- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dareal
tag
válasz
Cypresss #15192 üzenetére
ha minden jól megy, hamarosan gépet cserélek, végre!
az autóforgalom este, naplementében nagyon durva, amikor az autók fényszórói meg-megtörnek az út menti fák lombjai mögött. na az a brutál
ma kiadásra kerül a gép, egy utolsó videó róla (fps valamivel jobb, nem zsúfolt a környék
)
-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #15192 üzenetére
Istenem, hát nem hiszem el... Először amiatt csesztetsz, hogy G1000-es csak az igazi repülőmben van (nem, nem mutatok képet, bibííí :-P ), másodszor pedig a maci alatt az alakomat érted?! Hát már személyeskedünk is?!
Harmadik pedig... Szóval az FSW igen gyorsan takarodott le az SSD-mről. Ha egyszer valami használható lesz belőle, majd a Steam emlékszik rá, hogy volt egy ilyen döccenő az életemben és újra felteszem, de inkább ment vissza az FSX:SE
Egy élmény újra (addonokkal kiegészítve) azzal mókázni. Tény, ami tény, ennyi idő alatt mindent elfelejtettem, szóval először csak néztem ki a fejemből, és mint egyszeri kezdő, default runwayről nyélgázzal felszálltam és rángattam a yoke-ot. Érdekes profilja lett az iskolakörömnekVissza kell szokni, már semmire sem emlékszem. Ha most feltenném újra az Airbus X Extendedet is, lehet, hogy még sírnék is
Szóval köll az idő (nem, nem lett több)
Viszont népek! Nincs megint affinitás egy szimulátorközpontos összejövetelre? Tudtam régen egy helyet, dehát olyan zsúfolt manapság... ;-)
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss #15194 üzenetére
Jó, mondjuk szép helyszín meg minden, meg a közönség is azok közül kerül ki, akik költenek azért rendesen, sőt ki tudja milyen messziről repülnek oda... De ilyen drágán, elővételi kedvezménnyel belépőt árulni... egy pár kupont össze kell kalapozni a kiállítóknál, hogy megérje - szerintem. Aztán ki tudja, USA-ban lehet csak egy normál hétvégi program NFL mérkőzés helyett...
-
Cypresss
senior tag
válasz
Freiherr #15186 üzenetére
Szia,
Angol megy? Ha igen, akkor [ITT] minden le van írva részletesen.
Ha nem megy, akkor keress meg magánban, igyekszem segíteni. Elképzelhető, hogy késve válaszolok, legendásan szar latencyvel rendelkezem, ezt itt többen is megerősíthetik...
(#15174) Korcsii: Mától hivatalos, amit korábban elkotyogtam...[link]
(#15187) wolruf: Nem látom a GARMIN1000-es rendszert beszerelve, és ez a te esetedben megbocsáthatatlan bűn..., ha érted mire gondolok.
(#15189) dareal: Annyira megnézném ugyanezt a repülést egy erősebb konfiggal... Egyébként nagyon hangulatos, az autó forgalom iszonyú valóságosnak tűnik.
(#15191) wolruf: Feltettem a Flight Sim Worldot... Egy maci és a szopással kapcsolatos vicc ugrott be...
-
wolruf
őstag
válasz
LWhite #15188 üzenetére
Feltettem a Flight Sim Worldot (akciósosan megvettem nemrég), mert már az is kezeli jól a paneleket. Végülis kezeli, de ingerszegény fos (számomra
). Szóval ment vissza az FSX:SE az addonokkal. És kb. idáig jutottam, utána a gyerekek úgy döntöttek, apa eleget "játszott"
-
dareal
tag
ne a repülésem minősítsétek, az csapnivaló
Nhadrian C152II a megjelenés küszöbén, egy gyors teszt videó a moving maps pluginről (és úgy en bloc a gépről
-
Freiherr
őstag
Üdv!
Tudnátok segíteni?Prepar 3D V4-et szeretnék frissíteni 4.2- re, de nekem zavarosnak tűnik a metódus, nem akarom elcseszni a dolgot.
Ha valaki leírná a lépéseket, köszönettel venném. -
Cypresss
senior tag
válasz
hhelikopter #15182 üzenetére
Helló,
1. Ha nem oktatásra vagy fejlesztőként szeretnéd használni, akkor az Academic tökéletes mindenre, a jobb felső sarokban lesz egy nem túl nagy Academic License felirat, ennyi a különbség.
2. Sokkal, mintha léghajót hasonlítanál egy modern utasszállítóhoz, a V4 (ugyanazon a konfigon) kb 30 százalékkal több FPS-t ad, plusz nincs OOM és VAS problémád és nem omlik össze (CTD) tíz percenként egy komplexebb scenerynél. Betonstabil az egész.
-
sqpp
őstag
válasz
hhelikopter #15182 üzenetére
Én mindig a professional-t preferáltam, a VAS-t elfelejtheted, meg azért jóval jobb FPS-eket kapsz, persze ha modolod, akkor egy 1080Ti-t is megfektet
-
ToMy_
tag
válasz
Korcsii #15179 üzenetére
A következő konfigon próbáltam:
i7 6700
8GB
Gigabyte 1060 GTX G1 6GB
Pimax 4K vr hmd (ennek mindössze stabil 60 fps kell, nemúgy mint az Oculusnak, cserébe viszont 4k kijelzője van. Position tracking sajnos nincs, de van 1000Hz-es mintavételezésű giro benne.FSX SE
Flyinside demo verzió.
Teljesen élvezhető volt minden, megvolt a térérzet meg az immerzió.
-
hhelikopter
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, több kérdésben?
1. Kiszeretném probálni a PREPAR3D V4 verziót, melyik licenszet érdemes megvásárolni, ahhoz, hogy tudjam használni a korábban megvásárolt helikopter, illetve ORBX kiegészítőket?
2. Mennyivel jobb teljesítményileg a PREPAR3D V4 mint az FSX, KB. mennyivel kapok nagyobb FPS -t?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
ToMy_
tag
válasz
Korcsii #15176 üzenetére
Szia,
igen, én próbáltam, FSX steam edition, és a Flyinside-ot próbáltam.
A demója session-onként 15 percig ingyenesen használtható. Plug-and-play telepítés, bekonfigol mindent, hibátlanul működik.
Megéri a 23-38 USD közötti árát (attól függ, melyik szimulátorhoz veszed, van FSX, P3D és XP verziója is), támogatja a különféle VR vezérlőket is.
Nekem nagyon bejött. -
Korcsii
őstag
VR-t próbálta már valaki bármelyik szimben?
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15170 üzenetére
Hi,
Nem én jegyzem, én ott csak szakmai interjúkat készítek, meg baleseti riportokat szoktam elemezni (ha van rá időm). De mostanában erre sincs.
Más: Kicsit megtörve az itt kialakuló XP túlerőt
, jelentem, hogy megjelent egy csomó pompás kép és infó az ORBX új régiójáról, ez a [Netherlands True Earth] ez a cég első photo scneryje, de részletességben egy egészen új szintet képvisel. Az első három fotónál érdemes az egeret jobbra-balra húzogtani. (A landclass alapú régiók fejlesztése sem áll le, idén többel is kijönnek majd.)
Illetve egy még nem publikus PMDG infó, eldőlt, hogy foglalkozni fognak a Boeing új generációs gépeivel, hogy a 787-es, a 777x vagy a 737 Max lesz az első befutó, azt még nem tudom, de ha tippelnem kellene akkor 777x vagy 737, mert ahhoz már meg vannak az alapok, nem kell a nulláról indulni.
-
Korcsii
őstag
-
dareal
tag
válasz
Korcsii #15170 üzenetére
hja, kapjuk is itt-ott a kritikákat a cikk miatt, de hát nem szakújságíró, nem repüléssel foglalkozó szaklap
bár átolvastuk a cikket megjelenés előtt, módosításra nem sok lehetőségünk volt, itt-ott egy kis pontosítás. teljes technikai bemutatásra nem volt lehetőség, az az olvasókat kevésbé érdekelnéna igen, a mesh szerkesztés egy külön szakma
próbálkoztam vele én is, de hanyagoltam, nagyon sok időt venne el. majd ha a 2 mesh editorból lesz valami, akkor újra nekiesem
josm-al gyártod az ortho4xp patcheket? -
Korcsii
őstag
válasz
dareal #15169 üzenetére
Felkapott lett most a téma (azért egy szerzőre kíváncsi lettem volna, kicsit origós utóíze van).
A héten 2 ismerősnek segítettem X-Plane-t telepíteni + teleszórni kiegészítőkkel. Egyikőjüket idézném tavaly ilyenkorról, amikor említettem, hogy amúgy most épp X-Plane-nel repülök melletted: "Jézusom"
Más: felbasztam magam, hogy vagy szinte lapos a 31L vagy a terminál esik szét akkora huplik vannak, így nekiálltam kicsit foltozgatni a domborzatot... asszem még gyakorolni kell ezt
-
dareal
tag
már a hazai sajtó is foglalkozik a kiegészítővel
-
dareal
tag
előzetes videó az első nagyobb frissítésről, LHUD - Szeged reptér és Szeged város scenery.
van még mit csinálni, új textúrák, modellek, jóval több egyedi 3d épület Szeged városában.
Pár új textúra már elkészült, azok nincsenek a videón, a kiadott verzióban nem lesznek ilyen elmosottak.
Tervezett megjelenés: 1-2 hét -
dareal
tag
-
Korcsii
őstag
dareal kollégának jelezném, hogy fél óra volt csak a libeket felrakni, de qva jó
Avagy 3, 2, 1 ...
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #15161 üzenetére
Itt is az a baj, hogy felemás lesz a szimulátor, mert nem fogja minden scenery támogatni az biztos. Akkor inkább maradjon a csak nyári
Rengeteg P3D addonnal is az a baj, hogy nincsenek seasonal textúrák, ezeket én kerülöm (ott a fordított a probléma, elég illuzióromboló havas tájról berepülni egy nyári fotóalapba december közepén)
-
Korcsii
őstag
X-Plane
szezonokévszakok: [link] -
dareal
tag
főleg az új verzió, az előzőben nagyon sok hiba volt, az épületek felülete (a tégla is) tükröződött. sokat repülök ott, akartam is javítani, de szerencsére javította
washington, moszkva és varsó is nagyon szép még tőle (miami viszont nem tetszik, elmegy), de ami még kiemelkedő, az misterx san francisco kiegészítője, ráadásul ez ingyenes.
-
dareal
tag
igen, gyenge a sceneryhez. ha max-ról leveszem a world objects-et, akkor egész jó, de szeretem, ha minden a helyén van, ill úgy tudok tesztelni, ha mindent látok
bp mellett new york (DD féle), ill a nagyon nagyon sok objectet tartalmazó scenery-k 16 fps körül mennek, ha leveszem 1-el az obj számot, akkor 22-24. -
dareal
tag
a firework plugin is elkészült, vezérelhető, azaz más helyszínen és más időpont feltételek szerint is használható
-
aviator
tag
Üdv,
Valakinek ötlet?
P3D V3, Aerosoft A320, ORBX Global+Vector+OpenLC, Aerosoft London OOM-et dob úgy, hogy van még szabadon 437 Mb VAS és RAM-ból is csak 54%-ot használ.
-
dareal
tag
minden augusztus 20-án, 1 óra időtartamban (most 8 és 9 között) tűzijáték a Duna felett
szép látványban lesz része azoknak, akik épp akkor repülnek LHBP-re, LHBP-ről
-
-
Cypresss
senior tag
Tíz éves az ORBX, ennek örömére - az idei néhány újdonság kivételével - egy hétig minden féláron: [link]
-
sqpp
őstag
Ti használtok valami Flight appot iPaden vagy Androidon?
Én ezt a DroidEFB-t próbáltam, tök komoly lenne, de nincs Európa benne
-
sqpp
őstag
Kipróbáltam már az A2A T-6 Texan-t is München felett!
-
dareal
tag
hehe
-
sqpp
őstag
De azért ez menő akkor is!
-
Korcsii
őstag
válasz
fatal` #15120 üzenetére
Tetszenek a kommentek, hogy FSLabs helyett inkább FlightFactor-t vesz majd így a nép (vagy adott kommentelő).
Halló, az egyik P3D a másik XP. Ennyi lenne már csak a határ a kettő szim között?Amúgy Froogle rávilágít, hogy a válságkommunikációjuk elég pocsék (pökhendi?). [link]
Ez a detektívesdi azért tetszik: [link] -
fatal`
titán
válasz
Korcsii #15119 üzenetére
Az adatokat ráadásul http-n, base64-ben encodeolva küldi, tehát titkosítatlan csatornán, titkosítatlanul.
"The server running the log collection domain also has RDP open to the internet.."
Ez mégdurvább. Most feltehetik a kérdést, hogy megérte-e ez az egész, vagy inkább hagyták volna védelem nélkül a cuccot, valósínűleg több vásárlójuk lett volna..
-
fatal`
titán
LHBP nem küldi el a böngészős jelszavaid a szerverre, az valóban csak egy DRM.
Amíg csak a szimulátort barmolja össze, arra még azt mondom, hogy oké, bár tudtommal a PMDG és az ORBX is megszűntette ezt, gondolom nem véletlen.
Az hogy a jelszavaid, akár bankkártya adataid küldi el egy szerverre (persze megkérdőjelezhető, hogy ki az aki elmenti ezeket a gépére, de ez egy más kérdés), ez malware kategória, ami bűncselekmény.
Egyébként már maga az online DRM is problémás, mert ha csődbemegy egy cég és nem érhető el az aktivációs szerver, onnantól használhatatlan a program. Ez egy Active Sky esetében nyílvánvaló, de jónéhány terméknél ez is megkérdőjelezhető, de ezt még lenyeli az ember.
(#15116) Korcsii: Szerződéses viszonyban nem állsz azzal sem, aki cryptovírust telepít a gépedre, de attól az még bűncselekmény marad.
(#15117) sqpp: PMDG 737, 777 úgy tudom működik, a 747-hez jött hotfix.
-
sqpp
őstag
válasz
Korcsii #15116 üzenetére
Apropó, amúgy nagyon kaja az új FSLabsA320 és P3DV4.2 update!!! Sokkal simább minden és a fények is sokkal jobbak, a havat még nem tapasztaltam, mert nem volt (live weather)..
Tényleg azt valahogy meglehet oldani ASP4-nél? Mert ugye az élőidőjárással csak az adott időjárást mutatja, viszont jó lenne néha esőbe utazni.
Még valami PMDG-ből van már vmi új hír? Asszem jött hotfix?
Nekem sajnos az nincs meg még, szal, ha nem muszáj nem sietek :/
Elég drága....
-
Korcsii
őstag
válasz
fatal` #15114 üzenetére
Ha jól rémlik erre mondta anno a PMDG - amikor a festés telepítő ha rossz cd kulcsot észlelt valamelyik ini-ben, akkor törölte az FSX néhány nélkülözhetetlen mappáját - hogy mivel nem történt vásárlás, semmilyen szerződéses viszonyban nem állnak a kárt elszenvedőkkel. Nettó degec kategória, de frappáns visszavágás a wareznek.
Jelszavakat babrálni viszont tényleg megkérdőjelezhető. Mert azt meg senki nem tudja bizonyítani, hogy normál használat során nem élnek ezzel a lehetőséggel - merthogy ahhoz ismerni kéne az összes forráskódot, az meg szép nagy pofon lenne az egész DRM-nek.
-
fatal`
titán
Szerintem meg ez nem így működik. Először is, warezol valaki, vagy nem, a gépein lévő fájlokat (pláne jelszavakat) elküldeni bárhova, vagy módosítani az bűncselekmény.
Másodszor pedig azt mondanak, amit akarnak, nem véletlen jelez a vírusírtó, ez színtiszta malware, ki tudja mikor mit hova küldözget?
Ezek a DRM-ek egyre nevetségesebbek, az online aktiválás is csak azokat idegesíti, akik megvették a cuccokat, sok a winreinstall meg új a gép, akkor lehet írogatni a supportoknak. Plusz ha megszűnik egy cég bukod a terméket is, mert nem lesz elérhető az aktivációs szerver.
-
fatal`
titán
Óvatosan az FSL A320-szal: [link]
Szerintem ez elfogadhatatlan. Gondolkodtam rajta, hogy megvegyem, de így egészen biztosan nem, megvárom az Aerosoft Airbust.
-
dareal
tag
pár kép
-
-
Korcsii
őstag
XP11
Na, végre megjelent a FlightFactor A320 Ultimate!
-
fatal`
titán
Bármelyik hanyagolható, mellé tenném még az envshadet vagy a pta-t
(#15097) Kbhont: Dehogynem, csak az engine még mindig messze van a jótól, bár legalább már nem instabil. Azért lassan jó lenne előrelépni, úgy, hogy nem kell a nasa erőforrása a sim futtatásához. X-Plane, ahogy néztem ebben előrébb jár (meg sokminden másban is, a gyenge ATC és a minőségi addonok hiányoznak, viszont rengeteg dolog ingyen van).
-
sqpp
őstag
Tehát!
AS16 + ASCA + ENVTEX? Ez így oké? Vagy ez már sok?
Esetleg valamelyik hanyagolható egy hónap erejéig? Mert akkor inkább a GSX-et veszem meg, az kicsit hasznosabb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest