Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #3051 üzenetére
A tésztát sütőpapírral együtt tedd a jénaiba, úgy nem ragad le. A teljes kiőrlésű kenyerek ilyenek: tömörek, savanykásak, és kevésbé emelkednek, ez egy ilyen műfaj. Viszont jobb az emésztésnek. A fehér kenyér meg gyönyörűen emelkedik, szép a bélzete, viszont az emésztésnek kevésbé jó. Én általában 10-20% teljes kiőrlésű lisztet használok, mellette szoktam egy kevés (5-10%) őrölt árpamalátát is tenni.
A kenyérsütőgépet sokan használják csak dagasztásra és/vagy kelesztésre, aztán sütőben sütik.
Igen, az első negyedóra-20 percben kell a magas hőfok és a gőz a sütésnél. A magas hőfok miatt kitágul a tésztába rekedt levegő, így megemelkedik. A gőz pedig azért kell, hogy ne keményedjen meg túl korán a héj, és tudjon növekedni. Ha nincs elég gőz, akkor szokott alul-oldalt kirepedni, vagy közvetlenül a héj alatt lesznek nagy lukak."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
solena
tag
válasz inf3rno #3051 üzenetére
Én ki szoktam kenni zsiradékkal (ez lehet rendes zsír, vagy ha éppen nincs otthon, akkor margarin) az oldalát, és megpörgetek benne egy fél marék lisztet, hogy nem érintkezzen közvetlenül a kenyértésztával. Bár mi nem vagyunk zsírmentes diétán, így nem tudom, mi lenne a jó neked Izé, sütőpapírral bélelve próbáltad már?
A szilikont meg nem próbáltam soha, tudom, hogy olyan műanyag, ami érintkezhet kajával, de nekem már
tapintásra is meh, így kimarad az életemből.A legtöbb esetben, bármit sütök (tésztát, húst, stb.), az elejét egy picit megküldöm hővel, aztán meg lejjebb veszem. Ez alól kivétel a piskóta, azt egyenletesen 160 fokon sütöm (villanytűzhelyem van), és mielőtt pont kész lenne (látszik rajta, hogy még kábé két perc kéne neki), elzárom, és békén hagyom a sütőben kihűlni Nem is esett még össze
Pizzába én teszek minimális mennyiségű margarint vagy olivaolajat (utóbbit, ha éppen van otthon), és tolok bele érzésre bazsalikomot és oregánót. Szeretek fűszerezni
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #3070 üzenetére
hát nem tudom, de nekem a penny-s olcsó sütőpapírhoz eddig semmi nem ragadt hozzá
ui: nővéremtől kaptam "kisdobos" receptet, amit otthon csak "csóró macaron"-nak hívok... az nagyrészt tojás, liszt és cukor... nővérem is mondta, hogy nagyon könnyen le tud tapadni: sütőpapírra nekem nem sikerült még leragasztani 1 szemet sem ezt a képet találtam, ami az első próbám volt: itt kanállal méreteztem a tallérokat és nagyra nőttek... azóta finomítottam a módszeren: vettem fém sütikinyomót akciósan és azzal 1-1 kis pöttyöt nyomva már szépen lehet méretezni
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
solena
tag
válasz inf3rno #3070 üzenetére
Csak akkor képes a papírba ragadni, ha a tészta nagyon körbefolyja. Meg, hagyni kell egy kicsit hűlni, akkor elválik tőle.
A répatorta-recepted érdekel (bár répa helyett valami mást tennék bele, mert egyébként kiver az ízétől a víz, nem jön be)
Pizzának a tetejére már nem teszek fűszert, csak a szószba. Nekem valahogy nem érződik a fűszer a tetején, mintha kiszáradna sütés közben.
Meh, lehet pizzát is kéne csinálni a hétvégén
mephi666: +1 a pennys papírra
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #3074 üzenetére
A lenmag nagyon jó cucc. Kenyérbe sütve is. Felhasználás előtt le kell forrázni, hagyni kihűlni. Csak marha nehéz vele dolgozni, mert ilyen nyálkás izé lesz rajta, és nagyon nehéz beledolgozni a tésztába, de ha sikerül, akkor nagyon jó tud lenni.
Most van otthon halolaj. Néha lenyomok egy evőkanállal, rettenetes az íze. De ha ennyire sz@r, akkor biztos használ."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
freaghill
őstag
válasz inf3rno #3075 üzenetére
Ha megy az angol akkor Joshua Weissman csinált videót tiramisuról.
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #3101 üzenetére
Igen, van. Túl magas hőmérsékleten indította a sütést, és kevés volt a gőz. Plusz bemetszést sem látok. A nagy hő (és a bemetszés hiánya) miatt a héj túl gyorsan megkeményedett, nem tudott növekedni tovább, és ezért a melegtől felfelé áramló levegő megrekedt a héj alatt.
Én mindig 250-en indítom, és fedél alatt a saját gőzében van az első 15-20 percben. Ha nincs fedeles tálja, akkor a tepsi aljára tegyen tűzálló tálba vizet (pár perccel azelőtt, hogy betenné a tésztát, töltsön forró vizet a felforrósított tálba, vagy dobjon bele pár jégkockát) és spriccelj be a sütő oldalait (belülről! ) vízzel. Ez szokott segíteni, bár nekem sosem volt 100%-os az eredmény.
Talán túl is kelt a bélzet alapján, vagy nagyon alacsony a hidratáció (60% körül). Vagy mindkettő."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #3149 üzenetére
"Nem tudom a kovász mennyiben viselkedik máshogy, mint az élesztő. "
Két külön világ, teljesen máshogy kell bánni a kovászos ételekkel, mint az élesztővel készülékkel. Korábban élesztőt használtam, nemrég kezdtem el kovàsszal dolgozni...mindent ki kell tapasztalni és kísérletezni, mert teljesen eltérő a kettő. Pl. ma sütöm majd ki a hűtőből kivett kenyeret, ezt élesztőssel nem lehet megcsinálni.
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #3159 üzenetére
Élesztőgombák ÉS baktériumok. Ez a különbség. Elvileg helyettesíthető az élesztő bármiben kovásszal, nyilván tovább kell keleszteni és az ízre "ügyelni".
Graham liszthez: nem lehet hogy a gép túldagasztja?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #3173 üzenetére
A BL55 helyett kenyérsütésre a BL80 sokkal jobb, de KBL100 még jobb.
Én sokszor sütök graham liszttel, és sosincs vele gondom, úgy kezelem, mint a teljes kiőrlésű liszteket. De ha nagyon nem áll össze a tészta érdemes sikért hozzáadni, ha rozsliszttel sütsz akkor elengedhetetlen... -
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #3177 üzenetére
A hidegen sajtolt olajakkal teljesen máshogy kell bánni, mint azzal, amiből kinyerik.
Pl. dióval is lehet sütni, de a hidegen sajtolt dióolaj már kb. csak salátába való, hidegen..
A lenmagot fel lehet használni ételekben főzés-sütés során, nem szabadul fel belőle semmilyen káros anyag, ezt orvosi oldalakon állítják, és a logika is ezt diktálja... -
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #3179 üzenetére
Most komolyan, te nem tudod beírni a google-be? Tele van a net ilyenekkel...
Hogyan használjuk a lenmagot?
1. Otthon készített péksütemények, pogácsák tésztájába, tetejére is szórhatjuk.
2. Darált formában belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, müzlibe, ízesíthetjük, díszíthetjük vele salátáinkat, belesüthetjük kenyerünkbe, süteményeinkbe stb.
Betettem pár hivatkozást, de úgysem hiszem, hogy van értelme, mert ragaszkodsz a téves elméleteidhez...
Valami hiteles forrásból kellene az érveidet alátámasztani...
Nem szeretek belemenni ilyen vitákba... mert... nem folyatnám ezt inkább... nem lenne méltó hozzám...
Ne egyél lenmagot, csak ahogy jónak hiszed... Az a tuti... -
krizmo_
Topikgazda
-
Digitalpimp
senior tag
válasz inf3rno #3201 üzenetére
Ha nincs benne se cukor, se tartósító, meg is fog. Vettem olyan bolti lekvárt is ami sec-perc alatt bepenészedett. Vagy elhasználni pár napon belül, vagy kimondottan kis üvegekbe rakni ami ennyi nap alatt elfogy.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#76500480
törölt tag
válasz inf3rno #3201 üzenetére
Édesítőszerrel készül a lekvár és eddig nem volt gond vele, sőt meggylekvár 2 hete bírja szobahőn.az megy a joghurtba (különben bontottan hűtve szokott lenni). Recept: fél kg gyümölcs, alapnak 3-4 közepes lehetőleg friss, reszelt alma, 250g eritrit/xilit + pár pötyögtetős ízlés szerint. Befőzés sorrendje: alma(alap)-gyümölcs- édesítő. Üvegeket el kell mosni aztán mikrózni, megtölteni, szigorúan fólia a tetejére, hogy a fémfedővel ne érintkezzen, megfordítani. Legyen külön befőzős fakanalad.Meggybefőtt tetejére került tartósítószer, aztán "felforrt", inkább kerülöm.
[ Szerkesztve ]
-
válasz inf3rno #3179 üzenetére
Szerintem lényegesen előbbre jutnánk ha hirtelen feladnád a Lenmagüldözési kényszeredet és megőrülnél, vagy ilyesmi. Vagy csak simán vedd tudomásul, hogy nem érdekel engem sem, hogy diplomamunka/PHD szerinti mérésekkel van alátámasztva. Én már régen elfogadtam, hogy minden ami jó az életben az minimum: Drága, Erkölcstelen vagy Káros
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz inf3rno #3206 üzenetére
Igazad van!
Sült, grillezett, bbq húsok mellé kiváló:
Lilahagyma lekvár
1 kg lilahagyma
20 dkg kristály cukor
20 dkg barna cukor (cukorból lehet elég a fele is, tehát összesen 20 dkg)
1 mk só
2 db babér levél, vagy 2 nagy csipet őrölt
darab fahéj, vagy 1 csapott teáskanál
6 db szegfűszeg, vagy 1 majdnem púpos mokkás kanál
2 dl balzsamecet
2,5 dl édes vörös bor
A hagymát megtisztítjuk fél karikára vágjuk, és vékonyra szeleteljük. Elkeverjük a cukorral, sóval és a fűszerekkel. Fél órát állni hagyjuk. Ráöntjük a Bort és az ecetet. Felforraljuk, majd kis lángon sűrűsödésig főzzük. Gyakran keverjük.
(őrölt fűszerek esetén nem kell keresgélni, bár pl teadióban rakva kiszedhető ha már az íze belefőtt)
Elméletileg hűtőben 1 hétig is eltartható. Gyakorlatilag még aznap el szokott fogyni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz inf3rno #3209 üzenetére
No miután ezt ilyen szépen felnött módra kitárgyaltuk,lapozhatunk róla. Egyébként jövő szerdán megyek a diabetologiára megjött a laborom 5,5 a háromhavi cukorátlagom, a koleszterin is határértéken belül van. Hasznos az Ozenpic injekcio. Csak gáz, hogy max egy évig irhatják fel 70%-os támogatással, és igy kerül 10700Ft-ba, no majd Juliusban kiderül hogyan tovább.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
-
-
-
krizmo_
Topikgazda
-
Šolaire
veterán
válasz inf3rno #3300 üzenetére
Makaron egy habcsók desszert a fehérjét érdemes előtte 2-3 nappal szétválasztani és hűtőbe tárolni. Friss fehérjével nem szabad készíteni. Amikor összekevered a mandula lisztel akkor arra is ügyelni kell hogy óvatosan ne sokáig egyneműsítsd de azért legyen homogén a massza. Szilikon lapra érdemes felnyomni majd az asztalra óvatosan oda kell csapkodni hogy a nagyobb légbuborékok kijöjjenek belőle. Ha a tetején marad légbuborék akkor egy fogpiszkálóval kilyukasztod. Utána hagyod az asztalon legalább 3 órát. Ez azért kell hogy a teteje megszáradjon. Így sülésnél csak az alja tud tágulni ezért lesz talpa a makaronnak. Recept is jön csak sok a meló.
“Praise The Sun” \[T]/
-
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #3353 üzenetére
a tejes dolgokat szokták tiltani pár napig... meg hogy cigi+kávé se menjen egy ideig... aztán volt, hogy húzás után tamponnal a számban leültem az épület előtt a padra rágyújtani, bringával haza és otthon tampont kidobtam, majd kávé, cigi, pálinka, sör arra kell figyelni, hogy ne szívogasd a helyét, nehogy kijöjjön a vérdugó, ami lezárja a sebet... az jól leszigeteli, vigyázni kell rá... simán ennék puhára főtt húsokat, mert kell az energia a gyógyuláshoz, krumplipürében meg nem sok van... mellesleg abba is kell pl tejföl...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #3355 üzenetére
nem feltétlenül kell turmixolni: gyerek miatt megtanultunk mindent puhára készíteni... sült csirkecombtól kezdve a brassóin át a pörköltekig mindent el lehet készíteni omlósan puhára
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #3359 üzenetére
ennyi: elég ideig kell főzni/párolni pl csirkecombot 180-200 fokon fólia alatt puhítod 1.5-2 órán át, majd fólia nélkül készre sütöd, garantáltan leomlik a csontról... pörkölt is jobban puhul fedő alatt... brassóit meg először kicsit le szoktam pirítani és utána vízzel öntögetem kb 1.5 órán át és puhítom, majd elfőzöm a levét és készre sütöm tarját is meg lehet sütni omlósra a csirkecombhoz hasonlóan: mi ezt savanyúkáposzta közt szoktuk sütni elég gyakran
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
válasz inf3rno #3360 üzenetére
Ja, nem magában, teszel hozzá valami pépeset, pl párot sütőtök. Vagy vannak a kiváló üveges Bébiételek mondjuk az izük szar De ajánlom figyelmedbe a kuktát. Mondjuk nem Nagyanyáink alu szörnyeit, az semmire se jó. Szelet hus mindkét felét kis olajon serpenyöben lepiritasz, sozod füszerezed. Átrakod a kuktába, öntesz alá kétésfél deci vizet, egy észe lehet vörösbor is, beledobsz egy leveskockát
, felforralod, lezárod, hus fokozaton párolod 20 percig. Elzárod a tüzet, félre rakod. Amint nyitható ovatosan kiszeded, krumpli pürével isteni. Azt a hust turmixolni sem kell.
Én mostanában már csak kuktában fözök 1 óra alatt bablevest, 0 elö áztatott száraz babból, csak leöblitem a zacskóból kiöntött babot, meg füstölt oldalasból. Hús fokozaton a bab és az oldalas 40 perc, kinyitom, bele a zöldség és a tarhonya, lezárom 10 perc vissza a tüzre. Aztán nyitom berántom és kész is.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #3380 üzenetére
kb így nézett ki, de porcukor itt már nem került rá az alja puha tésztaszerű, teteje meg habos...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #3411 üzenetére
Nekem van samottom, ugyanolyan, mint fentebb linkelte krizmo. Használtam, de kenyérhez nem jó, mert nagyon lassan melegszik át. Pizzához viszont használom. Pizzavasat már nem veszek, mert annyi pizzát nem sütök, kenyérhez meg van egy öntöttvas lábos, az tökéletes.
De azért a tepsi nem ugyanaz ám, mint a pizzavas, máshogy adja le a hőt.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #3456 üzenetére
Ez a barbeque igazából. Lassan 100-120 fokon sütik a húst, van hogy 10-12 óráig. Igazából a füst nem is éri, hanem a füst hője süti meg. Erősen be van szinte minden fűszerezve, a hosszú sütés miatt az íz nagyon átjárja, és a hús szinte omlik. Pl. az oldalasból a csontot ki lehet pöckölni, úgy hogy semmi nem marad rajta. Ha kóstoltál már pulled pork-ot, akkor az így készül. Így kb. ennyi, de mondom én igazából csak fogyasztó vagyok.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Aguri prestige S17 és S8 tetőcsomagtartó eladó
- Eladó Teljesen új Bontatlan Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete színben
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Ciclosport CM 4.21HR kerékpár computer
- Hófehér Delonghi Dinamica ECAM 350.35.W automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest