- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5704 üzenetére
Ezt rendeltem, szerintem még a héten letesztelem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5694 üzenetére
Ja, értem. Ezért írtam, hogy én csak kenyérsütésre használom. Sütőpapírra teszem a tésztát, úgy megy az edénybe. A gőz miatt elkezdett rozsdásodni, erre kerestem megoldást. Ha főznénk is benne, akkor lehet, hogy egyszerűbb és jobb megoldás kezeletlenül hagyni. Az viszont biztos, hogy nem hullik le róla semmilyen darabka, egy teljesen egységes, fényes réteg van az edényen.
krizmo_: tényleg írják, és most olvastam, hogy nagyjából ugyanaz, mint amit írtam.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5692 üzenetére
Hát, nem is inhaláltam. Amilyen gyorsan tudtam huzatot teremteni, úgy ment. Még ősszel volt, úgyhogy nem volt ilyen hideg, plusz ment a légtisztító is, kb. mint egy repülő, úgy zúgott. ~10 perc alatt kiment.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
válasz inf3rno #5672 üzenetére
Biztosan lehet. Itt pl. egyre vékonyabbra állítja szerintem: [link]
Közben észrevettem, hogy oda is an írva, 8 féle vastagságot tud.
Utána már csak be kell lisztezni, finoman egymásra hajtani és lehet vágni olyan vastagra, amilyet szeretnél.Kmarci25: viszont nem kér enni. Egyszer megveszed, onnantól van és nem kell a bolti tészta nagyon drágán (ennek az árához képest). Főleg mi már a Metro-s friss tésztákat vesszük, ami brutál árba kerül.
Érdekességként. A nagy keresés közben találtam egy összehasonlító videót, miben tud többet egy KitchenAid robot a Lidl Silvercrest-het képest. Van ahol nincs különbség, de ahol van, ott nagy. [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz inf3rno #5625 üzenetére
Vagy egy kis vöröslencséből dahl, ha már az indiai vonalat is kedveled. Kristóf receptjét nagy közelítéssel megcsináltam már, finom lett.
Ez mondjuk bs a receptben (mármint hogy kevesebb frisset több őrölttel lehet kiváltani), utóbbit haszánltam, de nem ennyit.
1 dobókockányi friss gyömbér vagy 1 ek. őrölt gyömbér[ Szerkesztve ]
solfilo
-
MrSealRD
veterán
válasz inf3rno #5598 üzenetére
Hát Stühmert... Minden ízből vettünk 6-8db-ot.
1-1 db-ot kóstolóba...a többi fára, meg a fa alá megy...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5591 üzenetére
10.450 Ft /kg, és még csak az összetevők listáját sem tették közzé az oldalukon.
#5592 Digitalpimp
Neked nem ízlik, de az ízlés hát tudjuk milyen dolog... Többfélét kell megkóstolni, mert nem egyformák, most több mint 2 kilót vettünk, de mi szeretjük nagyon az ízét. Milyen jó még tavasszal is elővenni egy-egy darabot a kávé mellé, mert egyébként nem faljuk be egyszerre. -
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5508 üzenetére
Meghámozom (kivéve az újkrumplit, azt csak megmosom), és felvágom, majd odateszem főni, ahogy felforr leszűröm róla a vizet, és teszek rá egy kevés olajat ~1/2 krumplihoz kb. 2 evőkanál olaj elég szokott lenni, teszek fedőt a lábasra és alaposan összerázom, majd sütőpapíros tepsire borítom úgy, hogy nem legyenek egymáson. Van, hogy ilyenkor borsozom/fűszerezem, de előfordul, hogy fűszerolajjal készítem, és sót/borsot teszek rá a végén. A fűszerezés mindig attól függ, hogy mihez készítem. A fűszerolajamban mindig van fokhagyma így annak kijön az íze. Szeretem még a kakukkfüvet is sültek mellé pl. De van amikor metélőhagymával szórom meg, vagy petrezselyemmel, ilyenkor nagyobbak a hasábok.
Most ez jutott eszembe hirtelen, de biztos kifelejtettem valamit.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #5456 üzenetére
Az a helyzet, hogy már törvéy van rá, hogy az ilyen növényi eredetű szemetet nem hívhatják tejnek, ahogy a vegán húspogácsának is olyan nevet kell találni, amiben nem szerepelhet a hús megnevezés.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #5467 üzenetére
Nem szoktam pizzériába járni, de itthon ki tudnám próbálni, csak az a baj, hogy engem nem vonz, akkor inkább egy jó ham and eggs, vagy csak simán egy tükörtojásos, sonkás szendvics.
Nekem a fokhagymás tejfölös tonhalas a kedvencem, lilahagymával, gombával. Vagy egy jó magyaros, szalámival, hagymával, gombával, erőspaprikával.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5456 üzenetére
"vegán hentesüzletről kezdenénk beszélni."
Rebel Whopper. Ilyen is van, nem tervezem próbálni, de van."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5418 üzenetére
Sok növény, mint például a bazsalikom, petrezselyem frissen jó, de az oregánó szárított formában adja ki a valódi ízét, és frissen nem is az igazi.
Szerintem, a majoránna nem használható ugyanolyan ételekhez, mint oregánó. A pörköltbe majoránnát teszek a pizzaszószba pedig oregánót, egyszerűen nem megy ízben hozzá.
Sok rokon növény van, pl. ott vannak a kabakosok, azért a rántott tök valamivel jobb, mint a rántott uborka, és a kovászos uborka is kicsit finomabb, mint a kovászos sütőtök stb.... még sok ilyen példát lehetne írni...Szerk.:
Itthon 2 helyen ettem eddig jó pizzát, az egyik már bezárt, a másik pedig Szabi pék étterme Szentendrén. De azért mégis az itthon készül kovászos pizza az igazi.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5413 üzenetére
A mozzarella nem zsíros sajt, ha jófélét használsz akkor a pizzán is nagyon jó lesz, az olaszok többnyire bufala mozzarellát (bivaly mozzarellát)használnak, és a sajt mindig alulra kerül, csak a parmezant és a hasonló érlelt/kemény sajtokat szokás utólag rászeletelni.
Szerintem, nálunk nem lehet jó mozzarellát és ricottát sem kapni, teljesen más valahogy...A majoránna pedig egyáltalán nem olasz ízvilágú, nem igazán jellemző az olasz konyhára a használata. Inkább a németek és a magyarok használják hurka/kolbász/májas stb...ízesítésére.
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #5413 üzenetére
Nekem sem jön be az igazi olaszos pizza, de hát pont az a jó a pizzában, hogy nagyon könnyű a saját ízlés szerint megcsinálni. Az meg, hogy az olaszoknak mi tetszik, hát, khmmm...inkább le se írom.
A nyokkijuk viszont marha jó, azt megenném minden nap.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Cha-b
senior tag
válasz inf3rno #5387 üzenetére
Itt az én házi pizzám
[kép]
Parszósz, pecorino romano, mozarella és sütés után ffissen paradicsom, bivalymozarella, bazsalikomAz olaszok amúgy ölnek a főzött paradicsomért pizzára, elég a szósznak annyi hőkezelés amit a sütőben tölt a pizzán.
Jó minőségű paradicsom (san marzano pl.) kicsit darabosra turmixolva, vagy kézzel összenyomkodva bazsalikommal esetleg só, bors.
Mivel itthon nehéz jó paradicsomhoz rendszeresen hozzájutni én a mutti egész, hámozott konzervparadicsomát használomSzerk. :
Receptem:
( 4db pizzára kb. 250g)
Liszt 618g
Víz 402g (65%)
Só 18,5g
Élesztő 0,7g (instant)
48h[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5336 üzenetére
Ahogy FPSTunker is írja, Ausztriában óriási sláger, ahogy a Käsekrainer is. Utóbbit próbáltam egy sjatos kolbász, alkalomadtán itthon is lehet kapni, legalábbis az Aldiban már vettünk ilyet (vagy az eredeti, avyg egyszerűen sajtos kolbász néven) az finom. Currywurst-ot is láttam asszem, de nem vettünk, lehet, hogy nem rossz.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
MrSealRD
veterán
válasz inf3rno #5275 üzenetére
Nincs hangulatom beletenni 30-40 percet, hogy most mondatonként szétcincáljam amit írtál...összehasonlítva a korábbi leírással. De ha nem lett volna nagy arányú átfedés akkor nem szólta volna. Ami a különbségeket illeti azt ki is hagyhattad volna.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz inf3rno #5273 üzenetére
Te amúgy olvasni is szoktad a topikot, vagy write-only vagy?
(Nem azért, csak leírni ugyanazt amit előtted már leírtak...jól összekuszálva, több mint zavaró.)
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #5225 üzenetére
Pedig van rá topik és az összefoglalóban pár recept is. A pulled porkot szaftos húsból, elsősorban lapockából, esetleg tarja. Alacsony hőfokon hosszúidő alatt. Krock Potban 90°-on 10 óra alatt szoktam. Sütőben olyan 120°-on lefedve is kell neki 4-5-6 óra.
A füszerezést nem szoktam túlbonyolítani. Só, bors, barna cukor, fokhagyma pehely, tarkabors, őrölt kv, cajen bors chili pehely. Nem pirítom körbe, csak körbe szórom a fűszerkeverékkel, felvágok két fej vörös hagymát, és öntok alá 1dl almalevet.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #5217 üzenetére
Ha van lehetőséged, fizesd be magad egyszer a "Zabáljcsak"-hoz egy pulledporkos szendvicsre. Ő szokott járni kiskocsival más városokba street foodoskodni.
De ha Bp-i vagy, akkor a Smokey Monkeysnál is isteni dolgok vannak.
Természetesen a sütőben, lábasban sült pulled pork nem olyan mintha smokerben csinálnád, stb, de néha jól tud esni. -
#75501312
törölt tag
válasz inf3rno #5196 üzenetére
Próba 2 sem sikerült annyira jól. Sztem elrontottam a kelesztést is, de 20 perc alatt nem emelkedett meg annyira, mint kellett volna. Viszont amikor elkezd pirulni kívülről, akkor már belülről jó.
Ha lesz időm holnap próba 3-ra akkor 30 perc lefedve és kb. 15 perc fedő nélkül, míg elkezd pirulni spriccelés nélkül. Remélem sikerül, ez izgi megint. Nekem. -
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5174 üzenetére
Mi 2 évet újítattuk fel a konyhát (mindenestül: szekrények, padlólap, csempe, gépek). Az elején tök jó volt, sok hely. Ha ma veszünk egy bármit (lábos, tál, tányér, doboz) alig találunk helyet, ahova eltehetjük.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
-
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #5023 üzenetére
Megmosom, megszurkálom hústűvel és egy sütő papíron megy a nagy gáztepsiben a harminc éves karancsba 4-5 fokozaton. Félóránál biztos több idöre, tapogatni szoktam. Ha megsült, hagyom kicsit hűlni míg a kezem bírja, és vágó deszkán kikaparom a héjából. Ha rusztikusan akarom, akkor a deszkán késsel aprítom, ha nem akkor megy a késes robotba. Apróra vágok egy nagy lila hagymát, sózom, borsozom. A bors mindig frissen őrölt tarka bors. Öntök bele egy fél dl étolajat, és 2-3 ek mustárt. Összekeverem, és megy a hűtőbe.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #5016 üzenetére
Én teszek hozzá Tahinit (szezám paszta) só, tarka bors, étolaj, kis chili, pici mustár, és úgy turmixolom, ja és picit a csicseri borsó levéből is, és kész is a hummusz.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
arcsin
senior tag
válasz inf3rno #4874 üzenetére
Hmm pont múltkor hallgattam a rádióban, hogy Kékkúton egy családi vállalkozás kecskefagyit (és mellette mindenféle kecskesajtokat) készít. Ott említette hogy a kecske tejszín sokkal jobb fagyi alapanyag, mert jóval krémesebb mint a sima.
Az hogy mennyire "kecskeízű" arról az derült ki hogy aki szereti, az érzi a kecskeízt, aki nem az nem érezte
Csak mint érdekesség jegyeztem meg..... Nekünk azért nagyon messze lenne, de kacérkodunk az ötlettel. -
#49155328
törölt tag
válasz inf3rno #4866 üzenetére
Macsek kért meg, hogy tegyem be ide a tiramisu receptet.
Mivel a hozzászólási listában benne maradnak a friss topikok, így általában elolvasom őket.Aztán kérdezted, hogy mivel tudnád pótolni a mascarponét, most megvilágosodtam.
Bikatejjel, vagy a kotyvasztott magtejeddel + habfixáló vagy zselatin.
-
-
őstag
-
#49155328
törölt tag
válasz inf3rno #4792 üzenetére
A coldbrew gondolom kávéból készülne, akkor dara szerű, french pressnél finomabb őrlemény kell hozzá.
A filter pörkölésű kávé meg alap.
De van kávés topik is :Hardcore café vagy Kávé kezdőknekMagtejhez nem is akarok hozzászólni. (Azt bottal se.)
[ Szerkesztve ]
-
#40553216
törölt tag
válasz inf3rno #4697 üzenetére
Nem bántásból, de a mézen kívül a másik három világszinten tizenkettő egy tucat. A szalámi és a kolbász, na, jó, kis couleur locale, de a trappista végképp felesleges. Hacsak nem akarod elriasztani. A trappista a sajtvilág Kádár-rendszerből itt maradt Trabantja. Ha „igazi” „magyar” „trappista” „sajtot” akarsz küldeni, akkor siess, mert nemsokára már csak tényleg sajtokat készíthetnek majd trappista név alatt is!
-
#49155328
törölt tag
válasz inf3rno #4697 üzenetére
Egyszer őket ajánlották http://www.hungariandeli.com/
-
Top cat
addikt
válasz inf3rno #4666 üzenetére
És Essejó.
Ezzel a lével csináltam. Első évben amikor megvettük a hordót semmi baj nem volt.
Már tavaly is így jártunk. Most még kapott egy esélyt de kár volt.HDPE a hordó így elvileg nem lehetne miatta baj. De én még is arra gyanakszom.
Rá van írva, hogy minőségét 1 évig őrzi meg.Van aki azt mondta, hogy a levet nem szabad utánatölteni. Ez is okozhat ilyen bajt?
Az hogy belekerült valami kizártnak tartom. Van még 4 vödörrel, azoknak semmi baja.
Akkor azok közül is baja lenne legalább egynek. -
Essejó
veterán
válasz inf3rno #4648 üzenetére
Nem értem mi köze a Karancs korának a hötartáshoz, meg hogy jön az ide? A buggyantott tojáshoz kell 1 liter víz. 1 csipet só, 1 ek ecet. Az ecetes sós vizet felforralod, közben egy kistálba óvatosan felütöd a tojást. Ha felforrt a víz takarékra veszed a gázt megvárod míg épp csak gyöngyözik. Akkor egy örvényt kavarsz bele, és abba öntöd ovatosan a tálból a tojást vársz kb 3 percet és szűrő kanállal kiveszed.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
FerNandor
őstag
válasz inf3rno #4579 üzenetére
Köszi.
Közben lehet, hogy megtaláltam, csak hirtelen azt sem tudtam, hogyan keressem.
Szerintem valami ilyesmi volt. [link]
Kipróbálom majd, rakok bele uborkát. Lehet, hogy paprikát is és hagyom a hűtőben összeérni."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
krizmo_
Topikgazda
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #4538 üzenetére
Vsgy ahogy a németek, és a tótok fözték a knéldlit, egy kizsirozott konyharuhában logatták be a gőz fölé.
Bár a knédli tésztája, inkább a kenyér tésztára hajaz.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #4462 üzenetére
Őszintén szólva én még nem csináltam, nem tudom hogyan készült, de szerintem az úgy jó, hogy nincsen benne cukor, hanem cukros tejfől és porcukor megy rá. Lisztet minek? Ott a búzadara és a tojás, azok összefogják, szerintem akkor jó, ha ilyen remegős lesz a cucc, főzéskor azért nem esik szét, de nagyon kemény se lesz.
Múltkor nagy önbizalommal nekiálltam szilvás gombócot csinálni, de túl lágy lett a tészta és főzéskor leolvadt a szilváról, mint a reaktor magja, szóval ki kell kísérletezni az arányokat, a 3-4. már biztos jó lesz. Ha megvan a tuti jöhet ide.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest