- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
JJános #26398 üzenetére
és itt a kiragadott részlet, olvassatok már vissza kicsit...
gyengébbek kedvéért: nincs félrefordítás
-
JJános
addikt
válasz
-XadAnuX+ #26390 üzenetére
Azért gusztustalan, mert nem igaz. És a közvélemény elcsavarása miatt készült a cikk.
Szerintem hami bírja Kimit, és versenyezni szeret vele. És fog is, mert Kimi most nagyon fog menni, nagyon kell mennie.
Ő nem fog Massa csicskása lenni. Csak mert Massa egy versenyen maga elé engedte? Ha kell ezt visszakaphatja, ha Kiminek nem lesznek esélyei, de addíg úgy fogja nyomni, mint tavaly ilyentájt. Kimi most nagyon motívált. Menni fog mint a golyó.
-
PazsitZ
addikt
válasz
-Mike- #26393 üzenetére
Meg ahogy nézegettem nem is fordítottak félre, de ha mégis azt majd jelzi a szakértőnk.
Rájöttem, hogy tegyük izgalmassá a futamokat.
Satot a Ferrariba, és eltörölni az ilyen apró zavaró szabályokat, így meglenne a tökösség.(#26395) Ijk: Annak idején még azt mondta hogy nem fog magától elszállni.
Mint azt jól tudjuk, ez csak a fehérek elnyomása miatt kialakult egészséges önbizalom nála.(#26398) JJános: Ezt komolyan írtad?
-
Ijk
nagyúr
"„Nem hiszem, hogy nem volt tapadása. Nekünk is annyi tapadásunk volt, mint neki. Ő így vezet, ennyi. Ha nem vagy elég tökös ahhoz, hogy későn fékezz az a te problémád! Végeredményben a versenyzőnek kell éreznie a tapadást és neki kell a határra vinni az autót. És tudom, hogy én nagyszerű vagyok ilyen körülmények között."
Nemtudom valóban ezt nyilatkozta-e. De mindenesetre tavaly azon bukta a vb-t hogy párszor tökösen bepakolta magát a kavicságyba. Annak idején még azt mondta hogy nem fog magától elszállni.
"bben az esetben azért hagytam el, hogy elkerüljek egy ütközést. Úgy gondolom, hogy ha olyan helyen történt volna, ahol fal van, mint például Valencia, az nagyon veszélyes lehetett volna. Remélem akkor Kimi sportszerűbb lett volna és észrevette volna, hogy több helyre van szükségem"
LoL Előzésnél nehogymár ez elől lévőnek keljen aggódni ha a hátsónak elfogy a hely.ÁÁÁ kamu ez a cikk ilyet nem nyilatkozik senki!
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
PazsitZ #26391 üzenetére
Teljesen igazad van,es igen: "Amiben viszont jelen pillanatban egyet értek vele, hogy úgy tűnik, ő a favorit"
Sajnos ebben is igazad van.Nagyon nagy eselye van,hogy megnyerje az idei vb-t.
De ne felejtsuk el,hogy tavaly nagyon nagy eselye volt,es megis az o hibajabol eluszott neki...
Bizok megint,hogy az iden is igy lesz -
Motion_Blur
félisten
"But he was braking much earlier than you?
LH: Well, that's his driving, that's all. That is how he drives. If you don't have the balls to brake late then that is your problem! At the end of the day, in those situations it is the driver who can feel the grip more and put the car more on the edge. And I know I am great in those conditions. I felt the grip more than him, I knew where to place my car and I did place it in different positions to him and I found the grip."
-
PazsitZ
addikt
válasz
-XadAnuX+ #26388 üzenetére
Szerintem is arrogáns nyilatkozat.
Senki sem versenyez akkora szívvel, mint én.
Ha nem vagy elég tökös ahhoz, hogy későn fékezz az a te problémád!
...én nagyszerű vagyok...
Hamilton az arcos-harcos.
A brit versenyző szerint nincs hasonlóság a Magny-Cours-ban kapott büntetése és a mostani ügy között
Tényleg nincs. Látszik amúgy ,hogy fejlődik. Ott eszébe se jutott, hogy a levágás után visszaengedje az ellenfelét. Itt már bevárta.
„Általában a versenyzői megbeszéléseken nem beszélünk ilyen dolgokról. És van olyan, hogy mindenki egyetért valamiben? Soha. Mindenkinek megvan a véleménye, és nekik is megvan a joguk a sajátjukhoz."
Tehát általában nem, de megbeszélik, hogy levágás után engedjük vissza a másikat úgy, hogy ne élvezzünk előnyt, de neki más a véleménye és nem érdekli?Amiben viszont jelen pillanatban egyet értek vele, hogy úgy tűnik, ő a favorit.
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
Motion_Blur #26389 üzenetére
Hat nem tudom miert ne lenne igaz ez a cikk..
Honnan veszed,hogy ilyet nem nyilatkozott?
Elobb nagyon fnom voltam.Szerintem nagyon gusztustalan nyilatkozat.Persze ha tenyleg ilyet nyilatkozott.Go Alonso!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
-XadAnuX+ #26388 üzenetére
Egyébként én sajnálom Hamiltont. Szinte minden GP-n, minden pályára lépésekor füttykoncert fogadja. Nem lehet valami kellemes.
p.s.: persze rögtön le kell szögezni, hogy Hamilton ilyet soha nem is nyilatkozott, csak a Ferrari bérenc formula.hu akarja negatív színben feltüntetni
-
-XadAnuX+
őstag
Hamilton szerint Räikkönen nem elég "tökös"
[link]Szeritem nagyon ellenszenves nyilatkozat,de hamitol nem is varok mast.
Go Alonso!
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #26382 üzenetére
Azóta kiderült hogy van barátnője
Bár valóban nekem sem szimpi, de idén nálam abszolút megérdemli az elismerést, lehet bármennyire is unszimpatikus ha a pályán jól megy. De valami azt súgja még lesz 1-2 gyenge futama idén. Az hogy az égiek ennyire a Mclaren autói mellett állnak, úgy néz ki a vb kimenetlt is befolyásolja, mert Ferrari kicsit más irányba nyomta a fejlesztéseket. Az meg lejött hogy egy elborult agyú Kimi sem elég már ilyenkor.
Az lemaradt mit akarok ezzel mondani...szóval Hamilton egy stabil teljesítménnyel simán vb lehet. Braziliába kell vinnie pár pont előnyt és kész.
-
soulcube
aktív tag
Ez alapján most egy Meki-hétvége fog következni. A Ferrarinak nagyon össze kéne magát kapnia, ha esős/hűvös körülmények között is versenyképes akar lenni. Szingapúr, Japán, Kína = mind esős / hűvös versenyek lesznek. Ajajj...
mod : b-type : - Egyetértek -
-
törölt tag
válasz
venember83 #26384 üzenetére
Nem lett volna az rossz, csak ugye Trulli-t keményen megtolták a rajtnál, Glock meg majdnem bekerült a 'buborékba'.
A Toyo' nem rossz egész jókat mutatnak, remélhetőleg erősödnek, mert szvsz nagyon kellene vagy Honda vagy egy Toyota az elejébe. -
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander #26383 üzenetére
Én is röhögnék a helyében Trulli és Glock belgiumi szereplésén.
-
hunnylander
őstag
válasz
AMD Power #26381 üzenetére
Ez a durva. A Toyota szakembere a spai esetrol: szakmai velemeny
mai fotok;
here we go again
no greasemonkey
letojt egy galamb, meg jo, hogy nem leptunk bele
martini -
bdav
őstag
válasz
Peat;) #26377 üzenetére
hát idén a 3 vb esélyes pilóta közül szvsz Hamilton hibázik a legkevesebbet (Kanada az betett valóban, ráadásul két futamját is elrontotta vele), és az elmúlt időkben ha mindkettőt nem is, de az egyik Ferrarit elverte. Ráadásul a meki is megbízhatóbbnak tűnik (kíváncsi vagyok lesz e Ferrari-füstölés Monzaban. Mondjuk Kimi elvileg kaphat új motort nem?)
Massát pedig nagyon nem bírom. Egyszerűen ha mutatják sisak nélkül már azis irritál... ne legyen ő a vb semmiképpen, 1000x inkább Kimi, ha már muszáj a pirosaknak nyerni
-
Oliverda
félisten
-
soulcube
aktív tag
Massa ismét nyilatkozott : "Monza mindig különleges és kicsit más, mint a többi versenyhelyszín. Tudom, hogy a McLaren tavaly jól szerepelt itt, és a tesztjük is sikeres volt, de a teszteredményekkel mi is elégedettek lehetünk."
"Idén többször is problémát okozott az eső, így jobban örülnék annak, ha száraz maradna az aszfalt."
"Egyértelmű, hogy Hamilton előnyre tett szert. A büntetés teljes mértékben jogos."
Teljes cikk -
prmcsk
addikt
válasz
Incubus #26365 üzenetére
Valahol masszát is megértem...Most az lehet, ami sokáig nem: egoista.
Mit gondolhat magában ? Vazze voltam én évekig sumi "vízhordója" és érzésem szerint tavaly meg kimié, csak jogom van ezek után az kérni a ferkától, hogy 5
futammal (50 pont szerezhető) a vége előtt ugyan nemelehetnee ?
Majd megoldja a ferka a rangsort, ha kell. Megnyom pár gombot a boxban és meg van oldva, ezek meg odakint hagy küzdjenek...az amatőrjei.
-
soulcube
aktív tag
válasz
Oliverda #26362 üzenetére
Monza után ez lesz döntve. Tavaly is itt dőlt el.
mod: Monzai nyúl
-
Incubus
tag
válasz
Oliverda #26362 üzenetére
"A csapat meg akarja nyerni a címet, és mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy meg is szerezzük. Az igaz, hogy Kimi erős, és egy kiváló pilóta, de a világbajnoki pontverseny állását is meg kell néznünk" [link]
Osztani, szorozni is kellene, amíg matematikailag van esélye Kiminek, addig nem várható el, h Őt támogassák. Sajnos itt a gyengébb pilóta van pont előnyben, nem vagyok egy Massa fan.
-
Incubus
tag
válasz
Shabranigdo #26360 üzenetére
Ez sajnos nem legyőzés volt....Ölébe pottyant a győzelem egy sokat vitatott döntés miatt. De ez nem legyőzés....Majd a pályán megmutathatja...Az igazi nagymenők szeretnek kockáztatni, Massa sztem nem ilyen. Ellenben Kimi-vel, Hamilton-nal, Alonso-val és MSchumacher-rel szemben. Kubicából is ezt hiányolom. Ehelyett berendezkedtek biztonságos pontszerzésre. Na ez az utolsó 5 futamon már nem fog menni Akár -8pont vagy -2pontos hátránnyal szemben sem. Aki mer az nyer, nagyon helyesen...
-
Oliverda
félisten
Massa azt szeretné, ha a Ferrari már csak őt támogatná
Ejj Fülöpke...
-
hunnylander
őstag
Patthelyzet van naluk, akarcsak tavaly a Mekinel. En szurkolok Kiminek mar csak ezert is: FP (A5.hu): Nem ömlengésnek szánom, mégis szívesebben gondolok vissza arra, amit Lewis felszabadultan, spontánul és szemlátomást őszinte egyszerűséggel mondott néhány perccel a dobogós ünneplés után: "Imádok olyan emberekkel küzdeni, mint Kimi."
Spaban is Kimi es Lewis csinalta az igazi show-t nekunk. Jo lenne, ha lenne ilyen meg sok! Ez hianyzik a modern F1-bol, a verremeno barbajok, a gigaszi csatak.
-
Shabranigdo
tag
válasz
prmcsk #26354 üzenetére
"Vasárnap újra lehetőségem lesz arra, hogy legyőzzem Hamiltont"
lehetősége lesz,mivel futam lesz.a lehetőség mindig ott van,amikor verseny van csak nem mindig sikerül élnie velemeg gondolom az is igaz,hogy "Hambit újra
meg akarja verni" eddig is meg akarta verni,tehát most újra meg akarja
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Motion_Blur #26299 üzenetére
Nagyon profi a magyarázat.
-
copin
őstag
válasz
hunnylander #26355 üzenetére
Irvine-Schumi páros utolsó évében volt ilyesmi, de Kiminek még nem elég nagy a neve, hogy csak úgy szórakozzon vb-címekkel. Aki nyafog, azt elküldik és onnantól kezdve lejtő. Amúgy nincs még veszve semmi. Kiminek talán még meg van az extra nyugalma hogy rajta már nincs olyan nagy nyomás, mint Massán, vagy Hamin, akik a végéhez közeledve könnyen elveszthetik a fejüket. Bár az is igaz, hogy a Ferrarinak is illene eldönteni hogy mit akar, szóval Kiminek nagyon nehéz dolga van.
-
prmcsk
addikt
válasz
soulcube #26343 üzenetére
Az elolvasás után azért pár dolog megfogalmazódott bennem:
Massa nem kicsit arcosra vette a nyilatkozatát.
Kimitől már "elvárja" a segítséget, mondván, hogy ő tavaly segített...miben is ?
Hambit újrameg akarja verni...mi ez az "újra" ? Úgy mint Spa-ban ?
Nehogy bejöjjön az előjóslatom és kimi az idény végén csörömpöljön, mint anno alfonz...
Azon is el kéne már gondolkodni, mi van, ha kimi is "alonso szindrómát" kap és úgy dönt, hogy csapatutasítás ellenére nem segíti a csapattársat ? Ha van benne ambíció és tudja, érzi, hogy jobb maszatnál, a VB. titulusról már nem is beszélve, és sok van még hátra...
-
Jadro
veterán
"A Ferrari semmitől sem fél, csak a hidegtől. Vasárnap újra lehetőségem lesz arra, hogy legyőzzem Hamiltont."
Összevetve az időjárás előrejelzéssel azért akad ok a félelemre. De majd meglátjuk. Egy izgalmas futamot szeretnék. -
c.zsolti
őstag
válasz
hunnylander #26346 üzenetére
Spára gondoltam. A többi csapat használta (Toyota, Toro Rosso, Renault, Force India), bár ezeknél a csapatoknál nem is nagyon emlékszem, hogy szoktak-e variálni.
-
Incubus
tag
válasz
PazsitZ #26342 üzenetére
Nem azt írtam, h Lewis ragadjon be a kanyarlevágással, hanem bárki aki letér. Egyébként vannak színes bőrű barátaim Kanadában, ne viccelj ezzel, mert nem vicces egyáltalán. Izomból meg NE írogassunk, feltételezéseket meg hagyjuk a fenébe!
Hsz-ra hadd NE passzoljon már az ilyen válasz mint a Tied!
üdv RG
-
Oliverda
félisten
válasz
soulcube #26343 üzenetére
Hát 21 fok felhős éggel meg keményebb gumikkal nem túl bíztató a számukra...szerencsére.
-
-
törölt tag
válasz
wildrain #26340 üzenetére
jaja, nem szerencsés szóválasztás volt.
a kétszeri kérdésre:
-Charlie okés volt az elengedés?
-...krssshbugy..ssssskshrrrbugy..bugyybuggggyssss oké az elengedés
-Charlie Charlie okés volt az elengedés?
-krshhhhkrshhh oké.
..a beszélgetés többi részét nem szánták nyílvánoságra hozni ám szemfüles kémünk HCL (IPM Alfa olvasok előnyben) megszeerezte:
-Charlie vzze ne szórakozz, vedd le a Darth Vader maszkodat megy a verseny a jóisten áldjon meg..
-....krshhh ez volt az utolsó tévedésem admirális
szerk: off -
c.zsolti
őstag
A nagy izgalmakban elfelejtettem megkérdezni, hogy van valami infó arról a Ferrarik újra cápa uszony nélül mentek?
-
soulcube
aktív tag
Kimi : "Nem rajtam múlik, hogy Felipe bajnoki címet szerez, vagy sem. Mindent beleadok, aztán megtudjuk, hogy mit lehet kihozni a lehetőségekből. Továbbra is a győzelemre törekszem."
Massa : "A Ferrari semmitől sem fél, csak a hidegtől. Vasárnap újra lehetőségem lesz arra, hogy legyőzzem Hamiltont. A bajnoki cím a cél." Cikk
- Lehet, hogy Kimi még mindig bizakodik. Ez dícséretes és igazi kitartásra vall. Viszont ha az Olasz Gp-n valami olyasmi nem történik ami nagyon Kimi malmára hajtaná a vizet, akkor be kell, hogy álljon Massa mögé. A Ferrarinál úgyis a csapatérdek a legfontosabb és azt még Kimi sem bírálhatja felül. -
-
PazsitZ
addikt
válasz
Incubus #26337 üzenetére
Hát, hogy te is látod, amit én is felhoztam.
De erre már nem is tudom ki írta, hogy a legtöbb embert az zavarja, hogy színesbőrű.
De nem akarom túlmagyarázni, aki érti, érti, aki nem, nem.De amint itt is jeleztem, ez egyáltalán nem a személyednek szól (hisz egyet is értünk a dologban), csak magára a hsz-re passzolt ez a reakció.
(#26339) b-type: Azért ez a verseny tipikus példája annak, hogy a statisztika az nem minden.
A múltkor wildrainnel ezt próbáltam megértetni, hogy én miért látom másképp. -
hunnylander
őstag
válasz
Racecam #26335 üzenetére
Koszonom a lehetoseget.
Halam jeleul megosztanam veletek ezt a gyongyszemet (Los Quemagomas, a szeriara ertem, nem pusztan a linkelt nyitodarabra, ami a szezonnyito ausztral futamrol keszult, nezzetek meg a tobbit is, az egyik utosebb, mint a masik
). Nem kevesbe otletes mint a nemet RTL Eckelsteins-e.
Remelem tetszeni fog valakinek, valamennyire. Szerintem nagyon jo, pedig spanyol/Alonso-i szemszogbol van krealva, ezert nem sajnaljak osztani a Mekit a poenokkal.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #26339 üzenetére
Hát igen, ezért jó lenne hallani a beszélgetést, mert talán annak is megvan az oka, hogy kétszer kérdeztek rá. Ezek szerint elsőre nem kaptak egyértelmű választ, vagy miért?
kétszeri jóváhagyás
Ezt azért korrigálnám, jóváhagyást nem kaptak, mert azt Whiting nem adhat, ezzel a McLaren is tisztában van. -
törölt tag
válasz
wildrain #26312 üzenetére
háááát. Ez azért necces...ha nem vagyok valamiben biztos akkor azt mondom hogy nem vagyok benne biztos de nem?
Mindegy, ez nem az én problémám de azért érthető (nálam), hogy kétszeri jóváhagyás után indított kivizsgálási igény után felfelé moccan a Merga szemöldöke.Azért ez a verseny tipikus példája annak, hogy a statisztika az nem minden.
-
prmcsk
addikt
válasz
Oliverda #26326 üzenetére
És ez számít, ezek után ?
Mindenki a pole-ra tör, majd kialakul az első 8 Ezek után annyi tanulság lesz csak, hogy előre megmondják, hogy azon a futamon kik a kedvezményezettek, akik előzhetnek, de őket nem előzhetik meg. Előzésre ott van a boxtaktika, a technikai hiba, vagy önhiba. Más megoldás tilos...
Mindjárt "élvezetesebb" lesz az F1.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #26327 üzenetére
Hát nem az én tisztem, hogy ezen vitatkozzak veled, ha nem érted. A témáról volt szó, ami flémkeltésre alkalmas. Lehet, hogy nem fogtad fel, de a 3 nap bant is ezért kaptad, mert egy F1-es fórumban kezdtél nácizni, csak azért, mert a kedvencedet megbüntették.
A linkelt hsz-ben ugyan a szó nem szerepel, de ez nem változtat semmin, mert a téma, a flémkeltés viszont igen.
Ha nem érted (nem akarod érteni), hát nem érted. A te bajod. -
Racecam
nagyúr
válasz
hunnylander #26327 üzenetére
Kiraktalak 3 napra. Úgy jöttél vissza, mint aki semmit sem fogott fel abból, amit ott indoknak felhoztam, ráadásul továbbra sem vagy képes elfogadni, hogy a stílusoddal, az örökös és vég nélküli hozzászólásaiddal és az értelmetlen vitáiddal az itteni emberek többségét taszítod. Próbáld már ezt végre megérteni és változtatni.
Ez valóban egy utolsó figyelmeztetés és abban a reményben született, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy bebizonyíthassa, tud másképpen is viselkedni. -
Rick4
félisten
válasz
hunnylander #26323 üzenetére
neked kellett volna oda eljutni hogy be sem rakod.
-
Shabranigdo
tag
válasz
hunnylander #26315 üzenetére
"És korántsem annyira inkompetensek, mint amilyennek tartják őket. A belgiumi hármasból például Surinder Thatthi ismert ralinavigátor, Nicholas Deschaux pedig a Francia Autósport Szövetség elnöke, és nem mellesleg Max Mosley belső ellenzékének egyik legprominensebb tagja. A közvélemény azonosítja őket az FIA-val, az FIA-t pedig magával Mosley-val, holott a sportfelügyelők versenyről versenyre mások"
-
lenox
veterán
válasz
a stewardok nem hozzaerto szemelyek (egyik sem volt profi autoversenyzo)
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #26314 üzenetére
Szerintem meg igazolják, hogy Hamilton mindig nyerni akar, Alonson át akarta verekedni magát csak úgy mint a levágásnál (talán Rosbergen), a kimis esetnél is túl volt pörögve. Ez szép és jó dolog, csak mint ezek az esetek is mutatják van hogy más issza meg a levét. Amikor nem érti a döntéseket, áldozatnak állítja be magát és újra ugyanazon szabályhoz tartozó cselekedetet követ el akkor igenis kell büntetni. Képzeld el ha Alonsora és Schumacherre ráhagytak volna mindent. Az ilyen elszánt arcoknak kell a kiigazítás. Alonsot is büntették meg "feltartásért" ha emlékszel, szerintem az sokkal vitathatóbb eset volt mégsem dőlt össze az f1, nekem ezért nem tetszik ez a mostani eset. Túl van ragozva, nem kicsit.
-
Oliverda
félisten
wildrain: hát én nem nevezném normálisank de ne menjük ebbe bele most itt inkább
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander #26323 üzenetére
Most besz@rtál, mi?
(Mielőtt megsértődnél, ez egy froclizás volt.) Csak azt nem értem, hogy nem jön le neked a hsz írásakor, hogy nem ajánlatos mégegyszer felhozni ugyanazt a témát, ami miatt tempbant kaptál.
Oliverda: Szabadon jár és kel, de milyen viselkedéssel? Ha normális, akkor igenis van eredménye a végleges bannak.
-
Oliverda
félisten
Bár egyáltalán nem ide való téma de tudnék említeni olyan tagot aki a szóbanforgó egyénnél jóval nagyobb port kavart hónapokig és nem csak egy topikban (persze lehet hogy ezért is húzhatta olyan sokáig) és miután végleg megkapta a bant visszajött más néven, kirakták, megint visszajött és még most is szabadon "jár és kel" köztünk. Erről pedig nem hiszem hogy nem tud a moderátoroknak legalább egy része. Ebből én magamnak le is vontam hogy kb. mennyit ér egy végleges ban.
-
Alonso: Végeredményben amit a versenybírák mondanak az mindig fair
Elismerem, hogy –bár maximálisan fejet hajtok versenyzői nagysága előtt- soha nem bírtam Alonsót, de ha jól jegyezte le az újságíró illetve a fordító a szavait, akkor ő a leg képmutatóbb alak akit valaha olvastam. A versenybírák szava tényleg mindig az utolsó szó, a végső döntés stb, de hogy mindig fair ….. Vagy nem ismeri a szó pontos jelentését a spanyol, vagy forog a gyomrom tőle…….
-
Pompi
nagyúr
válasz
wildrain #26318 üzenetére
"Végülis meddig mehet el, míg megkapja a beígért fegyelmezést?"
Nem akarok pont ide illő analóg példát hozni az F1-ből, de nem szeretnék elhamarkodottan dönteni. Egy user, főleg egy viszonylag régebbi tag, végleges kirakása nem egyszemélyes döntés, nem szeretném, ha a legkisebb gyanúja is felmerülne annak, hogy részrehajlóan döntök ezért az ügyben megkerestem a kollegákat, döntés hamarosan.
-
wildrain
addikt
Nem biztos, hogy érdekel bárkit is az ezirányú véleményem, de azt tudom, hogy ha moderátor lennék, akkor délben már nem lenne tag hunnylander. Nekem konkrétan nincs vele bajom, de a tempbant pont azért kapta, mert nem bírta abbahagyni a témát, az utóbbi hsz-e pedig nyilvánvalóan nem más, mint ahogy magad is említetted, hülyének nézés. Végülis meddig mehet el, míg megkapja a beígért fegyelmezést?
-
mexx0407
tag
Massa gyözelem
-
Pompi
nagyúr
válasz
Te most komolyan hülyének nézel minket?
Ki lettél rakva a Max Mosleyt illető jelzőid miatt, erre visszajössz és az első cselekedeted, hogy belinelsz egy másik fórumot ahol ugyanezt olvashatjuk tőled.
Kértelek, hogy ne linkelgess csak azért, hogy ne haljon ki a topik - a te állításod szerint. Mint láthatod a topik nem halt ki, csak nem volt felesleges feszültség amíg nem voltál itt, bebizonyosodott, hogy nyugisabb az élet topikon belül nélküled. Jó lenne ha a saját döntésed mellett maradnál és távol maradnál a topiktól.
Ha folytatod a mondandóm elején kifogásolt hozzászólások linkelgetését, akkor segíteni is fogok távol maradni, de ezúttal már végleg. -
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #26310 üzenetére
Hamilton idén már felöklelte Alonsot, Kimit kiütötte, a levágós szabályt egyértelműbb esetben elkövette (és ott is szinte beugrott a másik mellé és még ő monta hogy előrébb volt...itt is ezt kezdte el mondani)most meg kétes szitut teremt. Már tavaly is volt egy igen érdekes és veszélyes esete. Lehet most megutálsz, de aki ilyeneket elkövet és bevállal annak viselnie kell a következményeket, szemlátomást nem egy töketlen birkagyerek hanem hazárdírozik. Én tartom magam ahhoz hogy pl a mostani eset -1 pontot érne meg, mert több pontot érdemel mint az akkor második helyezett aki lassabb volt mint ő. A szabályok rosszak, ez tény. A ferrarisok is inkább ezt gondolják szerintem, és még sokan mások is. Én is. A jelenlegi büntetésekből valóban mindegyik túlzó, de ettől még megtörtént az eset. De az hogy ne kapjon semmit, egy tökéletes alap lenne arra hogy az első esetleges vb címét bemocskolják. Ha vb lesz és akkor visszagondolsz lehet te is örlüni fogsz ennek a büntinek.
De nekem ennyi elég volt, a szabályok azért közöttek és túlzóak hogy elriasszák az embert. Most hogy teljesítmény alapján mégis szemétség az egy dolog, sok ilyen eset volt és lesz még az f1-ben szerintem.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #26311 üzenetére
Attól, hogy Whiting azt mondta, "Szerintem rendben van.", még lehet, hogy nem volt 100%-ig biztos, és megerősítésként továbbította a versenybíróknak, akik szerint nem volt rendben.
Amúgy ha jól emlékszem, Liuzzi büntetését törölték, vagy megváltoztatták, de ahogy FP írta, elképzelhető, hogy új bizonyíték merült fel. Tehát ha a telemetria vagy bármi meg tudja változtatni a képet, akkor azt a McLaren úgyis eléjük tárja, és tárgyalják, emiatt nem kell aggódni. Más kérdés, hogy nem bizonyít semmit, ha látják, hogy Hamilton elvette a gázt/félgázzal gyorsított, mert ezt láttuk a képen is, és ahogy FP is írta, nem ez a dolog kérdéses része, hanem az, hogy előnyt szerzett/nem szerzett. -
törölt tag
válasz
Oliverda #26310 üzenetére
sztem a Merga is erre kiváncsi (idézet a görbe tükörből):
"
McLarennél jól tudták, hogy Whiting állásfoglalása semmire sem garancia. Igen ám, de az ember azt hinné, hogy ha nem találta aggályosnak az esetet, akkor nem is jelentette a sportfelügyelőknek - viszont a Ferrarinál is kitartanak amellett, hogy nem ők panaszolták be Lewis-t. De akkor vajon ki volt?
"
Egyébként pedig persze hogy zörgés van, egyfelől Massa túl sokat nem tett a 10 pontért és a futamgyőzelemért..tökre sántít hogy megnyerte aki nem érzi nem érzi, mindegy.
Másfelől meg milyen már az, hogy gyorsan kell dönteni?! Pláne hogy áthajtásost vagy 10helyest...püff legyen áthajtásost.
A szemem kiugrott mikor olvastam futam után hogy az áthajtásost ugye elvileg formai okok miatt nem lehet megfellebbezni....még jó hogy FP írt rá precedenst.
Azért nagyon nem mindegy hogy milyen döntést hozok...hát lehetett választani ez meg az között...sztem tök jól választottam/tunk.
Persze ha már muszáj dönteni telemetria nélkül, szakértők nélkül...akkor hozzál már egy olyan döntést amit nem lehet megfellebbezni...köszi -
Oliverda
félisten
válasz
Peat;) #26304 üzenetére
Soha nem láttam még egy darab boxmeccset sem, nem tudom hogy hogy működnek ott a dolgok.
Jobb lenne. Mellesleg elég sok ferraris is azon a véleményen volt hogy ez a büntetés nem volt fair. Odáig oké hogy nem volt tiszta a manőver én nem is ezt vitatom hanem inkább magát a büntetést.
-
Oliverda
félisten
Alonso: Hamiltonnak el kellene fogadnia az ítéletet
Végeredményben amit a versenybírák mondanak az mindig fair - akár tetszik neked, akár nem." - mondta a spanyol a Cadena SER spanyol rádió műsorában szokásos hétfői interjújában.
Talán arról már elfeledkezett a kétszeres világbajnok, hogy a saját ügyeiben ő sem mindig ilyen kedvezően ítélte meg a versenybírák tevékenységét...Ejnye-bejnye Fernando...hát nem emlékszel már 2006-ra?
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #26301 üzenetére
De nehezen fogjátok fel. Képzelj el egy boxmeccset, versenyigazgatóság=mérkőzés vezető aki a ringben ugrál, figyeli hogy nem vizes-e a padló, szétválasztja az elleneket, ügyel a körülményekre. Versenybírók=pontozó bírók, nekik kell megítélni a teljesítményt. Körülmény, teljesítmény. Tényleg ennyire nehéz érzékelni a különbséget? A télapós modibácsi véleményével értek egyet. Ha kétszer is rákérdeznek nem tudták hogy ez így rendben van-e vagy nincs. Azonban olyan embert kérdeztek meg akinek ebben nem volt ítéletet hozó szerepe. De Dennis nem enged, ha már megkérdezték felhasználják, ha jogilag nem is jó semmire, hangulatkeltésre annál inkább.
Egyébként tegyük fel hogy eltörlik és Hamilton kapja a 10 pontot, akkor jobb lenne? Mert szerintem fordulna a dolog 180 fokot és menne tovább a vita a ferrarisok oldaláról.
-
soulcube
aktív tag
válasz
Mivel nagyon kisodródott a buszmegállónál, ezért kizárt, hogy a La Source-nál már előzési pozícióban lett volna. Szóval a gondolatmenet tökéletes.
-
Oliverda
félisten
válasz
Ez már szerintem régen túl van tárgyalva. A kérdés inkább az hogy a versenyigazgatóság miért mondta az kétszer is hogy rendben volt a manöver?
Remélhetőleg ez majd a McLaren oldalára billenti a mérleget a fellebezésnél. Ennyi.
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest