- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nggabi #74593 üzenetére
Lehet csomagot kellene lépnem hogy kiderüljön mit tud, meg úgy nálam mit tud....a hozzá adott kábeleket nem használtam fel, maradt ami a gépben volt, aszem itt semmi nem mindegy. Még a drónos időszakomból tudom mikor kábeleket cseréltem, aztán újból, mindig rosszabb lett a helyzet. A távirányítónak már 4x nagyobb volt az antenna farka is, viszont fele annyi távot tudott megtenni mint előtte gyári állapotban.
És ez a mérés is.
kábellel
wifivel
Azért sajnos van különbség. Ha meg egy másik mérést nézek akkor még több.
kábellel
wifivel
Keveslem, igaz közel sem a leggyorsabb csomagot használom. Mindegy is jó az nekem ami van. Az említett laptop miatt vettem egy új wifi kártyát, mert abban brutál sz@r van. Arról megy a
torrentis és kábellal kellett összekötnöm, mert nem látja az 5GHz-t, ami nélkül normális net wifin nálam nincs a sok zavaró jel miatt amit a panel dzsungel művel. -
Pocok256
veterán
-
-
nggabi
félisten
2x 8GB hynix van gyárilag. amúgy elégedett vagyok, de ha lehetne jobb is elszaladok a samsungért.
másik kérdés h mostanában a proci 5600H nem megy 4ghz fölé. mintha a bios update óta nem menne, bár azóta nem is megy 80 fok fölé a gép. szűz win, nem piszkáltam semmit. jóvanazúgy?
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #74588 üzenetére
de gagyi, csak 4 hely
Picco: pénz van, de most is elvagyok a 16GB-al játékokkal, szóval értelmetlen, de na... viszket a tenyerem
ha kicsit is gyorsulna veszem, akár csak 10%ot.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
nggabi #74585 üzenetére
Igazabol azt kell eldonteni, szukseged van-e arra a 10-15 szazaleknyi gyorsulasra...
Tan meg annyi sincs, nem emlekszem.Az emberek nagyon nagy resze tok feleslegesen cserel ramot, nem kell sem a munkajukhoz, sem a jatekhoz az a plusz par FPS. Ez az igazi e/nix noveles. Tok feleslegesen cserelj ramot mert valami marha kitalalta. Akkor cserelj, ha kihasznalod. Ha nem hasznalod ki, akkor a konzumidiotizmus csimborasszoja.
Ez igazabol vihar a biliben. Szo nincs arrol hogy a gyari szar lenne - nem fagy vele a gep - csak egyszeruen letezik olyan amitol kicsit gyorsabb.
(a kocsimba is biztosan lehet masik turbot rakni amitol maskeppen gyorsul - de amugy tok felesleges, mert sosem hasznalom ki igy sem a turbo okozta tobbletet).
-
nggabi
félisten
[link] ez a ram okés a legion 5 pro-ba? 34k lenne a 2db fél év garival. köszi
-
Thunderbolt
tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS TUF Gaming F15 laptopot, és az a problémám, hogy ha alvó módból visszatér a gép, akkor elkezd pörögni a ventillátor 4700-as fordulaton, és addig nem hagyja abba, amíg újra nem indítom a gépet. Ilyenkor az Armory Crate programban is hiába állítgatom a Silent - Performance módokat, semmi nem történik. Újraindítás után pedig megint normálisan működik. Valaki találkozott már ezzel a problémával? -
formula01
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Dell Inspiron 7567-et használok, több mint 4 éve, i7 7700 HQ-val, GTX 1050 ti-vel, egy 144 Hz 1080p monitorra kötve az idő 95%-ban.
A laptopban jelenleg a gyári, 16 GB 2400 Mhz-s CL17-es Samsung memória van (ami ahogy néztem már nem kapható).
Mennyiben érezném meg teljesítményben, ha ezt bővíteném dual channelre?
Ez a RAM jól látom, hogy megfelelő lenne? Illetve szerintetek az extra teljesítmény fényében megér ennyit rákölteni?
A gép egyébként tökéletesen működik, most kapott egy új akksit, az előző kegyetlenül felpúposodott.Gondolkodtam egy ideig az eladáson, de amikkel többnyire PC-n játszom, (wow, civ, cod mw/cw, xcom2, stb), ezek a 1050 ti-n is elfutnak, max némelyiknél nem ártana egy kis extra kraft, és így hacsak egyéb probléma nem lesz, használnám még 2-3 évig, mire lesz annyi MS/PC exkluzív, hogy talán megérje a váltás, minden másra meg addig is ott a PS5.
Ahogy látom ebből a ramból most épp van visszaküldött is, de attól mondjuk kicsit tartok, elvégre miért küldene vissza valaki 2 héten belül egy ramot, ha minden oké?
-
Pocok256
veterán
válasz
FőDudu #74574 üzenetére
Nem kicsi tényleg így van
Gyülölöm a MAC eket tiszta szívből, de ilyen téren nagyon ott vannak. Tipikus leteszed megy felveszed megy és semmit nem kell vele baszni hozzá, egyszerűen azt cisnálja amit kell. Cserébe egy zárt logikátlan idegesítő f/skupac az egész de az biztos hogy stabil és megbízható.
-
Ha valakinek lenne 2x256MB (egyforma) SD RAM (100 vagy 133MHz) laposba való, az kérem írjon rám!
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #74573 üzenetére
A MBP is teljesen fel van instalalva, sot futnak is a dolgok rajta amikor lecsukom es megy a taskaba. Nem szoktam semmit allitgatni, azokat tenyleg lecsukod es annyi.
Azaz nyitva volt vagy 2 bongeszo, ment a Spotify, virusirto, stb.
A hatterben meg egy RDP session is futott, amibe csak azert nem tudott vissza lepni, mert a szukseges VPN nem volt fellove.A Razeremen is van arc felismeres, el is indul eleg hamar, be is leptet 1-2 masodperc alatt, de azert a windowsba bejelentkezes utan meg eleg sok idonek el kell telnie mire hasznalhato lesz.
(Razeren peldaul a Synapse ha nem lat halozatot (netet), akkor nem mukodik kb semmi. Se fenyero, se hangero, se szin beallitasok. Szar ugy, de ilyen.).
Nem flame inditonak szantam, de ilyen jellegu azonnali rendelkezesre allast win alatt meg nem lattam. Lehet kicsi a meritesem.
-
DonDragonka
őstag
válasz
FőDudu #74570 üzenetére
hát figyu. A t480 9 másodperc alatt bootol, belép és minden kész, tehát nem hibernált állapotból. Hibernált állapotból 1,5mp és ott van használatra készen login minden letudva... Szóval ez nem csak MBP kiváltság...
Az Asus tök mind1 mit csinálsz és honnan indítod 20mp a minimum, mondjuk az pár dolgot be is tölt meg indít is, csomó külső periféria stb... míg a t480 csak egy sima windows meg office és csá, semmi más nincs rajta... szóval nincs értelme ezt nézegetni, mert ha nincs semmi a gépen és arra dugva, akkor sity-suty indul a Windows is -
-
FőDudu
veterán
Azt hiszem Razer eseteben nem jatszik az akku csere.
Azaz a Base modellbe nem lehet 80Wh akkut rakni.Ha lehetne, megprobaltam volna amikor az uzemido is szempont volt a kereses soran.
Most elovettem a regi MBP-t. Bakker, vagy masfel honapja volt a taskaban es instant indult.
Egy masodperc utan ott volt a login ablak - es 93% az akku toltottsege ahogy elraktam.Marha jol megcsinalta az Apple ezt az 'instant on' funkciot.
Felnyitottam es lehetett jelszot beutni. Pedig tuti hibernalasbol jott vissza.Ez azert hianyzik wines vonalon. Az Intel Evo vagy melyik sorozat iger hasonlot, de nem tudom tudnak-e ilyet.
-
nggabi
félisten
válasz
Bluesummers #74567 üzenetére
az majd vesz + nvme ssdt és örül h az legalább belemegy
-
válasz
Bluesummers #74567 üzenetére
Ugyanigy van Razer Blade-nel ha jol emlekszem 2018 ota
-
Mai napi meglepetés / érdekesség.
Lenovo Legion 5-ben (RTX2060-as verziós) 60Wh helyett 80Wh-sat tettek, s ez elfoglalja a 2,5"-os bővítőhely részét!
https://www.youtube.com/watch?v=RoIQqTFFL-M&ab_channel=Jarrod%27sTech
Ha valakinek kell a plusz winchester, akkor 60Wh-s akkusat kell, hogy keressen. -
válasz
DonDragonka #74564 üzenetére
Nekem 15MHz-s 4MB RAM-al és 120MB HDD-vel a "legrégebbi" laposom amim van és olyan mint az új... fekete fehér és a Win95 "hasít" rajta
Van még pár hasonló, de azok újabbak mint pl. 25MHz-s (az már színes)
Aztán PII , PIII meg P4 /Celeron nincs, azt mindig rühelltem és kerültem!/ -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
DonDragonka #74564 üzenetére
Hát igen, az első machintos… gyűjtői darab
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #74562 üzenetére
max gyűjtő, kiállítási darabként
-
DonDragonka
őstag
válasz
FőDudu #74558 üzenetére
Van egy ilyenem is, mert egy időben gyűjtöttem ezeket a retró notikat.
Működik rendesen, eeprom-ba égetett DOS 3.3 van rajta és rendesen bekapcsol meg mindene működik. Vicces kis masina, és ahogy elnézem még ára is van(persze elképzelésem nincs ki adna ennyit ezért)... -
FőDudu
veterán
Kellene rendezni garazsvasart...
Itt kint a szomszedokkal csinaltunk a gyerekeknek.
Mindenfele lekvar, zoldseg, gyumolcs, oliva olaj, stb.
Gyerekek meg arultak limonadet.A befolyt penzt meg megkaptak a gyerekek.
(persze leginkabb egymastol vasaroltunk a gyerekeket tamogatando)Oliva olaj ugyis mindig kell, jobb a hazi. Ugyanigy elrakva olajbogyo, padlizsan, stb...
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #74557 üzenetére
Mindennek felment az értéke. Jó áron el lehet adni sok mindent.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #74557 üzenetére
Nekem ez a MAC. T400s azert mar neha lassucskanak tunik, hiaba fullos a konfig.
Proci szinten keves mar a 2 mag. Hiaba van benne 8GB ram. -
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #74553 üzenetére
Es az en tiptop T400s-em?
Az is erinto kepernyos (1440x900), HSDPA modemes, kulteri kijelzos darab....
Persze DVD iro helyen szigoruan masodik SSD-vel (eredeti Lenovo fiokban)(DVD iro is megvan).A T60 X1400 GPU-val mar amugy is majdnem 20 eves (2004 eleji modell).
Azt hasznaltam pl. a Razer bios kiolvasasra - mert van hozza expresscard USB 3.0 kartyam is.
Azon meg tan firewire csatlakozo is van. Meg persze analog modem.Lehet erdemes ezeket a gyongyszemeket meg par evig tarolni.
(epp most frissitem a MBT-t. A legujabb Monterey is menne fel ra - de persze elotte a Bootcamp frissitodik, majd az osszes app, majd full backup (ha mar az itthoni NAS tud Time Machine-t is) es utana johet a Monterey.)
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
2018
senior tag
válasz
Egy zseniálisan burkolt hirdetést láthattunk...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
PM… Gondolod te
-
DonDragonka
őstag
válasz
st3v3np3t3r #74551 üzenetére
Jó ééég...
Mennyit érhet akkor az én 3 éves Lenovo T480-as gépem?? (i5, 16GB, 256GB NVMe, érintőképernyő, dupla kamera, dupla aksi, fingerprint. Win11 Pro stb stb stb... Makulátlan külső-belső mert használva nem nagyon volt)
Azt hittem már egy fabatkát se ér...Erre kiderül, hogy rejtett kincsek vannak a szekrényben...
Az egy fabatkát sem ér szólás jelentése:
még annyit sem ér, mint amennyit a valaha is forgalomban volt legkisebb értékű
aprópénznek fából készült, nevetségesen hitvány utánzata ért volna. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ubul86 #74549 üzenetére
Szia. Akkor nézz fel a telekom webshopba, hogy egy mezei irodai konfigos mennyibe kerül újonnan(megsugom, van ami 300ezer!) amiben csak egy intel uhd igp van 8gb rammal meg egy low poweres cpu. Én tavaly előtt vettem egy Huawei Matebookot, 296ezer volt újonnan, tavaly karácsonyra meg egy 2021es tuf a15-öt ami 465ezer volt, és hát hardverfelépítésben van némi difi azért a kb.+-50-60%-os plusz àrért.
Valahol azt olvastam, hogy ajnos a home office, a chip hiány és az energia meg olaj emelkedés ezt hozta magával. Bár nem tudom mennyi igazás volt benne amit írtak.
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #74549 üzenetére
Autonal es laptopnal kb. ugyanaz megy....
A hasznalt is draga mert az uj vagy nincs vagy meg dragabb.
Vettem egy (hasznalt, 3 eves) autot november kozepen - azota siman 20%-al dragabbak az azonos evjaratu es hasonlo felszereltsegu autok. Vagy en vettem nagyon olcson, vagy az arak mennek folfele. Hasonlo aron mar nincs.
Lehet el kene adnom a regi notimat? 2015 Early 13" MBP. Jo allapotban, uj akkuval, 8GB memoria, 256GB SSD-vel. Jo allapotban. Taska, 2 tolto, Tb2Ethernet dongle, stb.
Remelem egy 2 teras SSD kijon az arabol.Szerk: valosziuleg kijon...
-
Ubul86
őstag
hát, srácok, mostanság nem követtem a fórumot, életmódváltás, munkahely váltás, időhiány. De facebookon vagyok bent pár eladó laptop csoportban, és megdöbbenve látom, hogy egyesek mennyire durván felárazzák a régebbi gépeket is, pl 1050ti-vel szerelt 8. gen i5,16 gb rammal 250K, az én Acer Nitro-mhoz kb egyazon specifikáció, 1660ti-vel csak Asus Tuf 450K
és elviszik...vagy nem tudom, de hihetetlen.
-
FőDudu
veterán
Nem ismerem a Radeon kartyadat. Hivatalosan tudja az adott video lejatszasat?
Lehet olyan kodekkel probalkozol amit nem tamogat hardveres dekodolassal.
Pl AV 1 nem tamogatott - nekekmugyan ez nem mond semmit, nem videozok. -
hito
nagyúr
Se HTPC topicban, se VGA topicban nem tudtak ezzel kapcsolatban segíteni.
Van valakinek tippje, hogy mi okozhatja? Közben annyi kiderült, hogy belső kijelzővel használva az eGPU-t, gyönyörűen lejátsza a 4k videókat, de ahogy küldöm a képet HDMI-n vagy DP-on keresztül külső monitorra, a 4k videólejátszás diavetítéssé válik. Elég idegesítő
-
Nekem is kellett oda posztolni mindenfélét habár ritkán tettem. Információ szabadság (hogyan lehet másként is létezni). Változik a világ, verik szét a közösségeket...lmbtq, migráció, oltásterror stb...meg sem lepődök. És igen nem lehet áttelepíteni, kicsit beleolvastam, nem engedik, nem adják át a jogokat, de remélem biztos ki fognak valamit találni az őstagok. A fenti linket is onnan szedtem.
-
válasz
vakablak93 #74538 üzenetére
Csak úgy találtam. Neked nem tetszik?
Ott van minden róla miért kérdezed? Gondolom 3070-el lehet egy szinten. Megnyugodhatsz biztos nem fogok ilyet egyhamar venni, meg mást sem szeretnék mostanában.
Jó látni hogy van választék csak pénz kérdése.
-
-
vakablak93
őstag
válasz
KillHates #74530 üzenetére
Igen, tényleg királyul néz ki szerintem is
, RM vigyorog gondolom
Ezek az egyszerűbb piros gamer dolgok nekem jobban tettszenek mint az RGB. A sajatomon is csak piros világítást kapcsolok mindenhol.Már csak arra vagyok kíváncsi mit
vesz majd hozzá RM külső
GPU-nak és mit tud majd a gép azzal -
válasz
vakablak93 #74527 üzenetére
Olyan szép a Dragon MSI, hogy ver minden csicsás Alienvare-t és karácsonyfa ROG-ot, és a többi modern gamer gépet. Nem lakkozás ami rajta van, hanem a topcase és a kijelző hátlap műanyaga van anyagában színezve
-
Köszönöm én is az elismeréseket
Ha beindul Mikinek az RTX5000 (kerül rá jó BIOS, mert most már "csak" ennyi a nyűg vele), akkor meg a piacra. (legalábbis én ezt javasoltam Mikinek, felajánlottam azt is, hogy beépítem majd a leendő gazdájának a gépébe) Mert így okafogyott lesz a Franeinsten-gépet darabokban tartani, abba szépen belemegy a Quadro P5200 és a 4810-es i7-es, így össze lehet, majd rakni teljesen és az lesz a "utazós" gép.... -
Sziasztok!
Köszönöm az észrevételeket.Tegnap nagyon jó utam volt most meg pihenek mert késő estére értem haza kicsit elfáradtam.
Minden fasza lett, talán csak annyi amit most gyorsan megnéztem, hogy az RTX 5000-es kártya vbios tartalmát újra kell tenni. Sok minden volt tegnap, gyors is volt nekem a tempó észrevenni olyasmit hogy nem stimmel a kártya azonosító száma....12B0 helyett 0000 MSI-t irogat(amilyen nincs is, nvidia van csak 110W-on 0000, de abba beleírhattam így az is kuka) szóval legutóbb elb@sztam a csipeszes írást és emiatt nem enged win alól sem módosítani, sem drivert feltenni. Talán csipesszel még menthető lehet a chip, ha nem mehet rá majd egy másik chip.
Aki most mosolyogni kezdene....nehogy hozzá piszkálj alapona chip a kártya másik oldalán van.
Kár hogy ezt tegnap nem vettem észre. Majd valamikor megpróbálom módosítani. -
Smithy87
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #74524 üzenetére
Ugye hogy xx60-70-80 alatt is van élet
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
echterion #74522 üzenetére
Gondoltam, adjából kalkulálható lesz, hogy egy még jótállásos gép kb. mennyit ér…
Néztem én is pár teszt videót a 2080S és 3060 közti difiről… az hogy meleg, az szubjektív…. van aki szerint a 70-80/85fok nagyon meleg játék közben, van aki szerint meg az optimális.
Én most kíváncsiságból átállítottam a Tuf A15-ön a Turbo energiasémát úgy, hogy a cpu min. és max. 99%(4.1Ghz!)… így a GPU2(rtx3050-4gb) 70fok, a cpu(r7-4800h) 80fok.
-
echterion
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #74517 üzenetére
Igen, azt kérdeztem, hogy most, nem egy éve.
Kicsit megnézve az aprót valahol 5-600ezer közötti az az összeg, amiért el lehet adni. Bivaly proci van benne, de hamar trottyol és leesik a freki, a gpu meg sajna épphogy veri a teljes értékű 3060-at (150W-os van benne), cserébe az is meleg.
Valszeg friss pasztázás után sokkal jobb értékeket mutatna a gép, mint minden ilyen böszme masina abból az időből. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #74518 üzenetére
Szep teljesitmeny! Meg Mikinek is szerencseje volt. Megint. (nem lesz harmadik).
Meleg fenyu, Ikea-s gooseneck lampa: pricelessLehet jobban jarnal, ha jo vastagon betaknyoltad volna UV reagens lakkal az egesz RTX5000 kartyat.... Akkor talan nem tudna tobb alkatreszt leszakitani ovatlanul.
Szoval most kene azt az RTX 5000 kartyat jol elcserelni egy faxa asztali GPU-ra es kesz is az asztali jatszos konfig.
Gyanitom a pcie kabel es az MXM riser az kb vetekszik arban egy TB3 kulso haz araval - es nyilvan meg kell hozza egy faxa tap is. Szoval a hordozhatosag az max Ikea-s szatyorral ertendo.
Valoszinuleg a 3 laptopjabol (ha jol remlik ennyivel retrozik) meg a kartyaibol siman kijonne egy kvazi uj(abb) es eleg potens gamer ketyere - meg talan olyan is amit kesobb tud moddolni kedve szerint (pl. valami Clevo DTR).
Ilyen szempontbol igazuk van a karogoknak. A hobbi az nem mindig az esszerusegrol szol.
De orulok, hogy sikerult eletre kelteni.Indulni egybol jol indul, vagy a hibernalos trukkel kell a kulso eszkozt eletre lehelni?
-
Ma RM Mikinek beröfentettük az MXM-to-PCI-E adaptert:
Azonnal látta az RTX 2080Super-t
Sajnos a 3D-t nem tudtuk kipróbálni, mert a kártyám félig döglött és nem megy minden gépben rendesen.
De a 100%-os GTX970-el simán ment a gyönyörű GT70 Dragon:
Mindkét kártya kép a gép LCD-jén jelent meg, oda is renderelték a 3D-t.Sikerült megjavítani az MXM RTX5000-est is, a régi gépéből kigyomláltam azt a távtartót ami mindig letörte a kis alkatrészt. Most már majdnem belefekszik a gépbe az RTX5000-es Quadro, tudtam rögzíteni is valamennyire a nagy ventilátort. Meg lettek mindkét gépben erősítve a proceszor lefogatók, a Dragon-ba átkerült a 4940XM (maxra terhelve ment fel 67 fokig
) és a 32GB HyperX ram és az adathordozók. Természetesen minden újra lett pasztázva gap-padozva (bár Dragon-ban patika állapotú minden!!) Az új GT70 Dragon is megkapta a nyitott BIOS-t, döbbenetes, hogy mennyi mindent lehet állítani benne.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
echterion #74511 üzenetére
Mennyit érhet most a piacon? Ezt te kérdezted: Ez a gép 1 éve piaci áron 800k-1.3M Ft között mozgott kb. Ha kicsit ráguglizol.
Véleményem szerint egy ilyen árkategóriájú gép rossz nem lehet. Az meg hogy a Notebookcheck milyen tesztet hoz le, nem szubjektív, nekik valamiért nem tetszett, de neked ettől mèg bejöhet.Én mikor megvettem a TuF A15(2021)-öm, én is néztem videókat meg olvastam teszteket és számomra teljesen pozitív élményt nyújt a laptop, a néhány negatív teszt és videó ellenére is.
-
Bedepi
tag
válasz
istv20 #74505 üzenetére
Nyugodtan felteheted, nagyon profin megcsinálja. Én is idegenkedtem tőle, de végül beadtam a derekam, és nem bántam meg. Lassan 1 éve fent van, minden gond nélkül. Valamikor megyek hozzá cseréltetni, ha a munkahelyen sikerül lebeszélnem.
Sok olyan ember van akinek megkente már a gépét, senkinek nem ment még tönkre tőle tudtommal.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
FőDudu #74513 üzenetére
5Pro 3070-hoz linkelted.
Keresgéltem a garik között, de L5Pro nincs köztül, L7-ek vannak meg Ideapad-ok.Már próbáltam lenovo.valamin venni, de mikor bekéri a sorozatszámot majdnem a véglegesítésnél, akkor megálljt parancsol, hogy nem elérhető.
€50-80-t rászánnék simán, ha tuti lenne az eredmény. -
FőDudu
veterán
válasz
Gawamatsu #74512 üzenetére
Ha meg tudod vasarolni a kiterjesztest Magyarorszagon - marpedig a Markiten ott van - akkor azt az adott tipusokhoz lehet hivatalosan hasznalni az adott orszagban.
A vasarlas nem feltetele a garancia kiterjesztesenek - csak a gyari garancia meglete.
Ilyen egyszeruen mukodik a Lenovo.De en itt befejeztem, nem tudok tobbet segiteni.
-
echterion
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #74510 üzenetére
Hát, az nem annyira számít, hogy mennyiért vette, inkább az egyéb tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Az árat úgyis az határozza meg, hogy a piacon mi és mennyiért megy mostanság.
-
echterion
nagyúr
Ismeri valaki ezt a gépet: Asus Rog Strix G732LXS (10980HK+2080Super-rel van szerelve)? Még bőven garis a cucc, német MM-hoz. Van valakinek ezzel tapasztalata, ismeri ezt a gépet? Mennyit érhet most a piacon? Noticsekk tesztje alapján nem vagyok tőle elájulva. Egy ilyen gépet ajánlottak az asztali PC-mért cserébe.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gawamatsu #74502 üzenetére
Na akkor mar megint a kulfoldinek kell megmondania miamerre.
Szlovakoknal vasarolhato a kiterjesztes.
Ott a 2 szukseges tipusszam. 5WS0T73726 vagy 5WS0T73717
Ezek a gari idon belul aktivalhatok.
Es nem orszag fuggo, lehet nalunk is es Magyarorszagon is vasarolni oket
Megveszed, aktivalod a szeria szamra, jonapot. Utana a szerviz elfogadja. Ennyi.Markiton meg megveheted oket.
Masodikat is.Vagy szimplan felhivnam az Asbis Hungary-t (ha mar nemzetkozi a ceg) ugyanezen cikkszamok utan erdeklodve... End of story.
-
istv20
csendes tag
válasz
Silverboy #74504 üzenetére
Köszi. Nekem Noctua NTH1 volt előtte, de az hígabb volt, viszonylag hamar ki is "folyt" a proci alól. Egyelőre még várok a pasztázással. Azt láttam, hogy ő inkább folyékony fémet használ, de azt nem szeretnék bele. Biztos vagyok benne, hogy ért hozzá, de valamiért attól idegenkedem.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
istv20 #74503 üzenetére
Tudtommal a Lenovo-t is szétszedheted, akár magad is nincs rajta garmatrica, az az MSI szokása, de ott meg az Albacompnak kell írni, egy bontási engedélyért csak. (Vagy is régen úgy ment a buli). Szerintem a Kyro túl híg, inkább Noctua NTH2, de ezt megmondják a többiek, én üzletiket szerelek, oda elég az MX4 is.
KillHates az ügyeletes mester számodra. Hiába mi is megtudjuk, megtudnánk csinálni, de az ő boszorkánykonyhájánál biztosabb nincsen.
Pikk-Pakk megtudja neked mondani mi a probléma, és mit javasol, hogy hűvös maradjon a gép minden körülmények között.
(Milyen pasztát ildomos használni, kell-e polírozni stb. stb.) -
istv20
csendes tag
válasz
Silverboy #74493 üzenetére
Igazából csak az Oyssey esetében van ez a probléma. Az előző Acer Nitro 5 gépem is ezzel melegedett a legjobban, azt TG Kyronaut Extreme-el újra is pasztáztam, segített is rajta, 90 fok fölé az nem ment. Szerintem ez a játék ilyen sz.. , a Valhalla-val már nincs ilyen gondom. Ezt egyelőre újrapasztázni nem akarom, még várok vele. Egyébként pasztázni csak a TMX tudja gari vesztés nélkül? Van több számtech boltos, szervizes haverom/ismerősöm is, aki megcsinálja, vagy ad róla papírt (én is megoldom), az jó lehet? Az Asusnál semmi gondom nem volt belőle.
-
istv20
csendes tag
válasz
Gawamatsu #74491 üzenetére
Köszönöm. A Vantage szoftver folyamatosan tolta az arcomba. Én pedig gondoltam, hogy egy közel 700.000.- Ft -os gépre megkötöm, mert ezt nem egy két hónapra vettem. Sajnos akkor buktam. Reméljük nem lesz baja, alapvetően vigyázok a cuccaimra, de sajnos ez sokszor nem rajtam múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged