Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Chosen
#11889
üzenetére
Északi országok konyhái ilyenek. De hát az nem véletlen, hogy az olasz meg a francia konyha népszerű, a finn meg a svéd konyha meg nem az
.Első tipp, hogy tapasztald ki, melyik fűszert nem bírod. Fűszerből ezer féle van, az egy gyűjtőfogalom. Lehet, hogy a borsra érzékeny van, de olyan nincs, hogy az összesre érzékeny legyél.
A második, hogy olyan alapanyagot kell választani, aminek alapból jó íze van. Például a marhahús vagy az erdei gombák alapból finomak, de mondjuk a tofu fűszer nélkül olyan, mint ha tömítőanyagot ennél.
A harmadik, hogy pirítással, füstöléssel, esetleg fermentálással tudsz fűszer nélkül ízt adni az ételnek.
Használj természetes ízfokozót, pl. parmezán vagy sűrített paradicsom.
Víz helyett alaplé, ha passzol az ételhez, akkor egy kis bor, és rögtön szintet lép az étel különösebb fűszerezés nélkül. -
Digitalpimp
senior tag
50dkg liszt
25dkg margarin
1 tasak szalalkáli
2 k.kanál só
1 db. tojás, +1db. a tetejét kenni
25-30dkg reszelt sajt a tésztába, +amit a tetejére reszelünk (kb. 10dkg)
1dl tejföl
1/2 dl tej
1 púpos k.kanál őrölt köményEgy nagyobb edényben (vagy a dagasztógép táljában) a lisztben elmorzsoljuk a margarint, aztán a tejben feloldott szalalkálit hozzáadjuk, meg a többi hozzávalót is. Kézzel, vagy géppel jól kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett táblán kb. 1cm-esre nyújtjuk, megkenjük a tetejét a felvert egész tojással, reszelünk rá sajtot, aztán kb. 2,5-3cm-es pogácsákat szaggatunk belőle. Mielőtt a sütőpapíros tepsibe rakjuk, két ujjunkkal kicsit megsöndörgetjük az oldalát, hogy magasabb legyen. Kb. 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Igény szerint arányaiban lehet növelni a mennyiségeket. A megadott mennyiségből és méretből kb. 130-140 db. szokott lenni.
Vigyázat! Eteti magát.
Csak dobálod és dobálod és....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Mr.Csizmás
krizmo_
