Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH663
aktív tag
válasz
ChipKng
üzenetére
Szia! Vissza lapozol, akkor már tárgyaltuk. 3Gb VAS (teljes, összesen használt memória a processnek, ebbe a használt vram is bele tartozik. Tehát a teljes program futása során felcimkészhető memória. 32 bites app, csak 3gb tud felcímezni. AZ FSX motorja bug-os, és ha a sokk addon, meg vram használat összeér akkor OOM. Régebben azét nem volt gyakori mert öregebb vasakon eleve nem akart mindenki mindent kimaxolva, túlméretezett 4k-s textúrákkal használni brutál felbontású táj felett.
-
Korcsii
őstag
válasz
ChipKng
üzenetére
Ez a része nem változott.
Amúgy nálam is sokáig 4 GB most, most már 8 GB van - és pont így kaptam életem első, és eddig egyetlen OOM hibáját. Mondjuk szerintem szerepet játszott, hogy minden scenery aktiválva volt a scenery library-ben, és ahogy haladtam összegyűlt a felesleg, és nem pakolta ki a memóriából a nagy részét, mert még közel volt. EGSS-EDDF út volt egyébként, PMDG 747-8F, FTX Global + Vector, UK2000 EGSS (meg gondolom EGLC, EGGW is betöltődött, ahogyan valószínűleg az Aerosoft EHAM is útközben). Aerosoft EDDF final-en dobta el magát, amikor épp töltötte volna a részletesebb groundot, épületeket, stb.
Azóta kikapcsolva tartom azokat a scenery-ket, amelyik repterekre nem látogatok el épp. Egyelőre nincs probléma.
Mondjuk VRAM-ból csak 512 MB van nálam, így ha van is befolyása, kevésbé érvényesül.
-
Korcsii
őstag
válasz
ChipKng
üzenetére
Maga a program 32 bites, így nem nagyon kezeli a sok memóriát. Valamiért 2 GB rémlik, mint Windows-os limit 32 bites programonként, de olyan 3 GB-ig elmegy az FSX (bár lehet kell hozzá az exe patch-elése, meg cfg-ben HIGHMEMFIX=1 sor. Hogy most a VRAM közrejátszik-e az OOM hiba elfordulásában, azt nem tudom.
Más: olvastátok már a híreket?
Utasszállító repülőt vezettünk, nem is egyet! -
Korcsii
őstag
válasz
ChipKng
üzenetére
Nem tudom, hogy FSX:SE-vel mennyire kompatibilis, de alapnak az FTX Global (base + Bector + openLC) csomagot raknám fel.
LHSimulations LHBP telepítője már támogatja, és szerintem látványban (és fps-ben) is jobb.
Időjárás generátorból az SctiveSky Next-et ajánlanám, de csak az SP2 fogja támogatni (jelenleg open beta státuszban van). Viszont ez textúrákat nem tartalmaz, szóval vagy egy korábbi verziójú AS (pl AS2012) vagy valamelyik REX.
PMDG gépek most már talán kivétel nélkül támogatják, mi más kell még.

Google satelite: Tyleproxy, de nem használom, az FTX Global nekem bőven elég, és talán természetesebb látványt is nyújt (no meg szezonális, esti verzió is van benne). Navigáció a Vector-ral simán megolható, ha kell, akkor inkább felrakok egy VFR/photoscenery-t az adott területre.
2 GB RAM használat felett továbbra is megbolondul, 3 GB felett meg elszáll OOM hibával, szóval csak óvatosan.
-
Cypresss
senior tag
válasz
ChipKng
üzenetére
Azért ez a poszt övön aluli volt. Másra készültem és mikor elkezdtem olvasni, olyan röhögőgörcs vett rajtam erőt, hogy majdnem meghaltam. Az irodában azt hitték a többiek, hogy fuldoklom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez a komment különösen nagyot ütött
:
Azt hiszem, hogy ha valami intergalaktikus master race allapotjelentest kerne bolygonkrol fajunk civilizacios fejlettsegi állapotát tekintve, akkor fenti cikk egeszen pontos status report lehetne. -
Đusty
addikt
-
wolruf
őstag
válasz
ChipKng
üzenetére
A paneleket hajtaná meg másik gép. Tegnap nézegettem, gyári szoftverrel biztosan nem oldható meg, kizárólag az Instrument panel futhat hálózatos gépen. A widefs és fsuipc+spad driver kombóval a switch, radio és multi panelek is működhetnek, de ott meg erősen érezhető lagot emlegetnek. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Lehet, kirpóbálom majd, hogy minden egyes panelt az alaplap más-más USB portjára dugok inkább, nem HUB-ba és az instrument panelt rakom netbookra. Nagyon akadozva működik így, hogy minden panel fel van aggatva, ráadásul sokszor lefagy a radio és a multi panel (nem vesz át jeleket az fsx-ből és nem is küld vissza, mintha az illesztőprogi veszítené el a kapcsolatot a panelekkel). Szeretnék egy GA panelt csinálni otthonra az asztalom mellé ezeknek a Saitek cuccoknak, csak előbb stabillá varázsolnám a működést

-
RCH663
aktív tag
válasz
ChipKng
üzenetére
Ha az ostobaság kitartással, és szorgalommal párosul.... Az utazási irodás troll meg ultimate volt... A gond csak az hogy amióta nincs lipót egyre több ilyen van, aki szerint az egész világ őrült. Olyan ez mint amikor az angol lord autózik Párizs felé az autó pályán, és bemondja a rádió, hogy egy őrült a forgalommal szemben közlekedik, mire a lord "Egy??? Az Összes!!! "
-
RCH663
aktív tag
válasz
ChipKng
üzenetére
SOHA nem rakjuk ilyen helyzetben kerékre a gépet. Nem ismerjük a talaj tulajdonságait. Ha laza, a futó elakad, jobb esetben csak kitörik, széttépve az üzemanyag tankot egyebeket, rosszabb esetbe azonnal átvágódik a gép, maga alá temetve a pilótát. Behúzott futóval hasra lebegtetve meg lehet csúsztatni a füvön, és a mellékelt ábrának megfelelően saját lábon lehet távozni a helyszínről.
Még egy vitorlával is, ami behúzható futós, ha laza talajra kell leszállni ( friss szántás pl, jobb ha behúzott futóval szánkózol egyet, mert a besüppedő futó miatt az is hajlamos orra vágni magát.
Nagy gépek azért nyitnak futót, mert az elakadó futó nem tudja a gép tehetetlenségét legyőzni, és leszakadó alkatrészek lassítják a gépet.
-
Acor
aktív tag
válasz
ChipKng
üzenetére
hm, pedig azt irja hogy a software beta verzio vagyis fejleszteni fognak rajta! Vagy lehet nem tudok olvasni,
, de mindegy nem is ez a lenyeg!
Kulonben meg az FSX-hez is meg kell venni mindent ha akarod...igy nem valtozik semmit a lenyeg uzlet....Mi meg majd meglatjuk mit kapunk a penzunkert....
Kisertetiesen kezd hasonlitani az XBOX live-hoz nekem...
-
RCH663
aktív tag
válasz
ChipKng
üzenetére
Ez majdnem teljesen valóságos, csak a valóságban akkor kell fizetni ha már leszálltál.
leszállási illeték, kiszolgálási díj stb. de arra figyelj hogy ne malévos hitelkártyával próbálj fizetni, mert nem biztos hogy elfogadják. 
A tuti az lenne, ha leszállásonként kellene fizetni, vagy veszel bérletet a reptérre... Na megyek frissítem az önéletrajzomat, és beadom a microfosnak, hátha felvesznek a jó ötleteimmel az értékesítési részlegre

-
Cypresss
senior tag
válasz
ChipKng
üzenetére
1. X-Box controller? Nice. Ebből is látszik, hogy nem a hardcore FS-rajongókat lőtték be célcsoportnak. Viszont ebből a programból ötször annyit fognak eladni, mint az FSX-ből.
2. Tetszik az átmenet a gyűjtögetés helyszínét adó mező és a környező erdő? között. Finom, szolíd, alig észrevehető megoldás.

3. Jól lehet tárgyakat gyűjtögetni, bár ehhez nem értem minek repülőbe ülni.
-
RCH663
aktív tag
válasz
ChipKng
üzenetére
A Prepar3d a microsoft és lockheed-martin szerelem gyereke, a lockheed le licenszelte az fsx grafikus motorját a szimulátor részlege számára (katonai kiképző, és polgári oktató szimulátorok, földön, vízen, levegőben) a lockheed és microsoft régóta szeretnek együtt dolgozni, anno amikor a US kormányzati szervek bevezették a winXP-t, akkor ők a lockheed által átdolgozott változatot használták. (kb 20%-val lassabb volt, de nem nagyon omlott össze, és be volt foltozva egy csomó biztonsági rés, és csak adott gyártók bizonyos szériájú gépeire lehetett normálisan telepíteni)
-
-
Cypresss
senior tag
válasz
ChipKng
üzenetére
Én mondjuk arra nem emlékszem, hogy miattunk tartották volna vissza, az biztos, hogy már ott álltunk a taxiúton, és fotóztunk (én biztosan) amikor a tűzoltók üdvözölték a gépet.
Képek és videók itt: [link]
Ha HD-ben szeretnétek megnézni, le kell tölteni a szerverről a videókat.
A türelmetleneknek:
Felszállás: [link]
low pass: [link]A magyar szervezés nem volt túl profi, a landolást pölö majdnem lekéstük, a ferihegyi emberkék pedig röhejesen sokat fontoskodtak. Az külön vicces volt, hogy nem engedtek fel mindenkit a gépre. Pedig olyan nagyon sokan nem voltunk: két és fél busznyi médiás és egy busznyi VIP.
-
Geryson
addikt
válasz
ChipKng
üzenetére
Én nem abban repülök, úgyhogy csak sejtem, hogy igen. A lényeg - ahogy leírtam -, hogy kizökkented az FS-t véleményem szerint valami felesleges számításból, vagy terhelésből, amit végez. Legalábbis mást nem tudok rá mondani, hogy 16-ból lesz vagy 30, vagy ELLX-en 11-ből 20, vagy picivel 20 fölötti FPS. Egyenlőre nálam működik, hogy egy picit megugrik a teljesítménye, de mondom ismételten, hogy azért van mögötte egy bizonyos hardver. Nem kérdés, hogy ha ez nem lenne (pl. az 580 GTX) akkor nem ugrana ennyit, de szerintem mindig ugrik valamit - de ezt talán mások tudnák megerősíteni inkább.
Az egészre tulajdonképpen a múltkor Korcsiival jöttem rá, hogy valami miatt túl alacsony volt az FPS néha úgy, hogy tudtam, hogy több szokott lenni. Tudom, majd jönnek itt a vélemények, hogy FS9-ben jobb, meg FSX egy sz@r, amit aláírok, de akkor is éreztem, hogy valami gáz van, hogy anno volt 40 FPS-em, most meg 15-el szálltam le egy gyökér gyári Fokvárosi repülőtéren, na és itt jött a próbálgatás...
-
Geryson
addikt
válasz
ChipKng
üzenetére
- Ventik tök tiszták, nincs 2 hónapja, hogy kipucoltam a gépem
- Aerot hogyan lehet kikapcsolni?
- Húzás. Na hát ez jó kérdés. Van húzva, most már visszavettem, de azelőtt is 4.0 Ghz-re volt húzva és soha nem volt bajom, most meg minden repülésnél. Lehet még visszaveszek egy kicsit, hátha...Csorbi: Már be is nyomtam Facebookra, tuti kint leszek ha jó az idő! Köszi!
cintula187:: Nekem pont a W7-nél csinálja!
-
Korcsii
őstag
válasz
ChipKng
üzenetére
én ott a közelebbit választottam, mert előtte a távolabbit nem sikerült elérnem

190 csomóban egyébként van ráció, mert ugye a sebességgel együtt a felhajtóerő is nő valamennyit... így nem kell hozzá meredekebben süllyedni sem, sőt, még talán lassabban is süllyedsz (miután eléred azt a sebességet)...
a közelebbi reptér meg simán elérhető, előre emelkedés nélkül is
sőt, még talán valami holding szerűt is csináltam, mert sok volt a magasság második próbálkozásra (jó, nem, holding, de szép S kanyarok + fékszárny
) -
Geryson
addikt
válasz
ChipKng
üzenetére
Hát én ezt olyan próba-szerencse dolognak érzem, hiszen függ a gép súlyától és szerintem a magasságtól is talán. Próbáld ki, hogy hol nem esik át és annál egy picivel nagyobb VS-el gyere lefelé. Azért valljuk be ennek az esélye is elég kicsi meg az is fontos momentum, hogy egy 800-as nem egy glider.

Már rég repültem 737-el, de az stand by powernél kellett azt hiszem AUTO-ra kapcsolni, vagy valami ilyesmi, de nem OFF. 747-nél amúgy a nagy ajtókhoz kell az APU is, de úgy emlékszel 37-nél nem kellett semmi csak az akkuk.
-
Geryson
addikt
válasz
ChipKng
üzenetére
Azok igen, mert (szerintem) azok konkrétan a REX által generált textúrák. Mondjuk nem tudom, hogy ilyenkor látszik-e valóban ha magában az FS-ben ki vannak kapcsolva. Mindegy, nálam megy és nincs gond.
Állítólag szebb és gyorsabb, de mint azt olyan szép mondani: "sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom".
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

leszállási illeték, kiszolgálási díj stb. de arra figyelj hogy ne malévos hitelkártyával próbálj fizetni, mert nem biztos hogy elfogadják. 

).

Én is a sapkásat csináltam, fehér LED-ekből, kb 2-3 hónapja használom, és nagyon tetszik.