Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dareal
tag
válasz
cintula187
üzenetére
elso beta repules, a generalas soran tevesen egy magas radio oszlop kerult oda, mar eltunt, radar kerult a helyere.
epp emiatt volt ilyen magas a megkozelites
-
cintula187
addikt
WOW ez az új topic elnevezés

Furi -
dareal
tag
jó reggelt Budapest

-
fatal`
titán
válasz
Cypresss
üzenetére
Nem csak PMDG-vel, FSLabs se működik, FSUIPC-ből is csak valami korábbi verzió, ENVTEX sincs még frissítve, Envshadehez már kijött az update. AS is csak béta, várni kell evvel még

(#15089) sqpp: Ezdok helyett a későbbiekben a ChasePlanet választanám inkább, de ez sem 10 eurós kategória.

Esetleg envshade ha kicsit fel akarod dobni a shadereket, az 8 körül van, én megvettem.
-
sqpp
őstag
Izé, 10 eu körül tudtok vmi kisgépet vagy scenery-t?
Vagy hasznos appot?Az AS16ot most veszem meg, de haverom meglepne valamivel, ezért kérdezem.
Az a baj, hogy most néztem a GSX is jó lenne, az EZDOK, AS16...
Sok minden jó lenne, de ezek most sok lenne, ha mind megvenném 
-
Cypresss
senior tag
Aki PMDG-vel repül P3D V4-ben, az egyenlőre ne frissítsen 4.2-re, mert felmerültek bizonyos inkompatibilitási problémák [link]
-
Korcsii
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
Live: X-Plane Developer Q&A 01/2018 - ATC
What Would Make the ATC System Better?VR után ráállnak az ATC fejlesztésére/befejezésére.
-
Korcsii
őstag
Bal oldalt írja az épp online lévő irányítókat és frekvenciáikat - már ha épp van irányítás a környéken.
Térképes formában itt lehet nézelődni:
- VATSIM - vattastic
- IVAO - webeyePush-to-talk van a valóságban is, és itt is kell.
Nyilván hálózaton vágni kell a fóniát, de azért fellelhető hozzá tananyag akár magyarul is.
-
-
Cypresss
senior tag
AZ FSL A-320-nál ezt imádni fogjátok:
- Dynamic in-cloud effects which illuminate with landing lights. (Requires AS16 with 'Cloud motion effects')
Múlt héten láttam egy PMDG demót, többek között ők is ezen dolgoznak, őrületes mennyit hozzátesz az imerzióhoz. Kicsit sajnálom, hogy már nem dolgozom nekik.

-
Korcsii
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
IVAO/VATSIM

Alapból se rossz a 737, de moddal valóban toppon van: [737 Zibo mod]
-
fatal`
titán
A legnagyobb probléma inkább a béna ATC és a forgalom hiánya, meg a kevés kidolgozott európai reptér. Egyébként a default scenery meg az egész szim nagyon patent.
Ha ezeken még dolgoznak nem lesz rossz

NGX helyett van egy free mod a default 737-hez, amiről azt olvastam, hogy elég jó. Persze nem szimulál mindent, de full ingyen nagyon is jó cucc

FSLabs userek ne siessenek az update-tel, mert az előző verzió nem kompatibilis a 4.2-vel, az új pedig még nem jött ki (tesztelnek). Aerosoft is a 4.2-re várt egy bug miatt, hamarosan megjelenik az Airbus Professional.
-
sqpp
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
Valamiért leáll a driver valszeg, ha ablakban fut, akkor nem csinálja...
dareal Így van, arra fele, máshol nem volt bug, de vicc volt, hogy konkrétan mentem a duna felett és konkrétan magasabbra kellett emelkednem mert egy dombszerű víz volt az egész.
Amúgy nagyon patent az XP11 grafója csak kár, hogy nincs hozzá annyi Addon meg minden. Ha az FSLabs A320 meg PMDG bekerülne, akkor akár át is állnék

-
dareal
tag
LHBP munkálatai is megkezdődtek
-
sqpp
őstag
Kérdés, ha ORBX fent van és elég érdekes dolgok vannak :/
Egyrészt vannak fekete textúrák amik nem töltenek be, ez még betudható lenne annak, hogy nem birja, de pl van olyan is, hogy a víz úgy viselkedik mintha hegy lenne és pl a Dunába egy nagy hullám van (valami a mesh-el gáz?)
Ezenkívül randomra lefagy a játék ORBX és FSLabs A320X esetében, aztán, ha lerakom tálcára és vissza, akkor ismét jó... Mintha a driver leállna közben?!
Monitorozva MSI Afterburnerrel nem látom hogy gáz lenne, tehát sem a vga, sem a ram nem telik be, na de akkor most mi van?
-
ToMy_
tag
-
fatal`
titán
Fasza

-

-
Cypresss
senior tag
Topik átnevezve, összefoglalót majd jövő héten bővítem.
-
-
Korcsii
őstag
Jáj.
MCDU: itt leírni kb lehetetlen, videó/manual kell hozzá. [link]
- INIT -> TO/FROM reptér megadása
- F-PLAN -> katt a reptér melletti bal gombra, DEPARTURE>, kiválasztod
- F-PLAN -> katt az utolsó pontra, és vagy NEXT WPT (waypoint) vagy AIRWAYS>, és VIA alá megadod a airway nevét, TO alá pedig a waypointot
- F-PLAN -> bal lent érkezési reptér kódja melletti gombra rákattintasz, és jobb fent ARRIVAL>, majd kiválasztod
- F-PLAN -> fel/le gombokkal végigmész, ha van benne disontinuity, akkor CLR gombbal kitörlöd
Elvileg csak az utolsó pontnál kéne elfogynia az útvonalnak, ergo ott meg kell adni az arrivalt.Kapcsold ki a crash/collision detection-t (P3D-ben lehet?), vagy figyelj jobban.

Én az órát a flaps visszahúzásakor (futópálya elhagyása után) szoktam leállítani (már ha nem felejtem el az elindítását
).Rud-Trim: Rudder-Trim, a ruddert trimmeli
Avagy az oldalkormány alapállását tolja jobbra/balra.Speed Brake: amikor túl gyors vagy, illetve nagyobb varióval kell süllyedned a sebesség emelkedése nélkül. Ha benyomod előre (talán jobb katt - Armed), akkor leszállásnál/megszakított felszállásánál automatikusan használja őket. Igen, megálláshoz kell, főleg nagy sebességnél effektív.
Igen, vész esetén (ha nincs hidraulika) akkor azt kihúzva és elforgatva kinyílik a futó.
Néhány youtube-osnál látni TrackIR-t, mintha itt a topikban is előkerült volna már. Csak emiatt nem vennék, illetve vannak alternatív házibarkács megoldások - azt még esetleg kipróbálnám. Bár akkor már inkább VR, csak az meg főleg drága.
Elevator Trim: magassági-kormány trim, hogy levegye a terhet a kezedzől, ne kelljen folyamatosan húzni/tolni a sidestick-et, alapállásban is úgy álljon a gép. Úgy rémlik, hogy Airbus magától is trimmel valamennyit. A Flaps aerodinamikailag segíti a gépet, hogy nagyobb legyen a szárnyak felhajtóereje. A Trim pedig a pilóta karjáról veszi le a fizikai terhelést.
P3D teljesítménynövelés passz, FSX-től ezeregy iromány született, pl: [link]
FSLabs A320-om nem volt.
A320-as után egy Boeing teljesen más szemléletet igényel. Nehezebbnek nem nehezebb, de egy 737 után sokkal egyszerűbb 747-re ülni, mint Airbusról. Nem Fly-by-wire alapon épült, több a hajtómű, több az üzemanyagtartály, meg jóval nagyobb az egész, amit szokni kell mind a földön, mind a levegőben. Üresen agyonveri teljesítményében az A320-at, teljesen tele megpakolva meg mint egy elefánt - főleg X-Plane alatt éreztem a különbséget. [link] [link]
Hogy mikor érdemes? Amikor az A320 már megy, és kicsit unod, kellene valami változatosság.Na, ki hív meg egy sörre?

-
sqpp
őstag
P3D / A320X
Lenne jó pár kérdésem, de lehet eléggé noob kérdések lesznek
Egyre többet próbálok tanulni a dolgokról, de ugye anélkül, hogy valaki elmagyarázná anyanyelvi szinten nem egyszerű, hiába az angol tudás, még is csak más egy magyar. Remélem azért megértitek.Szóval:
Van valami útmutató, hogyan állítsam be a Waypontokat az MCDU-n? Mert PFPX-et használok, AOC Uplinkkel, szal elvileg nagyjából mindent betölt az tervből, de azokat valamiért mindig hülyén lövi be. Nem vágom, hogy ezt hogy kéne? Nincs valami YouTube tutorial?
Mindig az a bajom, hogy repülök a megadott terven át, aztán egyszercsak elfogy és nem tudom merre. (nyilván megnyithatom a térképet, de ez csalás)Másik ez nem igazán kérdés és valszeg senkit se érdekel xd, de kipróbáltam ezt a GSX-et és nagyon bejön (EDDM-ről repülök legtöbbet, szóval a trial így nagyon jó volt, főleg hogy van Scenery-m is ide), viszont ügyetlen voltam és nem figyeltem, hogy vannak-e mögöttem, szal beleütköztem egy jetbe pushback során

A Chrono gomb felszállás előtt kell igaz? Utána mikor kell kikapcsolni? Rud-Trim mire jó? A Speed Breaket mikor érdemes alkalmazni? Leszállásnál ugye ott az Autobreak meg a Reverse Thrust, de gondolom fent kell a Speed Breaket is.
A Parking Break alatt az a kar, manuálisan leengedné a kerekeket?
A TrackIR-nak van értelme? Mondjuk egy 38 colos és egy 24 colos monitor társaságában?
Az Elevator Trim mire jó? Nagyon sokszor látom hogy használják, főleg fel és leszállás alkalmazával. Azt tudom, hogy a Flaps segít a felszállásban nagyon sokat.
Meg, hogyan lehetne javítani a teljesítményén a P3D-nek? Ugye V4.1-ről van szó és hát 7700k és 1080Ti, valamint 16 GB társaságában nyomom de nincs meg FHD-n se a 60, míg máshol ahogy látom simán megvan... Ez mitől lehet? Mit érdemes állígatni még? Van erre valami infó? Azt vágom, hogy ini vagy cfg fájl segítségével, de gondolom van valami hasznos honlap ehhez is.
FSLabs A320-hoz jó lesz a TM T.16000M FCS Pack? Mármint úgy értem, hogy esetleg, ha van valakinek van róla tapasztalata?
747-est PMDG-ből mikorra érdemes megvenni? Tudom, hogy rengetegen imádják, de sokkal másabb ugye mint az Airbus, meg nehezebb is és ugye jóval nagyobb. Szal gondolom gyakoroljam még a leszállásokat sima A320-al

Elég hosszúra sikerült tudom, bocsi, de máshol nem biztos, hogy szívesen látnak ennyi kérdéssel

-
-
Cypresss
senior tag
Ok, akkor közös felkiáltással elfogadtuk a Polgári repülőgépszimulátorok topik nevet. Pár nap és átnevezzük.
Ennek megfelelően, majd kiegészítem az összefoglalót is az XP-vel, bár sokat nem tudok róla...

-
fatal`
titán
válasz
Korcsii
üzenetére
Szerintem nem a 64-bit miatt ilyen drága, de igen ott van példának az FSLabs. FSX: $100, P3Dv3 vagy v4 (még átjárás sincs) $140.
Valószínűleg néhány fejlesztő úgy gondolja, hogy mivel a P3D elméletileg nem entertainment, hanem professional platform, ezért drágában adja ugyanazt a cuccot, ami szerintem röhejes, de ez van.
Ilyen árak mellett viszont a nyugati piacon kívül nem csoda, hogy sok a torrent.
X-Planetől engem a pocsék ATC, a forgalom hiánya és a kevés reptér scenery tántorít el. VFR-t azért repkedek benne néha, baromi jó különben
Airlinerre még sokáig P3D lesz szerintem. -
Korcsii
őstag
válasz
fatal`
üzenetére
És akkor még ott van az is, hogy P3D-re némelyik cég (pl PMDG) dupla annyiért kínálja kb ugyan azt a terméket, mint FSX-re. Tudom, 64bitre drága volt átállni. Meg persze vannak olyan fejlesztők, akik meg egy licenc alatt kezelik a két szimet.
X-Plane-ben meg kevesebb a study level airliner per pillanat, de végül is el lehet lenni, és legalább ár-érték aranyban nem rossz.
-
fatal`
titán
Én nem rég vettem egy Thrustmaster FCS packot, 55 ezer volt, szerintem nem rossz.
Másik témához: az addonok azért ilyen drágák mert kicsi a célközönség és évekig tart fejleszteni egy repcsit. Mondjuk az FSLabs A320 az tényleg túlzás...
A torrentezés nyílván árt, de közel sem lehet átváltani minden letöltőt egy vásárlóra szerintem. Ráadásul a legtöbb esetben demo sincs, hogy ki lehessen próbálni, hogy egy adott scenery milyen pl.
Az X-Plane ebből a szempontból jobb, rengeteg az ingyenes cucc, ahogy néztem és, ami fizetős az is olcsóbb. Illetve Sceneryre pl. messze nem kell annyit költeni, tekintve, hogy az alap scenery baromi jó.
-
Korcsii
őstag
Sosem voltak olcsóak a jó FS cuccok. FSX-re egy új gép árát szerintem már ráköltöttem az évek alatt - ha nem egy összegben kell kicsengetni, akkor nem tűnik annyinak, meg hát folyamatosan termelődik a pénz is.
Például a PMDG 747-8F QoS II-re majd tök kíváncsi lennék, de az alap $138 + az extension szerintem $70 alatt nem lesz. P3Dv4 megint nem olcsó, és a korábbi kiegészítők nem mindegyike kompatibilis már a 64 bit - vagy épp a fejlesztők jófejsége (tiltása) miatt.
Relatíve kicsi a szimulátoros közösség (ezt azért az IVAO/VATSIM ID-k alapján megkérdőjelezném, meg a youtube-osoknak is van közönsége nem kevés), ráadásul aki torrentezik az még pluszban árt a helyzeten, illetve egy study level gép elkészítésével rengeteg meló van, szóval ez még érthető is. Csak talán itt válik ketté a hobbi és a hivatás.
Na jó, kesergés off. Jó repülést mindenkinek!

-
sqpp
őstag
válasz
Korcsii
üzenetére
Ne is mond, mikor 35k-t kipengetsz egy repcsiért, azért az durva.. Oké, nem kis munka van benne azt elhiszem, no de azért mégis...
Aki mondjuk felépít egy komplett repszimet (cockpit, stb, alá még hidraulika, meg minden) otthon, az kétlem, hogy pont P3D-zne vagy hasonló. Akkor meg minek a horribilis ár?! És akkor még a tömnyi addon, meg minden ami jön rá, hogy tényleg reális és működő legyen minden.
Összeszámoltam, ha tényleg minden értelmes dolgot akarsz, akkor 500 alatt nem igazán úszod meg.
ORBX, FSGlobal Weather vagy hasonló párosok, FSPassengers (Ha lesz végre V4-re), Repcsik, EZDOK, stb. Kontrollerek, más Scenery-k, egyébb appok... nagyon nem olcsó dolog ez. -
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
"the XP11 price for an airport will either match or be less than the FSX/P3D equivalent."
Ez a bajom nekem most a P3D-vel igazából... ha torrenteznék, lehet az lenne.Például a PMDG lassan a VGA-k árazását fogja követni. Értem én, hogy study level, de kéthetente egyszer repülve nem éri meg - valószínűleg nem is én vagyok a célcsoport.
Topik nevét illetően, ha a technikai kérdéseket nézzük, akkor nincs sok köze a kettőnek egymáshoz, úgyhogy szerintem egy külön topik lenne a legtisztább (nem beszélve az url-ről
). Esetleg még egy harmadik repülő szimulátoros beszélgetős offtopik, de annyira meg lehet nem éri meg elaprózni, ez az egyetlen topik se pörög annyira (bár az a 15k hsz az na). -
Cypresss
senior tag
Az ORBX kiegészítői XP-re is elérhetők lesznek: [link]
Itt az ideje tehát, hogy feltegyem a következő kérdést: Vegyük bele a topik nevébe az XP-t is, vagy nevezzük át Repülőgép szimulátorokra? Utóbbival az a bajom hogy félreérthető, arra utal, mintha szimépítők találkozó helye lenne a topik...
Ha van valakinek valamilyen megfontolásra érdemes javaslata a topik nevét illetően, örömmel várom. Minden másra este fogok válaszolni.
-
fatal`
titán
A gépeket szerintem úgy kezeli egyelőre, mint az FSRecorder (tehát a speckó műszereket a komplex addonoknál nem). Legalábbis pár napja kérdezett rá valaki. Ellenben, ha jól olvastam, akkor kommunikálnak az addon gépek fejlesztőivel úgyhogy a jövőben lehet javulás ebben az irányban is. Meglátjuk

Mivel én közel 10 évre abbahagytam a szimezést, ezért abszolút újratanulós fázisban vagyok, többnyire még a tutorialokat repkedem.

(#15035) Korcsii: Mivel jelenleg úgy áll, hogy 2021-nél nem lesz előbb kész, ezért a szimulátoros.

-
Korcsii
őstag
Melyik lesz kész előbb, a valódi vagy a szimulátoros?
[Berlin Brandenburg Professional Previews]
-
sqpp
őstag
P3Dv4-nél lehet má valamivel felvenni a videót külső nézetből, tehát utólag? FSRecorder ugye már felejtős..

-
dareal
tag
Kis túra Budapest felett
-
dareal
tag
válasz
Korcsii
üzenetére
igen, vagy a másik, hogy jobb minőségben szeded le, az a tile nálam csak zl16 go2, egy arc 17, de még egy arc 16 is jóval szebb, csak az arc macerás, sok a felhő, szóval arc esetén sokat kell maskolgatni

nálam egyedül bp zl17, a többi tile zl16, helyhiány
egy 16-os tile ~2,5 giga, egy zl 17 az meg 8,5-9,5 giga.nem éri meg photoshop-al szórakozni, jobb minőségben kell (16-ban is van, hogy másik szolgáltató szebb, de szintén 16 a zl)
ez a kép pl arc zl17

-
sqpp
őstag
válasz
dareal
üzenetére
Úhh ez nagyon adja, lehet valahogy támogatni a textúrákat? Ha kell bemegyek busszal azt lefényképezem a fél város jobb részeit hozzá

Egyébként nem tudom mennyire látszik, de ott a benya kút után van egy kisebb hangár meg egy földiutas felszállópálya is, kisebb sétarepcsiknek.
-
Korcsii
őstag
Jön a moving map PMDG 747-8-ra is

-
dareal
tag
Gödöllő körüli repkedés egy Bell 407-el
-
sqpp
őstag
Tudom, sokat beszélek, de meg van végre a szépség!

-
sqpp
őstag
Ez miért van/lehet (LHBP P3DV4)?
-
frici-ke
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék , milyen programokat javasoltok ,hogy megteljenek élettel a repterek és az égbolt. Fizetős vagy ingyenes mindegy.Előre is köszi a segítséget!!
-
sqpp
őstag
Amúgy nem is tudom miért csodálkoztam, hogy az A320-ast könnyebb letenni, mint a 747-est... kicsit különbözik méretben a két gép...
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Nos, a support még nem adta fel a hivatalos álláspontjuk ellenére (ti. nincs támogatva a multilplayer mód).
Adtak egy újabb tippet, ami összecseng Cypress kolléga ötletével (dll hiba):"...As Chris outlined, we don't officially support any Multi Player set ups but you can try the following to see if it helps.
Go to your Start menu and type "regedit" and press enter. This is going to bring up the Windows registry editor.
Highlight the HKEY_USERS folder and then go up to the Edit menu and choose Find. Search for "PMDG_737NGX.DLL"
It should find an entry in a folder path that looks similar to this (look down at the bottom of the screen for the path):
Computer\HKEY_USERS\S-1-5-21-(random string of numbers separated by dashes)\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\AppCompatFlags\Layers]
The entry itself should say something like:
"C:\\FSX\\fsx.exe"="$ IgnoreFreeLibrary<PMDG_737NGX.DLL>"
If this entry exists, delete it. **BE EXTRA CAREFUL to ensure that you are only deleting the entry itself and not the whole registry folder structure in the left side list - this can cause major damage to your Windows install if you do that." Run the search again and make sure it doesn't find anything - there should be no entries for PMDG_737NGX.DLL anywhere in your registry."
Sajna ez sem segít, a registryben nincs a fenti dll-re utaló bejegyzés.

Én vagyok az egyetlen ezek szerint, aki ezzel a problémával küzd? Akienk van pmdg gépe, működik rendesen multiban? Vagy a multi már nem divat?

-
Korcsii
őstag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Ha jól rémlik, akkor lehet csatlakozva gépet váltani. Próbáld meg, hogy egy alap géppel csatlakozol, majd utána töltöd be a PMDG-t.
Hogy mit reload-ol kétszer, azt nem tudom, de hátha indításnál csak.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Nos, elég gyorsak. De a választ nemigazám értem..
"We do not support the default Multiplayer of FSX. The way that it works is to reload the aircraft twice something that, as mentioned in the introduction manual, causes issues like the ones you see. I am sorry to disappoint."
Értem én hogy nem támogatott a multi, de pár héttel ezelőtt kifogástalanul működött.

Haverom gond nélkül csatlakozik az fsopen oldalon lévő bármelyik session-höz, a hiba csak nálam áll fenn, nála semmi gond.A kétszeri betöltést sem értem teljesen, én nem tapasztalom. Persze lehet olyan gyors, hogy szemmel nem tudom követni

Szóval továbbra is megköszönöm, ha van bármi ötletetek.

Ha nincs, marad a teljes reinstall, oprendszerrel együtt - ezt a lehetőséget pár hétig még szívesen hanyagolnám, multizni viszont jó lenne
-
Korcsii
őstag
FlightFactor A320 Ultimate kb FSLabs szintű lesz, csak húzzák a kiadást (1500 vagy hány ember tudott eddig venni, amolyan pre-release): [link]
Az alap 747 teljesen használható akár online is (FMC van), de nem tökéletes.
SSG 747-8 [link] van olyan jó, mint a a PMDG jelenlegi megoldása (azaz korábbi verzió + a -8 extenion pack). Annyi különbséggel, hogy itt a cockpit is 747-8 és van benne pár új feature, pl a korábban említett airport diagram az ND képernyőn. Viszont ugyan úgy semmi funkciója pl az IRS align kapcsolóknak, illetve még egy párnak az overhaden. Mondjuk frissítgetik, szóval ki tudja.
Amin még meglepődtem, hogy a Zibo mod mekkorát dob az egyébként is elfogadható szintű alap 737-esen. Kinézetre, kezelésre simán ver pár fizetőst, csak a háttérben gondolom kevésbé modellezett.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Verziószám: 1.20.8465, a PMDG Op. Center szerint ez a legfrissebb verzió.
Próbáltam mindkét javaslatod, volt repair és teljes uninstall/install (mármint a PMDG, az FSX-hez nem nyúltam), továbbra is az a helyzet hogy multiban nem megy, free flightban minden gond nélkül repülök vele

Ha nincs más ötlet, írok a supportnak, kösz a linket.
Van tapasztalat esetleg, mennyire gyorsak?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez szivrengetően szép, kár hogy a P3D sose lesz ilyen :/

De elvileg még februárban kijön a végleges. 

Egyre többet próbálok tanulni a dolgokról, de ugye anélkül, hogy valaki elmagyarázná anyanyelvi szinten nem egyszerű, hiába az angol tudás, még is csak más egy magyar. Remélem azért megértitek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)