- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Nem tudom volt-e már (én itt nem találtam), de A320 fanoknak segítség lehet: A320 Display and Panels
-
Cypresss
senior tag
válasz
dareal #16966 üzenetére
Mester,
Jakabszállás részletes kidolgozásán nem gondolkodtál még? Nem tudok olyan pilótát, aki nem imádná.
(#16954): Ez így van. Fuel imbalance-al nem indítanak el gépet. Előfordulhat cross rolling felszállás közben, de szinte kivétel nélkül csak akkor, ha nem sikerült T/O előtt a két hajtómű közötti teljesítménykülönbséget megszüntetni. (Már persze azoknál a gépeknél, ahol nem érhető el azt ezt megakadályozó rendszer.) [Itt van] egy nagyon szép szemléltető leírása a problémának, ha érdekel és megy az angol.
(#16988) Szóval vagy kézzel közelíted meg, vagy viszi végig az autoland (ebben most nem vagyok biztos, talán legkésőbb decision hight-ig kell leoldani.
Nagyon rossz időben (jellemzően CATII/III-nál) csak TD után kapcsolják ki az AT-t. CAT III-nál előírás. Vannak még hasonló spéci szabályok. Például nagyon ködös időben, főleg ha sűrű talajmenti köd is van, akkor landing lightsot csak DH-nál kell kapcsolni, hogy a visszaverődő fény ne égesse ki a szemed approach phase közben.
(#16990) Társaság függő. Wizznél havi kettő Autoland kötelező, de csak a kapitánynak és csak akkor, ha Ő a PF. Elsőtiszteknél nincs előírás. De általában úgy van, ahogy mondod, a többségnél havi egy az előírás.
-
buke
tag
válasz
cintula187 #16995 üzenetére
cintula187 : ezeket a funkciókat nem is ismerem, de igazán az airbust is hanyagolom.
-
cintula187
addikt
-
kontaku
tag
-
lanszelot
addikt
Hello,
Eme cukiság ma történt.
Elindítottam, megcsináltam egy kihívást, rendesen kiléptem, majd kb 10 perc múlva elindítottam a Kodi-t és tadaaaam, se kép se hang, semmire se válaszolt a gép, csak a power gombbal leállt /normál leállás, nem kilőttem/
Jó ez a frissítés.... -
lo_jo
senior tag
válasz
Korcsii #16988 üzenetére
Sajnos nagyon messze vagyok az IRL pilótaságtól, de ha jól tudom, airliner pilóták többnyire “kézzel” teszik le a gépeket és csak az autoland rutin fenntartása miatt “gyakorolnak” néha tökéletes látási viszonyok mellett is. Persze az Airbus koncepciójában az A/T marad taxi végétől retardig. De ha valaki gyakorló nagygépes pilóta vagy van info első kézből, az cáfoljon vagy erősítsen meg. Szimben én mindig kikapcsolom finalre fordulva az AP-ot, kell ennyi “izgalom”, ne az autoland kapja az értékelést.
-
Korcsii
őstag
válasz
Freiherr #16987 üzenetére
Igazából csak azért, mert így tanítják a Boeing Flight Crew Training Manual alapján, hogy az AutoThrotle csak az AutoPilot-tal együtt használható, mert egyidejű használatra tervezték.
Szóval vagy kézzel közelíted meg, vagy viszi végig az autoland (ebben most nem vagyok biztos, talán legkésőbb decision hight-ig kell leoldani, de az már bőven késő, hogy érezd a gépet leszállásnál - mondjuk anno billentyűzettel repülve azért jól jött
).
Mire az A/T lekövet egy nagyobb változást (akár széllökés, akár jelentős manőver), esetleg a késői reakció miatt túl is korrigálja, addigra már rég menthetetlen lesz a siklópálya, vagy akár átesés közelébe is kerülhet a gép. Kézzel ezt simán kezeled egyszerre. Illetve kilebegtetés alatt is simán rátolhatja a gázkart (ami ugye a gép orrát is elkezdi emelni mellékhatásként), így abból akkor már jó eséllyel átstart lesz a végén...
Rendesen előkészített, stabil approach közben nem sok mindenre kell figyelni (oké, 3 kijelzőt meg minden külső ingert, de na), meg a valóságban van melletted egy pilot monitoring is.
Mondjuk a buszokon ez máshogy van, ott ha jól rémlik alapestben végig megy az A/T (ezért is mondja a reterdot a végén), de az totál más rendszer, nem csak a gázkarok részéről is, de az egész computerizált fly-by-wire irányítás, meg az autopilot sajátosságai.
-
Freiherr
őstag
Sose értettem, mire jó az AT kikapcsolása final-en. Van akkor és ott elég dolog bőven, amire figyelni kell, fingom nincs, mire jó még ezzel is megosztani a figyelmet a kritikus fázisban.
-
buke
tag
válasz
cintula187 #16985 üzenetére
cintula187 : Kipróbáltam a videód alapján, bár a teljes előzményt nem ismerem ( load/save -ből töltötted-e be? stb. ),nálam e tekintetben manuálisan ment minden, 3D cockpitnél,de a robotpilota bekapcsolásánál megbokrosodik eléggé
, amúgy nálad bekapcsolva maradt a VNV, én is így tettem és ment a gázkar virtuális manuális húzogatása automatika beleszólása nélkül. Eddig egyszer mentem ezzel egy AP-s útvonalat ott is a finalon mindent kikapcsoltam, persze én soha nem a virtuális gázkart használom, hanem a fizikait, de ezzel sem volt gondom. Ámbár az a fránya VNV ekkor sem volt bekapcsolva. Mellesleg az sem ártana, ha tudnám mi jót okoz ez a VNV
-
cintula187
addikt
Most videót is készítettem. TBM en leszálláskor önálló életre kel a Throttle. Nincs is benne állítólag A/T. pl. a 30.másodperc körül egy ideig tudom kézzel vezérelni, pár másodpercig, miután a F1-F4 ig végignyomkodtam a billentyűzeten. Van erre ötlet hol a gond, vagy bug?
[link] -
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen,
Akkor várnom kell, mert t16000m most nem kapható sehol.
Eddig nagyon tetszik a MSFS.
Volna pár kérdésem:
- honnan tudom milyen magasra kell felmennem, hogy ne ütköztek hegyoldalnak? Mert mikor már látom nem lehet felhúzni, és ott kell körözni, míg út közben simán fel mehettem volna.
- belső nézetben nem találok dolgokat, cesna ban pl trimmer kijelző, vagy pontosan hány foknak tartok /kör kijelző nehezen leolvasható nekem/
- térképen sok dolog hiányzik, az beállítás miatt van, vagy nincs és kész. Pl muds park POI1 nincs a térképen. -
lanszelot
addikt
Hello,
MSFS -hoz T16000m + kar vagy HORI Ace Combat 7 HOTAS for Xbox One?
Melyik a jobb? /Egy árban vannak/ -
Gudi
tag
végül megoldódott a probléma, most nem a baloldali kis ikonnal indítottam, hanem a nagy zöld gombbal a JÁTÉK-al..hogy mi a két indítás közti különbség azt nem (azt sem)tudom...
-
Jadro
veterán
válasz
cintula187 #16978 üzenetére
Microsoft Store-ból? Nekem is lassan lejár a pass első hónapja és gondolkodom hogy store vagys steam.
-
Gudi
tag
Fiúk, mi történhetett a GAME PASS-al? Átjött egy barátom, hogy megmutassam neki ezt a csodálatos szimulátort, és legnagyobb meglepetésemre a játék kezdésre kattintva nem történik semmi!! Megszoktam, hogy ilyenkor várni kell kb 20 mp-et, de most hosszú idő után sem indul el a játék. A 300 Ft-ot elutaltam már múlt hónapban, legközelebbi levonás 26-én aktuális (1400 Ft) Internetem rendben van, minden más működik... Mi lehet a probléma? Járt már így valamelyikőtök ezzel a game pass-os játékbérléssel?
-
ToMy_
tag
[Fertőszentmiklós - LHFM], az LHSimulations-től.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #16972 üzenetére
Ennek a repülésnek a végén megint harcolnom kellett az A/T -vel. Tudnátok segíteni mi a gond?
[link] -
dareal
tag
HungaryVFR FS2020
első publikus kiadás, jó hétvégét mindenkinek!
ismert hibák:
-LHBS nagy hangár egyik falán hiányzik a textúra
-LHFH hangár egy része levegőben, javítva lesznek.
-Budapesten némely hídon az autók a vízbe hajtanak, javítva lesz ?
jó szórakozást!
[link] -
Jadro
veterán
válasz
cintula187 #16960 üzenetére
-
fatal`
titán
Tudtátok, hogy benne van az FSX zenéje a játékban? Musicnál legacy opció
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
<blockquote class="imgur-embed-pub" lang="en" data-id="a/HQdEbi6" data-context="false" ><a href="//imgur.com/a/HQdEbi6"></a></blockquote><script async src="//s.imgur.com/min/embed.js" charset="utf-8"></script>
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16955 üzenetére
-
Freiherr
őstag
válasz
cintula187 #16949 üzenetére
Mindenki, már FSX is ilyen volt.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #16949 üzenetére
Ez teljesen normális, elvileg a nyomatéktól van. X-Planeben is ilyen. FSX-ben meg szarul volt szimulálva.
(#16948) macy: Tekergetni valóban kényelmetlen lehet ehhez, de a gázkaron lévő "fülecske" pedál helyett (ameddig belerázódik az ember) szerintem jó lehet.
Más kérdés, hogy egyelőre sajnos az FS2020-ban nincs helikopter.
Fülecske alatt (nem tudom minek nevezzem) a bekarikázott részre gondolok:
Azért is jó ez, mert még jól kidolgozott Airbushoz is jó, ezt használtam rudderrnek, a joy tengejét pedig nose-wheelnek.
-
cintula187
addikt
Kisgépeknél főleg de nagy gépeknél is alkalmanként gurulás közben felszálláskor eléggé gyakran félrehúz a gép. Amint felszáll 1ft től már egyenesen megy tehát nem a szél. Más tapasztalt ilyet?
-
macy
addikt
válasz
lanszelot #16935 üzenetére
Helikopternél nagyon kell a pedál, emelkedésnél és süllyedésnél a rotor elcsavarja a helikoptert. Ott elég kényelmetlen a joyt tekergetni miközben mozgatod is előre-hátra. Egy Kamovnál nem annyira fontos, mert a két rotor kiegyenlíti ezt a csavarodást, de Huey-nál vagy Mi-8-asnál nagyon jó ha van pedál is.
-
fatal`
titán
Ha tökéletes az érzékelő a joystickon akkor igen. Ezt a windowsban a kalibrációnál ellenőrizheted.
Pedálra állíts, mert cikázni fog a gép.
(#16935) lanszelot: Ezt nem tudom, gőzöm sincs a helikopterekről. De az említett két eszköz ugyanazt a működést tudja imitálni, szóval kezdetben az is elég lehet.
A pedál is és a gázkar is megvehető külön. Ha nem vagy biztos benne, hogy érdekel a téma, először szerintem csak egy joystickot vegyél (és a korábbiak alapján egy teljes billentyűzetet és egy egeret).
-
lo_jo
senior tag
Igen, ott is jól jöhet, de azt nem tudtam megszokni, így én kiiktattam a fém pöcök megfelelő (vagyis hát eredeti állapothoz képest nem megfelelő) visszarakásával. Nem tudtam pontosan sosem használni, túl rövid úton jár és még mellé kéne a joystick normál 2 tengelyén is finoman mozgatni.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
cintula187 #16937 üzenetére
Így, mindjárt más a leányzó fekvése. (lo_jo)THX!
-
fatal`
titán
-
Gudi
tag
sziasztok! lenne egy kérdésem. Amikor felszállok mondjuk a TNB930-al, rögtön a felszállás után szinte megzabolázhatatlanul fordul jobbra balra a gép, alig tudom egyenesben tartani a joystickel, pedig az X axist egyenesben tartom. Teszi ezt szélmentes időben bármelyik géppel. Egy idő után viszont megnyugszik, és autopilot nélkül is simán repül és emelkedik (joy középállásban). Próbáltam már az érzékenységen állítani, levettem már -10%-ra, de nem segített. Ez az új szimulátornak az extra repülési realitása az FSX-hez képest, vagy az én bénaságom? A dead zónának mi a jelentősége, igazából mit is állít? Nektek is így viselkednek a gépek közvetlenül a felszállás után?
-
Jadro
veterán
válasz
lanszelot #16929 üzenetére
A pedál funkciója ugyanaz mint a joystick kar tekerése jobbra-balra. A kar szerepe pedig ugynaz mint a csúszkájé a joystickon. Igazából a joystick is megoldja az alapfunkciókat teljesen jól, de a kiegészítőkkel sokkal teljesebb lehet az élmény. + nagyobb eséllyel nem kell a bilentyűzethez nyúlni.
-
lanszelot
addikt
Hello,
T16000 joystick -ot lehet venni magában, karral, és karral+ pedállal.
A kart értem, toló erő+ extra gombok.
De mi a 2 pedál?
És ezeknek 3 usb port kell?
MSFS -el használnám -
Vesa
veterán
-
buke
tag
válasz
CptAdamica #16920 üzenetére
CptAdamica: érdekes, nálam ilyen nem történt, csak a kicsi adag, utánna befejezte.
lo_jo: A 330mb -ot a steam kínálta fel, majd jött az ingame kicsi.
-
lo_jo
senior tag
válasz
CptAdamica #16915 üzenetére
Game pass verzióm van, a win store-ból letöltött ha jól emlékszem 330MB-ot, ingame meg 87kB-ot. Viszont a patch pont azt is javítja, ha valakinek mindig le akarta tölteni újra a 91GB pakkot.
-
buke
tag
válasz
CptAdamica : Ezt hol és mikor láttad ? Nekem az "update" képernyőn csak egy apró valami töltődött le. Steam jelezte a frissítést. Kellett volna felülírni az egész 91 Gb-os csomagot ? Mivel ? Már másodszor látom ezt leírva, de a procedúra elkezdését nálam semmi sem jelezte, jelzi
-
macy
addikt
válasz
Kizárt dolog, szerintem valami bug lehet és újra le akarja tölteni a játékot.
-
CptAdamica
veterán
válasz
cintula187 #16894 üzenetére
91GB, egész játékot cserélték bakker?
-
fatal`
titán
A Self-Loading Cargot (FSPassengers alternatíva) használta már valaki akár P3D akár X-Plane alatt? Kiváncsi lennék a véleményetekre. Leírás alapján még MSFS-sel is megy.
-
lo_jo
senior tag
válasz
cintula187 #16910 üzenetére
Amit .pln formátumban ment, az a flight plan, amit .flt-ben, az a flight. Viszont ez még mindig nem jó. Volt olyan reptér, ahol meghalt a mentésem, nem tudtam újra betölteni. Ahol sikerült, ott pedig elég sok dolog resetelődött és nem működött. Saját lajstromjelet elfelejtette, nem ment a felső menü, nem lehet tankolni, nem működik a zseblámpa. Úgyhogy még mindig nem most csinálom meg "egyben, de darabokban" a túrát, marad az, hogy menübe visszalépve új repülésként teljesítem a legeket.
-
cintula187
addikt
Megjött landolás közben az első crash:
System.Runtime.InteropServices.COMException (0xC000014B)Lehet nem szereti az időgyorsítást
-
lo_jo
senior tag
-
ivcsi
csendes tag
Sziasztok!
2020-ban nincs időgyorsítás? Ha van, akkor hol találom? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest