- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
Igen, a játékban megvan, már a 2020-ban is. Egyébként szuper ez a tervező, pl. a chartok nagyon tetszenek, és a nagyobb reptereink mint budapest vagy kecsó ott vannak. Gombnyomásra hozzáad egy szabályos behelyezkedési patternt, szóval az olyan koca pilótáknak mint én nagyon űrkorszak ahoz képest, hogy eddig a max az volt, hogy beszóltam rádión, hogy jövök aztán jöttem ahogy puffant
Ha már karrier módot felhoztad, van jelentősége szerintetek, hogy hol kezdjük? Én azt gondolnám egy drágább, tengerparti hely mondjuk Dubai több lehetőséget ad, több pénzt lehet keresni.
-
energomatt
őstag
Az ATC tökéletlensége persze látszik, de még mindig jobb ezt használni, mint nem használni. Én szinte minden alkalommal más útvonalakat repülök, bárhonnan bárhová és nagyon nem érdekel, hogy éppen mi történik ezzel párhuzamosan a való életben, erre kár is lenne időt pazarolni. Az egész szimulátor amúgy is csak egy illúzió és érdemesebb ezt így is kezelni.
-
Jadro
veterán
Lehet megvan a válasz, új bugnak néz ki: [link]
De elvileg van megoldás is, kipróbálom ha már leszálltam.
"Remember, to avoid the “Live Weather not loading at all” bug, always load your flight with Clear Skies weather preset, and after the flight has loaded and you’re sitting in the cockpit, activate the Live Weather from the upper custom toolbar. "
-
Jadro
veterán
Nagy nehezen elkezdte, vany játékon belül is egy 24,16 GiB méretű mandatory update. Ehhez képest nekem most 45,99-et fog leszedni.
Biztos el vagyok maradva. A sebesség viszont szépen szólva sem acélos, a játék megjelenésénél volt ilyesmi érzés. Szóval ezzel ma nem nagyon kell majd játszani.
-
energomatt
őstag
LKPR pl. béta 1-es verzió. Nem esem kétségbe, ha nincs ILS. Sőt olyan repterek esetében, ahol van ILS ott is gyakran előfordul, hogy RNAV, VOR DME, vagy NDB procedurára utasít az ATC és akkor azt követem. Az ILS nagyon "unalmas" leszállást eredményez. Kifejezetten rossz látási viszonyok esetén azért jelentős könnyítés. Tény, hogy némi vezetési élményt is adó jet és turboprop gépekkel repülök, nekem nem fizetnek azért, hogy utasok tömegét szállítsam el.
-
LWhite
tag
Szerintem ez úgy van, ahogy írja is:
- játszhatsz a Microsoft Flight Simulator játékkal (ha jól tudom Game Pass esetén ez csak a Standard változatot jelenti függetlenül attól, hogy melyik csomagot nézed éppen) vagy
- megvásárolhatod a Premium Deluxe változatot, Pass esetén 31.920 Ft-ért. (Premium tartalomért mindenképp vásárolnod kell, nem elég a Game Pass) -
Cypresss
senior tag
Szia,
Alapok nagyon egyszerűen: legyen az autód egy repülő. Amikor kiállsz a garázsodból, és eldöntöd, hogy a napi programod alapján jobbra vagy balra fordulsz az utcában, majd onnan az első, második, harmadik utcán fordulsz le, az a repülésben a SID. Amikor egy nem várt közlekedési dugó, vagy baleset miatt kerülnöd kell a jól megszokott útvonalad helyett és a célállomásodat (esetünkben egy bevásárló központ jelenti a repülőteret) egy új útvonalan közelíted meg, de ugyanoda jutsz el, az a STAR.
A megfelelő SID-et hogy lehet okosan és hatékonyan kiválasztani ha a flight plan nem utal rá?
Javaslom a [Navigraph Chartsot].
Vizuálisan feltünteti az összes SID/STAR-t egy-egy pályához.
Itt például azt látod, hogy Heathrow 09-es bal pályáról hány SID indul.
Az ideális SID kiválasztása többek között azon múlik, hogy melyik pályairányról indulsz és milyen irányba repülsz, ha például északi irányba, akkor nem feltétlenül MAY2K a neked való SID.
Ami még fontos, hogy a Simbrief az útvonaltervezés során SID/STAR-t is generál neked, ha ebből csinálsz egy OFP-t, akkor a Navigraph Chartsban a teljes útovnalat (SID/STAR-ral együtt) betudod tölteni és szépen végigtudod nézni, ha pedig valami nem tetszik, akkor tudsz rajta változtatni.Remek a két program közötti integráció, érdemes kipróbálni.
#17671: Közben megnéztem, hát az MSFS pont lesz@rja, hogy honnét fúj a szél, ha egyszer eldöntötte, hogy melyik az aktív, akkor az marad, még ha pont pályairányban is fúj az 50 csomós szél. Azért ezt kijavíthatták volna.
Emlékeim szerint ez valahol a háromszáz valahányadik a buglistán és a Top wishesben sem látom, tehát kb, úgy 8-10 hónap múlva talán sorra is kerül.
-
Rakamaz
tag
Talán próbáld meg a repülési tervedet megetetni az MSFS tervezőjével, és akkor talán megfelelően kezeli.
Menet közben kreált repülési tervekre elég érdekesen reagál. Pl. másik leszállópályát jelöl ki, vagy a másodpilóta nem kezeli le a kommunikációt, stb.
Igazság szerint, néha jobb elnémítani! -
ToMy_
tag
IRL sem és itt sem te döntöd el, melyik eljárás szerint hagysz el egy repteret vagy érkezel be egy reptérre. Sőt azt sem, hogy melyik pályáról/pályára.
Első lépésként nézd meg, hogy az időjárás szerint melyiknek kellene az aktívnak lennie. Illetve ha nagy reptér, akkor az ATIS-t ( [Automated Terminal Information System] ) meghallgatva is meg lehet tudni, hogy az adott helyen melyik a várható arrival és a departure pálya.
A játékban is elvileg kezelve van az időjárás(szélirány) miatti pályaváltozás. Ezt tudod le csekkolni az ATIS meghallgatásával. Ott is van a screenshot-odon, 121.73 MHz.
Praktikusan IRL az ATIS-t még akkor hallgatják meg, mielőtt egyáltalán bejelentkeznének bármilyen irányítóhoz, és a bejelentkezés során ezt tudatják is a kontrollerrel, hogy melyik "kiadás"-t hallgatták meg: "with information XXXXX on board". -
Jadro
veterán
No csak rápróbáltam újra és sikerült reprodukálnom. Igazából nem értem, de a képen látható mi a problémám.
A simbrief által tervezett route az MCDU-n került betöltésre. A take off rwy 34 így íródik be gondolom. (Erre gondolok, a kép illusztráció: [link] )
A flight plan-nél pedig én választom ki a pályát és az indulási valamint érkezési eljárásokat. A lenti képen látható is, hogy minden a 34-es pályára utal, ehhez képest az ATC szerint irány a runway 29.
[kép]Oké, az életben ez változhat értem, csak a játékban nem találom, mi alapján lett 29. Innen akkor most az a következő lépés, hogy újratervezem a depatrure procedúrát.
-
sheep
addikt
Még nem találkoztam ilyen problémával (másmilyennel már sokszor), amit megadok a tervezőben azt tarja ahogy előre kiszámította. Mindegy hogy cold&dark vagy kifutón van az indulás, ráadásul én vr-ban játszom és ott bugos is szokott lenni a tervező, de így sem volt problémám sosem.
Nem lehet hogy felraktál valami addont ami bekevert? Map, reptér, skin, bármi okozhat anomáliát. -
energomatt
őstag
" tehát a játék és ismeri már a teljes utat"
Addig amíg játék és nem szimulátor, bármi megengedett és hozzá sem szóltam volna, ha nem azt kérdezed, hogy hogy van ez a valóságban. Egyébként az irányító adja meg a pályát és ha nem automata program lenne, hanem élő irányító, akkor pontosan meg is tudná indokolni, hogy miért arról a pályáról indít. A szélirányon kívül az aktuális forgalmi helyzet, az időzóna és sok egyéb tényező is befolyásolja. Így viszont ez nem lehetséges. -
energomatt
őstag
Az induló és az érkező eljárások nem képezik az útvonalterv részét. A programnak remélhetőleg csak átmeneti hiányossága, hogy az induló eljárást nem adja meg az ATC, csak a felszállópályát. Az érkező eljárást viszont igen és azt akkor kell beprogramozni, ha ez megtörtént és nem pedig előre. Ugyanez lenne a helyzet az induló eljárással is.
-
Cypresss
senior tag
Teljesen felesleges a külső képmegosztó, tökéletes a beépített is.
A funkció rövid használata (EEP 101-nek):- komment menü alatt van egy képfeltöltés felirat, arra klikk
- tallózás menüben kiválasztod a megosztani kívánt képet a gépedről
- klikk a feltöltésre
- ezután klikk a kép jobb oldalán található beillesztés gombraThat's all, zoomolható kép beillesztve a kommentedbe, valahogy így:
17567:
sajnos ehhez a userek konzumidiotizmusa abszolut termékeny talajÉn abszolút ugyanígy gondolom, és azt hiszem, hogy ez a trend csak rosszabb lesz, jobb semmiképpen. Ugyanakkor 20-30-40 ezer forintos programoknál ne nekem kelljen már a bétateszter szerepét betölteni, vagy ha igen, akkor legyen ötezer forint egy játék. Pláne sajnálatos ez az egész az FS2020 esetében, mivel volt külön bétateszter programjuk meghirdetve.
Ilyen oldalról sokkal inkább együtt tudok élni a PMDG megoldásával, lehet hogy 2-3 évig ülnek egy fejlesztésen, de amit kiadnak, azért az összességben rendben van.
-
Gudi
tag
Köszi a választ! Az a helyzet, hogy most, hogy elküldted a képet a Content Manager-ről, hogy néz ki, látom a download selected gombot. Igen ám, nekem is ki van választva legalább egy tétel pipával, ki is írja baloldalt alul, de a letöltés gomb nem jelenik meg...
Ez az a helyzet amikor már nincs tipped... -
Korcsii
őstag
Tényleg az egyik legbosszantóbb ez a max load a semmiért.
Akartam keresni a fórumban és esetleg upvoteolni, ha van ilyen request a fórumban, de M$ accal belépve kiírta, hogy nincs xbox accom, nem léphetek be. De aki tudja, az tegye meg, a press any key is meg lett oldva...
Csorbi: content managerban háttérkép miatt pörög nyilván, de frissítésnél még az sincs, egy háttérképre rak rá átlátszó rétegeket és ennyi. Egyfelől ezt lehetne optimalizálni, másrész meg teljesen felesleges. Kb 1 nap lenne összerakni külön egy launcher-t 2D grafikával, ami letölti a frissítéseket vagy a megvásárolt kiegeket az indítás előtt.
-
Csorbi
addikt
"A teker a vasam az annyit tesz, hogy a menüben is pörög a CPU, magas a GPU használat. Oké hogy a háttérben renderel, de hozzáadott értéke semmi. Miért pörög ugyanolyan teljesítményen a menüben mint játék közben?"
Hozzáadott érték semmi? Látvány, látvány, animáció! Az emberek 99%-a ettől esik hasra, cirkusz kell a népnek!
#17494 Chal: mikor láttál környezettudatosságot bármilyen 3D-s szoftvernél? Látványra van kigyúrva minden, az viszont teljesítményt, ergo energiát igényel. Ez nem a Snake...
-
Jadro
veterán
Viszont hogy ne csak negatívkodjak, van előrelépés is.
Performancia terén szerintem léptek előre, mert jobb FPS-eket produkál a játék mint megjelenéskor. Új funkcióként a cockpit screen update frquency beálltást visszavettem LOW-ra, erről olvastam hogy jótékonyan hat a teljesítményre.
1660Ti GPU-val is kellően szép körülmények között, abszolút élvezhetően lehet repkedni. (Nem Ultra beállíásokon ugyan, de eggyel alatta.)
Nem is cserélem le a kártyát még egy darabig ebben a zavaros GPU időszakban.
-
Csorbi
addikt
A "teker a vasam" meg az "át van linkelve C meghajtóról másik meghajtóra" nem igazán konkrét megfogalmazás, szóval ebből én speciel nem értek egy kukkot se. A letöltött gépeket telepítenie is kell, kicsomagolni, ez processzorhasználat, a feladatkezelő ad konkrét választ arra hogy mi "teker". Nem tudom észrevetted-e, de a menüben, a telepítőben minden háttér renderelt, (és nem fotó) ezt pedig a VGA állítja elő, normális dolog, hogy "teker". Az, hogy ez mennyire túlzott vagy nem túlzott - teljesen jól látszik a feladatkezelőben.
Lásd:Ha nem az alapértelmezett telepítési helyre teszed az msfs-t, akkor csak a legszükségesebb cuccokat fogja lerántani, minden mást neked kell leszedni a content managerrel.
Sosem volt különösebb bajom a MSFS-sel, egyszer szívatott meg, de az is inkább az XBOX app hülyesége volt, hogy nem lehetett benne bejelentkezni.
-
Csorbi
addikt
"Only 2 aircraft in the hangar"
20 másodperc alatt megtalálható a megoldás. Normális dolog a jelenség amúgy, de hogy nem találjuk rá a gyógyírt egy egyszerű google-zással, az nálam user hiba -
lo_jo
senior tag
Igen, ott is jól jöhet, de azt nem tudtam megszokni, így én kiiktattam a fém pöcök megfelelő (vagyis hát eredeti állapothoz képest nem megfelelő) visszarakásával. Nem tudtam pontosan sosem használni, túl rövid úton jár és még mellé kéne a joystick normál 2 tengelyén is finoman mozgatni.
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen nektek /lo_jo/ sikerült beállítani.
De most megint elakadtam.
Felszálltam, fel vittem 5500 ra és a tolóerőt 75 re csökkentettem /ez volt a feladat/
Utána /Y+fel-le a kontrolleren/ ott kellene tartanom a yoak nélkül, de yoak-al is bebukik az orra és megy le. A sebesség 110-120.
Nincs fék szárny, figyeltem.
Elfogadta, mikor megnyomtam a gombokat de a gép nem tartja a magasságot, sőt lezuhan.
Felszállás tutorial vége ez. -
lo_jo
senior tag
Próbáld ki a littlenavmap-et, bár nem tudom, hogy oldható meg tabletre, nekem második monitoron van. IFR tervezésre és VFR követésre használom.
@sanzik Ugyan nem vagyok pilóta, mint Korcsii, de IFR-re elsőre mindenképp olyan gépet ajánlanék, ahol van autopilot és olyan repteret, ahol legalább irányítás van, Nyíregy nem ilyen, próbáld a visszautat, akkor az approach szépen irányítani fog a megfelelő magasságra. Ha live weather és traffic beállítások mellett mész, akkor érdemes figyelni a szélirányt már a world mapen és az alapján kiválasztani a megfelelő pályát. Ha pedig tervezésnél IFR low altot vagy high altot választasz, akkor megjelennek a választható megközelítések is a pályákra.
-
wollnerd
aktív tag
Igen, egy plugin. Ami innen letölthető. (Ott van a használati infó és egy Github-ra vezető link is.
Nagyon egyszerű használni, én már ki tudtam próbálni, sőt egy tableten megnyílt böngészővel is el lehet érni (ugyanazon a hálózaton legyen a tablet & a gép is) ha a localhost helyet a géped saját ip címét írod be a címsorba. (CMD-vel az ipconfig paranccsal lehet kideríteni), miután elindítottad az exe-t (a repülés elindítása után!! (nem kell ahhoz felszállni csak légy a parkolóban vagy kifutópályán a repcsivel))Nagyon jó. A jobb felső sarokban van egy réteget ábrázoló gomb, ott be lehet pipálni hogy tértereket (airspace) (is) mutassa!
-
Csak azért néztem ezeket mert nem olyan eget rengető áruk van.
Eddig csak kormányom volt Logitech és abban nem csalódtam.Sőt sztem nekem egy ilyen is elég lenne: [link]
Kérdés, hogy mennyire kompatibilis a játékkal.
Mondjuk ha nem akkor 14 napon belül vissza tudom küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest