- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
Kipróbáltam a multiplayer részét. Nagyon jó! Saját szervert is lehet létrehozni és kóddal levédeni tehát ha összejön a jobb csapat akkor gyönyörű kötelékrepülést lehet szervezni, vagy egy nagyobb túrát, esetleg P-51-el versenyt
. A többi már csak a fantázián múlik.
-
haky
senior tag
válasz
LWhite #12996 üzenetére
Az a furcsa, hogy nem kell patch-el szórakozni. Működik szépen W8.1 alatt, egyedül a widescreen miatt nyúltam most bele a cfg-be. 40FPS-re limitálva van a notebook-om nvidia inspectorral. De azt stabilan tartja FULL HD-n (ez a notebook natív felbontása). CPU. I5-4200H (gyári emelt órajales 4200M) 2.8Ghz-3,4Ghz, 8GB RAM, 250GB Samu 840 EVO SSD, GTX-860M 4GB GDDR5 Maxwell. Lenovo Y50-70
A többit meglátjuk ha kiegészítőkkel megtűzdelem. Szerintem semmivel sem másabb mint a patchekkel ellátott deluxe változat. A multi részét még nem néztem.
-
LWhite
tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki a Steam-es FSX-et?
A multi és a Win8.1 update-en kívül van valami más változás is benne? Kiegészítők ugyanúgy mennek rajta? Érdemes megvenni? (igaz még másfél napig csak 5 EUR a 25 helyett, ami baráti ár érte).
Vajon a multi része elérheti az IVAO vagy VATSIM szintű népszerűséget?
Ha egyáltalán az a cél, mert a kisebb társaságok repülését biztosan megkönnyíti! -
Gudi
tag
Sziasztok!
Tud valaki küldeni nekem egy linket, amiről le tudnám tölteni a legfrissebb adatbázist? (AIRAC CYLE 1412)
Sehogy nem találom, legalábbis az "ingyenest"...
Köszi előre is -
miresz
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy esetleg Prepar3d-ben (v2.4) van e crossfireX támogatás?
Előre is köszi!! -
LWhite
tag
válasz
Korcsii #12987 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Nálam sem lesz fent, azért ennyire nem tobzódom a helyben az SSD-n, pedig biztosan jó lehet, ha sokkal pontosabb a mesh, jobban hasonlítanak a hegyek, völgyek a valódira. Olvastam, hogy néhány részen 5 méteres pontossággal csinálták meg. Igaz ez nem a global-ban van így, hanem az Európa-Afrika részben. Akkor nem véletlenül olyan nagy! Na mindegy, majd ha 240-es SSD lesz, a kisebb így is megtelik ezzel-azzal! -
BenkoG
csendes tag
válasz
wolruf #12971 üzenetére
Na'on jó lenne, ha normálisan kezelné végre a több CPU-t is, nem kellene egy Google-szerverfarm számítási teljesítménye a normális megjelenítéshez és problémamentesen tudnánk egy légtérben repkedni, ámde ez a része erősen kérdéses előttem. Főleg, hogy ki és hogyan fog légiirányítást adni? A dolgok ezen részével még sem elméleti, sem gyakorlati síkon nem foglalkoztam/találkoztam, ha esetleg elláttok tudással, megköszönöm...
BenkoG
-
Korcsii
őstag
válasz
LWhite #12986 üzenetére
Nálam nincs fent, mert se hely, se erő olyan részletességhez, így maradt a default mesh. Ha jól tudom, akkor az Ultimate független a 2010-től, valamennyivel újabb kiadás, még részletesebb domborzati adatokkal.
Érdemes végignézni az összes régiót, anno valamelyiknél láttam bundle opciót az összes régióra (a többinél csak egy-egy másik régió van). A 2010-et valószínűleg azért adják bundle-ben, hogy a régió által le nem fedett területek is meg legyenek, ha nem is olyan részletességgel, de azért a defaultnál jobban,
-
Korcsii
őstag
válasz
MrPetya19 #12982 üzenetére
FSUIPC + WideFS?
LWhite:
Az FS Global független, bármikor telepíthető.Az FTX Glabálnál viszont a base az alap, az mindenképp kell, a többi arra épül, de a Vector és az openLC között a sorrend szerintem mindegy.
Amúgy az oldalon még vannak letölthető repterek is az FTX Global-hoz.
-
LWhite
tag
válasz
Korcsii #12946 üzenetére
Ezek a képek nekem is sok dolgot megmagyaráztak!
Egy olyan kérdésem lenne ehhez, hogy ez egyúttal telepítési sorrendet is kell, hogy jelentsen?Pl. először egy mesh-t (FS Global) kell telepíteni, utána az LC-t (LC-ket), aztán jöhet a Base és a Vector?
Vagy megenged FSX olyat is (mert nem lesz kavarodás), hogy egy Vector után felrakható egy mesh?
Bár gondolom, ami textúrát nem módosít, hanem 'csak' magasság adatokat szabályoz, az később is felkerülhet. Vagy nem?Köszi a választ!
-
Cypresss
senior tag
Ma megvolt a Cessna EU-s ellenőrzése, BP-re visszaszállítás és hardverek beépítése következik ezerrel. Új fotók pár napon belül. Januárban jön az RTL Klub is. Első körben pedig ezek a repterek kapnak részletes sceneryt (Cessna):
LHPR, LHDC, NZMF, NZQN, EGHR, EGTF, YBRM, 2WA1, 74S, KMRY, KTVL, W16.
Várjuk a ti véleményeteket is, hogy mit látnátok szívesen? Nagy repterek kizárva, minőségi sceneryvel ellátott kis repterek jöhetnek.
-
Cypresss
senior tag
Egy rövid OFF jön, hogy mindenkinek jó legyen a napja.
Teljes komolysággal kérdezem; tényleg létezik ekkora kretén a bolygón, vagy egy másik galaxisról tévedt ide:
ON
Cessnáról friss hírek hamarosan.
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #12974 üzenetére
Pont ma néztem egy vidijót gyermekkorom ,,szimulátorairól''. Igencsak megmosolyogtató, ahogy bedöntéskor szépen szinten tartják magukat, se lassulás, se magasságvesztés, se továbbfordulás, semmi
Emlékszem, mekkora csalódás volt nekem, hogy az első komolyabb szimulátornál folyamatosan ellen kellett kormányozni, meg húzni a kart, meg úgy általában miaz, hogy nem csak lőni kellFalcon Amigán... Retaliator szintén vagy az ismeretségi kör egyetlen EGA konfigján
... Nekem még ezek voltak az elsők. Én meg FS 4-eztem, és zavart, hogy se lőni, se semmit nem lehet. És még ronda is
Ehhez képest egy GA repcsi a Saitek panelekkel otthon a mostani konfigon.... gyerekként ezért nem tudom mit meg nem tettem volnaNa majd a fiam
Szerk: nem mondtam igazat... Az első az ACE volt a +4-emen, majd szépen fel a ranglétrán, de a fentiek maradtak meg igazán
-
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #12971 üzenetére
Szerintem max pár bugfix, hogy ne legyen tele a Steam anyázással.
Komoly átalakításhoz idő kell, főleg, hogy az eredeti fejlesztő csapat (aki ismeri a programkódot kívülről-belülről) már sehol. Lényegi áttöréshez meg minimum assembly kódot kellene babrálni, ami csak úgy nem megy.
-
wolruf
őstag
Jelentkeztem a Saitek által meghirdetett FSX Steam beta tesztre, sajnos valószínűleg nem válogattak be :-/ Pedig ezek szerint lesz némi módosítási lehetőség (szoftver), talán kicsit előkapják az engine-t és módosítanak rajta, hogy mai szinten legyen. Így lenne valami alternatíva a Prepar3D mellé. Persze ez csak tipp. Én már stabilan működő Saitek drivereknek is örülnék
-
BenkoG
csendes tag
válasz
Korcsii #12968 üzenetére
Köszi az ötletet. Természetesen az volt a legelső, amit megtettem (http://lhsimulations.com/forum/index.php?topic=205.msg10385#msg10385).
Gyakorló informatikusként találkozom olyan felhasználókkal, akik kijelentik, hogy nekik nincs szerencséjük a számítógéppel és néha már én is hajlok velük kapcsolatosan erre a meglátásra (bár a logikusabbik énem azt mondja, hogy valamit ők nem csinálnak úgy, ahogy kellene). Na most érek el erre a pontra magammal kapcsolatosan, de még nem adtam fel, a karácsony körüli napokban nekiállok az "egyesével egyelgetek" módszernek.BenkoG
-
Korcsii
őstag
válasz
BenkoG #12966 üzenetére
Próbáld meg esetleg az LHSimulations fórumán, hátha nekik van rá ötletük.
-
Cypresss
senior tag
Azt hiszem kb egy éve ígértem meg Rudinak, hogy megszerzem, mert amit kaptam a hollandoktól az nem tetszett neki; [tessék]
-
BenkoG
csendes tag
Az LHSIM problémához feltöltöttem képeket.
1. LHPR1 képen a Twotter ott áll a várakozóponton, jobbra látszanak az épületek kontúrjai.
2. LHPR2 fentről, a reptér sehol, de látszik, hogy a falu és a reptért környező terület fénykép alapú.
3. LHBY A kifutó végénél az egy vonalban lévő objektumok a nagyfeszültségű távvezeték oszlopai illetve merőlegeesen egy bokorsor. Itt is látszik a photogen...
4. LHSM, az aszfalt fekete, a fák közt álló fekete bucik a bunkerek.
5. LHPP, a háttérben jobb oldaon épületek, balra parkoló repülők és a tankolóállomás (emlékeim szerint)
Ha bárkinek bármilyen ötlete lenne... Köszönöm előre is.
BenkoG
-
LWhite
tag
válasz
Cypresss #12926 üzenetére
Akkor lehet, hogy teszek egy harmadik látogatást is a központba!
Bár ez részemről már csak jövőre esedékes.
Pilatus géppel repülöm a túrát.
Még egy kérdés hozzátok, amit nemrég tapasztaltam.
Talán leginkább azokhoz szól, akik IVAO-n repülnek, mert nem tudom, hogy mostanában változott-e valami az időjárási adatok kezelésénél. Néha használok külső időjárás programot, de most nem volt bekapcsolva semmi.Szóval a probléma ez volt:
Leszállás 8 csomós szembeszél. Kb 400 láb magasan durva szélnyírás szerű hatás, 5 óra irányból 23 csomós hátszél. Volt egy hirtelen zuhanásérzés, mivel már elég közel voltam a leszálláshoz (go-around eszembe se jutott) megpróbáltam a leszállást, majd 100 láb magasan megint fordult a szél és visszakaptam egy 6 csomós szembeszelet, ami kicsit megint borította a már valamilyen szinten irányba hozott gépet.
A kérdésem az lenne, hogy ez az időjárás szervernek valamilyen furcsa hatásmechanizmusa vagy előfordulhat ilyen gyors szélirány változás a szimulátorban?
Köszi a választ! -
BenkoG
csendes tag
válasz
Korcsii #12957 üzenetére
Uraim,
nagyon köszönöm a cikkeket, de megbocsátást kell kérnem. Számtalanszor elmentem a HA-MOI mellett (mivel a közelben lakom és a munkám miatt sűrűn jártam arra) és mindig csak nyálcsorgatva nézegettem, hogy egyszer, egyszer be kellene menni oda... (Azt a helyet roppant mód nem szeretem, ahol állt.)
Na most mehetek Kassára. De megyek, a következő másodszülinapomra ezzel a túrával fogom meglepni magam.BenkoG
P.S.: Kunovice LKKU is útba esne. Tervek szerint.
-
Cypresss
senior tag
Köszi a cikkeket, ezek szerint egyben marad a gép és nem valami hülye cég vásárolja meg, hogy a darabjaiból végül szimulátort csináljon. Mert azért mindennek van ám határa.
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #12950 üzenetére
Amúgy elajándékoztuk, mert az jó
Király, és ki volt az a zseni, aki ezt úgy gondolta, hogy jó ötlet?
(#12938) Korcsii: Nem tudom, azért ez elég állat lett ahogy nézegetem a fícsörlistát. Nekem igazából semmi bajom a PMDG V1-el, csak az a hányás VC ne lenne...
(#12951) BenkoG: az árakkal kapcsolatban jut eszembe. A héten Fekete Péntek lesz a simmarketen:
Isztambulra és Mexikóvárosra azonnal rárepültem, mert ennyi pénzért ajándék.
-
BenkoG
csendes tag
válasz
cintula187 #12949 üzenetére
Jó sok elektronika befér egy ekkora orrba
Ha szegény gépecskének jó az ajándékozás (pl. felújítják és újra repül avagy múzeumban szépen karbantartják a látogatók nagy örömére), akkor áldásom rájuk. Már ha kell az én áldásom hozzá
BenkoG
-
BenkoG
csendes tag
válasz
Cypresss #12936 üzenetére
Off topic, zárásként:
A múlt héten megfogalmaztam a jogtisztaságra vonatkozóan néhány gondolatot. Köszönöm Cypress kolléga "méltatását", ámde hozzá kell fűzzek megint néhány dolgot.
1.Nem, nem vagyok a szoftverrendőrségnek/adó/egyéb hatóságnak és/vagy szervezetnek sem tagja. A reülőszimulátoros közösségnek vagyok a tagja.
2. A megfogalmazott vélemény a sajátom. Teljesen. Két dolgot nagyon jól megtanultam (a saját káromon is): tetszik, a holmi, szeretném, de első körben a pénztárca dönt. A második: a virágboltos árakkal senki nem versenyezhet :-)) De ha valaki a virágboltban vásárol, lelke rajta, ha tudok technikailag tanáccsal vagy közreműködéssel segíteni, azt szívesen megteszem.
On topic:Csinálok pár jó kis screenshotot és feltöltöm ide. Előre is köszi.
BenkoG
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #12945 üzenetére
Az FSX rétegei:
És hogy illeszkedik ebbe az FTX és FS Global:
-
BigBlackDog
veterán
ORBX termékekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Létezik FTX-Global, FTX-Global Vector, illetve FTX-Global openLC Europe nevű kieg. Ezek pontosan miben különböznek? A global esetleg tartalmazna mindent?
-
JokerMaffia
tag
Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
RCH663
aktív tag
válasz
JokerMaffia #12940 üzenetére
Ha igazán komolyat akarsz, akkor egy kicsit kendácsolni kell. F-14 Fleet Defender Gold edition, egy ősgyík dosbox kell hozzá, 20 éves játék, de egy próbát megér ha van egy kis kaland vágyad...
hahaaa... kerestem a linket, ÉS VAN STEAMEN!!
megyek letölteni
-
RCH663
aktív tag
flight simulation lvl99
-
pcnet
addikt
válasz
JokerMaffia #12940 üzenetére
Szia!
HawX
HawX 2
Combat Pilots
Lock On
IL-2 Sturmovik -
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy játékos, ámbár a repülőkkel kapcsolatos szimulátor játékok tetszenek. Engem igazából egy Top Gun -hoz hasonló, azt az érzést kiváltó érdekelne. Létezik egyáltalán ilyen fajta szimulációs játék? Ha igen mi a neve, nevük? Köszönöm.
J.M.
-
cintula187
addikt
-
Cypresss
senior tag
Megjelent az iFly747: [link]
Képek alapján szép és részletes a cockpit is.
-
Cypresss
senior tag
válasz
BenkoG #12928 üzenetére
Szia,
Az off topic témához:
Kevesek között vagy akik látják a lényeget.
On topikhoz:
Megnéznék néhány képet, de sceneryben én csak kezdő vagyok, szóval lehet, hogy nem tudok segíteni.
(#12932) Gudi:
Szia Gudi,
Amennyiben a gép hivatalos forrásból van, és mostanában vásároltad, akkor az tartalmazza a korábbi szervizcsomagok javítását, nem kell semmit telepítened. A gép pontos verziószáma könnyedén kideríthető. Az FMC-ben Menu/PMDG setup/About. Az SP1c egyébként az előző javításokat is tartalmazza.
A PMDG két dimenziós paneljei bármikor tetszés szerinti méretre húzhatók, és persze semmi közük a javítócsomaghoz.
Ehhez először a hívd be a kívánt panelt, tartsd lenyomva a bal egérgombot közben pedig mozgasd lefelé a panelt, ezután látni fogod a panel szélét. Most már csak annyi a dolgod, hogy a panel valamelyik szélére kell mutatnod az egérmutatóval (ekkor egy jobbra-balra vagy fel-le mutató jelzés tűnik fel) vagy a sarkira, utóbbi esetben méretarányosan változik minden a panelen ahogy kisebbre vagy nagyobbra állítod.
Fontos még, hogy ezt az "átméretezést" a gép minden indítása során meg kell csinálnod. Ha ezt nem szeretnéd, akkor bele kell nyúlni a panel.cfg be, de azt inkább ne egyedül csináld.
-
-
wd.taz
aktív tag
Szia Gudi!
PMDG 737-800/900 van meg?
Annak 3 SP-je van (legalább is nekem): a,b,c. szép sorban fel szoktam rakni őket. Azt nem tudom, hogy a 2D-n segít-e, én 3D-ben használom.
A PMDG oldalán csak SP1c látok?
Lehet, hogy ez is elég, tartalmazza az előzőeket is?
Tazi
-
Gudi
tag
Sziasztok!
Ismét egy kis segítséget kérnék tőletek, elsősorban Cypress barátunktól, de aki tud segítsen kérlek benneteket.
Arról van szó, hogy lett nekem egy PMDG 738 NGX gépem az FSX- hez. Na mármost az egyik problémám, hogy nelókem még 5:4 -es monitorom van (jobban is szeretem egyébként), de a repcsi 2D panelje tozítva, hosszában nyújtott formában jelenik meg, ami nem csak azért zavar, hogy nem túl esztétikus, hanem mert a plusz rész a kilátás legalább 50 százalékát elveszi. Lehet mondani, hogy használjak 3D nézetet.. igaz lenne ez, ha az én régi nem túl erős gépem 3D nézetben nem 8-10 fps-t produkálna, ami ugyebár élvezhetetlen. 2D nézetben, ha nincs mondjuk kiegészítő scenery, és nem túl bonyolult a táj, fel tud menni akár 20 fps-re is, ami már mondjuk elfogadható.
Valahol olvastam illetve mondták is nekem, hogy ezen a gond az SP1. telepítése segíthet. Tekintve, hogy igen gyér angol tudásom van (inkább konvergál a 0-hoz) egyedül sehogy sem tudom kibogarászni, hogy segít-e ez a problémán, illetve jól értem-e, hogy lehet-e egyáltalán segíteni ezen. a másik, hogy ez a repülőgép SP1-e? A kérdés feltevéséből kiolvasható, hogy nem sokat értek a szimulátor belső világából...
Ha van valami ötletek, segítsetek kérlek benneteket, hogy élvezhessem az FSX tájait megtoldva FTX -el...
Köszi előre is -
aviator
tag
válasz
cintula187 #12930 üzenetére
Őrület...mindenesetre a history problémát a felrobbanás határán egyensúlyozva megoldottam. Itt egy egyszerű regisztráció után a bal oldali sáv airline flight tracker részébe beírva az adatokat megkapható a számomra szükséges adatbázis. Ha valakit még érdekel.
-
aviator
tag
Nem tudom ki ismeri, használja, illetve milyen rendszerességgel, milyen mélyen, milyen célokra a flightradar24.com weboldalt. Biztos észrevettétek már, hogy az elmúlt napokban kijött az oldalnak valami új verziója, ami az én véleményem szerint meglehetősen ocsmányra sikerült azzal, hogy lecserélték azt a viszonylag kulturált bal oldali sávot a jelenlegire. De ez hagyján.
Úgy vettem észre, hogy az eddig (komoly méreténél és információtartalmánál fogva) egészen kiválóan használható adatbázist lényegében eltüntették, és lett helyette egy olyan amiben, ha egy adott járatszámra rákeresek, akkor csak az adott napot megelőző 7 napról találok adatokat a járattal kapcsolatban. Korábban akár 2 hónapra visszamenőleg meg tudtam nézni egy adott járat history-ját.
Nem tudom kinek tűnt ez még fel rajtam kívül, de akinek igen, az erősítse már meg légyszi, hogy ez tényleg így van és nem nézek be semmit és nincs egy rejtett gomb valahol amivel el tudom érni a régi history-t. -
BenkoG
csendes tag
válasz
Szia Cypress, sziasztok Többiek!
Az LHSIM sceneryből Pér szigorúan official, a többi free.
Off topic:
Én - mint ex-szoftverfejlesztő - ügyelek arra, hogy "közvetlen kollégáim"- ha pénzért adják az általuk megalkotott szoftvert, akkor ne okozzak nekik kárt. Ez nem mindig egyszerű, de hajlamos vagyok "önsanyargatni" ha nem fussa rá.
Nevezzetek hülyének vagy képmutatónak, de volt már velem, hogy találkoztam máshol az általam fejlesztett szoftverrel, ahol "nem kellett volna" és eléggé fájt, ez anno asztalborítással járt nálam.Innét nézve egyenes a dolog.On topic:
Tehát az FSX jogtiszta, a Twin Otterem ajándék volt, Pér jogtiszta, a többi free. Nagyon sok free scenery van, pl. Görögország majdnem teljes egészében, ráadásul fotó-alapon. Ezek a mostani új telepítésemben nincsenek beintegrálva, szándékosan, mert az LHSIM dolgot akarom első körben rendbe tenni. Tehát a mostani állapot: FSX Acceleration, LHSIM Library Pack, Landmarks, LHPR-LHBY, LHDC, LHPP, LHSM, TwOtter.Görögország nekem mindig nyaralás, kikapcsolódás, csoda, imádom, de Magyarország az otthonom és az itteni reptereken szeretek leszállni, elsősorban. Utána kalandozom a világban.
BenkoG
P.S.: Ha kéritek, csatolok képeket.
-
aviator
tag
válasz
"Szia,
Ezt az anyagot most hétvégén fogom átolvasni. Utána reagálok rá, már amennyiben érdekel a véleményem."Persze, mindenképpen, kíváncsi vagyok mit látsz benne, meg igazából ha gondolod kiegészítheted a friss tapasztalataiddal, már amennyit a szimulátor építésből át lehet emelni az asztali PC-n való FSX-ezésbe.
-
Cypresss
senior tag
válasz
aviator #12906 üzenetére
Szia,
Ezt az anyagot most hétvégén fogom átolvasni. Utána reagálok rá, már amennyiben érdekel a véleményem.
(#12922) wolruf: Igen, hallottam róla.
(#12923) LWhite A Cessna elvileg nov végére volt terv szerint belőve, de két hetet biztosan csúszni fogunk, tehát azt mondanám, hogy dec 15-ig.
Ez egy Beechcraft gép amivel repülsz?
#12924) BenkoG:: A scenery virágbolti változat, vagy official?
(#12925) Korcsii : Igyekszünk.
Az is eldőlt, hogy kb 220-230 fokos lesz a vetítés. Erre a VFR-nél biztosan szükség lesz, mert az ember sokat tekintget hátrafelé. Sceneryk: néhány kivételtől eltekintve csak ORBX lesz.
Lehet be kell költöznöm két napra az irodába. Balázs (az IT-s legalábbis ezt javasolta).
Ha még nem mondtam volna, a PMDG 747V2 Alfa-tesztjei elindultak. Amennyiben valakit érdekel, lesz külső bétateszt is (kb fél év múlva), lehet rá majd jelentkezni. Az is elképzelhető, hogy ha a Pilots nagyon sok időmet elviszi, akkor átadnám valakinek a PMDG-nél nehezen össze grundolt bétateszteri státuszom (ez persze részben még a jövő zenéje), akit esetleg ez érdekel az keressen meg pls magánban.
Elmentem aludni...
-
LWhite
tag
válasz
Cypresss #12883 üzenetére
Az anyahajós képhez folytatás, induláskor is ért egy meglepetés!
+1 hajnali hangulatkép!
Most már elég hosszú út után, amit a VFR túrán teljesítettem egyre jobban kezd érdekelni, hogy mikor készül el a kis Cessna!
Kicsit más a hangulata ennek a repülésnek, a tájból egy hangyányival többet fedezek fel!
És (legalább így) olyan helyekre jutok el, ahová a való életben sajnos kevés eséllyel. Jól szét is nézek! -
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #12918 üzenetére
LH Sim mindenben sokkal jobb. Igen, működik együtt a kettő. Én is így használom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Cypresss #12916 üzenetére
Köszönöm a kimerítő elemzést!
Lisztferihegyre (és egyéb főváros környéki repterekre) az Aerosoft, vagy inkább az LHSimulations verzióját ajánlod (ha jól látom, utóbbi csak LHBP-t tartalmazza)? Esetleg a kettő együtt hajlandó működni (LHSimulations féle LHBP és Aerosoft Budapestje)?
-
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #12914 üzenetére
A kérdésem a következő lenne. Jelenleg milyen kiegészítőket ajánlotok (repterek, domborzat, landscape, gépek (kisgépek, turboprop, turbojet)
Repterek: FlyTampa (a legjobb), Taxi2Gate, ORBX és DRZEWIECKI DESIGN munkái kifejezetten igényesek
Domborzat: FS Global, ORBX és FranceVFR
Kisgépek: A2A SIMULATIONS (ez mondjuk hardcore fanoknak való, de ha ezt a szintet keresed, akkor nincs náluk jobb), RealAir, esetleg a LionHeart, de azt nem ismerem különösebben jól.
Realair-t nagyon szeretem, a Lancair az egyik legjobb gép FSX-hez. [link] Nagyon ritkán repülök VFR-t, de akkor csak ezzel.
#12915) Rudi50 : Sajnálom hogy nem találkoztunk, tegnapi napom borzasztó volt, kb fél órával utánatok értem vissza. Amíg lehet, csak motorral fogok közlekedni a városban. Autóval sima öngyilok.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Néhány év kihagyás után ismételten vissza szeretnék térni az FSX világába heti néhány óra erejéig (szóval nem hardcore szinten). Amikor még korábban felhagytam vele volt néhány jól bevált kiegészítő, amit használtam. Repterek tekintetében Aerosoft Budapest, Innsbruck, LHSimulations LHPR, LHSM volt használtban. Gépek tekintetében olyan nagyon nagy vassal nem repülgettem komolyan, a legnagyobb gép a 737 volt (ezen még az útvonalrepülés ment). 737-ből a PMDG félét használtam, kisgépekből Carenado gépei fordultak elő leginkább, illetve még a Flight One PC-12-vel repültem sokat.
A kérdésem a következő lenne. Jelenleg milyen kiegészítőket ajánlotok (repterek, domborzat, landscape, gépek (kisgépek, turboprop, turbojet)), milyen ajánlott újdonságok jelentek meg az utóbbi időben? Előre is köszönöm a válaszokat! -
Cypresss
senior tag
Éreztem, hogy ezt az infót nem lett volna szabad elmondanom...
Szerintem ne várjunk egymásra, nyugodtan menjetek fel, keressétek Jánost, és repüljetek. Én is érkezem majd, csak előbb leküzdöm a pénteki dugó+autós tüntetés+Bem-rakpart lezárás brutál kombót.
-
aviator
tag
válasz
BenkoG #12904 üzenetére
Igen, ezt próbáltam érzékeltetni a bevezetőben, csak gondolom akkor az a része nem jött át kellőképpen, hogy azért ezt én nem nevezném Bibliának olyan értelemben, hogy ezt, és csakis ezt lehet követni annak érdekében, hogy egy használható FSX-et kapjunk. Frappánsak az eredetiben a Bibliára hasonlító tartalmak, én ezt nem éreztem annyira magaménak és jogosnak sem, hogy beleírjam a fordításba. A tartalmát, szakmaiságát, igazságtartalmát tekintve már egy kicsit azért közelebb áll ahhoz, hogy Biblia legyen. De gondolom, hogy azért mindenki meg tudja ítélni azt, hogy mit engedhet meg magának anyagilag a leírtakból. Ez ugyanúgy egy nézet, egy javaslat, mint itt bárki másé aki posztol ide a fórumba, csak éppen egy informatikában erősen jártas illetőtől származik (erősen megkérdőjelezhető stílusban), ami abszolút nem jelenti azt, hogy bárki számára erősen ajánlott legyen a szó szerinti követése. Itt most elsősorban persze a hardveres részre gondolok. A szoftveres részéről én is most olvastam először, éppen ezért írtam bele, hogy nem tudok a leírtakért felelősséget vállalni, meglátjuk mit hoz a konyhára, remélem még idén lesz lehetőségem kipróbálni.
A babázásról lemaradtam, akkor így utólag gratulálok és sok boldogságot kívánok!
-
BenkoG
csendes tag
Cintula apukának gratula, a fiatalembernek pedig sok boldog repült órát kívánok a magam nevében!
Lenne egy fogós-ravasz kérdésem, hátha találkoztatok már a jelenséggel (az a baj, hogy sehol nem találtam választ erre e kérdésre). Nagyon nagyra becsülöm az LHSimulations csapat munkáját, csodálatosak a sceneryjeik. Csak nem az én gépemen. Hozzá kell tegyem, másik FSX verzióval és másik gépen is pontosan ugyanerre az eredményre jutottam, sőt, többször le is töltöttem a telepítőkészleteket, kikapcsolt vírusvédelem mellett is.
A jelenség: felteszem az LHS Base Packet (1208), arra a Hungary Landmarks csomagot, minden OK. Abban a pillanatban, hogy felteszem a megvásárolt LHPR csomagomat, abban már nem lesznek jók az objektumok. Konkrétan a magas fű a taxiway szélén, az épületek oldalfalai helyett feketeség, a bokrok helyén fekete négyszögek, a szélkerekek feketék, a TV-toronyból, Pannonhalmából eltűnnek szintek, ami megmarad, az is fekete. Tudom, hogy BGL fájlok szintján van a gond, mert az FSX megzavarodik és nem tudja megjeleníteni. Nem akarom a csomagok sok-sok BGL file-ját megmozgatni, mivel tenger idő, kísérletezés és nem utolsó sorban a szerzők jogait is hátha megsértem vele (egykoron fejlesztőként kezdtem a pályát - azt hiszem, ezt nem kell tovább ragoznom).
Ami érdekelne: találkoztatok-e már a jelenséggel, illetve az FSX-ben van-e bármi olyan jellegű beállítás, ami segíthet a problémán? Előre is köszönöm.BenkoG
-
BenkoG
csendes tag
válasz
aviator #12885 üzenetére
Kedves Ádám! Kedves Fórumtársak!
Szerintem nem vagyok egyedül, hogy olvastam a mű eredetijét. Gondolom azzal sem, hogy Ádám véleményét támogatom a szerző stílusáról. Mivel van szerencsém informatikusnak nevezni magam, illetve van egy kis múltam már az FSX használatában is, úgy érzem, vehetem a bátorságot kijelenteni a következőeket: azoknak szóló írás, akik ismerkednek vele vagy kicsit már elmélyültek az FSX használatában és sok olyan dologról is beszél, amit tényleg érdemes megfontolni annak, aki gondolkodik a szimulátoron vagy cserélné a hardverét. Azt is figyelembe kell venni, hogy a mű eredeti szerzője egy olyan világrészen él (vagy olyan anyagi helyzetben van), hogy nem kell azon gondolkodnia, hogy i5 vagy i7 CPU-t vegyen.
Összefoglalva: akinek nem inge, annak nem gatyájaNekem adott egynémely kijelentésével gondolkodni valót...
Jó repülést mindenkinek!
-
wolruf
őstag
Népek! Akkor holnapra lesz valami?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2904, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest