Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kmarci25

veterán

válasz MrSealRD #4111 üzenetére

"nyilván a takony tésztát a fizikai mivolta miatt nehéz kezelni." Itt a lényeg. Ha én nekiállok egy 90+%-os tésztának, akkor az takony. Ha egy profi, akkor ő tudja úgy kezelni, hogy az tészta legyen, és gusztusos, szép kenyér süljön belőle, ettől profi. (Youtube-on keress rá ha érdekel, high hidration dough vagy crystal bread) Igen, adottság a magas hidratáltság és az a kérdés, hogy mit tudsz ezzel az adottsággal kezdeni. És itt kezdődik, hogy tudsz-e vele bánni, vagy nem.

Kitalálunk egy saját versenyt? Miért a többi verseny hogy keletkezett? Termett a versenyfán? :DDD Minden versenyt kitalált valaki.

Másik oldal, alulhidratáltság, semmi értelme próbálkozni vele, mert nem tud átsülni, vagy egy kőkemény gumidarab lesz, bármennyire profi is az illető. Ezzel szemben magas hidratáltsággal lehet szépet, finomat csinálni, csak érteni kell hozzá. És ki az aki ért hozzá? A profi. :K

Még egyszer: itthonra én sem szeretem az óriás lukú, magas hidratációjú kenyeret, de kihívásnak jó játék.

De elfogadom azt is, hogy nem értetek egyet. Ezekkel az érvekkel még nem győztetek meg. :N

Új hozzászólás Aktív témák