Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
kreten67
senior tag
-
NTonee
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Direkt nem linkeltem be a tesztet.
Ők is leírták, hogy nem végleges példányt kaptak. A biosban valószínűleg korlátozva lehetett a teljesítmény, mert elég nehéz lenne elhinni, hogy be sem kapcsolt a turbo. Már a prime95 teszt indulásnál is max 2.9GHz-en, az alap frekin ment a proci, és 20 másodperccel később még abból is eldobott 500MHz-et, mindezt 68 fokon.
Vagy ha ez így marad, akkor van ott baj bőven. -
válasz
NTonee
üzenetére
Hát ez elég érdekes hűtés

Ránézésre ekkora hűtővel és ennyi hőcsővel az i9 gyorsan trottyolni fog benne

update: visszavonom amit mondtam. Gyánynak tűnik a hűtés, de a teszt alapján eléggé jól végzi a dolgát.
GPU max 59C 30 perc stress teszt után, cpu pedig pedig 63C max.De úgy tűnik bugos (?) a BIOS, mivel Prime95 alatt kikapcsolta a turbot és max 2.9 Ghz-en ment a CPU.
8750H-t turbo órajel mellett is így ránézésre lazán throttling alatt fog tudni tartani
-
NTonee
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Kíváncsi leszek arra az észerre és a hűtésre

-
válasz
pocokxx
üzenetére
Mikor vette? 14 napon belül van még?
Online rendelte?
Ha mindkettőre igen a válasz, akkor viheti is vissza. Ennyit ez nem ér. Pár hét és kapható lesz Acer Predator Helios 500 hasonló specifikációban annyi különbséggel, hogy abban 144 Hz-es G-Sync panel lesz és sokkal jobb lesz a hűtése.
Vagy ha nem akar várni, akkor picit drágábban van ASUS G703VI. Abban a CPU érezhetően gyengébb, viszont a VGA jobb (GTX1080) és abban 144 Hz-es G-Sync panel van.Röviden, 2 jobb alternatíva is van e helyett.
Meg Xoomstore-ból rendelni? Normális? Csak megsúgom, hogy a tulaja volt már érintett szürkeimportos cégnél amivel szemben csődeljárás lett kezdeményezve.
Vigye vissza amilyen gyorsan csak tudja és imádkozzon, hogy visszakapja a pénzét. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ez így nem!!! Felbosszantottalak? Ha igen sajnálom, nem volt szándékomban.

Nézd abból hogy mit barkácsolok össze, akár bohóckodok éppen, abból senkinek semmi kára nem származik. Vállalom a kísérleti nyúl szerepét. Bukta csak nálam lehet, főleg anyagi.

( Egyébként szerintem eddig elég jól haladtam bármiben amit kigondoltam a jelenlegi nem gyári hardver elgondolás szerint, mert ahhoz képest amit ennek a vasnak megálmodtak, annál már fényévekkel túlmutattam. Nem áll szándékomban új lapost venni a kitűzött cél elérése végett. Az pedig egy gtx 1070 vga teljes kiszolgálása. Már majd nem ott vagyok a célnál.
Persze nem saját erőből jutottam eddig, volt és van még most is segítségem, akire mindig számíthatok.) -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy ismerősöm vett magának egy MSI gépet, szerintem drágán. Így utólag már csak kíváncsiságból: Mit kellett volna vennie helyette?
-
bandras54
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Már csak a méretével van a baj. Legalább 40x40 legyen az egyik oldala, hogy a kijelzőt 100 %-ban kitakarja.
-
-
Smithy87
senior tag
Eretnek kérdés, ha van egy hp zbook om mi lehet a legjobb kártya amit be tudok szerezni hozzá?
-
törölt tag
Üdv!
Adott egy Asus gl753ve gamer laptop!
Hiba tipusa : billentyűzet nem működik
Story:akkumulátorról használtam a laptopot ,majd lemerült ,másnap reggel töltőre raktam ,bekapcsoltam , és arra lettem figyelmes hogy nem müködik a billenytüzet , nem reagál semmire , úgy gyanitottam hogy a windows update odavágta a drivereket stb , eszköz kezelő hibátlannak jelzi ,mindent driver ujra raktam ,több modszerrel is , nem született megoldás ,igy hát teljes rendszer telepitést alkalmaztam ,teljes formázással stb továbbra se müködött , visszagondoltam hogy a lemerülés utan nem müködött , elkezdtem kutakodni az interneten , azt olvastam hogy nem kap valamiért tápot , is direktbe akksi nélkül müködtessem , ez megtörtént , csodak csodajara müködni kezdet ,aztan visszaraktam az akksit ujra inditottam és megint nem müködött , nézegettem többször ujrainditottam aksival aksi nélkül stb végül már direktbe ac táprol se müködött , az eszközkezelő továbbra is hibátlannak jelzi , nem találtam több információt ezzel a hibával kapcsolatban , valamiért nem kap tápot ,megoldást , nem tudom , szervizbe még nem akarom küldeni ,mert azzal eltelhet 2 hónap is és most szükségem van a laptopra ,ha valaki tud valamilyen megoldást hallottt már erről a hibáról , az irjon itt , vagy keressen fel emailben :szeroadam01@gmail.com
Előre is köszönöm a segitséget!
-
válasz
KillHates
üzenetére
Erre még valamit.
Az a baj, és ezt korábban felhozhattam volna, csak nem jutott eszembe, hogy ez a TDP 57W CPU sokkal jobban melegszik(nem alapjáraton), mikor elkezd dolgozni, mint a korábbi 47W féle. És ezt úgy kell elképzelni, hogy hiába veszek vissza az órajelből, akkor is ugyanúgy melegszik. A korábbi balhés tesztnél vettem észre. Azt látom hogy kicsi, rövid hozzá a hőcső, és nem látok rá megoldást. Ezért keresgélek a kínai guruk között. És az a bizonyos átvezető cső a gpu-hoz/ról nem olyan hatékony, mint korábban gondoltam, nem egyenlíti ki a hőfokokat. Ezért kellene plusz még a gépbe hőcső, vagy akármi(és talán hely az volna) a CPU-nak, mert nem szeretnék tőle megválni. Kellene nekem az a 4GHz meleg rázás nélkül. A korábbi CPU-val erre esélyem sem volt. Vagy az azt megelőzővel, ami még nálam van.

-
Nem, 3D nyomtatott cucc! Kell valahonnét szereznem egy 3D nyomtatót, vagy valakit aki "bérnyomtat" ilyesmit!
-
-
Itt van nekem hűtés tuning az álijenvérre:

az évszázad találmánya! 
-
válasz
Medocsabi
üzenetére
Értem, de azt akár ki is vehetném, aztán vissza(igaz most cérnával van befogva a 4 sarkán
). 5V végül is megy az a lapos usb portjáról. Tudom egyszer panaszkodtam miatta, de mostanság rá szoktam dugni a laptop hűtő melletti usb-re és ott nem szokott behalni.
Egy erősebb ventinek sokkal több értelme lenne, jobban kipucolná a hőt a laposból. -
-
válasz
bandras54
üzenetére
Persze nem gondoltam olyan komolyan. Semmi köze nem lenne a vízhűtéshez, csak arra apelláltam hogy ez az anyag a felvett hőt végig vezeti magán és mint amiről szól a kínai érvelése. Lassan oda jutok, egyiknek sem lehet már hinni, hülyére vesznek.
Sok kis lépés visz előre.(#24063) Medocsabi: Miért? Attól hogy levágog egy darabot a laposból még nem lesz nehezebb szállítani. Most elutazva még a bazi nagy laptop hűtőt is vinnem kellett. Egyedül a beépített venti idegesít, de nagyon. Viszont úgy látom már nem sokáig fog kelleni.

(#24059) KillHates: Akkor nem lesz belőlem feltaláló?

-
NTonee
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
nem tudom, hogy mennyi kell a cpunak, de dobozból kibontva, még a videó legelején csináltak cinebench tesztet és az már 99 fok volt. Nehogy már a júzernek kelljen b@szkódni a feszültségekkel. Gyárilag, dobozból kibontva hűtsön és ne menjen 90 fölé. Ha erre képtelen, akkor egy halom
Ha tuningolsz (mert hát ez a gép elvileg arra is jó), akkor oké, értsen hozzá a paraszt.
Persze, tudom, álmodik a nyomor, de mocskosul fel tud b@szni ez a rengeteg szemét, ami divat lett az összes gyártónál. -
válasz
NTonee
üzenetére
Hat ha jol hallottam 1.390V-ot kapott a cpu 4.8 ghz-en ami szerintem egy picit sok

Vagy ennyire sok fesz kell a mobil i9-nek?
Folyekony femmel elegge lenyomtak a cpu homersekletet, de ott mondjuk az is kozbejetszott hogy az idiota Linus nem tette vissza az aljat...
Asus meg itt is kapton szalaggal korbevonta a cpu es gpu-t...mintha mar gyarilag felkeszitettek volna folyekony fem ujrapasztazasra

-
válasz
Medocsabi
üzenetére
Ez így sokkal egyszerűbbnek látszik, szállítási szempontból is. Akár nem is kellene semmibe sem belemártani, csak végigvezetni a laptop oldalán, kijelzőháztetőn, jól szétterítve koptassa a hőt nagy felületen. Aztán a kijelzőhátlapot lehet ventizni.
Komolyra fordítva a szót, mindent lehet de legyen aki megvalósítsa. Szóban elmondva minden olyan egyszerű.

(#24056) Muerte: Igen.

-
Medocsabi
addikt
Akartam írni, hogy ez nem a Te géped?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: viszont erre a vonatra felülve arra nem gondoltál,hogy esetleg egy kompakat asztali vízhűtést ráhegeszteni?Akár egy olyan megoldással, hogy az asztalon van mondjuk fixen a vízhűtő, és a laptopodat kvázi csak rá kell csatlakoztatni.(mint egy thinkpad dokkoló pl) -
NTonee
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
ühhüm és pár másodperc alatt sikerült 99fokra tolni, sok értelme volt a +1 csőnek
-
-
Medocsabi
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Létezik ilyen?

Mármint az nem bluetooth-szal megy? -
-
Pocok256
veterán
Én arra tippelnék egyik wifi card másik meg LTE modem.
-
válasz
bandras54
üzenetére
3 csatit látok, szerintem nem sok, annyinak kell lennie, majd megmondja valaki, de ha fogadni lehetne tét nélkül én arra fogadnék.
Téteket kérem megadni!
Esetleg még lehetneTV kártya mini pci port-os, bár nincs rátéve semmire. Nekem van ehhez hasonló TV kártyám, de az slot-ba megy.

És még ilyen szabványban ssd is. Na most elbizonytalanodtam.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A HDD-re felrgasztva az micsoda?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Rickeffe
üzenetére
Csak akkor problémás a laptop ha akksiról is ráz,akkor általában azt az inverter okozza.
Ha tápról használva "bizserget" némely helyzetben pl.öledben van az ágyban és a felső fémes burkolaton végighúzod az ujjad azt a földeletlen konnektor okozza,nem a laptop hibája,illetve lehet hogy a tápban szakadt a földvezeték vagy levált a forrasztási pontról,vagy eleve a táp vezetékében nincs vagy nem érintkezik a föld szál,de az esetek 99%-kában a földeletlen konnektor okozza. -
gyemipapa
senior tag
Korábban többször panaszkodtam, hogy az új Aspire A717-emnél néha egy-egy pillanatra elsötétül a kép, és a bill.vil. is lekapcsol, majd vissza...
Idegesítő jelenség, ráadásul VGA vagy alaplap hiba kérdését is felvetette.Rájöttem az okára, roppant triviális:
Ennek fém az anyaga a billentyűzet körül. Ahogy az óraszíjam is fém, és néha odaért a kasznihoz, miközben az ujjam is járt a billentyűzeten, valami sztatikus kisülés vagy ilyesmi lehetett, de mióta leveszem az órát gépezésnél, nem jelentkezik a hiba. -
Csak mert hővezető ragasztót lehet kapni és a nemrégiben szétszedett meghót régi Clevo m57ru laptopom hűtésének minden egyes darabja szerintem ragasztva volt egymáshoz, azért is tudtam nagy nehezen szétkapni. Lehet manapság már kiment a divatból a ragasztás, vegyünk inkább új dolgot, nehogy már könnyen boldoguljunk. Mi illik mi nem az engem sosem zavart.

-
válasz
KillHates
üzenetére
Gondolom hasonló elgondolás mint a sünik amikkel próbálkoztam, és ami ott van mellette, csak itt üreges elképzelésről beszélhetünk. Szóval ha csak rá van ragasztva az vajmi keveset ér? Vagy egyszerűen nézzem csak az árát mibe kerül és az egyből elmond mindent?
Arra gondoltam kipróbálnám. Csúnyán néznél rám miatta?
Legyen csak 5c nyereség.........Korábban már tettem fel ilyet a gépbe és mintha azért ért volna valamit.
Hőt felvesz és lead, na de milyen gyorsan, ezen gondolkozom.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tettek volna bele VC hűtést inkább! De gondolom az ipari szintű sz@rrágás mellet nem fért már bele a háromnegyed millióba

-
-
Linus a legujabb videojaban az uj Asus Chimera-t ganyolja

[link]Ahogy elnezem azmuj Chimeraban a cpu kapott +1 hocsovet.
Vs
-
Muerte
Topikgazda
Szerintem itt ezen a ponton jobb lenne már abba hagyni a vitát a GT70 körül,kétlem hogy bárki is itt a topikban 1070-ig akarna fejleszteni még egy darabot.
Neki jó,megfelel a hőfok kompromisszumokkal,szeret vele bíbelődni,kókányolni akkor hagy csinálja.
Persze a realitás talaján maradva,az a hűtés nem akkora hardverekhez való az tény,de ő megpróbálja kihozni belőle a maximumot ezért én becsülöm.Egyébként én is a gányolás híve vagyok,de GT70-et eszembe sem jutna ilyen szintre felhozni az biztos. -
Pocok256
veterán
PErsze hogy belekötök ha hazudsz a topikba és idetévedőket szánt szándékkal megtéveszted....
" Csak azért kérdezem, mert jelenleg quva jól meg vagyok a jelenlegi ócskavasammal, nem csak teljesítményben hanem hőfokilag is jól szerepel, és ehhez semmi köze a gányolásaimnak."
És persze hogy szívesen megcsinálom a tesztet hisz ez egy fontos info akár lefőzi a kávét a gépem akár nem.
-
válasz
Medocsabi
üzenetére
Ezt ne nekem mondjad hanem annak aki elkezdte. Szerinted jó szántamból próbáltam ki a fenti tesztet?
"Tolj már rá maxon egy furmark prime testet, úgy fél órán át, én megtettem anno 0 thrtottling volt alulfeszelés nélkül. Tényleg kíváncsi vagyok rá mit produkál a géped
No offense ha tévedek így jártam benne van a pakliban."
aztán....ügye hiányzott a szőrös fánk többektől....
Majd a kritika úgy hogy szerintem nem volt mire, mert nem kértem, de ha már van akkor mutatkozzon be a másik fél is......Muerte is egy régi belinkelt tesztet osztott meg. És ügye biztos nem nyári melegben készült. Egyébként nekem aztán édes mindegy kinek hogy, én elégedett vagyok azzal ami van.De azt gondolom ha már belekötünk valakibe és végigvisszük, akkor mi magunk sem maradjunk ki belőle.
Észrevételnek meg, inkább mondtad volna hogy hagyjam a fenébe.....A torrent cuccokról annyit hogy sok egyéb mellett mivel nem nézek tévét, onnan szedem a filmjeimet, sorozataimat és ezért egy picit sem szégyellem magam.
Mikor fent vagyok online és a gpu folyamatos 97% a cpu 30-70% terhelést kap az mi?
-
Medocsabi
addikt
Van benne multi rész,de én Xboxon nyomom, nem érdekelnek a torrent cuccok.
Más: Bocs hogy belevau, de nem lehetne ezt az e-pénisz méricskélést a különböző benchmark progik eredményeivel kapcsolatban abbahagyni?
A első 10 hsz után már csak a kóstolgatás megy, aminek semmi értelmét nem látom,miért jobb az valakinek, ha a másik gépe kipurcan? Hogy jól megmondja az illetőnek hogy "naugye" hogy nem bírja a strapát 
-> ez utóbbi nem válasz akart lenni,hanem egy általános észrevétel -
Most nézem hogy Acer a Nitro laptopokban GtX 1050 Ti melle 144 Hz-es IPS panelt szerelt, viszont a gtx 1060 mellé a predator 300 sorozatban 60hz panelt

(Acershopban nézegettem az új 8750h cpu gépeket)Ezeknek is annyi eszuk van mint egy marék foldnek...
-
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Nem baj, viszont ajánlották ezért kíváncsivá tesz. Jó terep, grafika nálam mindig bejön. Időm meg most mint a tenger.
(#24016) PR0JECTNR56: Furcsa kérdésem lenne és kérdezhetném mással kapcsolatban is, pl ebben van online multi rész? Amiért pláne megérné eredetiben megszerezni, vagy maradhat a virágbolti kínai kémprogram + bővített kiadás.

-
Medocsabi
addikt
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Igen.bár számomra egy idő után kissé monoton.
-
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Oksa megnézem milyen.

-
válasz
DamianB
üzenetére
Az utód még szebb.

(#24009) Azie:

(#24011) x_o_n: Valami olyan autós játék kellene amiben nincs történet csak megyek, mint akár a gta 5-ben, valami hasonló.....need for speed féle érzés, grafika. Versenypályás nem érdekel és a rally se nagyon fog meg. Ha keresgélek biztosan fogok találni, vagy most vagy a jövőben.
-
echterion
nagyúr
Notebookcheck szerint valahol az 1060 tájékán mozog a kártya (picit talán alatta), szóval olyan nagyon nem lennél vele bentebb, plusz ugye ez AMD-s cucc, ami mostanában nem annyira volt jó notebook fronton. Ej, ha szükségem lenne egy ilyen tudású laposra, akkor bizony, megvenném, de így nem fokom, marad a jó öreg M1730-as felújítása most, mint elfoglaltság nekem.

-
A nagyjába belenéztem korábban, de sosem játszottam ki őket, mindig beleuntam, majd jött egy másik. Most ezt a Battlefront 2 nevű gyöngyszemet tolom egyfolytában, annak is a multi űrcsatás részét gamepoddal. Nagy szívás ez a cpu melegedés, de mintha találtam volna az XTU-ban valamit amit eddig nem minuszóltam még le és így megszüntek a 90 fokok. Igaz néha beröccen a kép, de a hőfok 80C körül alakul a cpu eredeti órajelein.

Eddig 3 játékot vettem meg eredetibe
1, Middle-earth Shadow of War.....most egy kicsit hanyagolom, de elképesztően jó.
2, Kingdom Come Deliverance......ide várom a magyarítást, ami már javában készül és hamarosan lesz hozzá egy letölthető verzió.
3. Star Wars: Battlefront 2...amit már lassan az egész világ tud.
És momentán kellene valami autós még a listára. A Need for speed payback-en gondolkodom, csak vacillálok még egy kicsit mert meg van a virágbolti változata, viszont legutóbb mikor behalt a rendszerem éppen azt pucoltam le a gépemről, mert nem működött rendesen.
-
-
És ami a lényeg nálad még nem halt be.
Azért az sem mindegy milyen játék alatt milyen beállítással dolgozik az adott melegedési szintjén.Én csak pár percig használtam annak idején, miközben a szemem láttára halt meg a GTA 5 alatt. Miután beüzemeltem a kártyát és használatba vettem a sok igen,igen után egyszer csak jött egy fájdalmas nem.......Életem számos szopása közül az volt még eddig a legnagyobb. Semmi sem kizárt tudom lesz még ilyen ahogy magamat ismerem.

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).
ez passzol a 17 r4-re?
nagyon kíváncsi vagyok hogy muzsikál majd a gép most nyáron eddig okés de majd csinálok pár tesztet játékok alatt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha tuningolsz (mert hát ez a gép elvileg arra is jó), akkor oké, értsen hozzá a paraszt.