Hirdetés
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- Sonarr és Radarr
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
uRSul
tag
Sziasztok!
Próbáltátok már a 13.11-es (nem beta) Ati drivert? Ezzel már fut rendesen az FSX?
Mert akkor csak frissítenék már win8.1-re!
Köszi!
-
Geryson
addikt
Hát szép jó estét Mester Urak!
Jelentem megjött az új gépem, egy 4770k (amit kapásból feltépek 4.5 Ghz-re) és egy Radeon 7990 plusz a többi finomság (16 Gb 2600 Mhz-s DDR3, brutál lap, brutál hűtés). Bevallom őszintén nagyon kíváncsi vagyok, mert ha ezen a gépen nem lesz ultramakulátlan az FPS, akkor semmin, akkor nincs olyan gép.
Mondjuk sztem nem lesz, de ha mindenhol megvan a 30 FPS, akkor nekem már nincs több kívánságom az FSX felől.
RCH663 kollégával már egyeztettem a közelmúltban, ő is mondta, hogy nem igazán tudja, hogy egy 6 Gb-s, dupla GPU-s kártya mit is csinál az FSX-el, csinál-e valamit, de hát ezt nemsokára megtudjuk. A proci sem egy gyenge féle, remélem ő is adja magát azért majd. Sajnos tüdőgyulladásom van, így hétfő óta csak nézegetem a dobozokat, de sztem a hétvégén már összedobom ha olyan állapotban leszek.
Ha szépen megy, akkor rögtön meg is veszem az Orbx Globalt, mert ezt eddig azért nem mertem bevállalni és persze dobok is fel képeket.
aviator: Ez érdekes, mert nekem megy az 5.1, pedig én is alaplapit használok. Nekem annyi van, hogy a Logitech Z906-on van egy módkapcsoló, hogy át kell nyomnom 5.1-re (nem a virtualizált 5.1-re) és akkor tök szép (egyébként egy kicsit kuszán adja ki a a hangokat). A hajtóművek nekem csak hátul szólnak és közben péntek vagy szombat este a repkollégákkal végig Skype-on beszélgetünk, ami meg az elsőkön szól. Hatalmas élmény, amikor jössz le ILS-en ő meg szépen korrigálgatja a tolóerőt, az tényleg elég élménydús így.
-
Cypresss
senior tag
Feldolgoztam egy örök klasszikust: [link]
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #12162 üzenetére
Keretben és full képernyőn is ugyanez a gond? Mert ha igen, akkor valószínű Visual C++ probléma. Egy újra telepítés elvileg segít rajta (persze ha nem virágbolti forrásból van).
(#12164) RCH663: a tripla 7-esnél csak a fejlesztés elején volt róla szó, de az őrületes mennyiségű bug miatt töröltek minden ezzel kapcsolatos processt. Azt hiszem az ORBX sem támogatja az ftx Globalból is kivették, feltételezem nem véletlenül.
(#12168) RCH663 : Sok sikert hozzá, elég kilátástalan szélmalomharcnak tűnik, főleg a sceneryk miatt. Steve programjáról (amit te is linkeltél) nagyon jókat írnak, szerintem mindannyian örülnénk, ha ezen a téren előrelépés történne.
(#12178) aviator:: Sehogy. Egy gépről tudok, ahol megoldották ezt a "problémát" a PMDG 737 NGX-nél speciális kódolást használtak, ezért az alapból tudja az 5.1-et (ami persze nem igazi 5.1, csak trükk) ott a sugárfordító hangja a hátsó hangszórókból szól, más gépről nem hallottam, ami ilyet tud.
(#12189) aviator : A Realtek audio managerben állítsd 7.1-re a hangszóró konfigurációt, ezután az oldalsó párt vedd ki, majd csinálj egy tesztet. Ezután már 5.1-ben fog szólni (ha a géped is úgy akarja.)
-
RCH663
aktív tag
válasz
aviator #12191 üzenetére
Youtube alapból szetereó. A drivert kell beállítani a saját progijával, hogy keverje fel virtual 5.1 re.
A windows hangbeállításainál kell dúrnod, mert van hogy ott szereó az alpértelmezett. Jobb klikk a hangerő szabályzón és ott a tulajdonságok között valahol valamelyik ablakban a hangszóró, vagy jack találkozások tulajdonságainál be tudod állítani az alapértelmezett kimeneteket, és kódolást (fejhallgató, 2-2.1, 4.1, 5.1, spdif stb..)
-
Korcsii
őstag
-
wolruf
őstag
-
djfules
tag
válasz
Korcsii #12184 üzenetére
Első ránézésre jó! Vajon mekkora gépigénye van, olyan mint az FSX-nek... Még a végén megy a levesbe és váltok, de vajon az addonokkal mi a helyzet? Azok is kompatibilisek?
Home Cockpit kedvelőknek: https://www.flyelite.com/faa-certified/advanced-atd/pi-1000/
Az árát nem láttam de biztos newm magyar fizetéshez higazították, mindenesetre én gondolkodásnélkülberuháznék :-) -
Korcsii
őstag
Jövő hétfőn jön a Prepar3D: pár infó
-
aviator
tag
válasz
MrPetya19 #12181 üzenetére
Azt hiszem az enyém is realtek, de mindjárt megnézem. Genius 5.1 hangrendszerem van, a 3 jack dugós megoldást használnám. Windows-ban a hangszóró beállításoknál ha rákattintok az egyes hangszórókra akkor mind szól megfelelően. Megnézem a drivert. Egyéb ötlet ha esetleg továbbra sem jó? FSX-ben nincs erre külön beállítás?
-
Korcsii
őstag
-
aviator
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom az FSX-et rávenni, hogy 5.1-ben szóljon. Az oprendszerben elméletileg működik az 5.1 ki van próbálva, FSX alatt viszont nem szól a center és a mély, csak a többi. Alaplapi hangkártyám van, ASUS P8H67-M.
Ha van esetleg valakinek ötlete hálás lennék.
Thnx!
Ádám
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #12170 üzenetére
Asszem kezd a q6600-asom kevés lenni, ha arra gondolok, hogy valamikor esetleg frissítek szoftveresen is .... :-/ Már a Airbus Extended is feszegeti a határokat, de ezt nézve elvérzett a konfigom
Rajtam kívül használ még valaki Saitek paneleket? Ha igen, hálózatba kötött gépekkel nyerhetek még nyers erőt? Mert akkor veszek valami hulladék netbook-alapot és kinevezem panelszervernek
-
Korcsii
őstag
YouTube: Prepar3D V2 Beta - Volumetric Fog
RCH663:
A DX10-re kíváncsi vagyok. Anno a küldetéseket azzal vittem, és több FPS-em volt. Most "csak simán" átkapcsolva LHS LHBP tesztelésnél viszont valamennyivel kevesebb (bár még így is dupla annyi, mint az Aerosoft-nál DX10-ben). Azért nem nevezném teljesen DX10 kompatibilisnek azt a scenery-t sem alapból. -
RCH663
aktív tag
Tisztelt közösség!
Hamarosan szülök egy bejegyzést DX10 üzemmódról. Jelenleg tesztelgetem a dolgokat. A dolgok jelenlegi állása szerint új életet lehet lehelni az FSX-be. Persze itt is vannak megkötések buktatók, és kompromisszumok (bizonyos addonok nem vagy nem megfelelően működnek, van ami gyógyható, van ami nem) de összességében elképesztő minőségi és teljesítménybeli ugrás érhető el. Mindezt úgy hogy rendesen működő AA is van.
ez kell a dx9 alá készült dolgokhoz
Az egyetlen szépség hibája a dolognak hogy költeni kell rá.
-
wolruf
őstag
válasz
Csorbi #12165 üzenetére
Emlékeim szerint ez egy ordas nagy kamu.
A legtöbb videó, amivel tömjénezik magukat, sima FSX (vagy FS2004) videó. A képeket nem véletlenül nem lehet kinagyítani, ráadásul egy komoly cég nem egy ilyen honlappal égetné magát. eBayen és pár másik oldalon is nyomják ezt a hulladékot, de nincs értelme foglalkozni vele. Ha nem így van, majd valaki kijavít. -
Csorbi
addikt
Srácok, erről hallott/olvasott már valaki? VirtualPilot3D
Nehéz elhinni, hogy valami hatalmas penge dolog lehet úgy, hogy eddig én legalábbis nem sokat hallottam róla... A weboldaluk szerint 4 DVD-s telepítője van, és az ára most mindössze 67 dollár. -
RCH663
aktív tag
Cypress kolléga te foglalkoztál már a dx10 móddal, illetve fejlesztgetések során nálatok rajta van a listán hogy dx10 alatt is működjenek az addonok?
-
wolruf
őstag
-
cintula187
addikt
Utsó kálváriám mára. Sikeresen felraktam végre az FSX-et. Default flight ok gond nélkül mennek. Felraktam a PMDG ket és egyik sem indul el sem defaulton sem máshol. Fekete kép fogad. Ez is a catalyst hiba része? Vagy a képernyő 1/4 e fekete a maradékon látom a desktopot. A Tweak leírás alapján állítgattam az fsx.cfg-t.
Asztal/fsx elbontás egyezik. -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #12160 üzenetére
Gyerekek lehet evvel sikerült leszedni és most installálja
http://www.flightsim.com/vbfs/showthread.php?238554-Still-cannot-install-FSX-on-new-Win7-%2864bit%29-system
-
cintula187
addikt
Iobit uninstaller megtalálta az alábbit.
13 gigás fsx. Eltávolitásnál ugyanazt hozza fel mint a telepitö lemez. Csak repair vagy remove és itt se végzi el a remove -ot sem. Könyvtár megnyitásra kattintva a bal felsö ablak jön elö ahol nincs 13 giga. Ez a tartalom törölhető?
A bal alsó ablak a "bejegyzések megjelenítése" parancsra jött elő. Ez törölhető?
-
macy
addikt
válasz
cintula187 #12157 üzenetére
Azt olvastam, hogy FSX-et a telepítőjével kell uninstallálni.
-
cintula187
addikt
válasz
Cypresss #12156 üzenetére
Natehát
Ami történt eddig: A catalayst 13.4 re dowbgrade et hagytam.(páran mondták itt a win 8 -at na az SOSE volt fent. win7 64 bit.
Uninstallálni akartam az fsx et. Control panel ben leszedtem elöször a kiegészitöket majd az fsx et. Ettől függetlenül a meghajtón ahova telepítve volt az FSX könyvtár nem szedte le hanem kézzel töröltem le. Regedit ennyut talált már csak az fsx szóra. Ahogy mutattad úgy kerestettem vele Cypress.
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #12154 üzenetére
mert a könyvtárat magát letöröltem
Kézzel törölted? Mert az baj?
Mivel már nem tudom követni hol tartasz kérdések következnek:
- FSX törölve (uninstal)?
- Catalyst törölve?
- regeditben végignéztél minden bejegyzést és törölted az összeset?
- ASC mély ellenőrzés megvolt (registry fixel együtt)?Ha mindenre igen a válasz, akkor miért lenne fent bármi FSX-el kapcsolatos fájl, vagy bejegyzés az oprendszerben?
Vagy nekem kimaradt valami és közben már újratelepítetted az FS-t?
-
macy
addikt
válasz
cintula187 #12154 üzenetére
A telepítőben nincs benne az exe? Próbáld meg bemásolni valahova, hátha csinál valamit.
-
macy
addikt
válasz
cintula187 #12150 üzenetére
Esetleg próbáld meg az FSX registry repair tool-t lefuttatni, hátha ügyködik valamit és utána a telepítő lemezzel javítani vagy uninstallálni. FSX free file library.
-
Taylorym
csendes tag
Afrikai magyarok csaptak le a Sólyom Airwaysre !!! [link]
-
cintula187
addikt
Próbáltam trükközni hogy csináltam egy másik felhasználót a gépen, hátha oda feltelepíti de ott is csak remove/repair van.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #12148 üzenetére
Ilyenkor már késő, első telepítés előtt kellett volna fenn lennie, nem tudom milyen verziót sikerült feltenni, nekem jól működik.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #12146 üzenetére
Amit az op rendszer után feltelepítek azonnal az az uninstall tool nevű alkalmazás, idáig mindent tökéletesen uninstallált (registry stb.-t is elintézi), én uninstallnál csak ezt használom eddig nem okozott problémát semminél.
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #12140 üzenetére
Nem tudtalak, mert akkor még háromszáz km-re voltam Budapesttől. De pár órával később üzentem, csak lehet már aludtál.
A partición már tuti nincs az fsx könyvtár.
Minket nem is az FSX könyvtár érdekel, hanem a registry bejegyzések. A többivel jelenleg ne foglalkozz.
ezt a remove nál adja fel. repairt se végzi el ott valami java hibakod jött elö de azt ujraraktam
Ezt nem értem, ha már nincs fent az FSX és a Catalyst mit akarsz removeolni vagy javítani?
fsx error 0x80040702
A hibakódra ezt dobja ki a Microsoft support: [link]
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #12143 üzenetére
ezt a remove nál adja fel. repairt se végzi el ott valami java hibakod jött elö de azt ujraraktam
-
RCH663
aktív tag
válasz
cintula187 #12141 üzenetére
Mi a hiba üzenet? Mert az kell hozzá hogy meg tudjuk találni... Általában egy reg kulcs marad bent. (Nincs benne FSX) mi az error code?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #12140 üzenetére
Nem értem pedig már semmit se talál az fsx szóra és mégsem akarja felrakni.
-
cintula187
addikt
válasz
Cypresss #12136 üzenetére
GEryson: Előbb leszedtem minden kiegészitöt a control panel programs részben. MAjd az fsx et magát töröltem, de utána fura volt hogy a fsx particiós az fsx könyvtár sok sok gigával megmaradt ezért azt kézzel töröltem. FSX telepitő meg nem engedett instalállni.
Cypress: Köszi. A megbeszélt időpontban nem hivtál skypeon. A partición már tuti nincs az fsx könyvtár. MOst a registry törlés utáni ASC mélyvizsgálat megy. Szólok mi van utána.
-
Cypresss
senior tag
Elég brutál a két új gép ETOPS certifikátja:
B787: 330 perc
A350XWB: 350 perc(Azt hiszem kezdetben csak 90 percre adták ki az engedélyt.)
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #12132 üzenetére
A partíciót.
Én rád szóltam Skypeon, de nem jött válasz, azt hittem már túl vagy rajta.
Manuálisan kell törölnöd a registryből ha máshogy nem megy. Start menü/kereső sor ide írd be, hogy regedit. Feljövő ablakban a számítógép ikont és öt foldert kell látnod. Klikk a számítógépre, majd ctrl+f oda beír, hogy FSX majd keresés, amit feldob (lassú lesz a keresés, mert az összes könyvtárat átnézi) az nagy valószínűség szerint törölhető. Ha kész vagy ugyanezt csináld meg a Catalyst és az AMD szavakkal is. Pepecs és hosszadalmas melóra számíts. A végén újraindítás, majd újra csináld meg ugyanezekre a szavakra a keresést. Ha nem találsz semmit, akkor mehet fel az FSX és a 13.4-es Catalyst.
Törlés előtt inkább háromszor nézd meg, hogy honnan akar törölni, nehogy az legyen a vége, hogy húzhatod újra a WIN7-et is.
Szóval csak saját felelősségre kotorász a registryben! Törléshez pedig ezt ajánlom [link], tud kényszerített és kötegelt törlést is, program csoportonként listáz, lehet visszaállítási pontot létrehozni, stb.
szerk: most látom, hogy használsz ASC-t is, ha megvagy a registry bejegyzések törlésével, akkor újraindítás után futtass egy teljes ellenőrzést az ASC-vel is, de úgy hogy minden ki van pipálva. Ha kész indíts újra, és ezután mehetnek fel a cuccok.
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187 #12134 üzenetére
Én mondjuk mindig Win-el együtt húzom újra az FS-t, de ha ez nem megy, akkor: minden kiegészítőt leszedtél? Tehát előbb a kiegészítőket, majd én indítanám az FS-t (amikor már megint "szűz") és legvégén az FS-t szedném le. Így csináltad?
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187 #12132 üzenetére
Valami brutál registry cleaner?
hunfatal: Miért is? Csak van benne autogen, fák, egyszerűbb házak...
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #12128 üzenetére
Valaki tudna erre megoldást hogy mit töröljek a gépen hogy fel tudjam rakni az fsx et win újrarakás nélkül?
-
Geryson
addikt
Ismeritek a MegaSceneryEarth nevű kiegészítőt? Egy pár száz/ezer Eurót el lehet vele költeni az Egyesült Államokban, ha megveszel minden államot, de azt hiszem a látvány magáért beszél.
ITT egy videó Illinois államról, én kicsit letettem a hajam...
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #12126 üzenetére
Hát nem rossz amit írnak, DX11 támogatás, multicore vcard támogatás. Elvileg "late this year", hát ezt tényleg lehet érdemes megvárni.
Érdemes a víz textúrát megnézni! Hiába van fent nekem a REX2 Essentials Overdrive, ilyen hullámaim nincsennek. Mindig is szerettem VFR-ezni víz felett, na de így kész élmény lenne!
-
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #12125 üzenetére
Van már valami n+1. béta driver, az nem tudom, hogy orvosolja-e (más játékoknál sok helyen rengeteget javított).
Ha csak újratelepíteni engedi, illetve már azt se, mert törölted a fájlokat, akkor valahogy a registry-ből kellene kiirtani, meg ahol ezeket tárolja. Esetleg próbáld meg a Vezérlőpult ->Programok eltávolításánál, hátha.
FSX reinstall nálam mindig is egyet jelentett a Win reinstallal (bár inkább fordítva volt az ok-okozat), én ajánlanám ezt a megoldást (vagy akkor már rögtön downgrade-t Win7-re
).
-
válasz
cintula187 #12120 üzenetére
Elméletileg a legújabb driver megoldja a gondot.
-
Geryson
addikt
Valakinek van esetleg Prepar3D tapasztalata közületek? Azon gondolkozom, hogy FSX-et, vagy már a P3D-t rakjam-e fel.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #12120 üzenetére
Néhány kiegészítő létrehoz .reg (vagy egyéb hitelesítő) fájlokat, hogy azzal később lehessen újra aktiválni. Ezeket esetleg érdemes lehet lementeni (bár inkább csak akkor érdekes, hogyha az fs külön meghajtón van, és csak a win-t telepíted újra).
Szerintem a full (win+fs) reinstall előkészítése kimerült a Format C:\ műveletből, de fixme.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
FSX reinstallt csinálnék. A catalyst hiba miatt nem indul el már egyáltalán. A mostani uninstallnál kell valamire ügyelni? Ugyértem sorrend? Elöször kiegészitök majd fsx uninstall és utána még mit érdemes csinálni mielőtt elkezdem újrahúzni?
Az mondjuk érdekes hogy a missionok elindulnak csak a free flight nem.
-
Đusty
addikt
Nekem [ez] jön be airbus callout-ból.
-
wolruf
őstag
-
Cypresss
senior tag
válasz
Cypresss #12040 üzenetére
Király volt a rendezvény, majd ha lesz időm csinálok egy válogatást a képekből.
A fanatizmusra mi sem jellemzőbb, mint az a tény, hogy három nap alatt kb öt olyan emberrel találkoztam, akiknek Airbus callouts volt a csengőhangja.Az egyiktől elkértem, innen szedheti aki késztetést érez a használatára. [link]
Az illető - átszellemülten, csillogó szemekkel - hangsúlyozta, hogy eredeti Airbus robothangról van szó, tehát ennek megfelelő áhítattal töltsétek. -
válasz
Korcsii #12102 üzenetére
Oktató ült mellette, szal mikor szálljon le crosswind-ben, ha nem ilyenkor?
Egyébként az adott szakaszok aktív tagját mindig előre kijelölik, szal, ha nincs nagy gáz, akkor a kapitány nem fog belenyúlni vagy épp átvenni leszállás előtt/közben csak azért, mert ő a kapitány.
-
A már említett exmaléves pilóta cimbora 4. menetrendi leszállása a 747-tel.
(Ő az első.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- VivoBook S M3402QA 14" 3K OLED Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES.. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3740
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest