Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Üdv!
Anno cipő témában a Pegasust ajánlottátok nekem, mint kezdő térdfájós futónak. Akkor nem tudtam még megvenni, most feljött ez a visszaszámlálós lehetőség: [link]
Free 3? A Pegasus is 19.9k volt asszem.
Lunar forever van 18-ért: [link]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Cathfaern
nagyúr
Olyan versenyeken, ahol sejthető a sok résztvevő az ár egyfajta szándékos jelentkezési korlát. Ha tudják hogy (csak hasalom a számokat) 500 versenyzőt lehet elindítani, ellenben 1500-as érdeklődő lenne, akkor fentebb emelik az árat, hogy tényleg csak az jelentkezzen aki komolyan is gondolja, és ne vegyék el előlük a helyet olyanok, akik csak poénból mennek. Ugye már a jelenlegi áron is betelt a jelentkezés, alacsonyabb ár mellett ez sokkal korábban megtörtént volna.
-
tomcica
Topikgazda
jovok skacok penteken Pestre...na nem futni csak nagybevasarlasra...spuri/multinavigator/nyulcipo/arena combo 1-2 cipot elhozok,csak hogy ne maradjon nektek (foleg az inov8 road szeriabol egy konnyedet)
majd irom h mit lattam,hatha mas szemmel nezem oket mint akik allandoan ott vannak
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
DBAtti
aktív tag
válasz Polacheck #7684 üzenetére
"A hasznos trükk a BSI-s félmaratonoknál, hogy kedvezmény jár arra, ha már indultál BSI-s versenyen."
hát ez marha jó, köszi
Lehet csak ezért kimegyek most valami kis távra, ha még engednek, és aztán a következőn már olcsóbban mehetek.
A rakpart nekem nem ellenségem, egyszer már lefutottam oda-vissza, jó érzés volt, hogy csak a futóké. Bár tényleg még nagyobb fless lenne mondjuk az Andrássyn, vagy a körúton menni egy darabon, vagy mondjuk egy Citadella befutó , azt bírnám.Re: (#7695) concret_hp
Eléggé sok dolgon múlott nálam most, hogy megyek-e (kedv, anyagiak, komolyabb felkészülés hiánya, stb), de a csúcsot az I-re az ára vitte be, azt hittem rosszul látok. A korai regisztrációs, BSI tagságos változat 8500 már elmegy, de még a mezzel, csomagokkal, frissítőkkel, szervezéssel együtt is szerintem bőven keresnek rajta. Egy elsősorban hobbi futóknak szóló verseny esetén ez engem elszomorít.[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
concret_hp
addikt
-
Alg
veterán
Egyébként ha már verseny, én egyszer egy ilyenre szeretnék elmenni.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
raggg
senior tag
-
raggg
senior tag
válasz Polacheck #7684 üzenetére
Az útvonallal nem is lenne gond, ha ezt biztosítják, akkor legyen ez; viszont cserébe akkor lehetne kedvezőbb az ár mondjuk.. gondolom költségben semmivel nem több az általam emlegetett versenynél..
Kinvara-t amúgy lehet valahol kapni? Szeretnék felpróbálni egyet de még a webes shopokban se nagyon találok.. (semelyik verziót).
ragklaatPS
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
A hasznos trükk a BSI-s félmaratonoknál, hogy kedvezmény jár arra, ha már indultál BSI-s versenyen. Elsőként be kell regisztrálni egy aznap reggeli olcsó mellékversenyre (most pld családi futás 300 Ft) és azonnal jogosult vagy az "indultál már BSI versenyen" kedvezményre, elég sokat lehet spórolni az első nevezésnél ezzel.
Egyébként szerintem kifejezetten hulladékok a versenyek, gyakorlatilag mindegyik a rakparton való futkorászásokból áll össze (plusz sziget, plusz esetleg városliget), de Budapesten nem nagyon van más alternatíva. Pont néztem a párizsi maratont a hétvégén, ott lezárták az egész várost, nem futnak végig ugyanazon az útszakaszon kétszer, kicsit el is gondolkodtam, valami ilyen helyen kéne az első maratont futni, nem a rakparton.
less qq more pewpew!
-
deicide
veterán
Persze nem látok mögé, hogy mi mibe kerül, de én is sokallom, persze kifizetem, nem gond, csak tényleg sokan lehetnek, akiket az összeg megakadályoz. Én mondjuk inkább felmérőnek tekintem majd, jó lesz tömegben kipróbálni, mit tudok kihozni magamból.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
raggg
senior tag
válasz deicide #7681 üzenetére
Szerintem elég drága a 10e is a félmaratonért. Az általam emlegetett verseny 7500 volt (Debrecen - Rotary), ha a helyszínen neveztél, és póló, chip, biztosított pálya ugyanúgy megvolt (plusz ugye befutónál alma, víz, izó még járt természetesen). Nem is tudom mivel lehetne több.
Én mondjuk nem sajnálnám érte a dupláját sem, de azért eszembejut ilyenkor, hogy van aki lehet emiatt nem vesz részt. :-(
ragklaatPS
-
deicide
veterán
Próbálnak az előnevezésre kapacitálni, ahogy néztem, ha még tavaly regisztrálsz, csak 10K a félmaraton. Hogy annyit is megér-e, azt nem tudom, de állítólag profi a szervezés, útvonalbiztosítás van, chipes időmérés, póló, a többit nem tudom, az vasárnap kiderül, hogy a 10km megérte-e az 5k-t.
-
DBAtti
aktív tag
Épp most akartam érdeklődni (sry, nem bogarásztam végig az előzményeket), hogy van-e valamilyen kedvezményes formája a félmaratoni Vivicittának, mivel a 15.500-as árat igen sokallom érte.
Ha betelt a létszám, akkor megoldódni látszik a probléma.Azért várnám az észrevételeket, nem vagyok BSI-s, nem futottam még versenyükön tudtommal (a tudás útja-hoz szerintem nem volt közük).
- Miért ilyen drága (vagy csak bringabelsőben élek és nem is sok 15.000HUF )
- a mezen felül mit kapok cserébe
- mi a feltétele a kedvezményes részvételnek rettenetes mennyiségű hozzájuk köthető vásárlás nélkül
- stb.Előre is köszi, további jó futkosást mindenkinek!
PS - Ha valakit érdekel:
az Asics Gel Zaraca II-m már vagy 2 hónapos, elégedett vagyok vele. Felépítményben az Asics-ban még soha nem csalódtam, a megfelelő méret azonnal (0 km) szépen illeszkedik mindenhol, nincs benne kivetni való.
Eléggé közvetlen is, a talp azért csalóka, több stabil cipővel megegyező 11mm-es Heel to Toe drop-ja van, tehát gördülésre ösztönöz(?). Ez a "hibrid" lét (géles elöl-hátul, de lapos, naturálisnak láttatja magát) mégsem tűnik bolondságnak, úgy veszem észre, néha-néha rákapok az előrébb dőlt, "talp eleji" futásra, nincs ellenére. A térdem ezt nem annyira szereti, és a vádlim hamarabb görcsöl, de vegyesben gördülve és így is lehet benne haladni, 12-16km nem volt gond. Könnyebb, vagy edzettebb futók (< 85 kg) szerintem e felett is használhatják simán.
Ez az első neutrális cipőm is egyben, és úgy érzem a mozgásom "kiegyenesedett", jobban összeállt hála neki, + nem vész el annyi energia a csillapításban, támasztásban. Nem utolsó sorban szerintem jól is néz ki.
16.5k HUF-ért is láttam, amit szerintem ér, én kicsit drágábban vettem.
Egyedüli kétségeim a csillapítás tartósságával vannak, egyelőre teljesen rendben, de elvileg ez csak a 6-800km-es kategória."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
deicide
veterán
Nincs valakinek eladó Vivicittá félmaratoni előregisztrációja, amire nem tud, nem akar elmenni? Megvenném, mert betelt a létszám és kipróbálnám magam.
-
Alg
veterán
Gratula mindhárom versenyzőnek
Én Sárga70-re készülök, gyalogosan gyűjtöm a km-eket, most hétvégén lesz egy nehéznek számító 25 körüli amire futótúraként készülök, aztán gerecse50
Most hétvégén meg disznótoron voltam, meg megnéztem Bekele első maratoni befutóját - 3 perc alatti km-ekkel végig 2:05-ös maratont
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
-
deicide
veterán
válasz tomcica #7670 üzenetére
Ez marha nagy élmény lehetett! Én is szeretek kutyákkal dolgozni, ezt nagyon kipróbálnám.
Nekem meg megvolt az első versenyem, a Tóparti Futóparti. Igazából bulifutás volt, első 19km-t endo-s ismerőssel toltuk laza 4:50-es tempóval, aztán ott elgurult a gyógyszer és az utolsó 9km-en 4:15-öket futottam, leelőzve kb 30 fáradó embert.
A célban jött az eufória, a speaker elkönyvelte, hogy az időm már 2:11:00 utáni lesz, ezt már hallottam 100 méterről, úgyhogy magamhoz képest irgalmatlan hajrába kezdtem és 2:10:58-al értem be, hatalmas tapsot kaptam a sprintért a közönségtől és a speaker is megdicsért, hogy 28km után még valaki ilyet kivág azért a nyamvadt időért. Szóval első versenynek szuper volt, iszonyú nagy élmény.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz Apollo17hu #7671 üzenetére
hallod a tav elso felenel meg is ilyedtem annyira lelassult...mar ugy voltam vele felkapom es viszem,de aztan szerencsere megmutatta hogy milyen a husky virtus
a kutya azert termeszetkozelibb leny,ha elfarad pihen,nem olyan mint egy beedzett tulporgott ember,aki kepes tobb percen (neha oran) at is ugyanugy hajszolni magat,kozben meg mar lehet nem oszinte a mosolyaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
A beigert beszamolo:
Kanizsan a Tisza partjan volt megtartva a szanhuzo kutyak krosszversenye.Felkertek,hogy egyik ifju nosteny huskyval fussam a tavot,mert
nincs aki fusson vele.Batran el is vallaltam,kesobb jottem ra,hogy en meg eletemben nem futottam kutyaval versenyen,sot meg
csak nem is lattam ilyet valtozekony idot igertek,igy volt A tervem a kovetkezo szereles: rovidgatya,rovidujju,eles versenycipo
ezuttal Asics DS Racer,amivel mar nyertem versenyt,jol ossze vagyunk szokva.A B terv hosszu cicanadrag,szeldzseki es a Salomon Sense
Mantra terepcipo.Ahogy megtortent a benevezes,vegig is futottam a palyat,hogy lassam milyen a terep es milyen cipo kell,valamint
hol kell nagyon figyelni.
Vegul az A terv ment,mert egesz jo ido lett,felhos,de kellemes.10orakkor volt a benevezes,13kor futottam,ketszer is kesett minden igy
ketszer melegitettem,na jo masodszor mar csak atmozgattam.
Nem volt tul sok versenyzo,de rengeteg kulon kategoria volt: kerekpar egy kutyaval,ket kutyaval,roller kutyaval,szan kutyaval es canicross
(azaz ember egy kutyaval).A szervezok el is bibelodtek a reszletekkel,de meg belefer kategoria volt,szoval nem illeti panasz oket.
Kaptam egy 2XL-es polot a 32-es rajtszammal,amit en nagy batran szet is szabtam,a ket ujjat levagtam es a szam alatti reszt mellkasnal szinten.
Kesobb kiderult a polot vissza kell adni hat igy jartak,mondhattak volna,szerencsere nem lett belole problema.
A kutyussal odaalltunk a rajthoz es elindult az orulet.A tav elso felen nagyon nehezen jott a kis Kira,szinte mellettem futott,tobbszor meg
akart allni es huzatta magat.Vegig batoritottam,beszeltem neki hogy ne aggodjon ezt mi ma megnyerjuk
A tav feletol viszont meglodult,a koztunk levo 1.5meter gumis poraz vegre megfeszult ahogy annak rendje es modja.
Szagot foghatott,mert raketa uzemmodra valtott,mar nem kellett biztatnom,nem is nagyon jutottam levegohoz,ez az igazi tempo.Ahogy felenk
mondjak: itt valik el,hogy ferfi leszel vagy megmaradsz kisgyereknek
A 4-5 perccel elottunk indult holgyet ertuk utol a tav 4/5-nel,valoszinuleg azt erezte meg a kutyus.Elszaguldottunk mellette,a kutyat kozelebb
huztam magamhoz,hogy eszebe se jusson udvarolni.Nagyjabol meg 400m volt hatra,egy kanyar es a szurkolok hangjat mar hallottuk is,nekilodultunk
az utolso hajranak,teljes sebesseg,2-2.5meteres leptekkel szinte repultem,igy egyedul nem is tudok futni,ez valami csodalatos elmeny.
Pont jol kiszamoltuk,mert a kis Kira ugy 100m-el a cel elott kezdett teljesen elfaradni,egy picit vissza is vettem,hiszen ez csapatmunka es
fontos a o egeszsege is,de azert meg igy is nagyon gyors iramban szakitottuk at a celszallagot.
14perc 44masodperc,a tav ismeretlen 3km felett volt es nagyon vegyes terep,emelkedo is volt benne,meg felasott resz,az igazi bokafogos.
Mint kesobb kiderult boven bajnokok lettunk,nagyjabol 2perc folott adtunk a masodik helyezettnek,sot nehany kerekparos idejere is ravertunk.
Hat igy avattunk ma a kis 11 honapos Kirabol bajnokot.Az ajandek kutyatap az ove lett,a serleget pedig en vittem haza.
Nagy elmeny kutyaval futni,hiaba vagy jo futo,ez mas,ez egy uj elmeny,egy csapatmunka.Nagyon figyelni kell ra es biztatni,mert kulonben
nem tudja eros tempoban lefutni.Ma is tanultam valami ujat
A kovetkezo verseny oszre lesz,a szervezo meghivott,ha most kellene valaszt adni ra,gondolkodas nelkuli igen lenne!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
deicide
veterán
Hajrá mindenkinek! Nekem holnap Tóparti futóparti, azaz Velencei-tó kör, bulifutás elvileg, nem verseny, de egy endo-s ismerőssel 4:45-4:50-es kilikre készülünk, de csak az első 1-2km után, ha már kikeveredtünk a tömegből.
-
tomcica
Topikgazda
ezen a versenyen neeeem egy hammal a derekamra lesz kotve a kutya,nagyjabol 2-3m poraz,igy a kezeim szabadok...a szabaly szerint (amit epp most tanulmanyozok) a kutya kell vegig hogy elol fusson,tehat nem huzhatod es csak rovid szakaszok erejeig futhatsz mellette....remelem osszeszokom a kutyussal mivel eddig csak ketszer tudtam megsimogatni (azt is tavaly nyaron) szoval nem rohan el valami masik osvenyen meg ilyenek...mondjuk azt se tudom,hogy a kutya hogyan tudja hogy az osvenyen kell futni,mert hiaba szallagozzak oldalrol be,attol meg siman elindulhat valami masik iranyba
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
skacok holnap verseny,majd beszamolok rola...2.5km canicross verseny,egy fiatal husky nostennyel kell futnom (mert felkert ra a jovendo sogornom) ilyet se csinaltam meg eletemben,azert rajtam ne muljon csapatom majd neki
-
tomcica
Topikgazda
válasz Rabbitf_24 #7655 üzenetére
ha ilyen kiegeszitonek hasznalnad a futast akkor en a resztavos edzes javasolnam akar egy rovidebbet es egy hosszabbat is,nagyjabol igy:
bemelegites 2-3km,gyorsitok,torna...200m-es resztavok (piheno 200m kocogas) a tempo eloszor lehet nagyjabol a 3000m-es iramod, 4-6db szepen novelni 10-re..laza kifutas 2-3 km (beszelgetos)valamint egy hasonlo edzest csak hosszabb resztavokkal 500-1000m (piheno 400m kocogas) a tempo a 10K tempod 3db novelni 6ig
ez a ket edzes fegyenc es egyeb mozgas mellett BOOOVEN eleg egy hetre
-
Aristeus
tag
Gratulálok! Szép volt! Jó ezeket a beszámolókat olvasni!
Csak így tovább!(#7656) Nekem a fokozott C-vitamin bevitel, valamint a hideg-meleg váltott zuhany a lábra jött be eddig a legjobban.
Ami hasznos lehet még: nyújtás, könnyű- átmozgató torna, masszázs, meg jó sok alvás.[ Szerkesztve ]
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
raggg
senior tag
Verseny után hogyan regenerálódtok? Úgy érzem jót tenne egy kis pihenés, főleg, hogy egy kis csonthártyagyulladás is becsúszott. Ugyan nem fáj nagyon, de nem szeretném, ha súlyosbodna.
ragklaatPS
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
tanácsot szeretnék kérni a futással kapcsolatban.
Régebben nagyon szerettem futni, de a súlyom és a térdproblémám miatt egyre nehezebb volt.
Most sikerült újra lefogynom, remélem már tartósan és újra neki szeretnék állni futni.
Fegyencedzést művelem, ez mellé szeretném beiktatni.
Eddig még nem volt benne rendszer (pl edzés után futottam 2-3 vagy 5 kört a pályán és kész.)
Milyen célokat tűzzek ki magam elé? Távokat, időket?
Például alapnak arra gondoltam, hogy minden héten 1 körrel többet futok.Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Newboy911
tag
Gratulálok az első versenyedhez.
Én tudom miről beszélsz, másfél éve én 7Km -en 38:40-et futottam és boldog voltam.
Akkor azt tűztem ki célul, hogy egyik ismerősömet aki akkor 33:10-et futott, megelőzzem egyszer.
A múlt héten ez sikerült, 5Km -en előtte értem célba.
Ami az öltözködést illeti és 15 Celsiusnál húzom meg a határt edzésen.
Alatta hosszú, felette rövid.
A verseny az megint más:
A két magyaron hosszú, a helyi franciákon rövid. 4 Celsius volt !
[link] -
tomcica
Topikgazda
-
raggg
senior tag
válasz tomcica #7649 üzenetére
(Hát egy kicsit hosszabb lesz, de mivel nem blogolok, meghagytam ilyen szép hosszúra, remélem nem gond. :-))
Debrecen, Nagyerdő.
A jótékonysági 1993 méter, illetve a handbike-osok versenye mellett 10k, 20k és maraton volt. Én a 10k-t céloztam meg.
Mivel nem túl rég váltottam a kényelmesebb, hosszabb, "nyugisabb" örömfutásokról a kicsit komolyabb edzésekre (ebben a szezonban) ezért egyelőre csak cél volt: 1 órán belül beérni, ha lehet, akkor az eddig általam mért legjobb 10k-t (58 perc) megdönteni. Nem akartam túlzásokba esni, főleg, hogy az első "egyéni" versenyem volt (valójában csapatban is csak egyszer versenyeztem, tavaly, egy 24 órás futóversenyen).
Szombat este ünneplés a párommal (könnyű vacsi, neki egy kicsit nehezebb :-)), aztán korai fekvés, felkelés után reggeli, öltözés, aztán hupp a kocsiba, ki a Nagyerdőre.
Kiérve rengeteg futó, mindenki öltözködik, órákat nyomkodnak, cipőt kötnek, öltöznek. Mellettük természetesen ott a sok kis sátor programokkal, hőlégballon, kutyás bemutató, íjászok... épp akkor értek be a jótékonysági futáson résztvevők, amikor a számom vettem át (több ezren!).
Az idő tökéletes volt (~20 C, nagyon enyhe szellő), már ott elgondolkodtam, hogy lehet a rövidnaci jobb választás lett volna. Az alsórétegről nem beszélve; azt eleve csak azért vettem fel, hogy a várakozás alatt ne fázzak, de aztán ücsörgés közben még úgy gondoltam belefér.
Még pár korty víz, bemelegítés, párom leültetem a rajt melletti lelátóra, aztán megyek is ki még egy kört kocogni könnyű tempóban a füvön, a rajt előtt.
Aztán a verseny (vagyis ide kell tekerni akit csak ez érdekel :-)):
Amikor beálltam a rajthoz, már gyanús volt, hogy nem jó helyen vagyok - elég szűk volt a kijárat, sejtettem, hogy kerülgetés lesz a vége, és így is lett. A start után kb. 3. km-ig kerülgettem az előttem lévőket, valószínűleg buktam is pár percet a végső eredményből, meg egy kicsit ki is vett belőlem az ugrálás, igyekeztem figyelni, hogy senkit ne zavarjak, vagy veszélyeztessek. Aztán úgy negyedtávnál fogtam egy nyulat, egy nálam valamivel idősebb fickó, meg egy leányzó, ők már (számomra) pont jó tempóban mentek. Szépen lassan távolodtak egymástól (a lány lassult), úgy döntöttem, maradok a gyorsabbal.
Ez ment is egy jó darabig (olyan féltávig), aztán hirtelen rettentő melegem lett. Az első körnél láttam, hogy az időm olyan 28 perc, amit jónak ítéltem (belefért a megcélzott időbe), de nem voltam benne biztos, hogy végig tudom tartani ezt a tempót. Egy korábban megelőzött ismerős leányzó (mondjuk engem ő már nem ismert meg :-)) akkortájt előzött vissza - próbáltam vele tartani a lépést, de aztán hirtelen jött egy mélypont, az út 3/4-nél. Kicsit rossz kedvem is lett, mert nem éreztem eddig ilyet, biztos voltam benne, hogy a túlöltözöttség miatt van. Már akkor szidtam is magam, hiába volt felhajtva az alsó ujja, meg húztam fel a pólóm alatt is, főtt a fejem, nem kicsit. Úgy éreztem, bőven 6 perc/km felett futok, nehéz volt, kellemetlen volt, majdnem bele is sétáltam. Aztán a vidámpark utcájában, a vége előtt egy kicsivel megláttam Monspart Saroltát kereplővel hangosan szurkolni, elmosolyodtam és befutottam a végére - 56 és fél perc, igen, megvolt! :-) (És mint kiderül nem is mentem 6 perc fölé.)Serleggel, almával, izóval meg egy pohár vízzel a kézben séta barátnőmhöz, aztán meg a szintén "elnyert" hot-dogokhoz.
Azt hiszem, azért is írtam ilyen hosszan, mert számomra nagyon nagy élmény volt. Nem tudom másoknak mennyire maradt emlékezetes az első verseny - igazából azt sem, hogy nekem mennyire lesz majd az pár év múltán -, de most elég nagy löketet adott a továbbiakhoz!
Főleg úgy, hogy nem olyan túl régen még 92 kilósan küzdöttem a dohányzással..
[ Szerkesztve ]
ragklaatPS
-
raggg
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz Apollo17hu #7645 üzenetére
hallod meg nem hasznalom olyan regota,hogy megtudjam itelni a kopast 100km lehet benne,mind palyan gyorsak,de nincs kopasnak jele,persze ez keves meg...a kulfoldi teszteken nagyon tartosnak irjak,ugy mint a Free-t,szinte lerohad mar a labadrol
-
concret_hp
addikt
óraállítás futást nyomta valaki?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Apollo17hu
őstag
válasz tomcica #7604 üzenetére
Voltam délelőtt az Aréna Plázában, és meglestem a GoRun-t. Tényleg olyan, mintha nem is igazából cipő lenne, de kényelmes. Azok a dudorok a talpán viszont nem tűnnek olyan masszívnak, mint a Kinvara háromszögei. Nem fognak ezek hamar elkopni? A kislábujjrészt pedig direkt megnéztem, az masszívabbnak tűnik - már a kiszakadást tekintve.
Utána megnéztem a felhozatalt a Hervisben is, ott - ha jól emlékszem - egy ezressel drágább a Go Run. Viszont nem sürget az idő, Hervisben pedig sűrűn szokott lenni akció. Ha jól alakul, egy utcai cipővel együtt ott fogok lecsapni rá. (A mérethiányos polcon télen látott Nike Free-k már eltűntek. )
szerk.: Ja, és még a díványon is lehozzák a GoRun-t.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz dellfanboy #7643 üzenetére
gyanus h a cipo keszult ki,ennyi ido alatt szinte eltunik mar benne a csillapitas
en aszfalton egy viszonylag jol parnazott cipot huznek,mondjuk Nike Pega,Puma Faas 550 v. 800,Saucony Ride,NB 1080 (v. 870)
mondjuk ha csak lehetosegem van ra kerulom az aszfalton valo futast,foleg edzeseken
-
dellfanboy
őstag
a tapasztaltabb forumtársaktól kérdezném, hogy aszfalton való futáshoz milyen cipőt ajánlotok?
a lábam normális nem dől se be se ki, viszonylag vékony vagyok 180/65kg futni heti 1-2-3 alkalommal szoktam átlag 10-20km-tmostanság futások után kezdem érezni a térdem, ez nem tudom azért van mert a cipő rossz, vagy vmit rosszul csinálok, de mivel nem változtattam semmit max a tempót próbálgattam növelni így értetlenül állok előtte, és csak a cipőre tudom fogni mert ez a cipő egy min 10 éves tesco-ban vásárolt puma, amiről fogalmam sincs alkalmas-e egyáltalán a futáshoz
2 cipőre lenne szükségem 1. ami ár érték arányba a tuti
2 pedig a legjobb amatőr futáshoz ami drága.köszi
u.i lehetne az első hsz-be összegyűjteni általánosságokat nem?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz tomcica #7633 üzenetére
Én most vettem egy Icarus+-t remélem azzal sem fogtam mellé.
Próbáltam mellé néhányat. Kényelembe és rugózásban nem éreztem semmi különbséget ez és a Pegasus+ 30 között.
Egy picit jobbnak éreztem a Lunarglide+ 5-öt, viszont annak az árából majdnem kijött magamnak is az Icarus és páromnak is.És jelenleg szerintem nagyon jó áron kapható a hervisben.
-
tomcica
Topikgazda
nagyon egyezem Ragg "ocsemmel" felejtsd el azt a dual fusiont,hiaba jo az ara ha xart se er...pegazust a labadra es gyihhhaj
nem fogod megbanni,inkabb egy picit tobbet adsz ki,de egy darabig nem lesz gondod vele
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Kicsúsztam a szerkesztési időből.
Innen szeretnék egy jó választást kitalálni magamnak a feketék közül, clubkártyás árral 15 környékén, help me.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Újra kérdés a cipő, segítséget kérnék..
Nike Dual Fusion-t próbáltam, ami egész kényelmesnek tűnt, de térdfájós vagyok, arra szerintetek ez mennyire jó? Kis távokat futok csak, most kezdem.
-
tomcica
Topikgazda
az elso nehany honapban semmi ilyen regulazast,szabalyozast,format nem eroltetnek magamra,csak fuss OROMBOL,ahogy epp a tested visz,ne merd az idot,ne vigyel GPS-t,a tavot se muszaj....csak engedd hogy a szervezeted magatol megtalaljon egy bizonyos ritmust,utana indulhat a formagyakorlat (AKA edzes)
mert ha nekiallsz edzesterveknek,szigoru es rideg szabalyoknak,mericskelsz mindent akkor egy adta stressz lesz az egesz,mikozben kondi nelkul igy is egyfajta stressz ez a testnek
en ezt tanacsolom,az elejen KEVESEBB = TOBB,lesz meg ido belepusztulni az edzesbe,amikor mar eleg jo a kondi hozza
-
F34R
nagyúr
válasz tomcica #7612 üzenetére
Ne is mond fel eve nem futottam, a labam olyan gyenge hogy szinte csoszogok a tudom meg olyan mintha szivoszallal vennem a levegot. szoktatom magam hozza mar harom napja de nem akar javulni elegge be van allva az inszalag is. A levego utemezest hogy kellene csinalnom orr-orr-kifuj ?
-
Pá
addikt
válasz Fr3eWar #7623 üzenetére
Én régen futottam a kis tojás érzékelővel, nem rossz, de amióta vannak okostelefonok a GPS sokkal egyszerűbb és pontosabb is.
Szóval igazából elég egy GPS-es okosteló, letöltesz hozzá egy trackelő appot és mehetsz is.Van egy csomó ilyen app amúgy, nem csak a Nike+.
Talán Endomondo a legnépszerűbb, de ott van még runkeeper meg sporttracker meg egy csomó másik, ha rákeresel találsz majd egy rakást.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok.
Tervezgetem a futást, és érdekelne hogy valaki használ-e itt Nike+ ipod-os érzékelőt.
Olvasgatom hogy is van ez.
Adott az a kis ovális adó egység amit a cipőbe kell tenni, eddig ok. De van egy vevő egység is amit az iPod-ba kellene dugni, nekem iPhone 4S telefonom, van, ehhez elvileg nem kell az a vevő mert talán bluetooth-on csatlakozik a kis vevőhöz.
Továbbá olvastam olyat is hogy van egy Nike+ Running app amihez még vevő sem kell, mert a telefon beépített GPS vevőjével méri a távot és sebességet.Szóval aki használ apple+nike kombót leírhatná, hogy hogy használja, illetve mért úgy használja.
Köszönöm!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #7621 üzenetére
Csak helyben amik vannak,par cooper es nehany rovidebb verseny...van egy majus elejei terepverseny (30-50-80-120km valaszthato) de abban van seta is mert olyan helyen tartjak,arra egyik tag rendszeresen eljar...ja meg az iden OROMFUTAST terveztunk az Ultrabalatonon,7-en,abbol 4 helyi,2 pesti es egy siofoki ha jol remlik,de nem terveztunk versenyezni csak pusztan teljesiteni a tavot,foleg a tobbiek miatt,nekik nagy elmeny napi 4-5x futni,mi meg majd megoldjuk,inkabb bandazas lesz ez.
Ilyen vivicitta jellegu rovidebb tavok vannak nalunk is (a tobbi mind felmaraton az a trendi) azon lehet meg indulni,en nem szoktam messzire utazni,nem motival a gyozelem,foleg akkor nem ha nem is a hasonlo kaliberu versenyzokkel kell futni.
A palyan viszont rengeteget versenyzunk (idomeres jellegu) egymassal,nem szoktuk visszafogni magunkat.Van hogy felvaltva futnak nekem tempot a tobbiek,pl. 3K ebbol egy gyors 1K-t huz az egyik ember (aki ott ki is keszul es kiall) ekkor beugrik a masik ember es megprobal 2K-t huzni frissen,en meg igyekszem megverni.Tavaly nyar vegen/osszel a versenyformaban trukkoztunk igyThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #7617 üzenetére
Szívás. De azért csak belefér, nem?
Én az UB-n vagyok kiakadva, tízfős váltó, tizenezer fejenként. Az gyakorlatilag több mint 100k/csapat.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #7614 üzenetére
Nincs már nappalis diákod és nem futottad meg az aranykártyás cuccot sem tavaly?
less qq more pewpew!
-
raggg
senior tag
Nekem tegnapra egy hosszú nyugis 12km jutott csak. :-)
ragklaatPS
-
concret_hp
addikt
vazeg most nézem, hogy az októberi bp maraton úgy is 11K ha most befizetem, hát agyameldobom
vagy fullba vagy sehogy :D
-
gombi01
tag
Nekem is megvolt a 7.SPURI Balaton Szupermaraton!
1.nap: nem futottam (rápihentem)
2.nap: Keszthely-Szigliget 21.2km (102perc)
3.nap: Révfülöp-Fövenyes 17km (79perc)
4.nap: Balatonalmádi-Balatonakarattya 19.5km (92perc), de nem álltam meg és elkergettem a váltótársam Siófokig így 34.5km (kb 2ó45perc) lett az utolsó napon.De! LE A KAPALAPPAL az egyéni versenyzők előtt nagyon nagyot mentek 4 nap alatt - 195,4 kilométer!!!
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
tomcica
Topikgazda
válasz Newboy911 #7611 üzenetére
bravo-bravo,csak szepen gyujtogesd a kilometert,mert konnyen kijon az ember a formabol ha hagyja (foleg h mar nem 18eves)
minta raereztel volna,ma en is 5K felmerot mentem dongolt foldesuton 3.26..3.34...3.28..3.26..3.03=17.00 (atlag 3.24) idei rekord,az elejet meg meg lehetett volna picit tolni,latszik az utolso kilometerbol h mennyi maradt benne, 16.40-50 koze saccolom a jelenlegi formam,meg ket ev es 40 leszek en is,akkor beszabaditom magam a korosztalyos versenyekre
-
Newboy911
tag
-
tomcica
Topikgazda
igen NB minimus van egy egesz sorozat MR(oad) aszfaltra es MT(rail) terepre,a MT00 az 0mm-es a MT10 az 4mm-es a MT1010 (ezt nagyon dicsertek) szinten 4mm,ha jol tudom a betet kivetelevel atalakithato 0mm-re
el kell dontenie milyen terepen fut tobbet,mert a trail cipo fogai le fognak kopni ha tul sokat hasznalja aszfalton/rekontanon,ha konnyu a terep es csak idonkent megy ra,akkor jobb ha sima cipot vesz,ahogy en is csinalom itt a sik vajdasagon...
-
Alg
veterán
Minimusból van terepes/multisport verzió is (MT10 talán)
Vagy Merrell trail glove, szintén terepes, és azt hiszem nem is 4, hanem 0mm-es (de lehet rosszul emlékszem)
Innov8-nek is van minimalista cipője, és marha jó a talpa (pont ma láttam egyet a Börzsönyben)
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
Apollo17hu
őstag
válasz tomcica #7604 üzenetére
Még amikor ősszel a vízhatlan cipőt vettem nyálkás időre, akkor láttam 19990-ért Free-t a Hervisben (valami régebbi modell lehetett). Lehet, hogy le kellett volna csapnom rá. Méret alapján (43-44) stimmelt, de felpróbálásig nem jutottam.
Majd meglesem azt a GoRun-t, nekem pont a támasz nélküli cipők jönnek be. A többiben úgy érzem magam, mintha lúdtalpbetét lenne a cipőben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Apollo17hu #7603 üzenetére
a GoRun-ra kiterve (ami nagyon hasonlo a Nike Free-hez) ez a cipo abban ter el a Kinvaratol a sulyan kivul,hogy olyan zokniszeru,szinte semmi labtamasztas nincs benne,mintha mezitlab futnal..amugy puha es rugalmas,nem olyan minimal mint a NB minimus v. a FiveFingers cipok,siman futottam benne 20km-t elso edzesen,nem volt kevesebb mint a kinvaraban futni
amikor felprobalod erezni fogod miben ter el,amugy Free-t is siman vennek,de 26-28ezret nem adok erte,ha egyszer raszaladok 20kornyeken akkor okes,ja es en a 3.0-at vennem nem az 5.0-at,ha mar rugalmas es konnyu akkor legyen valoban az
ja belebotlottam az Arenaban a skechers markaboltba,de lattam mar tobb helyen (lehet az officeshoes-ban?!) is
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Apollo17hu #7601 üzenetére
mit szolnal egy Skechers GoRun-hoz 19990 ft-ert vettem az Arena plazaban,epp olyan feeling mint a Nike Free,palyan szepen muzsikal,a tartossagrol meg nem tudok szolni,annyit meg nem mentem benne (40es meretben lemertem 160gr,nagyon konnyu,mint egy zokni,a Kinvara ugye kb 200gr a meretemben)
en is vettem 2-es Kinvarat pont ilyen holland sargat,de meg dobozban van,az egyes nalam is kiszakadt,de crossfitre meg el tudom hordani,futni mar nem mernek benne,tobb mint 1000km-t beletoltam,foleg resztavokat,szoval nagyon tartos volt az en sulyomhoz es futotechnikamhoz
esetleg meg nyulcipoben learazott Asics DS Racer 9 ugrik be ha jol remlik 22ezer ft,az meg belefer,kemenyebb mint a Kinvara,de sulyra nagyjabol ugyanaz,csak pattogosabb/elesebb cipo,nem kegyelmez ha lefarad a labad (3-5K felmerokre esetleg Cooperre hasznalom)
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
A jobb időre beújítanék egy könnyű, gyors cipőt. A mostani Kinvarával - amit tomcica ajánlott - maximálisan elégedett vagyok, de a kislábujjaknál már 1-1 centis szakadás van rajta, és látszik, hogy a lábfej középső részén máshol is kezdi megadni magát.
Heti háromszor futok 1 kört a szigeten, guggolásokat is beiktatok, szerintem ez utóbbi amortizálhatta inkább a Kinvarát.
Ha van esetleg kicsit strapabíróbb modell akciósan Bp.-n, szívesen várom a tippeket. (Max. 20 ezret szánnék rá.)
Korábban láttam árban jó Nike Free-t Hervis mérethiányos polcain, ez a típus mennyire felelne meg a célnak? (Sajnos nem próbáltam fel...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest