Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18051) Khelben válasza zack (#18050) üzenetére


Khelben
nagyúr

A pixmania-t meg az electrobox-ot hagyjuk már, épeszű ember nem rendel onnan :)
17ért vettem a kártyával együtt, szerintem jó ár érte a 12. De nem fogok sírva fakadni, ha nem veszi meg senki, eláll a fiókban, jó lesz tartaléknak.

(#18052) slfln


slfln
senior tag

Végre bekerült a Miracle ljokerl listájába. Minden lejjebb került fél ponttal.

(#18053) Shufny válasza slfln (#18052) üzenetére


Shufny
őstag

(#18054) slfln válasza Shufny (#18053) üzenetére


slfln
senior tag

Uhh, lesz mit olvasni estére, mondjuk nagyobb hőzöngésre számítottam.
Jobban megnézve a 1964T esett akkor a legtöbbet 'lyukat' csinálva a Miraclenek.
Ja már értem... a legtöbb változást a prezentáció értékelésének matematikai komponensének változása okozta a képletében, amivel az sq-t számolja, mert abban tette a legmagasabbra a lécet az UM. Ezért a változó mértékű csúszás.
Ezt a számítását, amiben részletezően pontoz, és a komponensek súlyozását megosztotta már valahol, vagy ez ipari titok? Érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#18055) Shufny válasza slfln (#18054) üzenetére


Shufny
őstag

Úgy emlékszem többször ígérte, hogy amint emberi fogyasztásra alkalmassá teszi, akkor megosztja. Illetve tervbe volt véve egy "my picks" rész is, de tekintve, hogy nem ebből él nem tudni mikor jut rá idő. Meg ugye a review darabok is gyűlnek. Legalább a legnagyobb visszatartó már letudva.

(#18056) slfln válasza Shufny (#18055) üzenetére


slfln
senior tag

Igen, a my picksről már írtál régebben... nem akarja neki a HF összedobni minden hónapban a fizetését is? :D

Még valami, ami eszembe jutott.... a portable threadjének sq pontozása és a füleseké között vonható le bármilyen párhuzam is? Vagy ezt (természetesen) úgy kell értelmezni, hogy a fülesekben eddig hallott sq és portablekben (vagy esetleg fejhallgatókban eddig hallott) overall sq ennyi a valaha hallott tophoz (10) képest?

(#18057) Shufny válasza slfln (#18056) üzenetére


Shufny
őstag

Mint látod portable -ben nagyon sokáig semmi változás nem volt, csak nem olyan régen 0.5 -ről 0.25 -re váltott. Ez azt hiszem megmagyarázza, hogy mennyire van szinkronban. Hiszen azóta majd 1 pontot ment le a nagy része az IEM -eknél. Ott azért nincs 10 -es, mert nem vitte rá a lélek, hogy a HD25-1 -re azt adjon.

Egyébként többször konkrétan leírta, hogy nincs kapcsolatban a kettő, és nem is szeretné fejhallgatókkal hasonlítani őket.

(#18058) slfln válasza Shufny (#18057) üzenetére


slfln
senior tag

Köszi, akkor már mindent értek (legalábbis azt amit érteni akartam).
Erre a válaszra számítottam... csak nekem nincs időm azt is bogarászni, te meg úgyis tudod :D ... a HF keresőjéről meg rég lemondtam, az én agyammal nem kompatibilis.

(#18059) Shufny válasza slfln (#18058) üzenetére


Shufny
őstag

Tudom. Egyébként használható az, csak idegölő.

(#18060) Pantok


Pantok
aktív tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani egy jobb fülhallgatót kb 5-7 ezerig árban (persze minnél olcsóbban de ez a keret), ami fontos lenne:
1. Kiegyensúlyozott hang, sokféle zenét hallgatok így jobb lenne ha mindegyik ugyanolyan jól hangzana ahelyett hogy egyik kiváló másik meg szar.
2. Jó zajszűrés, 2-2.5 órát használnám nap mint nap utazáshoz, fontos lenne hogy minnél kevesebbet halljak a környezetböl.

Bocs hogy nem olvasok vissza de már ez az utolsó oldal is elég magas volt nekem, jó lenne ha MO-n elérhető lenne de csak mert nem akarok 2 hetet várni rá, viszont ha akkora a különbség akkor megrendelem inkább.

(#18061) Nikla válasza Shufny (#18041) üzenetére


Nikla
tag

:C Már van preorder :C
Itt

Valamelyik hozzáértő lessen rá, legyen szíves, mert nekem szimpatikus, csak nem tudom érdemes-e annak függvényében, hogy már tudni mi lesz benne :)

Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

(#18062) Shufny válasza Nikla (#18061) üzenetére


Shufny
őstag

Na ez meglepett. A hangjával valószínűleg nem lesz gond. (érdekes lesz mit tud a Superlux HD381 -ekkel szemben) Viszont ezzel a kialakítással gyenge szigetelés jár. (IEM -hez képest)

(#18063) Nikla válasza Shufny (#18062) üzenetére


Nikla
tag

Akkor mi a verdikt? Érdemes?
Az előzőkhöz hozzátéve, nekem nem kell iszonyu szigetelés, mivel utazás közben használnám főleg, így nem lenne rossz ha hallanám, ha dudál valaki :)
Eddig a telóhoz járó Sony hpm-75/J -t használtam, de a bal megszakadt (vagy nem tudom nem értek hozzá, mert hang az jön de max hangerőn is csak beszédhangnyi, míg a jobb kiviszi a fülem), szóval ha ehhez tudnál a következőkben viszonyítani, iszonyat nagy segítség lenne:
Szigetelés ehhez képest?
Hangminőség?

illetve maradva a rocknál, legyen a béta vagy alpha vagy soundmagic pl 21? Superlux HD381B se néz ki rosszul...

wháááá :F

Illetve miért jó akkor ez a kialakítás? (avagy mindennaptanuljunkvalamit)

[ Szerkesztve ]

Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

(#18064) didros


didros
senior tag

Mit lehet tudni előzetesen a Brainwavz Beta v2 fülhallgatóról? Mától lehet előrendelni..

(#18065) slfln válasza Pantok (#18060) üzenetére


slfln
senior tag

Ez minden szempontból passzol a kívánalmaidhoz. Melegen ajánlom.

-----------------------------------------------------------

Hát ebből a Beta V2-ből akkor nem fog túl sok fogyni van egy olyan érzésem. Ezt az EX85 féle design nem tudom miért nem felejtik már el örökre. Annyi klónja van, hogy lassan meg se tudom számolni. Teclast R8, Cube F1, a három Slux 381, Kozee E100, valamelyik Yamaha is ilyen, meg még a tengernyi szemét között a Dealextremen is van jó pár ilyen...
És ez csak emlékezetből...

Miért nem jó? Mert a nagy tányéros rész miatt nem tudod bedugni a füledbe rendesen, rövid a csöve ezért nincs tartása, a mérete miatt alapból kényelmetlen (lehet) és mivel a membrán előtt egy nagy tátongó lyuk van körbe, ezért semmivel nem szigetel jobban egy earbudnál. Ez egy ilyen se nem earbud se nem in-ear igazából.

[ Szerkesztve ]

(#18066) Shufny válasza Nikla (#18063) üzenetére


Shufny
őstag

Egy dudát nagyon nehéz kiszűrni, volt már korábban szó az IEM utcai gyalogos veszélyességéről. Szerintem, ha nem szigetel jól, akkor megette a fene, de sokan vannak ellenkező véleményen.
A kialakításból adódóan a HPM-75 jobban szigetel, ha rendesen passzol a füledbe. A Sony EX85 nem ritka füles itthon, ha ismerősödnek van, akkor szigetelésben kb (vagy teljesen) olyan lesz. Ilyen elhalkulást eltömődés okozhat péládul, javasolt olvasmány.
Csak HPM-70 -et hallottam, de tudtommal nem nagy ugrás onnan a 75 (ha egyáltalán különbözik a hangkeltő rész, fogalmam sincs) de az nagyon rosszul szólt. Annál tutira sokkal jobb lesz. Szerint ha már SoundMagic, akkor PL30, a többi nekem nem bíztató. 381 már jó kérdés. Előfordulhat, hogy azoknál technikailag gyengébb lesz, de kedvezőbb freq. átvitellel.

Könnyebb jó hangminőséget elérni így, mert a nyitottság és ebben a méretben a nagyobb membrán is segít. Persze mindenből lehet jót és rosszat is csinálni. Azért az árából látszik, hogy nagy megváltásra nem kell várni, de a kategóriában tuti jó versenyző lesz.

(#18067) slfln


slfln
senior tag

Korábban már kérdeztem, hogy szerintetek van e igény/értelme arra/annak, ha lenne az első post helyén egy GYÍK a fülesekről, mint ahogy ez a fejhallgatós topikban is van.
Konkrétan arra gondoltam, hogy ClieOS Basic Guide To In Ear Canalphones wikijét le lehetne fordítani magyarra, a lényegi részét átvenni. Nem minden pontot kellene átvenni, pl. a sztatikus kisülést és a customokról szóló részt (mivel itt nincs ezekkel kapcsolatos túl nagy érdeklődés) ki lehetne hagyni. A felépítése szerintem teljesen jó, azt lehetne tartani. Arra gondoltam, hogy az első oldalon ezek lennének, de nem folyamatosan írva, hanem linkként nyílnának meg mondjuk blogra irányítva. A végén lehetne némi saját szöveg a milyen kérdést tegyél fel ezeken felül, ha ajánlást szeretnél kérni stb.
Némi megerősítés jó lenne, hogy ez így esetleg tetszik e, érdemes e venni a fáradságot, hogy ebbe energiát fektessek/fektessünk. Azért fektessünk, mert én szívesen foglalkoznék vele, de amennyiben van vállalkozó aki segítene egyes pontokat fordítani, formázni, rendszerezni, az jó lenne, mert egyedül elég nagy feladatnak tűnik.

(#18068) themebuilder válasza slfln (#18067) üzenetére


themebuilder
senior tag

Remek ötlet. ;)

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#18069) zack válasza slfln (#18067) üzenetére


zack
nagyúr

Hasznos! :K

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#18070) ntomka válasza slfln (#18067) üzenetére


ntomka
nagyúr

+1

De akkor már a logouton legyenek a kapcsolódó cikkek természetesen! ;)

ツ Headphones on - World off

(#18071) need válasza slfln (#18067) üzenetére


need
addikt

jó ötlet.. kimondhatatlan nevű.. :R

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#18072)



őstag

Én leírhatom a driverek felépítésének kimeritő műszaki tartalmát. Az olvasónak biztos az lesz. :D

(#18073) slfln


slfln
senior tag

Köszönöm a megerősítéseket, valamikor a jövő héten elkezdek vele foglalkozni, mert előbb erről fogok írni:

kép1
kép2

Nálam a legújabb Xears, az XE200Pro.
Az első benyomások rendkívül jók meg kell mondanom...

SÖ: Szerintem bőven elég lenne annyi, mint ami a linkelt cikkben is van róla. Félő, hogyha nem lesz elég tömör, átlátható,rövid, akkor nem olvassa el az egészet senki. (Lehet máshogy se, de majd kiderül.) BA - Dinamikus --- melyik mi fán terem, miért jó, és ennyi. Meg max. egy ábra mindkettőről.

[ Szerkesztve ]

(#18074) válasza slfln (#18073) üzenetére



őstag

Most néztem bele, és ott több helyen is megírt témákra, linkekre hivatkozik. Ráadásul, még ehhez is lehetne hozzá tenni.
Ha pontokba lesz szedve akkor lehet akár milyen hosszú, mert az bevezetőben pontok címszavaiból kiválaszthatják, hogy mire kíváncsiak.
De ez tényleg nagy munka.

(#18075) slfln válasza (#18074) üzenetére


slfln
senior tag

Akkora 'tudásbázist' lehet fölösleges csinálni neki. A pontoknak is nagyjából kiegyenlítettnek kellene lennie tartalmilag. Persze mindenki alakíthatja, hozzá teheti a véleményét, ha van kedved írni, akkor ezt a pontot odaadom neked :R.
Arra gondoltam, hogy mielőtt kész lesz egy fejezet, azt ki lehetne tenni ide mustrára, hogy mindenki 'megköpködhesse' mielőtt bekerül az anyagba. Esetleg a kezedeti munkaközi állapototokat is.

Más nem szeretne magára vállalni egy-egy fejezetet esetleg? :)

-----------------------------------------------------------------------------

Ez az XE200 eléggé bejövős így elsőre. Thomas jól eltalálta a dolgokat. Szerintem be fogja előzni egy leheletnyivel az XR120-at is, de ezt a megnyilvánulásomat egyelőre tudjuk be korai megfontolatlan következtetésnek.

(#18076) Luissimo válasza slfln (#18075) üzenetére


Luissimo
veterán

kell egy 120-as, a kompetenciavizsgálat erejéig, esetlegnetántán ? :-) ? :-)

(#18077) slfln válasza Luissimo (#18076) üzenetére


slfln
senior tag

Húú, lehet majd elkérem, (köszi!) de előbb össze kell barátkozni ezzel alaposan...
Bár már régen volt és nem emlékszek az XR hangjára, de valami azt súgja, hogy lesz némi párhuzam közöttük, ez is hangyányit v alakra tendál.

[ Szerkesztve ]

(#18078) slfln


slfln
senior tag

Ehh, az mp4nation most küldött ki egy körlevelet, egy B2 akcióval, amiben közlik, hogy a Reghardware fülestesztjében dícséretes 85%-ot ért el...
...
Azt hiszem ez a legnevetségesebb in ear teszt, amit az utóbbi időben olvastam. Inkább szégyellném, hogy ilyeneknek odaadtam, minthogy ezzel az eredménnyel dicsekedjek : /. Érdemes elolvasni, elég bugyuta.

A B2-ről amúgy annyit, akit esetleg érdekel, hogy ugyanaz, mint a DBA-02. Nemcsak a külalakban van párhuzam, hanem a hangjuk is megegyezik -ezt pár perc hallgatás után mondom. Így aki szeretne egy olcsóbb DBA-t (mp4nationról ugye postaköltség sincs ráadásul és rengeteg az akció) annak itt a remek alkalom.

(#18079) niof válasza Henker2 (#18043) üzenetére


niof
addikt

Heló!

Én régebben erősen Sony párti voltam, ami a hordozható lejátszókat illeti. Szép hangúnak gondoltam őket, azokra a zenékre, amiket én hallgattam, tökéletesen megfeleltek. Aztán jött az életemben egy kis váltás zenei téren, elkezdtem egyre több élőzenei felvételt hallgatni, és a szintetikus álomból felébredve rájöttem, hogy a Sony-k, szinte kizárólag csak a műanyag felvételekkel szólnak jól (persze itt csak a hordozható kütyüire gondolva).
Aztán egy ismerősöm iPod-ján hallottam 1-2 felvételt, ami nekem is megvolt, és ismertem a dalt elejétől végéig, és jött a döbb!!!
Nem véletlen dícsérik az iPod-okat a tulajdonosaik (tudom, nagy a hájp is körülötte)!
Szóval az a bizonyos bogár nekem is sikeresen beleült a fülembe, és 30k-ért nekem is sikerült beszereznem egy 6.Gen Classic-ot a Vatera-ról, egész jó állapotban.
Ha van rá lehetőséged egyet kipróbálni, azokkal a zenékkl, amiket hallgatsz, melegen ajánlom hogy tedd meg, szerintem nem bánod meg, ha beveszed ezt a gyártót is a listádba. Nagyon jó hangjuk van, pedig a 6. generációsokban nem is a Wolfson WM8975 chip dolgozik, aminek a remek hangját tulajdonították, de mégis sokkal de sokkal jobb, mint az összes egyéb hordozható kütyü, amit eddig hallottam. És használtan már nem olyan vészes az ára sem. (Persze a saját fülese felejtős, azzal kb egy régi Sokol rádió is versenyre tudna kelni... :) )

Egy próbát megér.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#18080) schawo válasza niof (#18079) üzenetére


schawo
titán

Igen, az iPod sem rossz, de a 30k csak azért bocsátható meg neki, mert nagy a tárhelye.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18081) niof válasza schawo (#18080) üzenetére


niof
addikt

Na ja, de hát 80GB az 80GB.
Gyakorlatilag 3/4-e sincs tele, és az általában hallgatott zenéim mind rajta pihennek. És a 6.Gen már jobban bánik az akksival is, mert ha jól tudom, egy ~30MB-os pufferbe tölt a vinyóról, tehát annak nem kell állandóan pörögnie (bár annak van egy gyermeteg bája, ahogy a vinyó néha felpörög benne, és szép halkan "kattog" az asztalon. Mondjuk ezt csak töltéskor, meg amikor szinkronizálom a tartalmát, akkor lehet csak észrevenni). Én kb napi 2-2,5 óra használattal 2 hétig húzom vele... Azért ez sem mindegy.
(Mondjuk az iTunes-t azért szokni kell, de végeredményben egy nagyon logikus felépítésű kis filekezelő progi.)

[ Szerkesztve ]

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#18082) schawo válasza niof (#18081) üzenetére


schawo
titán

Én is így gondoltam. :K

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18083) need válasza niof (#18079) üzenetére


need
addikt

iPod..hm.. hát nem semmi..
itt egy Cowon iAudio szerintem labdába sem tudna rúgni..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#18084) niof válasza need (#18083) üzenetére


niof
addikt

nem ismerem őket...
Mire gondolsz?

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#18085) need válasza niof (#18084) üzenetére


need
addikt

csak hangosan gondolkoztam..

a privát véleményem és ellnézést mindenkitől az iPod a sznoboknak való..

nekem ami most piszkálja a fantáziámat a fiio x3 arra leszek nagyon kíváncsi..
ja egyébként D2@+ van.. ;)

de ez már egy másik fórum.. ne keverjük a szezont a fazonnal..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#18086) niof válasza need (#18085) üzenetére


niof
addikt

Lehet van benne kis sznobság is, nem tagadom. Itt a környékünkön amúgy annyira senki nem foglalkozik vele h kinek milyen lejátszója van, mert a mai átlagfiatalság megelégszik a telefonról hallható minőséggel, és a mobil zenehallgatás kb ennyit is jelent nekik. (mondjuk kb ezer éve én is kazettás walkman-t hallgattam, amikor már mindenki cd-t, mert csak később lett számomra a minőség fontosabb, minthogy valami szóljon a fejemen). Most viszont sznobság ide vagy oda, akár vállalom is hogy kicsit én is az vagyok (amennyire a pénztárcám engedi), a minőségről már útközben sem vagyok hajlandó lejjebb adni sokkal.

Egyébként valóban eltértünk a topic témájától kicsit, csak gondoltam, a kedves fórumtársnak megemlítem lejátszó terén az alábbi lehetőséget is, hamár-akkormár alapon. :D

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#18087) need válasza niof (#18086) üzenetére


need
addikt

korrekt választ adtál le a kalappal.. :R

lényeg hogy neked legyen jó neked megfeleljen..

de fejezzük itt ezt be mielőtt a moderátor itt puzón vág bennünket.. ;)

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#18088) kovipetii


kovipetii
csendes tag

Sziasztok. Ma vettem egy ilyen fülest: V-Moda Bass Fréq agybadugós. Az lenne a kérdésem , hogy kell bejáratni egy ilyen kütyüt? Motort ,autót járattam már be ,de fülalgatót még nem. :U

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#18089) schawo válasza kovipetii (#18088) üzenetére


schawo
titán

Bedugod a jacket a lejátszóba, a füldugókat meg a füledbe, és elindítod a lejátszást. :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18090) kovipetii válasza schawo (#18089) üzenetére


kovipetii
csendes tag

Nem elég csak az asztalra letenni és úgy küldeni?

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#18091) kovipetii válasza kovipetii (#18090) üzenetére


kovipetii
csendes tag

Hangerő mekkora legyen?

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#18092) schawo válasza kovipetii (#18090) üzenetére


schawo
titán

Miért, zavar a hangja? Persze, lehet az asztalra is tenni, ha gondolod. A bejáródás nem földrajzi kérdés. :)

Hangerő meg ahogy kellemes.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18093) slfln válasza kovipetii (#18091) üzenetére


slfln
senior tag

Tudományosan nem bizonyított a 'bejáratás' létezése. Egyes fej/fülhallgatóknál valóban megfigyelhető némi változás, ez azonban közel sem olyan mértékű, ahogy egyesek leírják azt.
Itt már írtam róla pár szót.
Természetesen ez az én véleményem csupán. Van aki szentül hisz benne és 100 óra után teljesen másnak ítéli meg az eszköz hangját, miközben tökéletesen emlékszik arra milyen volt előtte.
Amennyiben szeretnél mégis biztos lenni abban, hogy 'bejáratódott' és szükséges a lelki békédhez, legegyszerűbb, ha normális -mármint amin hallgatnád is- hangerőn hagyod menni a fülest bármilyen zenével összesen úgy 50 órán át. Közben persze hallgathatod is, nem kell a hűtőbe tenni vagy a fejed felett pörgetni hozzá. Általános hit, hogy kb. ennyi idő alatt relaxálódik a membrán és eléri végleges rugalmasságát.
Amennyiben hiszel a voodoo mágiában, az ezotériában, ráolvasásban, valamint a megmagyarázhatatlan természetfelettiben, akkor érdemes elolvasni mondjuk ezt, és a leírtak szerint cselekedni.

Amúgy 151 találat van a 'bejáratás' szóra ebben a topikban, amiben biztos megtaláltad volna a választ a kérdésedre. Legközelebb először próbálkozz ezzel, és ha 5 percen belül eszedbe jut valami, akkor tudod módosítani a hozzászólásodat a piros szerkesztés feliratra kattintva.

(#18094) kovipetii válasza slfln (#18093) üzenetére


kovipetii
csendes tag

Hidd el nekem nem az volt az első, hogy kérdezek. Képzeld Utána olvastam. Próbáltam több fórumba is utána olvasni mások véleményére is kíváncsi voltam. Neked sem egy tanárod volt az életbe ezért van az ,hogy ilyen kiforrott elme lettél. Ha egész életedbe egy emberre hallgatnál akkor szűk látókörű lennél így meg lásd milyen okos vagy, mások kérik ki a véleményed . Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#18095) slfln válasza kovipetii (#18094) üzenetére


slfln
senior tag

WTF??? O_o

Ez nem kioktatás, vagy 'tanítás' volt. Nyers tények. Amint írtam 151 hozzászólás van csupán ebben a topikban a felvetett témához. Véleményem szerint ennyi hozzászólás elegendő kell legyen arra, hogy kielégítő választ kapjál (és nem mind én írtam). Szerintem schawo válaszai is ezért voltak enyhén cinikus beütésűek.
Engem nem zavar, hogy megkérdezted, de amint látod, sok újat nem fog senki tudni neked mondani. Vannak hívők és kétkedők, mint minden másban is ami audioval kapcsolatos.

Sajnálom, hogy személyes támadásnak/lekezelőnek vetted a hozzászólásomat. Eredendően a segítés vezérelt.

[ Szerkesztve ]

(#18096) Peat;) válasza slfln (#18078) üzenetére


Peat;)
veterán

Én nem ismerem a B2-őt és DBA-02-őt sem, fizikailag mennyire tartósak ilyen kábellel?
Igazából van egy ősrégi sennheiser cx55-öm és nagyon örülnék ha olyan tartós fülest is gyártanának magas minőséggel, amit finoman de begyűrhetek a zsebembe következmények nélkül. Klipsch s4i-t használok jelenleg zenehallgatásra, itthon játékhoz pedig a sennheisert. A több évvel idősebb seni viszont mára már jobb állapotban van mint a klipsch, ennek a törésvédő gumija a ház alatt már totál szétnyílt mindkét oldalon. Bízom benne hogy még jó ideig kitart, csak érdekel hogy minden ilyen minőségibb (mihez képest, most vegyük az s4-et annak) füles rákfenéje a fizikai minőség?

[ Szerkesztve ]

(#18097) slfln válasza Peat;) (#18096) üzenetére


slfln
senior tag

Fizikálisan az egyik leggyengébben megépített fülhallgatók, -nemcsak a kábelre nézve- amivel valaha találkoztam. A kábellel folyton babázni kell, nagyon sérülékeny(nek néz ki). A házból szerintem egy nagyobb húzásra ki is szakadna, mert nem tartja oda semmi hozzá. A törésgátlóban is csak lötyög. Amennyiben nem szeretnél figyelni a fülhallgatódra túlzottan, szereted zsebbe gyűrni, és nem akarsz vigyázni rá, akkor abszolút nem ajánlom. Egy pár hsz-el korábban volt szó a fülesek karbantartásáról, egy logoutot is írtam hozzá. Itt is írtam/írtuk, hogy ezek a kábelek nem tolerálják hosszú távon a zsebben hordást és mp3 lejátszó köré tekerést. Ezzel jelentősen csökkented az élettartamukat.
Amennyiben a megvásárlásán töröd a fejed, azt remélem tudod, hogy az említett két fülesed gyakorlatilag poláris ellentéte a DBA/B2-nek. Valószínűleg a CX55 és az S4 után nagyon meglepődnél a hangján és rendkívül kevésnek és vékonynak találnád a mélyeket benne, valamint penetrálóan soknak és harsánynak a magasakat... de miután hozzászoknál, szerintem soha nem akarnád hallani a másik kettőt :).
A felső kategóriás fülhallgatók között is vannak gyatra minőségben összeszereltek.
A régebbi Shureok kábelével rengeteg probléma van. A driver-flex miatt hullanak a Monsterek is, szétpereg, törik a kábele a Westoneoknak is és már nem egy Earsonics fülest láttam fényképen darabokban. Ezt még amúgy sokáig sorolhatnám, de a lényeg az, hogy mindegyik széthullik egy idő után, vagy a kábele törik szét. Idővel a gumis borítású kábelek megkeményednek és törékennyé válnak. Van amelyik alapból kemény és rideg, mégsem törik, valamelyik puha és rugalmas, mégis gyorsabban meghal.
A DBA kábele nagyon puhaként kezdte, 4 hónap után viszont rideg és emlékezős jellegűvé vált.
Röviden: a drágább ár nem jelent jobb minőséget összeszerelésben sokszor. ClieOS szavaival élve, a drága iemek olyanok mint a drága sportkocsik, több odafigyelést és ápolást igényelnek, mint a kétköznapi autók.
Persze vannak jobban összerakott példányok is, és cserélhetű kábelűek is. Tartós(abb) fülesek pl. a Sennheiser ie8, Audio Technica CK10, Shure SE535, Etymotic ER4x /HF5/MCx... stb.

[ Szerkesztve ]

(#18098) válasza slfln (#18097) üzenetére



őstag

Ezek a tartóssági, karbantartási dolgok is benne lesznek a GYK-ba. Elég lesz csak arra hivatkozni. :D

Vsonic GR00 szerintetek törölve lett?

[ Szerkesztve ]

(#18099) slfln válasza (#18098) üzenetére


slfln
senior tag

Az első hírek felreppenése óta, ami április közepén volt, semmilyen új info nincs... még a kínai fórumokon se.
Annak ellenére, hogy teljes a csend én még nem temetném. Mondtam, hogy ne várj rá :D.

(#18100) válasza slfln (#18099) üzenetére



őstag

Na ja :R Jól el vagyok az IE8-al is, de Angolszász fülre van hangolva, ami nem teljesen az Én világom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.