Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
motifator
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Az m15 R2 óta upside-down alaplap van bennük, tehát nem a hátlap felé néz a CPU + GPU és a heatsink nem itt kerül rá, hanem a billentyűzet felé. Ki kell venned az alaplapot belőle, hogy le tudd szedni a hűtést, ill. hogy egyáltalán hozzáférj. Ezért van a billentyűzet feletti részen is szellőzés kialakítva, a Mester szavaival élve jobban érvényesül a kémény hatás, hatékonyabb lehet a hűtés. Sajnos ez a szerelhetőség rovására megy, illetve a pasztázás macerásabb.
-
2018
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Nekem beton, mert en single playerezek pc-n max befigyel egy kis cs go es annyi. Os regi jatekok is indulnak nv-n amdvel meg el sem indul nem egy ketto. Plug and play hibamentes. Kesz profilokkal jon ki az nv tobbnyire mindig beelozve az amd-t. Aaa jatekok nagy resze nv altal tamogatott cim. Meg a remastered kiadasok is. Fsr kepminosegben nincs ott ahol a dlss, gyengebb. Dlss a tensor magokat hasznalja az fsr meg szoftveres megoldas. Aranyokat nezzuk akkor meg mindig joval kevesebb a problema a zold oldalon.
-
2018
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Dehogynem volt gond. Tavalyi tapasztalatok: quake 2 rtx kifagyott 6800 xt-vel, wd legion szintén folyamatosan kifagyott. Crysis remasterednél fehér négyzetek borították be a képet. Igen. Ezekre idővel jött fix. De én nem akarok copni többé így only nv örökre. Valamivel játszani akarok működjön képhiba, akadás nélkül. És ezt az nv tudja egyedül biztosítani nekem. Early adopter nem leszek többé. Rt igen is sokat dob pár játék kinézetén lásd a legújabb dying light 2-t is. Amdvel katasztrófálisan lassú ez az effekt. Az rtx 3080 kb 2x annyi frame-t tud alatta mint az amd -s riválisa. De mondogassad csak nyugodtan ha performance akkor amd. Max jol kiröhögnek itt.
Digital foundries kitesztelte. Dlss minőségét meg sem közelíti az amd féle upscaling. Ha valakin vörös szemüveg van azzal nem tudok, és nem is akarok mit kezdeni...
-
tsiga18
tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Igen, konkrétan ugyanazt tettem fel mindkét gépre. Ha a BIOS lenne a gond, boot közben elakad a gép hogy nem támogatott hardvert észlelt.
A gyári broadcom wifi kártya megy mindkét gépben, csak lassú :) az Intel AC kártya csak az egyik gépben megy (ez a gép nehezen indul, van hogy fel órát kell nyomogatni a bekapcsoló gombját, utána már működik kikapcsolásig, alaplappal lehet valami )
Próbáltam a 2db pin leragasztást a wifi kártyán, úgy se ment. Néha felbukkant az eszközkezelőben, de hibát írt. Ha próbáltam ilyenkor drivert cserélni akkor eldobta a wifi kártyát és nem lehetett elocsalni többet -
FőDudu
veterán
válasz
Silverboy
üzenetére
Egyforma a gepeken a BIOS?
Lenovo regebben hasznalt whitelist-et az uzleti gepein - pl a HSDPA modembol csak a sajat ment (amig a BIOS-ban nem mokoltak meg az okosok).Nem tudom lehet-e ilyen oka. Az adott helyen masik wifi kartya mukodik? Ugy ertem mukodik-e a mini-pcie aljzat...
-
vakablak93
őstag
válasz
Silverboy
üzenetére
Volt az már jóval korábban is,
GTX 10XX sorozatnál szálltak be, de eléggé megmaradt az ilyen kicsi-kínai webshopos kategóriában.Valószínűleg mint a telefonokon kívül a legtöbb termék ez sem Xiaomi hanem valami full noname kis kínai akiket felvásároltak és most xiaomi legóval fut a dolog...
Ezeknél érdemes tudni hogy kb a garancia mint olyan nem létezik, hiába a xiaomi logó.
Én kerülném messzire mint a tüzet!
-
Llew
senior tag
-
Speedy007
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
hang engem nem zavar mivel a membránosnak is van egy fajta zaja..én inkább azt "kergetem" hogy viszonylag rövid úton járjon illetve hogy ne legyen ragadós-nyúlós ami a membránosnál meg van.. Kínomban már a mechanikusakat kezdtem el nézni bár nettem volna mert abból meg vagy egy jó pár féle fajta kapcsoló fajta opto/kgrd/Outemu ennyit találtam egyenlőre és vannak azok amit te említtél különböző színben
-
Speedy007
addikt
-
istv20
csendes tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Köszi. Nekem Noctua NTH1 volt előtte, de az hígabb volt, viszonylag hamar ki is "folyt" a proci alól. Egyelőre még várok a pasztázással. Azt láttam, hogy ő inkább folyékony fémet használ, de azt nem szeretnék bele. Biztos vagyok benne, hogy ért hozzá, de valamiért attól idegenkedem.
-
istv20
csendes tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Igazából csak az Oyssey esetében van ez a probléma. Az előző Acer Nitro 5 gépem is ezzel melegedett a legjobban, azt TG Kyronaut Extreme-el újra is pasztáztam, segített is rajta, 90 fok fölé az nem ment. Szerintem ez a játék ilyen sz.. , a Valhalla-val már nincs ilyen gondom. Ezt egyelőre újrapasztázni nem akarom, még várok vele. Egyébként pasztázni csak a TMX tudja gari vesztés nélkül? Van több számtech boltos, szervizes haverom/ismerősöm is, aki megcsinálja, vagy ad róla papírt (én is megoldom), az jó lehet? Az Asusnál semmi gondom nem volt belőle.
-
Redcaster
őstag
válasz
Silverboy
üzenetére
505k volt amit linkeltem Nitro, 550 az a plafon. Miért nem éri meg a Nitro?
A linkelt AMD-s Dell egyébként szimpatikus, csak 1 TB HDD hiányzik belőle.
16 gb ram, RTX3050 VGA, i7 processzor. Ezek mind megvannak a Nitroban, viszont az általad ajánlottakban egyik másik hardverből gyengébb van. Miért érik meg ezek inkább? -
FőDudu
veterán
válasz
Silverboy
üzenetére
5 evre nem terveznek semmivel - holott en vagyok ra a pelda, hogy egy top Macbook Pro-val ki lehet huzni 5 evig is. Mondjuk nalam max a Visual Studio volt az emlitett alkalmazasok kozul.
Photoshop, Gaming, Unity - na ezeknek a vilag GPU-ja (es memoriaja) sem eleg ha komolyan gondolja a user a hasznalatot. Tehat erosen workflow fuggo. Lajtos home userkedesre jo lehet.
Azaz az emlitett gepek az kb 3 evre valoszinuleg jok lesznek. Otre csak kompromisszumokkal. Fene tudja mi lesz 5 ev mulva....
Ha 5 evre terveznek, akkor top gepet vennek - de az meg nem ez az ar kategoria. -
FőDudu
veterán
válasz
Silverboy
üzenetére
Hol van ez ahhoz a mokahoz kepest, amikor a nejem HP Probook 450G1 laptopjaba rendeltem alaplapot. Megdeglett az eredeti, Intel volt 2GB Radeon 8750 karcsival.
Jo kis gep volt az, hat nem dobtam ki.Neten talaltam ugyanazt 455G1 alaplappal szarehugye (60GBP). PN egyezett a cimkejen levovel.
Hat a 450 es a 455 kozott 1 pici kulonbseg van. Az egyik Intel, a masik AMD

Azaz a procin kivul minden egyezik.
Az utolso furatig, a szalagkabelek, a tolto, a hutes.
Csak a proci mas benne. Nem baj, lottem egyet 20 Euroert a neten.Igy a gep megy, ugyanis a W10 siman tulelte ezt a szep kis architektura cseret is.
UI: Intel Core I3 proci elado.

-
válasz
Silverboy
üzenetére
X170-el kapcsolatban hátrány?
Hááát nem is tudom!
Úgy vettem észre, hogy ez mehet éjjel/nappal akár heteken át és semmi gondja, meg se reccen...ez (is) össze van rakva és hardverileg is nagyon rendben van!
Hűtés/vezérlés/CPU és GPU háát TOP nagyon. (Full) Obsidian is ott van és az nélkül nem tudom hogyan lenne, de azon belül is minden be van állítva és megy minden szépen f*szán...
/minden testre szabható/Alapon Silent módba van a hűtés, ha gamelek (max. részletesség mellett, 1440P 120Hz G-Sync (TV-n)
) akkor Extreme módba van a hűtés vezérlés, de van még Manual, EC Automatic , Max Speed , Normal Mode... a CPU OC is mehet(ne) neki ha kihasználnám, ott csak a 340W hűtés szabhat határt , ja és a GPU is OC képes! Itt a CPU sem olyan, mint BGA-s társaik (más laptopok esetén..)GPU az csak az nV van (2080 Super (200W+) MXM Card... /iGPU nincs és nem is kell!/ CPU meg ügye Socket LGA 1200 (nem BGA-s) , sok port (USB,USB-C,mDP,HDMI,stb..) meg minden Extra (4 db M.2/NVMe/PCIe csati "bővíthetőség") és összességében hangosnak sem .mondanám, de azért az asztali CPU + MXM Card ha eszi a kakaót, akkor a hőt is termeli és a ventik szépen kifújják a hőt és a hőmérsékletek bőven 80c fok alatt maradnak.. Mit mondjak még?
/rosszat tényleg nem tudok, de a jó tulajdonságait még tudnám sorolni, de felesleges...használni kell!/SSD műkődési idő(k) már közelítik a 300 napot
/szóval azért megy a gép, még ha csak IDLE is főként, de megy/
A hűtést is felesleges havonta kifújni, pucolni, mert nem igen van mit...egyáltalán nincs benne por lerakódás, még ha szinte megy is végig.... csak az alján van por lerakódás (hátlapon) amit a hűtőpad fúj rá, de a hűtőpad ventik azok porosak szoktak lenni és azt ki kell pucolni tényleg.
/a gépbe meg elvileg auto kifújja a port "öntisztító", olyan tech. ami jó/ -
Lasersailing
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
A hangszóró iránya miatt egyelőre nem aggódom.
Biztos majd mindenben/mindenben jobb egy macbook pro, de annak az árát nem fizetném ki, szóval valahol engednem kell az elvárásokból: a hang mehet, általában úgyis le van halkítva, mert a gyerekek alszanak, amikor van időm gép előtt ülni...
-
FőDudu
veterán
válasz
Silverboy
üzenetére
En a Macbook Pro es a Razer utan tuti nem vennek 'down firing speaker'-es laptopot.
Nem ertem hogyan gondoljak a gyartok, hogy aminek a fuledhez kell eljutnia az majd visszaverodve jol szol. Egyedul a mely hangoknak nincs irany hatasa, igy a subwoofer oda nez ahova akar.
Nem leszolni akarom - ez csak egy szempont ami talan fontos. Ha nem mindig hangszorora vagy fejhallgatora kotve hasznalna a tulajdonos, akkor fontos a normalis hangzas. Legalabbis szerintem.
Ahogy a kepeken latszik, siman lett volna hely a billentyuzet mellett a hangszoroknak.
-
Retroboy88
csendes tag
válasz
Silverboy
üzenetére
1, Én ezt értem, pontosan , beirtam a tipust es ennyiert talaltam hasonlot amiben 1070 van. Nyilván ha nem vinnek el akkor majd idővel csökkenteni fogom az árát. Mindenki annyiert hirdeti amennyiért szeretné.
2, Mint mondtam semmi gond azzal ha nem kell a vásárlónak a termék , de nem kell sértegetni a másikat. Direkt részletesen elmondtam neki többször , hogy nézzen teszteket nyugodtan és irjon ha kell neki.
3. rtx 3060 330 ért? erről kérlek linket ha lehet mert én 450 alatt nem találtam. -
2018
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Én itt évek óta nem tudtam eladni semmit. Az nagyon régen volt hogy ez ment itt. De itt már mindenki a felének a feléért akar vásárolni, és felrakják a sok cuccot új árban az ár felett. No comment. Toxikus lett a hw apró sok toxikus mérgező ember beír és ócsárolja a terméket. Sok az önjelölt szaki aki ha jobban belemegyünk, szakmailag sehol sincs.
Tisztelet a kivételnek. Jófogáson bármit eladtam eddig is és ezután is simán. De itt a kutya nem fog már hirdetni. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Silverboy
üzenetére
mivel manapság egyre többször ismeretlen fogalom az "optimalizálás" játékok terén, így csak a HW oldal marad: azaz erőből megoldani... ahhoz pedig pénz kell.
Tehát nem elég hogy bugos/optimalizálatlan terméket kapsz (a fejlesztőknek legyen ideje -- nem lesz, sőt csökkeni fog mert egyre bikább HW-k jönnek), még a HW-re is rá kell fizetned (mert a gyártó spórolni fog ott ahol tud) ha "(jobban)" élvezni akarod. Micsoda win-win, nem?

sajnos ebben a helyzetben egymást gerjesztik: bikább hardver -- még kevesebb idő hisz erőből megoldható, csak legyen aki kifizeti
-
Smithy87
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Azért na nem fér bele az nem mindíg akkora gond. Vagy hogy lentebb kell venni most vagy nekem nagyon rossza szemem vagy nincs nagy külömbség:

Mert szerintem nincs és a remek akármilyn sync-es lenovo kijelzőmön pont nem veszem észre, hogy most épp 60 vagy 40 FPS el megy a dara ha nincs kiírva az FPS... De valószínűleg azon réteg userek közé tartozom, aki azért vett 3050TI vel gépet, mert tudta mit vesz...Speciel a Halo Infinite meg pont leszarja, hogy túl van e tolva a VRAM vagy nincs 1-2 FPS-t nyerek ha belül tartom a game álltal ajánlott 3,8 Gb-n.
-
Whysperer
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
votl fent egy jó 5600h + 32gb laptop lekéstem róla egy másik nem hardverparos hirdető miatt. aztán most nem találok hasonlót . 449-ért volt 5600h + 32gb ram + rtx 3060.de mos emg csak 16 verzió van fent sajnos. 450-ért.... fene. Chang chin a oroszlán 110gb volt szóval vannak olyan heavy shotjaim amihez a 32 is karcsú,de éppen elgé alegtöbbhöz és a többit megcisnálom asztalin. de a 16gb nagyon karcsú.. a másik meg nem válaszol 1.5 hete hardverpron amit találtam i7 + 32gb ram + rtx 2070 380-ért
-
-
DonDragonka
őstag
válasz
Silverboy
üzenetére
nincs külön TUF-os progi...
csak az Armoury Crate van minden típushoz, de a TUF-ban nincs lehetőség hangolni a rendszeren, nincs manual mód, csak Windows, Silent, Performance és Turbo érhető el. Strix és Zephyrus modelleknél ez kiegészül egy Manual móddal ahol lehet lehet CPU over/under W-ot, GPU clock-ot Vram clock-ot állítani, illetve Fan speed görbét készíteni, hőmérséklet/fan% arányban. Ezeket lehet profile-okba menteni és váltani köztük, terhelés függően...@KH... Asus ezt bolondbiztosra csinálta meg mert hiába van 100°-nál a fan 0-ra húzva, 85° CPU-nál bekapcsol minden fan max-ra, hiába van manual módban, felülbírálja. Ezt csak egyszer mertem kipróbálni, és pont azért néztem meg én is mert féltem, hogy egyszer "office" módban hagyom oszt kiolvad a burkolata...

-
válasz
Silverboy
üzenetére
Nem azért vették ki a fejlesztők a ventilátor szabályzást a júzer kezéből, mert elfelejtették beletenni az újabb modellekbe, hanem azért mert a véglény (értsd jómagam is!!!) tud ám elég hülye is lenni, ilyenkor a ventiket nem csak felfelé lehet tuningolni, hanem lefelé is!!! Én is anno megjátszottam, hogy beállítottam a A51m-emet "ofiszmódba", hogy szépen halk legyen tartalomfogyasztásnál, visszavett procival, stb... Aztán megnyomott a pizsamagomb és elindítottam egy régi játékot amihez nem volt az AVCC-ben felprogramozva profil.
Majd jött a space invaders kb fél óra játék után...
-
Frozen
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
A full hd meg a picit nagyobb kijelzőn tolod vele talán maxon 60 fps el 3 évig.
Mert hogy egy 4k nál már tuti nem fogja elbírni a 3060 vagy a 3070 en a 60 fps-t maxon noti fronton![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ennyire számít a watt? lehet tényleg nem kellene akkor játszani
, de ha mellé még elinditanál egy kétt dolgot ami hozza a pénzt akkor rájönnél ,hogy évente új gépet vehetsz 
-
Ubul86
őstag
válasz
Silverboy
üzenetére
"+ Ha megnézed az életkorokat, garantálom 25+ lesz a többség itt a totyikban... és ilyenkor átértékelődnek a dolgok, munka, asszony, utazás, kockaság, hobbik, sport stb... Kényelmetlen egy nem mobilis munka/játék állomás."
jelen a 35 -el
mikor tavaly meglett a nitro 7, rá pár hónapra jött a baba, tudtam, de mégis vágytam egy komolyabb gamer gépre (már amennyire komolynak lehet mondani a mai felhozatal mellett ,bár az 1660ti nekem még mindig tök jó)aztán rájöttem, hogy xbox elé még mindig tök jó leülni , ezért lett egy series X, amit 1 hónapja megint nem nyüstölök, mert gyerek

én igazából az a típus vagyok,hogy sokszor meglátok valamit, ami tetszik, aztán pár hónap múlva elmúlik a varázs
persze van, mikor visszajön, és akkor viszont jó , ha az adott eszköz rendelkezésre áll. Másik meg a munka, ahhoz viszont kellett ez a teljesítmény, ami van, lássuk be, azért mert gamer gép, ne mfeltétlen csak arra lehet használni 
-
Frozen
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
Az nvidia mobil gpu 25-30% lemaradást mondott az rtx 30xx szériához képest, a régebbiek még nagyobb % ban.
Procinál 10% a lemaradás? ezt nem tudod honnan veszed főleg úgy hogy azért egy 10900k meg lehet ocni úgy hogy megeszik 200w feletti értéket is, ennyit laptoppal nem hozol ki mert nincs a noobookban nincs olyan komoly alaplap (alaplapon) olyan vrm,áramkör stb ami ezt az oc-t és tempót bírná + ott a gpu egy komoly darabbal rendesen meg lehet izzasztani a gépet.
ezek a gépek egyre jobban desing ellemek és egyre jobban nem valók gamera. főleg majd ha jönnek a ddr6x memoriák amik fogyasztanak is és melegednek is.
most is köröket ver rá
semilyen kocka nem fordult ,max annyi amit írod pár embernek van pár cím amit tolna hébe hoba 1-2 órára erre tökéletesen a legtöbb marketinggel eladott gamer gép jó,még akár egy acer is. Ha elmelegszik visszaviszed garanciába ,hogy baja van és nem bírja vagy megcsinálják vagy vissza adják pénzed. Fél évente új géped lehet
-
Frozen
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
nyomhatod a dtr-nek vagy a felső kategoriás notiknak is 24/24 csak elfog előbb vagy utóbb durran valami,vagy ahogy írtam korlátokba fog ütközni. Korábban irtam ahol van kraft ott van hőtermelés is ez mindig így volt, ami nem melegszik az meg nem is fog ugy tekerni menni.. Ehhez viszonyítva drága ,és a teljesítménye mindig alatta lesz+korlátozva lesz a hő -áramfelvétel terén is. Lehet azt hiszed örök élet ,de mint fent is írtam mindig a leglassabb alkatrész eszköz a gyenge potnt. Nyilván nem lesz hozzá a végtelenségig olyan foglalatos proci ,meg gpu sem ,ha meg valaki az egész beljesét akarja cserélni az tényleg olyan zsebbe nyúlos hogy 2db komoly asztali gépet összetud rakni ami mondjuk 5 -10 évig garantáltan elég.
pont egyik nap néztem ,hogy még az asztali sli 1080Ti szerelt asztali gépek is mennyire szépen futtatják a mai játékot, egy laptopal ilyen nyilván nem megoldható és nem is lehetséges kapásból azért mert 30-50% gyengébb a mobil chip (a felvett áram mennyisége megmondja az igazat arról minek mekkora a teljesítménye).
-
válasz
Silverboy
üzenetére
Jól írod!

Amúgy ezek a DTR gépek kb. örök életre vannak (tartósság, nem kopik el...) és bírják amit kell (bármit!) és mehet éjjel nappal is....jól megtervezett és összerakott gépek. Szoftver és hardver jól összegyúrva...nem hiába a ToP Z490-s alaplap amibe cserélhető a proci és a GPU is... 4 db M.2 SSD...4x32GB RAM (=128GB) meg a sok USB 3.2 Gen2 port, USB-C portok...kijelző...ennyi elég is szerintem.
-
Speedy007
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
az a kérdés hogy ő mire gondolt pontosan 300K körül még használtan se nagyon lehet találni épkézláb 1660TI/2060-t inkább túl árazott 1650 illetve 1060 mennek. Újonnan ha lehet kapni szlovákiából 365k körül indul a legion 5 de magyar áfával még az is szállítással együtt 390k körülre jön ki. ugyanez igaz a 1660TI/2060-ra 350-360k körül jönne ki onnan újonnan..
-
Frozen
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
a likelt videoból az látszik,hogy hűtés terén ugyan azt tudja mint a többi gyártó
Cpu 86fok gpu 72 fok
(nem tudom mi a nyálcsurgatos benne)
A ge76 és az x17 is kb ezt tudta minden extra nélkül.egy picit utána néztem nálam pl az msi gp76 on sokkal ekvesebbet rugozik a touchpad meg a ház közt nem keletkezik hézag rés a házzal együtt mozog egy minimálisat.
Pont ezekre a dolgokra utalok,hogy jó drágán árulják őket és sok esetben csak parasztvakitás a videoban minden egyébként benne van amit linkeltem az anyaghasználat és a tempek is szóval ezzel most kár takarozni hogy de nálad buherálás után mondjuk 50 fokon megáll. A gyártó által kiadott hivatásos értékek alapján ennyit tud mint a többi.
-
válasz
Silverboy
üzenetére
(Még most is a 2016-ban vásárolt akkor olcsón hozzájutott új gépet használom. Más már 2, 3 alkalommal cserélt közben. Hozzájuk képest sokat spóroltam, mert nem viszketek a legújabb és leggyorsabbra. És ügye jelenleg egy erős 3060 teljesítményt hozok ami jó nekem még pár évig! Na így kell ezt nézni.
Hiába adod el a régi laposod és veszel újat sokat buksz rajta. Ma meg már a legtöbb embernek megfizethetetlen egy igazi új minőségi laptop, olyan mint az enyém, nem BGA. Nálam egy beszerzett új alaplap olcsóbb mint másnál egy új SSD.......) -
FőDudu
veterán
válasz
Silverboy
üzenetére
Jaja.
eGPU.io - Your Go-to Destination for All Things eGPUItt mindent kb leirnak/kiprobalnak/stb.
(ettol en meg maradnak a mukodo megoldasoknal (TB3 vagy TB4 es kesz).Ezert (is) vettem Intel-es gepet. Ha keves lesz a 2070 Super - lehet hozza kivulrol csatlakoztatni valami komolyabbat.
-
echterion
nagyúr
válasz
Silverboy
üzenetére
Most vettem egy sima 10500-ast 49ezerért, ehhez egy alap lap nem drága, egy 6600xt németből megveszel 160-ért (ugyanitt találtam akciósan 16gb 3600-as ramot 24500-ért) és jórészt megvagy. Nem annyira drága azért pc-t építeni, mint sokan gonolják, csak tágabb környezetben kell gondolkodni, mint a hazai piac. De ugye lehet kint 360ezerért kapni 3060-as Legion 5 gépet, ami azért pariban van ezzel a build-del, de ha teljesítményben fentebb akarsz lépni, akkor már nem éri meg a laptop a pc-vel szemben, ha csak szigorúan az árat nézzük.
-
Frozen
addikt
válasz
Silverboy
üzenetére
Azért ezt így ne nézzük egy korszerű gép kb 2x olyan gyors mint egy gamer notebook. Azt mellékesen jegyzem meg több évig és nem kell allandoan takarítani meg pasztázni stb és a hűtés is nagyon ott van. Mindegyik ek van előnye és hátránya q mobil chipek még nem járnak ott ahol az asztali ha a hűtésen és a hűthető felületen csiszolnának akkor minimális lenne az eltérés. Ez talá. .ajd ahogy haladnak le a csíkszélességgel és fejlödik a technologia akkor lehet a vegen egy lapos gyorsabb lesz az asztalinál. De jelenleg messze nem járnak ott kb 30-40% a lemaradás de inkább 50% ha az oct is odanezük mivel egyiket siman lehet huzni vastagon a másikat nem mert elmelegszik.
(850€ adtam el az 5900x msi mag x570 32gb 3600 ramos 980 pros 850w seasonic tapos gepem a kutyanak nem kellett ez felett ebbe most kap az uj tulaj egy 3070 titant 2 rugobol olyan gepe van ami messze lekorozi a notikat )
-
válasz
Silverboy
üzenetére
Brexit miatt kicsit változott a gari, de vállalható.

Hibás terméket neked kell el juttatni hozzájuk (saját költségen) , ha megkapták a vissza árut ők intézik.Más:
Ezt a bill. védő cottont lehet mosni? (szappanos vízzel)
Egyik fele nem száraz, csak azért kérdem.
Szöszös az a fele amit a billre kell rakni, így tisztítanám.
-
Yeffy
veterán
válasz
Silverboy
üzenetére
2016 karacsony. Igen, 6300HQ + GTX 960.
Nagyon nem jatszogatok, igy a VGA egyelore eleg lenne, de sztem a proci keves, elegge le tud terhelodni sok Firefox tab-tol, vagy 2K-s videotol.Helyi (UK) nagykertol, PCSpecialist-tol vettem, 3 ev platina garral, de mar az is lejart rajta sajnos. Ha a billzetet sikerulne kicserelnem, meg maradhatna egy ideig, amig nem lesznek ertelmezheto arak. Bar a PC epites hianyzik, de nem surgos cserelni.
-
Yeffy
veterán
válasz
Silverboy
üzenetére
ertem.
nem nagyon kovetem mar a forumot egy ideje.ok, rakeresek mik a kapcsolodo adoosszegek. PayPal az mindenkepp "kriterium", nem bizok ezekben.
ertem, hat, ebbol is tanultunk. azt gondoltam volna, h ez meg nem olyan oreg. Clevo-m sem hiszem, h lesz tobbet - de nem csak emiatt. jobb nekem a PC, ideje visszaterni.
annyira nem vagyok ragyogyulva a gepre, h nonstop hurcolasszam. vmit megnezni, YT, stb-re meg ott a mobil. -
-FLY->
őstag
válasz
Silverboy
üzenetére
Mondjuk jelen körülmények között jobban megérné, ha a vga maradna és minden más menne, mert iszonyatos árak vannak. Minél kisebb gépet összedobni, ami elfér az asztalomon, hogy az egész lábtér megmaradjon a pedáloknak. Van egy olyan érzés, hogy jobb szívvel adnék inkább 600-at egy lapiért, mint, hogy 200-at is rádobjak az asztalira.
Pro-kontra minden, alszok rá, köszi. -
-FLY->
őstag
válasz
Silverboy
üzenetére
Praktikusabb lett volna egy laptop, meg ár-érték arányban most kb a legjobb döntésnek tűnt, mivel magában is használható akár. VGA kivételével már öreg a gépem, így mindenképpen csere lesz, plusz akkor már legyen nagyobb grafikus teljesítménye is, warzone megesz mindent amúgy is. Gyártói egybe gépeket nézegetem, pl az aceré eléggé kompakt és azért benne van a 3060ti.
-
Nowi
tag
válasz
Silverboy
üzenetére
cécót?? én ugyan nem.. véleményt formáltam ahogy pl te vagy más is.

de ha volt róla negativ akkor gondoltam lehet róla pozitiv is..
nem értem ebben mi a probléma.
és igen elhiszem hogy egy fokkal jobbak.. de nyilván több pénzért is..
egyszerű ez . nyilván a porsche is jobb mint a suzuki.. ezért is kerül többe
de mindegy is én csak leirtam a véleményem.
-
Nowi
tag
válasz
Silverboy
üzenetére
de ez sem igaz.. minden téren ?? ,miben ?? kijelző ok elfogadom..
hűtés.. Hmmm . hát nemtudom én néztem videót, képet a két modellről a hűtésről is de nem láttam eget rengető eltéréseket...
Ezen kivűl még miben is jobb??
és hát van ugye egy apró kis cca 150 ezres difi azért
nyilván akinek ez megér ennyi az vegye azt. 
de szerintem ár érték arányban nem a pro a nyerő..
-
2018
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Egyedul a lenovo lapost sikerult jo aron beszerezni meg meg par cuccot ami mar nincs meg, de valoban, minden tularazott gyakorlatilag. Kockaztattam , nyertem vele eddig, de ki tudja mi lesz még. Akkor ingok meg es adok el, ha mar a villanyt se tudom kitermelni a cuccaimmal.
-
2018
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Sokkal tobbe van 1 vga mint az egesz pc monitorral sallangokkal egyutt. 6-800k Biztos sokan vesznek pc-t.
Nem divat mar.En nem bantam meg a legion 5 ot. A zsaner feszessege jobb mint a g733qs nek. Semmifele eles magas frekis hangot nem ad ki, nem melegszik tul se a gpu se a cpu, trottling sincs, tobb a port meg a webcam is ott figyel a legionon amit a premium arkategorias asusrol lesporoltak. A fenyero is eleg freesync mellett gsyncet is tud. Anyaghasznalat nalam tetszetosebb mint az asusnak.
-
racskobalazs
senior tag
-
válasz
Silverboy
üzenetére
Értem, csak legyen talpán egy bennünk lévő Windows programozó, aki naprakészen tudja legbelül mi hol található és felülírható. Még emlékszem mikor annak idején a Win 7-es kulcsot simán át lehetett írni az adott helyen bepötyögve. Én mondjuk ezért használok egy Revo Uninstaller Pro nevű programot, és frissítem is, hogyha nagy baj keletkezne ezzel még az asztalon lévő ikont megragadva is akár pucolni tudok mindent onnan ahonnan kell, bentragadt fájlok.
Vagy mikor a be sem bootoló rendszerem után kétségbeesve egy linux programozó barátomat kértem meg csináljon már valamit programozva, hogy bejöjjön a Wondows.......és több órás keresgélés után + telefonos segítséggel sikerült.....sok sörömbe belekerült az akkor, vagyis a teljes újratelepítést nélkülözve visszakapaszkodni.

-
válasz
Silverboy
üzenetére
Az a gond hogy nála magától keletkezett, nem történt új hardver behelyezés. A DDU főleg olyan esetekre nagyon célszerű. Én szoktam mellőzni telepítésnél maradok az adott beállítás mentén. Nyilván ezt is megéri megelőzően lefuttatni csökkentett üzemmódban. A Windows egyéb dolgaiba sajnos nem tud belenyúlni.
-
motifator
senior tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Meg kell becsülni a kis méregzsákot, mert ilyet tank nem
lesz a jövőben. Egyébként a 1060 kis túlzással de még ma is simán elketyeg a legtöbb címmel, mondjuk az MS Flight sim.-t azért már nem tettem fel rá, de hozzá tartozik, hogy az egyik legsz@rabbul optimalizált sim. -
-
newclass
tag
válasz
Silverboy
üzenetére
Köszi!!!
Tudom minél erősebb, annál jobb, de sajnos kompromisszumokat kell kötnöm az anyagiak miatt.
Azért gondolom, hogy elég lehet az 1650, mert egyeztettünk a szoftverfejlesztővel, azt írták (igaz asztali gépre):
" gtx 1060 felé nem érdemes csak a program miatt menni, elenyésző lesz tapasztalataim szerint a különbség."a processzorra:
"Elég lehet már egy i3 is, de egy i5-el már egészen gyorsan ki lehet rajzoltatni egy komolyabb látványtervet. Itt nincsen felső határ, a render annyi erőforrást fog fogyasztani, ami van."A ryzen 5 ha jól tudom erősebb az i5-nél, ezért gondoltam az elég lesz.
A memória pedig gondolom bővíthető.Az irodában most egy Dell U2412M monitorom van, tudom ez sem egy profi monitor, de elsősorban arra kötve használnám.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen processzort vegyek?
- OTP Bank topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Villanyszerelés
- Bittorrent topik
- Apple MacBook
- Family Link
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Nem lett számottevően jobb.

/minden testre szabható/

, de ha mellé még elinditanál egy kétt dolgot ami hozza a pénzt akkor rájönnél ,hogy évente új gépet vehetsz

Muerte