Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz
Stirlitz
üzenetére
Ma már nem elég a Sumi hozzáállás.
1.) Nem mindenki ilyen beállítottságú.
2.) Ma már nem lehet azokat megtenni versenyen, amiket akkor csak a ferka és Sumi megtehetett, bünti nélkül.
3. Kiváncsi lennék, ma hogyan itélnék meg a Hill elleni VB.-t érő manőverét suzukában.
4. Sumi látványos elengedését, hogy nyerjen, a világ és az F1 arcába köpve, tüntetőlegesen közölni mindenkivel: Lám ezt is megtehetjük.És ezeken hány VB. cím múlott, soroljam még ?
Milyen "izgi" is volt mikor már augusztusban VB.-t avattunk ?

-
Stirlitz
senior tag
válasz
madstunt
üzenetére
Bármi áron győzni. Nyavalyogni meg nyavalyogjanak a lányok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyra fordítva, addig el is kellett jutni, hogy egyáltalán legyen értelme Villeneuve-őt letarolni. És ugye, abban egyetértünk, akkor a Williams volt az etalon. Persze nem sportszerű a dolog, de minden nagy bajnokban volt egy kis csibészség. Neki kicsit több.
És néha rajta is vesztett. 
Én bevallom, örülök neki, hogy visszajött, megint volt egy verseny, és hiába lett végül is 12ik, megint csak róla beszélnek.
Kell a Forma1-nek egy kis botrány is. -
prmcsk
addikt
Nem gondolok én semmit, de a VB. címeinek számát mindig is fenntartásokkal fogadtam és ez itt nem titok.
A fő csapatában és benne is, akkoriban mindig benne volt a szabályok határfeszegetésének gondolata és tette.
Mindig elismertem, hogy jó sofőr, a legjobb verdákban ült és nem lett volna szüksége a sokszor tornádó szerű hátszélre, az évek folyamán mindig "slave-re jumperolt" csapattársakra, de neki nem volt nehéz elfogadni ezt a mentalitást, mert alapból ő ilyen. Mindegy hogyan nyer, csak nyerjen. Ő már akkor a mai "sikeres" ember kritériumai szerint gondolkodott, megelőzte korát...
3 max 4 VB. címe reális szerintem, a többi a szelek szárnyán érkezett...
Ez az én véleményem...
Alfonz a mai világban már nem lehet ötszörös vb. az a világ elmúlt...
-
Stirlitz
senior tag
válasz
prmcsk
üzenetére
Azért ezt a nem a legjobb verdákban ült mondatod értékeld át egy kicsit. Elég ha a Renault futóművére és a Michelin-el közösen kifejlesztett gumijaira gondolok. Pont abban verték el a Ferrarit 2005ben, amiben addig a legjobb volt. 2006ban pedig csak a szezon második felére volt gyorsabb valamivel a Ferrari. A szezon elején hasonló tempot tudtak csak a Renault-hoz mérve. Nem bántva Alonso-t, de technika is kellett hozzá. Ugyanez igaz Schumacher-re is természetesen. És mégvalami, majd Alonso 5ik VB címénél kezdheted összemérni a két versenyző pályafutásának eredményességét.
-
madstunt
addikt
ÖSSZEESKÜVÉS A KIRÁLY ELLEN!
-
TOM-202
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az "Öreg" azt nyilatkozta a múlt héten hogy sokat fejlődött a Mercedes a gyorsaság terén és nem lennék meglepve ha az év eleji produkcióval ellentétben a következő versenyeken már a McLaren-ekkel és a Ferrari-kkal versenyben lenne a harmadik helyért.
(Az első két hely úgy tűnik idén döntően a RedBull-t illeti meg ha nem hibáznak.) -
prmcsk
addikt
Akkor ezt megbeszéltük, ha nem érted meg, hogy más az SC. szabály a versenyen és más az utolsó (célba futó) körben. Ha sumi nem az utolsó körben előz így akkor szabályos. Én így értelmezem.
Versenyben ugyanez az SC.szitus előzés nem fordulhatott volna elő, mert alfonz nem úgy, nem ott és nem olyan tempóban fordult volna...
Gondolhatsz alfonzról, amit akarsz, de mindkét VB. címekor a "mestert" kellett megvernie ehhez és alfi akkor sem a legjobb verdákban ült és még a szél sem neki fújt...Ebből kiindulva nyugodtan gondolhatom, hogy alfihoz képest sumi olyan kevés, mint lágerban a reggeli...Sumi most először rózsival mérkőzgessen aztán jöjjön a nagyobb falat.
Majd szezon végén visszatérünk arra, hogy ki a jobb sofőr és, ki, hányszor és hogyan szivatta meg a másikat. Egy verseny az össz történésével együtt adja az eredményt.
Alfonz boxból 6. Sumi honnan 7. ? Ez a meccs állása...
-
proof88
addikt
-
shev7
veterán
válasz
prmcsk
üzenetére
"A SC. előtt hány kocsi távolság is volt alfonz és sumi között ? Ha nincs SC. az utolsó körben, alfonz nem ott kanyarodik ahol így kanyarodott és sumi az életben nem érhet a közelébe, hiszen előtte sem fért vagy 15 körön át támadó helyzetbe..."
ez mekkora hulyeseg. Ha meg az elso par korben nincs SC akkor meg alfonz nincs sehol. ne ez legyen mar a szempont... -
MPowerPH
félisten
A leggyorsabb körök és a végsebességek Monacóból
Innen is látszik, hogy Schumi gyors volt, majdnem Massa is megvolt neki.
Elég bíztató eredmények ezek, év elején nagyon messze volt az élmezőnytől meg Rosbergtől is. -
-
prmcsk
addikt
válasz
üzenetére
Igen, képtelen volt, mert ellentétben sumákkal más infón volt, az előzhetőséget illetően.
Azt meg ne kelljen elmagyaráznom mennyivel egyszerűbb előzni engem, ha a mögöttem haladó az SC. miatt rám gurulhat, ő dönt előbb, hogy előz, a megfelelő fokozatba vált és gáz...
Én meg azzal a boxinfós tudattal, hogy a szabály szerint már nincs előzés szabadon hagyom a belső ívet, mivel nincs mire védekezzek és "begurulásra" készülve nyugodtan ülők...Tehát minden a külön infós rákészülésen múlott, így tudott sumi előzni.
-
válasz
wildrain
üzenetére
Most olvastam én is a nyilatkozatokat.
#############
Ross Brawn, Mercedes GP team principal
"A verseny egyes részein képesek voltunk arra, hogy megmutassuk mekkora potenciál van az autónkban ezen a pályán, ezt nagyon elkeserítő volt látni, figyelembe véve a kvalifikáción történteket. Vesztettünk egy helyezést Rubenssel szemben a rajtnál ez nagyon nehézzé tette a dolgunkat és emiatt nem tudtunk teljes sebességgel haladni, de ez egy gyakori probléma Monacoban, ahol nagyon nehéz előzni. Ezután Michael és Nico is nagyon jól versenyzett. Nico különösen jól futott a tiszta pályán és a leggyorsabb volt ebben az időszakban. Azonban az időablakok nem nyíltak ki számunkra a futamon. Ez is azt mutatja milyen apróságok dönthetnek Monacoban, lehet gyors az autód, ha nincs a megfelelő helyen, semmit sem érsz vele. Szeretném megköszönni a csapatnak a verseny leggyorsabb kerékcseréjét, amely nagyon fontos volt ahhoz, hogy Michael Rubens elé kerüljön.""A Michaelnek adott büntetést illetően mi azt hittük, hogy a pálya zöldre váltott és a verseny nem biztonsági autós fázis alatt fejeződik be, amelyre a 40.13-as cikkely egyértelműen vonatkozott volna. Ennek az oka az volt, hogy a biztonsági autót behívták és a FIA a 78. kör elején bemutatta a 'Safety Car in this lap' jelzést, és a pályát a versenyfelügyelők is szabadnak nyilvánították. Emellett még a pályabírók zöld zászlót és jelzést adtak a biztonsági autós vonaltól. Korábban ha egy versenyt biztonsági autó mögött kellett befejezni, a pálya mentén végig sárga jelzés volt érvényben, mint pl. 2009 Melbourne-ben. Emiatt az utolsó körben azt tanácsoltuk a versenyzőinknek, hogy versenyezzenek a vonaltól, és Michel megelőzte Fernandót megszerezve a 6. helyet. Fellebbeztünk a versenybíróság döntése ellen."
-
prmcsk
addikt
válasz
üzenetére
Nem gondolom, hogy alfonz ezen a versenyen figyelmetlen volt, hiszen a boxból lett hatodik...
A figyelmetlenségét a tét nélküli edzésen hagyta... 
Alfonz is többször rákérdezett a boxra, hogy lehet e még előzés és többször is megerősítették neki is, hogy nem.
Ezért volt lájtos mindaddig, amíg azt nem látta, hogy van aki másképpen értelmezi az utcsi körös SC.-t...tope Ezt már régen kitárgyaltuk, olvass vissza...
-
válasz
hunnylander
üzenetére
Az első mondatom attól még kérdés, ezek szerint rosszul jelezték, nem volt zöld jelzés a szabályok szerint, holott zöld jelzés volt a pályán.
-
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
Na ez az, ami nem egyértelmű, és ezen megy a vita és ebből adódik a kétféle szabályértelmezés, elbírálása a történteknek.
A Mercedes szerint újraindítás történt, az SC vonaltól a célig már nem volt SC hatály és előzési tilalom. A versenybírók szerint az utolsó körben életbe lépett a 40.13.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Most már értem, köszi. Szóval még mindig safety car fázis volt az előzésénél.
Ez volt az amit nem értettem. -
prmcsk
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem azért, mert az SC. fázis összetolja az addigi előnyöket, amit a versenyzők versenyben kiharcoltak maguknak. Mivel az utolsó körben voltak, nincs elég idő és távolság (egy egész kör, vagy körök) ahhoz, hogy valaki korrigálja, hogy esetleg megelőzték. Emiatt dolgozhatták ki az utolsó körös SC. szabályt
Kihegyezzük most a dolgot sumákra, de ez a szabály őt is védte volna a mögötte lévőtől. Gondolatban azért eljátszottam, hogy sumit ugyanilyen helyzetben megelőzik. Kiváncsi lennék az akkor szabályértelmezésére, meg brawnéra is...

A SC. előtt hány kocsi távolság is volt alfonz és sumi között ? Ha nincs SC. az utolsó körben, alfonz nem ott kanyarodik ahol így kanyarodott és sumi az életben nem érhet a közelébe, hiszen előtte sem fért vagy 15 körön át támadó helyzetbe...
-
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
Nem értem a kérdést. SC alatt nem lehet előzni, ez alap.
Az ügyben most az a kérdés, hogy az utolsó körben volt e és jogszerűen lehet e újraindítás. Az a kérdés, hogy SC hatály alatt fejeződött e be a verseny vagy SC hatálya nélkül.
Az SC akkor is behajt a bokszba az utolsó kör végén, ha SC hatálya alatt fejeződik be a verseny. És értelemszerűen a verseny újraindításánál is bemegy.
Továbbá az a nagy kérdés, hogy a 40.13 akkor is érvényben van e és jogszerűen érvényesíthető illetve büntetésre foganatosítható, ha a pályán tévesen vagy nem tévesen zöld jelzést adtak.
-
Érdekes zöld lámpa (zászló) alatt nem lehet előzni ?
Jó most szabály szerint más a helyzet elvileg, de akkor meg minek ment ki a SC, arra az 1 kanyarra ? -
hunnylander
őstag
válasz
prmcsk
üzenetére
Az csak az arányok kifejezése, amit mondasz az magától értetődő lenne, mármint amire célozgatni akarsz, mert ahogy fogalmazod, úgy nem helytálló.
Nem kell mindenkinek nulla pont, elég az élen lévőnek. De a győztesek személye keveredhet is, akárcsak a többi pontszerzés. Webber mennyit hozott Buttonon a hétvégén? Egy győzelemnyit.
De profánul azt jelenti a kifejezés, hogy a tavalyi pontrendszerben vagy az előző években leírtuk azon (fejlődőképes topcsapatban lévő) pilótákat, akik a szezon elején le voltak maradva két győzelemnyivel? Massa is le volt 2008-ban. Vettel is le volt maradva 2009 elején.
Az én terminológiámban a két győzelemnyi lemaradás azt jelenti, hogy egy akkora lemaradás, amit a lehető leghamarabb két futam alatt lehet behozni, de realisztikusan nézve (ha a technika és a versenyző formája adott), akkor 2+ futam alatt behozható lemaradás. A 2+ takarhat jó néhány futamot, az erősorrendtől és az ellenfelek bukdácsolásaitól függően.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
De miért is jó, hogy ilyenkor tiltva van az előzés?
-
hunnylander
őstag
-
prmcsk
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Köszönjük, érdekes, de...Ezt írod:
Éppezért korántsem ésszerű és igazságos az az érvelés, hogy MS-nek úgyis mindegy, hogy elvették e a pontjait vagy sem, mert ő nem VB esélyes. Még lazán az, és nem csak matematikailag, hanem mert az új pontrendszer csak illúziókeltő. MS hátránya a pályán elért eredményei alapján csak két győzelemnyi.
Szép dolog az elmélet, meg a matek, csakhogy ehhez a pontokban előtte lévő nyolc versenyzőnek nulla pontot kéne elérnie mindaddig, amíg sumi behozza öket...

-
törölt tag
Vicces, hogy mindig felbukkan egy-egy szabálykönyv értelmezési probléma. Állandóan toldozzák-foltozzák, de koncepciót nem túl sokat látni benne...
Például mi értelme tiltani az előzést, ha nincs rá indok?
-
P00By
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezek nem jelölik meg a forrást

Lehet tényleg ki kéne vennem a repertoárból.
-
P00By
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Az oldalról van, melyet nem nevezünk meg!

-
hunnylander
őstag
Nem tudom, honnan ered az idézet (forrásilag, nem a magyar portált illetően).
Csövekről lehet szó inkább, nem kábelekről, ha tartalmilag helyes az eredeti hír, mert a fordítás pontatlan. Elektronikusan nem lehet vezérelni a rendszert, a kábel meg tömör huzalokra asszociál, holott a rendszer csak üreges csövekkel működhet.
-
P00By
nagyúr
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ez így van. De úgy gondolom ő most nem teljesíteni ilyen jól. Ha az utóbbi két évet nézem, semmiképpen.
-
shev7
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
pont errol van szo, hogy nem. Gondolom nem veletlen a fellebezes sem...
-
Sundesz
addikt
Mindenki el van ájulva Schumi előzésétől, de szerintem semmi hihetetlen nem volt benne. Szép volt az tény, de ez nem versenyszituáció volt. Ha Alonso számít rá, a büdös életben nem előzi meg, de mondjuk még egy Hispania-t sem lehet azon a helyen (és ugyan így senki más sem tudná persze, nem Schumi-t ócsárolom ezzel).
MS onboard felvételén egyébként jól látszik, hogy míg Alonso az ideális íven fordult, addig Schumacher egészen kívűlről, más ívről kezdett el nagyon jól kigyorsítani, és szerintem még a megcsúszás ellenére is mellé Alo ért volna. Alonso meg verve volt, nem számított rá, hogy lehet előzni és gondolom amikor meglátta a tükörben Michaelt megijedt, hogy lehet rossz információt kapott rádión és mégis szabad a verseny.
Kicsit más helyzet ugyan, de velem is előfordult már hasonló: egy teljesen egyértelmű válasz esetén a rossz válasz felé mentem az egy határozott ember után, mégha tisztában is voltam vele, hogy én tudom jól - mégis elbizonytalanodtam. -
Ricardo
titán
Ha valóban tilos előzni, akkor miért lengetik a zöld zászlót

-
madstunt
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
nade kivel??
-
P00By
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem is értem miért akarták volna elküldeni, sztem élete legjobb formájában van!
Mondjuk felsőbb nyomásra akkor is elküldenék,de...A Red Bull és a Mercedes a hírek szerint egy kábeles megoldást alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen új lyukat vágni a homologizált karosszérián(F-csatorna).
Mi ez a kábeles megoldás?

(#13981) prmcsk: Köszönöm szépen! Vki el... És azt is meg kéne büntetni keményen!
-
hunnylander
őstag
Arányosított ponttáblázat (+ a régi pontrendszer értékeket is mellékeltem). Továbbra is nagyon kiélezett a verseny, főleg az első 8 között.
Webber új szerződést kötött. És nem a Ferrarival.
-
shev7
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
de ha kinnmaradnak a SC tablak (ergo nem azert megy be a SC mert behivtak, hanem mert utolso kor) akkor egyertelmu lett volna hogy nincs elozes...
Eddig is mindig bement a SC az utolso korben. Szoval a szabalynak nem az a lenyege, hogy ne a SC menjen at elsonek a celon, hanem ha ne adj isten a celegyenesben / kozvetlenul a celegyenes utan van balhe, akkor is kijon a SC az utolso korben, de a SC tablak kinnmaradnak, es igy nem nyomjak neki az utolso kanyarban....
-
prmcsk
addikt
válasz
dízelracer
üzenetére
Tegyük már időrendbe a dolgokat...
Alonso nem magától csúszott meg. Rászóltak a fülére(és még sokaknak), hogy utcsi kör, SC. kimegy és a célig nincs előzés. Erre mit lát ? Hogy Sumi belül tolja, mint ökör, erre reflexből rátapos a gázra, mert ettől elbizonytalanodott a szabályértelmezést illetően...
Azért alfonzot tartsuk már annyira jó sofőrnek, ha lett volna még előzés nem hagyja tárva, nyitva a belső ívet, ahol sumi "brillírozhatott". Érdekes, vagy 15 körön keresztül le tudta zárni, most meg nem ?
krómX Közvetlen hátulról bárkit megelőzök, ha az előzendő nem is gondol rá, mert a szabályt helyesen értelmezve nyugodt már, mert nincs előzés. Gokartozom, van egy kb:36 lovas 6 sebességes rotaxom. Hidd el ugyanilyen szituban bárkit letaposok vele, mégha erősebb is a motorja, mert döntésben, reakcióidőben, helyes sebességben kb: egy mp. fórom van mielőtt reagál és az nagyon sok.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Ricardo
titán
Már csak azt nem értem mi volt az értelme annak hogy bejött a SC
Ez arra volt jó hogy bezavarjon. Ha amúgy sem lehet előzni akkor akkor lehetett volna SC-os befutó is, és akkor egyértelmű a helyzet. -
PazsitZ
addikt
Az egy dolog, hogy nem adják meg a helyezést, de ezt a 20 másodpercet erősnek érzem én is.
-
wildrain
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
Igazad volt, tényleg nem az SC miatt ment ilyen korán a boxba Alonso.
Az első körben pályára küldött biztonsági autó nélkül is villámgyorsan a boxba ment volna Fernando Alonso, hogy szinte a teljes monacói futamot a keményebb gumikkal teljesítse... -
TESCO-Zsömle
titán
Nem tudom, hogy a korábban linkelt szabályzat mennyire pontos. Az ügy kimenetele azn múlik, hogy mit mond a szabályzat az első SC vonalról.
Amit én olvastam, abban az volt, hogy csak a SC-t lehet utána megelőzni. Ha valahol benne van az aktuális könyvben, hogy a vilóták is előzhetnek, akkor hajrá.
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem tul van ez lihegve egy kicsit. Ez ugyebar egy show, kell egy kis cirkusz a nepnek, persze, hogy a merga fel van haborodva, es fellebbez, a fanek utik egymast, no a nezettseg. Amugy meg kiraly kis elozes volt, szabalytalan, ugyhogy jott a 20 sec, Mihaly vigyorog magaban, hogy de jol beszopattam, Alfonz orul, hogy a birok megbuntettek Mihalyt, nyomatnak meg par hirt a kovetkezo versenyig (vagy tovabb), es mindenki jol jar. Kiveve akik egymasra haragszanak emiatt, pedig annak semmi ertelme...
Hajra Sumak! Lassan ugy tunik, megse volt kar, hogy visszajott nyugdijbol.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Jah igen, fotelszakértőként könnyű ezt így kijelenteni, de ott a futamon akkora adrenalin alatt picit máshogy mennek a dolgok (nem véletlen súgják mindig a fülükbe a boxból is a dolgokat, mi hogy megy), ezért is lengetik azokat a bizonyos zászlókat.
Szerintem különben a szabálykönyvben az is benne van, hogy a pilótának a zászlójelzéseket figyelembe kell venni, nem passzióból lengetik. -
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
A szabályok ismerete ugyanúgy a pilóta kötelessége is. Ez nem lehet kifogás.
kisza25:
The rules are clear when it comes to what sort of penalty the stewards can give:
16.3: The stewards may impose any one of three penalties on any driver involved in an Incident:
a) A drive-through penalty. The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping;
b) A ten second time penalty. The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds and then re-join the race.
c) A drop of any number of grid positions at the driver’s next Event.
However, should either of the penalties under a) and b) above be imposed during the last five laps, or after the end of a race, Article 16.4b) below will not apply and 20 seconds will be added to the elapsed race time of the driver concerned in the case of a) above and 30 seconds in the case of b).
Having found Schumacher at fault, they couldn’t let him go unpunished. But, as with Lewis Hamilton at Spa in 2008, the time penalty is too harsh as it drops him behind people he wouldn’t have been behind if he hadn’t made the move.
Simply putting Schumacher back behind Alonso would have been a fair penalty, but the rules did not allow the stewards to do this.
-
kisza25
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
Na igen. Gondolom a vonatozás is rásegített. Mikor ment Hamilton után, és nagyon leszakadt, az valszeg szándékos volt. Szélárnyék mentesen ment, ezzel kímélve a gumikat. És persze nem erőltette, vigyázott az abroncsokra attól kezdve, hogy Hamilton mögé ért. De azért az nem túl jó dolog, hogy egy teljes futamot végig lehet menni a kemény keverékkel.

-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
A többi versenyző is látta csak ők vagy a csapatuk talán kicsit jobban képben volt a szabály idevonatkozó részével:
"As the safety car is approaching the pit entry the yellow flags and SC boards will be withdrawn and replaced by waved green flags with green lights at the Line. These will be displayed until the last car crosses the Line."
-
MPowerPH
félisten
Schumi:
"A versenyfelügyelők döntése nélkül a versenyem igazán rendben lett volna. A rajt izgalmas volt és igazából minden a tervek szerint alakult. Jól indultam el, de Rubens (Barrichello) mégis megelőzött. Ezt követően vártam a lehetőséget, hogy megelőzhessem. A srácok fantasztikusan dolgoztak a kerékcsere során és így végül megelőzhettem. Az, hogy visszasoroltak a 12. helyre, nagyon kiábrándít, és teljes mértékben egyetértek azzal, hogy fellebbezünk a döntés ellen. Számunkra az üzenet, hogy a ’biztonsági autó kiáll, a pálya tiszta’ azt jelenti, hogy ismét versenykörülmények vannak, ezért odaléptem a gázra és megelőztem Fernandót." -
kisza25
félisten
szal megbüntették, végül is lonzi megküzdött azért a 6.helyért
-
Oliverda
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Rajta kívül mindenki abban a hitben élt hogy már tilos előzni. Ennek fényében nem tudom hogy ez miért is volt akkora manőver.
It’s hardly surprising other teams were of the opinion that it would not be allowed. McLaren quite clearly told Lewis Hamilton:
"Lewis this is the last lap of the race we’ll be finishing behind the safety car. No overtaking."
Hamilton saw Schumacher passing Alonso in his mirrors and registered his surprise:
"I thought you said we couldn’t pass after safety car? Michael passed Fernando."
-
MPowerPH
félisten
Bizony. És ha az IM-et nézzük, ugye ott se tudott tiszta kört futni. De úgy néz ki lassan tényleg magára talál. De jól mondta, kell neki 1 év, minimum. A 2. évben még jobb lehet, akkor már talán lesz győzelem esélyes autója is. Ezek a manőverek pedig neki se ártanak, sokkal jobban feltüzelik, el is mondta, hogy éhezik ezekre a küzdelmekre.
kisza25: Oli elment aludni, így már véget ért.
mod: fenébe, tévedtem.mod: Az a csatornafedeles dolog mi volt? Pint ott aludtam be, csak felkeltett Gyula ordibálása. Találtak valamit?
Oli: Lonzi megmozdulásaiból nem az jött le, hogy ő nyugodt. Igazán idegesnek tűnt, majdnem falnak csapta a gépet, aztán meg alig tudta megfogni Rosberget.
Mondom én, Alonsonak szurkolok.
-
kisza25
félisten
még mindig itt tart a vita

-
MPowerPH
félisten
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dízelracer
üzenetére
megsértett egy egyértelmű szabályt (nem lehetett volna előzni a "célvona átlépéséig") , a csapatutasítás hatására (gondolom), amit még segített is a helytelen zöld zászlo használata...merthogy sárgát kellett volna, h lengessenek.
és büntit kapott, amit meg is érdemelt. de kicsit tulzásba estek szvsz a mértékével.
de látom, már érted

-
dízelracer
őstag
Nem láttam a futamot, most komolyan ezért büntették meg MS-t? Az autóverseny ilyen. Ha valaki hibázik azt megelőzik. Alonso megcsúszott ezt kihasználva Schumacher elment mellette. Tiszta sor. Mi a gond? Vagy valami szabályt megsértett ezzel? Nem értem.

szerk: visszaolvastam már értem a dolgot.
-
darál0w
Jómunkásember
nyugivan mindenkinek...elvileg értelmes emberek vagytok...
egyik elkezdi legyen ez akár oliverda, vagy akárkimás, akkor a másiknak miért kell felvennie...hagyja rá...hamar le is csillapodna...
PMekre meg van egy egyszerű megoldás...asszem mindenkinél működik a letiltás gomb

-
Oliverda
félisten
válasz
prmcsk
üzenetére
Saját magukat égetik azok akik most Hill-re dobálják a sarat bár tény, hogy ez jóval egyszerűbb mint leírni azt, hogy félisten MS és Brawn elkövetett egy bakit.
Amúgy furcsa hogy a három másik bírót senki sem szapulja. Ők nyilván kézzel-lábbal ellenkeztek a büntetés ellen...
-
törölt tag
válasz
darál0w
üzenetére
Oliverdának már sikerült is minősítenie szerény személyemet PM-ben. Ennyit egy PH! Nagyúr-ról. De nem baj, írtam egy hasonló válasz PM-et - szigorúan az ő szintjén, hogy megértse.

BMW001, Tomics: Akkor nem vagyok egyedül.
Nem baj, ezzel is csak saját szegénységi bizonyítványát sikerül(t) aláírnia.Meg amúgyis. Amikor elfogynak az észérvek, mindig akkor jön a személyeskedés.

-
Nowhereman
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Nofene. A Webber-Hamilton eset után én voltam a hülye, mert agyhalottnak tartottam a SC-vonal szabályt. Mostmár rengeteg hülye van itt rajtam kívül. A szabály idétlen, de Sumi megszegte, tehát a bünti jogos. Különben is, szerintem semmi értelme sincs a szóbeli enye-benyéknek - tehát szívből üdvözlöm, hogy valaki be is akarja tartatni a szabályt. A szabály meg szörnyű - gondoljatok bele, hogyha mások korábbi SC után is próbálkoztak volna a kanyarban, és olyan trullis eredménnyel hozták volna össze...
Érdekes, hogy birkát meg nem büntették meg az eldobott kormányért. Az is veszélyes dolog volt. Mondjuk én megértem: vb-re képes tehetség évekig vizhordófiúként Sumimisi mellett. Vacak évek a Hondánál, majd a Brawnnál valami szőrnyű pechszéria miatt a fél szezont átalvó csapattárs lesz a világbajnok, és egy defekt miatt a második hely is elmegy a szezon legvégén. Aztán hiába brillirozik a Williamsnél, sehol egy jobb szerződésre esély. Most miután hihetetlenül elkapta a rajtot és az életét megkeserítő Sumit hátamőgé vágva vehetne egy kis revansot - hát a szerelők ezt is elrontják neki a boxban - aztán miért ne jönne megint egy defekt... - persze hogy eldurran az agya...
Webbonak meg gratula. A bukik 9 napja még 23x-osra tartották, most már 3,5x-ös. Kívánok neki további sok sikert, hogy Frank tata után talán mások is megkérdőjelezzék a korábbi véleményüket... Különösen Lapajét várom... -
JJános
addikt
válasz
prmcsk
üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom, de úgy emlékszem Suminak a fülére szóltak, hogy próbálja meg.
Szabály ide, szabály oda, Sumi csinálta, amit kértek tőle. Ahogy Lonzit nyugtatták, úgy Sumit paprikázták. Gyönyörű volt. Szerintem. Azért párszor visszanéztem, Lonzi nem úgy tünt, mintha akkor abban a pillanatban nyugodt lett volna.
A mercinél meg tomboltak? Akkor most mi van?
Az, hogy fáj, hogy megbüntették Sumit.
Oli: Személyeskedj hülyegyerek! Mi köze annak ehhez?
Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez mekkora hulyeseg. Ha meg az elso par korben nincs SC akkor meg alfonz nincs sehol. ne ez legyen mar a szempont...

)