Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
redriot77
csendes tag
Én egyelőre vegyesen használom a kettőt: a World Mapen döntöm el hogy honnan hová - ott jobban átlátom hogy melyik reptér milyen jellegű . Utána viszont mindent az LNM-el csinálok. Szerintem még a tizedét sem használom ki az LNM lehetőségeinek de ez még nyilván változhat. A real-time követés nagyon tetszik, így már mindig pontosan meg tudom nézni hogy éppen mi az ami felett éppen átrepülök.

-
Korcsii
őstag
Vagy ha sok pálya van egy irányban (pl LFPG), akkor érdemes még a FlightRadar24-et megnézni, abból egyből kiderül (nyilván itt forgalmas sokpályás nagy repterekről van szó).
ILS/LOC:
Ha a szimulátorban helyes frekvenciák tartoznak az adókhoz, akkor nem tudom elképzelni, hogy ilyen előfordulna. Hacsak nincs valami brutális interferencia, crosstalk vagy műszer pontatlanság leszimulálva (kétlem).Tanulság és az viszont IRL is így van:
1. LOC elkapását a megközelítési egyeneshez közel, ahhoz képest max +-30 fokot bezárva kell próbálni
2. ILS elkapása pedig mindig a siklópályát alulról megközelítve történik, mivel IRL (vagy ha szimulálva van) a földről visszaverődő rádióhullámok akár több meredekebb fals siklópályát is kijelölhetnek (meg a robot úgyis vonakodna elindítani a süllyedést magasabbról megközelítve) -
redriot77
csendes tag
Ezen a Garminon én csak úgy tudom megnézni az aktív frekit, ha bemegyek abba a menübe ahol be lehet állítani azt. Az MFD-re alapból nem rakja ki csak a COM-ot, pedig jó lenne az aktív NAV-nak is egy állandó megjelenítés.
Viszont van egy szörnyű gyanúm... A CDI-t tuti NAV1-re állítottam, addig OK. Az aktív freki is 110.30 ez is tuti.
Viszont lehet hogy ezt a frekit a NAV2-nek adtam meg.
Ezt csak este tudom csekkolni de ha így volt az megmagyarázná a dolgokat. Mivel mint írtam a g3000-en nem tudtam beállítani hogy fixen mutassa az aktív NAV1 freki értékét, így simán lehet hogy rossz helyen adtam meg és valójában nem is állítottam be azt. 
-
redriot77
csendes tag
Köszi hogy kipróbáltad. Nekem az a fura hogy maga az MSFS is a 110.30-at adja meg az OLN azonosítójának (World Map, NAV aids on, és akkor meg lehet nézni). Meg az összes chart amit találtam. Mégis mást fog be arra a frekire.
Még arra gondolok hogy az interceptnél lehet hogy közelebb vagyok az OLO-hoz és azt fogja be. Dél-nyugat felől jöttem eddig, az ODILO irányából. Megpróbálok egy másik transitiont.
Mod csak VFRHUN meg pár livery. Esetleg felrakom a hivatalos France World Update-et, hátha az segít. Most már csakazért is le kell tennem LFPO rw02-re ILS-sel, ez a küldetésem.

-
cintula187
addikt
Így néz ki most a helyzet. Végülis épp pörög a GPU kihasználtság és sürű területen ezt nem mondanám rossznak jelenleg. A limited by Main Thread és GPU pörög váltakozva
5800x -en gondolkodtam, de erősebb chipsettel rendelkező alaplapban. De ha van értelme a jelenlegi deszkába is lehet megteszem a cserét ha dob a GPU-n is kicsit.
-
Csorbi
addikt
Ez a funkció amiről beszélsz (Reset & Repair), a Windows 10 1803-as főverziójával érkezett még 2018 tavaszán. Az MSFS meg 2020. augusztusi kiadású
Másrészt a "titkosítás", amiről szintén beszélsz, azoknál létezett, akik Game Pass keretein belül használták az MSFS-t, mivel egy virtuális diszk környezetben működött (pl. lemezkezelőben volt is ehhez egy vagy több külön XVD lemez, xbox virtual disk), tök érthető hogy egy zárt, előfizetéses rendszerben működő játékba ne akarj belenyúlni. Amint megvetted, kifizetted a teljes árat, onnantól kikerül az XVD égisze alól és azt csinálsz vele amit akarsz. -
Csorbi
addikt
Tehát, volt egy, a MSFS-el totálisan inkompatibilis Logitech cucc (hiszen nem ment a "dobozból kijött", Store-os verzióval, de ha jól értem a Steam-es verziónál is ERŐSEN mókolni kellett vele egy 3rd party appal)

És aztán ebből következik az, hogy a Steam-es verzió többet "tud"?
Hát...vak komondor legyek....
-
MasterMind
tag
Köszi! Időközben frissítettem az LNM-et és automatikusan feldobta pont ezt a problémát. Mostmár minden stimmel! Mondjuk ettől függetlenül, az MCDU ugyanúgy a legfrissebb verziót mutatja. Navigraph biztos fasza, viszont nekem jelenleg még nem éri meg.
CPDLC-vel meg ismerkedem, elvileg Hoppie-val működik, de még nem látom át teljesen a témát.
-
sheep
addikt
Általában én is így vagyok vele ahogy te is mondod, viszont ez pont egy kivétel nálam.
Az elmúlt 20 évben szinte csak használt joyt vettem, x52-től kezde a mostani Warthogig, és soha egyikkel sem volt probléma, pedig használtam őket rendesen. Legutoljára (jópár éve ) egy X 52 60e ft körül volt újan, én 15-ért vettem az aprón és azóta is vígan teszi a dolgát. Ha belegondolsz az egy kiforrott technika, hall szenzor, műanyag az egész, sok baja nem lehet. A gázkar poti szokott zajosodni de azt is meg lehet oldani könnyen. Szóval ebben az esetben a legjobb vételnek én még mindig az általam linkelt cuccot tartom 21e ft-ért, külön joy és gázkar, kismillió gomb és tekerentyű.
Ellenben volt pl.Thrustmaster T16000m joyom is és alig használtan, két hónaposan tönkrement a z tengely. Gariban cserélték, aztán egy hónapra rá az is tönkrement, olvasgattam a neten és ez a hiba sokaknál előfordult. Annak visszakértem az árát és nem is vettem többet.
Szóval ezt a joyt úgy ajánlottam itt a topikban hogy ha most kellene vennem akkor magamnak is azt venném, gondolkodás nélkül. -
Freiherr
őstag
Én vennék, de csakis tőled, ha így állsz hozzá.
Egyébként én is így vagyok vele, de az emberek többsége nem hiszem. Kétszer vettem kormányt innen apróról, nem volt velük semmi gond, lehet mákom volt.
Ilyen hobbirepülgetésre én azért nem ajánlanék 60k- s HOTAS-t.Kezdjen valami olcsóval, aztán úgyis feljebb lép, ha komolyan gondolja, ha meg nem, akkor nem bukik akkorát. -
sheep
addikt
"A végső döntés mindig a pilóta kezében van, ha úgy ítéli meg, felülbírálhatja az irányítást."
Ez igaz a valós repülésben, de a játékban sajnos nem tudsz kérni más megközelítést, legalábbis nem mindig ad lehetőséget. Így meg muszáj végrehajtani azt amit ő ad.
Az irányítás nélküli repüléssel meg az a bajom hogy számomra nagyon steril. Persze a repülés szempontjából realisztikusabb mert tudod követni pontosan a tervet, viszont én nem szeretek csendben végigmenni egy útvonalon. Nekem is legfőképpen azzal van a bajom amit te is írsz, hogy az utolsó utáni pillanatban ad parancsot a süllyedésre, és vért izzadok hogy levigyem a gépet arra a magasságra amit megad.
Szóval nem hibátlan ez tény, de én mégis inkább ai atc-vel repülök mint nélküle.@Freiherr
igen kérheted a fl csökkentést csak azzal meg az szokott a probléma lenni hogy az útvonal végén ugyanúgy megkér hogy ugyan má emelkedjél vissza arra amit eredetileg megadott, így meg nincs sok értelme. Legalábbis nálam ezt kb. mindig eljátsza.
Azt szoktam csinálni hogy a tervezőben megnyitom a flight plant és ott a repülési magasságot átírom picit alacsonyabbra, pl. 28000m helyett 24, és így annál magasabbra nem visz, így valszeg több időm lesz a süllyedésre. -
energomatt
őstag
Persze mindenki olyan módszereket választ amilyeneket csak akar, az ATC messze nem tökéletes, viszont pl. az IVAO VATSIM légiirányítás csak bizonyos helyeken és bizonyos időben létezik, sokszor az irányítók kezdők, bénáznak, stb. Az ATC fejlődik, később jobb lehet, de az legalább valamilyen tekintetben stabil és mindig mindenhol használható, valamiféle pótlék, mint ahogy az egész szimuláció maga is az.
-
nonsen5e
veterán
Ja hát nekem olyanok elvből nincsenek is.
És itt is kisebb részt az, hogy szívom a fogam, hogy milyen drága, és nagyobbrészt az elvek meg az, hogy utálom az elmúlt pár év hozományát, hogy manapság minden IS előfizetéses, és még az is előfizetéses ami nem.
A legtöbb ilyen annak függvényében jó vagy rossz deal, hogy az ember mennyit használja. MMO-s ismerősök akiknek az egyetlen szórakozása a WoW, vagy a netflix előtt döglés a 9-5 után azoknak mindkettő tök jó deal. De ha én meg sok mindennel szeretek keveset foglalkozni, akkor már jeff bezos sem tudná kifizetni azt a mennyiségű előfizetést amennyit kéne. Meg sem lepne ha holnaptól az utcára kilépést is havidíj mögé zárnák.Tudtommal az MSFS egyik húzó feature volt, hogy na itt már van gyári navdata, amit frissítgetnek is X időközönként.
Az FBW meg a PMDG is támogatja a navigraphot, de egyiknél sem vagyok rákényszerítve. Eddig tök jól elvoltam a skyvector/adott országok vatsim közösségei által ide-oda felpakolt és tipikusan up to date chartokkal, itt meg vagy vehetem a navigraphot vagy használhatatlan az egész. Az nem tetszik, hogy az opciót sem hagyják, hogy mást használjak.
A cinikus énem azt mondaná, hogy kaptak egy nagyobb lapát pénzt a navigraphtól, hogy így tegyenek. És így marketingelni is tudják, hogy milyen olcsók $50-ért, naja csak a rejtett költség az meg tart a végtelenbe.
----
Na ma is kifagyott egy pár órás út, hagyom is az egész játékot egy időre, most ezektől besokalltam.

-
lanszelot
addikt
Semmi rosszat nem írtam. De ti azonnal hazugnak neveztetek /közvetetten/
Ti írtatok hogy amit írok olyan nincs és nem is volt.
Szerinted 110GB, tessék itt az MS store az a szám nekem ott nem 110GB.
És miért írnám, hogy 140GB-t akart frissíteni, ha nem igaz. Mi értelme volna?
Ha vissza nézed amiket megjelenéskor írtam ott is ott vsn , hogy 100GB-t telepített előre, és első indításnál ismét ugyanennyit frissített.
Majd sokáig a semmit kellett frissíteni.
Nektek teljesen máshogy működik, de nekem így. -
Vesa
veterán
+1
A kolléga szembe megy a forgalommal.lanszelot
Teljesen normális hangnemben írtuk le, hogy nálunk nem ezek a számok vannak, még képet is kaptál bizonyítékul. Ebből nem tudom hogyan következett nálad az, hogy bárki kötekedne veled, de akkor ezennel én is lezártam a témát. -
Gudi
tag
-
cintula187
addikt
Na ácsi. A default gép (attól eltekintve hogy borzalom) 1-es hajtóműve is leállt a patch miatt ha lekapcsolt az APU. A flybywire 48 óra alatt kijavította a hibát (hogy milyen trükkel azt hagyjuk, de köztes megoldásnak most megteszi

Szeretnék pozitívan állni az asobohoz, de ha a következő patch után is ilyen pár perc alatt napvilágra kerülő hülyeségeket fognak okozni akkor elkezdek morcos lenni. Ne hasonlítsuk a PMDG hez, ez freeware -
Cypresss
senior tag
Szoftvertesztelő vagyok...
Akkor nagyon jól tudod, hogy ide milyen jól jönne egy alapos regression teszt.
Gyengébbek kedvéért ilyen tesztet akkor csinálnak komoly cégek, mielőtt kiadnak egy update-et, mert előfordulhat, hogy az update javítja a korábbról ismert hibát, de okoz két újat.
Na nagyjából ez a helyzet a FS2020-al is. Tulajdonképpen kiadtak egy bétát, amit a frissítésekkel foltozgatnak, a regression teszteket pedig majd elvégzik a userek. Ilyen ez a pop szakma 2020-ban.
-
energomatt
őstag
Igen, ezt meg tudom erősíteni. Gond nélkül is többször lerepülök utakat, máskor meg az autopilot elszáll és az irányítást már nem tudom rendbehozni, ki kell lépnem a programból. Többnyire az autopilottal van a legtöbb esetben problémám. Mondjuk az is igaz, hogy a patch előtt is ez így volt. Viszont olvasok a hivatalos fórumon rengeteg egyéb újabb problémáról is.
Ha a hibák nagy részét rövidebb-hosszabb távon orvosolják, akkor azért egyértelműen elégedettek lehetünk. -
Altair77
tag
Nálam minden ok volt aztán jött az eng 1 leállás 2000 lábon csak a Hudson nem volt alattam,mert EDLP-ről szálltam fel
aztán mondom restart ezután critical hiba és kidobott utána jött a battery bug.Leszedtem a modot mondom megnézem,ugyanaz.Viszont ha kifutóra berakod a gépet mod nélkül és újra betöltöd parkoló állásba akkor megy a hideg indítás, moddal sajna nem pedig álom a legfrissebb dev változat sikerült is vele Rioban majdnem 1 millás challenge landing.Közben kiderült,hogy nem a mod a rossz hanem egy üzemanyag bug van amit már posztolt is a Microsoft és talán lesz egy gyors hotfix mert az alap 320 is érintett.Most az a megoldás,hogy nem lövöd ki az APU-t. -
lanszelot
addikt
Nem, ez a felszállás.
Fel kell szállni, megadja az adatokat, addig nem zöld míg nem repülök 5500 on 75 -el /ekkor 110 körül van a sebesség, mivel bukik le az orra, mikor megemelem picit akkor kevesebb, de folyamatosan húzom kell fel és így is veszítek a magasságból/
Azután azt mondja ne használjam a yoak- ot.
Lehet trimmel-ni kell , de fogalmam sincs mi az, pláne hogy hogyan. Zöld lesz mihelyt megnyomom a gombokat, de a gép zuhan. És alig bírom fent tartani, majd lezuhan. -
fatal`
titán
Nagyon durván felmentek az árak (de nem most, hanem már év elején is észrevettem). Én még a T16000M Packot (throttle, pedál, joy) 56 ezerért vettem. Ha jól láttam most a sima HOTAS (pedál nélkül) kerül ebből annyiba.
Így kevésbé fáj, hogy feleslegesen vettem meg a pedált
(nem fér az asztal alá merevítés/polc miatt). Úgyhogy egyelőre használaton kívül. De a joy meg a gázkar viszont jó, örültem, hogy végre van "trimkerék". -
lanszelot
addikt
Hello,
Tessek, nem lehet megcsinalni meg az elso tutorialt se billentyu nelkul.
DE nem ezert keszitettem a videot.
8:03 tol nem jutottam tovabb.
Most se akart tovabb menni, nyomogatom a B-t de semmi, azert leptem ki hogy jot nyomogatok e.
Majd vegre elfogadta. Viszont az A-t ismet nem akarta, kinti nezetre valtottam, hogy lathato legyen, hogy azt tesxem amit mond de semmi.
Majd gondolt egyet es elfogadta.
Ezt ezelott nem fogadta el es mar joparszor ujra kezdtem. -
Persze hogy nem érted, mert neki egy zsebre vágható medicanetrekhez kitalált bluetooth billentyűzete van, e felett elsiklottál (mondjuk ez olyan dolog, amit az ember első hallásra nem is hisz el egy szimulátoros topicban, szóval simán lehet, hogy a legtöbbünk tudatalattija ignorálta a dolgot).
Ízlelgessük ezt egy kicsit: gyakorlatilag egy TV távirányítóval + egy konzol kontrollerrel szeretne a kolléga játszani az aktuálisan megjelent legmodernebb repülőgép szimulátorral. Majd miután ez nem sikerül, úgy gondolja hogy a szimulátor a hibás ezért, és ezt még tovább fokozza azzal, hogy elmegy egy fórumra ahol ezt elmeséli majd beleköt fűbe-fába aki nem osztja a haragját.
Szerintem az egész sztori úgy szép ahogy van
-
lanszelot
addikt
-
lo_jo
senior tag
Ja és zárójelben
A MS kicsit túlmarketingelte szerintem az egészet, olyanoknak is vonzó lett a "keresd meg a házad" és a látványos grafika miatt, akik abszolút nem szimulátor vénájúak. Erre még rátett egy lapáttal, hogy VR-ék és Nessaj kaptak egy nappal a megjelenés előtt hozzáférést. Mindkettőnél a szemem és a fülem vérzett, olyan botrányosan repültek és akkora ostobaságokat mondtak mellé. (Valószínűleg ugyanezt érzné egy IRL pilóta, ha az én repülésemet látná
) Viszont nagyon széles réteget elértek, a gamepass miatt pedig nagyon széles a réteg, aki ki is próbálja, majd óriásit csalódik. Ez továbbra sem egy casual játék, akármennyi segítséget is állít be az ember, a gép nem fogja tudni, hogy te hova akarsz menni, nem fog neked trimelni tökéletes level flightot, így mindenkinél az lesz, amit a két említett csatornán láthattunk: +/-20k ft/m "emelkedések" és "süllyedések", amik inkább dobhártyarepesztések és zuhanások. Ja és persze megjelent xboxra is, ahol főleg nem az a réteg szokott játszani, aki flight simes. Ez sosem lesz Tom Clancy's HAWX vagy Ace Combat 7, ez egy casual gamer számára 2 óra után halál unalmas szimulátor. -
Gudi
tag
Köszi a válaszokat! Az a helyzet, hogy amiket leírtál már túljutottam persze, ennyire azért megértettem... de figyi:a sensitivity-nél ha a fehér csík az elején van, akkor a pont a görbe tetjén van, ahogy tolom felfelé a csúszkát jön lefelé, és akkor ér le, amikor a csik a felénél tart. Ha tovább tolom a gázt, akkor megindul felfelé és megy fel a felső pontig. Ez nem is érdekelne, de ahogy a repcsiben nézem a gázkart, és működtetem a csúszkát gyönyörűen megy felfelé, de a motor nem reagál rá!.. A beállításnál van SingleX axis, meg van SingleX + és külön -.Ha az utóbbival próbálom állítani, vagyis külön állítom az increase-t meg a decrease-t, akkor reagál, de úgy, hogy félig tolva a gázkart semmi, a félnél pedig egy kis idő után teljes gázt ad.. már állítgattam az érzékenységén is, de semmi. A csűrő és a magassági kormánynál is van sima X, és Y axis, meg itt is van plusz meg minus, de itt a símával tök jól tudtam beállítani a kormányokat, a trotthle-nél miért nem lehet? A camera ügyben egy keveset léptem előre
-
sanzik
senior tag
Lehet rosszul fogalmaztam. Belépő szintű joystick meg egy felsőkategoriás yoke nagyon más kategória, de a játékbeli teljesítményemben nem hiszem,, hogy nagy különbséget lehetne felfedezni egyik vagy másik használatánál.
Iracingben egy felsőkategóriás pedál tud körönként pár tizedet jelenteni, ami ott azért sokat számít, mivel az egy verseny és a jobb teljesítmény könnyebben jön ha van pénzed ezekre a drága cuccokra. Persze ha kimagasló tehetség vagy akkor egy krumplival is jobb időt mész az egész mezőnynél.
Szóval ott engem már kicsit frusztrált, hogy ha javulni szerettem volna akkor meg kéne vennem egy sokkal jobb pedált drága pénzért.
Itt azért most van egy t16000 hotas, ami ugye belépő szint, de azért megold mindent és egy full komolyabb yoke-al is csak a feeling lesz más, mivel versenyezni nem kell szerencsére. -
sheep
addikt
De ez egyéni preferencia egy adott típushoz, én pedig általánosságban beszéltem, ha ezeken kívül mással is akar repülni. Helikopterhez, propelleres gépekhez, vadászokhoz azért van jobb cucc is mint a szarvkormány. Egy joystick kb. mindenhez jó míg egy yoke eléggé specifikusan használható. Ha valaki csak Boeinggel vagy Cessnával repked akkor persze az a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- Hibátlan, megkímélt! II Lenovo ThinkPad T540p II i7-4800MQ I GT 730M I 8GB I 256 GB I 15,6" FHD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezt csak este tudom csekkolni de ha így volt az megmagyarázná a dolgokat. Mivel mint írtam a g3000-en nem tudtam beállítani hogy fixen mutassa az aktív NAV1 freki értékét, így simán lehet hogy rossz helyen adtam meg és valójában nem is állítottam be azt.