Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Attól függ, hogy mire fogod használni. Ahogy olvasom kenyértészta. Nekem egy Bosch MUM 5-ös van. A gond annyi vele, hogy sok tesztánál (>700 g liszt+víz) feltekeri a dagasztókésre, és bonyolult pucolni, túl kevésnél (<300 g liszt) meg kicsapja az edény falára. Úgyhogy a két mennyiség között működik jól. Néztem drága gépeket, pl a Kitchenaid-et is, ott a tészta felcsavarásáról ugyanezt írták, de Electrolux-ot próbáltam, 800 g lisztnél az is ugyanezt csinálta. Ha olcsóbb gépeknél olvastam, hogy 10 percig szabad csak folyamatosan használni, utána hagyni kell pihenni a motort, a Bosch-nál ilyen nincs. Úgyhogy én azt mondom, hogy 45-50 ezer körül van a minimum, ez egy Bosch vagy Electrolux gép, ha megfelelő mennyiséggel használod, akkor kiszolgál.
-
solti
senior tag
elnézést kérek, hogy nem olvasok vissza, de segítséget kérnék
Mi kb az a minimum robotgep amit kenyértészta dagasztashoz erdemes megvenni? kb heti 1-2 használatra. (eddig egy kenyersuto csinálta, de vége lett...)
Néztem bosch mum 4es sorozatot, tefal QB3101 (wizzo upgrade), olcsóbb clatronicot stb.
köszönöm előre is -
kmarci25
veterán
válasz
Tibicsucsu #4143 üzenetére
Csaladellato.hu, gondoscekker.hu Innen tudsz rendelni jó liszteket.
-
jansky1
senior tag
Másodjára készítettem daninet leírása alapján pizzát. Most is remekül sikerült. Ezúttal 00-ás pizzalisztet használtam BL55 helyett, de semmi különbséget nem tapasztaltam. Nehezen találtam 00-ás lisztet, máskor nem is kajtatok ennyit utána.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
inf3rno #4144 üzenetére
Nem kotelezo beaztatni csak nem ajanlott elomelegitett sutobe berakni. Egyebkent azt olvastam h pont az aztatas miatt jo lenne kenyersuteshez, mert adna a parat hozza. Elvileg annyi a trukk h csak a tetejet aztatod, viszont emiatt es az elomelegites hianya miatt trukkos egy kicsit es a praktikakra lennek kivancsi ha valaki probalta mar.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Tibicsucsu #4143 üzenetére
Úgy tudom az ilyen agyagos cuccokat előtte be kell áztatni, különben szétrepednek. Van itthon, de a jénai jóval kevésbé macerás.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani budapesti üzletet, ahol lehet az átlagosnál jobb lisztet kapni?
Úgy hallottam h a Garat malom, Családellátó, Szabó malom lisztjei elég jók és nem kerülnek olyan sokba. Én eddig háromszor sütöttem Első Pesti Malom BL112-ből de rettenetesen ragadt (Szabi-féle arányok). Szeretnék kipróbálni valami jobbat. Esetleg ajánlhatnátok még más malmokat is ha van tapasztalat. Köszi!
Római tálat (Pataki tál) próbálta valaki kenyérsütéshez? -
kmarci25
veterán
válasz
inf3rno #4139 üzenetére
Nem Lázártól, de hallottam. Nálunk eleve van egy pult alá szerelhető víztisztító, úgyhogy nem foglalkozom ezzel, de mástól hallottam, hogy vagy ásványvizet használ, vagy hagyja állni 1-2 órát a csapvizet, mielőtt használná. Saját tapasztalat, hogy anyósoméknál egyszer a kovászhoz ilyen spéci lugos ásványvizet tettem, és kb. meg sem mozdult. Újraetettem sima csapvízzel és meglódult, úgyhogy tényleg nem mindegy, hogy milyen a víz.
-
inf3rno
nagyúr
Arról ti hallottatok, hogy Lázár séf szerint mentes ásványvízzel kell csinálni a tésztát, mert állítólag a klóros csapvíz megöli a mikrobákat?
-
inf3rno
nagyúr
A mai kenyér kb 50% TK-val készült.
Az előző tiszta BL55-öshöz képest egy kicsit összeesett a végén, amikor elindítottam a sütést. Tisztán BL55-el ilyen nem fordult elő, de valahogy ez máshogy is kelt, középen púpos volt, és talán az terült el nagyjából síkra. Összességében megmaradt az enyhe tejsavas íz a kovászból. Élesztőt most is tettem bele, de most csak 6g frisset. Olyan 8 órát kelt kovásszal és még 3 órát élesztővel. Az eddigiek alapján kb. egy óra lehet az osztódási ideje az élesztőnek. 25g-al volt 1 óra, 12.5-el 2 óra, 6-al 3 óra amíg feljött, ez folytatva 3g 4 óra, 1.5g 5 óra, .75g 6 óra, stb... Szóval elvileg ha csak egy morzsát keverek a kovász mellé, akkor ugyanígy fel fog jönni olyan 5-8 óra alatt, és a kovásznak is lesz ideje dolgozni. Ez könnyebbséget jelentene olyan szempontból, hogy csak egyszer kell dagasztani nem kétszer, úgyhogy ez lesz a következő, amit kipróbálok.
Később még játszok majd egy kicsit a vízzel is, de az eddigiek alapján nincs túl nagy mozgásterem. Még esetleg előfordulhat, hogy nulláról teljesen újraindítom a kovászomat vagy keverek a mostaniba egy kis élesztőt, hátha megmarad benne, de sok kedvem nincs szórakozni vele. A mostani változat is teljesen megfelel, ha reprodukálható eredményt ad, bár furcsának furcsa, hogy a kovászom mellé még élesztőt is hozzá kell adnom.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
jansky1 #4130 üzenetére
- legmagasabb hőfok, alsó-felső előfűtve
- lehetőleg pizzakő, vaslap, vagy benthagyott tepsi
- fentieknél ofc óvatosan, amikor ráteszed az összekészített anyagot
- ha ananász, sok sajt, vagy egyéb pirulós dolog van rajta, a végén kapcsolok 1-3 perc légkeverést, hadd legyen ropogósígy 250 fokból is elég jót lehet kihozni.
-
jansky1
senior tag
Nagyon ámátőr kérdés következik. A pizzát a sütőben melyik funkcióval érdemes sütni? Alsó-felső, légkeverés, vagy van a grill, amikor a sütő tetején lévő fűtőszál működik. 300 fok a teteje mindnek.
-
inf3rno
nagyúr
No én megpróbáltam újra csak kovásszal ugyanazzal a recepttel. Most 5 helyett olyan 7 órát hagytam kelni az este szobahőmérsékleten, de alig volt valami változás reggel, amikor ránéztem. A második dagasztás után 3 óráig meg sem mozdult egyáltalán, úgyhogy fogtam, és kevertem hozzá megint élesztőt. Most csak 10g frisset a legutóbbi 25 helyett. Így olyan két óra alatt érte el a megfelelő magasságot. Most egy kis oliva olajat is tettem bele, úgy látszik, hogy az nem befolyásol semmit.
Ez alapján az S. cerevisiae, ami az élesztőben van teljesen kihalt a kovászból, különben hozzáadott élesztő nélkül is elszaporodott volna és felnyomta volna a tésztát. Arra tippelek, hogy azért indul meg néha ilyen véletlenszerűen, ha tovább várok, mert a levegőből száll bele az élesztő. A kovászban is van valami, ami széndioxidot termel, de úgy néz ki, hogy csakis magas hidratáltság mellett. Amíg a tészta alig csinált valamit az este, addig odaraktam melléje a kovászt, és reggel a hűtőbe kellett tennem, mert már majdnem kifutott. A kovász ugye 100%-os hidratáltságú. Na most ezzel az Aranykalász BL55 liszttel szerintem 65% fölé nem tudok menni hidratáltságban, és az is már nagyon határeset. Olyan 60-65% lehet, amivel még megáll a saját lábán a tészta, 67%-nál már biztosan nem, 57%-nál meg még biztosan igen. Maximum adalékkal tudnám ezt kijjebb tolni, de ha adalékozni kell, akkor meg már nincs értelme az egésznek. Úgyhogy nagy valószínűséggel nem megoldható a csak kovászos gépi kenyér ezzel a liszttel. A magasabb hőmérsékletet is kipróbáltam a múltkor, az se jött be. Ezek alapján vagy másik kovász kell, ami jobban termel széndioxidot alacsonyabb hidratáltság mellett, vagy másik liszt kell, ami több vizet képes megtartani úgy, hogy közben nem esik össze a tészta és állagra nem lesz olyan a kenyérbél, mint a szivacs.
Úgyhogy a konklúzió nálam az, hogy
a.) Lehet, hogy nem jó ötlet joghurttal és élesztővel kovászt indítani. De aztán az is lehet, hogy a hagyományos módszerrel is ugyanide lyukadtam volna ki, mert már eléggé kicserélődött, hogy milyen mikrobák vannak benne. Kicsit hasonló a szaga a sárgabarack cefréhez. Nekem végülis tetszik.
b.) Nem a legjobb a BL55 liszt kenyér sütéshez.
c.) Egész tűrhető kenyeret lehet úgy is csinálni, hogy kovásszal kezdem, és ha már van valami íze, akkor keverek hozzá élesztőt, hogy felnyomja.
d.) Olyan gépet érdemes venni, amin állítható a hőmérséklet, és a kelesztési idő kitolható akár egy napig is.
e.) Sajtból származó mikrobákkal lehet sajt ízű kenyeret is csinálni. Egészen fura, ha becsukom a szemem, akkor majdnem olyan, mintha trappistát ennék kenyér helyett. Ami szintén érdekes, hogy olyan lyukakat láttam a kenyérbélben, mint amit sajtoknál szoktam. Az agyam elég nehezen tudta feldolgozni, hogy kenyeret látok, meg hogy ez így lehetséges. Nagyon fura volt.Majd írok receptet később, ha meglesz a pontos idő, víz és élesztő mennyiség, hátha valaki ki akarja próbálni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
kmarci25 #4104 üzenetére
Úgy rémlik valami 350 víz 540 liszt a gépi recept, szóval olyan 65%. Csináltam már 300 vízzel is, az 55%, az volt olyan határeset. Valahol a kettő között kezd el morzsolódni a kenyérbél egy kicsit, de ugyanúgy megkelnek. Nem tudom, hogy most vizes e ez a liszt, mert írta valaki fentebb, hogy az idei lisztek vizesebbek, de a régivel legjobban 67%-on ment a gépi, a mostanival meg túl vizes vele. Néhány százalék hidratáltság lehet csak az eltérés amúgy. Ja meg pont ez a lényeg, hogy ez nem kézműves. Kézzel és jó liszttel lehet vizesebb kenyeret csinálni, géppel és BL55-el meg a víztartalom nagyon nem mindegy.
-
MrSealRD
veterán
válasz
kmarci25 #4108 üzenetére
Tehát mivel a teljes tartalmat hazavágta az unatkozó macska...
A profizmus nem az, hogy valaki egy folyékony takonytésztát jól tud lapátolni... Sem az, hogy te vagy én vagy bárki rámondja. A szakmában elismert emberek megnyilvánulásai lehetnek mérvadók.
Általában hogyan értékelnek ételeket? Megjelenés, állag, íz. Ez a 3 biztosan ott van a szempontok között. (Más is biztosan van...) Ezeket pedig NEM elsősorban a hidratáltsági fog befolyásolja, hanem sok más tényező IS.Továbbra is várom tőled a hivatkozási alapként emlegetett videót, ahol megmutatják mitől számít profizmusnak a túlhidratált tészta öntögetése. Igazán kíváncsi vagyok...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4123 üzenetére
Amiben nem volt személyeskedés, nem volt durva beszólás...érveltünk, de mégsem értettünk egyet...Lezártuk. Köszi. Jót mentél!
Unatkozol...?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
ne ébreszd fel az alvó TG
sárkánytmacskát....az egész hidratációs threadet fight nélkül folytassuk...
-
MrSealRD
veterán
Mármint a tésztakészítés technológiai fejtegetése az szarság? Akkor rossz rendezvényen vagy. Az, hogy te nem értesz vagy nem akarsz érteni valamihez...attól nem szarság.
Melleselg OFF-ba lett téve...ráadásul nem kreténségekről volt szó... Kérsz inkább egy piskóta receptet?
(#4119) kmarci25: Kértem tőled egy videót amit nagy lendülettel emlegettél...mint példaértékű módszert. Nem kaptam... Innentől tényleg nincs miről beszélni, mert kvázi a szubjektív véleményed vetítetted ki egy szakmára... A te megítélésed a profizmusról megismertem...viszont te nem vagy szakmai megmondó ember.... Ha mondjuk egy Szabi pék mondja, hogy mi a helyzet...akkor jobban elhiszem.
-
Madoc
veterán
Teleszemetelitek a szarrágással a topikot, intézzétek privátban.
-
MrSealRD
veterán
válasz
kmarci25 #4116 üzenetére
Adj akkor egy általad választott videót amire azt mondod, hogy na ez mércének tekinthető. Kíváncsi vagyok szerinted mi a követendő példa...
Tésztáról beszélsz...de akkor hibás az érvelés. Eleve a magas hidratáció kizár egy sor pékterméket... Szóval továbbra is ott tartunk, hogy ez egy ágazata, de nem a profizmus meghatározója. Mert attól, hogy valaki nem tud magas hidratációval dolgozni, már nem is lesz profi?
-
kmarci25
veterán
válasz
MrSealRD #4115 üzenetére
Magas hidratációval indul a történet mindig, de aztán mennyi liszt kerül a tésztához a hajtogatások, formázás alatt?! Ezt nem szokták nagyon számolgatni.
Mondom hogy nézz meg egy videót! Ha 10 g-ot saccolok, akkor sokat mondok. Annyi még nekem sem kerül rá, 5 g a max. Hajtogatásnál egyáltalán nincs plusz liszt, formázásnál minimális.
Pék nem csupán kenyérkészítő. Ezt mintha elfelejtenéd.
Ezt írtam: "Szerintem továbbra is attól, hogy képes olvasni a tésztát, tudja, érzi, hogy mikor mit kell csinálni vele és pontosan hogyan hogy abból jó minőségű végtermék szülessen."
Tésztát írtam, nem kelt tésztát, nem kenyértésztát, hanem tésztát. A pék mivel dolgozik? -
kmarci25
veterán
válasz
MrSealRD #4113 üzenetére
Ezt szakmaisággal kéne megtámogatni, hogy mitől számít profinak a magas hidratációval való foglalkozás. Erre vonatkozóan te sem írtál semmit. Az meg, hogy a folyékony állag kicsúszik a kezemből ha nem vagyok elég gyors...nos inkább fizika...
Épp, hogy nem a gyorsaság számít, hanem ez, hogy olyan feszültséget tudnak belevinni, amitől lesz tartása. És ehhez kell a gyakorlat, meg az ügyesség, meg a tudás.
Nem a magas hidratációval való foglalkozás a profizmus, hanem a képesség, hogy abból is jót hoz ki. Ezt asszem harmadszorra írom le.
De akkor tőled is kérdezem, hogy mitől tartasz profinak egy péket? Mert finomat süt? És ki szerint finomat?
Szerintem továbbra is attól, hogy képes olvasni a tésztát, tudja, érzi, hogy mikor mit kell csinálni vele és pontosan hogyan hogy abból jó minőségű végtermék szülessen. Ez persze alacsony és magas hidratációnál is fontos, de magas hidratációnál nehezebb, gyakorlottabbnak kell lenni. -
MrSealRD
veterán
válasz
kmarci25 #4112 üzenetére
Nem is kell meggyőzni...Ez nem erről szól. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a profizmus az nem ez...és nem azért mert én vagy te ezt mondjuk...vagy akárki ezt mondja. Sem attól mert YT-on van videója. Meg ott máguskodnak a takony tésztával. Ezt szakmaisággal kéne megtámogatni, hogy mitől számít profinak a magas hidratációval való foglalkozás. Erre vonatkozóan te sem írtál semmit. Az meg, hogy a folyékony állag kicsúszik a kezemből ha nem vagyok elég gyors...nos inkább fizika...
-
kmarci25
veterán
válasz
MrSealRD #4111 üzenetére
"nyilván a takony tésztát a fizikai mivolta miatt nehéz kezelni." Itt a lényeg. Ha én nekiállok egy 90+%-os tésztának, akkor az takony. Ha egy profi, akkor ő tudja úgy kezelni, hogy az tészta legyen, és gusztusos, szép kenyér süljön belőle, ettől profi. (Youtube-on keress rá ha érdekel, high hidration dough vagy crystal bread) Igen, adottság a magas hidratáltság és az a kérdés, hogy mit tudsz ezzel az adottsággal kezdeni. És itt kezdődik, hogy tudsz-e vele bánni, vagy nem.
Kitalálunk egy saját versenyt? Miért a többi verseny hogy keletkezett? Termett a versenyfán?
Minden versenyt kitalált valaki.
Másik oldal, alulhidratáltság, semmi értelme próbálkozni vele, mert nem tud átsülni, vagy egy kőkemény gumidarab lesz, bármennyire profi is az illető. Ezzel szemben magas hidratáltsággal lehet szépet, finomat csinálni, csak érteni kell hozzá. És ki az aki ért hozzá? A profi.
Még egyszer: itthonra én sem szeretem az óriás lukú, magas hidratációjú kenyeret, de kihívásnak jó játék.
De elfogadom azt is, hogy nem értetek egyet. Ezekkel az érvekkel még nem győztetek meg.
-
MrSealRD
veterán
válasz
kmarci25 #4110 üzenetére
Szerintem ez kicsit olyan amikor kitalálunk egy saját versenyt...aztán mivel ismerjük jobban a kontextust így könnyebb megugrani a szintet...aztán meg arról beszélni, hogy profik vagyunk ebben.
Én például profi módon tudom kezelni a tésztát, hogy még a lábujjamra is jut belőle... Profi vagyok benne... De ettől még ez a profizmus, nem egy egyetemleges dolog... Attól sem lesz az, hogy sokan átveszik esetlegesen.
A magas hidratáltság egy adottság...nyilván a takony tésztát a fizikai mivolta miatt nehéz kezelni. De csak ezért profizmusként tekinteni erre... Hát fura minimum. De hol a határ...folyik mint egy krém? Ha azt szelídítem akkor profi vagyok?
De nézzük a másik irányt...alul hidratáció...ki mennyire tudja kispórolni a vizet...ugye, hogy nem tűnik teljesen profinak... -
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
kmarci25 #4108 üzenetére
Szerintem, attól lesz profi egy pék, ha eszek tőle egy kenyeret vagy péksüteményt akkor tudom, hogy azt ő csinálta, mert felismerem a keze munkáját, a stílusát, a receptet. Sokkal nehezebb egyedi recepteket és dizájnt kitalálni, mint eszetkenül sok vizet adni egy kenyérhez.
Fontos, hogy harmónizàljanak az ízek, és ami szép az finom is legyen... Nálam ezek a profizmus ismérvei. -
kmarci25
veterán
válasz
krizmo_ #4107 üzenetére
Oké, de nem válaszoltál.
Ha nem a nehezen kezelhető tészták profi kezelése, akkor mitől lesz "profi" egy pék. Nem a "mitől jó a kenyér" volt a kérdés, hanem a "mitől profi a pék".
A jó kenyérben egyetértünk. Én sem vagyok oda a 80% hidratációs fölötti kenyerekért. És nem feltétlenül nehézség csak. Minél több a víz, annál "légiesebb" lesz a kenyér. Fine dining éttermekben, ahol köretként szolgálnak fel kenyeret szoktak ilyet használni, hogy épp csak jelzésértékkel jelenhessen meg a kenyér.
(Egyébként én azt hallottam, hogy a francia pékek találták ki a tegyünk több vizet a kenyérbe dolgot, azért hogy kevesebb liszt fogyjon.)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
kmarci25 #4106 üzenetére
Szerintem a kenyér lelke a liszt és nem a víz. Sokféle kenyér létezik, mondjuk egy rozskenyeret vagy szendvicskenyeret nem lehet sok vízzel elkészíteni, mégis igényel tudást.
Nálam az ilyen magas víztartalmú kenyerek inkább ciabattànak felelnek meg. Legalábbis én azokat készítem "nokedli" állagú tésztából.
Szerintem, ez a magas hidratációs dolog csak egyfajta nehézségi fok, amit nem feltétlenül mosnék össze a profizmussal. Pár éve lehet tapasztalni a pékeknél ezt a fajta készítsünk sok vízből kenyeret versengést.
Persze, nehéz sok vízzel dolgozni, de szerintem nem ez határozza meg a jó kenyeret. -
kmarci25
veterán
válasz
krizmo_ #4105 üzenetére
Az is. Próbálj meg egy 90% hidratációjú tésztával dolgozni.
Nagyon nagyon sok gyakorlás kell ahhoz, hogy kezelni tudj egy magas hidratációjú tésztát, és hogy legyen tartása, mikor sütöd. Trevor Jay Wilson hívja ezt a könyvében baker's hand-nek. Akinek benne van a kezében, megtanulta, hogyan nyúljon a tésztához, hogyan kezelje, érzi az állagán, hogy mikor mit kell vele csinálni, az profi. Ha ez magvan, akkor lehet a határokat feszegetni, és elmenni egészen extrém irányokba, pl. az extra magas hidratációval. (Nekem a 80% a határ, ott már kezdődnek a problémáim.)
Egyébként szerinted mi határozza meg? Én sem kötekedésképpen kérdezem. -
kmarci25
veterán
válasz
inf3rno #4103 üzenetére
A géphez adott receptek milyen hidratáltságot írnak, ajánlanak? 60 alatt nagyon ritkán találni receptet kézműves pékeknél. 75 szokott lenni az alap, aztán képzettségtől meg liszttől függően mennek feljebb, az igazán profik, akik szeretik a különlegességet, azok akár 100 fölé is. Lehet, hogy a gép tényleg max 60-65-öt bír...
-
inf3rno
nagyúr
Kipróbáltam most egy olyat, hogy a 67%-os kovászoshoz 5 óra után kevertem 100g lisztet és 25g élesztőt, amitől 57% hidratáltságú lett. Olyan 1-1.5 órát hagytam még kelni. Így kétszer lett dagasztva olyan 15-20 percet, szemben az előző változattal, amit 1x dagasztott a gép 30 percig. Szépen feljött, és ízre is jobb, mint a tisztán élesztős, de azért még bőven van hova fejleszteni.
Nagyon úgy tűnik az eddigiek alapján nekem, hogy a gépnek a 67%-os is túl vizes, és azért zuhan össze egy bizonyos magasság felett a tészta. Kipróbáltam a múltkor csak élesztővel és BL55-el ugyanúgy 67%-on, és bár valamivel jobban feljött, mint kovásszal, de túl vizes volt az is. Úgyhogy nem az zavar be, hogy a hosszú kelesztésnél és a kovásznál víz keletkezik melléktermékként, hanem alapból túl vizes a tészta a gépi módszerhez. A másik, ami számíthat, hogy most kétszer lett dagasztva szemben az előző egyszeri dagasztással, és szerintem gyorsabb lehet a bubi képződés, ha friss levegőt keverünk a tésztába, plusz a savassága is lecsökken, mert a tejsavat és ecetsavat tovább tudják oxidálni a mikrobák széndioxiddá. Következőnek kipróbálom élesztő nélkül ugyanezt a szárazabb tésztát kétszeri dagasztással. Olyan nagy elvárásaim már nincsenek vele kapcsolatban, de hátha megemelkedik az is hosszabb kelesztéssel. Ha nem, akkor maradok a kovász + élesztő kombónál, és igyekszem levinni az élesztő mennyiségét, amennyire lehetséges. Még ez is jobb ízre és állagra, mint a tisztán élesztős. A BL55-öt is majd lecserélem BL80-ra, hátha úgy több vizet elbír, de most egyelőre még sok ilyen lisztem van, és ezt akarom kimaxolni mielőtt tovább lépnék.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
perempe #4099 üzenetére
Az enyém is ilyesmi volt a múltkor. Egyedül az a különbség, hogy nincs meg a hőfok a sütőben, és kiszáradt a széle emiatt. Elég könnyű jobb pizzát csinálni otthon, mint amit a legtöbb étteremben, pizzériában kapsz. Még ha a tészta nem is sikerül, a feltéteknél, szószoknál, sajtoknál akkor is kenterbe lehet verni őket, annyira olcsó alapanyagokkal dolgoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest