- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Korcsii #16495 üzenetére
Sokaknak azért van kevés FPS-ük mert nem értenek a beállításokhoz csak húzogatják a csúszkákat.
Simán játszható közel max-on FullHD-ben TAA élsimítással egy 1070Ti-vel (saját tapasztalat mint azt a videóimban is láttátok)Ezekre kell figyelni:
Render Scaling: 100
Terrain Level of Detail: 100-150 között
Objects Level of Detail: 100-150 között
Texture Supersampling: Off
Shadow Maps: 1024
Terrain Shadow: 1024Minden más max-on.
Egy 60 colos 4K IPS TV-n tolom így és szinte tű éles a kép.Ilyen VGA-t már "fillérekért" lehet venni használtan PH-n.
-
Korcsii
őstag
Beindult a mémgyár is [link]
-
Hedgehog9780
tag
Sorban az 5. alkalommal kifagy az ATC a clearence-nél. Hiába kérem az IFR Clearence-t, semmi.
Tapasztaltátok már? -
NvidiaRTX
őstag
-
Freiherr
őstag
Kapcsold be a segítséget. Bár ezek a nagy kék nyilak, FSX- ben ízlésesebben oldottak meg.
-
ravap
csendes tag
Én a taxi utakat nem értem, mindig eltévedek. Minél nagyobb a reptér, annál jobban.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
cintula187 #16489 üzenetére
Egész végig ilyen, egyszerűen nem tudok vele finom mozgást végezni.
Főleg most a strong wind kihívásoknál esélytelen a pontos leszállás és úttartás.
Remélem erre jön majd valami pecs.Az előbb landoltam egy epic-en és mint a filmekben pont a kifutó végén álltam meg úgy, hogy az első kerék már lelógott a szakadékba.
Ez tényleg epic volt. -
NvidiaRTX
őstag
Elkezdtem az Epic Landing kihívásokat csinálni és azt hittem már mindent tudok... aha.
Az előbb még a kerekeket sem engedtem ki.
Hát amikor oldalszél van kifejezetten nehéz főleg ezzel a "bugos" Rudder mozgással.
Amúgy egyszer túl lassan érek oda egyszer meg majdnem túlrepülök és van az amikor tök véletlenül pont sikerül, de még egyszer már nem tudnám úgy megcsinálni.
Tömény tömény gyakorlás és tényleg minden gép máshogy viselkedik ahogy a játék mondja is.
Utas szállítóval még nem próbálkoztam repülni én pl kifejezetten nem vagyok oda értük inkább rakták volna bele a klasszikus hidroplánt mint ami a FSX-be volt. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
schawo #16484 üzenetére
Értem.
Azt nem tudjátok, hol lehet kikapcsolni Free Flight-ban a leszállási kockákat miután már nem kellenek?
Tudjátok amikor megnyomom ezt a Target izét akkor lerak leszállás segítő kockákat a reptérhez.
Na mármost ez tök jó, de miután láttam és nem akarok leszállni akkor, hogy kell ezeket eltüntetni a képről? Van rá gomb? -
ivcsi
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. A FS2020-ban hol lehet állítani az időgyorsítást?
-
A reptérnek ahol IRL repülni szoktam pár fokkal eltérnek a pályairányai
Ami érdekes, ezek szerint nem a hivatalos ICAO db-ből dolgoztak? Nyitottam rá ticketet, kíváncsi vagyok hogy kijavítják e.
-
fatal`
titán
válasz
NvidiaRTX #16482 üzenetére
"A Flaps az nem a fékszárny (vagy mi) azt miért kell felszálláshoz használni?"
Azért, mert a magyar elnevezés nem szerencsés. A flaps nem fékezésre szolgál, hanem a szárnyfelület növelésére, ami lassú sebességhez kell (hogy a gép ne essen át). Ezért kell felszálláskor is.Ha valamit rosszul írtam, a tapasztaltabbak majd kijavítanak.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Korcsii #16481 üzenetére
Végigvittem a tutorial-t és "nagyjából" alapszinten meg is értettem a dolgokat már amit értettem az angol szövegből.
A Flaps az nem a fékszárny (vagy mi) azt miért kell felszálláshoz használni?
Igaz az automata is annyira szokta állítani és a Trim is -30%-on szokott állni.Más:
Nekem végtelenre van állítva az üzemanyag, de amúgy hogyan lehet tankolni mondjuk Free Flight-ban?
Egyéb:
A legnagyobb csalódás a játékban az, hogy nem kaptunk bele alapból sárkányrepülőt.
Lehet majd DLC-be belekerül, de én pl a FSX-ben imádtam vele repkedni.
Amúgy több helyen is olvastam, hogy az ára ellenére igen csak szegényes a felhozatal repülőkből és ennek sokan nem örülnek.
Amit legjobban várok, hogy valaki majd belerak egy AN2-est annak imádom a hangját. -
NvidiaRTX
őstag
Ja egy olyan tutorial-nak én is örülnék.
Itt a videó és benne a jelenség felszállásnál: [link]
Aki esetleg megnézi a videót az tudna véleményt mondani a fel és leszállásomról? (eltekintve a köztes tartalomtól)
Mit hogyan kellene máshogy csinálnom meg ilyenek.Segédek kikapcsolva mindent manuálisan csinálok.
-
Hedgehog9780
tag
válasz
cintula187 #16447 üzenetére
Ma dettó nekem is.
De ma nem csak az airbus, hanem a TBM-nél is. -
akyyy
senior tag
válasz
NvidiaRTX #16476 üzenetére
én is ugyanilyen kontrollerrel játszok csak vezetékkel, és ugyanez a jelenség. bár felszállni könnyü, de leszállni már egy nagyobb géppel, szinte lehetetlen.
meg használva van a bill. is, ott ple gy utasszállítónál lehet fékezést állítani belső nézetben, de hiába kerestem rá gombot, nem találtam. muszáj vagyok egérrel szenvedni hogy tudjak vele lassítani.
ami nekem még hiányzik, egy jó részletes tutorial, még akár egy c152-vel is, egy teljesen üres indítást, álló géppel, hogy én kapcsolok be mindent, ami kellhet. (egy utasszálítót nem mondok, ott 1000 kapcsoló van
)
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Korcsii #16472 üzenetére
Oké
A másik kérdésem ami rettentően idegesítő, hogy iszonyat érzékeny az irányítás pedig wireless Xbox One Controller-t használok tehát Microsoft játékhoz Microsoft vezérlőt.
A kameramozgás az oké azt lehet állítani, de hol tudom beállítani, hogy a Roll és a Rudder finoman mozogjon?
Hiába próbálom meg érzéssel mozgatni a karokat főleg a Rudder az ami érthetetlen módon hirtelen bemozdul ide oda csapódik pedig éppen csak rányomtam a karra.
A kontroller biztos, hogy jó mert autós játékoknál szépen tudom adagolni a gázt.Ez miatt a "hiba" miatt nem tudok rendesen egyenesen felszállni sokszor mert ida-oda vágódik a gép.
-
Korcsii
őstag
válasz
wollnerd #16470 üzenetére
Nekem Ferihegyen a 747-est se akarták hátratolni, mondván nem elérhető...
(#16471) AuraSync
Nekem úgy tűnik, hogy ha futópályát adsz meg kiindulópont, akkor jár a hajtómű, ha állóhelyet, akkor nem. De engem is érdekel, hogy lehet-e valahogy kontrollálni ezt.
Végül is gyakorlatban legtöbbször egyébként is így van: vagy gyorsan akarunk indulni, vagy ráérünk indítani, taxizni stb. -
NvidiaRTX
őstag
Heló all.
Új Flight Simulator-ból lenne egy kérdésem:
Be lehet állítani azt valahol, hogy a szabad repülésnél ne járó motorral kapjam meg a gépet?
Sőt, egyáltalán ne jöjjön ki a "parkolóból" automatán.Köszi.
-
Korcsii
őstag
válasz
wollnerd #16467 üzenetére
Szállj ki és told hátra.
Kisgépeken nem jellemző, de van, amelyiknél a légcsavar állásszögét lehet úgy állítani, hogy negatívba menjen (talán inkább gázturbinásoknál?) - C172-nél nem rémlik ilyen.
Még esetleg differential breakingel ki tudod forgatni valamelyik irányba, ha van annyi hely.
Tolatásra amúgy nagygépeken se nagyon használják, max ahol nem a szárny alatt van a hajtómű (így kisebb eséllyel szívja fel a felkavart piszkot). De ott se egyszerű, mivel nyilván visszapillantó nincs a gépeken...
-
wollnerd
aktív tag
Lehet h kicsit debil kérdésem van:
Lehet egyáltalán hátrálni/ hátrafelé menni a (kis)repcsivel? (valóságban) Jelen esetben a Cessna 172-ről van szó. Szerettem volna hátrálni kicsit, mert előttem volt a fuel box.
Be is állítottam reverse thrust-ot mind throttle-ra és a Propeller-re Toggle módként egy-egy gombot. Mindkettőt megnyomtam, majd toltam előre gázkart, erre csak előrement és persze rögtön át is gázolt a üzemanyag kúton, ami illúzióromboló....
Lehetséges ez egyáltalán?Vagy csak a pushback csak egy megoldás, a kisgépeknél is?
(Dehát közvetlenül a kút előtt voltam... Nem fért volna el az a jármű.....) -
cintula187
addikt
Juhhej készülődnek a Liveryk.
https://www.reddit.com/r/MicrosoftFlightSim/comments/id365y/ferrari_f1_a320_support_plane_my_first_livery/?utm_medium=android_app&utm_source=share
-
Freiherr
őstag
FPS limiter müködik valakinek? Hiába állítom 30-ra, nem érdekli.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16462 üzenetére
[link]
It seems that the latest SDK has issues with Flight loading/saving. I will investigate . This was previously working with SDK 0.4.1.0..
John
-
cintula187
addikt
Load saved flight mindenkinek crasheli a játékot?
-
bazccka
tag
válasz
Organist93 #16454 üzenetére
Szerencsére orosz barátaink gondoskodtak a try-before-buy-for-fly lehetőségről
-
cintula187
addikt
válasz
Organist93 #16454 üzenetére
haha. a default szebb, ez tényleg mérföld kő.
-
buke
tag
Sziasztok! Egy egyszerű kérdésem lenne: revers thrust beállításhoz hol találok valamiféle váltógombot ? Xplane 11 -nél elvileg ez működött, azaz ugyanabban az irányban növeltem a tolóerőt a gázkaron, amikor bekapcsoltam azt a gombot. Itt nem látom ezt a külön opciót.Ha a reverset bepipálom csak kicseréli a normál thrust növelés, csökkentés irányát. Esetleg billentyűzeten van valami?
Viszont éppen belenéztem egy bizonyos CptCanada mostani élő adásába (787 London) és pont a landolást láttam ahogy földetérés után egyből kapcsol valamit, --de nem a cockpiton-- és rögtön megy a revers thrust. Köszönöm a segítséget. -
Organist93
csendes tag
Ajánlom mindenkinek ezt a videót, mielőtt beruházna az új FS 2020-hoz egy Orbx London City Pack kiegészítőre!
https://www.youtube.com/watch?v=iIyZw39ZiX8
Úgy látszik, ezzel a névvel már mindent el lehet adni (még a Microsoftot is be lehetett etetni)... -
wollnerd
aktív tag
válasz
-Nándesz- #16450 üzenetére
Nálam is ez van.
Érdekes módon nálam egy női hang szólal meg. Nálad? Azt hittem hogy férfihang lesz, de nem. És ha ez a Windows TSS-et használja, akkor lehet módosítani hogy mi legyen a alapértelmezett hang, de még nem sikerült eddig megtalálom pontosan azt amit akartam, ugyanis a gépemen vannak letöltött további (angol) TSS hangok. (azt hiszem sapi5-ösök) De valamiért nem találom azokat, de a Balabolka-ban igen... -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16451 üzenetére
Ferihegyen kértem pushbacket... na azt nem kaptam, mondván nem elérhető, viszont utána rögtön meg is nyekkent, csak zaj volt nekem is.
Valami mást is állítottam, talán live traffic-ot (vagy időjárás), akkor is egy szép SERVER OFFLINE üzenet fogadott.
Lehet kicsit túltoltuk a terhelést
-
Az Azure ATC üzenet "felolvasás" nálatok rendesen müködik? Nekem 99% ban csak a rövid statikus(?) zajt hallani aztán kész. 1-1 üzenet amit felolvas. Windows offline-ra állítva müködik, de az a hang meg borzalmas.
-
ToMy_
tag
válasz
cintula187 #16430 üzenetére
Nálam ha "Smart camera" be volt kapcsolva, felszálláskor csinálta ezt. Utána már nem, csak takeoff-nál.
Úgyhogy gyanítom bug, nem feature. -
vlevi
nagyúr
válasz
Viper26 #16441 üzenetére
Nyomd meg a Ctrl+C gombot, akkor kirajzolja a Joysticket a képernyőre, azon látszik, hogy melyik a 15-s gomb.
(#16443) Razor18
Mivel használod a játékot? Lehet, hogy a két tengely két külön vezérlőnek van beállítva, vagy fordítva.
Nekem Logitech G25 kormányom+pedálom van (természetesen FS-hez nem használom), de azon van olyan beállítás, hogy a fék+gáz egyetlen tengelynek, vagy különnek számítson.
Habár, ha be tudnám nyomni előre a G25-t, akkor tuti jó lenne Flight Yoke-nak -
Razor18
tag
Fékpedálok működnek bárkinél rendesen? Nálam úgy kezeli a fékpedál tengelyt, mintha a tartomány közepén lenne a nullpontja (mint a csűrő vagy magassági tengelyt). Tehát ha kiengedem a fékpedált, akkor is fékez, ha benyomom akkor is, valahol középállásig kellene lenyomni, hogy felengedje. Tengely karakterisztikát át lehet állítani?
-
Organist93
csendes tag
60 fps-ről nem is álmodtam soha! Jelenleg 20-30 között menne (igaz, hogy magas beállításokkal és Orbx-szel), de korlátoztam fix 18-ra a Tray Tools-szal. Szóval ha a G2 ennyire elfut, akkor nagyon boldog leszek. Végül is ott nem fog kelleni a SuperSampling, az azért visszaad majd egy kicsit a teljesítményben.
A legrosszabb esetben meg felezem majd a felbontást, amíg nem lesz 100 dollár a 3090Ti... -
Razor18
tag
TM HOTAS Warthog throttle gombjai ki vannak osztva, de nem ismeri fel a Control felület. A tengelyek mennek. Valaki?...
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #16434 üzenetére
Na most. Azta ezt figyeljétek. A live weather párszor átállítottam más theme -re. És most a live weather hipphopp viharos lett.
-
Viper26
nagyúr
Joystick slider X melyik lenne Hotas X-en?
Az lenne a trim elvileg.
-
cintula187
addikt
Azért ez már pofátlan:
Van egy hurrikánocska Mexikó partjainál.
Windy mapsIngame real weather eközben:
[link]MIt rontok el?
-
Vesa
veterán
Ez egy új játék, ráadásul szimulátor, ami minden esetben sokkal erőforrásigényesebb, mint egy bármilyen más játék. GTX 1060-al ultrán a 25fps több, mint mesés! Ez már eleve egy kifutott hardver. Nézd meg mire képes a 15éves FSX azonos hardveren, és akkor tényleg elsírod magad.
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #16421 üzenetére
Nincs esetleg bedugva több joy/gamepad? Más játékoknál előferdül hogy pl. a player körbe mozog úgy hogy nem is nyúlsz semmihez, mert be van dugva más eszköz is.
Egy próbát megér hogy kihúzod az összes usb-t és egyesével megnézed, hátha valamelyikkel összeakad. -
Razor18
tag
Urak,
egy ismerősömnek feltelepítettem az X-52-t (Logitech app-ot), elindítottam a FS-t, bementem a controllerek közé, meg is jelent a Saitek X-52 oszlop, és mikor rákattintottam, alatta meg is jelentek a default kiosztások, de fél másodperc után eltűnt a lista. A tengelyeket mind látja, mozognak is, de ha elindítok egy repülőt, nem mozognak a kormányfelületek, tehát mintha nem látná a joystickot a program. Valaki?
Köszi
-
Freiherr
őstag
válasz
cintula187 #16424 üzenetére
Arra gondoltam én is, de akkor ez nem az, pedig azt írja nagyjából. -
Freiherr
őstag
válasz
cintula187 #16421 üzenetére
Nem. Camera snake on-off kapcsolható.
-
sheep
addikt
válasz
Organist93 #16415 üzenetére
Hasonló gépem van (9700k, 1080ti), de a Reverbnek már kevés a gpu az XP 11-ben.
Fut szépen, lehet skálázni, de eléggé le kell butítani a grafikát hogy meglegyen a ~60 fps minimum.
Szóval erre készülj azért -
cintula187
addikt
MIlyen kamera beállítás akadályozza meg, hogy a cockpitban nem drifteljen el a "fejem" szépen lassan? Vagy usual bug ez is?
-
fatal`
titán
Ultrán. Az szerintem bőven jó. Még a review is írja hogy repszimben a 30 fps bőven jó és ez így is van.
A minimum meg soha nem a legmagasabb részletességre vonatkozik, hanem kb. az éppen elindul kategória.
A teszt alapján a korábbi Flight Simulatorokhoz képest jól optimalizált.
-
sqpp
őstag
válasz
m0h0senator #16417 üzenetére
És ilyenkor írnak minimumra 770-et ez igen
de az FPS-ből meg kiderül, hogy még 1060-al is 25 ha van
-
m0h0senator
őstag
guru3d tesztje:
[link] -
Organist93
csendes tag
Értem, nagyon köszönöm! A steam account megvan, mert egyszer kipróbáltam a Rifttel.
A gépemet nemrég frissítettem, és nagyon remélem, hogy elég lesz, mert ennél többre most sokáig nem lesz pénzem (I7 9700K @4900, MSI 1080Ti, 64Gb RAM @3200)
Ezzel az XP 11 utolsó bétája úgy fut VR-ban, mint a vaj, semmi rángatás. Igaz, Oculus Tray Tools-ban az ASW 18 fps-ra van állítva, 1.7 SS mellett.
Remélem, a G2 legalább az XP11-et jól fogja vinni.
Az új FS 2020 jól néz ki, bár egyre kevésbé vagyok beájulva tőle, főleg, ha nem a kézzel készített részek jönnek elő egy-egy őszinte Youtube videóban...
Nem tudom, hogy maga a szimuláció milyen lehet, de egyelőre a kimaxolt XP-s repcsikkel is elvagyok. Az is gáz, hogy nincs 737 az FS-ben, miközben XP-ben ott van az ingyenes Zibo 737. -
sheep
addikt
válasz
Organist93 #16341 üzenetére
A játéknak nem kell steam-esenek lennie, de a steamvr és a windows mixed reality for steamvr programok kellenek (tehát a steam account kell hozzá).
Én repülök több repszimmel is de egyik sem steames (Il2, DCS), és mindegyik kifogástalanul megy a Reverbbel.
Amúgy mielőtt megjön a Reverb le is csekkolhatod hogy a géped megfelel-e a futtatására:
[windows-mixed-reality-pc-check]
Nekem pl. a régi gépemnél usb kompatibilitási hibárt írt és valóban nem is tudtam használni amíg egy megfelelő usb bővítőkártyát bele nem raktam. -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
D meghajtóra hogyan tudom telepíteni?
Természetesen a C meghajtó egy kisebb méretű SSD, de a D-n lenne hely bőven.
Hiába állítottam át a gépházban az új appok telepítési helyét D-re, a Store nem kínálja fel telepítési lehetőségként -
sqpp
őstag
Na akkor csáó!
Én visszatérek, ha majd nem 1060 kell a szimhez és lesz értelme az IFR/VFR-nek, vagy ha lesz jobb gépem
Kár hogy elkellett adnom a régit, most mehetne 1080p ultrán
-
Gudi
tag
sziasztok!
megnéztem az Xbox game pass alkalmazást, ahogy javasoltátok. Már el is döntöttem, hogy próbaként csak a 300 Ft-os havi díjas cuccot választanám, már csak azért is, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az én relatív "gyengécske" gépemre érdemes lesz a végleges programot megvenni...De lenne egy kérdésem, amit nem tudtam kivenni a leírásból, nevezetesen azt, hogy ha úgy döntök, hogy kuka az egész, akkor az előfizetést le lehet bármikor mondani? és az mennyi időre szól? Úgy látom nektek van már ebben gyakorlatotok...
-
cintula187
addikt
Végülis mondhatni nekem tegnap estére véget ért a "honeymoon" fázis, amikor mindenben csak a jót látom.
Megkérdezte egy haver, hogy na milyen a játék amit szeptember óta vársz, ajnározol és mutatod róla unalomig a videókat, képeket. És ennyit tudok válaszolni: szép és viszonylag jól fut. Ennyi.
Kitudja mikor lesz ebből élvezhető IFR élmény? És mennyi kell még rákölteni?Multit azért szervezhetünk. PRohardver PUBG kocsma szerverét használhatjuk akár:
https://discord.gg/KZHm8A
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest