- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Akkor jön a felső lengőkar, van itthon, az alsóval együtt vettem, de ma nem cseréltem ki. A bölcső rögzítési pont elég rossz helyen van, ahogy néztem lehet a lengéscsillapítót ki kell hozzá szedni, mert a csabart nem lehet kihúzni, nem volt már kedvem szórakozni.
Köszönöm az infót, nagyjából egyre gondolunk akkor, a piros szilent lesz a harmadik lépés ha addig nem javul. Nincs benne sok méter, csak a kátyú volt rohadt nagy... -
válasz
Anaconda
üzenetére
Szerintem hátsó futómű felújításkor (még ha csak egyik oldalt is) érdemes mindent cseréltetni.
Alsó és felső lengőkar (a 2 bekarikázott), plusz a hosszlengőkar szilentje (piros színű alkatrész a képen).
Viszont ha sokat futott az autó, akkor ez mind2 oldalon ajánlott és le van a gond évekre. -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Korom sötétben egy domb tetején sikerült egy nagy kátyút fogni.
Az első futómű már rendben van axiál, talpas és toronycsapágy csere után.
A háasóval még van valami gond. A jobb hátsó kerékkel ha rámegyek egy rosszabb aknafedélre vagy egy kisebb puklira a hátulját jobbra dobja egy picit. A bal hátuljával nincs ilyen hiba.
A fotón az alsó bekarikázott 5500B-t cseréltem, jobb lett, de nem lett jó!
A tapasztaltabb kollegáktól kérdezném, hogy van ötletetek, mi okozhat ilyet?
Esetleg a felső bekarikázott alkatrész? Vagy lengéscsillapító? (Belengetve a két hátsó oldalát jónak tűnik, olaj nem szivárog belőle.) -
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
Tud valaki nyilatkozni arról,hogy egy 2008 as 1.8 dízel ( KKDA , KKDB motorkódú)cmaxba lehet e a tankba kis nyomású üzemanyag szivattyú ?
Mert 10 ezer kilométer van a teljesen új üzemanyag rendszerbe ( magas nyomású is új meg a 4 befecskendező) az üzemanyag szűrőbe 200km van.
Néha gondol egyet és be be rángat.
Tanácstalan vagyok. -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
En nem tudok rola.
/ami persze nem jelent semmit, ha jutsz valamire, akkor ird be.
/ -
Jacob Gibbs
tag
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Ahha, ez most nekem új. A melegben lehaló üzemanyag pumpáról egy taxis beszélt nekem egy út alkalmával, de úgy voltam vele, hogy ez biztos 1 a sokból.
Megelőző karbantartás itt nem játszik? - Természetesen utánanézek én is, de te már ismertnek tűnsz a témában, gondoltam egy kérdést megér.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hf lesz akkor, nem fh
es akkor valid, ott mar modositottak, koszi, en is tanultam 
Es senki ne gondolja, hogy egy megvetetlen hulladek a mondeo hybrid, csupan nem veletlenul nem egy arban van pl. A kategoria tars camryvel, vannak hiabak sajnos boven.
Illetve az erdeti allitasra: ha automata akkor hybrid: nem ennyire egyszeru.
Mod: jaja, csak kb egyszerre irtunk. Koszi az infokat

-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Elkezd morogni. De akkor mar mindegy. Igazabol a balos feltengely szimeringet kell figyelgetni, hogy nem szivarog-e. De soszor a semmibol (katyunal kap egyet) kezd el es egy autopalyas menet utan mar vege is a dalnak.
Fh35 a valto kodja amugy, angolul keresgeles utan talalni infokat.
Masik hsz-em a temaban atmasolva:
Pl. A toyotakban kulon olajszivattyu hajtja az olajat ev modban, a ford eseten ezt kisporoltak es a benzinmotor tengelyere kapcosolt pumpa van csak, ami azt eredmenyezi , hogy ev uzemben a ford szarazon jar, egyedul a szoroolajzas van meg. Ami meg eleg lenne, de a balos feltengely kihajtasi tamcsapagya neha enged nemi jatekot a komplett kihajtotengelynek (katyuk, utesek, magyar utak...),amit a szimering nem toleral egy ido utan, egyik pillanatrol a masikra szivargas, csokkeno olajszint es lecsapagyasodik az egesz valto. A ford komplett valtocserevel orvosol, elvileg viszont van mar hely, ahol olxan 700 korul felujitjak.Vezetni sztem jobb, mint a toyotakat, csendeswbb, kevesbe bog fel.
Benzinpumpa: nem-nem, elvileg nincs koze, hogy mennyire tankolsz. Hybrid uzemben ugye kapcsolgatja, tudok olyan esetrol, ahol tele tank, naptej illat, horvat fizetokapu. Aztan nem sikerult az araszolas vegen elindulni, treler lett."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Persze tudom, maga a motor pedig Mazda fejlesztés. Cserébe kapta Ford a terveket, amiért egy diesel motort adtak Mazdának.
-
ParmaBoy
aktív tag
Masik topicban irtam rola, atmasolva a relevans reszt:
"
Liszensz cucc, ami Ford fhev, tehat az elv toyota, de a megvalositas ford, a motor/valto is.
Vezettem mar kb az osszes generacios toyota hybridet mindenfele kombinacioban es azt kell mondjam, hogy a ford megoldasa sokkal finomabb, csendesebb, nincs az a klasszikus felbeges, csak enyhen, nagy gazra.
Sajnos a 2.5-es ford hybridhez nem volt meg szerencsem, csak a mondeo 2.0fhev-val jarkaltam, igy szerviztapasztalat is arra ervenyes.
Szoval a ford zajszigetelese jobb, mint a toyotanak (ez nem meglepo), a fogyasztas az a szint es annak a kocsinak, ami a flottamhoz tartozik kutya baja, 5 ev es 160e km alatt csak a kotelezoek, ugyanakkor a fekeket erdekes modon jobban eszi, foleg a hatsot, mint japan testvere.DE komoly hibakrol hallani a ford fele hybrid rendszernel (ismetlem, ez a 2.0, nem tudom, hogy a 2.5 is erintett-e), nagy melegben minfenfele elojel nelkul meghalo benzinpumpa (treler), valtohibak (igen, a toyota fele e-cvt orok elet meg egy nap, itt pedig ..), konkretabban a dolog ott kezdodik, hogy sporoltak fordek, es amik a toyo eseten egy kulon olajszivattyu hajtja az olajat elektromos uzemben, addig itt ez kimaradt, szarazon jar. Erre jon meg, hogy a balos feltengelynek a kihajtas tamcsapagya neha enged nemi jatekot, amit egy ido utan a szimering nem tud kimozogni es minden elojel nelkul elkez szivarogni az olaj. Ami onmagaban meg nem nagy ugy, mert a szoroolajzas kielegiti a kis nyomatcsucsu jarast, de amennyiben az olajszint alacsonyabb a kelletenel, jon a lecsapagyasodas a semmibol elojel nelkul es akkor a komplett valto cseres (sok milla) a ford szerint. Van mar elvileg kis speci muhely, ahol 700 korul javitjak, de na. Hallottam 60ezernel szethullorol meg 350felett stabilrol is."
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kivevr, hogy a hybrid valtoja is szeret szethullani.
-
yoogie
aktív tag
Visszaolvasgattam itt fórumban, de elvesztem a rengeteg infóban, melyik ajánlott motorú és váltójú Mondeo?
Amiket nézegetek most:
- MK5 1997 ccm 179 LE (2017 évj. ~ 197.000 KM),
- MK5 1997 ccm 190 LE (2019 évj. ~ 217.000 KM) -
zoger
tag
Mk3-as focusomra januárban rendeltem az autodocról swf márkájú első ablaktörlő lapátokat. Volt szerencsém a múlt héten sötétben esőben vezetni és -eddig se voltam elájulva tőle- szinte nem volt egybe 2-3 centi ahol ne csíkozott volna pedig megálltam megtörölni az élét. Úgyhogy ahhoz képest, hogy 2018-2024-ig elvolt egy gyári lapáttal (ami 2018-ban se volt új, csak akkor vettem a kocsit használtan) ez egy évet se bírt, kuka.
Rendeltem az aliról gumit a gyári lapátba kemény 1500ft-ért. Az swf-re kiadott 12ezer meg kidobott pénz lett. -
Jacob Gibbs
tag
Egy Rangert vagy egy rendes Explorer-t én is elfogadnék, de sajnos nem az én pénztárcámhoz való.
A Mondeo-val hosszabb távra tervezek (~7 év, de lehet akár 10 is), meglátjuk hogy bírja. Nem feltétlen zárkózom el attól hogy legyen még Ford a családban (pl. Mustang ha megütöm az 5-ös lottót
), de csak a már jól bejáratottak közül választanék. -
kcsa
veterán
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Szerintem meg jó randa lett...
-
A Zéé
addikt
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
A Ford szerintem félre lett navigálva ezzel a "nem fogunk unalmas autókat gyártani" filozófiával. Nem szexi egy mezei Focus, Golf, Ceed, Corolla (...) de azért az eladások nagyja mégis innen szokott jönni.
Tudom én és értem is, hogy az EU piac viszonylag kicsi, és elég speciális igényű is, de azért én is sajnálom, hogy ez lett az irány.
Egy friss Rangert azért elfogadnék én is, ha alám rakják de jó eséllyel így 20 év után nekem tényleg nem Ford lesz a következő saját autóm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Ford, VW leépítenek igen. Nem jött be az elektromos áttörés amit terveztek.
Valamint az autógyárakhoz kapcsolódó beszállítók is, mint pl a váltó gyártó ZF. -
Jacob Gibbs
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
A normál Puma-hoz képest, (Vályi Pistát nem idézek hátha valaki ilyet vezet a topikban).
Ford oldalán már lehet konfigurálni, elég kicsi a hatótáv, 376km, cserébe 12.8M-ról indul. kiváncsi vagyok mikor unják meg ezt a felfújt suv irányt..
>> Egyhamar nem hiszem hogy vége lesz, több pénzt lehet kérni érte és társai. Miután a Fókát beszántották, azóta a Ford nekem kicsit csalódás, pedig kult autó volt.Jim Farley mintha már kifele nézegetne... a Ford a tőzsdén se áll túl jól... Tegnap hallottam kollégáktól, hogy a kölni gyár leépítést tervez.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Igen ott lesz összeszerelve, ott van minden a karosszériához.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
korrekt? tök pösze orra van.
ám kiváncsi vagyok mikor unják meg ezt a felfújt suv irányt.. főleg egy olyan classic gyártó aki letette a mustangot, meg a gt40et az asztalra... (jah meg asszem a transit is +40éves
) (bár ahol a ceo szopja fel a kínai villanyverdákat, sok jóra nem számítok) -
radi8tor
MODERÁTOR
Ma bemutatták az új elektromos Pumát [link] #ytalert
-
gabor9991
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Érdekes, az önindító ott van a szívósor alatt, kizárt hogy sima mosáskor oda víz jusson be, de még ha be is jutna annak az öninditöra nincs is semmilyen hatása.
Ha csak kattog de nem tekeri a motort akkor én a mágnestekercs hibájara gyanakodnék első körben.
De akkor se lenne szabad semmilyen összefüggést tapasztalnod a mosással és a kerregéssel szerintem. -
-
gabor9991
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Az is csoda hogy 17 évig elmennek ezek hiba nélkül
Az enyém is 2007-es, generátor volt felújítva megelőző karbantartásként, és már nem volt benne sok hátra a meghibásodásig, gondolom az önindító se lehet sokkal jobb állapotban, még nincs jele annak hogy rossz, de bármikor elkezdheti ez is a kerregést. -
siddis
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Na és esőben mi történik indítózáskor.?
Akksit mikor cseréltél.? Lehet nem húz már be rendesen a bendix-kerék a kisebb indítóáram miatt.. -
gabor9991
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Kerregés az pontosan mit jelent?
Kattog de nem tekeri a motort?
Vagy tekeri de közben zajos?
Mosástól egészen biztosan nem szabad semmi ilyennek történnie, de nem is nagyon tud egy sima mosástól az önindító vizes lenni. -
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Ti járatok úgy kocsi mosoban hogy mosás után az önindító csak kerreg, Én már többször,a kocsim egy 2007es focus,1.6.
Párát kaphat vagy víz megy rá ilyenkor?
Ma pl 5-6 indittásra kelt életre az önindító -
gabor9991
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Bármi ami ezt tudja : WSS-M2C913-C, WSS-M2C913-D
Mondjuk én a mannolt nem tenném bele, de pusztán csak azért mert nerm szimpatikus, nincs vele semmilyen negatív tapasztalatom. -
dellfanboy
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
mannol ford spec
-
siddis
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Most ez van benne..
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy a gyári Ford 5W30 olajon kivűl ki mit használ 5W30-ba
Az én focusom 2007 1.6B
Csak mert olaj cserés.Válaszokat köszönöm
-
Mauzes
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi, jöhetnek az ötletek!
Hlinka Garage is adott ajánlatot, 190 ezer gyári alkatrészekkel és 150 ezer utángyártott.
Lehet, hogy mellettem ment el a világ, de valahogy nem értem ezeket az árakat. Az eddigi 3 független szerviz full márkaszerviz árazást adott. Hozott alkatrésszel pedig nem dolgoznak.
Mindezt úgy, hogy én mezei végfelhasználóként is 120 ezerért be tudnám szerezni a gyári alkatrészeket a Petrányitól. Utángyártottat szerintem 75 körül. Na most egy beszállítókkal szerződéses viszonyban és nagy tételben rendelő autószerviz vajon milyen diszkonton szerzi be az alkatrészt...?
Értem én, hogy drága az autózás, de azért ez már átb*szásnak tűnik.
-
dellfanboy
őstag
ha már kistarcsa akkor a csinger is megér 1 próbát
-
Gombinyó
őstag
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, tudtok Ford-ra olyan megbízható szervizt Pesten, ahol hozott alkatrészt is beszerelnek? Egy Ford-ra szakosodott független szerviztől kaptam egy 180 ezres ajánlatot egy hátsó féktárcsa/betét cserére, ami szerintem agyfasz kategória. 180 ezer gyári alkatrészekkel és 140 ezer utángyárott tárcsával...
-
marquuard
veterán
Köszi szépen!

-
siddis
őstag
válasz
bendi806
üzenetére
Hát én ezt olvastam nemrég a Reddit-en..
A kedvenc példám: az EURO 6(vagy 5?) előírja hogy a katalizátornak a motor indulása után 30 mp-cel már üzemmelegnek kell lennie (250°C min) a károsanyag kibocsátás csökkentése végett. Ezt úgy érik el, hogy szuperdús keveréket fecskendez be a motorvezérlő és az elégetlen benzint a katalizátorban újragyújtja és felfűti vele.
Szóval szerintem emiatt fullad hidegen.. -
marquuard
veterán
Sziasztok, a sárgával bekeretezett résznél van egy kis olajszivárgás a váltónál. Ez kihajtás szimering? Hogyan keressek rá? Néztem robbantott ábrát, de pont ezt a komponenst nem találom.
Ford Focus mk3 1.6 EcoBoost (JQDB).

-
Mauzes
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
De ahhoz le kellene venni a kereket, nem? Amúgy gondolom gyári van rajta. Közben eszembe jutott, hogy Petranyi webshopban megnézem, ott egy féle van 316 mm-rel.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Szvsz nem minden országban volt azért akkora munkaerővesztés meg vásárlóerő csökkenés. Meg olyan szempontból, hogy ha biztos vagy benne hogy a villanyos autók le fognak tarolni mindent, méghozzá gyorsan, nem hülyeség egyből arra átállni, és nem beiktatni egy hibridek által dominált átmeneti időszakot.
A fejcsóválók szerintem inkább abból az irányból jöttek, hogy biztos le fognak tarolni mindent a villanyosok, és biztos hogy ilyen gyorsan? Ez volt a Ford meg többi más gyártó nagy hülyesége is, hogy ebben hittek. Hamar fel akartak ülni egy trendre, okosabbak lenni mint egyik-másik gyártó aki nem ült fel a hypevonatra annyira, aztán most jól visszanyal a fagyi nekik. Meg nem tudom miért, de nagyon alábecsülték a kínai offenzívát.
Aztán most kezd egyik másik gyártó ébredni. Kezdenek rájönni, hogy pl sportautókat meg sokan prémium utazóautókat sem akarnak tisztán villannyal venni. Hát ki gondolta volna, ugyebár...ezt megmondta mindenki előre, de ők okosabbak voltak. Ja, nem.

Nemrég olvastam, hogy az új Doge Challenger mégiscsak lehet nem csak elektromos lesz, hanem visszatér a V8. Most komolyan, ki gondolná, hogy egy izomautó közönség nem akar villanyos izomautót venni. Ki gondolná, de tényleg, hogy ez a petrolhead közönség, akinél a V8 hangja a pokolban is V8, és hogy ez a közönség aki minél hangosabban durrogó csattogó kipufogókat akar, nem akar villanyos izomautót...ki gondolná
Vagy azt hitték hirtelen a sok környezettudatos, racionalitásra menő vásárló akar majd egy dögnehéz, sportos vezetésre annyira nem is jó, unalmas, íztelen, nem túl praktikus, de cserébe drága autót? Miért is?Néha félelmetesen sötétek tudnak lenni ezek a döntéshozok, egy bolond százat csinál effektus teljesen. A Ford egyetlen értelmes döntése az utóbbi években, hogy a Mustangot nem gyilkolták le. Nyilván nem ebből a szegmensből jön a nagy pénz, de így ellenfelek híján az nem lesz egy rossz buli nekik. A népszerűbb kategóriákban is kellett volna tartani némi önvizsgálatot, meg józan eszet is bevonni az egyenletbe, de nem jött össze.
Na mindegy, ez már nagyon off, sorry a kicsapongásért.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, rookie kérdés: bardiauto.hu-n keresek egy alkatrészt típus alapján, és minden kért adatot megadok az autóról, majd a legvégén 2 cikkszámot dob ki, amelyek méretben eltérnek. Akkor honnan tudjam, melyik kell az autómban? Pl. most hátsó tárcsát kerestem, és az egyik 316 mm, a másik meg 302 mm átmérő.
A másik kérdés, hogy szerintetek van bármi értelme gyári tárcsát-betétet venni (drágábban)? vs. mondjuk a jobbak/drágábbak közé tartozó Brembo / Ate / Zimmermann?
-
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Kicsit úgy vagyok vele, hogy rosszkor jött a beszántás, erőszakos átállás.
Covid19 zárási időszak alatt indult meg az árnövekedés mindenhol, így az újdonságok még drágábbak lettek.
Kisebb lett a vásárlóerő, sokak elvesztették munkahelyüket.
Nem is értem, hogy ezt hogy nem lehet/ett látni előre.
Kissé gondolkodásmentesnek látom ebből a szempontból a lépéseket, stratégiákat.
Vagy pedig előre eltervezett forgatókönyv szerint teszik tönkre az egész gazdaságot, amiből valaki majd jó nagyot szakít (itt már jöhetne a folytatásban 1-2 konteó, de ezen a ponton meg kell állni ezzel.)Ahogy írod is, megint az átmenet és a fokozatosság az, ami hiányzott.
Pedig pont az autógyáraknál jelent meg a LEAN, aminek első alapköve a fokozatosság elve. De nem, á minek... inkább legyen szélsőségesség, mer' ajjó'. Lehet, hogy mégsem jött be? -
Vérboci
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
ők bénáztak...
mielőtt berakatnád, először aktiváld (aka dudáltasd ki) őket "kézben", hogy mindegyik jól működik-e. utána persze a kocsi mindenféle hibát fog jelezni, de ha berakta a gumis a szenzorokat, gurulj haza, ismételd meg az aktiválást, aztán öröm boldogság. -
Jacob Gibbs
tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Idő kérdése volt sajnos, hogy a Fordot is elérje. Tengeren túlon is voltak leépítések emiatt ha jól tudom.
>>Lehet mégiscsak elbírna a piac új, belső égésű Focusokat meg Mondeokat még...
Teljes mértékben egyetértek. Ha nem is csak belső égésű motorokat, de jó, használható hibrideket. Haza beszélek, de akár a plugin akár a full hibrid egy jó köztes megoldást jelentett volna a teljes elektromos átállás előtt.Nem tudom van-e valakinek itt a csoportban elektromos autója (akár egy Mach-E
), de az én szempontomból az elektromos autónak akkor van a legtöbb értelme, ha tudom otthon tölteni napelemről és kapok rá állami támogatást. Utóbbi meg azt hiszem több helyen is megszűnt, bár ennek nem néztem pontosan utána.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
MK5 Mondeot ez alapján csináltam és tökéletes: [link]
Nem tudom neked milyen autóhoz van, biztos mindegyiknél más a metódus.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Vettem hozzá azt is. Mondtam a gumisoknak hogy ott van. De csak a sajátjukat használták.
Rakassam be én is , aztán itthon megoldom így mint a videóban??
-
[Prolixus]
addikt
Nem fogynak az elektromos autók, 4000 európai dolgozóját rúgja ki a Ford
Aúcs.
Tudom nem szép dolog a káröröm, de azért én örülök. Amikor a Ford beszántotta a normális autóit az elektromos átállás érdekében, mindenki csak csóválta a fejét. Nyilván ehhez kell a nagyon erős kínai villanyos nyomulás a piacon, de azért így vagy úgy de a fejcsóválósoknak igazuk lett. Lehet mégiscsak elbírna a piac új, belső égésű Focusokat meg Mondeokat még...
-
-
yoogie
aktív tag
Még egy kérdésem lenne, találtam egy Ford Focus-t, valakinek van tapasztalata ezekkel a 8 fokozatú triptonik váltokkal?
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Miért nem vettél hozzá olyan aktiváló kütyüt amit a fórumtárs linkelt?
Én csak simán berakattam aztán itthon azzal feltanítottam.
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Belső hőmérséklet érzékelőt megtakaritva, szilikonzsirral kezelve stb...ki is szedtem és a cicergő hang még megvan xd
Na most mit csináljak?! Azon kívül, hogy feltekerem a rádiót
A lentebb található, linken hallható az agyzsibbaszto hanghttps://gofile.io/d/1rrP2u
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diablo1984
üzenetére
Mert mehet bele az is de teljesen felesleges.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Toyota hibridbe 0w16 kell...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Nekem aszongya kedvenc autoszerelom, hogy benyas 100,diesel 150e km után költös.
Hybrid toyo meg sose... Meglassuk..
-
sparta2
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
A Castrol keresőjét használtad?
Kuga 2024 1.5 EB - Castrol Magnatec 5W-20 E "WSS-M2C948-B" [link]
A 0W-20 E alternatív javaslat. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Megjött ez az Alis cucc pár napja. Így ma voltam gumisnál berakatni de nem sikerült.
Azt mondták nem tudták feltanitani ( volt náluk valami nagyobb féltéglányi kütyü és abba rakták bele állítva ) , így nem tudják/akarják berakni.
Azt mondták vigyem a Petranyiba ott feltanitják , hozzam vissza és berakják.Ők bénáztak vagy tényleg ilyen létezik?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diablo1984
üzenetére
Ja ez ilyen, ebből élnek.
-
diablo1984
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Itt debrecenben 94 ezerre rúgna a köztes, olaj+olajszűrővel, ebből a 6,5 liter 0w20as olaj(annyi nem is kell bele) 65e ft+5e a használt olaj kezelési díj. Kissé túlzó, 5w20asból 2x4l most a bárdiban 25e, ford olajszűrő kedvezménnyel 3e, a ford levegőszűrő szűk 7e....ezzem még egy filléres olajleeresztő tömítés jön és akkor 15 ezer múlva csinálhatják ők a gariért.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem kell titokban csinálni, mert a kutyát nem érdekli.
Csak az hogy legyen lecserélve, és hogy a kötelezőket náluk csináld meg.Direkt visszalapoztam a Kugás csoportban milyen olajcserére kaptak ajánlatot. 5w20-as olaj szerepelt rajta.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
5w20 "WSS-M2C960-A1" -besorolassal.
Hideg eghajlatra (-30C is elofordul) kellene 0w20 "WSS-M2C962-A1" besorolassal
-
diegho
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
5w20 kell bele. Én 12k-nál csináltam köztes cserét, csak olaj és olajszűrő.
-
diablo1984
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Mert a szervízben azt rakják bele, elvileg az olaj leírása szerint az 1,0, 1,5 ecoboost és a hibridhez is ez való, de az olajkereső az 5w20ast is kidobta.
Mondjuk titokban nem lehet csinálni, az olajhasználtság jelző ha naplózva van, akkor minden tisztán látszik.
Link: https://cromax.hu/adatlap/17351753-castrol-ford-magnatec-0w-20-motorolaj-5-liter-ecoboost-ford-benzinmotorokhoz-n?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArva5BhBiEiwA-oTnXVKX5noNN4eRcpEfFUUD33TIN0yntpBxjfc0GcE73ZaYV2rLC4WujxoCxM4QAvD_BwE
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diablo1984
üzenetére
Szerintem 5w20 kell bele. Honnan jött a 0w20? Az a hibridek olaja.
Bárhol elvégezhető a csere, akár otthon is. A kutyát nem érdekli. Csak a megfelelő alkatrészekkel legyen elvégezve.
-
diablo1984
veterán
2024es 1,5 ecoboosthoz a 0w20 vagy 5w20as castrol magnatec ford olaj való? A szervízben garis szempontból kötekednek ha köztes olajcserét gyári ford cuccokkal(olajszűrő, levegőszűrő, castrol olaj) otthon csinálom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
/ami persze nem jelent semmit, ha jutsz valamire, akkor ird be.
/
es akkor valid, ott mar modositottak, koszi, en is tanultam

), de csak a már jól bejáratottak közül választanék.
Ford oldalán már lehet konfigurálni, elég kicsi a hatótáv, 376km, cserébe 12.8M-ról indul.

), de az én szempontomból az elektromos autónak akkor van a legtöbb értelme, ha tudom otthon tölteni napelemről és kapok rá állami támogatást. Utóbbi meg azt hiszem több helyen is megszűnt, bár ennek nem néztem pontosan utána.
Csak az hogy legyen lecserélve, és hogy a kötelezőket náluk csináld meg.