Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
aktív tag
Nekem a 2024 el sem indul VR-ban. 50 próbálkozásból eddig talán 2 alkalommal indult el. De kétszer elindult szóval nem én csinálok valamit rosszul, meg nem a gépem nem bírja. Pár fps-sel jobban futott mint a 2020. Csak hát így mindegy. Switch to VR-ra kattintás után fekete képernyő, meg 0% MSFS cpu használat... 2020 az pöcc-röff.
Kíváncsi vagyok erre az új DLSS-re. Jól értem hogy az új motyó szimpla DLSS részét megkapta a 3000-es széria is?2020-2024 performance viszonylatban nálam az a helyzet, hogy vanilla jobban fut a 2024. Viszont ahogy felpakolom a modjaimat, a 2024 hamarabb kezd el stutterelni magas CPU használat miatt. Először én is örültem amikor kijött, hogy hú milyen jól fut még fel-leszállás közben is. Aztán kapott egy FSHud-ot és ugyanolyan stutterfest lett. Inkább már megint 2020-ban repkedek VR-ral, 20 repcsis live traffic-al, stutter nélkül. Annyi hogy valamelyik gagyibb A320-al, mert a Fenix és az FBW is megzabálja a gépemet VR-ban.
-
bunnyhu
senior tag
-
csaba951
veterán
Ezt valahogy örökölte az fs2020-ból. Ahhoz, hogy nagyjából normálisan működjön, 1-2 repülés után érdemes újraindítani (az fs2024-et). Ezek a hibák idővel rosszabbak lesznek, engem a végén ki is dobott az Asztalra.
Carrier módban nekem soha nem elég az üzemanyag. Minden alkalommal kifogy még jóval a leszállás előtt. Options-ban lehet gombot hozzárendelni az üzemanyag feltöltéshez (ha nem adsz meg külön paramétert, 25% tölt be).
A másik meg az, hogy érdemez hozzárendelni gombokat a Sim Rate-hez (növelés, csökkentés). 2X-4X gyorsítás még kb. biztonságosan használható, felette megnő a hibák, váratlan kilépés esélye. Arra jó, hogy pl. a 4X egy 60 perces szakaszt összenyom 15 percesre. Hosszú utakat így könnyebb lerepülni.
-
sheep
addikt
No lekopogom de nálam még egyszer sem fagyott. Sőt, vr-ban nagyrészt megvan a 60 fps és sokkal jobban fut mint a 2020. Viszont a grafikától már nem vagyok annyira elájulva, soxor elmosott, egyszerű, mintha alap x plane lenne. Miamiban repkedtem az imént és inkább hasonlított a minecraftra.
-
MzperX07
tag
Én most este megint próbáltam. Ki-crashelt az asztalra. Letöröltem, drivereket is, kb mindent. Újra letöltöttem, elindult egyből. Beállítottam a karaktert gyorsan, bejött a főmenü. Rákattintottam a beállítás/fogaskerék ikonra, de megint kifagyott és kidobott az asztalra. Azóta 3-4-szer próbáltam, de a főmenüig sem jut el. Csak azt bánom, hogy refundolni nem tudom, mert túlléptem a 2 órát Steam-en...
-
xandrush0831
aktív tag
Akkor délelőtt szerencsém volt. Kíváncsiságból stoppereztem egyet. Kereken 7 perc alatt töltött be, gigabites nettel. A 2020 ennél kétszer gyorsabb volt, 150 gigás community mappával, 30 százalék processzort zabáló Fenix-szel, meg szintén nem az optimalizáltságáról híres FSHud-dal a háttérben.
-
sheep
addikt
Jó képek. Én is helizek néha, bár a DCS után eléggé árkád a repmodell

Amúgy egy kérdés mindenkihez: A Ju 52 (és amúgy minden gép) számomra nagyon halk. Akkor is ha lejjebb veszem a többi hangot és feljjebb a motorzajt. Szerintem nem realisztikus, pl. Cessna 150-vel élőben repülve szinte ordítani kell a fülkében, itt a játékban meg alig hallod a motort.
Ezzel lehet valamit csinálni? -
Gudi
tag
megnéztem a content managert...A helyzet a következő: letöltöttem 77 ,4 Gb-t, a space user 94,93 Gb, a Mandatory contet pedig 74,59. 143 db INSTALLED fájl van, (UP TO DATE), Not istalled pedig 0. Ezek repgép festések, repterek, training fájlok. Továbbra sem tudom, hogy azok az updatek, amiket szorgalmasan töltögettük rá az újratelepítés előtt, hol vannak, illetve miért nem hiányoznak? A standard kiadás jelenleg ezekkel együtt már kb 127 Gb.. Az újratelepítés előtt nekem is annyi volt már..
Csak hogy én is beszámoljak az indítási időről: Nekem a parancsikontól számitva 1 perc 15 mp mire a kezdőképernyő előjön, de amíg játékra kész az 2 perc 20 mp. Ez az új 500 Gb -s ssd- ről indul
-
energomatt
őstag
Bizonyára felesleges. Vannak ingyenes és online, szintén ingyenes tervezők. Csak egy példa a Little Navmap. Mivel én a beépített tervezőt használom, nekem bőven elég a Longitude utaimhoz az ATC-vel kiegészítve, ami a leszállási eljárásokat megadja a kellő időben. nem foglalkoztam mostanában az egyéb lehetőségekkel, de ha régebben voltak, egész biztos most is vannak ilyenek. Főleg, ha most kezdtél ezzel foglalkozni, pláne nem érdemes rá pénzt kiadni és túlságosan mélyen belemerülni sem.
-
-
LWhite
tag
Nekem ez nem tegnap óta van így, hanem a World Update 3 óta vettem észre.
Sokszor van ilyen FPS csökkenés, 10-15-re leesik, akár a menüben is, de sokszor repülés közben is. Plusz London fölött vettem észre, hogy 20 FPS alatt vagyok, igaz nem hajszolom az FPS-eket, 25-30-as értékkel jól elvagyok, de a 20 alatti már nagyon észrevehetően darabos, nem élvezhető. Azt hittem először, hogy csak London részletessége a probléma (link), de ha most New York felett repülök (ahol korábban 30 FPS is megvolt, lásd korábbi poszt), most ott is ugyanilyen szenvedős, darabos lett a mozgás.
Nem tudom mit optimalizáltak a fiúk, de most nálam a nagyvárosokban koppra fut a proci, a VGA meg csak malmozik, szóval hiába csökkentem a grafikai beállításokat, alapvetően nem nő a teljesítmény.
Más is észrevett ilyesmit WU3 update óta? Van esetleg valamilyen pro-tipp a javításra? -
energomatt
őstag
-
Mert nem ül benne képzett pilóta, a drónok nem tudnak a VFR szabályai szerint repülni. Illetve rádiókapcsolat sincs a forgalommal (és ez már egy olyan vitorlában is kötelező, aminél a 8.33-as rádió megduplázza kb. a gép értékét, no meg önmagában annyiba kerül mint egy jobb DJI drón).
A légtér egyébként a saját maga védelmére kell a drónnak, ugyanis azt a problémát oldja fel, hogy incidens esetén jogilag kié legyen a felelősség. Ha van eseti légtér, akkor minden esetben az azt megsértő másik légijármű pilótája lesz a felelős, nem a drónos, hiszen ő nem tud VFR-t repülni, nem várható el tőle, hogy lássa a forgalmat.
Én mindkét oldalban érdekelt vagyok (van szakszom, és drónzok is), de siralmas sajnos amit a drónosok előadnak néha. Múltkor egy csoportban szavazásba kezdtek arról, hogy a GA forgalomnak kelljen ugyanúgy esetit kérnie mint a drónnak, a terv az volt, hogy nagy érdeklődés esetén aláírsgyűjtés is lesz. Wut??

Amúgy félre ne értsd, a jelenlegi szabályzás siralmas ahogy van, szégyen az egész, az meg hogy a teljes modelsportot is kinyírják vele.... nincsenek is rá szavak. De ettől még a légijog ismeretek elképesztően foghíjasak a drónos kollégák jelentős részénél, és sajnos a tudás hiánya sokszor arroganciával párosul (tisztelet a kivételnek!).
-
Korcsii
őstag
Mondjuk ja, ez így elég nagy f*szság. Ki akartam próbálni valamit gyorsan, de mondom frissítse magát előtte... 4 órával később végre indulhatok, erre betöltés közben kifagy.
Persze letöltés közben maradt az Excel mint örömforrás, másra nem volt erőforrás...Steam szerint 30.5 órát játszottam vele, ebből kb azt a 0.5 órát töltöttem a levegőben.
Tudom, ez már az én gondom, hogy nem volt rá időm, meg várom a kiforrottabb technikát. -
lo_jo
senior tag
A MS Store verzió nagyjából 3/4 állásnál rengeteg fájlt tömörített ki, ez proci és tárhely függvényében elég időigényes lehet. Biztonság kedvéért ellenőrizd, hogy van-e elég hely azon a meghajtón is, ahova a steam van telepítve és azon a meghajtón is, ahova a flight sim megy, persze ha külön vannak. Mellé szerintem még zárj be minden szükségtelen alkalmazást, a kitömörítés elég processzorigényesnek tűnt nálam.
-
RCH663
aktív tag
szia az is baj ha csak annyi, azt jelenti hogy ne megy rendesen a kari, a driver helyett az FSX.exe végzi a videó vezérlést. Cfg-be ezt is lehet állítani, de nagyon sok variációt, és drivert ki kell próbálni, hogy mi a jó, és mivel nem hoz elő az ember még egy megoldandó problémát.
-
Korcsii
őstag
-
Geryson
addikt
Ja, repülés közben elmenteni és onnan folytatni? Bevallom, életemben nem tennék ilyet.
Azt hittem úgy érti a kolléga, hogy földön állva kapunál ment, másnap visszatölt és akkor.
Mondjuk amit leírtál akkor meg megcáfolja azt, hogy üres FMC-vel indul a PMDG, ami furcsa (én azt hittem így van).
-
Geryson
addikt
ASX-ben kettő is van:
- wind smoothing, ill.
- enable wind shift stabilizationAmúgy erre mondta nekem anno egy AS supportos fószer AVSIM-en, hogy az első beállítás sajnos "csal", azaz nem lesz olyan szeled amilyen valójában, tehát ez csak óvatosan kezelendő.
Viszont ha megcsinálod az útvonalat AS-ben is (ezt megszoktad?) és utána ezt a második opciót beklikkeled, akkor tulajdonképpen úgy simítja végig az útvonaladon a szelet, hogy mind a le, mind a felszállásnál az eredeti időjárás marad meg, de kiszedi belőle a széllökéseket.
-
Đusty
addikt
Én is így vagyok vele.
más:
A pályára fordulás után a CMDA után ha a B-t nyomom az egyik gyakran lekapcsol és vissza kell nyomni de utána is. Szóval vitatkozik velem és nem marad benyomódva csak másodpercekig. Az APP is csinál ilyeneket. Ennek nem kéne így lennie? Elég nehéz így elkapni az autolandot, hogy nyomogatom a CMDA-B-APP-t felváltva, hogy mindegyik aktív legyen egyszerre. (PMDG737 és LEPA, na itt a végén még az autoland is csinál érdekes dolgot a siklópálya mintha az utolsó métereken az út miatt meg lenne törve, úgy oda... a gépet, hogy ha be van kapcsolva a törés ott is marad.) -
Cypresss
senior tag
Szia,
Overspeed: Létezik. Ilyen akkor van, ha nem használsz fizetős FSUIPC-t. Ott be lehet állítani a Winds fül alatt, hogy a szélirány változása milyen gyorsan menjen végbe. Csomó és/vagy fok/másodperc valamint egy másodperc/csomó és/vagy fok beállítások közül lehet választani. Ha ezzel megvagy elkerülhetők a nagyon hirtelen sebesség ingadozások és szélirány változások, az ASE frissítése után sokkal finomabban mennek végbe a fenti változások. Ugyanez igaz a visibilityre is.
VNAV: Nem írtad, hogy milyen gép. A probléma általában az szokott lenni, hogy a süllyedés előtt a beprogramozott magasságot (pl: a legs oldal valamelyik útvonal pontjához FL 350 helyett 320-at írsz) jóvá is kell hagyni (exec), különben nem lesz aktív érték és az FMS figyelmenkívül hagyja. De ha kézzel kell korrigálni az is elfordulhat, hogy drag szituáció van, ezt elvileg a jobb gépeknél kiírja az FMC.
szerk: Most látom, hogy írtál gépet (PMDG). Próbáld ki a fentieket, remélem segít.
-
Korcsii
őstag
upsz, egy kötőjel/szó lemaradt...
ATC nélkül akkor elvileg legalább a következő pont magasságával megegyezőt kell beállítani...
Nálam is volt ilyen valamenyik géppel, hogy nagyon nehezen tudtam rávenni a VNAV követésére (főleg süllyedésnél), de már nem emlékszek, hogy melyik volt, illetve mi volt a megoldás - ha volt.
-
Geryson
addikt
-
fatal`
titán
A textúra semmivel, mert az FSGlobal Mesht tartalmaz.
(#8099) cintula187:
"Amint bekapcsolom a batteryt egy gyorsan "kerregő" hang megszólal és elkisér egészen az út végéig áramtalanitásig nem hallgat el"
Tutorial videókban is hallani. Ez az áramforrás hangja. Lehet, hogy a configban ki lehet kapcsolni. Bár lehet nem erre gondolsz, de akkor nem tudom

Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- OLED TV topic
- OTP Bank topic
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Bontatlan iPhone 16 (256 GB) (rendelhető)
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Vagy a konfigurálásnál max, a lényeg, hogy nem repülök 2D.

(no meg egy komplett gép mellé
)