Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz krizmo_ #2975 üzenetére

    Szerintem meg egyszerűen túl van spilázva ez a kovász dolog. Legalább is ahogy anno kiskoromban édesanyám mesélte, hogy hogyan sütötték otthon a kenyeret még a háború előtt, meg utána is. Sajna régen volt és nem emlékszem minden részletre, de valami olyan volt hogy formázás közben lecsíptek a tésztából egy darabot, meg a dagasztó teknőből is kikaparták a beragadt tésztát, és azt tették el egy tüllel letakart köcsögben a következő sütésig. Aztán a sütést megelőző napon elővették, felöntötték vízzel kevertek hozzá lisztet. Meg mintha egy kanálnyi aludttejről is lett volna szó, de ebben már nem igazán vagyok biztos. Ilyen száraz kovásza Anyunak még itt Pesten is volt pedig itt már csak évente párszor sütött, de az a kenyér az bizony KENYÉR volt.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés