Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
"Motion> Azért egy Sutilt, Hülkenberget (Williams) Scumachert, Rosberget a merciben sztem nem akkora nagy szám megelőzni egy RBR-el és talán ott is pont kerékcsere után volt."
Ismét egy tévedés. Rajt után Webber kirakta Vettelt kicsit a pályáról és Vettel defektet kapott, felrakta a kemény keveréket és azzal teljesítette a teljes távot. Amikor ezeket az előzéseket megcsinálta, az ellenfelek gumijai sokkal jobb állapotban voltak.
Na mind1, most már unom a fantazmagóriák cáfolgatását, akiknek a tények nem számítanak, azokkal nem fogok vitatkozni. (werszomjas ezt elsősorban nem Rád értettem)
-
SpongyaBob
veterán
Én majd akkor leszek kíváncsi Vettel szereplésére amikor egyenértékű ellenfele lesz valaki egy másik csapatban... (pl. Alonso egy Ferrariban) Mert azért valljuk be idén nagyon sok versenyen elég nagy előnye volt a Red bull-nak.
-
baluka26
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Beteges elvakultság...
Magadba nézhetnél egy kicsit talán.
7600: Talán nem kellene idekeverni a legnagyobb királyt, akinél jobb F1-es pilóta sohasem lesz.Amint Vettel egy gyengébb autóban ülve is tudja hozni az eredményeket, akkor megkövetem magam. De amíg a legjobb autóban, a legjobb csapattal tudja hozni az eredményt, addig nem érzem úgy, hogy szanaszét kellene szopkodni.
-
Xirtam
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó de itt azokra gondolok akiket megelőzött!
Amúgy a 2010-es év sokkal de sokkal izgalmasabb volt. -
werszomjas
addikt
Nekem úgy rémlik, hogy itt a többiek még nem voltak box-ban, ergo Vettelnek a friss lágy gumin, ami a kör felére bemelegedett nem volt már nagy kaland megelőzni a 11 körös Buttont és Massa-t.
De lehet rosszul emlékszem.
Motion> Azért egy Sutilt, Hülkenberget (Williams) Scumachert, Rosberget a merciben sztem nem akkora nagy szám megelőzni egy RBR-el és talán ott is pont kerékcsere után volt.
A monzai tényleg szép volt, még meg is lepődtem, majdnem beláttam hogy kellemesen csalódnom kell Vettelben, de aztán mégse

-
7600 GS
addikt
válasz
baluka26
üzenetére
A Monzai nagydíjat gondolom véletlen nyerte meg.
Ha már a startokról beszélünkÉs a Renault meg a Toro Rosso szvsz nem ugyanaz a kategória.

-
baluka26
veterán
válasz
7600 GS
üzenetére
"...a másik fele egyenesben, ahol az autó ereje előz"
Massa vak és világtalan kategória. Rosberg is, amíg ilyen fos autóba ül. Button is csak az utóbbi pár versenyre találta meg magát. Alonsot az első esetben Karthikeyan is megelőzte volna (hihetetlen teljesítmény a gázpedált nyomni), a másodikat meg sosem fogom felfogni, valószínű Adrian Newey lesz ismét a kulcs... -
7600 GS
addikt
válasz
baluka26
üzenetére
Minek kéne ilyet rajtoljon amikor mindig a Pole-ból indul?
(Ilyet egyébként Schumacher is rajtolt, sőt, a mai rajtjai is kitűnőek, olyan nincs hogy minimum 1-2 embert ne előzzön meg rajtnál) Ha meg nem akkor úgyis 1-2 kör és átrágja magát az elsőn.Ha meg neked Button,Massa,Alonso,Rosberg vak és világtalan, akkor csak gratulálni tudok.

-
baluka26
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez mind két év alatt?

Hát, gratulálok. Az egyik fele vakok és világtalanok előzése, a másik fele egyenesben, ahol az autó ereje előz.
Egyedül a monzai előzés, ami figyelemreméltó. Kimegy a fűre, és a koszos gumija így is jobban betapad, mint Alonsoé.Ilyet soha nem fogunk látni tőle...
szerk: Mit mutatott a Toro Rosso-ban? Vb 8. hely?
Alonso a Renault-ban kapásból 6. lett bakker. Újoncként a Schumi-éra közepén verte szarrá Schumit a Hungaroringen. 1 kört adott neki, talán emlékszel. Világszenzáció volt. Ilyet hol tud felmutatni Vettel? -
7600 GS
addikt
Motion&dokar: Ennyi. És úgylátom azért az arány Vettel javára billen.
Ja de várjatok nem is ér semmit, mert nem szabályos a RBR. 
-
7600 GS
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Nézzük sorjában.
Az első videón szimplán annyi, hogy kiszélesítette a kanyart, és kiment a vizes ívre ezért pördült meg. A második videó is hasonló. A harmadikon meg még túl forrófejű volt.
Bőven van még ideje fejlődni, hiszen nagyon fiatal. Ennek ellenére tehetség, nemcsak a RedBull-ban mutatott már valamit, hanem a Toro Rosso-ban is. A Webber-es résszel totál nem értek egyet, na de majd valaki úgyis megcáfol engem...
Peace!

-
-
dokar
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
-
werszomjas
addikt
válasz
7600 GS
üzenetére
Ja igen, jó hogy mondod, ugorjunk ennek a futamnak a végére:
Last Lap Fight Place One
Button nem gyenge versenyt futott lássuk be a hibája után, mondhatni feledtette 
Itt se jött össze
(Bár ezt a kanyart át tudom érezni, én is mindig lecsúszok az ideális ívről f1 2011-ben ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még 1 Vettel próbálkozás: SPA
Török versenyt meg láttuk fentebb.
A lényeg, nehezen megy neki az előzés/pozíció megtartás, legtöbbször kudarcba fullad, ezért tartják tőle távol legalább a csapattársát, nehogy kárt tegyen magában és másokban

Én emiatt nem szeretem Vettelt, mert ennyire sztárolva van, túlságosan is és sztem Webber is van olyan gyors és jó pilóta mint Vettel, csak ezt nem fogja neki a rebbull engedni hogy bebizonyítsa.
De még jó hogy nem mindenki ugyan annak szurkol, remélem a következő év több izgalmat hoz majd

Ez az én magánvéleményem, peace

-
7600 GS
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Kétméteres vízfal? OMG, ugyanazt a felvételt nézzük? Ha arra akarsz kilyukadni hogy vélelten húzta rá, akkor nincs igazad.

Egyébként pedig szvsz a csapat azt tesz a pilótájával, amit akar, ugyanis ő foglalkoztatja, nem pedig fordítva.
-
Xirtam
veterán
A tapasztaltak pedig így csinálják: Felipe, Fernando is faster than you

-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Persze, lehet ragozni. Webber például Törökországban bukott egy győzelmet, mert a csapattársa a boxból Webbernek érkező "spórolj az üzemanyaggal, hogy a kedvenc leelőzhessen" üzenet ellenére sem tudta tisztán leelőzni, inkább nekiment.
Ok, Vettelnek több műszaki gondja volt, de azért ne felejtsük el, hogy Kanadában Webber autójában váltót cseréltek a kvali után, ami miatt 5 helyes rajtbüntetést kapott, így elszállt az esélye a győzelemre, pedig Vettel elől, az első sorból rajtolt volna. Pont a török incidens után volt ez, még azt sem zárom ki, hogy Horneréknek már nagyon nem tetszett Webbo szériája (zsinórban 4x Vettel elé kvalifikálta magát, 2x nyert, 1x első helyről ütötték ki) és ezt találták ki.
Egyébként ezzel együtt is sokkal jobb volt Vettelnél azon a hétvégén, a verseny végére utolérte, pedig 4 hellyel hátrébbról startolt.Másik kérdésedre: a Spanyol és a Monacói versenyen túl ide tartozik a török és a kanadai hétvége is, 4 futam pedig már komoly kis időszak. Ekkor tisztán jobb volt Webber, ezután pedig sokáig egál volt a 2 versenyző formája.
Persze Mark idén sehol sincs, de tavaly nagyon is szoros volt, pedig a szél Vettelnek fújt. Ergo csak ismétlem önmagam, szép ez a rekordhalmozás, de ilyen kocsival nem annyira nehéz, hogy elájuljak tőle. Remélem a következő években a RBR nem lesz ennyire domináns és/vagy lesz egy erős VB csapattársa Vettelnek, így bizonyíthatja csak a még kétkedőknek (nekem is), hogy tényleg a legnagyobbak közé való.
-
kukinyo
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
"De nézzünk egy kis FORMULA ONE-t csapaton belül, ahogy a VB-ok csinálják, mert így is lehet"
Vicces vagy,7600 GS válaszolt helyettem.
-
7600 GS
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egyre jár az agyunk.
De persze a Mekisek feje felett ott a glória... -
7600 GS
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Ja télleg világbajnokok csapata
Legalább magadnak ne hazudj már... -
werszomjas
addikt
válasz
kukinyo
üzenetére
Igen, lehet hogy van csapatsorrend, de az a RedBull-nál már már hányinger keltő, rosszul vagyok tőle.
De nézzünk egy kis FORMULA ONE-t csapaton belül, ahogy a VB-ok csinálják, mert így is lehet

-
-
kukinyo
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Kár erről "rémtörténeteket"gyártani,mi lett volna ha...
Nem volt.Minden csapatnál van pilóta sorrend,ez tagadhatatlan.És azt fogják tolni amelyikbe több fantáziát látnak.Ezzel kiiktatnak egy ellenfelet és egyben kapnak egy segítséget.
Ez is egyfajta taktika a csapatok részéről.Láthattuk már nem egyszer hogy csapaton belül harcolva egymás versenyét tették tönkre.Ez nem jó a csapatnak. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
2 tized az nem kevés, az autó és a csapat...mindegy, egy csomag. A tavalyi médiacirkusz után, ezt szvsz megoldották...hogy hogyan? ..ha tök egyszerű lenne már Webber perelt volna, vagy veszekedne, vagy a médiában célozna rá...az hogy nem teszi, az azt jelenti hogy nekem innen sem lenne könnyű kész választ adnom.
Egyszerűen ez az elképzelésem...ami mindenkinek van, ezeket ütköztetjük vagy sem, de nyílván csak a megalapozottságát lehet megkérdőjelezni, konkrétumokat ne is várjál, mert azokat nem mi birtokoljuk. -
törölt tag
Hamilton-nak már nem jó ez az autó, ahogy egyre jobb lesz Button-nak úgy lesz egyre rosszabb Hamilton-nak...Lewis a túlkormányozott autókat kedveli, neki úgy lesz egyre nehezebb dolga ahogy Buttonra egyre jobban hallgatnak az autó fejlesztésének dolgában.
...pedig én ezt háromszor megforgatnám, mert Button eddig a BAR-t és a Brawn-t sem fejlesztette valami jól...ha egyedül marad (esetleg), akkor ez a McLaren vissza is eshet.Hamilton sincs valami jól búrában, de még fiatal, legfeljebb elszerződik...Red Bull, Ferrari.., neki inkább a pályával kell foglalkoznia, minden más csak másodlagos.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
Csak azt nem értem, hogy ha Webber "butított" autót kap, akkor hogy volt képes pl. 5 leggyorsabb kört futni ebben az éveben?
Most Indiában is alig 2 tizedre maradt el Vettel leggyorsabb körétől.
Ez pedig nem arra vall hogy az autóval lenne valami.Vagy Te nem így látod?
És Webber ezeket nem "poénból" futotta az utolsó körben mint az utóbbi két futamon Vettel és Kimi 2008-ban.
-
werszomjas
addikt
Azok után hogy Vettel letöri az új fejlesztésű első szárnyát és Webbernek kell odaadnia az övét, illetve hirtelen nem tudom melyik futamon, de Webber Vettel mögött szorosan és rászólnak, hogy "Tartsd a pozíciót" és még ki tudja hány ilyen volt, annyira nem kell csodálkozni hogy Vettel Webber előtt végzett tavaly, ha ezek nincsenek és egyenrangúan kezelik őket, előző évben Webber a VB vagy legalább Alonso.
Tény hogy idén tényleg semmit nem mutat már, de gondolom elbeszélgettek vele, nehogy beleszóljon Vettelke címvédésébe, úgyhogy sztem elautókázik, felveszi a lóvét és elvan, sajnos ő is tudja, ha elmegy a RebBull-tól nem igazán lenne neki hely máshol, ezért nem is ugrál sztem.
Nem lenne semmi gondom Vettel VB-i címével ha azt erőből nyerte volna meg egyenlő támogatottság mellett, nem pedig ilyen hátszéllel és senki ne mondja hogy nem volt hátszele, mert az saját magának is hazudik

SZERINTEM!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Sztem Webber bizonytalan...nem érzi maga mögött a csapatot, és a saját helyzete is különleges az F1-ben...kicsit olyasmi mint Massa-nak.
Van egy jó autó amibe az F1 rajongók (szvsz!) egy jobb versenyzőt szeretnének ültetni.
Jelenleg a Red Bull a legjobb autó/csapat, aki Hamilton drukker az oda kívánja, aki Kimi drukker az oda kívánja, aki MS drukker az oda kívánja..stb, ha csak nincsenek ellenérzései a csapat iránt...mert hisz ahogy a versenyző is a legjobb technikát akarja (vagy legalább azzal egyenértékűt) úgy a drukkerei sem kívánnak ennél rosszabbat.
Szal Webbo' bizonyítana de nem teheti...egy valamiben reménykedhet, hogy Vettel kifog egy hullámvölgyet, vagy ki hagy pár futamot....mert a jelenlegi helyzetben még csak nem is vérezheti a fogát, mert szerződést hosszabbítottak vele..és tudja/látja amit mi...Vettel-ben van a potenciál..a távlat, a nagyobb reklámérték...Vettel még bármilyen rekordot elérhet, nagyon sok minden eljöhet, Webbo-nak ennek a harmada sem elérhető már...ez van.
De Webber gyors, csinál hülyeségeket...ahogy csinált Rubinho is amikor győztes autó volt alatta, és csinál Hamilton is pl.
De gyors, és ha egy körön nehéz is lenne megvernie Vettel-t a mentális falak miatt (már ha vannak neki ilyenek) azért egy-egy futamon (vagy többen) szorongatná.
A másik ami szerintem ezt támasztja alá, hogy Vettel akkora technikai fölényben van, hogy Webber egy azonos szinten felkészített autóval simán behúzná a dobogókat, mindig.
Ilyen hogy valaki x másodperces előnyben a verseny két utolsó körében legygyorsabb kört fut passzióból??!....ilyet csak akkor lehet megtenni ha a versenyző addig 90% autózott, és még így is belül maradt a 95%-n szvsz. ....mert egy ismeretlen pályán bármi lehet ha az autó/tapadás határait feszegeted.
Utoljára Vettel-t Suzuka-ban láttam feszíteni az autót, a pole-s körében...az szép volt tényleg. -
proof88
addikt
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Akkor minden bizonnyal álom volt csupán" Az hát.

(ennyi okostojást)

-
Motion_Blur
félisten
válasz
baluka26
üzenetére
"míg az RB, ami nem sokkal jobb, mint a Ferrari (főleg nem Monzában) sokkal-sokkal gyorsabb volt, mint a Ferrari."
Ezek szerint az RBR mégis sokkal gyorsabb volt mint a Ferrari nem? Nem értem ezt az ellentmondást

Vettel a futamok elején az első 4-5 körben nagyon erős. Alonso-t se tudta volna megenni olyan könnyen ha beáll a tempó. De megcsinálta és végre olyat láttunk tőle, amiért a kritikusai addig szidták. Most már nehogy az legyen a baj, hogy "túl könnyen" előz

"Elvakult Vettel drukker ismerőseim is úgy álltak, hogy ez nem lehet valóságos."
Akkor minden bizonnyal álom volt csupán

-
baluka26
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Monza, Hamilton - Schum. Pont erről pofázok. Olaszországban két autó, amik között szakadék volt simán hozták egymás tempóját, míg az RB, ami nem sokkal jobb, mint a Ferrari (főleg nem Monzában) sokkal-sokkal gyorsabb volt, mint a Ferrari.
Elvakult Vettel drukker ismerőseim is úgy álltak, hogy ez nem lehet valóságos. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Qorthral
üzenetére
"A kiesések alig befolyásolták a számokat, mivel SV 3x, MW 2x esett ki."
Igen, csak Vettel rögtön az év elején bukott egy győzelmet műszaki hiba miatt, utána Melbourne-ben fékhiba miatt. És pl. előbbi ugye nem szerepel semmilyen statisztikákban mert 4. helyen célba ért.
"Ráadásul az évnek Monaco környékén volt olyan időszaka, amikor Webbo volt annyira jó Vettelhez képest mint amennyire idén Vettel hozzá képest..."
2 futam az már időszaknak minősül? Merthogy a Spanyol és a Monacói Nagydíjról beszélünk

-
JJános
addikt
Nézegettem a jutubot, és találtam Rosbergről egy videót.
Nagyon megtetszett a srác. Drukkolok neki egy jó autóért. -
Qorthral
őstag
válasz
baluka26
üzenetére
Nah igen, az mindenkinek világos sztem, hogy Vettelt már tavaly is tolta az RB, elég csak 3 mozzanatot kiemelni:
1. Török ütközés, Webbert hibáztatták, holott minden szakértő egyből mondta, hogy Vettel fault
2. Első szárny ügye, amit a kiválasztott autójára átszereltek, miután a sajátját lezúzta.
3. Utolsó 2 futamra nem álltak be Webber mögé, hiába vezetett magabiztos előnnyel a pontversenyben. Ja és nem, nem volt jó döntés, mert szerintem az a plusz, amit Webber ettől lelkileg kapott volna az utsó 2 futamra, simán megnyerette volna vele a VB címet. Így viszont úgy kellett versenyeznie, hogy tudta, a csapatvezetés nem az Ő címének örülne. Nem kis teher...Egyébként meggyőződésem, hogy a fenti 3 mozzanat nélkül (tehát közel egyforma támogatás mellett) tavaly simán behúzta volna a címet Webbo és ugye akkor 2011 is egész máshogy alakulhatott volna (pl Alo vagy Button VB cím
). Más kérdés persze, hogy ha Vettelnek nincsenek technikai zűrjei, akkor lehet, hogy úgy is Ő nyer.Megjegyzem, nem Vettel idei eredményeit vitatom, mert zseniálisan vezet, csak csupán nem látom kristálytisztának, hogy a csodaautó és a csapatvezetés 100%-os támogatása (plusz a csapattárs ennél jóval gyengébb segítése) nélkül is ugyanígy állnánk.
-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mindamellett, hogy Vettel nagyon egyben van idén, nyilván jobban, mint Webber, azért kétségtelen, hogy idén Webber halvány árnyéka önmagának. Tavaly sokkal jobban látszott, hogy egyáltalán nem kategóriákkal rosszabb Vettelnél. Aki ezt állítja, annak erősen szelektív a memóriája.
Egy kis emlékeztető: Tavaly Webber átlagosan olyan idővel kvalifikálta magát a rajtrácsra, mint Vettel, a 19 futamból 7x is jobb edzéseredménye volt az idén kvalikirálynak látszó csapattársánál, Vettel 5, Webber 4 futamot nyert, ugyanannyi leggyorsabb körük, dobogójuk és csaknem ugyanannyi versenyben élen töltött körük volt. A kiesések alig befolyásolták a számokat, mivel SV 3x, MW 2x esett ki. Ráadásul az évnek Monaco környékén volt olyan időszaka, amikor Webbo volt annyira jó Vettelhez képest mint amennyire idén Vettel hozzá képest... Egy szó mint száz, egy súlycsoport voltak.
Idén ez nem így van. Ennek okát csak találgatni lehet, de szerintem részben a Pirelli gumik, részben Hornerék is benne vannak (Webber KERSe sokkal többször nem működött és milyen érdekes, az év első harmadában szinte minden futamon gondja volt vele... miután Vettel már nagyon vezetett a pontversenyben, máris jó lett Webber KERSe is), részben pedig Webber megtört tavaly év végén, hiszen ott nagyon nagy esélyt szalaszott el, élete évadát futotta és mégsem lett VB. Ő sokat gyengült a VB elbukása miatt, Vettel viszont sokat erősödött.Lényeg a lényeg, idén SV magasan jobb Webbernél és nyilván magasan jobb tavalyi önmagánál is. De vajh mi történne, ha egy másik önbizalomtól duzzadó VB ülne me mellé a 2es autóba? Az lenne Vettel igazi értékmérője, mert mindaddig könnyen a kocsira és Webbo fentebb részletezett problémáira + gyengébb képességeire fogható a nagy menetelés. Remélem meg fogjuk tudni

-
baluka26
veterán
Azért Ham-en nem kicsit látszik, hogy nincs rendben. Minden versenyen összetör valakit, nem vezet jól, ideges. Holott az egyik legjobb pilóta a mezőnyben. Pluszban ott van még nála a magánéleti kudarc is mostanában...
Webber látványosan a tavalyi összeveszés után esett vissza, ha jól emlékszem. Ha nem emlékszem jól, valaki úgy is kijavít.
-
adman
tag
válasz
üzenetére
Ez mind jogos amit írsz, de te tényeg azt gondolod hogy a Webbernek rosszabb autót adnak mint a Vettelnek?
persze, ahogyan Hamiltoné is rosszabb mint Buttoné

szerintem pont Hamiltonon lehet látni, h mi van akkor ha a versenyző fejben nincsen rendben, szvsz ez van Webbernél is, Vettelnél meg pont az ellenkezője van, Vettel nem véletlenül emelte ki a a személyi edzőjét amikor VB lett, az a gyerek rendet rakott Vettel fejében (hisz magában, és majdnem 100%-osan tud összpontosítani).
másik h nem 2 ugyanolyan autóról van szó, és most nem arra gondolok h Webbernek több kers problémája volt idén (ami igaz, de számomra az is egyértelmű, h csapaton belül a vb-t ill az előrébb lévőt preferálják), hanem arra h Webber és a mérnöke olyanra állítja be az autójukat amilyenre ők gondolják. (az is a versenymérnök hibája ha szarul hozzák ki..)
mclarennél is kb ugyanez van (Buttonnak jobban fekszik a kocsi és mellé hihetetlen laza) érdekes módon őket itt senki sem vádolja meg azzal h Hamilton szarabb kocsit kap... -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Webbernek az első 4-5 futamon mindíg volt a KERS-el valami (nem is tudta használni), és utánna is voltak más gondok az autóval neki.
Vettelnek mindíg ment a KERS, csak elhintették, hogy nála is rosszalkodik, de közben meg mindig lehetett látni, hogy ugyan úgy használtam mintha misem történt volna.
Egyértemű, hogy Webber kocsiját visszafogják, vagy úgy, hogy nem működik valami rendesen, vagy egy kicsit a beállításokat babrálják el.
Ekkora iparágban nem tudsz(tok) elképzelni ilyen apró húzásokat, annak érdekében, hogy az nyerjen akire lehet hosszútávon építeni és hosszútávon hozza a sok(rengeteg) zsetont, túl jóhiszeműek vagytok és azt hiszitek, hogy szűz hó tisztaságú ez a F1, pár éve azért már kaptunk ízelítőt, hogy mire képesek csak egy pár pozíció megszerzésének érdekében itt néhányan. -

-
baluka26
veterán
válasz
üzenetére
Tavaly fél évig simán verte Webber Vettel-t.
Amúgy, ha valaki nem vette volna észre, hogy a Red Bull autókban valami cigányság van, az nézze meg mégegyszer az olasz nagydíjat. A McLaren és a Mercedes között alig volt különbség, míg Vettel, az RB-vel a Ferrarinak adott pár kör alatt majd' 10 másodpercet. Adrian Newey, ennyi a megoldás, semmi más..
Egyébként kiderült pont a némt nagydíjon, hogy tinitonik nem képes előzni, és ilyenkor megpróbálnak taktikából nyerni..
Ja, és amit még nem értek, hogy a "kurva gyors" szuperlágyon Alonso-aszem Nagy-Britanniában, de ez most nem 100%-LASSABB volt, mint az RB-k a keményebben. Most akkor wtf? A válasz itt is Adrian Newey.
A másik kulcs a gyüzelemhez az, hogy ilyenek vannak... Igazából nem is meglepő semmi.. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Ez mind jogos amit írsz, de te tényeg azt gondolod hogy a Webbernek rosszabb autót adnak mint a Vettelnek? Azért kérdezem mert egy olyan figura vagy itt akinek a hsz.aira odafigyelek, rendre nagyon okos dolgokat feszegetsz, és sokszor tanulok belőle egy csomót, de ezzel nem nagyon tudok egyetérteni, szerintem egész egyszerűen fejben nincs ott eléggé, ami gödröt saját magának ásott azzal hogy széllel szemben próbált vizelni.
Webbernek a követekező évben a legnyerőbb taktika szerintem az lenne hogy kijelenti ő rosszabb mint a Vettel, kimodnja hogy te vagy a jobb, ezzel leveszi a saját válláról az általa felépített súlyokat, és szabadon versenyezhet... szerintem tizedeket jelentene ez a szimpla húzása... persze attól hogy ezt kijelenti nem kell felvenni a másodhegedűs szerepet, csak nem lenne ott benne ez az én jobb vagyok csak sose jön ki a lépés....
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vettel körül jól működik a gépezet, és egyébként is jó arcnak tűnik.
Az hogy Webber hanyadik helyen végez az egész egyszerűen tök mindegy, jelenleg Vettel a nagy hal, belőle ikont/legendát/zsenit/doktort/hőst csinálni tök mindegy minek nevezzük, egy perc reklámfilm annyit hoz mint Webber fizetése ha jól csinálják...márpedig jól csinálják, az üzlethez és a reklámhoz a Red Bull-nak biztos hogy van egy jól működő receptje...tudják mi a lényeg.
Webber-nek nincs olyan jó autója mint Vettel-nek, hogy hogyan csinálják, vagy igazságos-e az most annyira nem fontos, Webber tud olyan gyors lenni mint Vettel, ezt már megmutatta...nem egy egész évben, de többször kijön.
NA ez most nincs, és szvsz nem véletlenül nincs, nem is kell..igazán ahogy alakult ez az év, a Red Bull-nak tök mindegy hogy Webber van vagy nincs. -
-Mike-
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem kell túlgondolni itt semmit, egész egyszerűen az idei Pirelli nem fekszik Webbernek, ennyi. Raikkonennek fog, csak nem az F1ben.

-
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Webó túl nagy darab a súlya miatt lehet ki kellett spórolni pár alkatrészt a kocsiból pl. kers

-
Motion_Blur
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lement 17 futam, ebből hányon is volt problémája Webbernek a KERS-el?
Megjegyzem Vettelnek is volt, nem is egyszer

"Nem hiszem, hogy Webber egyik évről a másikra ekkorát romlott volna..."
Ezt még akkor se hiszed el, ha ő maga nyilatkozza?

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
üzenetére
Szerintem tavaly a csapat őszintén megmutatta a világnak, miként viszonyulnak Mark Webberhez.
Tavaly is ment a lejáratás, az idei évben pedig be is bizonyítják, hogy csak egy középszerű pilóta, aki nem képes odaérni.
A csapat-VB megvan, az egyéni is. Hogy Webber második legyen, az már csak Webber érdeke a gázsi miatt. Senki sem a VB-másodikokra emlékszik, senki sem a VB-másodikokkal köti a vaskos reklámszerződéseket...
Nem hiszem, hogy Webber egyik évről a másikra ekkorát romlott volna...
A technikai gondokról annyit, hogy tavaly Vettelnek jóformán nem volt 2* ugyanolyan technikai problémája. Idén meg hosszú futamokon keresztül nem voltak képesek Webber kocsijába működő KERS-t applikálni. De tényleg futamokon keresztül, ráadásul úgy, hogy Vettelnek egész évben nem volt vele komoly gondja...
-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Elterelés miatt, így mossák tisztára magukat. Rutinos vén rókák.

-
-Mike-
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem ugyanolyan, mint tavaly ez biztos. Tavaly csak egyszer vezette a vb pont állását Vettel, most meg már az első versenytől. Jövőre hogy oldják meg?

-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Fel nem foghatom, egy ilyen versenyen mint ami a mostani is volt mit lehet úgy megoldani ahogy? Mindenkinek az az érdeke hogy odaérjen a második helyre, adott esetben még akár az első helyre engedés is benne lehet... csakhát emberünk erőből nem ért oda, és ez nem az első ilyen verseny. Tavalyról meg annyit hogy több sima futama ment el Vettelnek amior vezető pozicióból esett ki technikai okok miatt. Azok a versenyek neki mind plusz a többieknek mind minusz, picit másképpen nézett volna ki az év.
-
JColee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha nem lenne szelektív a memóriád, emlékeznél, hogy tavaly Vettel szívott végig technikai gondokkal.
No comment. -
7600 GS
addikt
-
TESCO-Zsömle
titán
-
törölt tag
válasz
Gabesz1019
üzenetére
Ebben csak az a szép hogy soha ennyire nem volt kiegyenlített eredményes a mezőny... Kapásból van 5 világbajnok a pályán, ilyen utoljára 80as évek végén 90es évek elején volt. Ezt a mezőnyt sikerült, mondjuk ki, lealázni.
Annó Schumachernél a sok kétkedő még mondhatta hogy légüres térben érte el azt amit elért, ehhez a mezőnyhöz képest tulajdonképpen van is benne igazság, de ebben az évben ilyet nem lehet mondani, és a legnagyobb vicc az egészben az, hogy ha ez a srác nem lenne akkor egy végletekig szoros bajnokságot látnánk, ahol a Meki vezetne és a Redbull loholna utána.
Érdekes kérdés hogy mit csinál ennyire jól? Merthogy az autója nincs ennyivel a mezőny felett, mint mondjuk 02, 04 ben a Ferrari, ahol azért még a Barika is oda tudott érni a második helyre. Egy sokkal inkább nehezebb második pilótás helyzetből, ráadásul szegénynek még a versenyzői kvalitásai is gyengébbek mint a Webbernek.
Kíváncsi vagyok mikor kezdenek el Vetter faktorról cikkezni.
-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem semmi... Ugyanakkor ez a rekord akkor lesz igazán az övé, ha százalékosan is több kört tölt az élen, mint a jelenlegi legjobb, Jim Clark (1963). Akkor még csak 10 verseny volt egy évben, így az általa élen töltött körök számát "könnyű" megdönteni.
A lényeg: Az abszolút rekordhoz még legalább 99 kört az élen kell töltenie a hátralévő 2 futamon. -
Gabesz1019
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Erre én már csak ezt tudom mondani:
Corriere della Sera: „Vettel már nem a vetélytársakkal küzd, hanem a rekordokkal.”
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
és még nincs vége.
-
Xirtam
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
Jadro
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Utólag persze, ez jó magyarázat.
Előre azonban nem lehet tudni hogy ki hogy sérül.Én is úgy gondolom hogy több volt ebben a "na majd én megmutatom". Ahogy írod is, történelmük van már lassan.
-
Motion_Blur
félisten
Vettel egy újabb abszolút rekordja: [link]
-
decibel
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
&Pá:
Versenyen gyorsabb az tény, én az időmérő miatt siránkozom. Ha vb-t akarnak nyerni nem engedhetik meg maguknak, hogy az egyik pilótájuk fél másodpercet hagyjon az idejében, hiába villámgyors versenyen.
Mindegy, abban reménykedem, hogy a jövő évi autóval javul a kvalis teljesítmény is és akkor újra Schumi lesz a mezőny legjobb pilótája.

-
Motion_Blur
félisten
-
decibel
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hiába gyorsabb Schumi versenyen mint Nico, ha a pocsék kvalik miatt többségében mögötte végez. Versenyen ott van a Schumi faktor, de ha nem képes javítani a kvalis teljesítményen -márpedig én semmiféle javuló tendenciát nem látok-, akkor inkább megtartják Nicot. Ha még csak arról lenne szó, hogy egy-két századdal lassabb, de rendszerint fél másodperceket kap.
Nem is értem, hogy nem képes egy körre azt a teljesítményt hozni, mint amit a versenyeken produkál.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Van az a pénz...
Másodhegedűsnek jó volna Ő is...
Aktív témák
Hirdetés
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Magadba nézhetnél egy kicsit talán.
Amúgy a 2010-es év sokkal de sokkal izgalmasabb volt.