Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
energomatt
őstag
Két új téma:
Az első kérdés elsősorban Dareal-hoz. A G3000-es műszer az airport info-ban képes megjeleníteni az ILS frekvenciákat is. A külső forrásból származó sceneryk ILS szempontból három csoportra oszthatók:
1. csoport: (a legrosszabb) nem engedi még működni sem az ILS-t
2. csoport: az ILS működik, de nem jelenik meg az airport infóban a frekvencia
3. csoport: minden jól működikA Hungary VFR a második csoportba tartozik. Tudod-e, hogy mi okozza ezt a korlátozást, mert ez vezethetne oda, hogy ezt meg is lehessen szüntetni? (Persze van megoldásom arra, hogy megnézzem máshol, tehát most nem erre vagyok kiváncsi.)
Másik téma. Előre bocsájtom, hogy csak haladóknak!

A rendszerem adatait kitöltöttem. A beállításaim full HD-ra optimalizáltak, 45-70 FPS között működik a simulátor az esetek túlnyomó részében. Többször előfordult már, hogy kb. fél órai repülés után, érkezés előtt, de még jóval előtte lesett az FPS drasztikusan. Pl. ahol 45-50 lenne normálisan 15-20 FPS közé, itt már nem élvezhető. Ez azután makacsul tartja is magát, nem javítható, ki kell lépnem.
Még ez előtt megnézem a feladatkezelőben, hogy mi történik. A videokártya terhelése ilyenkor leesik 30%-ra a processzor terhelés magonként is 25% alatt van. Más program szintén nem terheli a rendszert a feladatkezelő szerint. Máskor ugyanazokkal a scenerykkel semmi probléma, ha ugyanoda visszatérek. Rolling cashe-t nem használok.
Tudom, hogy nekem kell megoldanom, de hátha........ -
sheep
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
Inkább azt mondanám hogy a vr nézet alapból rosszul van beállítva. Néztem yt videókat, és IRL a pilóták sokkal közelebb ülnek a műszerfalhoz, az ülés háttámlája kb ott van ahol a parking brake kapcsoló. Namost a játékban ott kezdődik az ülés ülőlapja, olyan mintha az ülés teljesen hátratolt helyzetben lenne.
persze közelebb lehet hozni a nézetet, csak furcsa hogy így lőtték be alapból. -
bunnyhu
senior tag
Tegnap kipróbáltam a nagy vasat FS2020-ban, Airbus neo. Csak én érzem úgy, hogy rohadtul hátra van tolva a szék (VR)? Alig bírom leolvasni a műszereket olyan messze vannak. Vagy valahogy be lehet húzni az ülést? Azért is meglepő, mert pont úgy kezdtem, hogy levegőben leszállás előtt, még a futót is kirakta indulásra, szóval az se lehet, hogy kihagytam valamit indításkor. Kisgépnél nincs ilyen bajom.
Más. Szombaton el akartam kapni a grippen köteléket, elvileg a közelünkben kellett elhúzzanak. Néztem a flightradart de nem jelentek meg. Ilyenkor nem kell nekik is jeladót kapcsolni mint a civil gépeknek, + légi irányításhoz bejelentkezés stb? Nekem nagyon úgy rémlik. -
dareal
tag
válasz
solti_imre
üzenetére
bing data off allapotba kerult. kapcsold be es jo lesz
-
Nekem ugyanez volt, korábban én is tettem be összehasonlításként képet. Nálam az volt a gond, hogy valamiért nem csatlakozott az MS/Asobo szerverhez (jobb felül nem írta melyik szerverhez vagyok csatlakozva milyen a ping...) a program ezért csak az alap tájat töltötte be. Nem csináltam vele semmit, másnap újrapróbáltam és jó volt.
-
solti_imre
tag
válasz
energomatt
üzenetére
A grafikus beállításokat a mediumtól az ultráig végigpróbáltam - a felső kép a V1.11.6.0 -val készült (ami megfelel a valódi kinézetnek) az alsó a V1.12.13.0 -val (ami köszönő viszonyban sincs a valósággal) De ugyanez a helyzet máshol is - Manhattan pl. majdhogynem egy fák nélküli terep - még csak nem is hasonlít a Google Maps fotóira (V1.11.6.0 -val még az is rendben volt)
-
energomatt
őstag
válasz
solti_imre
üzenetére
Én pl. nem. Egyes grafikai beállítások némely frissítés estében változnak, ezeket ellenőrizni kell. A mellékelt kép milyen célt szolgál? A szigeten szinte csak fákat látok.
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
Végén meg az FS is a drónok sorsára jut...
Más: ez eddig nekem kimaradt: [VATSIM (?) LHBP twr]
-
Cypresss
senior tag
Kell ennél nagyobb PR az FS-nek?
-
energomatt
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
Jet, vagy turboprop gépekkel repülök. Arra utaltam, hogy a valóság virtualizácìója egy bizonyos ponton túl úgyis csak illúzió, mert pl. honnan is tudnád a valós utasszámot és a valós csomagterhelést, azt már mindenképpen te fogod önkényesen meghatározni, esetleg egy véletlen generáló program. Az illúzióhoz nem biztos, hogy az a módszer visz a legközelebb, ha központi kérdéssé tesszük a minél pontosabb adatazonosságot egy olyan valósággal ami természetesen sok tekintetben véletlenszerűen alakulhat.
-
Cypresss
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Vannak load manager kalkulációim, ha érdekel, de általában 80kg/utas és 25kg/csomag átlaggal számolhatsz, ezzel elég közel jársz a valósághoz. (Ezek európai adatok, az amcsik kicsit magasabb számokkal dolgoznak.)
Nem mindig a megközelítés során adják a STAR-t és a pályát, az esetek kb felében már a clearance kiadásánál mondja neked a delivery. Tehát, amikor pötyögöd be az útvonalat, akkor már tudod milyen STAR-t repülsz majd le.
Approach fázisban éppen elég dolga van a pilótáknak, ilyenkor azért elég nagy a workload, unalmasnak azért nem nevezném ezt a szakaszt.
#17778:
Köszi a visszajelzést, örülök, ha segíthettem.
#17779:
Igen, jól láttad, de ha előfizetsz, akkor - amivel a Navigraph együttműködik - más kiegészítőkkel is tudod használni az adott AIRAC-ot. Ez kb minden minőségi kiegre igaz, ami szimes repülésben szembe jöhet veled, szerintem megéri, de ez nyilván egyéni preferencia és pénztárca kérdése.#17780:
Parádés!
-
dareal
tag
HungaryVFR FS2020 v0.6 előzetes
LHSZ - Szentes -
Gudi
tag
sziasztok! Csak úgy mondom, hogy Cypress barátunk hihetetlen nagy munkával készített akkurátus, szájbarágós, magyarázós PMDG 747-es fordítása vett rá, hogy alaposabban megismerjem a szimulátorozást, többek közt azért is, mert nem tudok/nem tanultam angolul. (ez mondjuk az én egyéni szoc.problémám...
Azóta is abból élek, amit abból tanultam. Most, hogy felmerült a fórumban a téma, megragadom az alkalmat, hogy ismét megköszönjem mindannyiónk nevében áldozatkész munkádat!

-
energomatt
őstag
A valósághoz való ragaszkodás egy bizonyos szintig talán még érthető. Nem kellene a pontos utasszámot , csomagsúlyt stb. is megtudni és annak alapján tervezni, hogy még valósabb legyen a virtuális repülés? Ha az ATC utasításai alapján derül ki a leszállási procedúra a megközelítési szakaszban, az legalább valami színt visz a repülésbe. Ha előre mindent beprogramozunk, mindent tudunk, az ehhez képest dög unalom.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii
üzenetére
+ vannak még a NOTAM-ok, amiben lehetnek pályalezárások
Kevésbé pandémiás időkben a legegyszerűbb a Flightradar24-et nézni, ott látszik, hogy melyik pályát használják épp a valóságban.
Ehhez kapcsolódva még csak annyi a kedves érdeklődőknek, hogy ha nagyon ultra hardcoreban szeretnél útvonalat repülni, akkor a Simbriefben le lehet kérni a real time időjárási adatokat, majd az alapján generáltatni egy útvonalat, amit utána el tudsz küldeni validálásra az Eurocontrol Network Manager-nek. Régen ez automatikusan történt, most manuálisan kell feltölteni az FP-t, de működik.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Nem, nincs ilyen probléma.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Razor18
üzenetére
Ha írásos anyagot szeretnél, akkor tessék [itt megtalálod] az általam fordított 747 TRC anyagát, igaz ez PMDG-hez és FSX-re készült, tehát egy csomó dolgot nem fogsz megtalálni az FS2020 747-esben, illetve a fájlok betöltését is figyelmen kívül hagyhatod, de alapnak jó lesz.
A téged kimondottan érdeklő pontok a negyedik fejezetben találhatók.
Más kifejezetten 747-tel foglalkozó magyar nyelvű anyagot én nem ismerek, ha megy az angol, akkor oktató videóim vannak, amik hiper részletesen taglalják az autoflight módokat.Egyébként olyan nincs Boeingban, hogy FMGC (az Airbus elnevezés), Boeingben FMC CDU van, vagy csak simán FMC.

CMD L-C-R, ahogy Korcsii leírta, annyi kiegészítéssel, hogy ha LAND3 autolandet szeretnél végrehajtani, azt csak akkor tudod, ha mindhárom robot aktív, tehát L-C-R be van kapcsolva. Viszont ilyenkor ILS CAT IIIb is megy, tehát vakon szállsz le a géppel. Újabb gépeknél ehhez már csak két Autopilot kell A és B (más mondjuk nincs is), de a púposka egy régi bútordarab.
Egyébként most már készül a CATIIIc is, ami úgy néz ki, hogy autoland, centerline tartás, BTV, majd a ground utasításai alapján (amit vagy ACARS-on, vagy CPDLC-n keresztül küldenek) autotaxi az állóhelyre.
Csodálatos korban élünk.
-
sheep
addikt
válasz
dareal
üzenetére
Nálam nem rajzol ki minden épületet megfelelően a HungaryVFR, pl. a Halászbástya, Citadella, Budavári Palota, csak az alaprajzuk van meg, és ha közelebb megyek akkor rajzol oda egy átlagos alakzatot.
Próbáltam hogy ultrára rakom a buildings-et de ugyan az. Nem tudod esetleg hogy mit kell beállítani ahhoz hogy olyan legyen mint a képeken? -
Korcsii
őstag
válasz
Razor18
üzenetére
FS2020?
Az alap 747 lelkivilága nem teljesen ismert még számomra, valahogy így kéne lennie:Ha jól sejtem, akkor nem a kezelőszervekkel avatkozol be, hanem csak betekered manuálisan a kívánt értékeket a műszerfalon. (Bár alapvetően ha teljesen kézzel viszed a kezelőszervekkel, akkor is el kell vinni olyan állásig, ahonnan tudja folytatni, és kb ugyanaz).
Ebben az esetben legtöbbször csak vissza kell navigálni az útvonalra (vagyis bizonyos szögben felé tartani), illetve biztonságos emelkedési/süllyedési varió kell (ego olyan helyzetet kell teremteni, ahonnan a robot tudja folytatni). Ezután csak be kell nyomni az LNAV - VNAV gombokat (feltéve, hogy CMD + A/T aktív). Szóval gyakorlatilag ahogy az legelején kell.
Még olyan probléma lehet, hogy közben már elhagytál 1-2 útvonalpontot, ami benne maradt az FMC-ben. Akkor azokat törölni kell (következő pont melletti gomb, majd a lista legelejére rakod, direct-elsz).
Cruise speed :
Az FMC felprogramozásakor meg kell adni az Init Pref oldalon Cost Index-et, ami alapján kiszámolja, hogy lassabban de tovább repülünk vagy rövidebb ideig gyorsabban égetve az üzemanyagot. Értékét a légitársaság határozza meg, BAW-nál 40 vagy 400 (attól függően, hogy 2 agy 3 karakteres a rendszer).
Ezt az értéket a CRZ oldalon kellene látnod (ha le van modellezve), ECON SPD (lehet mach érték), és ott is tudod felülbírálni kézzel.240 csomó egyébként utazómagasságon nem kevés. Minél magasabban repülsz, annál ritkább a levegő, annál kisebb nyomás nehezedik a pitotcsőre, ami miatt kevesebbet ír. Ezért szerencsésebb lehet a mach értéket nézni (ami viszont limit, talán 0,9 mach a max, amit tud, 0,85 mach körül van általában a cruise speed).
Beépített ATC vagy valamelyik online hálózat valódi irányítóval? Előbbire nem tudom, hogy van-e lehetőség, utóbbinál a valóságot kell nézni. Nyilván a szélirány határozza meg alap estben a pályairányt (szembe szélben szállunk el).
Ha több párhuzamos pálya is van, akkor azok vagy (eltolt) bajonett elrendezésűek (lásd LHBP), és akkor adja magát, hogy kevesebbet kelljen gurulni a terminálig, vagy ha teljesen egy vonalban vannak, akkor valamilyen helyi rend szerint üzemelnek, pl:
- EGLL runway alternation: hetente fordított sorrendben 6-15 közt az egyiket, egyébként a másikat használják leszállásra - kivéve most, mert visszatértek egy pályás üzemre (de most azt rotálják hetente). Heathrow Noise
- EHAM: sok a pálya, inkább csináltak rá egy oldalt a hollandok: DutchVACC - Active Runway+ vannak még a NOTAM-ok, amiben lehetnek pályalezárások
Kevésbé pandémiás időkben a legegyszerűbb a Flightradar24-et nézni, ott látszik, hogy melyik pályát használják épp a valóságban.
STAR annyiból még nem egyszerű, hogy egy adott pontból, egy adott pályára több STAR is létezhet (pl szintén EGLL: LOGAN-ról érkezve LAM, OCK, BIG, WEALD mind lehet a forgalom függvényében - mondjuk most nézem, rég repültem, már van LOGAN1/2H STAR is, ami gyakorlatilag a régi LAM3A)
CMD L/C/R: ugyan azt csinálja, redundancia a szerepe, lehet válogatni (pl lehet úgy is, páros/páratlan járatszám alapján használják, vagy épp melyik oldalon ülő pilóta viszi a gépet).
-
Razor18
tag
Urak,
a 747 autopilot "lelkéről" ill a "logikájáról" honnan lehet többet megtudni? Az érdekelne, hogy ha bármelyik csatornába (HDG, Altitude, speed, V/S) beavatkozom kézzel, hogyan tudom utána visszaadni az irányítást az auto-nak?
Az útvonal sebesség default értéke az FMGC-ben van letéve "előre"? Nekem nem igazán akart volna magától 240 fölé menni egész végig.
Másik kérdés: útvonal tervezéskor (SID, STAR kiválasztás) honnan tudom megnézni, hogy az érkezéskor melyik STAR ill. RWY used várható? Tegnap találomra kiválasztottam egyet, aztán nyilván az approach totál mást mondott. Mikor nagy nehezen beszúrtam az új STAR-t az FMGC-be, és nyomtam egy EXEC-et, ha jól emlékszem az autopilot "elengedett" mindent (hisz az új STAR kezdőpontja egész máshol volt, mint az általam kiválasztott.
A három Autopilot CMD gomb közül (L, C, R) mindegy, melyiket nyomja az ember, vagy mindig a Left-et kell, ahogy azt valamelyik b-747 videóban láttam?
Bocs a sok kérdésért, ezért keresek valami írott forrást, addig is
-
dareal
tag
HungaryVFR FS2020 v0.5 elérhető!
Változások:
v0.5:
-----
Budapest scenery frissítés
LHBP - Liszt Ferenc International airport
LHDV - Dunaújváros airport -
dareal
tag
válasz
Eep 101
üzenetére
0.4 után jön 0.5, benne LHBP és LHDV, meg itt-ott javítások. ennek semmi köze az LHSim féle verzióhoz. ez hobbi projekt, az professzionális. nem véletlen, hogy az még nem készült el, ez meg mondhatni pár esténket vette, veszi csak el.
a HVFR moduláris felépítésű, azaz amint az LHSim féle verzió megjelenik, törlöd a HVFR LHBP-t és kész, attól a többi HVFR (vagy vegyes kombinációk) továbbra is működnek.
a HVFR LHBP leginkább arra szolgál, hogy a default reptér azért nézzen ki valahogy. -
dareal
tag
válasz
Korcsii
üzenetére
áh dehogy. LHSim jóval részletesebb lesz, ezt nem is akarjuk az egekig reszelni - mástól venne el időt - , ez elég alap lesz. a Te gateway verziód közelébe sem ér!

azt nézted, hogy lesz fs-ben is gateway rendszer?
hm, meg ha érdekel, akkor nyugodtan belenyúlhatsz ebbe az LHBP-be is
-
Eep 101
csendes tag
válasz
dareal
üzenetére
Nagyon szép lesz -no és persze a hölgy is:-)-igényes munka, előre is köszönjük!!Azt nem igazán értem, hogy a repülő teret nem a LHSim csapat csinálja? Eddig úgy volt, és gondolom az fizetős lesz. Most akkor hogy van, Hugary VFR 0.4 után 0.5 jön, a régit felül íratjuk, vagy várunk a LHSim -féle verzióra?Kérlek magyarázd el!
-
dareal
tag
"Planespotting"

-
Jadro
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Igen, az ILS unalmas, de kezdőként megtanít, hogy ráérezzek a siklópályára. Másrészt tegnap meg zéró látótávolságú ködben érkeztem meg Helsinkibe, ahol szintén handmade mod volt.
Letettem végül ILS nélkül is, de kellett köröznöm előtte.Azért ismerkedem már a kisebb gépekkel is, meg az élettel az ILS-en túl.
-
energomatt
őstag
LKPR pl. béta 1-es verzió. Nem esem kétségbe, ha nincs ILS. Sőt olyan repterek esetében, ahol van ILS ott is gyakran előfordul, hogy RNAV, VOR DME, vagy NDB procedurára utasít az ATC és akkor azt követem. Az ILS nagyon "unalmas" leszállást eredményez. Kifejezetten rossz látási viszonyok esetén azért jelentős könnyítés. Tény, hogy némi vezetési élményt is adó jet és turboprop gépekkel repülök, nekem nem fizetnek azért, hogy utasok tömegét szállítsam el.
-
sheep
addikt
válasz
Razor18
üzenetére
Elvileg automatikusan bekerül, ha a főképernyőn kiválasztod az induló/érkező repteret és az IFR-t, akkor egyből látod a felajánlott útvonalat amit te még szerkeszthetsz ahogy akarod (pl. melyik pályára akarsz leszállni és direkt approach helyett választasz sid/star-t)
Elvileg ha a fly-ra nyomsz ezek mind bekerülnek a naviba, viszont úgy vettem észre hogy néha bugos: amikor beölti a játékot sokszor más procedúra van beöltve mint amit választottam, ezért újra át kell nézni és kézzel javítani. -
Razor18
tag
Urak,
ha a nagy vasakkal repül az ember, akkor az FMCG-be már be van töltve a flight plan, vagy Neked kell kézzel végig babázni a begépelést? A szükséges adatokat (SID, STAR, airways, stb.) honnan lehet elővenni a begépeléshez? Van "nyomtatott" flight plan netán, a szükséges adatokkal?
Köszi
-
Jadro
veterán
Letöltöttem pár repülőtér frissítést flightsim.to oldalról. Azt vettem észre, hogy ahol nem a gyári repülőtérre szállok le hanem a moddoltra, ott soknál előfordul, hogy ILs megközelítéskor nem jelennek meg az irány és magasságjelző kis gyémántok a kijelzőn. Kipróbáltam párat konkrétan. amikor kiszedtem am odot akkor megjelent, amikor betettem akkor nem: LKPR, LEPA. De volt ahol nem okozott gond a mod: EHEH.
Moddolt Neo-val néztem és mivel az sem gyári, ezért még azt is kipróbáltam, hogy a gyári NEO-val ellenőriztem. Nem a gép a ludas, hanem egyértelműen a reptér modok.
Ingyenes modoknál maximum csak zavaró és akkor azt nem használom, de ha pénzért vennék reptér upgrade-et akkor ott már zavarna. Más is találkozott ezzel a problémával?
Megnézem majd még mág gépekkel is azért ha lesz időm.
-
dareal
tag
hétvége
-
dareal
tag
válasz
energomatt
üzenetére
nem

-
sheep
addikt
Hű ez marha jól néz ki
-
dareal
tag
HungafyVFR FS2020 v0.5 verzió előzetes
-
Razor18
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Értem, de azt is a szim-en kívül kell megcsinálni oda is, vissza is... Remélem megoldják hamarosan.
Ja, VR zoom, mint olyan, csak cockpit-on belül működik? Olyan nincs, hogy a külső képre tudnék rázoomolni, pl. egy távoli final-en a célréptérre is, és nem csak a műszerekre? Track IR 6DOF vs zoom beállítás talán plasztikus analógia rá. -
Csorbi
addikt
válasz
LWhite
üzenetére
Szerintem ezt itt jobban ki tudják vesézni, és igen, figyelembe véve az FS-t is: Milyen monitort vegyek? topic
-
LWhite
tag
Sziasztok! Egy gyors felmérést tartanék monitor témában.
Milyen monitort ajánlanátok inkább általános felhasználás + FS2020 kombóhoz.
- 29", 21:9, 2560x1080, vagy
- 27", 16:9, 2560x1440, 2K
Általános felhasználásra azt hiszem bármelyik mellett találok pro érveket, másképp lenne előnye egyiknek és másiknak, de FS szempontból? Használtok ilyen típusokat? A 21:9-es képarány jól hangzik (FOV), nem kevésbé a 2K felbontás, képminőség szempontjából.
Jelenleg egy 24", FullHD van. A videokártya igazából mindkét fenti típus esetén megfelelő még. (Lehet, hogy a 21:9 a mostanihoz képest nem annyira előrelépés, de sajnos mindenképp cserélnem kell a mostanit, egy hibája miatt. Több, nagyobb, 4K-s monitor nem fér bele, csak ez a két alternatíva van
)
Köszi ha van tippetek! -
Gudi
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Köszönöm a gyors választ

-
energomatt
őstag
Tudunk, nincs ilyen beépített funkció egyelőre. Alighanem megtaláltad volna, ha lenne. Szerintem lassítaná a programfutást. Nem véletlen, hogy a game módot is javasolt több egyéb mellett kikapcsolni a Windowsban, hogy a háttérben semmi felesleges terhelés ne legyen. Fotót a Win+PrintScreen gombok együttes nyomásával készíthetsz.
-
Gudi
tag
sziasztok!
Kérdésem lenne.. Ha repülés közben most fotót vagy videót csinálok, akkor az MSI Afterburner programmal tudom csak megtenni. Szeretném tudni, hogy van-e olyan gomb, (mint az FSX-ben a V), ami fotót csinált, és nem kellett külső programmal fotózni? A videóról nem is beszélve...Ja és még valami nagyon hiányolom a visszajátszás funkciót, ahol meg tudnám nézegetni több nézetben is, hogy sikerült(vagy épp nem) a leszállás...Tudunk erről valamit? -
Jadro
veterán
válasz
Csorbi
üzenetére
Azt tudom, de rájöttem hol ment ez félre az agyamban. Első körben A sima PC-s game passra regisztráltam, másodszorra pedig az ultimate csomagra. Ez valahogy átfordítódott az agyamban, hogy akkor nem csak a standard msfs verzió elérhető, haenm a többi is.
Benéztem, bocsi! Köszi a rávezetést, megnyugodott a lelkem.

Még van cirka két hónap a game passból, addig kitalálom hogy store vagy steam legyen és hogy melyik csomag.
-
Jadro
veterán
válasz
LWhite
üzenetére
Lehet akkor én értettem félre valamit. Egyébként a standard változat is ugyanígy néz ki. Van lejátszás gomb és alatta az eredeti ár áthúzva (23.900 HUF) és 19.200 forintért megvehetem véglegesen.
Úgy gondolom, ha nem lenne játszható, akkor nem tudnék rákattintani, vásárlás gomb lenne csak. Egyébként emlékeim szerint ez így volt első körben is még szeptember elején. Csak a standard változat volt játszható game pass-szal.
Kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki aki játszik a fullos verzióval úgy, hogy nem vásárolta meg teljes áron, hanem csak game pass-ra fizetett be.
Lehet nálam van a keveredés, már azon is csodálkoztam, hogy az első körben ajánlott 30 napos próba után decemberben újra hozzá tudtam férni game pass regisztrálással.
-
Eep 101
csendes tag
Kedves Jadro! Ha rám hallgatsz, várjál még a megvásárlással. Store-ból Premium de lux? Hmm, ne hogy úgy járj mint én, várd meg a következő frissítést, és addig is örizd-becsüld meg amid van! Mármint az Fs-t.
-
LWhite
tag
Szerintem ez úgy van, ahogy írja is:
- játszhatsz a Microsoft Flight Simulator játékkal (ha jól tudom Game Pass esetén ez csak a Standard változatot jelenti függetlenül attól, hogy melyik csomagot nézed éppen) vagy
- megvásárolhatod a Premium Deluxe változatot, Pass esetén 31.920 Ft-ért. (Premium tartalomért mindenképp vásárolnod kell, nem elég a Game Pass) -
Jadro
veterán
Jelenleg a standard verzióval játszok, game pass-szal, még kb március közepéig. Amikor "megvettem" a játékot, már élt a a premium deluxe letöltés is. Meg nem mondom már melyikre nyomtam teepítéskor, de nekem szandard van most fent. (Gondolom akkor arra.
) Viszont elvielg elérhető a premium deluxe csomag is akár. Azért elvileg, mert store-ban ugyan a lejátszás gomb van és el is indul a játék, de nem találom a contentek közt a Dreamlinert. Szívesen kipróbálnám. Tegnap addig sikerült mókolnom, míg levakartam a játékot a gépről és újra kellett telepítenem. Itt már tuti a legnagyobb verzióra nyomtam, de ugyanúgy a standard elemek vannak csak a játékban. Van itt valami trükk, hogy hozzáférjek a bővített kiadáshoz, vagy a game pass regisztrációm korlátoz be valahogyan? Találkoztatok ilyennel?
Azért is lenne jó kideríteni márciusig, mert gamepass-szal elég szép kedvezményt kap az ember a vételárból. Lehet hogy beneveznék a legnagyobb csomagra így, de előtte kipróbálnék pár dolgot belőle.
-
sheep
addikt
válasz
Razor18
üzenetére
Nekem jól működik a trim, a disznón a szokásos hat switch gombokra raktam. Illetve gondolom hogy hasonlóan működik mint nálad, de én ezt nem veszem problémának, sőt örülök hogy ilyen kis léptékben lehet trimmelni. A többi szimnél sajnos nem lehet ennyire precízen kezelni. Hozzá kell szokni, de sztem simán vállalható.
-
Razor18
tag
Másik kérdésem: a trimm működés lesz javítva? Ha a trimm gombot nyomva tartja az ember, akkor először egy hangyányit ugrik csak, majd 1 másodperc múlva kezd csak el végre folyamatosan trimmelni a kért irányba...
-
Razor18
tag
A hangot csak úgy lehet az Oculusra irányítani (minden hangot), ha az ember a Windows Vezérlőpult Hang beállításai között Defaultnak be jelöli a Riftet? Aztán kilépéskor meg majd ugyanott visszaállítja a külső hangszórókra?
-
Razor18
tag
-
Razor18
tag
Na most meg 300 Ft-ért 3 hónapos Game Passt adnak. Na hátha mostanra már javították a rudder axis működését...
-
sheep
addikt
Jó kis cikk. Mondjuk nem értem miért akkora hátrány hogy a kontrollerekkel nem lehet kotorászni vr-ban, egérrel sokkal egyszerűbb mivel kattintható minden.
Viszont abban igaza van a cikkírónak hogy ez sajnos nagyon drága mulatság, a játék+erős pc+vr simán megvan egy millió -persze olcsóbban is ki lehet hozni azért.
És ez tényleg olyan mint egy terápia. Mióta kijött a vr update minden nap repülök, és sokszor csak nézek ki az ablakon hogy milyen gyönyörű ez a Föld. Legalább így virtuálisan eljuthatunk mindehová. -
Đusty
addikt
-
Gudi
tag
válasz
fatal`
üzenetére
Köszi, megoldódott a probléma..A mappa kiválasztásnál csak rávittem a kurzort és nem nyitottam meg, és így elfogadta, de nem volt felajánlva update.. a szükséges hely 0,000 GB, és nyomtam egy updatet, erre kiírta hogy installation succesfull... és akkor continue, és ha mi sem történt volna beindult a szimulátor...
Valami megzavarhatta az agyát, lehet hogy front van..
Úgyhogy köszi mindenkinek az aggódást, minden rendben..

Új hozzászólás Aktív témák
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest