Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
Keef_Lee
#12231
üzenetére
Én dióstól újramelegíteném, és a súlyának megfelelően ilyet adagolnék hozzá link tuti a szilárdulás.
Eszer sikerült nagyon sok lével főznöm a kajszit, és nem volt türelmem kivárni míg elpárolog a sok lé. Saccra hozzá öntöttem 3 csomagot, elkevertem és ment az üvegbe, száraz dunsztba. Na az lett az a lekvár amit késsel lehetett kifaragni az üvegből.
-
-
-
-
válasz
Keef_Lee
#12153
üzenetére
Egyszer ettem életemben paradicsomlekvárt (bár az rendes piros volt), hát azt az "élményt" sosem fogom elfelejteni
Nem volt semmi baj vele, csak teljesen idegen ízvilág volt.
Ahhoz a meglepetéshez tudom hasonlítani, amikor egyszer nyaralás alatt Tunéziában véletlenül fahéjas cukros fokhagymás spenótfőzeléket ettem
-
Beni2360
félisten
válasz
Keef_Lee
#12084
üzenetére
A leg elején amikor a maradék vízzel össze állítom a tésztát. Autolózis vagy hogy hívják aztán jött a kovász, 30p pihi ( ezt kihagytam
) és egy fél dcl vízben oldott só hozzá dagasztása készre. Kicsit keményre sikeredett türelmetlen voltam
Szakadt is az első hajtogatásnál. A többinél meg csak átgyurtam. Majd a következőnél. Most hozzák az Allegrótol a tönkölybuza lisztet és tk-sat is. Na meg rendeltem 650-lusztet meg rozskovászt, [kép]
Meg rozskovászt port.
Ez inkább izesitésre való. -
Essejó
veterán
válasz
Keef_Lee
#12077
üzenetére
Nem hinném, hogy csak a Régi Fóti úti Lidl-ben lenne. Van mindben általában hátul egy akciós polc, élelmiszer, tisztítószer, italok, édesség tisztára vegyesen felrakva, ott keresd.
Jártam már úgy hogy kerestem valamit, kürdeztem egy eladót. Nem nincs olyanunk és nem is volt. Aztán megtaláltam, és mutattam az eladónak, hogy némár mégis van!
-
válasz
Keef_Lee
#11744
üzenetére
Általában este kiveszem a hűtőből a kovászmagot, azt feletetem(50 g van elrakva ezt szoktam 70-100 g liszttel és valamivel kevesebb vízzel megetetni), majd reggel kiveszek 50g-ot, és teszem a hűtőbe. Érdemesebb kipróbálni, hogy kevesebb vizet adsz hozzá etetéskor, így egy keményebb tésztamasszát kapsz, ez elnyújtja a kovász munkáját, és nem lakik jól olyan gyorsan.
-
-
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Keef_Lee
#11194
üzenetére
Köszi.

Lebuktam Frédi vagyok, de a nevéhez jobban passzol a Béni na meg a 90-s években a piacon nevezték el Béninek.
3x ugrottam neki a kovászos kenyérnek, a 3.-ra sikeredett úgy ahogy. De mondtam maganak ha ez jó lesz akkor abba hagyom, ezt megérezte az anya kovászom és nem volt hajlandó "fel kelni". Annyi minden másban is részt veszek, hogy már nem tudok rá koncentrálni. De ez így nekünk jó. -
válasz
Keef_Lee
#11155
üzenetére
Ha egyszer váltasz, akkor inkább ezeket ajánlom: [link] A kukta után egy kész felüdülés, hogy bepakolsz, majd elmész intézni a dolgod és amikor jópár óra múlva hazaérsz már kiment a nyomás, épp megfelelő hőmérsékletű a kaja. Nem a linkeltet ajánlom, mert nem ismerem, nekem más van, csak ilyet.
-
válasz
Keef_Lee
#11059
üzenetére
Ha leves készítése előtt áll, akkor a fazék után érdemes nyúlnia a konyhaszekrényben keresgélve. De melyik is az tulajdonképpen? A fazék magassága nagyobb, mint az átmérője, így a viszonylag kis alapterület nagy befogadóképességgel társul. Ezt általában lassú tűzön készítendő ételek, főként levesek esetében használhatja eredményesen. Folyékony, vagy nagyrészt folyadék alapú ételek remekül elkészíthetőek benne, és akár egy nagy családi ebéd alkalmával is elegendőnek bizonyul, így nem kell több edényt bevetni a cél érdekében. Ha torkos a család, a szintén lassú főzést igénylő töltött káposztát is elkészíthetjük benne, de spagetti, makaróni főzéskor is hasznosnak bizonyul. Minimum 3-4 literes változatban kaphatóak, a választáskor pedig érdemes a magasabb minőség mellett dönteni.
A fazékkal ellenben a lábas alapterülete nagyobb, mint oldalfalának magassága, jellemzően tehát nem levesek készülnek benne, hanem gyakorlatilag minden egyéb. Elődje három lábon álló volt, mivel szabad tűzön készítették benne az ételeket, innen a lábas elnevezés. Létezik nyéllel ellátott változata is, mely kiválóan alkalmas mártások, szószok elkészítésére, de víz vagy tej is kényelmesen forralható benne.
Én kb. mindenre a fazék szót használom

Na meg, h vájling
-
válasz
Keef_Lee
#11009
üzenetére
Vagy úgy.
Szokta hűtőztetni? Ezt még meg akartam kérdezni.#11011 Tibicsucsu
Csodálatos!
#11012 Beni2360
Kezdő kovászolóknak lett létrehozva a Laborka, a Kovászlaborban nincs helye ilyen kérdéseknek, oda csak azok járnak, akik már kovászolnak egy ideje, vagy már olyanokat sütnek, mint Tibicsucsu. Amúgy szépen haladsz, csak így tovább!
#11016 Tibicsucsu
Korábbi BL 80-as lisztjükből sütöttem, nagyon szerettem, de ezt még nem sikerült kipróbálni.
Amúgy, az egyik legjobb pékség, olykor betérünk reggelizni. -
-
Janusz001
őstag
válasz
Keef_Lee
#9952
üzenetére
Én az ilyen bőrös húsokat puhítás után (130-140 fok) beirdalom, utána mehet a ropogósra pirítás (200-220 fok) tetszés szerint.
Sütés előtt olajban/olvasztott zsírban és mozsárban zúzott fokhagyma/bors keverékével átdörzsölöm alaposan mindenhol. És a legfontosabb szerintem egy alapos sózás.
Én azért 1-1 szelet kolozsvári szalonnát is teszek a bőrére a puhítási fázisban.
Általában a bőrös csülköket csinálom így, de szerintem működik a többi alkatrésszel is. -
-
válasz
Keef_Lee
#9276
üzenetére
Sertéshúsból főleg karajt szoktunk venni. Auchanba lehet kapni egész karajt 4-5 kg szokott lenni, azt feldolgozom és úgy megy a fagyasztóba. Mindig szép, és árban is jobban jön ki, mint bárhol máshol. Amit combból ellehet készíteni, azt karajból is.
De időnként oldalast, császárhúst is szoktunk venni.
Marha is mindig van itthon, sokszor lehet jó áron kapni, időnként kacsa, liba, nyúl is előfordul, valamint halak is. Figyelni kell a katalógusokat, és az alapján lehet jó áron vásárolni.#9277 sutszi
Nagyon guszta.
A költségkalkuláció is tetszik, lehet majd én is fogok ilyesmit összeírni.
-
#82860288
törölt tag
válasz
Keef_Lee
#9046
üzenetére
És ha kell az angol megfelelője, akkor Charlie ma' bakers Rengeteget kísérletezik.
És a német megfelelője. Gluten tag!
-
Beni2360
félisten
válasz
Keef_Lee
#8098
üzenetére
Na tudtam, hogy olvastam a sűritett tej házilagos készítéséről. Megtalaltam.
-
Beni2360
félisten
válasz
Keef_Lee
#8098
üzenetére
Vagy 4 eve nem voltunk a metroba. Tan mar a kartya is lejart az ujsagot mar 1,5 eve nem kapjuk. Pedig 1986-ban valtottam ki Bécsben az elsőt. Akkor lettem magan szektoros.
Latom a 200-170-150 gm szep burkolt aremeles. Erdekes anno a Pennyben csobb volt mint a Metroban az ara.
krizmo eppen a Pennyiben nincs mar vagy egy eve. Sysi 170g-s.
Igen nem is izlik ugy evvel a mondva csinalt kavé tejszinnel. Az igszi a Malako volt konzerv fobozban. Vagy 8 eve 1x volt a Lidliben. -
válasz
Keef_Lee
#7816
üzenetére
Gratulálok!
Ahogy erősebb lesz a kovász, úgy lesz egyre jobb a kenyeretek. 
Hűtőztetve volt? Ízre milyen lett? Nekem kezdetben mindig volt egy savanykás íze, amit nem szerettem, és igyekeztem kiküszöbölni.Mintha jobb lenne a pocink is

Az élesztős pékárút nem tudtam megenni melegen, de a kovászostól semmi bajom.
Mondjuk elég macerás volt a készítése.
Én elosztom 3 napra a készítést, így nem olyan sok egyszerre.
És HO-ban is lehet csinálni, ha ügyesen el vannak osztva a teendők vele.#7817 bugizozi
Nem rossz ez a rizshelyettesítő bulgur módszer, én is ki fogom próbálni.
Jó kis recept! -
válasz
Keef_Lee
#7765
üzenetére
Nagyon szívesen!

Eleinte macerásnak tűnik, de idővel kialakul, és már könnyedén fog menni.
Néhány hasznos link:
Kezdő kovászolóknak:
● Kovász készítés Szabival - napról napra
● Laborka
● Így neveld a kovászodat!
Profi kovászolóknak:
● KovászLaborEzt a feletetést úgy értsem, hogy előtte valamennyi idővel?
Én úgy szoktam, hogy este kiveszem a kovászt és feletetem, másnap reggel pedig felhasználom, de előtte kimérek 50 grammot, ami megy vissza hűtőbe. -
válasz
Keef_Lee
#7763
üzenetére
Igen, igaz.

Én is hetente szoktam feletetni, amire figyelni kell, hogy mindig legalább annyi lisztet és vizet kapjon, mint amennyi a súlya(pl.: nekem 50 g anyakovász van a hűtőben, amit kenyérsütéskor mindig 100 g liszttel és 100 g vízzel etetek fel, amiből 50 g visszamegy). Volt már olyan is, hogy 2 hétig a hűtőben hagytam az anyakovászt, és nem lett semmi baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ennek igazán örülök.
Mindig körbevágtuk a széleit, ahol már gumiszerű volt, és szépen lassan elfogyott. Legközelebb többet csinálok, akkor talán kiderül milyen lesz 2 hét múlva.
Jövő hét végéig kellene várni vele, de szerintem nem fogja addig nézegetni. 😅


Mr.Csizmás
krizmo_
