Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
addikt
válasz formula01 #17675 üzenetére
Persze hogy létezik. Lehet hülyeségeket mondok, de úgy mindenkinél előjön egy idő után, és ez nem a melegedés következménye, hanem bios dolog. Valamiféle védelem.....amit sokan szeretnének kiiktatni. Nálam egy bizonyos idő után(nem árulom el titok) leesik 3.5 Ghz -re a CPU sebessége, függetlenül attól hogy hűtöm. Korábban néztem erről videót is a youtubon. Úgy felületesen ennyit. Pl ezért is jó a Bios unlock alaplapéknál.
Bocsi, majd kijavítotok..... Van aki ezt a témát jobban tudja.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz formula01 #17678 üzenetére
Mondjuk úgy tudom ez folyamatos full(100%) terhelés mellett történik, ami ügye azért hosszú időt átölelve ritkán fordul elő. Játékok alatt sem igazán, hiszen gyakran változik a kihasználtság mértéke szerencsés esetben. Hogy ez nálad hogy van nem tudom.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Dhampir
félisten
Itt megnézheted, hogy milyen Bios frissítéseket adtak ki és milyen problémákat javítottak. Az "Other versions" kinyitásával láthatod az összeset; 1.0.3-tól (2017. január 20.) 1.2.0-ig (2017. október 27.). Hátha akad közte olyan, ami erre utal, de nem biztos.
(#17673) echterion
Miért hírhedt az Y520?
(#17659) Rickeffe
Mán a G752-vel is "baj van"?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz formula01 #17678 üzenetére
Még annyit próbáld ki a ThrottleStop alkalmazást, amit sokan használnak a stabil egészséges működés érdekében. Ez képes összefogni a folyamatokat és jó irányba terelni. Nálam ez nélkülözhetetlen a stabil működés érdekében, és mindig fut a háttérben. Lehet ez nem kell mindenkinek, nekem igen.
-
formula01
senior tag
Kérdés, az előző hozzászólásomban írtakhoz:
Lehetőség van arra, hogyha lecserélem a 130 wattos dell tápot egy 180 wattosra, akkor azonos terhelés mellett az kevésbé melegszik?
Egyébként megtehetem ezt, hogy a gyári 130 wattos táp helyett 1 ugyan csak dell 180 wattosat használok?Egyébként kis terhelés alatt teljesen normális a hőfoka a tápnak, de mikor durva terhelést kap, kb 20 perc után elkezdődik egy kisebb power limit throttling, miközben a gépben a hőfokok váltzatlanul 70 körüliek a táp viszont forró. Ezért gyanítom a tápegység lehet ennek az okozója.
További kérdés, bár erre nem biztos, hogy tudtok adni biztos választ. Ha bizonyítani tudom a szerviz felé, hogy a 130 wattos tápegység az oka a power limit throttlingnak, van lehetőség arra, hogy ezt nagyobbra cseréljék garanciában? Ugyanakkorára nem látom értelmét, utánaolvasva rengetegen panaszkodnak erre.
Dell Inspiron 7567 a notebook i7+1050ti-vel
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
Pocok256
veterán
válasz formula01 #17702 üzenetére
Meg dellnél ez nagyon jól működik konkrétan az én alienware laptopom amihez egy 180 wattos táp jár simán megy egy random dell 90 wattos táppal is max benyögi 3d alkalmazásoknál, hogy nem kéne mert nincs elég kakaó vagy pedig elkezdi enni az akksit addig amíg bírja.
Arra azért figyeljünk, hogy ne a platórol leesett 10 szer átcímkézett power supplyt használjunk hanem rendes hivatalos delles eszközt.Arra pedig nem tudok semmit írni, hogy a problémád megoldódik e én személy szerint kétlem.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Muerte
Topikgazda
Gépe válogatja de szerintem a 180W-ost meg kéne még "kajálnia",ki kell próbálni.Biosban előtte érdemes majd kilőni az adapter warning opciót.
HWiNFO sensor fület is érdemes előtte tanulmányozni,nem-e esetleg más komponens pl.chipset melegszik el terheléskor,de nagy eséllyel a tápod fogy el szerintem is.
Meg lehet kérdezni a szervizet cserélik-e nagyobbra,de nem egy nagy összegért venni is tudsz.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz formula01 #17706 üzenetére
Milyen gép is ez pontosan ?
GPU CPU kijelző ?Közben megvan 1050Ti 70 wattot tud bekajálni a procid 45 wattot elvileg az 115 watt és akkor arról nem beszélünk, hogy ezek képesek jóval többet is enni nálam is a gpu 10-20% al többet kajál mint a megengedett TDP je a turbo boost miatt. Szóval ha elemébe van a rendszer a két alaktrész simán megeszi a 130 wattot és akkor még a kijelző és társait nem említettük az a 130 wattos táp nem is értem komolyan ...
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
kreten67
senior tag
Az adapter warningot ne kapcsold ki a biosban és úgy próbáld ki a 180w tápot,mert csak így tudod meg,hogy a gép biosa elfogadja vagy se. És igen egy 180-as táp a max terhelés alatt kevésbé fog melegedni.
Amikor a bios nyafog a tápra és csak F1-el engedi tovább a géped nem tölti az akkut és a teljesítményét is visszafogja,még akkor is amikor a nagyobb táppal eteted.
Nekem van 130 150 180 240 és 330w gyári dell tápom,és ha erre jársz (Miskolc) a gépeddel ki tudjuk próbálni,hogy melyiket eszi és melyiket nem. Sajnos a dell nem fogja nagyobbra cserélni semmi módon,mert a garanciális rendelésben itt nálunk nem módosíthat senki. Amennyiben nem müxik a gép normálisan,,, hisztizel és visszaveszik vagy másik típusra cserélik ,amennyiben elfogadod az ajánlatukat.
A kompatibilitás nagyon változó típusonként pl: a régi AW m15x r2 csak a gyári 150 és 170w-ot támogatja, az AW17 (r1) 180w és 240w jó neki ,de a 330w-tol kiveri a hisztit."érdemes dell supportnak írni, mérési adatokat elküldeni, aztán kihajtani belőlük a nagyobb táp árát?"
Ezt el is felejtheted, hamarabb fizetik vissza a gép árát![ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
válasz formula01 #17717 üzenetére
Nem kapsz helyette drágább gépet.
A 240w-os tutira ne rendeld meg és kifizetni se szeretnéd,ha a dell-től rendeled hivatalos formában.
Szerintem nincs is jobb mint amikor visszafizetnek egy 4 éves gari-hosszabbított AW 18-as gépet 1.230.000ft-ér (helyszínen (HRP) KP.-ba) amit 400-ért vettem használtan,de a gari végén nem volt hozzá alkatrész .
Valszeg ez volt életem legjobb adás-vétele. -
addikt
válasz formula01 #18815 üzenetére
"Creators update utáni win verziókon, pár perc után power limit throttlingol, a processzor ha a GPU is terhelést kap"
Én úgy tudom a power limit throttling az alaplap bios-án múlik, úgy van beállítva a gyártó által mikor vegyen vissza. Élettartam......vagy akármi ők tudják mi miatt. Szóval annak mi köze lehet az épp aktuális Winhez? Korábban olvasgattam, játszottam a témával, frissítettem a Wint stb...minden ugyanolyan. Mindegy milyen gépről beszélünk. Ha szerinted rosszul tudom javíts ki.
-
fm!
tag
válasz formula01 #18827 üzenetére
Ne, már majdnem megrendeltem a Latitude-ot. Most kezdhetem elölről a gondolkozást. Az a baj, hogy a 7577-et vagy 7567-et nem tudom élőben megnyomkodni és megnézni a különbséget.
A régi 1720-as Inspironom billentyűzete marha jó, a mostani Inspiron 3521-esé viszont irtó nagy fos. Kis úton jár, alig van visszajelzés, nekem nagyon kényelmetlen. Ebből indultam ki, meg hogy a külföldi oldalakon is ezt írták róla. -
fm!
tag
válasz formula01 #18835 üzenetére
Köszi az infot, tényleg csak a billentyűzet miatt fordultam a Latitude felé, mert az élőben nyomkodva olyan, mint az én régi 1720-asom. A garancia annyira nem érdekel, 3 évig szinte biztos, hogy egyiknek se lesz baja, max. az akksinak, az meg úgyse garanciális probléma.
-
buherka
addikt
válasz formula01 #18815 üzenetére
Az euronics-os noname gépeket szerintem felejtsd el. Hivatalos supportja van azoknak egyáltalán?
Na ugye...semmi tapasztalat, de felejtse el.
Most nem akarom futtatni ezt a lengyel céget...de...
Alapból garantálják a 90%-os IPS kijelzőt...ellenben a DELL-ben meg igaz hogy IPS van de 55%-os színhűséggel az okádék szint nálam.
Teljes értékű 1060-as vga...DELL meg Max-Q-t használ...kamu 1060-as...köszi DELL
Mechanikus billzet a Hyperbook-nál...DELL-nél azt sem tudják hogy mi az.
Valamint én próbáltam a DELL billzetét...valami brutál alacsony a nyomáspontja, alig emelkedik ki a palmrest-ből. Katasztrófa...ha gépelnék ezt semmiképp nem venném.Hyperbook lapból Gelid GC-EXTREME pasztát használ, amit folyékony fémre is cserélnek neked, minimális felárért.
Dell fedlapot néztem...az nyeklik mint egy papír. Valami hihetetlen szinten ki van belőle spórolva az anyag.
Kérdés hogy ez a Hyperbook milyen supporttal rendelkezik.
De én nem írnám őket Noname cégnek...mert nagyon nem az.
(#18847) Darth_Revan...látom téged is bánt az a 55%-os színhűség. Én láttam ilyent...valami brutál szar a Predatoromhoz képest. A fényerőről már nem is teszek említést. A fehér szín itt szürkébe csap át... DELL itt is spórolt egy nagyot.
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Ubul86
őstag
válasz formula01 #19380 üzenetére
igen, láttam, visszaolvastam nem dicsekvésképp, de amit kaptam a laptopszalontól 270ért az Aspire VX5-öt, nekem maximálisan tökéletes.
Webfejlesztő vagyok, netbeans-t használok, eszi a memóriát, szóval a 8 helyett azért majd még rakatok bele +8-at, meg egy ssd-t, mert az i3-as procis fujitsu A544-em mérföldekkel durvább betöltési időben...játékok terén persze nem
Nade: kevesebbért el lettem hajtva a "milyen laptopot vegyek" topicból, szerencseére többszöri próbálkozás után már ide, és itt lett meg a végleges választás a gépre (kb fél nap alatt, persze utána jártam én is, hogy mit - hogy - merre, nem csak itt kérdezősködtem, fejjel a falnak alapon). Amit kaptam ennyi pénzért, azzal maximálisan elégedett is vagyok, persze mindig lehetne több, de ha ennyi volt a keret, akkor ennyi pénzért ezt kaptam...de mint írtam, előző csoportból, ugyanazokkal a feltételekkel rég elhajtottak ,hogy ennyi pénzért nem kapok gamer gépet, és kidobott pénz lenne,stb.Ez az írás nem workdontplaynek szánom, maximum annyiból, hogy tiszteletre méltó azon emberek igyekezete, akik hetek óta próbálnak segíteni, hogy a megfelelő gépet kaphasd. Meg a te kitartásod is tiszteletreméltó remélem azért lesz egy olyan gép, ami minden igényedet tisztességesen kielégíti.
-
Foszlock00
csendes tag
válasz formula01 #20735 üzenetére
A leírások alapján ez nem csak a Dell 7577-et érinti. Nálatok akkor nem is jelentkezik a probléma? Én pont egy 7577-et tervezek venni egyébként. Amúgy ha kikapcsolja az ember a az intelt és csak az Nvidia karit használja akkor ez megszűnik, de jobban is merül a gép tőle.
-
MaxxDamage
félisten
válasz formula01 #74211 üzenetére
Szia!
Inkább ide...
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Összefoglaló szerint.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
2018
senior tag
válasz formula01 #75203 üzenetére
Baromira nagy tapasztalatom van amd vgak terén. Parat emlitek: hd 4850 hd 5850 rx 480 r9 290 de valojaban a voodoo1 ig visszamehetnenk mert oda vissza valtottam voros meg zold oldalrol folyamatosan. Legutolso amd vgam 6800 xt. Az nv plug and play az amd random bug generator. Meselhetnek neked oldalakon keresztul milyen bugokkal talalkoztam de tudod mit, vegyed csak, egyszer ulsz fel a copo rollerre utana orokre le akarsz szallni majd rola.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz formula01 #75194 üzenetére
Sehol, ami az árazást illeti; egy 700 ezres Intel+nVidia gép szintjét tudja.
Viszont a szoftverezés/driverezés szintjén kellenének kerekek erre a notebookra, mert masszívan szopórollerezés tátott szájjal a f@szerdőben....
Tehát azért meggondolandó , de ha van szoftveres gyakorlatod és szereted a kihívásokat akkor hajrá.#75203 szerintem ő és én is arra gondoltunk, ha egy egyszeri júzer veszi meg a gépet, akkor azért tud cifra dolgokat az AMD szoftveres oldalról még a mai napig is.
Egyébként én is bevállalnám, mert a Ryzen9 és az RX6800 azért nagyon csábító ennyiért, az 1440p-s kijelző meg tökéletes ehhez a hardverhez!#75212 erre tudok megvárós-nézős megoldást
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz formula01 #75203 üzenetére
"No offense, de volt anno Radeon HD 8870M-el szerelt laptopom 2013-2017 között, és mielőtt azt megvettem is pont ugyan ezt hallottam, amiből a gyakorlatban nagyjából semmit nem érzékeltem."
Akkor Neked szerencséd volt, vagy nekem pechem sok más emberrel együtt, vagy a 8870M széria nem problémás. Én 2014-ben anno egy 8850M Radeonos laptopot vettem (Dell Inspiron 3537 laptop, Intel® Core™i7-4500U 1.80GHz, 8GB, 1TB, AMD Radeon HD 8850M 2GB), és ha jól emlékszem, az első pár évben még működött a dedikált videókártya, utána pedig egyszerűen nem tudtam a drivert felrakni, mert mindig lefagyott telepítés közben. Mindig.
Teljesen mindegy volt, hogy honnan és milyen drivert töltök (Dell gyártói oldal, AMD oldala, bármilyen oldal, legújabb driver, legrégebbi, bármi, formázás előtt, után), a gép nem is igazán érzékeli a dedikált kártyát. Egy idő után már szugeráltam az egérkurzort, hogy megy a telepítési csík, és na meg tudom-e még mozdítani a kurzort, vagy már nem
Rágugliztam, és elég sok embernél előfordult ez, megoldás egyelőre nincs.
Y
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz formula01 #91240 üzenetére
Szerintem egy legional nem jársz rosszul és nem is olyan drágák főleg ha külföldön veszed.Pár embernek itt van a forumon és meg vannak elégedve vele és ha visszaolvasol ,tesztek is vannak kb mire képest mit lehet kihozni belőle.
Én még ajánlom az msi gp sorozatot szerintem ez sem egy rossz vétel. Külföldön kb 1600-1800 euroba megkapod 140w os 3070 el szerelve a 17" ost , a 15" nem tudom mennyibe megy.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Evil Snowman
őstag
válasz formula01 #91246 üzenetére
Csatlakozni tudok FőDudu fórumtárshoz. Fél éve én is vaciláltam, hogy Blade 14 vagy 15.
14 esetén vonzó volt, hogy ölben is tudom használni, ha arról van szó, valamint az AMD proci miatt jobb az akku idő.
15 esetén viszont ott volt a RAM bővíthetőség esete, a plusz SSD foglalat valamint a TB port.
Végül a 15 lett a befutó a jövőbeni upgradelhetőség miatt.
"Egyébként aprón egy-egy eladó hogy tudja ezeket ennnyivel a hivatalos ár alatt adni?" - Ha tippelnem kéne vagy refurb gépek, vagy külföldi nagy áruházak elkezdik jó áron kiszórni a beragadt készleteket és azokat vásárolják meg.
"A billentyűzet magyarítása valahogy megoldható?" - Malák fórumtárs lézeres gravírozással tudja magyarítani a billentyűzetet.
-
Frozen
addikt
válasz formula01 #91246 üzenetére
Azért ugye most csak viccelsz?
14 és a 15" közt kb 2 cm valamennyi van ami nehogy már azt mond ez miatt kényelmetlen...
Ennyit simán lehet a gépházon és a kávékon hozni a monitor közt.
Nekem anno egy 17 es dellem volt 17 es a mostani gp76 os és sokkal kisebb mikor megvettem pislogtam hogy hibás és csak 15 ös, mai napig kicsi a másikhoz képest.
De a kereten és a gépházon sokat préseltek...
A lenovo 15" és a 14" közt kb elhanyagolhato a különbség aki tényleg itt a 2cm en rugozikHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
fordjee
aktív tag
válasz formula01 #91257 üzenetére
Van még egy-két lehetőség, én is a 14-eseket vizsgálgatom egy ideje.
Ezt most találtam, nem mondanám, hogy megéri, de lehetőség: [Gigabyte Aero 14]
Ez pedig még nem jelent meg, de hamarosan meg fog, bár ez sem lesz szerintem sokkal olcsóbb, sőt: [msi stealth]
Illetve lesz még egy-két megjelenés, Acer Swift x pl., de ebben úgy tudom maximum rtx 4050 lesz, erősebb nem.[ Szerkesztve ]
fordjee
-
Frozen
addikt
válasz formula01 #91257 üzenetére
Most néztem meg a legon 15" es a razer 14 kozt mekkora a kulonbseg igazad van. Par centivel nagyobb a 15 os meg kb 0,5 kg val nehezebb is. Ezt anelkul is tudtam egyebkent ,hogy megneztem pusztan fizika. Ahogy fent irtak akkor egy apple 13" gepet kell valasztani mert az meg konyebb es meg kisebb,vag leheg nem is notebbok kellene hanem egy tablet
Ezeket sokkal egyszerűbben elő lehet kapni a vonaton vagy barhol. Így most mar a dontes rajtad al mi az ami neked es az igenyeidnek ,szamit jobban.( zarojelbe kissebb csomagolasban több hő fog keletkezni)
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
FőDudu
veterán
-
zsolti75
senior tag
válasz formula01 #92107 üzenetére
A lenovo oldala szerint minden olyan országban érvényes a garancia ahol az adott géptípust értékesítik. Régen volt egy un utazó garancia, de már megszűnt, nem elérhető opcionálisan a webshopban sem.
Saját tapasztalatom csak külföldi Thinkpaddal van azokkal semmi gond, ismerős javíttata a teljesen német Legiont és zokszó nélkül megcsinálták.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- E-book olvasók
- Filmvilág
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Dell Latitude E5520 i5 8gb RAM
- Fujitsu Amilo L1300 minőségi gyűjtői veterán notebook Intel Montara- GML i852GM
- CLEVO X170KM-G DTR -asztali 10900 upto 5,2Ghz/64G HyperX/RTX 3080 16G/WQHD 240hz/1Tb SSD/Win11 eladó
- Apple Macbook Air M1 8/256 mint az új
- Apple MacBook Pro Retina "Core i5" 2.7 13" 2015 early, 8 GB RAM, 500 GB SSD, MacOS + Windows
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest