Hirdetés
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Hogy erdemes beloni maratoni tavu tempot?
Jo regen futottam mar maratont, 3:41-es idom volt anno (sok eve), most szerintem erosebb vagyok, es osszel szeretnek majd maratont menni. Az oram 51-es VO2max erteket saccol; egyebkent nehez megmondani, hogy hol tartok. Ma pl. futottam egy 18.3 km-es kort, 360 meter szintemelkedessel, 5:19-es km-ekkel, es elfaradtam, de nem csaptam nagyon szet magam. Felmaratonon szerintem valahol 1:35 korul tudnek most.
while (!sleep) sheep++;
-
tomcica
Topikgazda
válasz Sátán44 #33094 üzenetére
Kesobb,amikor ez mar megy akkor igy nezne ki a heti harom edzes:
1 tipusu edzes= 40-60perc 2-3km bemelegites utana konnyu futas,majd 5perc felkapva 160-170-es pulzusra tempora,vegen kifutas alacsony pulzuson.Ezt az 5percet noveled fel 20percig szepen turelmesen.
2 tipusu edzes= 80-90perc laza 145os (amit irtal 5:50-es futasodnal az a konnyed erzes,de itt mar lehet gyorsabb leszel,az erzes/erofeszites legyen akkora) ezt szepen felfokozod 155-re.
3tipusu = 2orara noveled laza hosszu.Ez mar minoseget is erinto edzes,kesobb meg cifrazodik
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
sharp4
őstag
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #33091 üzenetére
Ha nincs pulzusmero,akkor a 40-60perces edzes kb 5:40rol menjen fokozod 5:20 kornyekere.A 60-80perces ilyen 5:40-5:50,a leghosszabb pedig 5:50-6:00.Viszont ha nagy meleg van,ha szel,ha hulla vagy akkor jobb a pulzust kovetni mint a fix iramokat.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Sátán44 #33089 üzenetére
Nos,ha csak a tav teljesitese a cel,akkor a harom edzes menjen idore.Legyen egy 40-60perces ez menjen 145-155os pulzussal,egy 60-80perces ez 145-os es egy 90-120perces ez is 145-on edzes.Nem kell egybol ennyit,de egy jo 4-6het alatt ki kell tolni,h ilyen hosszuk legyenek.A tempo meg nem erdekes,csak labon lenni ennyit,1-2 honap utan ha okes es mukodik,akkor kell elkezdeni bevinni a minoseget is,addig ez igy okes.
-
Sátán44
addikt
válasz tomcica #33079 üzenetére
Köszönöm! Így délutánra még durvább, a belső combizmomban érzem az izomlázat. Tanácsot szeretnék kérni. Szombaton sikerült 14k-t futnom 1 óra 22 perces idővel, 5:50/km átlaggal. Nem éreztem fáradtságot, bár a hűvös időnek is köszönhető. 20k a célom. Heti 3 futással, milyen edzést ajánlanál ennek teljesítése érdekében?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
bandus
veterán
válasz tomcica #33051 üzenetére
én tudtam, hogy megcsinálja, óriási respect a srácnak
látom mindenki szorgosan futkározik, nekem az elmúlt 1 hónapban 1 db futás jött össze, azt hiszem erre a szezonra is elengedhetem az 1:40 alatti célidőt
persze elterveztem, hogy nyaralás alatt is fogok edzeni és futok az óceánparton meg át a golden gate hídon, de a futócucc egyszer sem került elő a bőröndből, szóval ennek így most ennyi. inkább újból kezdem az alapozást és tavaszra talán lesz valami a dologból
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #33081 üzenetére
Hozzatennem meg h erosebb tempo utani regeneralo edzesre a 135-145 pulzus naaagyon magas,oda 110-130ra kell leengedni,akar gyors setaval is szabad kezdeni.Utan aznap a masodik edzes mar lehet akar 155-160 is ha lazanak erzodik,a szokasos laza futas (ez mar bem regeneralo,ez mar eros aerob futas!)
-
tomcica
Topikgazda
válasz bencze #33080 üzenetére
Igen,vagy barmelyik mas hiresebb edzo (Lydiard,Kellogg,Vigil stb.) repertoarjaban is ez szerepel.
HADD (Walsh a rendes neve) ezt a turelmes es alapos kiepitest egy evek ota inaktiv berre szabta.Kesobb a masik fazissanal (Phase II a/b szakasz) kulon modszerek vannak a foleg gyors izomrostos es a lassu izomrostos futoknak.Elter a resztavos munka es a tempo is.
Valamint a maraton (felmaraton) tavra 2honappal a verseny elott tortenik a kigyorsitas,majd visszaall egy heti eros tempo (LT ritmus),kozepes tempo es hosszu futasra (ebben is van fokozo tempo kethetente),a tobbi marad laza futas mennyiseg.A laza futas iramat ia feljebb srofolja nem marad azon a 135-145-os pulzuson! Sokan vissza-visszaternek es minden evben leengedik az alapozasnal tobb honapra oda.Pedig HADD csak egy kiepitesrol beszep,utana mar combosabb az alapozos "laza" is.Innen adodik am felreertes jocskan.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bencze
senior tag
válasz tomcica #33079 üzenetére
Nekem erről a Hadd írás jut eszembe. Ahogy olvasgatok kicsit kontroverzális (egyesek lehúzták letsrun-on) de józan paraszti ésszel és kevés tudományos alappal nekem nem tűnik hülyeségnek az erős aerób alap kiépítése a lassú futásokkal ill. hogy problémát okozhat ennek a hiánya. Nálam nagyjából bejött.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Sátán44 #33078 üzenetére
A lassu izomrostok vannak edzesben,de ez melle meg plusszban lehet az is,h mas testtartassal futod ezt a sebesseget.A jo hir,h ez a totyogesnek tuno cuccos kesobb segiteni fogja a gyorsabb tempot (persze attol akkor meg gyorsabb tempot kell futni,ami magasabb pulzussal es fokozottabb legzessel jar,teves azt gondolni h a sok lassu alapozos majd olyan tempot ad ami ami hasonlo erzetre de sokkal gyorsabb!)
-
Sátán44
addikt
Tegnap futottam egy 145 bpm-es 10k-t. Olyan izomlázam van combra, amit az elmúlt 1 év alatt nem tapasztaltam. 160-170 bpm-ben futok átlagban és ekkor nincs semmi bajom. Más izomcsoport van használatban?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
sharp4
őstag
22km-en Garmin szerint 1500-1600 kcal égetek el. 5:40-5:50 tempóval 160 átlag pulzussal. Ja és 170 cm és 69-71 kg között változok zabalástól függően
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
bencze
senior tag
A pulzusnak nincs sok mindenhez köze max hogy milyen a glikogén / zsír aránya. Persze lehet kicsit magasabb energiafelhasználás intenzív edzés után, de ez mennyiségben úgyis elenyésző szokott lenni.
Nekem bruttóban kb kijön amit írsz, azért írtam konkrétan, hogy nettó, én a 75-80kg-al 50kcal-t számolok 1k,-re, kb 60 esélyes, hogy megvan de inkább vagyok konzervatív. Az alap energiafelhasználást nem szoktam a tevékenységhez hozzáadni mert azt úgyis számolja egyszer az ember egész napra, matematikai jelentősége lehet, de gyakorlati nincs kétszer beszámolni hacsak nem magának hazudik az ember.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
borix
őstag
válasz bencze #33066 üzenetére
Nem kell oda 30km.
Max pulzus 70-75@ futva 1km távon 1kg testsúlyra 1kcal esik.
Szóval 1km távon 95kg futó 95kcal körül használ el.
15km ott van az az 1400-1500 kcal.endononso,strava...stb ezek mind fölé mérnek minnél hosszabb a futás annál többet.
pl ha 10-12km magas átlag pulzus értéken 1500kcal mért neki az valójában csak 1100-1200kcal körül lehet. -
bencze
senior tag
válasz parandroid #33069 üzenetére
Távot mondtam nem időt.
-
parandroid
félisten
válasz bencze #33068 üzenetére
Most csak mobilom van, azzal megy (safari), de keress rá a Runners World Calories Burned Running Calculator kifejezésre. Amúgy nyilván van egy rakás másik hasonló kalkulátor is, érdekes lenne párat összehasonlítani.
Biztosan számít az intenzitás, azért az nem szabad, hogy mindegy legyen, hogy 180-as, vagy 130-as átlagpulzussal tolod végig az egy órát. Ellenben pont azt néztem, hogy + 5kg testtömeg még ennél is többet ér.
Na ja, neki kéne állni megint futás mellett valami hiit saját testsúlyos edzésnek, vagy nagyobb súlyokkal tolakodni napi fél órákat...
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bencze
senior tag
válasz parandroid #33067 üzenetére
Kíváncsi lettem volna de nem jön be a számológép semmiféle browserrel, kiegészítők nélkül sem.
Én a km/50-el számolok nettóban. Intenzitástól nem hiszem, hogy jelentősen függ, inkább a táv...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #33057 üzenetére
Rengeteg tényezőtől függ (testtömeg, edzettség, intenzitás, időjárás), de nagy átlagban jó lesz az óránként feleannyinak is... Itt egy kiszámoló hozzá, nyilván nem orvosi alaposságú, de jó kiindulópont: [link]. Érdekes, hogy 5 kg pluszt beadva jóval nagyobb kalóriafogyasztást hoz, mint ha 2 kmph-val gyorsabban futod ugyanazt a távot. Végülis, jogos, nem véletlen, hogy az első 10 kg-t könnyebb leadni, mint az utolsó 2-3-at...
Ráadásul ahogy a szervezeted egyre jobban megtanulja az adott mozgást, úgy egyre hatékonyabban is végzi.
A Garmin amúgy a mai futásomra 717 kalóriát mond, 11,5 km lett 1:14 alatt, 140-es átlagpulzussal (volt az 136 is, de az első km-en szórakozott velem az öv, és 175-180 közti értéket mért). 72 kg-hoz ez nagyon hasonló szám, mint amit az rw kalkukátora kiszámolt, plusz ugye az alacsony intenzitással korrigálva.
A tegnapi elég intenzív, 1:52-es félmaratonomra sem számolt 1400-at sem. Még egy kiadós evéssel is vigyázni kell, mert az gyorsan vissza tud jönni.
“Amúgy olyan 10kg plusz, ami már látszik a hasadon, én most kb. ott tartok.”
Bárcsak annyi kéne. Én 175 cm-hez vagyok 72 kg most, de olyan gusztustalan úszógumim van körben, hogy pfuj. Persze ez is egyénfüggő, hogy ki hova hízik.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #33059 üzenetére
Hoka EVO Mafate
-
Vertigo18
addikt
Nos, én ma reggel kiértem egy kis aszfaltfalásra. Tegnap este olyan fáradt voltam az előző hetektől, hogy ruhástól elaludtam az ágyban, erre reggel fél hat után ébresztett öcsike, nyüszögött, elég volt neki az éjszakából. Gondoltam, hamár fel kellett kelni és olyan szép idő volt kint, futok egyet.
Szóval kimentem egy erőltetettre, hátha összehozok valamit. A terv az 4:30-as km-ek volt 10 km-en, akkor az egészen pontosan 45-ön belüli 10-es lett volna és gondoltam, hátha sikerül egy 44:30-as alatti PB-t is behúzni. Az eleje eléggé érdekesnek tűnt, az első km-en alig maradtam bent a tervben (4:30 lett), a másodikban konkrétan ki is csúsztam (4:32). Kicsit emiatt megembereltem magam és elég jól sikerült a következő pár km., azonban a hatodikban jött egy olyan holtpont, hogy nem csak a pace-t akartam feladni, hanem majdnem meg is álltam, annyira odavoltam testileg, lelkileg, mindenhogy. Aztán jött egy kis adrenalin-löket és sikerült eléggé összeszednem magam.
A végeredmény egy 43:41-es Pb. lett...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #33055 üzenetére
Nálunk valaki mindig ráengedi a bikáit az útra. Én még nem mentem arra úgy, hogy kint voltak, de ismerősök mesélték már. Legalább ad egy kis plusz motivációt a sprintekhez.
(Amúgy olyan 10kg plusz, ami már látszik a hasadon, én most kb. ott tartok.)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #33053 üzenetére
Keveset futsz. Én is most heti 3x10k-val stagnálok úgy, hogy a kajára nem figyelek egyáltalán. Fel kéne emelni heti 4-5 edzésre a mennyiséget, vagy kitolni a távot legalább 15k-ig. Az intenzitás is sokat számít, mert kb. 80% felett már inkább glikogénből megy az energia, mint zsírból, aztán a 10k-t hajlamosabb megnyomni az ember, mint a 15-20k-kat. Nekem sokat javult tegnapról a húzódásom, de futós edzésre ma még biztosan nem jó. Szerintem szerencsém lesz vele, és egy hét alatt elmúlik.
Buliban hasznos! =]
-
margithid
veterán
válasz Peterhappy #33054 üzenetére
Nem látom magamon, hogy annyira izmos lennék
Szerintem hasra híztam, annyira nem érzem, de mintha egy nagyon kicsi jött volna fel.Vaddisznóval én is találkoztam a régi útvonalamon, be is szüntettem azon a területen való futás
Főleg mikor kicsinyeik vannak jobb velük nagyon vigyázni! Ismerőst egyszer megtámadta, nem is tudott elmenni arra amerre akart, menekült biciklivel másik úton
Egyébként rókával, őzekkel is találkoztam.
Amire most futok tehenek vannak meg birkák, meg néha sikló az úton. Ja és kegyetlen sok levéltetű. -
Peterhappy
őstag
válasz margithid #33053 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, de alkatra is hízol, vagy csak súlyra?
Pulzustartománytól függően lehet, hogy már inkább izmot építettél (ami ugye nehezebb mint a zsír) és nem (csak) zsírt égettél.@tomcica: "es meg fel is tartotta egy medve 90-95 merfoldnel ott elment 5-8perc" - ez zseniális mármint neki ott és akkor biztosan nem volt az, de az biztos, hogy van ennek a sportnak egy egészen különös bája, varázsa és lám, ugyanúgy szembejöhetnek ilyen extrém esetek a világ legjobbjával is, mint - kis túlzással - bármelyikünkkel. Kollégám hetente-kéthetente találkozik vaddisznókkal futás és/vagy kutyasétáltatás közben a XII. kerületben.
-
margithid
veterán
válasz tomcica #33052 üzenetére
Ez teljes mértékben igy van, én is amióta kiszórtam a cukrot meg a lisztet az étrendemből tök jól érzem magam és tartom a súlyom.
Viszont most, hogy 2 naponta futottam 12 km-t észrevettem, hogy hízok. Nem vészes, kb 2 kg, csak érdekes.
Nem számolgatom, de biztos többet eszem, de azt gondoltam az 1 óra futás azért eléget annyi kalóriát, hogy ez a többlet evés nem marad rajtam.
Hozzáteszem én sajnos hizékony alkat vagyok. -
tomcica
Topikgazda
Maximalisan egyezem,a testsulyt a konyhaban kell helyrehozni,a testzsir/izom aranyt viszont csak edzessel lehet,kulonben ugy fogsz kinezni,mint egy leeresztett gumimatrac (felenk ugy is mondjak: telefosott buvarruha).
-
tomcica
Topikgazda
Az este mar bealudtam koran,de reggel latom,hogy Jim odatette,ahogy azt kell:
14:30:04 uj Western States rekord (es meg fel is tartotta egy medve 90-95 merfoldnel ott elment 5-8perc)
az utolso 20merfoldon 40+ fok volt a kanyonokban az meg pihenten a kezdesnel is felettep kellemetlen,hat meg 10ora futas utan
(megyek is ki edzeni SEHOL nem vagyunk )
-
Danika256
aktív tag
válasz parandroid #33045 üzenetére
Hát igen! Én inkább úgy mondanám, hogy a kaján múlik, de hogy tudd is tartani, abban segít rengeteget a sport, mármint az elégetett kalóriák szempontjából! Anélkül csak szenvedés lenne szerintem.. Én nem is bírnám..
-
margithid
veterán
Ezt, hogy érted?
Az idő számít, nem az alacsony intenzitás?
Azért számomra (laikusként, mielőtt nem olvastam utána) elég furcsa, hogy 1 óra futás kevésbé fogyaszt mint egy tempós séta ami után még ugyanannyit tudnék menni.
Ha le tudnék futni 24 km-t 2 óra alatt, arra lennék kiváncsi
Amúgy meg nem a fogyás a fő célom a futással, én inkább szálkásabb szeretnék lenni, 184-5 cm-hez vagyok 82-83 kg. -
parandroid
félisten
Viszont rengeteget tud segíteni benne.
Amúgy nekem most az utóbbi két hónap heti 8-9 órányi futása látszik a testsúlyon, trendszerűen megindult azért kicsit lefelé.
p
-
félisten
válasz parandroid #33043 üzenetére
Fogyashoz a sport amugy sem eleg. (Az esetek tobbsegeben.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Annyiban mindenképp, hogy magas intenzitáson hobbifutó nemigen fog a fogyáshoz eleget futni. Előbb lesz túledzett, ég ki pszichésen, vagy sérül le. Valamiért a nagyok is regenerálnak, még ha az ő regeneráló tempójuk gyorsabb is, mint amivel én akár 10k-t tudok futni.
Amúgy mindegy is, ha valaki heti 2-3x fut egy órát, akkor már célszerűbb nyugodtabb tempón csinálni, legalább nem állsz neki zabálni utána. Akármilyen intenzitáson is történik ez, nagyságrendi eltérés nem lesz a ledobott kalóriákban, egy jó vacsi utána gyakorlatilag többet visszatölt. Akkor már inkább egy nyugodt tempós 90 perc, el sem fáradsz annyira, kalóriát is többet égetsz, és a zabálást is könnyebb megállni, ráadásul gyorsabban regenerálod, meg könnyebben iktatsz be gyakoribb edzéseket.
p
-
tomcica
Topikgazda
Cowboy Jim baratunk 43 merfoldnel elso,a francia UMTB-s uldozi 10perccel mogotte,ha jol latom mindketten rekordidon belul vannak (14 es 4 perccel)
-
félisten
válasz parandroid #33038 üzenetére
Nem mintha az alacsony intenzitas szamitana.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
válasz margithid #33037 üzenetére
“Úgy látszik, hogy fogyni jobban lehet a hosszabb időtávú alacsony intenzitású mozgástól.“
Ez már párszor elhangzott a topikban - kvázi alapelvként-, de a saját felfedezés mindig értékesebb...
p
-
margithid
veterán
válasz inf3rno #33035 üzenetére
Én szeretek úszni és itthon kondizni is, meg futni is. Úszást sajnos nem tudom hol müvelni...
Azt vettem észre ha erőltetek valamit akkor az nem fog menni.
Persze rá lehet állni, hogy rutinból menjen az ember mindig, csak akkor súlyzózni nincs erőm már.
Van egy érdekes megfigyelésem. Ha futok, akkor hízok, mivel többet eszem utána.
A másik meg, hogy a futás egyáltalán nem fogyaszt.
Nálam amint megfigyeltem a téli 2 órás sétáim ami alatt 13 km-t mentem, jobban fogyasztottak mint az 1 órás 12 km-es futás.
Nagyon érdekes azért. Úgy látszik, hogy fogyni jobban lehet a hosszabb időtávú alacsony intenzitású mozgástól. -
parandroid
félisten
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #33030 üzenetére
Hát nekem mindig lenne, ami miatt nincs kedvem, azért nem is törődök már vele. Megyek azt kész. Igazából nem nagyon van más sport, amit csinálhatnék. Bringázni már nem szeretek, mert sokszor volt már, hogy pár centin múlt, hogy nem kenődtem fel egy kocsira vagy teherautóra. Úszni mindig utáltam. Maradnak az ilyen fekvő meg húzódzkodás meg ilyenek, azok meg önmagukban nekem kevesek, inkább kiegészítőnek jók futás mellé. Amúgy javult valamit az elmúlt néhány órában. Majd kedden kipróbálom egy 5-10k-n, hogy mi a helyzet.
Buliban hasznos! =]
-
kk831228
addikt
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #33032 üzenetére
Florian
-
tomcica
Topikgazda
Western States:
3.5 merfoldnel a nemet csavo vezetett,a favoritok iden turelmesebben kezdtek be.
15merfold Jim elso,ketten uldozik 2perccel mogotte az egyik az UMTB gyoztes francia D'heane vagy hogy irjak.Lesz itt meg csata
-
margithid
veterán
válasz inf3rno #33027 üzenetére
Mindenkinek megvan a maga keresztje ahogy látom.
Nekem a cipők csinálják ki a lábam, húzódásom még kb soha nem volt pedig a bemelegités az mindig annyi volt, hogy séta a futópályáig.
Több hónap kihagyás azért durván hangzik... Ha ilyenem lenne és nem először, akkor azon is elgondolkodnék, hogy fussak-e egyáltalán bármikor is a jövőben...Most elégé visszavettem a futásból amúgy, heti 1-2 megy, sajnos a lábam még mindig nem gyógyult meg teljesen, de nem akarom csak erre fogni
Nagy melegbe nem volt sok kedvem menni, most meg vb van
Helyette azért van kis itthoni edzés. -
parandroid
félisten
Ahhoz a maxhoz stimmelnek a számok. Nálam kb minden olyan 15 ütéssel rendben van. 3 év sportmúlttal, 40 fölött ennek is örülni kell. Nyilván sok aktív év hozzá tud ehhez tenni, de önmagában ez is csak egy szám, sokat magában állva nem mond, kontextusba helyezve azért beszédesebb.
p
-
inf3rno
nagyúr
Sikerült meghúznom ma a vádlim murvás úton. Remélem ez most nem több hónap kihagyás lesz, és regenerálom egy hét alatt, de most rohadtul nem érzem úgy. Elég idegesítő, hogy mindig van valami. :S Kérek ötleteket izomlazítóra, kenőcsre, ilyesmire, kinek mi vált be?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
félisten
válasz parandroid #33018 üzenetére
35 vagyok, 203 a max pulzusom azt hiszem (kb. 52-54 a nyugalmi). 170-174 között komfortos, 155 körül van a beszélgető-zóna. Nem vagyok különösebben jó futó.
A lentebb említett félmaraton második 10 km-e végig 190 körül vagy fölött volt, irtózatosan rosszul éreztem magam. Most a SkyRun-on 600 szint volt, 178-as átlag, a végére elfogytam nagyon, de szuperül éreztem magam (kb. 16 km-ig). Így:
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tomcica
Topikgazda
Indul a Western States,iden nincs fent ho,annyival konnyebb az eleje.Gondolom meleg azert akad tapposd Jim!
-
inf3rno
nagyúr
Én sem fiatal, sem edzett nem vagyok, mégis ki tudom tolni a pulzust 199-ig. Valószínűleg te is ki tudnád, ha ráfeküdnél az anaerob edzésekre pár hónapig, és találnál még 2-3 fokozatot / ritmus váltást. Azért félmaratoni átlag pulzusnak tényleg elég erős, nekem olyan 175 körül szokott lenni, ha PB-re megyek, max 180-ra tudnám kitolni, ha minden ideális, annál magasabbnál már túlságosan besavasodok. Nyilván mostanában a túlnyomó részt aerob edzések miatt jóval lentebb van, amit bírok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz TheBikerider #33016 üzenetére
Mindegyiknél ugyanúgy glükózamin meg kondroitin a hatóanyag. Max tisztaságban, arányokban van különbség ezeknél. A Donában is elég sok van ránézésre.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #33014 üzenetére
Ki lehet bírni, csak szoktatni kell magát hozzá az embernek. Amúgy nem közben a legrosszabb, hanem utána. Nekem ha ilyen pulzuson futok félmaratont, akkor jópár napig van, hogy fél percre rám jön valami rosszullét és le kell ülnöm. Ilyen ez a pop szakma. Gondolom a keringésben lehet valami, amit csak napok után tudok regenerálni.
Aztán persze lehet, hogy más, amikor már van rendes aerob alapod, de én úgy sejtem, hogy akkor is ugyanúgy le lehet futni nagy intenzitáson egy félmaratont, csak az ember mire kiépül az alap, nagyon elszokik tőle, mert szinte mindent aerob tartományban fut.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Az edzesen erintheto max pulzus tud ingadozni az alapozos es kigyorsitos periodusban,akar 2-4utest is.Sot van akinel 5-7utes,ezert is erezheti azt h az alapozas vegere bizonyos erofeszitessel es sebesseggel rengeteget letud futni,de gyorsitani nem tudja,mintha beakadt volna a fordulatmero aztan a kigyorsitassal ujra megjon az ele (sebesseg,magasabb pulzus,tobb tejsav) akkor viszont elkezd romlani az alap allokepesseg(hez jaro pulzus).Akkor lesz jo egy felkeszules,ha a tervezett celversenyekre a ketto pont egyensulyban van.
-
parandroid
félisten
válasz tomcica #33017 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy vagy nagyon fiatalnak kell lenni hozzá, vagy nagyon edzettnek. Azért 40 felé / fölött ez még max pulzusnak is durva, nemhogy átlagnak. Huszonévesen, sok év edzéssel meg igazából tök normális az a 10-15 ütés többlet.
Tényleg, kéne mérnem max pulzust (ha már a zónák is szóba kerültek). 185-tel szoktam kalkulálni, de attól tartok, az utóbbi időben ment ez lefelé....
p
-
veterán
-
kk831228
addikt
-
bencze
senior tag
válasz kk831228 #33008 üzenetére
Hát, érdekes, ezt nagyon megtoltad. Azok a zónák rendben vannak? Nekem a z5 az vo2max vagy fölötte kb. 40 percnek a felét nem bírnám ki darabokban, nem hogy egyben. A tegnapi vo2max edzés alatt (5x 1km, 4 x 400m) 13 perc Z5 gyűlt össze összesen.
Az abszolút szám nem számít csak érdekességnek, az előbbi 5k regenerálóm, 6 perc közeli pace, 110 átlagpulzus...
(álltam is meg meg lehet szar a pulzusmérő kicsit de 115 fölött érzésre sem volt)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ígyvanferi #33010 üzenetére
Mutatok egy felmaratoni atlag pulzust, ami elott 3 orat aludtam, es total beneztem ... kb. azt se tudtam a vegen, hogy hol vagyok
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
kk831228
addikt
válasz ígyvanferi #33010 üzenetére
A heti 2 futás ennyire elég sajnos... Utolsó km nem volt egyszerű, az utolsó 400 m meg különösen nehéz volt, folyamatosan az órát neztem...
Mondjuk előtte ittam egy duppla presszót 18g kávéból, meg valamennyire diéta is van ami nem annyira segít...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #33002 üzenetére
Én is csak 5k-t bírtam regenerálni, aztán ment 4k fokozóra, meg egy laza tempó még a végére. Jól esett a hűvös végre. Holnapra 3000-s nap lesz, 3k bemelegítés, 4x3k tervezett FM tempó (ezres pihenőkkel), 3k levezetés. Remélem, marad ez a fincsi ~18 fok.
p
-
kk831228
addikt
Használjátok ki a jó időt, most lehet PB - t futni, én már megtettem...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
inf3rno
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest