Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Áldott Karácsonyt Mindenkinek!
10 napja volt az autóm (MK1.5 Focus) gyújtástrafó, kábelek, gyertya cserén. Azóta nem mentünk vele, ma vettem észre, hogy ez az alkatrész hevert a szélvédő előtt:
Mi lehet ez? Hol keressem? Lehet, hogy cserélték, és ezt ottfelejtették csak? Vagy elfelejtették visszatenni? Valami kábelrögzítőnek tűnik, de olyan lehet több is.
Köszönöm.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz radi8tor #51798 üzenetére
Hétfőn elkészült az autó, "csak" 73.000 lett végül a javítás. Fényezés anyag- és munkaköltséget becsülték felül.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz radi8tor #51775 üzenetére
Szerencsére nem kellett a vészhárítót sem cserélni, csak piti kötőelemeket stb. A fényezést, munkaórát nem tudja avultatni a biztosító. Így most kb. 110.000 a vége (a teljes javítási összeg 636000, javhatár 590000 volt, így jön ki a matek). Lehetett volna rosszabb is. A futómű amiatt állítódott el, mert ki volt forgatva a kerék szinte teljesen balra, de pont emiatt nem sérült más annyira, hogy cserélni kellett volna. Időben sem nagy veszteség, eredetileg a műszaki is jövő héten lett volna csak meg.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #51696 üzenetére
Nem volt nagy baj, futóműállítás megoldotta a szerviz (Ford CarNet) szerint, most a biztosítóra várunk, hogy elindulhasson a javítás (vészhárító cserés, sárvédő javítható). Elvileg jövő hét közepére meg is lesz. Kedden lesz 20 éves pont...
-
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #51666 üzenetére
Csináltam néhány képet a bal oldali futóműről csak így elforgatott kerékkel. Valaki lát ezen eltérést? [kép] [kép] [kép]
Már elindítottam a CASCO ügyintézést, a Váci úti Schillerről mi a vélemény (ide szállítaná a biztosító)? Egyáltalán ők Ford márkaképviselet? És hogy lehet ez a legközelebbi Zugló Semsey-Gizella sarokhoz, és nem a Könyves Kálmán úti CarNet?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Ez történt. Melyik szerviz most Budapesten Allianz Casco szervizpartner? Gondolom a Cromax nem az, CarNet AutoFort oldalon nem találok hivatkozást erre (korábban oda vittem ilyen esetben).
-
rgeorge
addikt
válasz DeFranco #49883 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lehet, nagy eső után jelentkezett most is, tavaly is. Az autóvillanyász nem talált semmit egyébként akkor, de minden csatlakozást átvizsgált, karbantartott. Kicsit már töredezett a levélrács is, lehet, hogy több nedvességet kap az autó a kelleténél.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Pár napja az MK1.5 Focus a fékrendszer figyelmeztető lámpa halványan világít.
Nehéz képekkel visszaadni:
Normál:
Kézifék behúzva:
Műszerfal világítás mellett:
Műszerfal világítás mellett kézifék behúzva:
Nem villog, hanem folyamatosan ilyen.
Mi lehet ez? Fékrendszert tavaly átnézték, mert akkor villogott is, elektromos átnézés óta semmit nem csinált, fékbetét csere is volt tavasszal.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Csatlakozom: sebességjeladó cserét neki. Lehet még testhiba is, de a jeladócsere a jó megoldás. 3 éve 21.000-t fizettem a Cromax-nál, maga a jeladó ebből 9.246 volt. Most nyilván több, a leszerelés lehet nagyon macerás, nekem mázlim volt.
-
rgeorge
addikt
Az én fókámon most tavasszal, 18 éves korában cserélték.
Ehhez új fejlemény:
Elvittem DrCar-hoz hétfőn, ma hoztam el, nem találtak kábelszakadást, minden csatlakozót átvizsgáltak beázás szempontjából (tömítés, stb.). Voltak próbakörön is, esőben, de nem jelentkezett a fékhiba vagy abs visszajelző villogás.
Remélem nem jön elő többet.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Budapesten (leginkább Zugló és közelében) van megbízható autóvillamosságban jártas szerelő? Sajnos az MK1.5-s fókám azt produkálja, hogy vagy a fékvisszajelző vagy az ABS menet közben fel-fel villan. Cromax-ban jártam már vele, fékrendszer rendben van, volt nyomáspróba stb., triviális testpontokat, csatlakozásokat megnézték, ABS-re utaló hibakód volt tárolva, de náluk nem jelentkezett a hiba. Valószínűleg az eső segít előhozni, mert október 6-n hoztam el tőlük az autót, azóta nem volt számottevő eső, most hétvégén volt, vasárnap villogott az ABS is. Lehetséges kábelhiba valahol vagy esetleg ABS kocka, de Cromax nem vállalta, mert nincs autóvillamossági szakijuk (?). Már írtam három szerviznek, egy már visszajelzett, hogy nekik sincs ilyen szakemberük.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet. Ma vettem ezeket észre:
MK 1.5 Focus (18 és fél éves), vezetőoldali ajtó. Máshol nincs ilyen:
Emlékeim szerint ezzel az ajtóval még nem volt semmi matatás.
Mi ez és mit lehet és kell vele kezdeni?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #41135 üzenetére
Ma végre válaszolt a szerviz, szerintük a 8B384C x 2, ill. 8B384B alkatrészek hiányoztak. Van valami bevált bontó ilyen apróságokra? Gondolom online lehetőségre ne is gondoljak...
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #34756 üzenetére
Januárban járt az autó (Focus MK1.5) a Cromax-ban. Többek között az alsó légterelőt is pótolniuk kellett volna, de állítólag nem tudták beszerezni, bontót javasoltak. Igen ám, de a pontos alkatrészt nem adták meg, emailben is kérdeztem, de így sem sikerült.
A leszedett alkatrész így kinéz:
Találtam egy robbantott ábrát:
Itt vajon mi lehet a megfejtés? Persze azt nem látom, mi kellhet még, ami szintén hiányzik.
És a legfontosabb: mennyire életbevágó ez az alkatrész?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz darvinya #41070 üzenetére
Köszönöm. Nem kell újraregisztrálni, a régi felületen átirtam a felhasználónevet az e-mailre, és így már be tudtam lépni az új oldalon is.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Régi cromax oldal miként érhető el? Az újon nem tudok belépni, a régin felhasználónév/jelszó párossal léptem be, az új emailt vár, azzal nem megy, pedig az email stimmel, minden levelük (számla stb.) arra jött.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet: kezd folyni a kuplung munkahenger, még semmi működésbeli jel, csak a pedál alatt jelent meg a cucc. Január 5-ig kihúzza szerintetek (akkorra kaptam leghamarabb időpontot a szervizben)? Váltás stb. minden változatlan, semmi eltérés a több, mint 16 éve tapasztaltaktól.
-
rgeorge
addikt
válasz ReFleXx #34757 üzenetére
Mennyire fontos szerepe van a légterelésben? Nincs időm/helyem/lehetőségem túl sokáig matatni, így hát leszedtem teljesen. Majd elviszem a Cromax-ba jövő héten.
-
-
rgeorge
addikt
Ezt a lógó akármit hogy hívják (Focus MK 1.5):
Olajcserén volt az autó még április végén, néhány hete vettük észre ezt a lógást. Valahogy meg kellene oldanom a visszarögzítését ideiglenesen, de utcán parkolva ez nem egyszerű. Lehet, hogy leszedni könnyebb, mi a szerepe ennek? A hűtőt védi alulról?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #25909 üzenetére
Nos, megvolt a klímaszerviz. Odor/Autoklimacentrum.hu. Egy klímacső (gumi) lukadt ki, friss olaj látszott körülötte, pár hetes lehetett a sérülés ami korrelál a tapasztalatokkal. Szerencsére javítható volt, így egy nap alatt el is készült.
A hely normális, rendezett, a váróban osztott képernyőn lehet látni a szervizállásokat, követhető a javítás (esetemben nem, mert ott hagytam egy napra).Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz DeFranco #25908 üzenetére
Köszönöm, Neked is radi8tor. Mondjuk egyik sem pesti, de nem baj. Az autóban még 87.000 km sincs, a márkaszervizes látogatásokkor, legalábbis pár évvel ezelőttig biztos ránéztek a klímára is, egy nagyon jó fej és böcsülemunkafelvevőhöz vittem mindig, de már nyugdíjba ment, azóta nem olyan már az ottani hozzáállás sem. De talán 5 éve a Cromax-ban is megnézték. Egy hete mentem vele igazi melegben először egy év óta, akkor tűnt fel, hogy valami nem ok.
Az https://autoklimacentrum.hu/-t ismeri valaki?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Jó klímaszerelőt Pesten tudtok ajánlani? Elkezdett kicsit kevésbé hűteni a klíma, bekapcsol rendesen, de mintha nem lenne olyan hatékony már, mint tavaly. Van még egy 20-30 másodperces kis nyöszörgő hangja is a klímának 1-2 perccel indulás után, de utána akármennyit megyünk, többé nem csinál ilyet. Idejét sem tudom, mikor nézett rá szerviz a klímára, két évente márkaszerviz vizsgáztatja, köztes években Cromaxba viszem olajcserére, de nem emlékszem, volt-e már utántöltés. Nyilván volt, lévén elmúlt 16 éves az autó.
Nem baj, ha még július végéig el tudnám vinni...Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz tailor #25766 üzenetére
Csak MK1-ről van hasonló tapasztalatom, de az cserével végződött, tehát nagyon gyanús, hogy nálad is haldoklik a bowden/motor valamelyike.
-
rgeorge
addikt
válasz smokiii1 #19436 üzenetére
Ott valami nincs rendben a szervóval, nincs ilyen jelenség. Német autópályán nagyobb sebességnél sem.
-
rgeorge
addikt
válasz radi8tor #19327 üzenetére
Örülhetsz, hogy nem a szivattyúnál folyt el. Ott ugyanis a vezérműszíjra folyik rá, ami utána csere...
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #18958 üzenetére
Ma megtörtént a kapcsolócsere: helyreállt a helyes működés, tényleg az eredeti kapcsoló volt hibás.
-
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #18923 üzenetére
Ma meglátogattam a beteget, a biztosítékdobozban szép rend van:
A kapcsolóval szórakoztam egy kicsit, és két-három alkalommal kikapcsolta a távolságit (persze végül bekapcsolva maradt, és azóta nem is sikerült újra kikapcsolni). A differenciáldiagnózis szerintem a kapcsolóhiba, van valahol leírás a cseréről?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet.
Ford Focus MK1 facelift, 1.6 benzines. Indításkor a távolsági fényszóró bekapcsolt állapotban volt és nem is lehet kikapcsolni azóta. A fénykürt mód megy helyzetjelző üzemmódban, de fényszóró módban csak a távolsági megy, kikapcsolhatatlanul. Mi lehet ennek az oka? Igen ritkán megyünk úgy, hogy szükség lenne a távolságira, nem is emlékszem, mikor kapcsoltam be szándékosan utoljára, a tompított viszont szinte mindig be van kapcsolva.
Van más furcsaság is, de régebb óta, mintha testelési vagy egyéb rejtélyes elektromos gond is lenne, a következők fordultak elő leginkább az elmúlt évben:
* páramentesítő gombra kinyit a csomagtartó (2x),
* rádió kikapcsol (2-3x) menet közben,
* kézifék/ABS visszajelző fel-felgyullad, kialszik menet közben (mindkettő ok nélkül),
* sebességmérő mutató leesik majd visszatér (1-2 perctől 15 percig, kilométerszámlálók állnak, de nem jelenik meg ---- a kijelzőn (tehát nem a klasszikus jeladó hiba).
A távolsági fényszóró bekapcsoltság lehet szintén emiatt?
Pár hete az akku melletti két testkábel csatlakozást megtisztítottam (erre szokott az ablakmosó folyadék utántöltéskor ráfolyni), elég rozsdásak voltak, a parajelenségek nem szűntek meg. Múlt szombaton az akkusarukat is megtisztítottam, azóta nem volt ilyen jelenség. Kedden volt szervizben, ahol megnézték az akksit is, még messze van a cserétől, generátor is rendben tölt. És azóta nem kapcsolható ki a távolsági fényszóró sem.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.