- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15579 üzenetére
Ez VATSIM, ugye? Na majd nézd meg milyen lesz a PMDG GFO rendszere.
(#15588) weinmaker: Nem akarlak elszomorítani, vagy megijeszteni, de sem az X-Plane, sem a P3D nem játék, hanem játékra is használható szimuláció.
Igen, az X-Planeben repülni nehezebb, kérdezed csak meg Korcsiit milyen volt az első pár óra 747-tel.Ha részletességet és látványt akarsz ahhoz tengernyi tárhely kell, de nehogy azt hidd a P3D jobb. Látogass fel az ORBX [oldalára]. Ez a kis csomag összesen kb 33 GB csomagolva és ebben egy részletes scenery sincs. Valós [mesht]akarsz? 70+ GB.
Active Sky, Cloud Art, vagy REX, egy-két kiegészítő, néhány komplex gép, és hopp máris 3-400 GB-nál járunk. Ez sajnos ilyen. Persze ha csak ismerkedni akarsz a repüléssel, arra tök jó az alap mindenből, de ha egyszer rákpasz az ízére, akkor nincs megállás. Sok idő, pénz és energia kell ehhez a műfajhoz. Nem véletlen, hogy ebben a topikban nem tolongnak tucatszám az újoncok.
RAM-ból minél több, annál jobb.
(#15597) cintula187: Üdv újra köztünk. A tripla hetes örök szerelem, nem lesz nála jobb és szerethetőbb gép. Pont. Hangok: FMC/PMDG Setup/Options/Sound/Volume Levels
Más: Három hete megérkeztek az új monitorok és végre volt időm beállítani őket, íme az eredmény (az előtte képek pedig [ITT]. A monitorok sarkait majd össze kell ragasztnom kétoldalú ragasztóval, mert elállnak egymástól, de már így is nagyon baba. Iszonyú jó az imerzió, elmondani nem tudom mennyit számít a hajlított kijelző ilyen méretben (a teljes szélesség 183 cm).
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15598 üzenetére
Ha jól rémlik az FMC-ben lehet állítani a hangerőt.
-
cintula187
addikt
Avval valaki tudott csinálni valamit, hogy az említett 737 engine hangja virtual cockpit nézetben FSX és ahogy hallom P3D V4 alatt is halk? Csak a légkondi zaját hallom.
-
cintula187
addikt
Kezdek visszarázódni. Cypress! Csináltam a 777-el ugyan utazó magasságon és dupla hajtóműves leállást.
Tök cuki, ahogy kidobta a RAM AIR-t hogy legyen áramocska.
Most a 737 Malév One World Liveryvel jön. Istenkém, hogy ez milyen kecsesen kezelhető jószág még mindíg. -
weinmaker
őstag
Még 8gb ram sokat számítana, vagy nem lenne sok különbség, mert egyszerűen gyenge a gép hozzá?
Fölöslegesen nem ruházok be rá, ha nem lesz jobb. -
weinmaker
őstag
Esetleg a global europe nem elég? Az nincs meg van külön? Vagy csak akkor működik, ha alatta van a teljes 50 giga?
-
dareal
tag
válasz
weinmaker #15588 üzenetére
előnye, hogy annyi meghajtóra szóród szét, amennyire akarod
nekem is úgy van fent, hogy 512-es ssd-n, a sceneryk meg szétszórva még 3db 1-1tb-s vinyón
megéri, ezért a látványért!
Esős napnyugta Budapest felett -
weinmaker
őstag
válasz
dareal #15587 üzenetére
Atyaég!!!!
256gb-os ssd van a notiban és elsősorban nem játékra van használva, sőt egyáltalán nincs játék. Lehet el kell engednem ezt a szimulátoros témát. Vagy repkedjen az öreg az fsx alappal, azt csókolom.
Mondjuk már azon is meglepődtem, hogy ment egész tűrhetően a notin, de azért úgy van ez, ahogy sejtettem, erőgép nem árt hozzá. -
weinmaker
őstag
Most komoly, hogy 50 gigát még le kell tölteni? Nincs is ennyi helyem már a notin az ssd-n
-
dareal
tag
igen, a global scenery hiányzik. X-Plane 11 Installer.exe indít és ott a teljes global scenery telepítése.
elsőre nehéznek tűnhet, de pofon egyszerű. sceneryk/gépek stb telepítése pofonegyszerű, igazából csak fájlok bemásolása az egész. emlékszem, hogy mikor fsx-ről váltottam, el sem akartam hinni, hogy ilyen egyszerű. -
Korcsii
őstag
-
weinmaker
őstag
válasz
dareal #15581 üzenetére
Én már lassan mindenre fel vagyok készülve. Az egész délelőttöt elb@sztam, hogy feltegyem a budapestet, de nem sikerült. Minden fájlt leszedtem ami a readme-ben meg van jelölve.
Sajnos még mindig hiányzik neki valami, amit nem tudom, hogy honnan kell leszedni. Azt azért nem vágom, hogy miért nincs egy komplex csomag, amiben benne vannak a szükséges dolgok, és nem 1000 helyről kell összevadászni. Aztán fél nap után kiderül, hogy nem megy.Lehet az a baj, hogy nem az 50 gigás telepítőt szedtem le, csak valami 5 giga körüli volt.
-
dareal
tag
válasz
weinmaker #15580 üzenetére
arra azért készülj, hogy a HVFR Budapest felett (konkrétan a belváros) iszonyatosan megizzasztja a gépeket.
ez annak köszönhető, hogy irdatlan mennyiségű 3d elem renderelődik, általában azt szoktam javasolni, hogy world objects a beállítások alatt akkor legyen maxon, ha tényleg a nasa adja a gépet
world object mediumon, high-on is brutális, ez leginkább cpu-t terhelő folyamat.
valószínűleg az lesz, hogy 2 külön autogent adunk ki, az egyik a jelenlegivel nagyjából megegyező extrándurván gépet megcibáló, illetve egy light verzió, ami azért jelentősebb jobb fps tekintetében (cserébe persze jóval pontatlanabb, jóval kevesebb 3d épülettel, bár még így is ultra brutál).kis összehasonlítás, a durván felskálázott autogen belváros felett 25 fps, ugyanott a light verzió 40 fps.
light verzióból sok minden hiányzik, plázák stb, épületek pontatlanabbak (pl margit-híd pesti hídfőjénél panelházakat rak be, nem generálódik 3d facade modell, helyette obj fájlt rak be) -
Korcsii
őstag
Na, újítanak a srácok CTP-ra:
"Are you flying in Cross The Pond today? Tired of frequency congestion over the ocean? Today, we are trying something different!
You can now submit your position report to track controllers via datalink! This tool is available at nattrak.vatsim.net and you MUST read the instructions first at vats.im/posreps first.
Please note this is our first ever trial of this tool. It is not compulsory and there may be bugs, but we would appreciate you giving it a go and giving us some feedback. Enjoy!"
-
weinmaker
őstag
válasz
cintula187 #15575 üzenetére
Néztem ott is, de nem volt benne
-
weinmaker
őstag
Na feladtam. Feltelepítettem a budapest csomagot, ami létrehozott egy aerosoft könyvtárat a flight simulatoron belül, a scenery és a texture mappákkal. De ezt így nem látja a program. Próbáltam bemásolni kézzel az add-on scenery-be, illetve a scenerykhez, úgy sem működött. Ennyi időt elb@szni..... Most lett elegem ebből
Lehet, hogy nem is jó a team editionhoz? Vagy lehet hagynom kellene ezt a flight simulatort és megpróbálni a prepar3d-t valami gagyi felbontáson hátha az működik?
-
sqpp
őstag
válasz
weinmaker #15570 üzenetére
Prepar3D vagy FSX SE vagy FSX-et használsz?
Ha az első, akkor nem tudom melyik verzió? 4.x felettinél ezt az útmutatót javaslom:
[link]Képekből szerintem elég lesz neked, az a lényeg, hogy megkeresed ahol a Budapest mappája van, azon belul lesz egy scenery és/vagy texture mappa.
Itt fontos, hogy a Budapest mappát tallózd, ha több ilyesféle van, akkor nyilván azokat is. Aztán ha minden sima, akkor újratölti a dolgokat a P3D és meg is vagy.
Megmutatnám szívesen, de sajnos nincs fent most, én várok egy újabb ORBX leárazásra, mert a múlthétvégét lekéstem.
-
weinmaker
őstag
Nem szabadultok ilyen könnyen. Feltelepítettem a Budapest Airport scenery-t, de nem jelent meg a játékban (mondjuk nem szálltam fel, hogy körbenézzek, de kinézetre semmi sem változott). Aztán nyomtam neki egy uninstallt, és leszedte a teljes flight simulatort. Ilyen van?
Mielőtt azt mondjátok, hogy full béna vagyok (ami lehet, de azért néhány programot feltettem, és webfejlesztéssel foglalkozom) ilyennel még nem találkoztam.
Ha valaki használja ezt a kiegészítőt az elmondaná, hogy hogyan kell normálisan feltenni, melyik könyvtárba kell installálni. Én nem a flight simulatort sem az alap könyvtárba tettem, hanem a d meghajtó flight simulator mappába.
Gondolom emiatt van az a hiba is, hogy a pmdg boeing 737 ngx sem települ, mert nem találja a könyvtárat. -
wd.taz
aktív tag
-
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Le lehet tölteni valahonnan olyan sceneryt, amin pl. Budapest részletesen benne van a nevezetességekkel? Apukámat megleptem 70. szülinapján egy Boeinges szimulátoros repüléssel, amitől totál kész lett. Feltettem a Flight Simulator Steam Editiont, mert abban van boein 737, amin repült, igaz nem annyira szép a kidolgozás, de a táj az elég gyatra sajnos. Bocsi ha ez itt off, akkor az admin, nyugodtan tegye át arra.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Korcsii
őstag
Flightbeam Preview Wellington International (NZWN)
Azt hiszem náluk is gurul a gyógyszer -
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék! Új meghajtókat raktam a gépbe... M2 Samu 970-re ment a Win10X64 Pro és egy külön SSD-re a P3D V4.3! Indítás után ez a kép fogad, majd kilép...Már túl fárad vagyok a megoldáshoz, de nem hagy nyugodni! Tudnátok segíteni? -
Cypresss
senior tag
Új STOL világrekord született: [9 láb, öt inch]
Kezdésnél még a legutóbbit látjátok, a fekete gép az új rekorder. -
Razor18
tag
Urak, csak én gondolom egyedül, hogy a napokban nemzetközi szinten is szenzációként felkapott "szörnyűűű" videóban látható, teljesen kontrollált, ütemes és szimmetrikus billegésnek az égvilágon semmi köze a szélhez?
E cikk tetején lévő videóban pl.
kb. felétől látszik egy felvétel a gép belsejéből a szárnyra, tisztán látszik az áramlásrontó lapok mozgása, ami nem követi, hanem pont bevezeti/okozza a billegtetést.. Az már más kérdés, hogy ezt mennyire illik egy olyan géppel megcsinálni, ami laikus fotel-utazókkal van tele, akiknek már a 15 fokos bedöntés is halálközeli élményt okoz, nemhogy a 30 fok, oda-vissza. Nyilván a British Airways sem fogja azt mondani a világsajtóban a halálra rémült utasoknak, hogy "Bocsi, mit paráztok, a mi tökös kapitányunk csak be akart köszönni a csajának Malagán!"
Vélermény?
-
Korcsii
őstag
Hát ez a nap is elérkezett: a PMDG nem foglalkozik többé az FSX / P3D v3 verziókkal, csak a P3D v4 marad: [link]
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15542 üzenetére
Az utána képen Construction site helyett már móló van
Posztolás előtt 3x leellenőriztem, hogy jó-e a sorrend, de most azért még egyszer megtettem
No mindegy, az X-Plane alapreptérrel így egy picit több meló lesz, de mondjuk közben jött még annyi plusz, hogy ez már szinte semmi
-
cintula187
addikt
Jó hagyjuk, ugorjunk.
-
válasz
cintula187 #15542 üzenetére
A sövényen túl...?
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #15539 üzenetére
FYI: T7 a régin van csak
-
Cypresss
senior tag
válasz
dareal #15535 üzenetére
"hogy van mivel repülni, van választási lehetőségünk!
egy ismerősöm mondta mindig - igaz, mobil operációs rendszerekre - , hogy mindegyik szar, csak mindegyik máshogy"Így van, én a magam részéről a katonai szimeseket is behoznám ide, de ők valahogy nem akarnak keveredni.
Más: XP-sek ismerek [EZT] a gépet? Egyetlen szóval: BÁMULATOS!!!
Egyszerűen nem találok kivetni valót benne. -
dareal
tag
válasz
Cypresss #15529 üzenetére
idővel meglesz, mármint korrekt lesz a mozgás
most egy kis csalás miatt nem az, a librain nem támogatja a lineáris törlést, csak a körköröst. namármost az nekem nem jó.
így pivot pont kb a pokolban, inner és outer rész meg jól felhúzva. csak sajnos ezzel a törlőfelület is nőtt, így kb mintha 20x olyan vastag lenne a lapát.
egyeztetve a fejlesztővel, lesz lineáris törlés támogatás, akkor pöpec lesz!és igen! nagyon fontos, hogy az igen kis szeletet lefedő szimulátoros közösség ne fújjon egymásra azért, mert van akinek z, van akinek y jön be. örüljünk, hogy van mivel repülni, van választási lehetőségünk!
egy ismerősöm mondta mindig - igaz, mobil operációs rendszerekre - , hogy mindegyik szar, csak mindegyik máshogy -
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #15530 üzenetére
Sőt, mai: [Plane Mechanic Simulator]
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #15531 üzenetére
Irtó nagy az árverseny, mindenki ott trüközik, ahol tud. A Lufi meg csak próbál életben maradni az ultra low-costok által uralt piacon. Egyébként ezt a módszert kb öt éve használják, legjobb barátom így repült ki Új-Zélandra és Ausztráliába 175 ezerért (oda-vissza). Itt is az volt a lényeg, hogy ha közvetlenül repülsz Syndeybe, akkor 400k, de ha útbaejted Aucklandet, akkor csak 175. Ez sokaknak nagyon jó deal és élnek is vele. Gondolom a fickó is kb ezt csinálta.
MÁS: Tudtátok, hogy a budaörsi reptér ki(el)adó? [link]
-
cintula187
addikt
Ez azért nem kicsit köcsög dolog a lufi részéről.
-
Korcsii
őstag
Na, akkor hogy ne csak X-Plane legyen, bushpilóták figyelem, coming soon(TM): [Deadstick - Bush Flight Simulator]
-
Cypresss
senior tag
válasz
dareal #15522 üzenetére
Pazar, viszont az ablaktörlő és a törölt víz mozgatása mintha nem lenne teljesen összhangban...
Ezt a PMDG sokkal jobban megcsinálta a Rainmakerrel.Apropó PMDG, ezt látáttok már? Zseniális: [PMDG összeomlás]
Végezetül [ezzel a videóval] szeretnék reagálni arra az XP11 cunamira, ami mostanában elárasztja a topikot.
(Aminek egyébként örülök, mert végre van itt egy kis élet.)
-
dareal
tag
Zuhi LHBP felett
-
Srácok erről hallottatok?
[Antalya január 29] -
wolruf
őstag
-
wolruf
őstag
válasz
pepe75 #15515 üzenetére
Én most a VR felé kacsintgatok ezerrel, de sajnos a Mixed Reality headseteket előbb kipróbálnám, mintsem anélkül vegyem meg. Elvileg FSX-re is lehet varázsolni VR módot, bár egy utasszállítót nem, de kisebb gépet el HOTAS-oznék
Amúgy a VR inkább az Elite Dangerous miatt van kilátásban, ott azért nagyot fog ütni.
-
pepe75
csendes tag
válasz
Freiherr #15514 üzenetére
Igen, talán a "track IR 5 olcsóbb alternatívája" pontosabb megfogalmazás lett volna. Néztem teszteket, videókat róla: mint ahogyan az ilyesmi lenni szokott, kapott hideget - meleget. Konklúzió: nem olyan mint a track IR 5, kicsit több törődést (beállítást) igényel, de használható.
Sajna ritkán van eladó használt track IR, én meg sajnos türelmetlen vagyok, így rendeltem egyet. Majd referálok ha már van tapasztalat vele kapcsolatban. -
Korcsii
őstag
wow?! Austin (X-Plane atyaúristen) tervezett egy elektromos repülőt, ami a szimes tesztek után most már a valóságban is repked.prototípusként
[link]
-
dareal
tag
-
pepe75
csendes tag
Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel?
https://www.ebay.com/itm/OpenTrack-Camera-IR-LED-Track-Clip-Pro-work-on-FSX-ATS-ETS-TrackIR-5-alternate/151757117873?hash=item23556dd9b1:g:goMAAOSwGotWraMs:rk:1:pf:0#viTabs_0
Olcsóbb verziója a naturalpoint féle track ir 5-nek.
-
Preda
aktív tag
Hello urak!
Nemrég kezdtem csak el XP11 el foglalkozni gondoltam beköszönök ide. Eddig nem nagyon vonzott a repülés , de most teljes rákattantam
. FSEconomy-val egybe kötve szórakozom.
Sajnos vennem kellett egy Beechcraft 1900D-t. Iszonyatosan szépen van kidolgozva és nagyon élvezet vele repülni. Párszor sikerült a motort is kiégetni az elején
, de most már nincs gond. De sztm van benne egy bug autofeather hiába van bekapcsolva akkor is ég amíg nem szállok fel.
Engedjétek meg, hogy egy pár képet felrakjak.Üdv és jó repülést
-
Korcsii
őstag
válasz
dareal #15504 üzenetére
Megint betegszabi volt, jött az ihlet, kapaszkodjatok...
Na jó, annyi előrelépés már sose lesz, mint amikor elgurult a gyógyszer...Viszont ez a móló most már kezd idegesíteni... nem is azért, mert nincs fél évesnél újabb műholdkép, se chart, hanem hogy már egy párszor átadták, de az új utasmólók mintha nem akarnának hadrendbe állni.
-
dareal
tag
igyekszünk!
p3d, fsx. sajnos arra már végképp nincs időnk, hogy más platformot támogassunkellenben egyáltalán nincs ellenünkre, segítünk is, hogyha valaki portolná. valaki már portolt egy kiegészítőt (LHBB), fsx alatt is kellően szép lett.
szóval ha valaki elkezdené a portolást, hajrá! (csak szóljon, hogy a megfelelő jogokat át tudjuk adni, el tudjuk mondani, hogy mit lehet, mit nem - lásd ortho scenery)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- Mobilinternet
- Battlefield 6
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- !AKCIÓ! Garanciás Klipsch R-120SW 30cm aktív mélysugárzó SubWoofer - 200W RMS / 400W Peak
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I5-14400F / 32GB DDR5 / RTX 4060 Ti / 1TB M.2 SSD
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Asus RT-AC68U router eladó (3 darab - egyben vagy külön is)
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest