Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gudi
tag
válasz
energomatt
üzenetére
igazad van, elnézést kérek, ez nem informatikai képzés..igyekszem tárgyszerű maradni..
-
Gudi
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, sok mindent tanultam belőle. Egyébként van 2 db üres SSD is a gépben, majd alkalomadtán oda helyezem ha szükséges. Azt sem tudtam, hogy a szimulátort tartalmazó mappát csak úgy át lehet helyezni
Szóval minden maradjon így, és ne törödjek vele, hogy miért nem 127 Gb... Egyébként azt fránya AppData -t nem tudom előhozni (tudom, hogy rejtett fájl) még nem jöttem rá hogyan lehet...
Mégegyszer köszönöm a segítségedet! -
Gudi
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Akkor azt javaslod, hogy valami jó unistall programmal ( mondjuk Revo unistaller) töröljem le, és hagyjam hogy oda töltődjön, ahová alapértelmezetten szeretné, hogy azután minden update odamenjen magától? Hely van, időm van...(nyugdíjas vagyok) és akkor nyugodtabb lennék
Vagy hagyjam így? mit javasolsz nekem? -
Gudi
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
A szerint a képernyő szerint, amit küldtél nálam a microsoft flight simulator mérete mindössze 9.64 GB...(névszerint keresve összes meghajtó) Akkor ez hogy lehet? És minden működik tulajdonképpen... Asszem feladom, és belátom hogy informatikai tudás nélkül reménytelen dolog ezt az egészet megérteni...
Maradjak én csak a repülésnél...
Neked a 147 GB a delux kiadás?
utolsó kérdés: hogyan tudok képernyőképet csatolni, de nem a paint-tal? -
Gudi
tag
megnéztem a content managert...A helyzet a következő: letöltöttem 77 ,4 Gb-t, a space user 94,93 Gb, a Mandatory contet pedig 74,59. 143 db INSTALLED fájl van, (UP TO DATE), Not istalled pedig 0. Ezek repgép festések, repterek, training fájlok. Továbbra sem tudom, hogy azok az updatek, amiket szorgalmasan töltögettük rá az újratelepítés előtt, hol vannak, illetve miért nem hiányoznak? A standard kiadás jelenleg ezekkel együtt már kb 127 Gb.. Az újratelepítés előtt nekem is annyi volt már..
Csak hogy én is beszámoljak az indítási időről: Nekem a parancsikontól számitva 1 perc 15 mp mire a kezdőképernyő előjön, de amíg játékra kész az 2 perc 20 mp. Ez az új 500 Gb -s ssd- ről indul
-
Gudi
tag
Sziasztok!Na végre sikerült újratelepíteni az FS2020-at. Tanácsotokra csináltam egy könyvtárat a C-n. Van azonban egy érdekes dolog, amit nem értek... 0-ról indulva a telepítő felrakott 77,4 Gb, de amikor megnéztem a total commandert, ott 94,9 Gb található és az mind az offical könyvtárban van, a community ben pedig 0.
Ezt még csak el tudom képzelni, de hol van a többi, amiket updatelt a program? Úgy tudom hogy már 120 felett jár egy standard kiadás!
Ettől függetlenül azért jól működik, nem tudom hol hiányozhat benne a hiányzó 30 Gb?
Ez csak az alapprogram? Nekem jár 20.000 Ft-ért a többi update is, nem?
Tegyetek már légyszi világosságot a fejemben.,. -
Gudi
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Hát most csináltam a C-n egy új könyvtárat FS2020 néven, és ide kezdtem el telepíteni a programot ami továbbra is csak 77 Gb-t ír. Ő alapból a c/ users/appdata /lokal stb..-re akarta, nem tudom, hogy ettől Ő még rak oda is? Most megvárom hogy tegye ezt a 77 Gb-t aztán meglátom mire mentem vele.. holnap délutánra talán felmegy..
-
Gudi
tag
Köszi nektek a tanácsokat! most ott tartok, hogy az eddig külön ssd-n lévő 97 Gb-s FS2020-at a lemez formázásával eltüntettem, és próbálom a C re telepíteni. Egyúttal a gépházban eltávolítottam azt a kis maradékot ami a első telepítési próbálkozásmnál ott maradt azt hiszem a C-n. Igen ám, de amikor elkezdi telepíteni teljesen újonnan a programot "cheking for update"-val kezd, és 77 GB-t akar feltenni..
Akkor most mi van ezzel? a standard verzió, ami nekem van 127 Gb, legalábbis az van írva...gondolom a legfrissebb tapaszokkal együtt. pls segítsetek lécci..
-
Gudi
tag
Sziasztok! egy kis segítség kéne..Az történt, hogy win10 újratelepités volt szükséges, és az FS2020 eddig egy külön ssd-n volt egyedül. Ez már ez csak kicsit sántított, mert korábban véletlenül beletöröltem a programba a sima fsx eltávolítása során. Egy kis segítséget kaptam, és valahogy kijavítva rátöltögetett 37 GB-t, ettől működött, de csak 91 GB lett. Most betettem egy 500 GB -s ssd-t, a C re, és arra akarom újból telepíteni az egészet, mert úgy tudom hogy pillanatnyilag már 127 GB a mérete. El is indítottam, és csak 77 GB-t telepít mint update... Valamit nagyon elcsesztem, kérlek mondjátok hogy mi lehet a probléma? Ha kell, újra kezdem az egészet.. sajnálom, hogy ilyen béna vagyok ezekben a kérdésekben..Lehet, hogy miután az xbox gamepass-t is újra kellett telepíteni, ott hibáztam valamit..
-
Gudi
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Na akkor kipróbálom a TBN-t IFR-el, és megírom a tapasztalataimat..

-
Gudi
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Köszi a válaszodat! Én is próbálgattam a TBM930-at, de odáig nem jutottam el, hogy hogyan kell IFR repülést programozni, ha egyáltalán ez opció. Egyébként tetszik a gép, jó erős masina..
-
Gudi
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Igen, egyetértek, tényleg várni kell ezzel a géppel...
Vagy addig visszatérni a kisgépes VFR repülésekhez -
Gudi
tag
Köszi a segítséget! Igen, aktíválom is a gombbal a letekert magasságot, legalábbis azt hiszem, mert nem jelez vissza semmit, nem látni hogy benyomódna, stb..
Egyébként tényleg az FSX ben lévő PMDG 747 vezetésével nem volt semmi gondom ehhez képest.
Itt még egy olyan jelenség is van néha hogy az FMC-ben időnként nem veszi be a P betűt (pl LHBP) néha meg a 0-t, ilyenkor persze nincs értelme a továbbiaknak...
Szóval várjunk a PMDG-re.. -
Gudi
tag
Sziasztok! Segítséget kérnék (már megint..)
Repülök a 747 -el az FS2020-al, és 3 gondom van, amire nem tudom a megoldást.
1.) Az utazómagasság elérése után, a T/D előtt letekerem az Alt-ot.a megadott siklópálya előtti magasságra, és ha minden jól megy akkor el kéne kezdeni a süllyedést. Legalábbis az FSX-ben így tanultam, itt viszont ez nem működik, a VNAV valahogy ezt nem tudja. ( nem kezd süllyedni) Mit csinálok rosszul?
2.) A beépített útvonaltervezővel szépen megcsinálom a Flightplant, betöltöm az FMC-be, de az ATC sokszor más magasságra utasít, és nem is akkor amikor az FMC tenné. Melyikre hallgassak? ilyenkor nyomjam ki a VNAV-ot, és kövessem az ATC-t?
3.) A T/C és a T/D jelölése nincs a lila vonalon, sőt nem találom az FMC egyik menüjében sem.
Szóval van még mit tanulnom, hogy egy szép utat végig vigyek probléma nélkül...
Kérlek benneteket segítsetek ha tudtok!
Köszönöm -
Gudi
tag
sziasztok! Csak úgy mondom, hogy Cypress barátunk hihetetlen nagy munkával készített akkurátus, szájbarágós, magyarázós PMDG 747-es fordítása vett rá, hogy alaposabban megismerjem a szimulátorozást, többek közt azért is, mert nem tudok/nem tanultam angolul. (ez mondjuk az én egyéni szoc.problémám...
Azóta is abból élek, amit abból tanultam. Most, hogy felmerült a fórumban a téma, megragadom az alkalmat, hogy ismét megköszönjem mindannyiónk nevében áldozatkész munkádat!

-
Gudi
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Köszönöm a gyors választ

-
Gudi
tag
sziasztok!
Kérdésem lenne.. Ha repülés közben most fotót vagy videót csinálok, akkor az MSI Afterburner programmal tudom csak megtenni. Szeretném tudni, hogy van-e olyan gomb, (mint az FSX-ben a V), ami fotót csinált, és nem kellett külső programmal fotózni? A videóról nem is beszélve...Ja és még valami nagyon hiányolom a visszajátszás funkciót, ahol meg tudnám nézegetni több nézetben is, hogy sikerült(vagy épp nem) a leszállás...Tudunk erről valamit? -
Gudi
tag
válasz
fatal`
üzenetére
Köszi, megoldódott a probléma..A mappa kiválasztásnál csak rávittem a kurzort és nem nyitottam meg, és így elfogadta, de nem volt felajánlva update.. a szükséges hely 0,000 GB, és nyomtam egy updatet, erre kiírta hogy installation succesfull... és akkor continue, és ha mi sem történt volna beindult a szimulátor...
Valami megzavarhatta az agyát, lehet hogy front van..
Úgyhogy köszi mindenkinek az aggódást, minden rendben..

-
Gudi
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Én a G:/ FS2020 mappába telepítettem az programot. A telepítéskor lett ezen a mappán kívül még 3 db, ugymint Programfiles, Windowsapps, WpSystem. Az FS2020 mappa kijelőlésekor azt írta, hogy ide nem lehet letölteni, jelöljek ki egy almappát. Ezekbe külön külön belementem és mindegyik tele van almappákkal, azokon belül is többszörösen, és nem találtam olyan nevű almappákat, mint ahová Ő a C-n akarta telepíteni.
Sajnálom, ilyen szinten nem látom a PC lelkét, és tudatlanságom okán kérdezek ilyen alapkérdéseket, amiért is elnézésetek kérem..
-
Gudi
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Csorbi kérdés: "Ha a frissítéskor a telepítési mappának betallózod a másik SSD-n lévő telepítési mappát, akkor mi történik?"
Válasz: Ha arra a meghajtóra szerettem volna telepíteni, ahová először, (és nem a C -re amit ő javasolt) és úgy, hogy csak kijelöltem a meghajtót, nem fogadta el, mondván hogy jelöljek ki alkönyvtárat. Viszont ebben nem találtam olyan alkönyvtárat, amit ő a C re javasolt. Users/Laci/Appdata.. stb még egy csomó /.. Ezért fogtam magam és kijelöltem egy üres Winchestert, azon csinált egy "új mappát" és elkezdte tölteni valami botrányos lassúsággal. Kiszámoltan, ha így halad, holnap este 10 körül fejeződik be..
De látom, hogy úgy hülyeség az egész, ahogy van...
Még jó hogy innen simán le tudom törölni anélkül hogy belerondítana az egyébként tök jól működő szimulátoromba. Egyébként nem csináltam semmi ccleanert vagy ilyesmit, nem neveztem át mappákat, elérési utat.
Azt végképp nem értem, hogy nincs Cancel vagy ilyesmi, ha nem akarom letölteni, ezért nem is tudom használni, mert nem lehet, csak kilépni..
Mi lesz ebből? Töröljem az egészet ezt is meg az alapprogramot is és telepítsem újra? Ráadásul én megvettem a GAME PASS-ban akciósan 19 e ft-ért..
-
Gudi
tag
Sziasztok!
Mi történik az MSFS-el? Betöltöttem a szimulátort, és legnagyobb meglepetésemre le akar töltetni velem egy 108 Gb (!) nagyságú update-t mint javasolt tartalmat nyelvi csomag címén, legalábbis ahogy értettem elenyésző angol tudásommal..
Ráadásul nincs is hely már a C-n ahová akarja telepíteni az anyagot, igaz, nekem egy másik SSD-n van a program, amin még talán épp van ennyi hely..
De mondom magamban, én nem akarom ezt telepíteni, igenám, de ezt, ahogy látom nem engedi, vagy letöltöm vagy kilépek..
Mi van????
Nagyon félreértek valamit? Segitsetek légyszi! -
Gudi
tag
Sziasztok! Nekem símán lejött az update és működik is.. Igaz előtte volt egy kis furcsaság, azt írta, hogy előbb menjek a Microsoft Store be, ott lejött egy 1.03 Gb valami, és aztán engedte az updatet... ez azért érdekes, mert én nem a Store-ból töltöttem hanem Game Pass -os vagyok... Az is igaz viszont, hogy közben meg is vásároltam a szim-et, csak még nem telt le a 30 nap.. A fene érti hogy miket kér..

-
Gudi
tag
Sziasztok! megint egy alapkérdés (amit tudni illene) A külső nézetben a bal oldalon lévő AOA skála mit mutat?
köszi a választ
-
Gudi
tag
Akkor nálam az első verzió áll, ugyanis én egyből nem a C ajánlott meghajtóra, hanem egy új ssd-re telepítettem a programot, és azóta is az update-ket szintén oda. Ezért van nekem ezek szerint minden gép meg reptér alapból benne, és talán azért nem jelenik meg nekem a download selected gomb, mert nincs mit letölteni...

-
Gudi
tag
Köszi a választ! Az a helyzet, hogy most, hogy elküldted a képet a Content Manager-ről, hogy néz ki, látom a download selected gombot. Igen ám, nekem is ki van választva legalább egy tétel pipával, ki is írja baloldalt alul, de a letöltés gomb nem jelenik meg...
Ez az a helyzet amikor már nincs tipped...

-
Gudi
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Ok, nekem sikerül belépnem, de még mindig nem tudom hogyan kell használni, illetve ha beléptem és kiválasztottam valami update-t akkor hogyan tudom letölteni, mert nem látok olyan gombot , mint pl download...
-
Gudi
tag
Nekem sem az alapértelmezett meghajtóra van telepítve a program, és most olvastam, hogy ilyenkor egy csomó dolgot még lehet/kell tölteni a Content Manager-ről. Nosza beléptem oda, és kijelöltem a kedvenc repülőm (Bonanza) update sorát. Innen nem tudok továbblépni, nem találom azt gombot ami elindítja a letöltést...Ennyire nem lehetk béna...Mit csinálok rosszul , Bocsi a bénázásért, de tudom, hogy segítőkész társaim vagytok..

-
Gudi
tag
Lehet, hogy úgy fog ez működni, hogy egyszercsak nem számláznak, és tudom használni ezután a játékot az idők végezetéig?

-
Gudi
tag
Szia! Már meg is vettem az általad javasolt módon... lemondtam egyúttal az előfizetést, de nekem az érvényes december 24-ig. A vásárlás után már azt írta, hogy már hozzá is férhetek, és most nem tudom, hogy ami most működik a gépemen, az már a végleges, vagy csak a bérlés, illetve ha lejár akkor kell újra letöltenem? Mondjuk nincs is hely már az ssd-n... Elnézést hogy ilyen alapdolgokat kérdezek, de még nem volt szerencsém az FSX-en kívül ezekhez XBOX és hasonló ügyekhez
-
Gudi
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem lécci
Az a helyzet, hogy most a GAME PASS bérlést használom, de azt vettem észre, hogy az eddigi 1390 Ft helyett 3 ezer Forintokat vont le a kártyámról. Ha így haladunk, márciusra kifizetem az egészet, de nem mégsem az enyém...Tehát megveszem a végleges játékot, csak azt nem tudom, hogy mi ilyenkor az eljárás. Le kell mondanom a bérletet, az biztos, de ezután mi következik szerintetek? Újra le kell töltenem az egészet, ezt pedig letörölni? És honnan érdemes, mert látom hogy a game pass-nál is lehet, de a store-ben is, sőt még láttam Steamban is.. Segítsetek eligazodni ebben nekem... Köszi előre is! -
Gudi
tag
Olvasom, hogy sok társunknak gondja a van az update-k letöltésével, ill a gyorsasággal. nekem akkor valami nagy mázlim van, mert eddig mindegyik simán lejött, most az utolsó (9.76GB) is egy-két óra alatt.. Teszi ezt annak ellenére, hogy nálunk (a III. kerület bizonyos részein ) sajnos csak réz vezetékes internet van, és a legnagyobb sebesség is csak 15-20 Mbit/s...
-
Gudi
tag
válasz
LWhite
üzenetére
Igen, konkrétan Rád és Korcsii-ra gondoltam, mint az FSX-es repüléseink szinte állandó résztvevőire..és persze mindenkire, akinek van erre kedve/ideje..
Úgy érzem, hogy annyira már megtanultam kordában tartani a kis Bonanza gépemet, hogy különösebb bénázás nélkül lehessek a csapat tagja.. Elsősorban kisgépes VFR repülésekre gondolok a lenyügőzően kidolgozott tájak felett.. 
-
Gudi
tag
sziasztok!
Nem látom a hozzászólásokban, hogy valaki beszélne egyáltalán a multplayer-ről..próbáltátok már, és működik rendesen, mint a megszokott FSX-ben?
Csak azért, mert csapatban izgalmasabb repülni, mint egyedül bóklászni a világban...

-
Gudi
tag
Én is tudtam venni nemrég egy TM 16000m Fcs joyt, és remekül működik, igaz, nincs külön gázkar, de tök jó az a csúszka is. Ezenkívül a 16 gomb pont elég hogy szinte mindent lehessen velük működtetni. egy internetes PC boltban vettem, 27.000 Ft volt. Szóval nekem legalábbis bevált és elég is..
-
Gudi
tag
nekem is gond nélkül feltelepült...Az mitől lehet, hogy némelyikőnknek nem sikerül, pl leáll és újrakezdi, stb..
-
Gudi
tag
sziasztok!
Az FS2020 ban a reptereken nincs PAPI ami segítene abban, hogy jól érzékeljem a siklópálya tartását. Valami nincs nekem beállítva, vagy ez ilyen gyárilag? Tudtommal ez a valóságban is működik minden reptéren, úgyhogy nem is értem miért nincs ez szimulálva, mint pl az FSX-ben de a többi szimben is (P3D, stb) ...
-
Gudi
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Köszi neked is a választ! Tesztelni fogom ezt a jelenséget.. érdekes hogy nem minden gépnél, pl a cessna caraván-nál nincs ilyen..
-
Gudi
tag
-
Gudi
tag
Van valakinek olyan tapasztalata, hogy felszálláskor max trotthle-vel pálya végére érve, vagy csak épp elemelkedve visszaesik a motor fordulat, és szépen leáll vagy épp leesik a gép... ezt a kis propelleres gépeknél tapasztaltam, a turboprop-nál nem.
A másik kérdésem: mely gomb megnyomásával tudok a repülésről fotót vagy videót készíteni, (eddig az MSI Afterburner-rel csináltam, de kell lennie egy saját lehetőségnek is). Azt is keresem továbbá, hogyan tudom visszajátszani a repülésemet, Mint az FSX- ben -
Gudi
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Köszönöm a választ, próbálkozom... igen az nagyon jó volt hogy a második képernyőre ki tudtam tenni néhány fontos műszert.. reméljük ezt is megoldják

-
Gudi
tag
sziasztok!
az én kis GTX970 videokártyám várakozáson felül teljesít! próbaképpen átváltottam a médium beállításról high-re és képzeljétek el, egy igazán részletes scenery felett sem csökken 24-25 alá, ami már élvezhető szerintem
Bizonyításul felteszek egy képet..
Tudom, tudom, ez kis gép, nincs felhő stb.. de akkor is..
Viszont lenne egy kérésem, segítsetek légyszi nekem abban hogy hol találom azt a beállítását a joystick tetején lévő Hat switch gombbal a külső nézetben körbeforgatni a látványt, mint ahogy azt az FSX-ben megszoktam. Az Istennek sem találom a sok beállítás közül... a videón az egér jobb gombot használtam, de ez nagyon kényelmetlen, mivel a joy-t is jobb kézzel kezelem.
A másik gondom illetve kérdésem, hogy az, hogy a cockpit panel zavaróan sötét nappal is, alig találom meg a repülés közben a gombokat amiket ugyebár kezelni kell. Ha közelebb hozom az egér görgetőjével, akkor normális világosságú, de akkor csak azt látom, a tájat nem...A panel világítás meg nappal nem működik. Szóval van még mit tanulnom, de ezzel együtt kezdem megszeretni..
-
Gudi
tag
végül megoldódott a probléma, most nem a baloldali kis ikonnal indítottam, hanem a nagy zöld gombbal a JÁTÉK-al..hogy mi a két indítás közti különbség azt nem (azt sem)tudom...

-
Gudi
tag
Fiúk, mi történhetett a GAME PASS-al? Átjött egy barátom, hogy megmutassam neki ezt a csodálatos szimulátort, és legnagyobb meglepetésemre a játék kezdésre kattintva nem történik semmi!! Megszoktam, hogy ilyenkor várni kell kb 20 mp-et, de most hosszú idő után sem indul el a játék. A 300 Ft-ot elutaltam már múlt hónapban, legközelebbi levonás 26-én aktuális (1400 Ft) Internetem rendben van, minden más működik... Mi lehet a probléma? Járt már így valamelyikőtök ezzel a game pass-os játékbérléssel?
-
Gudi
tag
sziasztok! lenne egy kérdésem. Amikor felszállok mondjuk a TNB930-al, rögtön a felszállás után szinte megzabolázhatatlanul fordul jobbra balra a gép, alig tudom egyenesben tartani a joystickel, pedig az X axist egyenesben tartom. Teszi ezt szélmentes időben bármelyik géppel. Egy idő után viszont megnyugszik, és autopilot nélkül is simán repül és emelkedik (joy középállásban). Próbáltam már az érzékenységen állítani, levettem már -10%-ra, de nem segített. Ez az új szimulátornak az extra repülési realitása az FSX-hez képest, vagy az én bénaságom? A dead zónának mi a jelentősége, igazából mit is állít? Nektek is így viselkednek a gépek közvetlenül a felszállás után?
-
Gudi
tag
Kiderül valahonnan, hogy várható-e az FSC for fs2020? nagyon hiányzik nekem a navigációs gyakorlatokhoz...
-
Gudi
tag
sziasztok! Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy az FSC (Flight Sim Commander) miért nem ismeri fel az új szimulátort? Külön lesz erre is talán? vagy az FSUIPC -vel kell valamit csinálni? Nagyon sokat segítene nekem a tájékozódásban, mert a második monitoron az futna..
-
Gudi
tag
Sziasztok! Végül sikerült beállítanom minden funkciót már tudok jókat repülni .. Várakozáson felül teljesít a GTX 970, a TNB 930-al médium beállításban sűrűn lakott városok felett 1440p nem esik 35-40 alá az FPS!!
Ugyanez a 747-el már csak 20, de még az is tök jó szerintem. Én általában úgyis csak kisgépekkel fogok repülgetni, mert engem igazából nagyrészt a tájban való gyönyörködés motívál az FS2020-as repülésre. Szóval minden rendben...köszi a segítségeteket! -
Gudi
tag
köszi, megoldódott a trotthle probléma... nem tudom mio volt a gond, lehet, hogy ezt a próbát a gázzal akkor prógálgattam, amikor a levegőben volt.. és amikor újra kezdtem a reptéren, akkor már símán működött..a Cessna Caravánt jól ismerem, -mert az esetek 90%-ban azzal repülgettem- ezt itt megint meg kell tanulni, pl az autopilot sem akar működni.. de nem fárasztalak, majd valahogy rájövök..
-
Gudi
tag
Köszi a válaszokat! Az a helyzet, hogy amiket leírtál már túljutottam persze, ennyire azért megértettem... de figyi:a sensitivity-nél ha a fehér csík az elején van, akkor a pont a görbe tetjén van, ahogy tolom felfelé a csúszkát jön lefelé, és akkor ér le, amikor a csik a felénél tart. Ha tovább tolom a gázt, akkor megindul felfelé és megy fel a felső pontig. Ez nem is érdekelne, de ahogy a repcsiben nézem a gázkart, és működtetem a csúszkát gyönyörűen megy felfelé, de a motor nem reagál rá!.. A beállításnál van SingleX axis, meg van SingleX + és külön -.Ha az utóbbival próbálom állítani, vagyis külön állítom az increase-t meg a decrease-t, akkor reagál, de úgy, hogy félig tolva a gázkart semmi, a félnél pedig egy kis idő után teljes gázt ad.. már állítgattam az érzékenységén is, de semmi. A csűrő és a magassági kormánynál is van sima X, és Y axis, meg itt is van plusz meg minus, de itt a símával tök jól tudtam beállítani a kormányokat, a trotthle-nél miért nem lehet? A camera ügyben egy keveset léptem előre
-
Gudi
tag
A régi szép időkben, - amikor a Kozma Andris gyönyörűen elmagyarázta a second life-n az FSX javasolt beállításait - pillanatok alatt meg lehetett érteni annak is, aki nem tud angolul. Az is igaz, hogy az ennek a tizede sem volt, de pont elég is volt ahhoz hogy az ember biztonságosan tudjon repülni és a legjobbat hozza ki a gépéből. Ezzel az FS2020 -al egész más a helyzet, legalábbis a számomra. mindent át kell értékelnem amit tudtam az FSX-ben, itt jóformán fel sem tudok szállni rendesen...
Még nem sikerült beállítanom például a trotthle-t a csúszkával, pedig állítottam az érzékenységén is, de össze vissza pörgeti a motort, aztán még a kamerát sem tudom használni körbenézésre.. stb..egyébként a fent megjelenő menüben kell folyton állítgatni a különböző nézőpontokra? Szóval nem is álmodom egyelőre multiplayerban való részvételre, pedig annak idején jókat repültünk együtt (pl. Korcsii, White, stb) és nem volt gondom. Szóval szenvedek ezzel, de nem adom fel, ha már megcsináltam erre a gépemet...Nincs valami gyorstalpaló a neten, ahol tanulhatnék néhány dolgot?
Bocsi a nyavajgásért, de tudjátok ugye, hogy én már nem ahhoz a korosztályhoz tartozom, akiknél a kötőszavak számomra valami ismeretlen informatikai fogalmakat takarnak..
-
Gudi
tag
sziasztok! Sajnos én még a joystick beállításaival kűzdök, pl képtelen vagyok a tetején lévő "körbenéző" gombot beállítani úgy, ahogy az FSX ben erre használtam , úgy a cockpitben, mint a külső nézetben. Ezenkívűl a camera is sokkal kompletteben működik, egyelőre váltani tudok belső és külső nézet között...ismernem kéne azt a rengeteg lehetőséget, amit ad a program. Az FSX használata ehhez képest sima ügy volt,.. talán majd néhány éjszaka alatt eljutok odáig, tudom az alapvető funkciókat kezelni...
-
Gudi
tag
válasz
RubbishBin
üzenetére
Köszi szépen! közben rájöttem, hogy ez nincs egyáltalán konfigurálva, mint ahogy megszoktuk(megszoktam), minden egyes parancsot be kell állítani rajta. kicsit szégyenlem hogy nem jöttem rá egyből...
De ahogy nézem erre rámegy az éjszakám...
-
Gudi
tag
Kérlek benneteket, hogy magyarázzátok el nekem, hogyan kell elfogadtatni az FS2020-al az FSX-en kiválóan működő Logitech Freedoom 2.4 wireless joystikemet, mert nem érzékeli, vagy valamit nem állítottam be ezzel kapcsolatban. A controll menüben ugyan kiírja a nevét, de egy nagy kérdőjellel jelzi hogy valami nem okés...
Vagy van valami lista amelyikeket elfogadja? Vehetek akkor másikat? Bakker -
Gudi
tag
Na végre betöltődött, most ismerkedek vele - mondjuk van mit értékelhető angol tudás nélkül - de rögtön itt az első probléma, hogy a joystikem nem működik. De felismerte, ki is irja a controllnál hogy Logitech freedom 2.4 de a sziluettjénél egy nagy kérdőjel van..
Egyébként a kép gyönyörű, médiumon 1440 el 40 FPS van a TBM930-al!! Hol kell beetetni neki a Joystiket, hogy működjön? -
Gudi
tag
Újra kezdem egy másik mappába, mert innen is kilépett..Bakker
Estére csak lejön.. -
Gudi
tag
Hát most fogta magát 45 Gb után és kilépett a telepítőből. próbáltam visszalépni, most akarja a 43 -at telepíteni, de a fenntlévő csak 16 Gb...Nem értek hozzá, segítsetek légyszi
kezdjem előlről egy másik mappába? -
Gudi
tag
na most végre megy a telepítés, de nem értem, hogy miért csak 91 Gb-t, illetve hol van a többi, hiszen 150 Gb a progi? iszonyú lassan megy a telepítés, ahogy számolom 12 óra fog eltelni...Ez a normális?
-
Gudi
tag
megint megakadtam..a vadiúj 240 -es ssd-re akarom telepíteni, és azt írja a mappaválasztásnál, hogy azt nem választhatom..
most elkezdte a C re (ssd) a 91 Gb-tnyomni, de azon nem lesz elég hely.. -
Gudi
tag
Bocsi hülyeséget írtam, megtaláltam a telepítést, és már tölti is... mondjuk nem tudom mikorra jön le, lehet reggelre..
-
Gudi
tag
sziasztok! na elkészült a gépem, most hoztam el a szervízből. regisztráltam a Game passra, előfizettem a 300 Ft-os havidíjat. És most ott állok, hogy nem tudom hogyan tudok játszani a szimulátorral, mert nem tudom, hogy ő le akarja tölteni, vagy vagy csak símán elindulna? nem találok semmi ilyen parancsot, hogy kezdés, vagy valami .. Bocsi hogy ilyen béna vagyok, de életemben nem játszottam ilyen alkalmazásokkal. szeretném még éjszaka kipróbálni a szimulátort... légyszi segítsetek!
-
Gudi
tag
https://www.youtube.com/watch?v=TfQJhLYA68g erről a videóról beszélek... nem tudom, hogy elhiggyem-e..
-
Gudi
tag
Sziasztok! úgy néz ki, hogy lesz valamennyi esélyem a GTX970 -el, meg az í5-8500 al és 16 Gb RAM-mal egy médium beállításnál a 25-30 FPS-re. Mondom ezt azért, mert a youtube-on találtam egy videot, ami tesztelgeti a GTX 970, mi több azt állítja, hogy ez sokkal jobb, mint a 1050ti...Nem tudom, hogy mennyire volt hozzáértő a videó készítője, de ha igaza van, akkor reménykedem egy jó szimulátorozásban...
Szerintetek lehet valami igaza a manusnak? Persze biztos függ a géptől a tájtól az időjárástól, stb..A videokártya csere, meg az új tápegység + a 250 ssd csak jövő héten lesz beszerelve, mert az informatikus szerelő most szabin van. -
Gudi
tag
sziasztok!
megnéztem az Xbox game pass alkalmazást, ahogy javasoltátok. Már el is döntöttem, hogy próbaként csak a 300 Ft-os havi díjas cuccot választanám, már csak azért is, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az én relatív "gyengécske" gépemre érdemes lesz a végleges programot megvenni...
De lenne egy kérdésem, amit nem tudtam kivenni a leírásból, nevezetesen azt, hogy ha úgy döntök, hogy kuka az egész, akkor az előfizetést le lehet bármikor mondani? és az mennyi időre szól? Úgy látom nektek van már ebben gyakorlatotok...
-
Gudi
tag
Sziasztok! most, hogy már nagyjából látjátok, hogy mit kíván ez a szimulátor a gyakorlatban a gépigény szempontjából, légyszi saccoljátok meg nekem, hogy az alábbi összeállítással van-e valamennyi esélyem egy 20-25 Fps-re?
CPU i5-8500, Gpu GTX 970, 16 Gb RAM, 250 ssd, 20-30 Mbit/s (
) internet.. Köszi a választ előre is. A másik, hogy igazából nem tudom, hogyan kell megvenni a programot, vagy hogy működik ez az Xbox gamepass, amiről itt írtok egyfolytában? Bocsi a hülye kérdésekért, de nagyon tájokozatlan vagyok a témában..
-
Gudi
tag
Sziasztok! Hát megvettem a gigabyte geforce GTX 970-et, amit az MS ajánlj a szimulátorhoz...alig használtan (állítólag) vettem 35 e Ft-ért... Aztán persze még jön a többi, pl tápegységcsere, még egy plusz SSD 250 csak a szimulátornak, szerelési ktsg, stb..Az alap FS2020 ára már el is hanyagolható
Miért mondod Freiherr, hogy semmiképp nem vennél ilyet? Annyira rossz? a hivatalos oldalon volt az ajánlott teljesítményeknél..
Ha esetleg nem válik be akkor legalább az FSX kifut vele a világból... -
Gudi
tag
Ja, és még elfelejtettem az egyik fő gondomat megkérdezni... Azt írja a minimális konfignál, hogy min 20 Mbps internet gyorsaság kell. Nekem a vacak rézvezetékes internet elméletileg 20 Mbps de a gyakorlatban sokszor csak 10-15... Ha ezt tényleg minimum, akkor lehet hogy hiába fejleszteném a gépemet a lassú internet miatt nem is töltené be rendesen a sceneryket? Szóval van gondom..
-
Gudi
tag
sziasztok/ újabb kérdésem lenne hozzátok informatikai tudadlanságom okán
Nézegetem a videokártyákat, és mindegyiknél van egy olyan megnevezés DDR5, ami gondoloma memóriára vonatkozik. de az én gépemben DDR4 memóriák vannak, vagy ez nem számít?
Ja és még egy kérdés: A GTX 970 vagy 1060 elnevezés csak a teljesítményre vonatkozik, függetlenül a gyártótól, mivel ASUS-t, Nvidiát ugyanezzel a GTX...megnevezéssel? Érdemes szerintetek használt kártyát venni? GTX 970 van 52.000 Ftért a Jófogáson... Szóval itt gyötrődök a sok bizonytalanságtól.. -
Gudi
tag
sziasztok! Lenne még egy kérdésem. Az FS2020 ajánlott gépigényénél a program helyigénye 150 Gb, de ez HDD-n kéri. Az lenne a buta kérdésem, hogy ha az SSd -n lenne, mennyivel lenne gyorsabb a játék futása, és ők miért nem ssd-n ajánlják egyből? Azért kérdem, mert az SSD-men nincs már csak 80 Gb, viszont van szinte üres 500 Gb -s Hdd-m. Egyébként nézem ezeket a jó kártyákat de még használtban sem tudom 40 alatt meguszni..
-
Gudi
tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, egy picit megnyugodtam, hogy azt írtátok, hogy csak a videokártya a gyenge pont, nem mintha a CPU valami baromi erős lenne, de talán a minimum közelében van..
Kérdésre válaszolva: a mostani géppel csak az SFX el játszom, és azt tudom mondani hogy közepes felhúzással még elfogadható módon fut a játék (PMDG 747.el 20-25 fps, de egy alap cessnával 60-80...) Ha megúszom videokártya cserével, akkor asszem nekivágok...
Köszi mégegyszer Nektek -
Gudi
tag
Ja és elfelejtettem: C: ssd 250
-
Gudi
tag
Sziasztok!Segítséget, tanácsot szeretnék kérni mindentudó társaimtól...Arról van szó, hogy nagyon izgat engem ez az FS2020, és szeretném megvenni, de nem tudom, hogy elkaristol-e a jelenlegi gépemen a program. láttam a neten a minimális gépigényt, de az a helyzet hogy a csekély számítógépes tudásom okán nem tudom összehasonlítani teljesítményben, tudásban az ott felsorolt hardvereket az én gépemben lévőkkel.
Ezek a következők: CPU i5-8500 3.00 Ghz, RAM 16 Gb, videokártya NVIDIA GeForce GTS 450, Windows 10 pro táp 500 W..
Kérlek benneteket, aki tud segítsen nekem eligazodni ebben a kérdésben, ugyanis a program ára tényleg baráti, de ha gépet is kell cserélnem, akkor már elgondolkodnék a vásárláson... Köszi előre is a megnyugtató válaszokat..
-
Gudi
tag
Sziasztok! Ez 2020 -as FS ismét felkeltette az érdeklődésemet. Elég régen nem repültem, de ezek a videók valóban lélegzetelállító repüléseket sejtetnek...Örömmel látom viszont, hogy a régi jó ismerősők stabilan művelik a hobbyjukat..
Az ember úgy repülheti be a világot, hogy annyira élethű lesz az élmény, mintha tényleg a gépben kuksolnál..
Szeretném megtudni az új FS gépigényét, de sehol nem találok még csak utalást sem rá. Szerintetek egy i5 -8500 3Ghz, 6 GB RAM -al érdemes ábrándoznom arról hogy tudok repülni legalább 25 fps-el?
Na és a másik: vajon mibe kerülhet? -
Gudi
tag
sziasztok!
Szerintetek az FSX:SE-re nem telepíthető az FTX ORBX meg a Vektor?
Ugyanis az a jelenség, hogy a telepítés közben, amikor oda jut, hogy ki kéne választani a szimulátor fajtáját, akkor nem adja fel a lehetőségeket, mint másnál ( FSX, P3D stb), hanem a legördülő menű üres marad, és nem is enged továbblépni.
Magyarul nem találja az FSX:SE-t, beírni az útvonalat meg nem engedi..
Mi lehet a baj? -
Gudi
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, ha ha tudtok segítsetek légyszi..-))
FSX:SE-t használok, és a PMDG 777-nél az autópilot kikapcsolásakor megszólaló nagyon zavaró szirénát melyik gombbal lehet kikapcsolni, ugyanis ez még földet érés után is rendületlenül szól...
A másik kérdés az lenne, hogy az automatikusan beállítódó ILS frekvenciát hogyan és hol lehet átírni, ugyanis nagyon sok esetben helytelenül adja meg, hiába van feltelepítve a 1701 AIRAC, sőt néha nem egyezik a szintén frissített FSC -n megadott számmal. Ha kiderítem a Jeppensen térképről a jó frekit, akkor sem tudom átírni, szépen elcsalinkázik a gép a reptér közelében, és akkor jön az AP kikapcs, fülsiketitő sziréna, kézzel
megpróbálni belőni az irányt, valahogy lekínlódni a gépet a pályára..-))
Ja és ilyenkor természetesen (?) a LOC és az AP gomb is inaktív..
Néztem az FMC -ben az OPTIONS-SIMULATION menüben, ahol csak annyi van, hogy a correct frekihez állítsam ON-ra az első sort..
Köszi, ha valaki fel tud világosítani -
Gudi
tag
Sziasztok!
Van valakinek információja arról, hogy az FSX és az FSX:SE tud-e egymással kommunkálni a multiplayerben a LAN kapcsolattal?
Az történt ugyanis, hogy nagy nehezen Plazy megcsinálta a gépemen, (nekem FSX:SE van), hogy a portok beállítása után tudtunk vele csatlakozni a LAN-nal a szokott módon. Plazynak is FSX:SE van. Igenám, amikor kipróbáltuk a Czakó Ferivel, akinek csak FSX-e van, akkor már nem jött létre a kapcsolat, sem oda, sem vissza.
Ezért kizárásos alapon arra gondolok, hogy ezek nem ismerik egymást? Elég valószinűtlen, de nem tudok másra gondolni...
Ha valakinek van ebben tapasztalata ossza meg velem legyen szíves!
Az FSinn-el való csatlakozás meg valószínűleg működne, de az nálam nem települ fel ismeretlen okból rendesen.
Köszönöm -
Gudi
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
A LAN kapcsolatnál azt nem értem, hogy mi az hogy "egy épületen belül"? Csak azért kéne rendbe tenni a fejemben ezeket a kifejezéseket, mert ezt a LAN-os módszert korábban sokan használtuk multiplayer repülésekre.. Azt értem, hogy azonos hálózaton belül, gondolom ehhez vannak állítva a portok, de ez nincs helyhez kötve, ha azon belül kapcsolódunk. De ugyebár ez is interneten keresztül történik, mint a WAN. Ha a WAN gombot választom a multiplayer játéknál akkor mások által üzemeltetett "szobákba" tudok belépni, ahol egyrészt idegenek vannak, másrészt csak az ő beállításaikkal lehetne repülni..(pl hely, time, stb). Egy kicsit restelkedem, hogy ilyen alapvető kérdésekkel zaklatlak, de jó lenne végre tisztában lennem ezekkel a dolgokkal, nekem, aki 10 évvel ezelőtt a VATSIM-en is repült..-) Akkor betöltöttem az FSINN-t, és ment minden mint a karikacsapás, és ha akartam, akkor plazy házi szerverén is tudtunk közösen repülni.
De most nem akar működni az FSINN sem (újbóli letöltések ellenére sem) és a megszokott LAN kapcsolat sem..
Úgyhogy egyelőre maradnak a magányos repülések...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akkor most mi van ezzel? a standard verzió, ami nekem van 127 Gb, legalábbis az van írva...gondolom a legfrissebb tapaszokkal együtt. pls segítsetek lécci..