ - 1TB
SAMSUNG HD250HJ - 250GBAHCI modot szeretném aktiválni, windowsban átállítottam azt a bizonyos registry értéket, biost is be álítottam, de bootoláskor fenn akad az 1 terrás vinyónál és nem érzékeli. Ha lehúzom gond nélkül indul a gép.
Mi lehet a gondja? Előre is Köszönöm a segítséget.
* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * *
-
JSHammer
tag
sziasztok!
erről a lapról tudnátok írni valamit?
a speciket tudom , de érdekelne vannak-e problémái pl:sata vezérlés ilyesmi
GA-P43-ES3G
előre is köszi :Gyula
MINDEN PROBLÉMÁNAK VAN EGY EGYSZERŰ ÉS EGY ROSSZ MEGOLDÁSA!
-
Jadro
veterán
Hasonló gonddal küzdök P35-ds3 (rev2) lapon. Már biost is frissítettem, de nem akarja az igazságot. A lenti pontok szerint járok el, viszont nálam a hard disk boot priority menüben nincs pendrive. Csak a két vinyóm és egy bootable add-in cards. Akárhogy variálom, cseszik pendrive-ról bootolni. Gyanítom valami még hiányzik, hogy itt megjelenjen a pendrive.
A pendrive egyébként jó, laptopon teszi a dolgát ahogy kell. Már végigpróbáltam az alaplapi portokat is. Még valami ötlet esetleg? Köszi!
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
FlasH-BacK
senior tag
Nézted már másik pendrive-val? Lehet hogy valamiért nem ismeri fel a bios alapból (mintha nekem is lett volna már ilyen problémám, de nem biztos). Másik, hogy POST képernyőnél próbáld az f12-t nyomni, és ott a menüben a hdd-ken belül kiválasztani a pendrive-ot, ha látja.
-
Jadro
veterán
válasz FlasH-BacK #42023 üzenetére
Köszi a választ, ez volt a gond. Erre azért nem gondoltam, mert a laptopomon meg ment ugyanez a művelet.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Igen érdekes problémával állok elő, de remélem valaki tud segíteni.
Van egy Gigabyte P35-DS3 lapom + 8800 GT VGA (PCI-exp) DVI kimenettel +LG TV HDMI bemenettel valamint egy S3 Trio VGA (PCI).
A számítógép bekapcsolásakor a VGA jel nem ment át a TV-re. Ekkor betettem az S3-at , azzal RGB-n átment a jel és be tudtam lépni a win7-be.
Ott az eszközkezelőben egyáltalán nem látta a 8800GT-t, mintha nem is létezne.
A legfrissebb BIOS van fent.
Nézegettem a BIOS-t, hogy mit is tudnék tenni. A BIOSban találtam egy olyan lehetőséget, hogy "first init to display" azt PCI ről átraktam PEG-re (PEG nem tudom mit jelent). F10+enter erre nem látja az RGB-t viszont megjött a jel a 8800GT-re. Szépen betölt mintha semmi sem történt volna.
- Ha ismét leállítom és bekapcsolom megint nem látja a 8800GT-t csak az S3-ast.
- Ha windowsból újraindítom akkor látja a 8800GT-t.
Már kivettem az elemet is, resetáltam.
Kivettem az S3-at, bekapcsolom, de akkor sem ismeri fel a 8800 GT-t.
Tehát magyarán most úgy tudom indítani a gépet kvázi vakon, hogy bekapcsolás után del gombot nyomogatom, majd f10+enter és ekkor már a fogja a jelet a 8800 Gt-n.
Na erre varjatok gombot!
Kíváncsi vagyok tudtok-e segíteni, vagy találkoztatok-e már ilyen problémával?
Üdv
VenturaAzt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz ész ventura #42025 üzenetére
Hogyha tuti jó a 88GT-d, és jól is van berakva (nincs kontakthiba), akkor még arra tudok tippelni, hogy valamiért visszaállítódik mindig az "init display first" PEG-ről (ami egyébként PCI Express Graphics-t jelent) PCI-ra, így mindig az S3-mad adja a képet a windowsig.
Szóval ez a bios reset lehet egyrészt tuning miatt (emelt fsb-n, és/vagy alacsony memória késleltetéssel nehezen indulnak ezek a lapok), másrészt esetleg gombelem hiba miatt is, noha az nem jellemző.
Ha másik PCI-E vga-val jól megy, akkor még lehet egy opció az egyel régebbi biost felrakni, hátha ez a legújabb valamiért bugos lett.
Ja meg persze a 88GT-d is lehet a ludas az egészben...[ Szerkesztve ]
-
ész ventura
aktív tag
válasz FlasH-BacK #42026 üzenetére
Köszi a választ!
Egy másik gépben nincs gond a 8800 GT-vel, illetve a másik gépből átrakott és ott jól működő HD6850 sem működik rendesen ebben a gépben.
A BIOSban nem állítódik vissza a PEG, tehát rendesen elmenti, csak valami miatt mégsem a PEG-et indítja el.
Egyébként eddig egy HDMI-s monitorra volt rákapcsolva és rendesen működött. AMióta rátettem az LG TV-re azóta nem megy. Megpróbáltam ismét a régi monitorra visszatenni, de már azon sem működött.
A legújabb biossal már kb 4 éve működik, azóta nem adtak ki újabbat.
Gondolod a régivel működhetne?
ÜdvAzt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
J-Wolf
csendes tag
Üdv! Nemrég vettem egy GA-P35C-DS3R alaplapot, az elején fel sem tűnt a dolog, de most hogy észrevettem, nemtudom, hogy hiba-e vagy ez a normális működése. Ha kikapcsolom a gépet az 5V mindig megmarad az összes USB, és PS/2 portokon is, nem áll le teljesen. Más alaplapoknál amiket eddig láttam, ez kikapcsolható a BIOS-ban. De ennél hiába állítok mindent erre vonatkozó beállítást Disabled-re, aktív marad készenlétben az 5V.
MI lehet az oka? Köszi!
-
Thrawnad
senior tag
Megint elkezdődött a kisértetjárás.
Kivettem a net és a gép közül a routert még novemberben mert átmentem az UPC-hez, és most megint elindul éjjel a gép pontban 3 kor! Visszatettem a routert és mégis megint indul!Nem tud valaki egy papot aki vállal ördögűzést?
Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
Thrawnad
senior tag
válasz FlasH-BacK #42030 üzenetére
Itt kezd érdekessé válni ugyanis nem minden éjjel csinálja.
Tehát egy éjszaka nem mérvadó.Thrawnad
-
Ka Bala
csendes tag
Na, ne. Azt meg hogy?
Van itt a településen egy javasasszony. Kérjek időpontot a deszkának? -
Thrawnad
senior tag
válasz Ka Bala #42032 üzenetére
Gondold el tavaj volt hogy felébredtem hamarabb és direkt figyeltem mi történik.
És a macskák felébredtek, és borzolták a szőrüket.
Ekkor elindult a gép.
Egyébként most nem csinálja megint. Visszatettem a routert és most teljesen jó.
Lehet kívülről birizgálták?
ThrawnadHardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
Thrawnad
senior tag
válasz Ka Bala #42034 üzenetére
Pedig tényleg észre veszik.
A netkihúzás is tuti segítene szerintem, csak nem mindig történik.
Egyébként ha a tv-t némán bekapcsolom akkor is felébrednek megérzik a térerő változást.
Aludni is olyan helyeken szeretnek ahol nagy a térerő.Thrawnad
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Szép estét!
Valaki próbált már EP35C-DS3R-ben E5450-es (771-es) procit? Keresgéltem és úgy tűnik, közeli típusokkal megy, de azért gondolom rev, bios stb. más is számít(hat). Esetleg más deszka E54x0 procival?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Beszereztem a drágát, hétvégén teszt
-
looser
addikt
Sikerült :-)
Kis szívás volt az elején: a kedves, drága CoolerMaster Hyper TX3 egyik lábacskája megadta magát. Találtam egy régi Glacialtech Silent hűtőt. Nem, nem azt tettem fel, hanem leoperáltam a lábait; ez utóbbit alul egy X alakú fémkerethez kell rögzíteni csavarokkal, szóval nekem még szimpatikusabb is, mint a TX3 ill. a Intel gyári megoldása. Persze itt is kellett mókolni, mivel szélesebb a lába a TX3-nak, mint a Silentnek.
Tuning eredmények ha lesznek, azt már nem ide írom, ígérem, de ez a része még talán belefér a GB P35 topicba :-)
A bios stock F4, ez támogatja a Q9650-et, ez szükséges mindenképpen.
A proci 20e volt itt a HA-n. Még 2x2 ram és szép nagyott nő az e-pénisz :-)))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz FlasH-BacK #42040 üzenetére
Köszi
Igen, szükséges, amely felcserél két lábacskát. A többit szépen átengedi (csak lyukak). A két vége pedig ragasztós, szépen feltapad a proci belső felére. Ez az egyébként tíz perces művelet nekem a fenti okok miatt 3 órásra duzzadt. Mivel a Q9650 egy igen népszerű és sokak (775-ös foglalatú deszka tulajok, akik nem akarnak upgrade-elni) által keresett proci, az ára általában 30e ft-nál kezdődik. Ennyit is adtam volna érte, de inkább többért láttam és azokat is hamar elvitték. Így irányult a figyelmem erre a procira :-)Itt van egy videó a két prociról.
Összehasonlítás az Intel oldalán.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Ka Bala #42043 üzenetére
4 GHz, 1,35V a maximum, de itt már alapból 48-50 fok körüli a proci léghűtéssel, szóval nem ez lesz a default. Úgyhogy 3.2-re tettem be, ez elég internethez és a 32-33 fokhoz (most télen) és így nem is teket annyira a prociventi sem :-)
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Az EP35-DS3-mas lapnak mennyi az alap FSB és MCH voltage-e? Épp tuningban vagyok egy Xeon 5440 CPU-val, és próbálom finomhangolni.
Köszi!
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Dot
őstag
Hali!
Mivel az alaplap topikja picit haldoklik remélem ti is tudtok segíteni!
Ismerősömnek van egy ilyen alaplapos gépe (E7200, 2G Kingstone vagy max + 2G más márkájú RAM, samsung 320 HDD, GF 9500GT)
Problémám, nem tudok rá windows-t telepíteni. Vagyis w7, 8-at.
Elvileg az előző w7-et szervízben rakták rá neki, mert már akkor sem tudták, ez most megdöglött(win betöltésnél megállt). Mire odaértem, hogy segítsek rakott fel xp-t.
Mivel w7-et kért próbáltam felrakni, de mindig megállt a telepítés az elején. Pontosan, mikor 2x betölti alul a csíkot(windows is loading files), utána a Vistás betöltő meg és bejön a kék háttér és a kurzor. Ekkor jönne fel az ablak, a nyelvválasztással. Tehát ez után ekkor ez előtt. Próbáltam dvd-ről pen driveről is, de ugyan ekkor áll meg. W8-at is próbáltam, az a legelején, ahogy megjelenik a kék windows jel, onnan nem hajlandó tovább menni.
Szerintem valami alaplap beállítás lesz a ludas.élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest