Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
ilyenem volt, chipelve kézi váltóval. chip nélkül is túlteljesitette a gyári gyorsulási értéket (8,1 votl 160lovasként, de 8.0t mértem vele), 200+lóra húzva meg túllőtte az RS oktáv 7.2es értékét. Ha jól rémlik 7.0t is tudtam vele mérni.
és gyári állapotában is füstpamacsokat eregetett
Jenne: németben 180ról még "ugrott". 240ig volt az órája, sztem tudta volna akasztani. Kár, hogy se a fék, se a futómű nem volt azon a szinten, ahol a motorja.
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Jaaa.. bocsi, értetlen voltam. Aaarrrrra nincs dedikált gomb, menüben nem találtam meg, csak a képernyőről vezérlést leltem.
A manual is ezt írja:
"FŰTÖTT KORMÁNYKERÉK
A kormánykerék fűtése az érintőképernyőn kapcsolható be és ki."
És csak onnan... na ezér' gáz' -
válasz
Tsebacsi
üzenetére
sync fórumban felrakott verziód a 2017-es Focus 3-as syncjére nem ment fel, a gyári magyar oldalról leszedett igen
Azt csak kiváncsiságból szedtem le, mert a srác írta, hogy nem tudja kicsomagolni. Rákerestem, és belenéztem, simán ki tudtam csomagolni.
Nem próbáltam meg feltenni a maxira, mert csütörtökön megyek újra a szalonba, 3000-es olajcserére, és esetleges Sync3 fagyás-javításra.
Amúgy dühítő ez a hiba, és a fantom érintések elég érdekesek tudnak lenni. Bekapcsolja a kormányfűtést, oszt' megfagy. Nekem meg leégne a kezem, ha nem tudnám, hogyan kell újraindítani... -
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Sebaj.
Abban viszont lehet tudsz segíteni, h milyen váltóolajat vegyek és milyen mennyiségben?
2,3 liter rémlik, de nem vennék rá mérget. Elég 2 litert vennem?
Tegnap Unixban Castrol Syntrax Multivehicle-t ajánlották (75W-90), de úgy látom a webshopban nincs is más náluk szóval nem volt nehéz dolguk.
Cromaxnál néztem másodjára a lehetőségeket, Castrol árban középút ahogy nézem, Ford-nál legalábbis olcsóbb. Mannol gyanúsan olcsó. -
törölt tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Frankó hogy nem megyünk el fölösleges hiszti és anyázás felé :-)
Egyébként onnan indultunk, hogy Cappa fórumtárs felvetette az E5 vs. E10 közötti különbséget övező vitát.
Privát véleményem hogy ezeknél a pálinkás benzineknél jobb választás az ETBE-vel hígított prémium benzin, mert az E10 az etanol összes negatív hatását (higroszkóposság, párolgásgyorsítás) is fokozza. -
törölt tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Ne haragudj, nem akartam a lelkedbe gázolni..
Ismert dolog hogy az itthon kapható 95ös benzinek a MOL-tól származnak és eddig sem volt kétséges hogy ez az "alapbenzin" minden vizsgált szempontból megfelel az aktuális előírásoknak.
Más kérdés az adaléktartalom. Mert a MOL pontosan olyan mennyiségű és minőségű adalékot fog az "alapbenzinhez" keverni, amit a vevő kifizet.
Szóval a linkelt pici segítséged (köszi) igazolja, hogy a MOL alapbenzinje (nem meglepő módon) gond nélkül megfelel az MSZ EN 228-nak. A többi paraméter viszont üzleti titok.
Nem azt állítottam hogy az auchan benzinje eleve sz@r minőségű.
Aztán mindenki eldönti hogy hol tankol és mennyiért, ahogy eddig is eldöntötte. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Pont szülinapom volt.
Ez a remap on the fly kemény lehetett..
Emlékszem a mondeo meg volt írva 190lo 400nm re, gyári 140 320,es ha fingott egyet vki a kocsiban, és furi a szag, rögtön vissza akartam rakni. Majd dpf ilyesztgetes, és agyhalal.De semmisse volt emiatt. Necces alkatrészeket atsegit a túloldalra, de ennyi. Nagyon sok a hiba a benyas fordokkal. Haver is szív a smaxal. Meg nincs egy éves.
-
zoger
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
https://www.ford.hu/erdeklodoknek/valasszon-extrakat/garancia-es-biztonsag/ford-extra-garancia
Tuti.
Volt egy rejtélyes futómű kopogásom, valószínű hogy az első tulaj meg padkázta. Konkrétan egy kicsit kotyogott az első kerék. Nem tudtak rájönni hogy mi lehet a baj de azt mondta a szerelő hogy kicseréli a kerékcsapágyat mert az még úgyis garanciás, 4 éves volt akkor az autó.
Aztán utána rájöttem hogy a lengéscsillapítóval van a baj. De az már nem tartozott akkor a garancia körébe. -
Morales72
csendes tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Azért van (még) állása a baromnak, mert az emberek elhiszik, hogy a Ford egy élhető autó. Az ilyen stílusért járna neki egy átszálló.
Amúgy gyanús is volt nyáron, hogy milyen hamar felmelegszik a Focusban a víz, de betudtam a forró nyárnak. Annak meg direkt örültem, hogy milyen beton stabilan áll középen a mutató. Ekkora baromságot...
Nem lehet valahogy módosítani, hogy valós értéket mutasson a műszer? -
pupehap
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nyilván gyenge az angolom ezért fordultam hozzátok, legvégső esetben kérek segítséget egyébként. Itt a PH fórumokon normális közösség volt de úgy látom egyesek abban lelik örömüket ha másokat lehülyézhetnek. Nem tiszta melyik flash code takarja az én problémámat, magyar nyelven pedig nem találtam meg. Azért köszönöm.
Közben kisilabizáltam hogy a 12-es kód az enyém.
-
nfsu17
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
akkor van még 15k km-em
(kár, hogy ez nem annyira vicces)hogy használtad? pl. hidegen nyomtad neki?
sok városi rövd táv?
inkább pálya 130+?Gondolom olaj gyári, meg a többi, mert akkor amúgy is bukó a gari.
vizet ette?
nekem sajnos szerintem megint kezdi csipegetni a vizet így télen (tavasztól őszig szinte semmi nem fogy), mert tavaly is novemberben kezdett el csökkenni a szintje.
szerviz szerint ez normális (érdekes, hogy a Mazdáknál meg nem), sőt, még meg is jegyezte, hogy szerinte a fűtőradiátor az oka...gondolom, mert azt télen használom, nyáron meg nem, de nem értek annyira hozzá.
mindegy, van 2liter bekeverve, csak ez a folyamatos stressz, hogy egy új autónál hetente a motortérben mászkálok, hogy mi fogyott el (olaj, vagy víz).
szerencse amúgy olajból nem fogy annyi, hogy foglalkozni kelljen vele 2 csere között.
"A hűtőfolyadék nem kicsit van túltöltve.
"
Szerintem nem véletlenül. Lásd amit fentebb írtam. De ne legyen igazam.
Az biztos, hogy gyárlig ennyire nem töltik túl. És én sem.
-
bajnokpityu
félisten
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Igen, kézivel. Én magam nem szeretem az automata váltót. Biztos meg lehet szokni azt is. Anyóka meg teljesen elzárkózik előle (pedig néha 5-ből 4-be vált hatodik helyett..
- mondtam is neki, hogy az újak azok mind 6-os váltósak /már ami szóba jöhetett most/, szóval szokjad babám!)Na az "egyesben buta tud lenni" az nem jó hír... Az 1.5TSI-nél is sokan panaszkodtak kenguruzásra.
Na majd meglát-tyúk.
Turbós benzinesünk még úgysem volt, eszeveszett kiváncsi vagyok rá.
Azt is remélem, hogy a start-stop kikapcsolható lesz. Vezettem már jópárat, de nagyon fura.De ha majd lemegy az első 3000km, na majd akkor megnézem mennyi a max folyasztás, és mennyi a minimum.
A dízelt valahogy mindig sajnálom forgatni, olyan traktoros a hangja (persze zenével ez csökkenthető), de a benzines.... azt valahogy szeretem húzatni, annak olyan jó hangja van.
Tudom, ez nem kéne, hogy szempont legye az autóválasztásnál, de azért mégis.Hm. Mondjuk a start-stop rendszernél kiváncsi lennék, hogy mekkora az az állásidő, ami visszahozza azt a plusz szennyezést (ha van ilyen), ami a motor visszaindításakor generál a rendszer. Ez csak úgy eszembe jutott hirtelen, azon gondolkodva, hogy egy városban amikor a sok s-s rendszerű autó egyszerre indul el. Persz amikor leállnak, az val'szeg fellélegzés a városnak. Szivesen olvasnék ilyen tanulmányt - lehetőleg "pártfüggetlent".
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Köszi a megnyugtatást, ebben reménykedem.
S-maxot fog vinni az Ecoboot1.5T... de igyekszem majd óvatosan kezelni.VW 1.4/1.5 turbója tetszett, a Fordénál jobban, és kevesebbet is esznek, viszont a Focus hanggenerátora jobb (tudom gáz, de nekem ez is számít ).
Sokáig a Touran-ra voksoltunk, aztán mégis Max lett belőle. Olvastam sokat, hogy egészen jl fogyaszt. De azért nem tudom az aktív hengerlekapcsolásos technológia, meg a start-stop rendszer mennyire rövidíti meg a motorok élettartamát.Én is bírom a dízelt, jól viszi a nagy és nehéz kasznit. De most családilag benzines mellett döntöttünk - mert azért anyókára is gondolni kell, aki nem képes elviselni a dízelt.
szerk.: (#21222) kcsa
kb. mindegy mit vesz az ember manapság. Szerintem.
Autószerelőm is ezt mondta.
-
dssport
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
És akkor még nem is mentünk bele abba, hogy a nagy gyártók közül sokan úgy építi fel az abroncsokat, hogy azok új korukban teljesen más -nyilván jobb- tulajdonságokkal bírnak, mint kopottabban. Gumis mérnök haver valamilyen réteges szerkezetet magyarázott ha jól értettem. Teszteken + amikor megveszed csúcskategória, mikor kopik, visszaesik közepesre. Nem ugyan azt hozza végig az élettartama alatt.
Ő speciel amikor gumit vett lekérte, hogy pontosan melyik gyár, melyik műszak, melyik gépén készült az abroncsa. És elégedetten bólintott. De ugyan az a mintázat más gépről vagy más szériából nem kellett volna neki.
Na ez az amibe mi soha nem fogunk belelátni. Hogy pl adott sorozat milyen arányú visszadarálással megy, maximum határértéken tolják aznap vagy éppen kevesebben.
De van 100 más változó is. Még az öregedést is befolyásolja!!! -
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Á, akkor (csak hogy összeálljon nekem is a kép) az új ecoboost 3 hengeres lesz, és ezért nem adják majd az S-max-hoz.
Jól értem?Ezért van az, hogy a készletet meg még néhány limitált mennyiséget 4 hengeressel gyártanak, és 3 hengeressel már nem adják a soványság miatt.
-
egyedülülő
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Az érzetekkel nincs gondom, 20 éve vezetek és sok kocsim volt már, de ez az első dizel és ilyen 5.5 fogyasztásokról beszélnek vidéken ezzel a motorral, ami nekem nem akar összejönni.
Ami még érdekes, hogy elvileg 55 literes a tankja, de nekem nem tud annyi belemenni valahogy. Teli hassal 810 km körül írja a megtehető távot.
Másik, hogy van pillanatnyi fogyasztásmérő valahol a menüben? Eddig nem találkoztam vele.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
mondeo kombiban 5.8 volt az autóút 110-120 fogyi fedélzeti szerint. ebben némi előzés is volt,, néha x60,ilyesmi.
hozzátenném, én 1800at használtam inkább egyenletes sebességnél is, mert nem lehet tudni, mikor kell a gyorsítóerő.
nem sokat problémáztam ezen, nem lesz a dieselnek se semmi baja, ha 3500ig rendszeresen forgatod.M0 110fixen az meg simán 5l környéke, fedélzeti szerint.
nem tudom mennyit csal a fedélzetije, de nem egyszerű ellenőrizni, mert ha jól emlékszem vagy 70literes volt a tankja. ami biztos, hogy 1050kmt irt ki mindig tankolás után hatótávnak, és csak akkor kellett 900km-en belül újra tankolni (60l környékét tankolgattam bele), amikor nagy tempóval pályán mentünk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
szar ember csinálta. akár mindet. nekem tökéletes munkát végzett, simán vinnék hozzá 0km-es kocsit. még a mondeo recsegős kilincseit is tökéletesen megcsinálta, teljesen hangtalan lett az ajtó.
bár várhatóan nem fogom vinni, mert a legnagyobb gyári hifi lesz az smaxban, az már majdcsak megüti azt a szintet, hogy ne akarjam azonnal kikapcsolni

-
Jenne
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
"...lehet a kis ezressel is így lennék, de ott a hang is fáj..."
Most hogy említetted ezt a hangot... most ugrott be, hogy miért volt az a dézsavü érzésem (motorhangra értem), amikor vezettem azt az 1.0ás motort, de nem tudtam/nem ugrott be, hogy honnan ismerős az a hang.
Én még vezettem a kétütemű Wartburg 353 nevezetű autót, és ott volt ez a hang az utastérben. Már akkor sem tetszett... -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Szia!
Bocs, ne haragudj, de most lestem az általad linkelt zárható tanksapkát, és azt írja az oldal, hogy nem jó a autómhoz. Igaz, csak fordítóval tudom értelmezni az oldalt, de ott azt írja egy hozzászóló, hogy a Ford Escape-hez nem illeszkedik, akkor gondolom a Kugához sem jó. Vagy rosszul gondolom? Rendelhető ez nekem?
Itthoni céget is kérdeztem, de ők azt válaszolták, hogy az autómhoz nem létezik ilyen okosság.Köszi, előre is a segítséget!
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Kötelező szervizt mindig időben csináltatom, vezetett szervizkönyves a gép. Amit szeretnék, ha rugalmasabb lenne, jobban gyorsulna. Fogyasztással meg vagyok elégedve, 5,6 a nagy átlagom, általában pályán járok, városban keveset.
(#18298) molnarpeter: 148K km, nem volt még (nincs tudomásom róla, 2,5 éve van nálam, 104K-val vettem). Sajnos nem írja ki, hogy mikor regenerál. Van, mikor észreveszem pályán, hogy megnő a pillanatnyi fogyasztás. De nem olyan sűrűn, sokat pályázok, de csak 30-50 km-t. Néztem újabb 2.0 tdci-t, alapból 150 paci, elfogadnám!
Csak drága még.(#18299) SzlobiG: milyen gép, hol csináltattad?
(#18300) RazoR : egy ilyen 140 lóval szerintem már elégedett lennék. Te hol csináltattad?
Ha lenne valami tuti megbízható hely, nagyon megfontolnám...
-
törölt tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
+ többiek.
köszönöm. nagy dolog nekünk, bár nem az első új autónk, de még kedvezménnyel is a legeslegdrágább. ha bárki megkérdez 3 hónapja, h valaha lesz-e új fordom, kiröhögöm, nekem nem kell ilyen értékvesztéssel jármű.mig sorban álltam (nem röhög, de tényleg 7üléses Smaxért álltak még ketten előttem) hallgattam, hogy másik sorban azért sirnak, h miért nem rendelhető automatával a v8as mustang, és hogy kib*szás, hogy csak manual van. eladó meg szabadkozott, hogy CO kóta, meg, hogy jövőre még szarabb lesz, mert csak 430lovas lesz. mindenkinek megvan a maga kategóriája

-
Goose-T
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Mivel váltóméreteket kell alkalmazni, ezért a kerék átmérője mindig nagyjából ugyanaz marad, akármekkora felnit teszel alá. Minél nagyobb a felni, annál keskenyebb lesz a gumi oldalfala. Ezért 18-as felnivel is pont úgy fog átgurulni a kátyún, ahogy 16-ossal, csak a 18-asnál nagyobb eséllyel ütöd meg a felnit.
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
(#17423) Tsebacsi
Az a helyzet, hogy igazatok volt, megnéztem alaposabban: nem dob annyit egy új felni 16-os méretben a Mondeón, hogy igazán érdemes legyen váltani.
(#17425) bajnokpityu
a
Kipróbáltam a 18-as felnivel is, érezhetően sprődebb a rugózása. Nem egetrengető a különbség, de érezhető. De főként a kátyúktól tartok, sajnos elég sokkal találkozom. Most átmegyek rajtuk simán 100-120-szal, egy peresebb gumival már nem bizos, hogy így menne... -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Köszi, igazából tényleg a különbség mértékére voltam kiváncsi. Kipróbálva lenne a legjobb.
A nyári 215/55 R16 gyári (alufelni), a téli először 205/55 R16 (acélfelni) volt (most már az is 215/55) és a nyári/téli kerékcserénél lehetett érezni a különbséget, a télivel érzetre kicsit jobban gyorsult, az első pár napban, utána persze fel sem tűnik (a vissza cserénél meg a fordítottja). 2010 mondeo mk4 163 lóerő. Könnyebb alufelnivel (mint a gyári) akkor lehet a rugózatlan tömegen segíteni. -
törölt tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
(#17409) Tsebacsi
"a 16-os felni sose nem lesz dögös. 17" és fölötte"
Sok igazság van ebben, de nem biztos, hogy fel akarnám áldozni a ballonos kerekek által nyújtott kényelmet. Aztán persze lehet, hogy mégis.
További érv, hogy alig futottak még a gyári gumik.(#17413) ReFleXx
Most a gyári 10 küllős van rajta, ami sem formailag, sem méretét tekintve nem látványos, de úgy érzem, nem vészesen kicsi. Ki kéne próbálnom egy 18 collos felnivel szerelt Mondeót, aztán annak alapján eldönthetném, romlott-e annyit a menetkényelem, hogy ne lépjek méretben feljebb. Ellene szól hogy a vidéki házam környékén időnként elég durva kátyúk keletkeznek, ez a ballonos gumikkal nem gond, de egy peresebb darabbal talán már az lehet.
-
zoltan.bagi
csendes tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nekem a kormányösszekötő cseréje előtt csinálta ezt. Macskaköves úton elég bizarrul be tudott rezonálni.
A kereket 9 és 3 óránál megfogva -emelés nélkül is- el lehetett fordítani pár mm-t, s pont ugyanúgy koppant.
Kb 10k (anyag+munka) + 10k futóműállítás volt nekem mindez nyáron. -
Richard!
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Most is automata van, nem adnám már annál alább

Rengeteget gondolkodtam az autóváltáson, már kb 1 éve havonta mindig ránézek a mobilére...több autót is kipróbáltam (Focus Mk2, Mk2 facelift, D Corsa, Octavia Mk3), de valahogy mindig örültem, hogy visszaülhettem a 16 éves A4-be

De most úgy érzem, hogy itt az idő kiszállni a mókuskerékből, ugyanis kezd pénztemetővé válni.
A vásárlás tavasszal lenne esedékes.
Nem volt még turbós autóm, kicsit tartok is tőle, de valószínűleg alaptalanul. De szerintem ezzel mindenki így van, akinek még nem volt, de tervezi a váltást...Max 50 000 km van ezekben az autókban, nagy bajuk nem lehet... vagy?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nem.

Az 1-es Focus is egy nagyon jó autó. Nem értem miért pont 2-es Focus...
Más: FM transmiterekkel ki van képben? Nézegettem őket, de az ajánlottakról csak telefonos teszteket olvasni/látni. Pendriveról szeretnék zenét hallgatni. Melyik típus ajánlott ezekből, ami jó minőségben is "szól"? :-) -
törölt tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nem az első ilyen "stiklije" a cégnek.
A legendák szerint '66 és '80 között olyan automataváltót raktak az autókba, ami járó motornál P állásból random átugrott R-be, rengeteg balesetet okozva. Visszahívás helyett minden tulajnak küldtek egy matricát biztonsági utasításokkal amit a műszerfalra kellett ragasztani.
Ettől függetlenül a brand megítélése jó.
Az USA-ban fél percenként adnak el egy F150-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Jura Ena 8 kávégép
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak drága még.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)