Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordjee
aktív tag
Sziasztok!
Van most valamilyen ajánlott gép kb. 250.000Ft-ig? i5-ös , 8. gerencációs procitól?
Nézegettem, amik vannak és franc se tudja, melyik lenne a jó választás.
Msi-Gf63-al szemezgettem, könnyű meg minden, de megtapogatva eléggé műanyag az egész.
Nagyon meghajtva nem lenne egyébként, egy-két régebbi játék, meg football manager.fordjee
-
fordjee
aktív tag
-
fordjee
aktív tag
-
fordjee
aktív tag
Sziasztok!
Notebook-ot vennék. Ami fontos, a processzor, ram, ssd és a tartósság. Netezésre lenne használva, fekvő pozícióban Ami miatt fontos a proci és a ram, az egy játék, de vga-ból nem igényel különösebben erőset (mx250 is megfelelő lenne akár) . Más játékkal nem játszanék rajta (max. euro truck sim-el), arra van xbox. 250-nél nem szánnék rá többet. Cipelve szinte soha nem lenne. Van olyan, ami alkalmas lehet erre és tartós? Esténként lenne csak használva, tehát kb. napi egyszer kinyitom, aztán becsukom. Akku idő sem fontos, hálózatról menne. Jah és engem is elkapott a vékony és könnyű legyen láz, valamilyen szinten. Amd-t kerülném, nem szimpatikus.
Ahogy néztem, minden gyártónak megvan ez a low badget termékvonala, melyik lehet a legalkalmasabb, legjobb hűtésű, legtartósabb? Msi Gf, Gl, Tuf, Acer Aspire 7, Nitro, stb?
Jah, lenovot kizárnám, gari és kinézet miatt.[ Szerkesztve ]
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Asus zephyrussal szemezgetek en is, az amd-s verzióval. Játékra nem lenne használva, csak egyre , ami proci és memória igényes, vga nem nagyon kell neki. Esetleg egy-két régebbi simulator játék. Néztem a hűtését, nem a legjobb, lehet ezeket újra pasztázni gari vesztés nélkül, hozzáértő szakemberrel?
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Sziasztok!
Zephyrussal szemezgetek erősen, az Amd 3570h-s verzióval. Most néztem benchmarkot és az létezik, hogy egy i7-8565u-s processzor erősebb? Vagy nem minden a benchmark?
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Köszi Raymond és Gyépés, így nem igazán éri meg befektetni egy ilyenbe, a videókarit nem használnám ki sajnos. A processzor meg nem lenne sokkal erősebb mint a jelenlegi 7500U. Mondjuk azért erősebb, de valóban Intel környékén kellene nézelődnöm.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz gurubefree #42249 üzenetére
Nem feltétlenül amd-s gépet keresek, inkább vékonyat és könnyűt. Vagy viszonylag vékonyat. Ez az amd-s zephyrus még belefért volna, de a teljesítményének utána nézve kicsit visszakozok. Lehet jön még egy kis gyűjtögetés, aztán apróról egy intel-es zephyrus lesz
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Köszi a tippeket, szerintem még gyűjtögetek egy picit, irreálisak az elvárásaim egyelőre
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Nekem végül maradt az amd-s Zephyrus, tegnap este megvettem. Most majd nézegetem pár napig az ünnepek miatt
A vétel érdekes volt. Edigitalnál és Notebook.hu-nál volt, előbbinél 400-ért, utóbbinál 380-ért. Tegnap dél körül láttam, hogy Edigitálnál 330 lett, 8gb rammal. 1db volt belőle pont az útbaeső üzletben. Egy dolog nem volt kiírva, hogy 60 vagy 120hz-es-e. Bementem, megnéztük, dobozára sem volt ráírva, az eladó szerint lehet, hogy játék közben 120hz, sima windows alatt meg 60hz Ott hagytam, aztán felhívtam az asus központot hogy gyári szám alapján nézzék meg, 10 perc után kiderült, hogy 120hz-es. Ekkor eszembe jutott, hogy a 8gb-os verziók 60hz-es, adatlap szerint ez 8gb-os, megnéztem a gép dobozát, 8+8gb Úgyhogy visszamentem és elhoztam.
Első "gamer" notebookom, külsőre nagyon tetszik, a bill. világítással még küszködök, leszedtem valami atk drivert, működött, most megint nem, frissítettem, megint jó, egyelőre játékom sincs (SW battlefront 2 van meg, régebben megvettem véletlenül, xboxra akartam de a pc-s változatot tudtam), de majd beszerzek ezt azt. Ugyanitt xbox eladófordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Dhampir #42425 üzenetére
Nincs webkamera és valóban az egyik forrasztott elvileg, 24gb-ig bővíthető. A többi is igaz, a hangszórót nem vettem észre de a hangzással számomra nincs baj.
Ami gáz: volt egy előző fórumtárs, aki írta, hogy percenként bezuhant az fps pár másodpercre. Ennek az egynek nem néztem utána vásárlás előtt, azt hittem, valami hibás darabot kapott. Mint kiderült, nem. Ma kezdtem el játszani a SW battlefront 2-vel, és kb. 10 másodpercenként a 80-120 közötti fps-ről bezuhant 5-re, szaggatás aztán vissza. Kb. játszhatatlan. Megnéztem, 400mhz-re esik vissza a proci órajele. Jobban utánanézve találtam külföldi fórumokat, ahol ugyanezzel a típussal szívott mindenki, ugyanezzel a gonddal. Volt egy-két ember akinek sikerült megoldani, de annyira nem vagyok benne a témában. Frissítettem a biost, össze-vissza telepítettem minden szart, de a probléma megmaradt. Nem melegszik túl, elvileg az a gond, hogy ha 80fok fölé megy a proci, akkor 400mhz-re visszadobja 1-2 másodpercig.
Viszont még utolsó próbából csináltam valamit, talán az eszközkezelőben a processzoroknál eltávolítottam mindent, meg valami amd-s kezelőt is feltettem és most csodák csodájára jó lett. A proci mondjuk nem ment Ultra beállításon sem 80 fok fölé, aztán beállítottam csendes módra, úgy már felment de nem ment vissza 400mhz-re. Szóval most a tököm tudja, mi van, megnézem forza 4-el, meg Metro Exodussal, meg keresek valami processzor és vga meghajtó programot. Ha továbbra is szarakodik, akkor szerintem feladom és visszaviszem, 14 napom van rá. Maga a gép pedig baromira tetszik sajnos...fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz KAMELOT #42434 üzenetére
Mondom, mindennek utánanéztem , baromi alaposan, tudtam mit hogy veszek, de erre a problémára elfelejtettem rákeresni. Sokan azt írták, hogy vissza kell vinni Volt aki RMA-zta de ugyanolyan maradt. Most baromi kíváncsi vagyok, más játéknál előjön-e a probléma.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából sikerült leszűkíteni, hogy az Amd-s zephyrus után mivel kellene próbálkozni. Elsősorban Asus g531-et néztem ki.
Ebből van 9300h-s és 9750h-s procis, illetve 1650-es és 1660Ti-s Vga-val. Játék napi 2-3 óra max., nem is minden nap. Melyiket lenne érdemes?
9300H 16gb , 1650 vga 310 ezer körül. 1660Ti-vel 355ezer.
9750H 16gb 1650-es vga-val 355, 1660ti-vel 390 ezer.
Nem szeretném hogy akadozzanak a játékok közepesnél nagyobb grafikán. i5 vagy i7-es proci? 1650 vagy 1660ti?fordjee
-
fordjee
aktív tag
Köszi a válaszokat, akkor az lesz, ha ennyire biztosak vagytok benne
Killhates, ez volt a baja:
[link]
Illetve itt egy kép, nem értek hozzá annyira de ha jól látom amit látok, ez is a problémát mutatjafordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz gago1975 #42745 üzenetére
Több oka van. Egyrészt nincs ennyi pénzem. Másrészt ágyból használom, ezért is néztem először 2kg körüli notit. Ez majdnem 4 kg. (nem paplanon meg ilyesmi, nem lesz megfőzve). Ráadásul cégre lesz vásárolva, áfás számla kell. Illetve fontos nekem a kinézet is, ezek a 4kg-os gépek nem tetszenek már, elhiszem, hogy ez az ideális gamer laptop, de heti 10-15 órára jó lehet egy g531 is.
Hogy Gl vagy G , nem tudom, nem értek hozzá, nem tudom mi a különbség, ebben az a jó, hogy megetetni sem tudnak, mert nem mond semmit. Azért ezt írtam, mert többen is ezt ajánlották, 300-400 körül, mint elfogadható eszközt. Szívem szerint egy m-es zephyrust vennék 480 környékén amúgy (csak a 480 is sok már) , attól ez a Predator messze van kinézetre. A zephyrus meg messze a Predatortól minden másban, de valami kompromisszumot kell hozni.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz gago1975 #42814 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam Nem vinnék , ha eljön az ideje, csak úgy kíváncsiságból kérdeztem, mert fogalmam sem volt. Illetve még egy dolog miatt. Ha 2000-3000Ft, miért nem ezt kenik rá? És adják ennyivel drágábban? Az a 3000Ft már mit számítana egy 500ezer forintos laptopnál. Nem értem.
A másik, hogy már fogalmam sincs mit kellene venni netto 350 környékén. Mindenki más ír, van aki a heliost, van aki az asust, nem tudom mi lenne a legjobb vétel ennyiért.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz echterion #42823 üzenetére
Igaz, de akkor adják annyival drágábban basszus. Vagy tegyenek rá még egy plusz ezrest, de írják oda, hogy kronaut vagy milyen pasztával ellátva.
Egy biztos, ők jobban tudják valószínűleg Jó eséllyel 90%-ban inkább megvennék az emberek 5000-el olcsóbban szar pasztával. Na mindegy.
Szóval max. netto 350 körül mi legyen?fordjee
-
fordjee
aktív tag
Ugye nem maga a bolt csődölt be, hanem valamelyik tulaj bukott bele egy másik üzletbe. Egyébként van olyan nagyker, akinek több 10 millióval tartoznak...
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Sok kérdezősködés és variálás után végül egy Asus G531Gu mellett döntöttem, Media Marktnál most akciós, sok más Asus notebookhoz hasonlóan (Scar 3-as csak 430 pl ).
8 gb ram van benne, bővíteném még 8-al. Akinek ilyen típus van és bővítette, milyet rakott bele, milyet vegyek? Még 8-al bővíteném.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz gago1975 #43121 üzenetére
Istennek nem tudom belinkelni az Asusos datasheet-et, de azon pl. nem szerepel hogy hány Hz-es a kijelző. Az 502Du van 60 és 120 hz-el. Én úgy tudtam, hogy a 16gb-os verziók 120hz-esek. Extremenél vettem, 8gb rammal hirdették. Eladó nem tudta megmondani, szerinte windowsban 60hz, játékoknál 120hz-en megy, mert a weboldalon a típusnál 60/120hz volt írva a specifikációhoz lefényképeztem, kimentem, akkor láttam, hogy 2*8gb ram van benne, nem 8gb, Asust felhívtam, gyári szám alapján megnézték, 120hz. Szóval lehetne mondani az Edigitálra, hogy egy rakás szar bolt, de pl. szó nélkül visszavették, amikor visszavittem és kifizették a vételárát.
Szerk.: itt a kép : [kép]
[ Szerkesztve ]
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Újszerű volt mert én használtam pár napig Egyébként én 330ért vettem tőlük úgyhogy még jól is jártak. Eredeti csomagolással adtam vissza, fóliákkal, mondhatni újat kapott aki megvette. De akkor sem örülnék ha ilyet kapnék full újnak hirdetve. Itt korrektek voltak.
fordjee
-
-
fordjee
aktív tag
Megérkezett tegnap az Asus g531gu. Külsőre a zephyrus jobban tetszett, de ez is bejön. Meg a sok világítás is, nem volt még ilyen gépen.
Kérdés, nem tudom hol lehetne feltenni, úgyhogy itt próbálom, Origin-en a Basic előfizetés mit takar? Egy évre 25 euró, de 10 óra trialt ír, viszont szerintem csak az új játékokra. Ezt honnan lehet megtudni? Az Origin acces basic menüpont alattiakat lehet korlátlanul használni?fordjee
-
fordjee
aktív tag
Találtam egy kihagyhatatlan akciót, ez mi ez? [link]
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Lehet megveszem, legyen egy kis forgalmuk
Azért kíváncsi lennék, eladtak-e belőle akár 1db-ot is.fordjee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest